Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  10:53:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by skiritis

quote:
Originally posted by Apneafrog

Τα μινκ ΔΕΝ είναι θηρεύσιμο είδος....
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ήταν το ποστ...... έτσι για να υπάρχει βρε παιδί μου.....


Δηλ. απαγορεύεται η θήρα του; Αν κυνηγός σκοτώσει μινκ, είναι λαθροκυνηγός;



----Επειδη συχνά αναφέρομαι στον όρο ''θηρεύσιμο είδος'' και αρκετοί δεν ξέρουν τι εννοώ, δείτε στην σελίδα 6 του παρακάτω λινκ...

http://www.gpeppas.gr/forum2013/NA-FEK3100-2013.pdf

---Εφόσον ΔΕΝ είναι στην λίστα των θηρεύσιμων ΔΕΝ το κυνηγάμε...(Προφανώς γιατί δεν τρώγεται κιόλας...)
---"Συγκεκριμένη" απαγόρευση για αυτό το είδος δεν υπάρχει όπως σε άλλα, πχ. δες σημείωση 6, σελίδα 8 --> ''Για όσα είδη πουλιών δεν αναφέρονται στην παρούσα απαγορεύεται το κυνήγι τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 4 της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ.''
---Κυνηγό να ασχολείται με τα μινκ δεν γνωρίζω...Μπορεί "διάφοροι" να το θέλουν για την γούνα του..

Edited by - Apneafrog on 08/03/2014 10:54:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  17:48:29  Εμφάνιση Προφίλ
Λοιπον, αυτό είναι το δολοφονικο μινκ από το οποιο κινδεύει η χλωρίδα ή πανίδα , η ισορροπία της Πίνδου και των Βαλκανίων ολοκληρων :



Ετσι είναι το δολοφονικο μινκ όταν το γδέρνουν οι γουναράδες για να πουλήσουν οι ##### (που μάνα αυτους δεν τους γέννησε) τα πανοφώρια που βλέπουμε να φοράνε κάτι ##### γκόμενες και γριες που κυκλοφορούν στις μοδάτες λεωφόρους και παραλιακές.




Αυτά λοιπον τα μινκ τα μαντρώνουν , όχι μόνο εδώ, αλλά και στις ηπα για παράδειγμα , για να φτιάχνουν γούνες.

Αυτοι που πάνε και τα ελευθερώνουν είναι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ALF members μιας άτυπης οργάνωσης (δεν υπάρχει καταστατικο πουθενά) και όχι γιατί είναι οικολόγοι. Το κάνουν εν γνωσην τους όχι για να προκαλέσουν προβλήματα σε καλιεργητές , δεν ειναι μαλάκες και ηλιθιοι, αλλά γιατί δεν ανέχονται τις απαράδεκτες σφάγες αυτών των ζώων καθώς και της εκτροφής τους για να φτιάχουν... ΓΟΥΝΕΣ !!.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 08/03/2014 20:24:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  20:15:18  Εμφάνιση Προφίλ
Η "αστυνομία" του φόρουμ βλέπω ότι είναι πολύ επιλεκτική εδώ μέσα......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  20:19:18  Εμφάνιση Προφίλ
Πάλι τσαντίστικες; Εσύ δεν ανέβασες το θέμα με τα μινκ; Θα μας τρελάνεις; :p

Εσύ δηλαδή πως νιώθεις για τους γουναράδες που γδέρνουν τα μινκ. Αδιάφορα; Δεν σε νοιάζει; κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί;

Βλέπεις τις ξανθιές με γούνα στο λαιμό στον δρόμο και τι σκέφτεσαι ας πουμε.. Μην μου πεις τίποτα. Τόση επαφή με την φύση έχεις, κάτι θα σκέφτεσαι δεν μπορει. Τι;

Το ξέρεις οτι τα γδέρνουν ζωντανά;

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 08/03/2014 20:25:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nikola
Forum-Runner



188 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  22:01:13  Εμφάνιση Προφίλ
Προφανώς και δεν αναφέρεται στην άποψή σου για το θέμα αλλά στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2014 :  23:14:17  Εμφάνιση Προφίλ
Εάν τα γδέρνουν ζωντανά θέλουν ισόβια φυλάκιση

