Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  13:53:46  Εμφάνιση Προφίλ
Πάντα, σε κάθε έμβιο ον, θα έχεις πρακτικές που "ξεφεύγουν" καθώς και "παραξενιές", όλα όμως από την στιγμή που γίνονται είναι εξ' ορισμού μέρος της φύσης!

Επομένως, ό,τι και να συμβεί είναι εξ ορισμού ισορροπία.

Τώρα, αν ανθωποκεντρικά, θέλουμε να αλλάξουμε την ισορροπία, αυτό είναι άλλη κουβέντα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  14:15:11  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

Έχουμε δεν έχουμε 200.000 χρόνια ιστορίας σαν είδος (homo sapiens)…….
==============================

------------
------------
------------

==============================

Φυσικά το κυνήγι δεν εγκαταλείφθηκε και το συνέχεισαν για τους ευνόητους γνωστους εώς σήμερα λόγους (χόμπυ, σπορ, επειδηξη ισχύος,ανωμαλία)....

---------------------------

Οσοι λοιπον από τους κυνηγούς σήμερα ισχυρίζονται οτι με το ΧΟΜΠΥ ΤΟΥΣ προσφέρουν έργο στην φύση γιατί τάχα μου δεν αφήνουν κάποια είδη να υπερ-πολλαπλασιαστούν καλό θα ήταν να ξυπνήσουν γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η φύση , εδώ και δισεκατομύρια χρόνια , έχει τον τρόπο της να βρίσκει τις ισορροπίες της μέσω της φυσικής επιλογής ΠΡΙΝ εμφανιστούν τα κυνηγητικά καριοφύλια. Τώρα αν το γεγονός αυτό έρχεται σε σύγρκουση με τα συμφέροντά τους είναι εύγολο να καταλάβουμε γιατί έχει αποδωθεί όλο αυτό το μανιφέστο για την τάχα μου προσφορά στην φύση. Ενα επιεικώς βλακώδες μανιφέστο.

Και εις ανώτερα.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Έχω παρακολουθήσει με ενδιαφέρον το όλο θέμα αλλά προσπάθησα να μην τοποθετηθώ. Όταν όμως καμιά φορά προσπαθούμε (ως άνθρωποι) να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, ε, με πιάνει κατιτίς :-)
Όταν αναφερόμαστε στις ζημιές που προκαλεί η «άγρια» πανίδα στις ανθρώπινες δραστηριότητες, το παρουσιάζουμε με τέτοιο επιστημονικό τρόπο, που αμέσως μετά δικαιολογούμε κάποιες δραστικές αποφάσεις περί κυνηγιού κλπ. Βαφτίζουμε δηλαδή εαυτόν ως «ρυθμιστές» της βιοποικιλότητας και της φυσικής ισορροπίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κείμενα που παρατέθηκαν από τον Apeafrog παρακάτω:

…«Ομως, «η Φύση εκδικείται», που λένε και οι οικολογίζοντες. Οχι μόνο τα είδη δεν μειώνονταν στις ΗΠΑ, όπως μειώνονται στην Ευρώπη, αλλά παρουσιάζουν μια πρωτοφανή αύξηση και η αύξηση γίνεται άμεσα αισθητή από τις ζημιές που υφίσταται το κοινό τόσο σε αγροτικές όσο και σε περιαστικές και κάποτε σε αστικές περιοχές. Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην άμεση εμπειρία της ζημιάς και του κινδύνου.»…

Και (αυτό έχει πολύ γέλιο)…

… «Αγριόγαλοι που έχουν χάσει τον φόβο του ανθρώπου κουρνιάζουν πάνω σε αυτοκίνητα, βεράντες, καλλωπιστικά δέντρα και τα όξινα κόπρανά τους προξενούν σοβαρές ζημιές. Αλλοτε, σπάνια αρπακτικά πουλιά, όπως οι αετοί, εφορμούν και αρπάζουν μικρά σκυλιά και γάτες από κήπους, ενώ τα κογιότ αλωνίζουν στα πάρκα πόλεων, όπως και στο Κεντρικό Πάρκο της Νέας Υόρκης» … (σπουδαία ζημιά στα αγαπημένα σκυλάκια-γατάκια μας, οπότε αρπάξτε τα δίκαννα και «κατεβάστε» τους αετούς που προκαλούν τεεεεεέτοια οικολογική καταστροφή!!!)

