Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

skiritis
Advanced Forum-Runner

401 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  02:27:16  Εμφάνιση Προφίλ
O πληθυσμός του λύκου έχει μειωθεί, οι χειμώνες έχουν γίνει πιο ήπιοι, ο ανθρώπινος πληθυσμός αστικοποιείται με μεγάλο ρυθμό, ο αγροτικός πληθυσμός γηράσκει και μειώνεται.
Εξαιτίας αυτών σημειώνεται υπερπληθυσμός αγριόχοιρων.
Ας έρθει ο ρυθμιστής-εξισορροπιστής-άνθρωπος να επαναφέρει την τάξη και την αρμονία στην Φύση με το κυνήγι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  11:41:25  Εμφάνιση Προφίλ
Έχουμε δεν έχουμε 200.000 χρόνια ιστορίας σαν είδος (homo sapiens), αλλά η τελευταία και απότομη μάλιστα αλλαγή πορείας στην εξελιξή μας συντελέστηκε τα τελευταία 10.000 χρόνια. Προσέξτε παρακαλώ τα νούμερα για να δείτε για τι πράγμα μιλάμε. Αυτός ο συλογισμός κολάει αρκετά και με το ζήτημα του αναρχισμού που συζητάμε και αλλού αλλά σχετίζεται και με το ...κυνήγι. :p Πως; Πολύ απλά , κάποια στιγμή λοιπον πριν 10.000 χρόνια μερικά από τα μέλη των φυλών-ομάδων (πιθανότερο οι γυναίκες) παρατήρησαν πως οι σπόροι που έπεφταν στο έδαφος φύτρωναν και έδιναν καρπό. Ω λαλα! Κι όμως μια απίστευτη ανακάλυψη αν ταυτιστεί κάποιος με το χρονικό αυτό κόμβο. Πρέπει να πέρασαν αρκετές χιλιετίες αλλά κάποια στιγμή ναι περάσαμε από την κατάσταση του κυνηγού συλέκτη σε αυτήν του γαιοκτήμονα! μιας και άρχισαν να οργανώνουν εκτάσεις καλλιέργειας. (να εδώ είναι και το τελευταίο κατάλοιπο της αναρχίας στην ιστορία του είδους μας. Να υπενθυμήσω οτι μιλάμε για ένα κομβικό σημείο περι των 10.000 χρόνων πιο πίσω από το σήμερα.) Παράλληλα με αυτές τις εκτάσεις άρχησαν να εκτρέφουν και τα ζωντανά τους. Αααα, άλλη μια φοβερή ανακάλυψη. Για αυτό λέμε γαιοκτήμονες, γιατί μαζί με την γεωργία ανακαλύφθηκε και η κτηνοτροφία. Με έναν σμπάρο, δυό τρυγόνια παρακαλώ και όλα αυτά πριν χιλιάδες χρόνια.

Τι είναι αυτό το τόσο τρομερό που συντελέστικε με την καθιέρωση των γαιοκτημονων. Χμ, είδαν λοιπον οι τύποι αυτοί οτι μπορούσαν να παράγουν τροφή σε υπερ-διπλάσιες ποσότητες και όχι μόνο αυτό αλλά και να τις αποθηκεύσουν ακόμα και για τις επόμενες σαιζόν! Καταπληκτικό; Μα βέβαια, εκεί που έπρεπε να βγουν τα παλικάρια του χωριού για κυνήγι μες τις κακουχίες και την ταλαιπωρία τώρα μπορούσαν σε πολύ πιο έυκολες συνθήκες να καλιεργήσουν την γή τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους! Πάει ποιά αυτή η αγγαρεία να τρέχουν έξω στο πουθενά και μακρυά από την εστία τους , εκτός των άλλων δεν είναι και αποδοτική για την φυλή τους , τις οικογενειές τους και πάει λέγοντας.

