Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  01:38:37  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by GERMANOS

Ξέρει κανείς πώς βγήκε η λέξη ''κυνηγός'';;;;;;;;




Κυνηγώ --> Άγω τους κύνας
Κυνηγός Ελληνιστί --> Αυτός που οδηγεί τους σκύλους...

Τό κυνήγι είναι συνώνυμο σχεδόν ισοδύναμο μέ τίς λέξεις Θήρα καί Άγρα.
θηρεύω--> Αντιμετωπίζω τά θηρία
Αγρεύω--> Συλλέγω συλλαμβάνω κάτι τό ελεύθερα υπάρχον στην φύση.
Η έννοια τού αγρεύω προϋπήρξε ή καί συνυπήρξε τού θηρεύω κι επακολούθησε η έννοια τού κυνηγώ μέ τήν βοήθεια τών σκύλων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  02:09:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by mbair

Τι να πεισεις αγαπητε Κωστα? Οι βωμολοχιες που δεχτηκαμε και τα κολαζ φωτογραφιων για πενταχρονα ως απαντηση σε τρανταχτα επιχειρήματα μας, εάν ανταπαντόταν με τον ιδιο τρόπο, θα ειχαν εκτραχυνει κατα πολυ την κατασταση.
Οφειλω να σου πω οτι δεν εκοψες το καρπουζι στην μεση στο να μετριασθει το υβρεολογιο, ασχετα με τις αποψεις σου που τις σεβομαι αν και δεν τις συμμεριζομαι.
Γαλλικα ξερουμε ολοι μας, απλα ορισμενοι προτιμουμε να μην πληκτρολογουμε προσβαλλωντας τον αλλον θρασυδειλα ...

Υ.Γ
Το μεγαλυτερο δε συμφερον αυτη τη στιγμη,σε μια οικονομια που λιμναζει, ειναι η αναπτυξη του αριθμου των απελπισμενων που τρεχουν και της οικονομικης δραστηριοτητας που αυτο αποφερει,γιατι ως κινημα δεν μπορει να περιγραφει τωρα, και δεν ειναι απαραιτητο οτι ολοι ακολουθουν τις αποψεις της δηθεν, αυτοπροσδιοριζόμενης, "οικολογικης" τρομοκρατιας.

quote:
Originally posted by KostasPVol

Τα ξαναείπαμε, κανένα πρόβλημα δεν έχει κανένας για κανένα, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις ώστε να σχηματίζουν όλοι, γράφοντες και αναγνώστες, καλύτερη άποψη. Άλλωστε όσα γράφω, δεν τα γράφω για να πείσω κάποιον ειδικά, ή εσένα που όπως φαίνεται είναι αδύνατο, αλλά για το ευρύτερο κοινό που παρακολουθεί και βλέπει πράγματα που πιθανώς του διαφεύγουν.



Ποιο μέλος του φόρουμ δέχτηκε βωμολοχίες Ιωσήφ? Εκφράσεις, ελάχιστες μάλιστα, υπήρξαν μόνο εναντίον των κυνηγών της φωτογραφίας (και είναι χάδι για αυτούς μπροστά σε όσα άλλα γράφονται γι'αυτούς σε οποιοδήποτε άλλο σάιτ ψάξεις να βρεις σχετική συζήτηση). Όσο για το κολάζ φωτογραφιών για πεντάχρονα, που λες, ούτε που καταλαβαίνω τι εννοείς. Ξανακοίταξα μήπως μου διέφυγε κάτι, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Μήπως βρήκες κάτι σε άλλο σάιτ, και έχεις την εντύπωση ότι ήταν εδώ?

Κανένα μέλος του φόρουμ δεν δέχτηκε τη παραμικρή βωμολοχία, γι'αυτό άλλωστε και δεν χρειάστηκε παρέμβαση. Αν μου διαφεύγει κάτι, υπόδειξέ το.