ΑΥΤΟ όμως που τόσο εύκολα ξεχνάμε και που πολύ ωραία παρέθεσε ο Fidelio είναι ότι η φύση ΔΕ μας χρειάζεται! Το ανθρώπινο γένος αποτελεί έναν κόκκο άμμο στην εξελεγκτική πορεία της πλανητικής βιόσφαιρας της Γης και η τελευταία ξέρει να αυτορυθμίζεται με τον καλύτερο τρόπο και να τα βγάζει πέρα ακόμα και με διαδικασίες “ELE” (Extinction Level Events), όπως για παράδειγμα η πτώση μεγάλου αστεροειδούς. Η φύση ΔΕ μας χρειάζεται αλλά ΕΜΕΙΣ τη χρειαζόμαστε στο μέγιστο βαθμό.

Ο άνθρωπος αποτελούσε μέρος της φύσης όταν αριθμούσε κάποιες χιλιάδες πληθυσμό και ζούσε σε απόλυτη αρμονία με αυτήν. Τώρα, που ως ένα πραγματικό καρκίνωμα, έχουμε εξαπλωθεί κατά δισεκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη και φροντίζοντας να ξεσκίζομαι καθημερινά τα πάντα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αποτελεί ειρωνικά να αναφερόμαστε σε «καταστροφή» των καλλιεργειών ή των οικόσιτων ζώων μας από την άγρια πανίδα! Ο λύκος δεν μπαίνει στις πόλεις και στα χωράφια μας, αλλά ΕΜΕΙΣ με τις πόλεις και τα χωράφια μας έχουμε εισβάλλει με τον πιο άγριο τρόπο στο οικοσύστημά του! Αλλά για μια στιγμή:

Οι κυνηγοί δεν κυνηγάνε τους «επικίνδυνους» λύκους και τις «επικίνδυνες» αρκούδες (δεν τρώγονται) αλλά πουλιά, και αγριόχοιρους (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Δεν μιλάμε δηλαδή για την απαίτηση των κτηνοτρόφων να έχουν το όπλο στον ώμο τους για θέματα αυτοπροστασίας εαυτόν και άντε…και κοπαδιών. Ούτε μιλάμε για το δικαίωμα των πεζοπόρων/trekkers να οπλοφορούν στα ατελείωτα δάση της Αλάσκας και του Καναδά, για το θέμα της αρκούδας. Εδώ μιλάμε για το σπορ του κυνηγιού που έχει σκοπό να ικανοποιήσει κάποιες βαθύτερες ορέξεις του ανθρώπου για καταστολή του θύματός του και όχι για την επιβίωσή του. Δεν κυνηγάμε για να τραφούμε πλέον: η τροφή (ακόμα και το κρέας) είναι άφθονη…το κυνήγι μας έλειπε τώρα!

Και δεν έχω πέσει με αλεξίπτωτο στο χώρο του κυνηγιού: πολλά μέλη του ευρύτερου οικογενειακού μου κύκλου ασχολούνται συστηματικά με το θαλάσσιο κυνήγι (=ψαροντούφεκο). Και εγώ το έχω ασκήσει το χόμπι αυτό (χόμπι είναι, μη γελιόμαστε). Και μπορεί να λέμε ότι το κυνήγι μέσα από κανόνες μπορεί να μην προξενεί βλάβες στο οικοσύστημα αλλά ειδικά εδώ γελιόμαστε οικτρά! Οι κανόνες είναι για να «μην τηρούνται». Όταν λοιπόν βλέπεις έντονη χρήση «γαλαζόπετρας» στα θαλάμια των χταποδιών, τακτική χρήση εκρηκτικών στη θάλασσα, υποβρύχιο ψάρεμα (με μποτίλες δηλαδή) και νυχτερινό ψαροντούφεκο, καταλαβαίνεις ότι οι κανόνες πάνε «περίπατο» κάθε μέρα!

Για να καταλήξω όμως (over and out): θα επαναλάβω αυτό που ακριβώς παρέθεσε ο Fid...

