Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2013 :  23:57:44  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
Just imagine

http://www.youtube.com/watch?v=DVg2EJvvlF8

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/12/2013 :  00:02:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
So let it be
http://www.youtube.com/watch?v=26bZZwPs5zM

___________________
Run Natural... run Bare

Edited by - xipolitakos on 31/12/2013 00:16:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2014 :  16:29:29  Εμφάνιση Προφίλ
Ένα νέο από πρόσφατο κυνήγι

Φίλος και κυνηγός
πήγε με τον σκύλο του για κυνήγι
και ο σκύλος του γύρισε
από το ψάξιμο όπου είχε χαθεί
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ και γεμάτος αίματα!!!

ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΆΞΕΙ(!!!)
και του ξέφυγε

Γυρίζοντας προς Πειραιά θα τον πάει κατ' ευθείαν σε γιατρό

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2014 :  16:56:48  Εμφάνιση Προφίλ
O Γέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων, κάνει διακοπές στη χώρα μας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2014 :  17:35:59  Εμφάνιση Προφίλ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....

συγνώμη....!!!

Ο Γιέτι είναι μεγάλο πρόβατο
σύμφωνα με τις ''περιγραφές''

ή τις φαντασιώσεις!!!!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2014 :  17:40:09  Εμφάνιση Προφίλ
SKODA...YETI
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/02/2014 :  00:26:10  Εμφάνιση Προφίλ
Η Αλβανία δείχνει τον δρόμο.

Αρκεί φυσικά να το εφαρμόσει. Μπράβο τους πάντως.


http://taxydromos.gr/article.php?id=110922&cat=14

Πολλά πουλιά και θηλαστικά θα γλιτώσουν από το παράνομο κυνήγι, χάρη σε ένα διετές μορατόριουμ που ψήφισε η αλβανική κυβέρνηση.

“Η Αλβανία ήταν μια παγίδα θανάτου για τα αποδημητικά πουλιά”, δήλωσε ο Gabriel Schwaderer, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης EuroNatur.

Η βαλκανική χώρα περιλαμβάνει υγρότοπους και άλλα οικοσυστήματα που αποτελούν ζωτικής σημασίας στάσεις ανεφοδιασμού για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά. Όμως, η κακή επιβολή του νόμου, η αύξηση της οπλοκατοχής και η εισροή ξένων κυνηγών, είχαν καταστήσει την Αλβανία ένα συνεχές σκοπευτήριο. Οι στόχοι των κυνηγών ήταν, μεταξύ άλλων πουλιών, αετοί, γερανοί, ακόμη και μικρά ωδικά πτηνά.

Σύμφωνα με τον Schwaderer, δεν ήταν μόνο τα πουλιά που υπέφεραν. Προκειμένου να μελετηθεί ο απειλούμενος με εξαφάνιση λύγκας των Βαλκανίων, η EuroNatur τοποθέτησε αυτόματες κάμερες σε ορεινές περιοχές οι οποίες παρατηρούσαν όλα τα ζώα που περνούσαν από την περιοχή. Θηλαστικά, όπως τα ελάφια και σαμουά που θα έπρεπε να καταγραφούν σε σημαντικούς αριθμούς, ήταν πολύ σπάνια. Αυτό έδειξε ότι τα εν λόγω ζώα αποτελούν συνήθη στόχο για τους κυνηγούς.

Ο νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ στις 30 Ιανουαρίου, αναστέλλει όλες τις άδειες κυνηγιού και της χρήσης συγκεκριμένων περιοχών για το κυνήγι για τα επόμενα δύο χρόνια. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη χρονική περίοδο για να μελετήσει τρόπους μεταρρύθμισης των κανονισμών διατήρησης βιοποικιλότητας και ελέγχου, καθώς στο θέμα αυτό επικρατεί σχεδόν πλήρης ανομία. Οι κυνηγοί στην Αλβανία εδώ και καιρό δεν φοβούνται να πυροβολήσουν οποιοδήποτε ζώο που θα βρεθεί στον δρόμο τους, ακόμη και σε εθνικά πάρκα, όπου οι πλούσιοι κυνηγοί -στην πλειοψηφία τους Ιταλοί- δωροδοκούν κακοπληρωμένους δασοφύλακες και τους χρησιμοποιούν σαν οδηγούς.

