Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 «Να δοθούν τα γήπεδα στις ΠAE»!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/07/2014 :  18:08:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας γίνει πράσινο όλος ο Ελαιώνας μήπως έρθει και κάνας κορμοράνος και ας γίνει στη Λεωφόρο σύγχρονο γήπεδο σύμφωνα με την πρόταση του Παναθηναϊκού Κινήματος. Είναι πρόταση που την υπογράφουν επιστήμονες μηχανικοί, αλλά στην Ελλάδα κανείς δε κάθετε να σε ένα τραπέζι να συζητήσει με τους άλλους. Πάντως αν ζουν στον Ελαιώνα κορμοράνοι θα πρέπει να είναι ειδική μορφή ζωής που τρέφεται με ορυκτέλαια. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/07/2014 :  19:04:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τους κορμοράνους συγκεκριμένα, τους έγραψα επειδή ανέφερε τη λέξη ο Τάσος πριν.

Για να το πω και αλλιώς, και πως να έχει κορμοράνους (συμβολικά η λέξη) ή οτιδήποτε άλλο στον κάθε Ελαιώνα, όταν στην Αττική έχετε (έχουν) ισοπεδώσει τα πάντα, και το έργο συνεχίζεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/07/2014 :  23:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορεί να φανώ λίγο άμπαλος αλλά είτε με στιβό είτε χωρίς το θέμα είναι να ανοίγει για το κοινό. Γιατί άμα θέλει να τρέξει ο άλλος τρέχει και στο γρασίδι.

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/07/2014 :  02:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όχι που θα γλύτωνε ο Βόλος. (και με τον γνωστό δήμαρχο)
Η κινητοποίηση δείχνει πάντως να αποδίδει.

Κατά σειρά:



http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_36.html

Καταγγελία για αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου
AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δεκάδες συμπολίτες μας που πήγαν χθες το απόγευμα της Τετάρτης (23 Ιουλίου) στο Εθνικό Στάδιο Βόλου για τη καθημερινή τους προπόνηση. Οι πόρτες του σταδίου ήταν κλειστές, και όπως πληροφορηθήκαμε, ο λόγος ήταν ότι πραγματοποιούσε τη προπόνησή της η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, και παρότι δεν υπήρχε προφανής λόγος να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, καθώς επί δεκαετίες το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιεί το
ταρτάν του σταδίου ταυτόχρονα όποτε γίνονταν προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το οξύμωρο ήταν ότι η είσοδος χθες το απόγευμα της Τετάρτης επιτρεπόταν μόνο στους φιλάθλους της ομάδας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη προπόνηση, όσο για το αθλούμενο κοινό, ποιος νοιάζεται γι'αυτό…

Έτσι παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο, δεκάδες πολίτες να βρίσκονται έξω από το Εθνικό Στάδιο και να κοιτούν με απορία πως δεν ήταν δυνατό να κάνουν χρήση ως φορολογούμενοι πολίτες, αυτού που πληρώνουν. Μερικοί περίμεναν πότε θα τελειώσει η προπόνηση της ομάδας για να δεήσουν να ανοίξουν οι πόρτες, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν, καθώς οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τρέχουν, και δεν είναι δυνατό να περιμένουν με τις ώρες πότε θα ασκηθούν για την υγεία τους, έχοντας ήδη κλέψει το χρόνο που θα αφιέρωναν στη προπόνηση, από τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν έρευνας που κάναμε όσοι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε το θέμα, διαπιστώσαμε το αυτονόητο, ότι κανένα δικαίωμα δεν έχει η ομάδα να κρατά κλειστές τις θύρες, και ο υπεύθυνος το έκανε άνευ άδειας. Για έκτακτο λόγο, το στάδιο μπορεί να μην είναι διαθέσιμο στο κοινό μόνο αν ζητήσει ο ενδιαφερόμενος άδεια για ειδική περίπτωση από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και λάβει την ανάλογη έγκριση. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί μια ημέρα πριν (Τρίτη 22 Ιουλίου) έχοντας άδεια η ποδοσφαιρική ομάδα για εκδήλωση μιας ώρας, που αυθαίρετα και αυτή επεκτάθηκε σε δύο ώρες σύμφωνα με ανακοίνωση που τοποθετήθηκε στη θύρα του σταδίου.