«Οσοι λοιπον από τους κυνηγούς σήμερα ισχυρίζονται ότι με το ΧΟΜΠΥ ΤΟΥΣ προσφέρουν έργο στην φύση γιατί τάχα μου δεν αφήνουν κάποια είδη να υπερ-πολλαπλασιαστούν καλό θα ήταν να ξυπνήσουν γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι.»

Υ.Γ. Το άλλο νόστιμο που έχω ακούσει από κυνηγούς είναι η φυσιολατρεία τους (τρία πουλάκια κάθονταν, ελάτε να σας σκοτώσω τώρα). Φυσιολάτρης είναι ο περιπατητής, ο πεζοπόρος, ο ορειβάτης, ο δρομέας που παρατηρούν τη φύση με σεβασμό χωρίς να γυαλίζει το μάτι τους κάθε φορά που βλέπουν ένα υποτιθέμενο θήραμα. Φυσιολάτρης είναι αυτός που βάζει τη μάσκα ή ο δύτης που παρατηρούν το θάλασσα ΧΩΡΙΣ να σκοτώνουν τα πλάσματά της. Ευτυχώς γρήγορα το κατάλαβα και έχασα αμέσως την όρεξη για ψαροντούφεκο και έπιασα απλά τη…μάσκα. Είναι σαφώς και πιο ακίνδυνο!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  15:41:29  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Rigelian

(με ξεπερνάει το ότι κάποιοι δεν συμπεριλαμβάνουν τον άνθρωπο στη φύση, δεν θεωρούν τον άνθρωπο αναπόσπαστο τμήμα της φύσης, μέρος των ισσοροπιών της...)



Έεεεεετσι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:05:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Rigelian

Πάντα, σε κάθε έμβιο ον, θα έχεις πρακτικές που "ξεφεύγουν" καθώς και "παραξενιές", όλα όμως από την στιγμή που γίνονται είναι εξ' ορισμού μέρος της φύσης!

Επομένως, ό,τι και να συμβεί είναι εξ ορισμού ισορροπία.

Τώρα, αν ανθωποκεντρικά, θέλουμε να αλλάξουμε την ισορροπία, αυτό είναι άλλη κουβέντα!



Λοιπον, το τέταρτο επιπεδο εξέλιξης είναι αυτό που λέμε Νόηση. Η εξέλιξη έτσι όπως έχει μελετηθεί από επιστημονικούς κλάδους αφορά το φυσικό πεδίο (κόσμο των κβάντων), το βιολογικό, το χημικό. Μέχρι εδώ όλα καλά. Οι βιολόγοι δε (γιατί πλέον ξέρω τις επηρροές σου, αρα ξέρω πως σκεφτεσαι :) ) λένε πως η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι μια παραξενιά. (τα λέει ο Ντοκινς, ο Πινκερ και άλλοι) ακριβως όπως μια προβοσκίδα ενός ελέφαντα , ή τα φτερά μιας πεταλουδας. Είναι όλα συμπτωματικά. Είναι αμφίβολο δε, πάντα κατα αυτήν την προσέγγιση, πως υπάρχουν άλλα όντα στο σύμπαν που διαθετει την ικανότητα της σκέψης....ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να είμαστε εκπληκτοι μπροστά σε μια τέτοια πιθανότητα. (ΑΜΑΝ , μέγα βλασφήμια και μάλιστα από έναν Ντοκινς !!! Αν ζούσαμε στον μεσαίωνα θα έπρεπε να τον ρίξουμε στην φωτιά. Ευτυχώς δεν είμαστε. :p ) Δεν λέω βέβαια οτι υπάρχουν σίγουρα αλλά....μια στιγμή, καλύτερα δες αυτό:





Το νοητικό είναι το τέταρτο επιπεδο εξέλιξης. Εκτός από τον άνθρωπο υπάρχουν και νόες ζώων (δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο γίνεται η συγκεκριμένη κουβέντα ~ για τον υπερπληθυσμό των αγριοχοιρων :p ~ αλλά έχει σημασία για τον τρόπο προσέγγισης όταν μιλάμε για την εξέλιξη στην φύση). Νόες επίσης συνιστούν και οι υπολογιστές , νόες επισης και όποια άλλα όντα μπορεί να υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν. (ή σε κάποιο άλλο). Η νόηση λοιπον είναι ένα εξελισόμενο σύμπλεγμα αντιλήψεων, ιδεών διαμορφωμένα είτε σε έναν ενιαίο σύστημα είτε σε επιμέρους που συνδέονται μεταξύ τους σαν σε ιστό. Η νόηση είναι μια διαρκώς μεταβαλόμενη κατάσταση όπου αλλού παρατηρούντε σταθερότητες και αλλού μεταβολές ανάλογα με το τι απαιτούν οι περιστάσεις. Η κατάσταση , χονδρικά , είναι εξαιτερικά πολύπλοκη και μόνο σύμπτωση δεν είναι το γεγονός οτι σαν άνθρωποι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. (δεν υπονοώ τίποτε θεωρίες του είδους των δημιουργιστών ή κάποιας άλλης στοάς :p )

