Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  15:51:14  Εμφάνιση Προφίλ
Ξέρει όμως ο οδηγός ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  15:56:52  Εμφάνιση Προφίλ
Τον πιωμένο οδηγό πρέπει να του παίρνουνε δια παντός το δίπλωμα
και σ' αυτόν που δε φοράει ζώνη
-ειδικά σε εθνικές που αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες-
να δεκαπλασιάσουνε τα πρόστιμα
ονομάζοντάς τα ''ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  17:15:23  Εμφάνιση Προφίλ
Μιας και επεκτείνουμε. Ας δούμε πως το ένα γεγονός δεν αναιρει αριστοτελικα το άλλο...

Πράγματι στα σφαγεία ο θάνατος των ζώων και οι συνθήκες διαβιωσής τους είναι μακράν οι χειρότερες που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μάλιστα έχει μελετηθει πως τα ζώα καταλαβαίνουν όταν πλησιάζει η ώρα. Να φανταστείτε εταιρίες παραγωγής ζωικων προιόντων έχουν ερευνήσει πως η ποιότητα του κρεάτος επηρεάζεται από το μέγεθος του τρόμου που βιώνουν τα πλάσματα αυτά λίγο πριν κάποιος τους βάλει το ηλεκτρικό πιστόλι στο κεφάλι. Χονδρικα οφείλεται στην απελευθέρωση ορμονών του φόβου. Δεν υπάρχει ανώδυνος θάνατος όπως εσφαλμένα διατυπωνεται σε κοινες συζητήσεις.

Για τις δε συνθήκες διαβίωσης και εκτροφής τους δεν το συζητάμε. Η τραγικότητα της συμπεριφοράς του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο. Με μια λέξη φρίκη και παρακμή.(υπάρχουν πολλά ντοκουμεντα στο δικτυο)

Η παραπάνω πραγματικότητα δεν μπορεί με λογική συνέπεια να δικαιολογήσει την ορθότητα της θανάτωσης ενός ζώου μέσα απο την διαδικασία του κυνηγιού. Οι λόγοι είναι προφανεις ,όπως προφανές ειναι γιατί πολυ κόσμος αγνοεί συνειδησιακά τι συμβαίνει. Απλώς στο φαινομενικό αδιέξοδο μοιάζει όντως λιγότερο οδυνηρό. [Θα προτιμόυσα όντως να ζουσαμε σε μια εποχή που δεν θα υπήρχε η εκτροφή και οποιος θέλει να καταναλώσει κρέας να πάει έξω να το κυνηγήσει.]

Επομένως το γεγονός οτι τα ζώα ζουν μια φρικη στα εκτροφεία, μεγαλή αλήθεια, δεν σημαίνει οτι είναι ορθο να θανατώνονται στο φυσικό τους περιβάλον. Το πρόβλημα ξεκινά από τον τρόπο που έχει εισέλθει η διατροφική νοοτροπία από την γνωστή βιομηχανία. Η δύναμη της κτηνοτροφίας και ο τρόπος που αναπτυχθηκε την καθιστά ένα κανονικό καρτελ, όπως αναπτυχθηκαν οι καπνοβιομηχανίες. Τα τελευταία 10 χρόνια βγαίνουν πολυετεις μελετες απο διάφορους επιστημονικους κλάδους που αποδυκνυουν πόσο καταστροφικές είναι τελικα οι πρακτικές τους. Για την υγεία του πλανήτη και του ανθρώπου, για την οικονομία.

Τώρα θα μου πεις...και τι να κάνουμε δηλαδή; Λογικό ερώτημα και η αγανάκτηση. Μη εκείνο, μη το άλλο ενώ δεν είναι διατεθιμένος κάνενας σκεπτομενος άνθρωπος να αλλάξει τροπάριο στην ζωή του ειδικά σήμερα με τα προβληματα που βιώνει και τις προταιρεότητες. Εντάξει για τον μην σκεπτόμενο δεν περιμένουμε απολύτως τίποτα.

Η συζήτηση όμως πρέπει να στοχεύει στην αλήθεια, ανεξάρτητα από τι επιλέγουμε ως τρόπο ζωής. Εξάλλου οι αλλαγες θέλουν χρόνο και ζύμωση. Οχι τώρα, όχι στην επομενη γενιά αυτό που γίνεται εις βάρος της φύσης από τον άνρθωπο κάποια στιγμή θα σταματήσει...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  18:06:50  Εμφάνιση Προφίλ
Όταν θα ξεκινήσουν τα διαστρικά ταξίδια, σε ας πούμε, 1000 χρόνια από τώρα, τότε θα φερόμαστε σωστά σε όσα ζώα θα έχουν απομείνει.

http://www.youtube.com/watch?v=THIODWTqx5E
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mastrolefteris
Senior Forum-Runner

560 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  20:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Mastrolefteris Προσωπική Σελίδα
ΕΛΛΑΔΑΡΑ...ΤΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ...