Αν πάλι ενοχλείσαι για γενικότερους σχολιασμούς ότι κατ'επέκταση αφορούν και εσένα, άλλο τόσο μπορώ να πω κι εγώ το ίδιο για δικές σου εκφράσεις όπως αυτό που μόλις έγραψες "αποψεις της δηθεν, αυτοπροσδιοριζόμενης, "οικολογικης" τρομοκρατιας.". Αλλά διόλου δεν με απασχολεί, με ενδιαφέρει η ουσία της συζήτησης, και διόλου με απασχολούν επίμαχες εκφράσεις είτε υπέρ της πλευράς μου, είτε κατά.

-Όσο για το τίνος τα επιχειρήματα είναι τρανταχτά, καλύτερα ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Μπορεί να μη σχολίασα τη τοποθέτησή σου, αλλά πως να θεωρήσω τρανταχτό πχ το παρακάτω:

quote:
Ο δρομεας Ιωσηφ μπορει πολυ ευκολα να παει να πει στους συγχωριανους του κυνηγους οτι την Τριτη απο τις 2 και μετα θα ειμαστε για προπονηση μεταξυ του χωραφιου του Γιαννη και της κατω ρεματιας , οποτε αναζητηστε αλλου θηράματα και ανάσες.


Όση θέληση κι αν υπάρχει, είναι αδύνατο να υπάρξει συνεννόηση, εκ των προτέρων μάλιστα, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, με κυνηγούς για διαδρομή πχ 10 χιλιομέτρων, που σκοπεύω να τρέξω, όπως το λες ως λύση.........
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  02:39:02  Εμφάνιση Προφίλ
Δημοσιεύματα για τα κατορθώματα κυνηγών.

http://www.zoosos.gr/article/4921/andreia-den-einai-na-kamaroneis-dipla-sta-ptomata-ton-zoon?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://www.zoosos.gr/article/4168/naupaktos-kunegoi-%E2%80%93-ktene-vasanizoun-sustematika-mora-agriogourouna

http://www.zoosos.gr/article/4196/giannena-kunegoi-sadistes-vasanizoun-me-ta-skulia-tous-gourounia

http://www.zoosos.gr/article/2709/etsi-vasanizoun-oi-kunegoi-ta-agriogourouna-gia-na-ekpaideusoun-ta-skulia-tous

http://www.zoosos.gr/article/4392/shematisteke-dikographia-gia-ten-kakopoiese-agriogourounon-apo-kunegous

http://www.zoosos.gr/article/1474/orestiada-lagoudaki-zodano-doloma-gia-ten-ekpaideuse-kunegoskulou

http://www.zoosos.gr/article/647/e-andreia-sten-epohe-mas-apodeiknuetai-allios
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mastrolefteris
Senior Forum-Runner

560 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  06:42:38  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Mastrolefteris Προσωπική Σελίδα
Φρίκη...πραγματική...
Το περίεργο είναι ότι κάποιοι την βρίσκουν "ακριβώς έτσι".

www.MountainRunning.gr

MountainRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  10:04:05  Εμφάνιση Προφίλ
Κύων (του κυνός) και άγω.
Σκύλος + οδηγώ, δηλαδή.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  10:40:12  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Gypaetos

Αδυνατώ να εξηγώ πάλι τα ίδια και τα ίδια, οπότε όποιος θέλει να καταλάβει και δεν κατάλαβε, ας ξαναδιαβάσει ό,τι έχω γράψει. Όποιος δε μπορεί, λυπάμαι...
Μια τελευταία τοποθέτηση μόνο: όποιος δεν αντέχει τις φωτογραφίες των σκοτωμένων ζώων απ'το κυνήγι, να υποθέσω ότι δεν θα αντέχει και τις αντίστοιχες απ'τα σφαγεία. Αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί όλοι σχεδόν θέλουμε να τρώμε κρέας. Και άλλο ένα που θυμήθηκα: είναι πολύ πιο δίκαιο για το ζώο να προσπαθεί να επιβιώσει σε συνθήκες κυνηγιού παρά σε συνθήκες εκτροφείου-σφαγείου, ή διαφωνεί κανείς και σε αυτό;
Και η πλάκα είναι ότι όχι μόνο δεν είμαι κυνηγός, αλλά έχω να πιάσω όπλο από τη θητεία μου! Άντε, καλές γιορτές!