Κατά τα άλλα...
δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει χρυσή τομή
σε διάφορες αντίθετες απόψεις

Από την στιγμή που κάποιες είναι τόσο απόλυτες και ακραίες

Έστω κι έτσι
εγώ να ευχηθώ: ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ & ΗΜΙΝ και Ο Αλλάχ Μαζί Σας!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2014 :  11:24:54  Εμφάνιση Προφίλ
Ε δεν έχουμε και κανα πόλεμο, απλώς ο φίλος μου ο Apneaforg όταν ρίχνω κανα καντύλι τσαντίζεται. Τώρα βέβαια , όπως έχω πει πολλάκις πιο πίσω, δεν τους βάζω στο ίδιο καζάνι όλους. Για παράδειγμα έχω πει πως θα προτιμούσα να υπήρχε το κυνήγι ακόμα παρά τα εκτροφεία (μη χειρον βέλτιστον, τι να κάνουμε δεν μπορεί να τα έχουμε όλα), αυτό όμως είναι μια πλασματικη υπόθεση όπως φυσικά πλασματική είναι και η αναμονή απο μέρους μου να σταματήσει αυτο το πράμα με τους κυνηγούς στην χώρα μου. Συζήτηση κάνουμε , είμαστε σε ένα καφενείο και αμα το φέρει η ώρα βλαστημάμε την ώρα και την στιγμή που άνθρωποι σαν τους γουναράδες απανταχου στην Ευρώπη (είναι και στην Δανία, είναι και στην Νορβηγία, στην Ολλανδία κτλ κτλ ) συνεχίζουν αυτές τις πρακτικές τους.

Μην τα βάζετε όμως μαζί μου , εγώ δεν ανέβασα τίποτα για τα μινκ και τα μινγκ. Τα φέρνουν εδώ στην Ελλάδα σε συρμάτινες κουτες , στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και τα κατρουλιά στάζουν ανάμεσα από τα κεφάλια τους. Ψάξτε να δειτε πως τα μεταφέρουν.Και για πιο λόγο ; Για να τα κάνουν γούνες. Μάλιστα. Τα ανοιγεις τα κλουβιά για δεν τα ανοίγεις;...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2014 :  16:51:59  Εμφάνιση Προφίλ
Το... λιγότερο κακό
είναι να τα ανοίξεις

από... γινάτι!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2014 :  11:31:41  Εμφάνιση Προφίλ
https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/09/2014 :  16:31:15  Εμφάνιση Προφίλ
Αρχίσαμε πάλι...........

Κυνηγός σκότωσε αργυροπελεκάνο στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

http://www.skai.gr/news/environment/article/265885/skotosan-arguropelekano-sto-ethniko-parko-anatolikis-makedonias-thrakis/



Το νεκρό πτηνό εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και αφού ενημερώθηκε άμεσα το Δασαρχείο Καβάλας, μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για ακτινολόγηση και στη συνεχεία στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, προκειμένου να γίνει διάγνωση των αιτίων θανάτου του.

Νεκρός από κυνηγητικό όπλο εντοπίστηκε ένας πανέμορφος Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) κοντά στη λιμνοθάλασσα Αγίασμα, στη διάρκεια προγραμματισμένης κοινής περιπολίας εποπτών του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας με δασοφύλακα του Δασαρχείου Καβάλας στο Δέλτα Νέστου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επόπτευσης-Φύλαξης της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ).

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών στην περιοχή των λιμνοθαλασσών του δυτικού δέλτα του Νέστου και εντός της κυνηγετικής περιόδου, καθώς είχαν καταγραφεί από τον Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΜΑΘ έξι νεκροί αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus) τον Ιανουάριο του 2013, για τους οποίους αποδείχθηκε επίσης ότι οι πέντε πέθαναν από πυροβολισμό, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Ειδικότερα, το νεκρό πτηνό εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη, και αφού ενημερώθηκε άμεσα το Δασαρχείο Καβάλας, μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για ακτινολόγηση και στη συνεχεία στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, προκειμένου να γίνει διάγνωση των αιτίων θανάτου του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο Αργυροπελεκάνος πέθανε ως συνέπεια των τραυμάτων του από το κυνηγετικό όπλο.