Από άρθρο του σημερινού τύπου:

Νεκρός από πυρα κυνηγού 30χρονος στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα κυνηγών από το χωριό Κομποτάδες βρίσκονταν στο σημείο εκείνο έχοντας στήσει καρτέρι για αγριογούρουνο.

Στην ίδια περιοχή περπατούσε μόνος του ο άτυχος 30χρονος, με καταγωγή από τον Πειραιά, ο οποίος διέμενε τις μέρες των γιορτών σε κοντινή αγροικία με τους γονείς του.

Το 30χρονο θύμα ακολουθώντας ένα μονοπάτι κατευθύνονταν για κυνήγι πουλιών σε συγκεκριμένο σημείο στο βουνό Οίτη. Μάλιστα είχε αφήσει το αυτοκίνητό του πολύ κοντά στο σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι ενώ η αγροικία όπου έμεναν και οι γονείς του απείχε λίγες εκατοντάδες μέτρα.

Ο 30χρονος άρχισε ανάβαση στο βουνό Οίτη για να φτάσει στο σημείο που πήγαινε συνήθως, για καρτέρι πουλιών. Φτάνοντας όμως πολύ κοντά στα σημεία που είχαν στήσει καρτέρι οι άλλοι κυνηγοί δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς και έπεσε νεκρός αφού ένας εκ των, κυνηγών όπως είπε, λίγο αργότερα στους αστυνομικούς «τον πέρασε για θήραμα και πυροβόλησε εναντίον του».

Ο 41 ετών κυνηγός που πυροβόλησε, ειδοποίησε αμέσως και τους υπόλοιπους κυνηγούς οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Πυροσβέστες τη 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο σημείο του ατυχήματος ενώ στη συνέχεια διοργανώθηκε επιχείρηση για να μπορέσουν να κατεβάσουν από το απόκρημνο βουνό τον νεκρό 30χρονο.

Πηγή: AMΠE

Κουράγιο στους δικούς του.

www.MountainRunning.gr

MountainRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  21:32:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by gargadua

Το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό Γυπαετέ. Έχεις εμμονή στη γραπτή δικαιοσύνη (γιατί η απόδοση της απέχει μακράν) και όχι την ηθική.
Το γεγονός ότι σκοτώνονται ζώα προς διασκέδαση ΚΑΙ ΟΧΙ από ανάγκη ακόμα και αν είναι νόμιμο είναι απάνθρωπο και βλακώδες. Όπως είναι βλακώδες ο πληθυσμός να λιμοκτονεί και οι αγελάδες να έχουν δικαίωμα βέτο στους δρόμους.

Επίσης μη ξεχνάς ότι ο μεθυσμένος οδηγός δεν έχει επίγνωση του τι κάνει. Ο κυνηγός όμως ΕΧΕΙ.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.