Ο ανθρώπινος νους δεν είναι ένα μια καλά ορισμένη έννοια. Είναι φανερό δε οτι δεν είναι μια παραξενιά της φύσης αλλά θα τολμουσαμε να πουμε η αντανακλασή της. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για ανθρώπινο νου , λανθασμένα, υπονοούμε αυτόν ενός ενήλικα. Προφανώς νου διαμορφώνει και ένας ανηλικος και ένα βρέφος ακόμα και το έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του. Τον χιμπατζή με το καλάσνικοφ τον παρέθεσα (εκτός του είναι εξαιρετικά ηδονιστικό βίντεο..) ακριβως για θέσω υπονοούμενα νόησης σε διαφορετικά επιπεδα, σε όλα τα έμβια , από την εμβρυακή κατάσταση μέχρι την ενηλικη ζωή ενός Χωκινς.

Θα συμφωνήσω για τον ανθρωποκεντρισμό στο βαθμό που αυτός παρατηρείται όταν πρέπει να συντηρήσουμε κατάλοιπα της εξέλιξης. Για πράγματα δηλαδή και καταστάσεις που πλέον ΔΕΝ την εξυπηρετούν. Τα υπόλοιπα είναι μπροστά μας και ο χρόνος θα τα κατατάξει σε χρήσιμα ή όχι.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:45:42  Εμφάνιση Προφίλ
Νομίζω ότι σε πάρα πολλά συμφωνούμε απόλυτα, ναι, η ζωή (όπως την ορίζουμε) αλλά και ο πλανήτης Γη όπως τον ξέρουμε είναι μια παραξενιά και μία σύμπτωση όταν το δούμε γενικά. Να το πω αλλιώς με λίγο διαφορετικά δικά σου λόγια;

Η κατάσταση , χονδρικά , είναι εξαιτερικά πολύπλοκη και μόνο σύμπτωση δεν είναι αποτελεί το γεγονός οτι σαν άνθρωποι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ναι, την έχω υπ' όχιν μου την αναλογία της φωτογραφίας.

Αλλά τι σημασία έχει αν κάτι δεν εξυπηρετεί την εξέλιξη;
Το λέω αυτό με την έννοια ότι αυτό το "κάτι" θα εκφυλιστεί και θα "αντικατασταθεί" με κάτι εξελικτικά σταθερό, όπως γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Απλά, μεταξύ άλλων, το ανθρώπινο lifespan είναι μικρό για αντιληφθούμε την εξελικτική πορεία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:45:47  Εμφάνιση Προφίλ
Πολύ ωραία τα χε πει όλα αυτά και ο κοσμολόγος/αστρονόμος/εξωβιολόγος/πλανητολόγος και διανοητής Κ. Σαγκάν. Και ενα σχετικό βιβλίο που πραγματεύεται την εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης χωρίς να στέκεται αποκλειστικά στην επιστήμη της βιολογίας (δεν ήταν ο ίδιος βιολογος άλλωστε) αλλα αντιμετωπίζει το θέμα σφαιρικά είναι και το "Οι δράκοι της Εδεμ" το οποίο έχει βραβευτεί και με πουλίτζερ την ίδια περίποθ εποχή με το "εγωιστικό γονίδιο" του Ρίγκο.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dragons_of_Eden

Edited by - sam on 17/02/2014 16:46:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:47:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sam

Πολύ ωραία τα χε πει όλα αυτά και ο κοσμολόγος/αστρονόμος/εξωβιολόγος/πλανητολόγος και διανοητής Κ. Σαγκάν. Και ενα σχετικό βιβλίο που πραγματεύεται την εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης χωρίς να στέκεται αποκλειστικά στην επιστήμη της βιολογίας (δεν ήταν ο ίδιος βιολογος άλλωστε) αλλα αντιμετωπίζει το θέμα σφαιρικά είναι και το "Οι δράκοι της Εδεμ" το οποίο έχει βραβευτεί και με πουλίτζερ την ίδια περίποθ εποχή με το "εγωιστικό γονίδιο" του Ρίγκο.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dragons_of_Eden



Με πρόλαβε ο Sam για τον Σαγκαν!