Φυσικά το κυνήγι δεν εγκαταλείφθηκε και το συνέχεισαν για τους ευνόητους γνωστους εώς σήμερα λόγους (χόμπυ, σπορ, επειδηξη ισχύος,ανωμαλία). Καλά σήμερα είναι περισσότερο γνωστό απο ποτε στην ιστορία γιατί ο άνθρωπος συνεχίζει να κυνηγά. Να γιατί: ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ! ~ Εδώ και χιλιάδες χρόνια , πολύ πιο πριν ακόμα και τα χρόνια του Ομήρου της χρυσής εποχής και μπλα, μπλα για όλη αυτήν την μυθολογία της "αρετής" του κυνηγιού, ο άνθρωπος δεν χρειάστηκε πια πρακτικά να κυνγήσει για να επιβιώσει! Μπορούσε να καλιεργήσει την γή του και να εκτρέφει τα ζώα του. Αυτό ήταν , τέλος, end of story πως αλλιώς να το πουμε.

Οσοι λοιπον από τους κυνηγούς σήμερα ισχυρίζονται οτι με το ΧΟΜΠΥ ΤΟΥΣ προσφέρουν έργο στην φύση γιατί τάχα μου δεν αφήνουν κάποια είδη να υπερ-πολλαπλασιαστούν καλό θα ήταν να ξυπνήσουν γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η φύση , εδώ και δισεκατομύρια χρόνια , έχει τον τρόπο της να βρίσκει τις ισορροπίες της μέσω της φυσικής επιλογής ΠΡΙΝ εμφανιστούν τα κυνηγητικά καριοφύλια. Τώρα αν το γεγονός αυτό έρχεται σε σύγρκουση με τα συμφέροντά τους είναι εύγολο να καταλάβουμε γιατί έχει αποδωθεί όλο αυτό το μανιφέστο για την τάχα μου προσφορά στην φύση. Ενα επιεικώς βλακώδες μανιφέστο.

Και εις ανώτερα.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  17:10:08  Εμφάνιση Προφίλ
Η ανθρώπινη αμάθεια έχει τον τρόπο της να παρηγορείται. Όταν κάτι δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει, τότε το ονομάζει βλακεία....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  19:01:26  Εμφάνιση Προφίλ
εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια αγαπητε φιλε Apneafrog...

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nikola
Forum-Runner



188 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  20:25:06  Εμφάνιση Προφίλ
Η φύση, έχει τον τρόπο της να βρίσκει τις ισορροπίες της μέσω της φυσικής επιλογής, όχι μόνο πριν εμφανιστούν τα κυνηγητικά καριοφίλια αλλά πριν ακόμα εμφανιστεί το εμπόριο δράματος και τα παραληρήματα ηθικής.

Βρίσκω τουλάχιστον εγωιστική την αναζήτηση εύκολης ψυχικής ευεξίας μέσα από απαιτήσεις επιβολής συγκεκριμένου τρόπου ζωής στα θηράματα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ειδικά όταν οι προτάσεις των απαιτήσεων πηγάζουν από έναν τόσο φθηνό και αλαζονικό τρόπο σκέψης. Φθηνό και αλαζονικό, αμέτρητοι θάνατοι και λιμοκτονίες εκτείνονται για χιλιετίες στον αγώνα ανάδειξης του προσωρινά πιο αποτελεσματικού μοντέλου ζωής. Άνθρωποι με μέσο όρο ζωής μικρότερο του αιώνα και εύρος προσοχής αναξιοσημείωτο, ισχυρίζονται ότι βρήκαν ΤΗΝ λύση ΣΤΟ πρόβλημα. Μπορεί όμως να ανακατασκευάσει κάποιος το πρόβλημα και για μένα τον αδαή; γιατί ένα μόνο πρόβλημα εντοπίζω να ενθαρρύνει (προς στιγμήν) τις "λύσεις" αυτές. Το δράμα όσων βασανίζονται από τις κραυγές που διέπουν έναν ατελείωτο bellum omnium contra omnes και προσπαθούν να απαλλαγούν κλείνοντας τα αυτιά τους, δημιουργώντας αυταπάτες. Ότι δήθεν μπορούν να παραιτηθούν και να παίξουν ενάντια στο παιχνίδι της ζωής αντί να συναγωνιστούν. Διασκεδάζω ακούγοντας τα ίδια άτομα να ισχυρίζονται ότι σέβονται και αγαπάνε την φύση/ζωή.