Ενώ πολλοί Αλβανοί -μεταξύ των οποίων και ένας σημαντικός αριθμός κυνηγών- συνειδητοποίησαν εδώ και καιρό ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, η κυβέρνηση δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των νόμων σχετικών με το θέμα. Οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου, όμως, έφεραν στην εξουσία ένα νέο κόμμα, με υπουργούς πιο αποφασισμένους να ασχοληθούν με την προστασία των άγριων ζώων.

econews.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  14:57:25  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.ksellas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=195&lang=el



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



Άτακτη υποχώρηση των αντικυνηγών!

Χθες, την παραμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της δεύτερης προσφυγής της Ζωοφιλικής Οργάνωσης του Α. Αγγελέτου, εναντίον της Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, η Ζωοφιλική αυτή οργάνωση παραιτήθηκε της προσφυγής, όπως είχε παραιτηθεί πριν από ένα μήνα και της πρώτης προσφυγής!

Ο Α. Αγγελέτος ζητούσε την κατάργηση του κυνηγίου σ’ όλη την Ελλάδα, επικαλούμενος σωρεία επιχειρημάτων και ισχυρισμών, οι οποίοι ήταν παντελώς αστήρικτοι, γενικόλογοι και αόριστοι, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο και με προφανείς στρεβλώσεις των πάντων.

Έναντι αυτών των αστήρικτων ισχυρισμών η ΚΣΕ, με την παρέμβασή της, προσκόμισε πλήθος εγγράφων, Υπουργικών Αποφάσεων, Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Οδηγιών και θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξειδικευμένες επίκαιρες επιστημονικές μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επιστημονικές, διεθνώς ανεγνωρισμένες, μετρήσεις πληθυσμών, επίσημα στοιχεία του έργου της θηροφυλακής μας για την πάταξη της λαθροθηρίας, Διεθνείς σχετικές Συμβάσεις, επίσημους πίνακες επιτρεπόμενων ειδών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την θηρευτική νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, πάνω από 200 αντίτυπα σχετικών Αποφάσεων και επισήμων εγγράφων, που ισχύουν για την προστασία της άγριας πανίδας, κ.λπ., κ.λπ..

Μήπως όλα τα παραπάνω που προσκομίσαμε στο ΣτΕ και εκείνα που απέστειλε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, κατατρόπωναν τους αστήρικτους ισχυρισμούς του Α. Αγγελέτου και γι’ αυτό φοβήθηκε μια θετική απόφαση για εμάς από το ΣτΕ και παραιτήθηκε;

Άλλη λογική εξήγηση αυτής της παραίτησης δεν υπάρχει. Εκτός εάν ξαφνικά ο Α. Αγγελέτος έγινε φιλοκυνηγός!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  15:18:10  Εμφάνιση Προφίλ
Ε ναι ειναι φυσικό με τους κυνηγους δεν μπορείς να τα βάλεις. Αυριο αν φτιάξετε κόμμα θα σχηματίσετε κυβέρνηση ..και απορρώ πως δεν το έχετε κάνει μέχει τώρα.

Να δεις τώρα μου διαφεύγει , αλλά θα βρω την είδηηση να σας την δείξω.
Ποιος παπάρας βουλευτής ήθελε να περάσει πρόσφατα σε νομοσχέδιο τον ακροτηριασμό των αυτιών και της ουράς των κυνηγόσκυλων; Ελα βοηθάτε με..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  15:37:10  Εμφάνιση Προφίλ
Άντε δείτε και αυτό έτσι προς ενημέρωση.....

http://www.e-artemis.gr/454165/news/last-news/ekrixi-thiramaton-ke-kinigon-stis-ipa/
του Νικήτα Κυπρόδημου
ethnos.gr


Εκρηξη θηραμάτων και… κυνηγών στις ΗΠΑ!
6 Φεβρουαρίου 2014

Ο,τι συμβαίνει στην Αμερική αργά ή γρήγορα φτάνει και σε εμάς. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν ιδέες όπως οι περιοχές Νατούρα 2000, οι Εθνικοί Δρυμοί, και διάφορα άλλα που είχαν αρνητική επίπτωση στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό κυνήγι.