(επίσης δεν έγραψα εγώ το Εγωιστικό Γονίδιο αν και θα το ήθελα πολύ!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:53:50  Εμφάνιση Προφίλ
σου κατοχυρώθηκε όμως ...εγώ πλέον το χω συνδέσει μαζί σου καθώς α) είναι η βίβλος σου και β) έμοιαζες σίγουρος ότι οι αλήθειες της μας είναι άγνωστες σε μας τους υπόλοιπους (δεν με ρώτησες εάν το έχω διαβάσει θυμάμαι ...με προέτρεψες να το διαβάσω )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  16:58:40  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sam

σου κατοχυρώθηκε όμως ...εγώ πλέον το χω συνδέσει μαζί σου καθώς α) είναι η βίβλος σου και β) έμοιαζες σίγουρος ότι οι αλήθειες της μας είναι άγνωστες σε μας τους υπόλοιπους (δεν με ρώτησες εάν το έχω διαβάσει θυμάμαι ...με προέτρεψες να το διαβάσω )



Προέτρεξε το πληκτρολόγιο της διανοίας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  17:45:45  Εμφάνιση Προφίλ
Άρα Fidelio κατ εσε, εσείς οι άνθρωποι (εγώ είμαι δολοφόνος..), θα πρέπει να διασπαστείτε από την φυσική αλυσίδα, διότι όπως υποστηρίζεις έχετε περάσει στο τέταρτο επίπεδο εξέλιξης..Το νοητικό....και αργότερα θα ακολουθήσουν και τα ''ζώα'' γιατί και αυτά όντως έχουν ένα επίπεδο νόησης.
Ναι, αλλά για μια στιγμή...έστω ότι το δέχομαι αυτό και σταματάω να είμαι ''δολοφόνος'' ζώων....

Πως θα μπορέσω να δεχτώ την βαρβαρότητα της φύσης, η αν θες του υπολοίπου ζωικού βασιλείου?....Θα προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη στα ζώα?

Σταματώντας οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα (λόγο νόησης), θα σταματήσουν και τα ζώα να σκοτώνουν ανθρώπους?
Έστω ότι το επόμενο λεπτό δια μαγειάς σταματάνε ΑΠΑΝΤΕΣ οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα δια οποιονδήποτε λόγο....
Συλλογίζεσαι τι θα συμβεί τα επόμενα ~30 χρονιά....??

Ποιος είναι αυτός που σε έχει πείσει ότι βρίσκεσαι στο 4 επίπεδο της εξέλιξης?
Πως γνωρίζεις την 'αρχή των πάντων' για να είσαι και τόσο σίγουρος για το επίπεδο εξέλιξης?

Edited by - Apneafrog on 17/02/2014 18:39:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  17:48:00  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ προτείνω και αυτό:

http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_a_Strange_Loop




People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  18:15:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

Εγώ προτείνω και αυτό:

http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_a_Strange_Loop

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Από τον ίδιο έχω διαβάσει το "http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mind%27s_I" ("Το Εγώ της Νόησης" στα ελληνικά, σε συνεργασία με τον Daniel C. Dennett) που αποτελεί επίσης μια εκπληκτική συλλογή δοκιμίων πάνω στο μυστήριο της ανθρώπινη νόησης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  18:45:10  Εμφάνιση Προφίλ
(Και) εγώ προέτρεψα να διαβάσουν οι αναγνώστες το εγωιστικό γονίδιο, αλλά ούτε δικό μου είναι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  19:04:35  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Apneafrog

Άρα Fidelio κατ εσε, εσείς οι άνθρωποι (εγώ είμαι δολοφόνος..), θα πρέπει να διασπαστείτε από την φυσική αλυσίδα, διότι όπως υποστηρίζεις έχετε περάσει στο τέταρτο επίπεδο εξέλιξης..Το νοητικό....και αργότερα θα ακολουθήσουν και τα ''ζώα'' γιατί και αυτά όντως έχουν ένα επίπεδο νόησης.
Ναι, αλλά για μια στιγμή...έστω ότι το δέχομαι αυτό και σταματάω να είμαι ''δολοφόνος'' ζώων....