Ανήκω στην γενιά που πρόλαβε τον τιτανικό στον κινηματογράφο. Είδαμε πτώματα να επιπλέουν και ζωντανούς να σφυρίζουν για βοήθεια, να αποφασίζουν να σώσουν τον εαυτό τους.
Η αποκάλυψη ακόμα έρχεται στους κινηματογράφους, τώρα πια σε 3D χωρίς έλλειψη αποχρώσεων. Διαφέρει όμως στο αίσθημα ανακούφισης που κυριεύει τους θεατές όταν βεβαιώνονται ότι όλα θα πάνε καλά την στιγμή που από ένας μηχανής θεός διασώζει κάποιο τετράποδο αντικαταθλιπτικό βοήθημα ηλικιωμένων. Όλες οι δυνατότητες να νιώσουμε εμπάθεια περιορίζονται σε τέτοιες στιγμές καθιστώντας μας αντικοινωνικούς και συναισθηματικά ανάπηρους. Ανίκανους να νιώσουμε αρκετή εμπάθεια που θα μας κινητοποιήσει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Να στερήσουμε λίγη εμπάθεια από μια έντονη συναισθηματική στιγμή για να την δώσουμε σε όσους δεν κατάφεραν να διεγείρουν την μοναδική μας πλέον συναισθηματική οδό.
Όταν σε έναν δρόμο τρέχουν όλοι την μια προς τα κάτω αγανακτισμένοι με το ίδιο σύνθημα και την άλλη προς τα πάνω συγκινημένοι με το ίδιο μοιρολόι, παρά τον περιπλανητικό μου χαρακτήρα θα αποφύγω την συγκεκριμένη οδό και οι κύριοι διαδηλωτές να με συγχωρήσουν που δεν θα συμμεριστώ τα συναισθήματα τους. Θα συμμετείχα πρόθημα στις κοινωνικές δραστηριότητες μερικών από αυτούς αλλά τα συνθήματα που διεκδίκησαν αποκλειστικότητα στην γλώσσα τους ερμηνεύτηκαν σε έννοιες που διεκδίκησαν αποκλειστικότητα στην σκέψη τους. Πλέον δεν έμεινε κάτι δημιουργικό να αποκομίσω από συζήτηση μαζί τους στο συγκεκριμένο θέμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  20:54:01  Εμφάνιση Προφίλ
Αχ για την ενσυναίσθηση θα ήθελα να πω πόσα πράγματα και εν προκειμένω όχι μόνο για τα θηλαστικά αλλά και για συνομιλούντες του δικου μου είδους :p . Αλλά δεν θα το κάνω τώρα γιατί έκανα κόπο πολύ να δώσω σχήμα στις τοποθετήσεις μου. Να πιάσει δηλαδή το effect.

Empathy, κατανόηση, στεναχώρια, χαρά, όλα.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  20:57:38  Εμφάνιση Προφίλ
Ο... Κατσαντώνης ζει;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  21:08:39  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by GERMANOS

Ο... Κατσαντώνης ζει;;;




Τα κοκαλάκια του θα τρίζουν με αυτά που θα διαβάζει από κει πάνω.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  22:28:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by GERMANOS

Ο... Κατσαντώνης ζει;;;



Ποιος Κατσαντώνης;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/02/2014 :  22:55:03  Εμφάνιση Προφίλ
Της κλεφτουριάς επί Τουρκοκρατίας

Στην Βικιπαιδεία περισσότερα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  09:00:17  Εμφάνιση Προφίλ
Quiz, ωραία τα quiz μ' αρεσουν. Εχω ένα τέτοιο που ο Κατσαντώνης αν έχει παρακολουθήσει όντως τα τεκταινόμενα απο και που ειναι , θα το λατρέψει.

Ποιό είναι το τέταρτο στάδιο εξέλιξης στον άνθρωπο αναφορικά με τον εγκεφαλό του - κατα την άποψη μερικών βιολόγων , που σύμφωνα με μερικούς αλλους συναδέλφους τους είναι μια παραξενιά της φύσης, όπως ακριβώς είναι και η προβοσκίδα ενός ελέφαντα.

Ας σκεφτούμε το παραπάνω ερώτημα αφου πρώτα παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=6Vpuh6q2O_c


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 17/02/2014 09:03:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgos277
Forum-Runner

Greece


75 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  10:35:15  Εμφάνιση Προφίλ
Η μαλακυνση απο οτι ειδα στο Βιντεο.