Πρόσφατα το έγκριτο περιοδικό TIME είχε κύριο άρθρο το θέμα της αύξησης της πανίδας στις ΗΠΑ. Ενδεικτική είναι η χρήση της λέξης «επιβλαβές» στον τίτλο του άρθρου, λέξης που θεωρείται ταμπού εδώ και είκοσι χρόνια και η χρήση της οποίας ανεστάλη με πρωτοβουλία των αμερικανικών οικολογικών οργανώσεων. Μια τακτική που μεταφέρθηκε και στην Ευρώπη. «Το πρόβλημα των επιβλαβών στην Αμερική» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου με υπότιτλο «και γιατί επίκειται αλλαγή στην κυνηγετική νομοθεσία». Οι εξελίξεις εκεί μας ενδιαφέρουν.

Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν περισσότερα ελάφια, αγριόγαλους, χήνες, αγριόχοιρους, και αρκούδες από το 1900.

Παρά τις Κασσάνδρες που θέλουν να παρουσιάζουν συνεχή μείωση πληθυσμών ζώων και επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, οι ΗΠΑ σήμερα έχουν περισσότερα ελάφια, αγριόγαλους, χήνες, αγριόχοιρους, και αρκούδες από το 1900. Αυτή η αύξηση είναι δυναμική, συνεχής, παρατηρείται και στις 50 πολιτείες παρά την παράλληλη αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. Το ρυθμιζόμενο και συνετό κυνήγι έχει αποδειχτεί ως το μοναδικό διαχειριστικό μέτρο μπροστά σε αυτήν τη συνεχή αύξηση της πανίδας.

Η γενική εντύπωση που διέδιδαν οι αντικυνηγετικές οργανώσεις στην Αμερική ήταν το γνωστό ψέμα για συνεχή μείωση των διάφορων ειδών της πανίδας και το ενδεχόμενο αφανισμού τους. Ηταν εύπεπτη άποψη που έβρισκε ανταπόκριση στα μέσα ενημέρωσης. Το σκηνικό είναι γνωστό και στην Ελλάδα όπου βομβαρδιζόμαστε για τον δήθεν αφανισμό του Χ είδους. Φαινομενικά λογικό, αφού επακόλουθο αυτής της τακτικής ήταν η αντίθεση στο κυνήγι.

Ομως, «η Φύση εκδικείται», που λένε και οι οικολογίζοντες. Οχι μόνο τα είδη δεν μειώνονταν στις ΗΠΑ, όπως μειώνονται στην Ευρώπη, αλλά παρουσιάζουν μια πρωτοφανή αύξηση και η αύξηση γίνεται άμεσα αισθητή από τις ζημιές που υφίσταται το κοινό τόσο σε αγροτικές όσο και σε περιαστικές και κάποτε σε αστικές περιοχές. Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην άμεση εμπειρία της ζημιάς και του κινδύνου.

Ποσοστό αύξησης Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τους πληθυσμούς διάφορων ειδών σήμερα και το ποσοστό της αύξησης που καταγράφεται σε σύγκριση με τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Αγριόχοιρος 5 500 000 (+120%)

Ρακούν 5 000 000 (+2700%)

Κάστορας 5 000 000 (+2400%)

Πούμα 100 000 (+1600%)

Αγριόγαλος 8 000 000 (+1500%)

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Η απώλεια του ενστικτώδους φόβου του ανθρώπου επιτρέπει πιο συχνές επαφές με άγρια ζώα. Οταν ο πληθυσμός των ζώων αυξάνεται, οι συχνές επαφές δίνουν βάση στο ρητό που λέει ότι η οικειότητα φέρνει την περιφρόνηση.
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Η απώλεια του ενστικτώδους φόβου του ανθρώπου επιτρέπει πιο συχνές επαφές με άγρια ζώα. Οταν ο πληθυσμός των ζώων αυξάνεται, οι συχνές επαφές δίνουν βάση στο ρητό που λέει ότι η οικειότητα φέρνει την περιφρόνηση.
Μερικά είδη, όπως το ελάφι και το πούμα, υπολογίζεται ότι είναι σήμερα πολυπληθέστερα ακόμα και σε σύγκριση με την εποχή πριν από την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο το 1492. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 10 σε 370 εκατομμύρια στο ίδιο χρονικό διάστημα!

Οταν οι «αντί» δεν μπορούσαν να αρνηθούν την προφανή αύξηση μερικών ειδών, όπως η μαύρη αρκούδα και το ελάφι, πρότειναν μέτρα όπως αντισυλληπτικά χάπια, σύλληψη και μεταφορά σε άλλους βιότοπους αλλά και την επανεισαγωγή αρπακτικών. Ομως αυτά τα μέτρα απέτυχαν και σήμερα είναι κοινή διαπίστωση των επιστημόνων ότι το κυνήγι από τον άνθρωπο-θηρευτή αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό διαχειριστικό μέτρο. Και για να γίνει το κυνήγι πιο ελκυστικό, πιο ασφαλές και πιο αποτελεσματικό, αλλάζουν οι νόμοι και οι τοπικοί κανονισμοί.