Τι εννοείς για διασκέδαση; Δε τα τρώνε οι κυνηγοί τα ζώα που σκοτώνουν; Αν δεν έτρωγαν πχ το αγριογούρουνο ή τη μπεκάτσα, δεν θα έτρωγαν ένα γουρούνι από το χασάπικο της γειτονιάς τους ή από το σούπερ μάρκετ ή από την αυλή τους αν ζουν σε χωριό κι έχουν οικόσιτα; Απλώς το σκοτώνουν μόνοι τους και δεν το αγοράζουν σκοτωμένο. Και στις δύο περιπτώσεις ένα ζώο σκοτώνεται, στο κυνήγι θεωρώ υπό καλύτερες συνθήκες για το ζώο. Το ότι επιπλέον διασκεδάζουν δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα το φάνε τελικά. Άλλοι διασκεδάζουν ψωνίζοντας στο σούπερ μάρκετ ή διαλέγοντας στο χασάπικο, δεν βλέπω διαφορά, ή εν πάση περιπτώσει η διαφορά δε μου λέει και πολλά (περί ορέξεως...). Ξαναλέω ότι εμένα δε με εκφράζει αυτή η διασκέδαση και δε μπορώ να το κάνω ο ίδιος, γι'αυτό επιλέγω τη λύση του εμπορίου. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απαγορεύσω στον άλλο να κυνηγάει, αν τη βρίσκει έτσι. Αν είναι κατακριτέος ο κυνηγός, τότε είναι και αυτός που δουλεύει στα σφαγεία, όπως κι αυτός που σφύζει την κότα μόνος του στην αυλή του! Πού κάνω λάθος; Μόνο το θέμα της ασφάλειας θεωρώ ως κρίσιμο αντεπιχείρημα, όπως έχω ξαναπεί, αλλά και πάλι προτιμώ αυστηρό έλεγχο από απόλυτη και γενική απαγόρευση. Γιατί είναι ανήθικο ή παρανοϊκό αυτό που λέω; Αντιθέτως θεωρώ ότι εφόσον κάποιος τρώει κρέας, ενέχει μια δόση υποκρισίας να λυπάται μόνο για τα ζώα που σκοτώνονται στο κυνήγι και όχι για τα ζώα εκτροφής (που ο ίδιος χωρίς καμία τύψη τρώει). Και λέω πάλι ότι κάποιος που δεν τρώει καθόλου κρέας, είναι για μένα πολύ σωστότερος και σεβαστός στην άποψή του κατά του κυνηγιού, αλλά κι εκεί έχω σοβαρά επιχειρήματα, που τα έχω αναφέρει (είμαστε και σαρκοφάγα ζώα, εκ κατασκευής, δεν έχουν κάποιο άλλο προορισμό τα ζώα από τη φύση τους από το να αποτελέσουν αντικείμενο τροφής, τροφική αλυσίδα κλπ). Το θέμα της οδήγησης κ.λπ. εξήγησα γιατί το ανέφερα: είναι μια δραστηριότητα πολύ επικίνδυνη, κατ'αποτέλεσμα πιο επικίνδυνη κι απ'το κυνήγι, αλλά δεν σκέφτεται κανείς να την απαγορεύσει, επειδή κάποιοι οδηγούν σαν τον χάρο. Ομοίως μπορώ να αναφέρω πολλά άλλα παραδείγματα, όπως το κάπνισμα που σκοτώνει και δεν προσφέρει τίποτα, ή τα extreme sports ή ένα σωρό άλλα πράγματα, που είναι κι αυτά επικίνδυνα και δεν προσφέρουν στην ανθρωπότητα περισσότερα από το κυνήγι (για να το πω έτσι με πομπώδη τρόπο), αλλά που επειδή ακριβώς είμαστε ελεύθερα όντα (που'σαι Rigo;), ε δεν θα τα απαγορεύσουμε επειδή σε κάποιους δεν αρέσουν (επίσης δεν καπνίζω, δεν κάνω ελεύθερη πτώση κ.λπ.). Gargadua όπως βλέπεις συζητώ όχι στη βάση του τι είναι νόμιμο, γιατί το κυνήγι είναι (υπό προϋποθέσεις) νόμιμο, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά για το τι είναι σωστό κατά τη γνώμη μου. Αλλο απαγόρευση, λοιπόν, κι άλλο έλεγχος, περιορισμοί, ποινές στους παραβάτες κ.λπ.
Κι ένα φρέσκο παράδειγμα εκτροφείου: αγόρασα σήμερα πέστροφες από εκτροφείο στην επαρχία. Της μάζεψε με την απόχη ο τύπος, τις άφησε λίγο να σπαρταρίσουν, μετά τις τρύπησε με ένα σύρμα στο κεφάλι (πιθανόν στο μάτι, δεν καλοκοίταγα...), τους έβγαλε τα εντόσθια, κάτι έκοψε κιόλας, αυτές ακόμα σπαρταρούσαν και τέλος τις αλάτισε και τις τύλιξε. Πείτε μου εσείς λοιπόν τι τράβηξαν τα ψάρια επί τόση ώρα μέχρι να παραδώσουν πνεύμα και γιατί είναι προτιμότερο αυτό από πχ το ψαροντούφεκο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2013 :  21:38:21  Εμφάνιση Προφίλ
Γιώργη το 11.50'' βίντεο το είδα όλο
Δεν ξέρω φυσικά Αγγλικά
αλλά οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους

Εχω γράψει πριν από πολλές σελίδες: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μιας και είμαστε παμφάγα ΖΩΑ
τι προτείνετε;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  18:10:35  Εμφάνιση Προφίλ
Καταρχας να πουμε οτι υπάρχουν παμφάγα ζώα που προτιμουν περισσοτερο τροφές φυτικής προέλευσης όπως πχ η αρκουδα και παμφάγα που προτιμουν περισσότερο ζωικής, πχ η αλεπου. Υπάρχουν δηλαδή ζώα με διατροφικές τάσεις ανάλογα με το πως εξελιχθηκαν. Εμείς δεν είμαστε αμιγώς παμφάγα, παρόλο που το γαστρεντερικό ανέχεται ζωικής προελευσης τροφές (και αυτές μαγειρεμένες και όχι ωμές όπως συμβαίνει με ένα κλασικό παμφάγο) είμαστε περισσότερο καρποφάγα ζώα (οπως πχ ειναι και οι πιο κοντινοί συγγενεις μας , τα πιθηκοειδη). Βάση συγκριτικής ανατομικής όλα τα ανατομικά μας χαρακτηριστικά ταυτίζονται με αυτά ενός αμιγώς φυτοφάγου ζώου. Ξεκινώντας απο την γνάθο, την κινητικότητά της, τον οισοφάγο , την κατασκευή του εντέρου , το πεπτικό σύστημα κ.ο.κ. Με τα αμιγώς παμφάγα έχουμε μικρές διαφορές , με τα σαρκοφάγα έχουμε τελειώς διαφορετική ανατομική.