Οπότε απέμεινε ένα τελευταίο επιχείρημα. Το οποίο ούτε αυτό μάλιστα είναι υπέρ του δίκαιου του κυνηγιού, αλλά της άποψης ότι ένα λάθος, δικαιολογείται όταν υπάρχει ένα άλλο λάθος. Το άλλο λάθος δικαιολογείται από το πρώτο, και πάει λέγοντας. Κάθε λάθος δικαιολογείται επειδή υπάρχουν και άλλα κακώς κείμενα σε άλλους τομείς.

Είναι ουτοπικό να προσδοκούμε κατάργηση της κτηνοτροφίας. Ίσως γίνει σε μια άλλη εποχή. Αν γινόταν, θα το δεχόμουν πολύ ευχαρίστως. Σύμφωνα με τις μελέτες, η κτηνοτροφία βλάπτει πάρα πολύ το περιβάλλον. Η δε διατροφή των ζώων εκτροφής στερεί απίστευτες ποσότητες καλλιέργειας τροφίμων από τον άνθρωπο. Για κάθε κιλό κρέας, χάνονται πολλαπλάσια κιλά καλλιεργήσιμων τροφίμων.
Τα θετικά της είναι:
-Ανώδυνος θάνατος για τα ζώα εκτροφής (φυσικά ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που αυτό δεν καταστρατηγείται)
-Δεν πέφτουν θύματα τα μικρά των ζώων, που με το κυνήγι χάνουν κι αυτά τη ζωή τους από ασιτία και έλλειψη προστασίας όταν σκοτώνονται οι γονείς τους.
-Δεν κινδυνεύουν τρίτοι από αστοχία αυτών που εκτελούν τα ζώα.
Υπάρχουν και τα μείον, με κυριότερο το "ντοπάρισμα" των ζώων εκτροφής με συνέπεια στις περισσότερες περιπτώσεις να τρώμε σαβούρα και επικίνδυνες τροφές. Αλλά αυτό είναι θέμα πολιτικής και θα μπορούσε να αλλάξει. Αλλά πολλά ζητάμε σε τέτοια κοινωνία που ζούμε...

Καλές γιορτές σε όλους!


Έτσι, για την ιστορία (επί της ουσίας είπα ότι δεν συζητώ άλλο), μια ερώτηση: τρως κρέας; Από αυτό που έγραψες υποθέτω πως όχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stavzzz
Advanced Forum-Runner

Greece
216 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  12:31:23  Εμφάνιση Προφίλ
http://sarotiko.blogspot.gr/2013/12/h_21.html#more

ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  13:02:15  Εμφάνιση Προφίλ
Ναι, τρώω κρέας εκτροφής. Εξήγησα παραπάνω τις διαφορές, αν και ούτε εγώ καλύπτομαι από τη διασικασία, εξαιτίας των ντροπιαστικών που συμβαίνουν κατά την εκτροφή τους, συχνά και κατά τη σφαγή τους. Το "αφού τρως κρέας δεν δικαιούσαι να ομιλείς", είναι ένα ακόμη επιχείρημα σαν τα προηγούμενα, που ουσιαστικά δεν παρουσιάζουν το δίκιο του κυνηγιού, αλλά που προσπαθούν έμμεσα να το καλύψουν με κάποιο άλλο λάθος. Ούτε εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, είμαστε το επίκεντρο του κόσμου ώστε από τις πράξεις μας να εξαρτάται το δίκαιο ή το άδικο αυτού του "χόμπυ".