Με τόξο…

Ο φόβος του ανθρώπου που μπορεί να εμπεδωθεί μόνο με το κυνήγι, αφορά τα δυνητικά επικίνδυνα ζώα όπως η μαύρη αρκούδα

Ο φόβος του ανθρώπου που μπορεί να εμπεδωθεί μόνο με το κυνήγι, αφορά τα δυνητικά επικίνδυνα ζώα όπως η μαύρη αρκούδα

Μερικές περιοχές με έντονο πρόβλημα ελαφιού μέσα σε κατοικημένες περιοχές επιτρέπουν το κυνήγι με τόξο μέσα στα όρια της πόλης. Μια από αυτές τις περιοχές είναι το Ροκ Αϊλαντ της πολιτείας του Ιλινόι. Εκεί οι κυνηγοί που θέλουν να κυνηγήσουν μέσα σε αστική περιοχή περνούν από ειδικό τεστ ασφαλείας, κυνηγούν από υπερυψωμένα καρτέρια και το σύστημα έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό αφού μείωσε τις ζημιές και τα τροχαία ατυχήματα από ελάφια κατά 300 τοις εκατό. Παράλληλα πολλές περιοχές επεκτείνουν τόσο τον χρόνο κυνηγίου όσο και το όριο ημερήσιας κάρπωσης.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο που αφορά τα δυνητικά επικίνδυνα ζώα όπως η μαύρη αρκούδα είναι ο φόβος του ανθρώπου που μπορεί να εμπεδωθεί μόνο με το κυνήγι. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, η πιο πυκνοκατοικημένη των ΗΠΑ. Παρά τον πυκνό πληθυσμό η πολιτεία έχει αυξημένη δασοκάλυψη σε σύγκριση με το 1492. Με αυξημένη δασοκάλυψη, άφθονα σκουπίδια και οπωρώνες, η μαύρη αρκούδα στην πολιτεία αυξήθηκε αλλά οι «αντί» πίεσαν και κατάφεραν να αναστείλουν το κυνήγι της. Μετά από επιθέσεις σε ανθρώπους που έφτασαν μέχρι τον θάνατο ενός βρέφους σε δημόσιο δρόμο οι αρχές αποφάσισαν να αγνοήσουν τους «αντί» και να επιτρέψουν το κυνήγι της μαύρης αρκούδας για μία εβδομάδα τον χρόνο.

Σήμερα είναι κοινή διαπίστωση των επιστημόνων ότι το κυνήγι από τον άνθρωπο-θηρευτή αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό διαχειριστικό μέτρο.

Αν και το κυνήγι δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, σκοτώνονται μερικές δεκάδες αρκούδες σε έναν συνολικό πληθυσμό χιλιάδων, ήταν αρκετό για να ενσπείρει τον φόβο του ανθρώπου στις αρκούδες. Ο φόβος που έχουν τα ζώα για τον άνθρωπο είναι επίκτητος, δεν είναι ενστικτώδης. Τα λιοντάρια στην Αφρική αποφεύγουν επαφές με ομάδες ανδρών που φορούν χλαμύδες και φέρουν δόρατα διότι έχουν αποκτήσει τον φόβο από τα τελετουργικά κυνήγια λιονταριών των Μασάι, λένε οι επιστήμονες. Οι Μασάι σκοτώνουν ελάχιστα λιοντάρια, όμως τα λίγα κυνήγια είναι αρκετά για να αποκτήσουν τα λιοντάρια φόβο του ανθρώπου, κάτι σημαντικό για μια ποιμενική κοινωνία όπου οι άοπλοι βοσκοί περνούν μέρες με τα κοπάδια τους μέσα σε περιοχές λιονταριών.