Το Δασαρχείο Καβάλας, ως αρμόδιο ανακριτικό όργανο, θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και έρευνες για τον εντοπισμό και την τιμωρία αυτών που τού στέρησαν τη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη μόλις την τρίτη ημέρα από την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου για τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή (λιμνοθάλασσα Αγιάσματος), όπου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο ορισμού του ΕΠΑΜΑΘ απαγορεύεται το κυνήγι στις ζώνες Α (Περιοχές Προστασίας της Φύσης), ενώ δεν καλύπτεται αντίστοιχα από τις δασικές ρυθμιστικές διατάξεις θήρας.

Προστατευόμενο είδος ο Αργυροπελεκάνος

Ο Αργυροπελεκάνος είναι ένα από τα σπανιότερα είδη πτηνών του πλανήτη και ένα από τα σπανιότερα πουλιά της Ελλάδας. Είναι προστατευόμενο είδος καθώς έχει χαρακτηριστεί "τρωτό" τόσο διεθνώς όσο και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, ενώ είναι και ένα από τα είδη χαρακτηρισμού της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) "Δέλτα Νέστου και Λιμνοθάλασσες Κεραμωτής και Νήσος Θασσοπούλα", με κωδικό (GR1150001) του Δικτύου Natura 2000.

Το νεκρό πτηνό βρέθηκε εντός των ορίων της συγκεκριμένης ΖΕΠ. Το είδος προστατεύεται μέσα από πλήθος προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και για την ακόμη αποτελεσματικότερη προστασία και διατήρησή του ο Φορέας Διαχείρισης ΕΠΑΜΑΘ, μαζί την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, με άλλους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που φιλοξενούν Πελεκάνους, και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν συνυπογράψει σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα έχει, μαζί με το Καζακστάν, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επιβίωση του είδους αυτού στη Γη, καθώς το 22-28% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο έδαφός της και φιλοξενεί πέντε αναπαραγωγικές αποικίες.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΠΑΜΑΘ καλεί όλους του κυνηγούς, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση του κυνηγιού και να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/09/2014 :  18:21:24  Εμφάνιση Προφίλ
Είναι αποτρόπαιο και ανήθικο να εκμεταλεύονται τα ζώα φυλακίζοντας και σφάζοντας τα για τη γούνα τους.
Ανήθικοι βέβαια και εξ ίσου υπεύθυνοι είναι και όσοι αγοράζουν τα προιόντα αυτής της εκμετάλευσης.
Οπως ανήθικο είναι να εκμεταλεύονται τα δύστυχα ζώα στις φάρμες αλλά και στην βιομηχανία παραγωγής κρέατος και γάλακτος.
Τα κέρδη των οποίων προέρχονται από την καταπίεση και εκμετάλλευση εκατοντάδων χιλιάδων ζώων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2014 :  12:34:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

Αρχίσαμε πάλι...........

Κυνηγός σκότωσε αργυροπελεκάνο στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

http://www.skai.gr/news/environment/article/265885/skotosan-arguropelekano-sto-ethniko-parko-anatolikis-makedonias-thrakis/



Το νεκρό πτηνό εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και αφού ενημερώθηκε άμεσα το Δασαρχείο Καβάλας, μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για ακτινολόγηση και στη συνεχεία στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, προκειμένου να γίνει διάγνωση των αιτίων θανάτου του.

Νεκρός από κυνηγητικό όπλο εντοπίστηκε ένας πανέμορφος Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) κοντά στη λιμνοθάλασσα Αγίασμα, στη διάρκεια προγραμματισμένης κοινής περιπολίας εποπτών του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας με δασοφύλακα του Δασαρχείου Καβάλας στο Δέλτα Νέστου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επόπτευσης-Φύλαξης της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ).