Με αφορμή τα λινκ που έβαλα παραπάνω που προέρχονται από δημοσιεύσεις των ίδιων των παλικαράδων (συγνώμη και πάλι για την -επιεικέστατη πάντως- έκφραση, αλλά πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω?), και τους επαίνους που γίνονται από τους φίλους τους, μου γεννήθηκε μια ακόμη σκέψη, για αυτούς που λένε ότι υπάρχουν οι κακοί κυνηγοί, αλλά οι υπόλοιποι είναι καλοί.
Φανταστείτε λοιπόν εδώ στο φόρουμ ή στο φεισμπουκ να γράψει κάποιος δρομέας, δείτε τη μάγκας που είμαι, έκλεψα διαδρομή στον αγώνα, έφαγα το κύπελο από αυτόν που το δικαιούταν.
Όλη η κοινότητα θα τον απομονώσει και θα τον πάρει με τις πέτρες. Ούτε ένα μπράβο δεν θα πάρει.
Ε λοιπόν η καλή κυνηγετική κοινότητα που είναι? Μόνο μπράβο πήραν οι παλικαράδες. Τα σωματεία τους "που κάνουν δενδροφυτεύσεις και ελευθερώνουν ζώα (για να τα σκοτώνουν κατόπιν)" τι κάνανε? Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Το πολύ-πολύ αν το θέμα πάρει έκταση, τότε να θυμηθούν να το καταδικάσουν. This is η κυνηγετική κοινότητα, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  14:26:50  Εμφάνιση Προφίλ
Καλή η ερώτηση που έκανα
και έτσι έμαθα ότι το ξέρετε!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  14:39:42  Εμφάνιση Προφίλ
@KPVol:
Είπαμε, δεν ξαναλέω τα ίδια, ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του, όπως λες κι εσύ...
Καλή γαλοπούλα λοιπόν!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  15:10:36  Εμφάνιση Προφίλ
Έχει "χάσει" κανείς απο ΜΑΛΑΚΙΑ κυνηγού, συγγενή η φίλο;;;;
Και κάτι άλλο: όποιος τρώει κρέας γιατί πρέπει να είναι υπέρ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ;;;; όποιος μη κυνηγός που είναι υπέρ του κυνηγιού ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ τόν καλώ απο 20/08 να κάνουμε βόλτες κάθε μέρα στην Κωπαΐδα, σε περιοχή με ΕΝΤΟΝΗ ανθρώπινη παρουσία για χιλιάδες άλλους βιοποριστικούς λόγους και μετάαπο μία βδομάδα ας μου πεί ξανά την αποψή του....
Έχω μεγαλώσει σε χωριό και ξέρω πολύ καλά ότι οι κυνηγοί του τώρα (οκ όχι όλοι) δεν έχουν καμμία σχέση με τους κυνηγούς του "παλιά"... οι οποίοι παλιά όντως το κάνανε ΚΑΙ ΓΙΑ οικογενειακούς λόγους(φαγητό ημέρας λόγω οικονομικών). Πόσοι είναι σήμερα αυτοί;;;; Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης αλλά του πιο αυστηρού περιορισμού και για λόγους "λαθών" μεταξύ των ίδιων των κυνηγών. Είναι πολλά τα περιστατικά πλέον.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  17:27:21  Εμφάνιση Προφίλ
Ειρήνη αδελφοί ημών, καλή γαλοπούλα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  18:24:17  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Ειρήνη αδελφοί ημών, καλή γαλοπούλα.


Καλή γαλοπούλα και σε σένα αδελφέ ημών, κατά προτίμηση γαλοπούλα εκτροφείου, γιατί αυτές, ως γνωστόν, αποθνήσκουν στα βαθιά γεράματα, με το χαμόγελο στα χείλη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  20:50:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
quote:
Originally posted by Gypaetos

quote:
Originally posted by giorgosdelta

Ειρήνη αδελφοί ημών, καλή γαλοπούλα.


Καλή γαλοπούλα και σε σένα αδελφέ ημών, κατά προτίμηση γαλοπούλα εκτροφείου, γιατί αυτές, ως γνωστόν, αποθνήσκουν στα βαθιά γεράματα, με το χαμόγελο στα χείλη!



Έχουν ζήσει κυρίως μια ευτυχισμένη ζωή ως τότε. ΓΕΜΑΤΗ.

Όμως από την άλλη συμφωνώ και με τον zoro.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2013 :  21:39:34  Εμφάνιση Προφίλ
Να γράψω τώρα κάτι για ξαναρχίσει ο διάλογος;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000