Αγριόγαλοι που έχουν χάσει τον φόβο του ανθρώπου κουρνιάζουν πάνω σε αυτοκίνητα, βεράντες, καλλωπιστικά δέντρα και τα όξινα κόπρανά τους προξενούν σοβαρές ζημιές. Αλλοτε, σπάνια αρπακτικά πουλιά, όπως οι αετοί, εφορμούν και αρπάζουν μικρά σκυλιά και γάτες από κήπους, ενώ τα κογιότ αλωνίζουν στα πάρκα πόλεων, όπως και στο Κεντρικό Πάρκο της Νέας Υόρκης.

Τα παραπάνω αντανακλώνται και στην ελληνική εμπειρία όπου έχουμε μιαν έκρηξη αγριόχοιρου, αύξηση της δασοκάλυψης, λόγγωμα των ορεινών περιοχών, με την ανάδειξη των αδέσποτων σε ένα νέο είδος αρπακτικού που έχει εξαπλωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας. Αλλωστε, οι αλεπούδες περιπολούν μέσα στις αστικές περιοχές.

Παρά την πραγματικότητα που είναι ορατή γύρω μας, η οικολογική ιδεοληψία παραμένει ισχυρή μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και τότε θα έχει επιστημονικό ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς τις καταστάσεις. Οι Αμερικάνοι είχαν και έχουν την επιστημονική κατάρτιση και τη διοικητική υποδομή για να κάνουν το προφανές, εμείς;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  15:56:51  Εμφάνιση Προφίλ
Να θαυμάστε ποιότητα πολιτισμου από τους κυνηγούς μας. Να ποιές έιναι οι αιτήσεις τους στους κατα τόπους βουλευτές , και μάλιστα το πετυχάινουν !!:

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας ζητάει -αν και απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια- να ακρωτηριάζονται ζώα στην Ελλάδα (κοπή ουράς και αυτιών) «επειδή δεν πονάνε»! - See more at:
http://www.larissanet.gr/2014/01/13/vouleftis-ths-nd-eishgeitai-ton-akrwthriasmo-skuliwn/

Δεν πονάνε μωρέ τα ζώα...

Λοιπον εγώ λέω να κόψουμε τα αυτιά του κυρίου Κόλλια (με αναισθησία, δεν θα καταλάβει τίποτα) και μετά εγώ πρώτος θα ζητήσω να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Ρε είσαστε σοβαροί;

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  19:03:20  Εμφάνιση Προφίλ

http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2014/tails.htm

ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
Αθήνα, 26/1/2014
Προς: Βουλευτής... [ονοματεπώνυμο]
Κοιν.: Κυνηγοί, ΜΜΕ, κλπ.

Θέμα: Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα

Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο] κατά περίπτωση),

σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ν.4039/2012 που ψηφίζονται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Η ασαφής επίκληση στην "πολιτισμένη" Ευρώπη που επιχειρείται προκλητικά και αυθαίρετα τόσο από τα ζωοφιλικά σωματεία, όσο και από συγκεκριμένους Βουλευτές (π.χ. κα.Πιπιλή), σχετικά με το νόμιμο και το ηθικό, στο ζήτημα του περιορισμού του μήκους της ουράς (ο οποίος άστοχα αναφέρεται ως ακρωτηριασμός) σε συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων, καταργεί κάθε έννοια κοινής λογικής και επιχειρηματολογίας.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εν προκειμένω είναι ο αρμόδιος Επιστημονικός Φορέας, αλλά και οι σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες φυλές κυνηγόσκυλων για τις οποίες ο ανώδυνος περιορισμός του μήκους της ουράς είναι και ηθικός και απαραίτητος. Και αυτό γιατί, σε αυτές τις φυλές σκύλων, η συγκεκριμένη παρέμβαση δε γίνεται για λόγους αισθητικής, αλλά αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας και ευζωίας του σκύλου.

Τίποτα το "Ευρωπαϊκό" δεν υπάρχει στην απαξίωση των καθ' ύλην αρμόδιων Επιστημονικών Φορέων που επιχειρείται από ζωοφιλικά σωματεία και συγκεκριμένους Βουλευτές. Αν οι εκπρόσωποι των ζωοφιλικών σωματείων και οι Βουλευτές που τους υποστηρίζουν, θεωρούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο το πότε και το γιατί πονά ένα ζώο, τότε καλό θα ήταν να ζητήσουν να τους παραδώσουν οι Έλληνες Κτηνίατροι τα πτυχία που τους έδωσε το Ελληνικό Δημόσιο.