Πως θα μπορέσω να δεχτώ την βαρβαρότητα της φύσης, η αν θες του υπολοίπου ζωικού βασιλείου?....Θα προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη στα ζώα?

Σταματώντας οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα (λόγο νόησης), θα σταματήσουν και τα ζώα να σκοτώνουν ανθρώπους?
Έστω ότι το επόμενο λεπτό δια μαγειάς σταματάνε ΑΠΑΝΤΕΣ οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα δια οποιονδήποτε λόγο....
Συλλογίζεσαι τι θα συμβεί τα επόμενα ~30 χρονιά....??

Ποιος είναι αυτός που σε έχει πείσει ότι βρίσκεσαι στο 4 επίπεδο της εξέλιξης?
Πως γνωρίζεις την 'αρχή των πάντων' για να είσαι και τόσο σίγουρος για το επίπεδο εξέλιξης?


Εγώ είμαι κάπου μεταξύ τρίτου και τέταρτου επιπέδου: δεν είμαι "δολοφόνος", αλλά τσακίζω τα κοψίδια από τα ζώα που άλλοι "δολοφονούν" για μένα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  20:16:51  Εμφάνιση Προφίλ
Apneafrog
Πρώτα απ' όλα χαίρομαι επιτέλους που αποφάσισες να επιστρέψεις στην συζήτηση με την φωνή της δικής σου λογικής και εμπειρίας και όχι με copy-pastes από κυνηγιτικά κατατόπια. Είναι ρε παιδί μου σαν να σου ζαλίζω τον έρωτα για τον θεό με αναφορές από την βίβλο. Ε δεν γίνεται συζήτηση έτσι. Οχι τίποτε άλλο αλλα ένιωθα οτι μετατράπηκες σε ένα είδος κυβερνητικού εκπροσώπου παρα να διατηρείς την δική σου προσωπικότητα.

Το επιχειρημά σου , πιο πίσω στην συζήτηση , οτι κυνηγάς επειδή σου αρέσει είναι αρκετό. Στο είπα , αλλά δεν το κατάλαβες. Δεν είμαι υποχρεωμένος όμως , όσοι τέλος πάντων δεν γουστάρουν το κυνήγι , να αποδεχθούμε αυτό το πράγμα ως ένα ευγενές σπορ, ως μια χρήσιμη πρακτική για την φύση. Καλά ουτε λόγος να γίνεται , νομίζω οτι απορίπτεται πριν καλά καλά τοποθετηθεί κανείς ακόμα και αν μιλάμε για κυνηγό που είναι νομάς από την Μογγολία. (εκεί δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν το κυνήγι, είναι σαφές αυτό. Εξάλλου αυτό που ονομάζουμε εξέλιξη δεν συμβαίνει ταυτόχρονα στην φύση. Η αλλαγή ξεκινά από μια μικρή εστία και αν όντως αυτό χρειάζεται να γίνει εξαπλώνεται με πολύ αργό ρυθμό στον υπόλοιπο πλανήτη.) Οσον αφορά τη νόηση η εξελιξή της συνέβει παράλληλα με τα υπόλοιπα επιπεδα, δεν έγινε τώρα. Δεν μας φώτησε δηλαδή ξαφνικά το άγιο πνεύμα, είναι διαδικασία αδιάκοπη όπως είναι και σε επιπεδο βιολογικό , χημικό και κβαντικό απαρχής του κόσμου. Εκτούς αυτού δεν την ανέφερα για να αντιπαρέλθω στο ζήτημα με τους πολλαπλασιαζόμενους αγροιοχροιρους, αλλά για μιλήσαμε για εξέλιξη. Εχει σημασία ο τρόπος σκέψης όταν πετάμε στο τραπέζι έννοιες όπως, φύση, εξέλιξη, προγόνους, ιστορία κτλ. όπως κάνουν οι μερικοί σε διάφορες επιστολές που στέλνουν σε υπουργούς και λοιπους. :p

Οποτε δύο σχόλια.

quote:
Originally posted by Apneafrog
Ναι, αλλά για μια στιγμή...έστω ότι το δέχομαι αυτό και σταματάω να είμαι ''δολοφόνος'' ζώων....