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών στην περιοχή των λιμνοθαλασσών του δυτικού δέλτα του Νέστου και εντός της κυνηγετικής περιόδου, καθώς είχαν καταγραφεί από τον Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΜΑΘ έξι νεκροί αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus) τον Ιανουάριο του 2013, για τους οποίους αποδείχθηκε επίσης ότι οι πέντε πέθαναν από πυροβολισμό, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Ειδικότερα, το νεκρό πτηνό εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη, και αφού ενημερώθηκε άμεσα το Δασαρχείο Καβάλας, μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για ακτινολόγηση και στη συνεχεία στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, προκειμένου να γίνει διάγνωση των αιτίων θανάτου του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο Αργυροπελεκάνος πέθανε ως συνέπεια των τραυμάτων του από το κυνηγετικό όπλο.

Το Δασαρχείο Καβάλας, ως αρμόδιο ανακριτικό όργανο, θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και έρευνες για τον εντοπισμό και την τιμωρία αυτών που τού στέρησαν τη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη μόλις την τρίτη ημέρα από την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου για τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή (λιμνοθάλασσα Αγιάσματος), όπου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο ορισμού του ΕΠΑΜΑΘ απαγορεύεται το κυνήγι στις ζώνες Α (Περιοχές Προστασίας της Φύσης), ενώ δεν καλύπτεται αντίστοιχα από τις δασικές ρυθμιστικές διατάξεις θήρας.

Προστατευόμενο είδος ο Αργυροπελεκάνος

Ο Αργυροπελεκάνος είναι ένα από τα σπανιότερα είδη πτηνών του πλανήτη και ένα από τα σπανιότερα πουλιά της Ελλάδας. Είναι προστατευόμενο είδος καθώς έχει χαρακτηριστεί "τρωτό" τόσο διεθνώς όσο και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, ενώ είναι και ένα από τα είδη χαρακτηρισμού της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) "Δέλτα Νέστου και Λιμνοθάλασσες Κεραμωτής και Νήσος Θασσοπούλα", με κωδικό (GR1150001) του Δικτύου Natura 2000.

Το νεκρό πτηνό βρέθηκε εντός των ορίων της συγκεκριμένης ΖΕΠ. Το είδος προστατεύεται μέσα από πλήθος προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και για την ακόμη αποτελεσματικότερη προστασία και διατήρησή του ο Φορέας Διαχείρισης ΕΠΑΜΑΘ, μαζί την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, με άλλους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που φιλοξενούν Πελεκάνους, και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν συνυπογράψει σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα έχει, μαζί με το Καζακστάν, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επιβίωση του είδους αυτού στη Γη, καθώς το 22-28% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο έδαφός της και φιλοξενεί πέντε αναπαραγωγικές αποικίες.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΠΑΜΑΘ καλεί όλους του κυνηγούς, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση του κυνηγιού και να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά.










Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2014 :  14:19:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Για την γούνα, οκ την κράζετε κράζουμε όλοι μαζί.

Για τα δερμάτινα γενικότερα , έχετε την ίδια άποψη?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2014 :  22:38:22  Εμφάνιση Προφίλ
Ποιά είναι η διαφορά; Γιατί να σκοτώνουμε και άλλα ζώα , για οποιοδήποτε λόγο; Για γούνα, για τροφή, για δέρμα, για πειράματα , για για για..

ΦΤΑΝΕΙ !!!

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2014 :  23:01:49  Εμφάνιση Προφίλ
Πρέπει να απορρίψουμε για προφανείς ηθικούς, πολιτικούς, και οικολογικούς λόγους την αντίληψη που θέλει το είδος μας, τον Homo sapiens, επικυρίαρχο και με πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα εκμετάλλευσης πάνω στον πλανήτη, τη φύση και τα υπόλοιπα όντα. Μια στρεβλή-άπληστη αντίληψη που βρίσκεται στον πυρήνα της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής, ηθικής, οικολογικής, και όχι μόνο, κρίσης που συνοψίζεται στο ότι ο ισχυρός δικαιούται να επιβάλλει, και μάλιστα ανεξέλεγκτα και απεριόριστα την εξουσία του στον αδύναμο – τον όποιο αδύναμο. Η θέση μας και η στάση μας πρέπει να είνσι σαφώς ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση, την πρόκληση πόνου και δυστυχίας στα ζώα και τους συνανθρώπους μας.

Edited by - xipolitos on 22/09/2014 23:09:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000