Όλοι εμείς, τα μέλη του Ωρίωνα, καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να σεβαστούν την επιστημονική εξειδίκευση και την εμπειρία των Κτηνιάτρων. Αλλωστε, στη γνώση και την αυτοθυσία των Κτηνιάτρων βασίζεται αποκλειστικά πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, όταν πρόκειται για ζητήματα Δημόσιας Υγείας, όπως στην περίπτωση της λύσσας, όπου οι μόνοι που συνδράμουν τους Κτηνιάτρους του Δημοσίου είναι οι κυνηγοί, εθελοντικά και με δικές τους δαπάνες.

Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο] κατά περίπτωση),

μετά από τα παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε υπέρ της τροπολογίας που εξαιρεί συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων από την απαγόρευση στον περιορισμό του μήκους της ουράς.

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  20:54:03  Εμφάνιση Προφίλ
Η αλήθεια είναι ότι και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν. Μήπως να κάνουμε κάτι και γι' αυτό;
Επίσης και οι ιδέες ηλιθίων πονάνε λόγω αυτοτραυματισμού. Μήπως να επαναφέρουμε και την λοβοτομή ως μέσο λύτρωσης;


Σήμερα που πήγα τον μικρό στο γυμναστήριο άκουγα τους ηλίθιους κυνηγούς (για τους συγκεκριμένους μιλάω) που περηφανευόντουσαν για το πόσα πουλιά χτύπησαν(κάτι για πράσινα και κόκκινα λέγανε) παράνομα και κατάφεραν να ξεφύγουν από την θηροφυλακή.
Εύγε νέοι, ξεπαστρέψτε όλο το ζωικό βασίλειο.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  21:36:10  Εμφάνιση Προφίλ
Μου αρέσει η προσεκτική περιγραφή στην παραπάνω επιστολή "Περιορισμός του μήκους της ουράς". Εχουν πολύ πλάκα. :p

Ευζωία και μακροζωία των σκυλιών από τον ακροτηριασμό των αυτιών και της ουράς... Νόμιζα οτι τα είχα ακουσει όλα σε αυτόν τον κόσμο..Ξεχάσαν να αναφέρουν βέβαια μια μικρή λεπτομέρια, πως βάζουν τα σκυλιά να τρυπώνουν μέσα σε πουρνάρια και γκοριτσες και άλλους ακανθωδεις θαμνους με το ζόρι με αποτέλεσμα να πληγώνονται στις ουρές και τα αυτιά τους διμιουργόντας φλεγμονές που καταλήγουν τον σκύλο σε θάνατο αφήνοντας να αποκτήσουν συψαιμία. Αν δείτε πως αναγκάζουν τα σκυλιά τους να μπαινουν μέσα σε πυκνή βλάστηση , το πάτημα του μικρού αγροιόχοιρου στο κεφάλι με την αρβύλα σε βιντεο που καταχωρηθηκε πιο πάνω θα μοιάζει παιδική σειρά. Το σκυλί δε , μετά το πέρας του κυνηγιού , το βάζουνε πίσω από το αυτοκίνητο εξωτερικά σε κάτι κουτιά κρεμασμένα , είναι δεν είναι ματωμένο (χέστηκ@ν) και ας είναι και σάββατο θα δουν αν θα το πάνε για φροντίδα στον κτηνιατρο ...απο δεύτερα...

Αυτές ειναι μερικές λεπτομέριες που στην παραπάνω επιστολή δεν αναφέρονται και είναι δύσκολο απο την άλλη να διατυπωθούν γραπτώς επιμελημένα. "Περιορισμός του μήκους της ουράς"... , ε δεν παίζοντε..

Κάτι ακόμα για την μάνα φύση. Μήπως υπάρχει, λέω εγώ τωρα, ...μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που η εξελιξή τους (των σκυλιών) προέβλεψε να έχουν αυτιά και ουρές; Τι στο καλό ρε μάνα φύση τις θες τις ουρές και τα αυτιά στα τετράποδα ; Ε; Γιατί; Για να ψοφάνε από φλεγμονές τα ζωντανά μας και να αγοραζουμε καινουρια ;ή για να πληρώνουμε κτηνιατρους καθε λίγο και λιγάκι. Εχουμε και κρίση..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 13/02/2014 21:53:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Running
Global Moderator

243 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2014 :  22:39:32  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Running Προσωπική Σελίδα
quote:
Originally posted by Apneafrog

...............

Παρακαλούμε όχι ειρωνικούς χαρακτηρισμούς προς συνομιλητές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000