Διαβασα σχεδον απο την αρχη ολα τα ποστ,δεν ειχα σκοπο να παρεμβω στη συζητηση αλλα τις προαλλες ειχα παει για τρεξιμο σε ορεινη περιοχη κοντα ομως στην πολη.Μετα απο 3-4 χιλιομετρα αρχισα να βλεπω ανα 500 μετρα τζιπακια,κυνηγοσκυλα,σκορπιους κυνηγους να χανονται στην χαμηλη βλαστηση.Εκει αναρωτηθηκα αν εχω πει σε καποιον δικο μου το που βρισκομουν,στο πενταλεπτο πανω καταλαβα πως ημουν περιτρυγυρισμενος απο κυνηγους που δε τους εβλεπα και για να πω την αληθεια αισθανθηκα μεγαλη ανασφαλεια και εκανα αναστροφη για να γυρισω.
Δε μου αρεσει το κυνηγι,το θεωρω σαδιστικο,ειναι δειγμα της απανθρωπιας του ανθρωπου ο οποιος αν και δεν ειναι γενετικα φτιαγμενος για σαρκοφαγο ζωο εν τουτης εχει βαλθει να εξολοθρεψει καθε μορφη ζωης στη γη επειδη απλα μπορει.Δε θυμαμαι ποιος ποσταρε φωτογραφιες οπλου με νεκρα ζωα απο κατω και φωτογραφικες μηχανες με ζωντανα,δε μπορω να πιστεψω οτι εστω και ενας απο εδω μεσα προτιμαει την πρωτη εκδοχη απο την δευτερη.
Παρολαυτα δε μου αρεσει να βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος,οι συνθηκες θανατωσης-εκτροφης ζωων σε "πολιτισμενους χωρους ειναι κατ εμε πολυ ποιο εμετικες σαν εικονα απο αυτην του κυνηγου που κυνηγαει αγριοχοιρους και απορω που αυτη η τεραστια σε εκταση απανθρωπη μαζικη δολοφονια μοιαζει στα ματια μας ποιο αποδεκτη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  10:57:51  Εμφάνιση Προφίλ
(με ξεπερνάει το ότι κάποιοι δεν συμπεριλαμβάνουν τον άνθρωπο στη φύση, δεν θεωρούν τον άνθρωπο αναπόσπαστο τμήμα της φύσης, μέρος των ισσοροπιών της...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  12:42:38  Εμφάνιση Προφίλ
Είναι μέρος της φύσης Ριγκ αλλά κάποιες πρακτικές του είναι ένα mathematical anomaly ( :P ) , που πολύ απλά έπρεπε να συμπληρώσει την εξίσωση. Δηλαδή έπρεπε να κυνηγήσουμε πρώτον για να τραφούμε και δεύτερον για να καλύψουμε χρόνο ώστε να το αντικαταστήσουμε ως πρακτική επιβίωσης. Εδώ αναφέρεται και το ερωτημα που έθεσα παραπάνω. (ποιο είναι το τέταρτο επιπεδο εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου)/ Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα πολύπλοκα συστήματα στην φύση, από ένα σύστημα γαλαξιών , σε ένα γαλαξία, σε ένα πλανητικό σύστημα, στον πλανήτη , στα έμβια, στα άβια , σε μοριακή κλίμακα , μέχρι τον θαυμαστό κόσμο των κβάντων.



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  13:52:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

Quiz, ωραία τα quiz μ' αρεσουν. Εχω ένα τέτοιο που ο Κατσαντώνης αν έχει παρακολουθήσει όντως τα τεκταινόμενα απο και που ειναι , θα το λατρέψει.

Ποιό είναι το τέταρτο στάδιο εξέλιξης στον άνθρωπο αναφορικά με τον εγκεφαλό του - κατα την άποψη μερικών βιολόγων , που σύμφωνα με μερικούς αλλους συναδέλφους τους είναι μια παραξενιά της φύσης, όπως ακριβώς είναι και η προβοσκίδα ενός ελέφαντα.

Ας σκεφτούμε το παραπάνω ερώτημα αφου πρώτα παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=6Vpuh6q2O_c


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Έχω λιώσει στο γέλιο με το βίντεο.....
Μου έφτιαξες την μέρα!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000