Συνεπώς η κίνηση του υπεύθυνου της ομάδας να κλείσει τις πόρτες τη Τετάρτη ήταν παράνομη, και σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι τέτοιο θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα, καθώς δεν είναι δυνατό το δημόσιο στάδιο να οικειοποιείται από κανένα.

Διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, που ευχόμαστε πάντα να έχει τη καλύτερη πορεία, και να τιμά τη πόλη μας όπως κάνουν πολλά σωματεία όλων των αθλημάτων που έχουν προσφέρει στον Βόλο διακρίσεις ακόμη και παγκοσμίου επιπέδου. Άλλωστε το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα συνυπάρχουν στο Εθνικό Στάδιο από ανέκαθεν χωρίς προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τη μαύρη ημέρα που κάποιος άνευ άδειας και άνευ κυρώσεων κατέστρεψε το ταρτάν του άλματος σε μήκος καταστρέφοντας το Στάδιο που δεν είναι από τότε σε θέση να φιλοξενήσει Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου.

Ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψει αυθαιρεσίες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω, τηρώντας το ύφος των προεκλογικών της υποσχέσεων ότι θα υπηρετεί τον πολίτη. Είναι κρίμα η νεολαία, όπως και άτομα όλων των ηλικιών, να απομακρύνονται από τους στίβους για τέτοιες ασήμαντες αφορμές.

Για ευνόητους λόγους αποφυγής στοχοποίησής μας προτιμούμε να στείλουμε χωρίς υπογραφή την επιστολή αυτή, ελπίζοντας να μη χρειαστεί στο μέλλον να επανέλθουμε επώνυμα με πανελλαδική γνωστοποίηση των τεκταινόμενων, και με καταγγελία στον εισαγγελέα, ζητώντας ενεργοποίηση του αυτόφωρου για όποιον αυθαιρετεί.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.