Τι μπορεί να προτείνει κανεις; Πως να διαχειριστεί κανείς την φρίκη αυτή; Εγώ δεν μπορώ να προτείνω κάτι. 30 χρόνια ζουσα στην άγνοια, διατροφική και ηθική. Οταν ενημρώθηκα χωρίς ιδιαίτερο πάθος έκοψα το κρέας μαχαίρι. Ετσι απλά.

Σημείωση: ναι και το ψάρι κρέας ειναι. :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 30/12/2013 18:12:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  18:28:16  Εμφάνιση Προφίλ
...και αν είναι σαρδέλες,γόπες,γαύροι,τσιπούρες κλπ
έχουν και τα περιβόητα Ω3...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  20:59:38  Εμφάνιση Προφίλ
Διατροφικά καλύπτεται καποιος πληρως απο τους καρπους και λογής φυτικές τροφές. Στα πάντα.

Καλή χρονιά , τα λέμε του χρόνου πάλι. :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  21:09:38  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα
quote:
Originally posted by Fidelio

Διατροφικά καλύπτεται καποιος πληρως απο τους καρπους και λογής φυτικές τροφές. Στα πάντα.



Ναι, τέτοια να λέτε και θα αρχίσουν να πεθαίνουν τα φυτοφάγα ζώα από έλλειψη τροφής!!!!!!!
Άσε που θα εκλείψει τελείως και το επάγγελμα του αποφράκτη αποχετεύσεων, όλοι θα βγάζουμε ολόιδιες στρογγυλές κακαράντζες, σαν της κατσίκας!!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  21:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα

Ισχύει

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  22:03:46  Εμφάνιση Προφίλ


κι όμως , αυτήν την στιγμή το 70% της καλιέργειας της γης στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται για να στηρίξει την κτηνοτροφία. Για ένα πιάτο κρέατος που θρέφει ένα άτομο, χρησιμοποιούνται 10 μερίδες φυτικής τροφής ανώτερης μάλιστα διατροφικής αξίας. (με την κατάλληλη επεξεργασία και τύπο καλιέργειας, δεν θα μας εβαζε κανεις να φάμε σανό.. :P )

Με άλλα λόγια καλλιεργούν τα χωράφια τους σε εξαντλητικούς ρυθμούς για να θρέψουν τα ζωα εκτροφής τους δημιουργώντας παραπάνω κόστος. Παραπάνω κόστος και περιβαλοντικά γιατί εξαντλούν τους πόρους, μολύνουν το περιβάλλον περισσότερο από οτι τα μέσα μεταφοράς τους.. Επίσης με τα εγκεφαλικά , καρδιακά, διαβήτη, καρκίνους ,αυτοάνοσα κτλ που έχουν οι αμερικάνοι έτσι όπως τρώνε , έχουν ανεβάσει τα κοστη νοσηλείας τους και θεραπείας. Οι ασφαλιστές τραβανε τα μαλιά τους. Ετσι τελευταία ανέθεσαν σε ερευνητές να δείξουν στον κοσμο με συγκριτικές μελετες διατροφικής νοοτροπίας από χώρες που δεν καταναλώνουν κρέας , μήπως και συμβάλουν λίγο στην αλλαγή της κατάστασης. Παράδειγμα την china study όπου χονδρικα δείχνουν μέσα από την ερευνά τους οτι σε περιοχές της ασίας που δεν καταναλώνουν κρέας δεν ξέρουν τι είναι τα παραπάνω νοσήματα..

οσο για την τουαλέτα, ...δύο πράγματα. Σταθερή συχνότητα όσο ποτέ(κάθε πρωί) και ποσότητα τέτοια που οι εργαζόμενοι των αποχετευτικών εταιριών δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

καλή χρονιά

http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE&list=PLB458917E06524C1E
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  23:37:33  Εμφάνιση Προφίλ
Τελικά...
πες πες πες
μπορεί και να πειστούμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  23:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
To ποσοστό της καλλιέργειας που χρησιμοποιείται για να στηρίξει την κτηνοτροφία, ίσως πολλαπλασιαστεί αν μπει στη μέση η κοιλιά του μεγαλύτερου "ζώου" του πλανήτη.
Άσε που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τότε για τα πραγματικά ζώα... Τι θα τρώνε;

Υπάρχει άραγε το ιδανικό στον άνθρωπο; Ναι αλλά δυστυχώς σε πολύ μικρή ποσότητα.


___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000