Να σου πω γιατί σε ενοχλεί η φράση. Είναι γιατί δεν είσαι σε θέση να κάνεις την συναισθηματική συνδεση. Προφανώς δεν φταις εσύ για αυτό γιατί έτσι έμαθες(ολοι έτσι μάθαμε , έτσι και εγώ - δες παρακάτω). Τώρα όμως που σου δείχνω την πορτα μπορεί αργότερα να αποφασίσεις οτι έφταιγες. Κανένα πρόβλημα , ξέρεις πόσες φορές το εχω πει στον εαυτό μου και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου ; Χα! (Χερομαι που σε διασκέδασε το βιντεάκι με τον συγγενή μας. )

Σημείωση: Παρόλο που απευθύνομαι σε εσένα και σε πρώτο προσωπο πρέπει να σου πω οτι δεν είναι αυτός ο σκοπος μου. Νομίζω οτι καταφέρνω να δημιουργώ συνειρμούς και σε λοιπες σιγανοπαπαδιές που μας διαβάζουν και τρώνε ποπ-κορν. Εσύ βέβαια σε αντίθεση με εκείνους έχεις το κότσια να μάχεσαι και να ξέρεις οτι το εκτιμώ αφάνταστα.


quote:
Πως θα μπορέσω να δεχτώ την βαρβαρότητα της φύσης, η αν θες του υπολοίπου ζωικού βασιλείου?....Θα προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη στα ζώα?


Ααα, τώρα μάλιστα. Είπες μεγάλη κουβέντα. Οχι για το πως θα αλλάξεις γνωμη στα ζώα, αυτο δεν γίνεται αλλά στο πως θα ανεχθείς όλη αυτήν την βαρβαρότητα στην φύση.

Δύσκολο πράγμα , εγώ δεν την αντέχω πολλές φορές. Τι να κάνουμε, παλεύουμε...

quote:
Σταματώντας οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα (λόγο νόησης), θα σταματήσουν και τα ζώα να σκοτώνουν ανθρώπους?


Εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλο να τα σκοτώνουμε. Αυτό είναι όλο. Να σου θυμίσω οτι είπα πιο πριν πως (ειμαι 40 ετών) για 36 χρόνια έχω ακολουθήσει κανονικά κρεοφαγική διατροφή όπως οι περισσότεροι. Εκατσα , τα μέτρησα και το σταμάτησα. Κανένα περαιτέρω δράμα.

Τα ζώα έχουν ένα άλοθι, τα σαρκοφάγα-παμφάγα. Το προφανές. Αν θες όμως τα αφήνουμε να αποφασίσουν μόνα τους, θα τους πάρει πολύ καιρό πιστεύω μέχρι να καταλάβουν νοήματα που καταλαβαίνουμε εμείς οι άνθρωποι. (η ευχή μας και η κατάρα μας )

quote:
Έστω ότι το επόμενο λεπτό δια μαγειάς σταματάνε ΑΠΑΝΤΕΣ οι άνθρωποι να σκοτώνουν ζώα δια οποιονδήποτε λόγο....
Συλλογίζεσαι τι θα συμβεί τα επόμενα ~30 χρονιά....??



Αυτό δεν γίνεται έτσι. Αν θα γίνει θα γίνει σταδιακά. Είπαμε , ΤΑ ΠΑΝΤΑ , στην φύση άλλαξαν με τον δικό τους χρόνο. Τίποτα δεν έγινε με ένα ΜΠΑΜ.

(Ωπα! όχι και τίποτα... )


Μερικά σχόλια ήταν για να δικαιολογήσω ένα έστω στοιχειώδες empathy. (καταλαβαίνω να ΄σαι σίγουρος τις αγωνίες σου). Αλλά έχε το νου σου ε,κάτι μου λέει οτι δεν τελειώσαμε ακόμη. Πάω για αποκατάσταση.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 17/02/2014 20:17:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000