--------------------------


http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_644.html

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ
AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο θέμα που θίξαμε σχετικά με το αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου (http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_36.html) από τη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, καθώς ουδείς φαίνεται να θίχτηκε από τη καταγγελία που κάναμε, και το φαινόμενο επαναλήφθηκε και χθες. Ζητούμε συγνώμη από τη κατάχρηση που κάνουμε στέλνοντας συνεχόμενες επιστολές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, αν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί από την αρχή και στη ρίζα του, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων, και το Εθνικό Στάδιο που πληρώνουμε όλοι, τύποις θα ιδιωτικοποιηθεί.
Και χθες λοιπόν Πέμπτη 24 Ιουλίου όσοι συμπολίτες μας έκαναν το "λάθος" να πάνε στο ΕΑΚ για να γυμναστούν, βρήκαν και πάλι τις θύρες κλειστές, και ανυπόγραφο κείμενο, άνευ μάλιστα αναφοράς ημερομηνίας (φωτογραφία) που πληροφορούσε ότι από τις 19.00 ως τις 20.45 δεν επιτρεπόταν η χρήση του γηπέδου από το κοινό. Από συναθλητές μας μάλιστα που συναντήσαμε έξω από το στάδιο, πληροφορηθήκαμε ότι τους ζητήθηκε από τους 'υπεύθυνους' να διακόψουν τη προπόνησή τους, όταν πλησίαζε η ώρα που αναγραφόταν στην ανακοίνωση ότι επρόκειτο να κλείσει το στάδιο.
Το κομβικό σημείο ήταν να ερευνήσουμε μήπως τυχόν έχουμε εμείς άδικο, και το κλείσιμο των θυρών του σταδίου ήταν νόμιμο. Εξακριβώσαμε λοιπόν ότι καμία άδεια για αυτό δεν είχε δοθεί από τον μόνο αρμόδιο, Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και όποιος έκλεισε τις πόρτες και έβγαλε έξω τους αθλούμενους, παρανόμησε....
Γι’αυτό άλλωστε και το τοιχοκολληθέν κείμενο ήταν ανυπόγραφο και χωρίς ημερομηνία.
Για να μη μακρηγορούμε, απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, και αυτή που θα τη διαδεχτεί:
Με ποιο δικαίωμα κύριοι της ποδοσφαιρικής ομάδας κλείνετε τις πόρτες και δεν σέβεστε τους αθλητές σωματείων διαφόρων αθλημάτων που γυμνάζονται, όπως και τους αθλούμενους συμπολίτες μας? Το ότι δεν έχετε ιδιόκτητο γήπεδο, και καλώς ή κακώς σας έχουν παραχωρηθεί γήπεδα από τον Δήμο, είναι λόγος για τον ευγνωμονείτε, και όχι για να κάνετε κατάχρηση σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που μάλιστα τόσες επιτυχίες έχει προσφέρει στη πόλη μας και στην Ελλάδα, σε Ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόσες δεκαετίες που οι ποδοσφαιριστές σας έκαναν προπόνηση ταυτόχρονα με το κοινό, έπαθαν κάτι, και τώρα σας ενοχλούν οι αθλούμενοι? Ντροπή.
Η νέα Δημοτική Αρχή έχει να σχολιάσει κάτι? Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες κάθε άλλο παρά είναι τυχαία, και ροκανίζεται το έδαφος για μονιμοποίηση τέτοιων καταστάσεων. Θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα η νέα Δημοτική Αρχή, αναιρώντας το ύφος των προεκλογικών της υποσχέσεων, ή θα πράξει το σωστό, να δώσει μόλις αναλάβει τον Δήμο, τέλος σε όποιους αυθαιρετούν και παρανομούν σε βάρος της Νεολαίας και του αθλούμενου κοινού? Ας τοποθετηθεί από τώρα, κατά πόσο εγκρίνει αυτές τις αυθαιρεσίες.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή καλώς ή κακώς παραχώρησε από πέρυσι τέτοιο καιρό τη μερική χρήση του σταδίου στη ποδοσφαιρική ομάδα, και από τότε ο φορολογούμενος δημότης έχει πρόσβαση μόνο στον στίβο, ούτε καν στα αποδυτήρια, ακόμη και σε κρύες ημέρες με βροχή που θα ήταν απαραίτητο. Τουλάχιστον τα τεράστια ποσά για το ρεύμα, το νερό και τα λοιπά έξοδα τα πληρώνει η ομάδα που εκμεταλλεύεται το στάδιο, ή και αυτά τα πληρώνει ο δημότης? Υποθέτουμε ότι ισχύει το δεύτερο, αν κρίνουμε από την αδιαφορία της ομάδας να αποκαταστήσει ζημιές πχ υδραυλικές, που εκτός από το νερό που χάνεται (πχ τόνοι νερού φεύγουν θορυβωδώς από υπόγειες χαλασμένες σωλήνες που βρίσκονται μεταξύ ταρτάν και αγωνιστικού χώρου), κοστίζει και σε χρήμα. Η νέα Δημοτική Αρχή θα φροντίσει ώστε ο καθένας να πληρώνει αυτό που του έχει παραχωρηθεί?


-----------------


http://www.magnesiasports.gr/index.php/component/k2/item/18789-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B1%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1

Παύλος Μαβίδης: Ανοιχτό το ΕΑΚ για τον καθένα όλη την ημέρα

Παρανόμως κλείνουν εδώ και δύο ημέρες, οι πόρτες του ΕΑΚ Βόλου, απογευματινές ώρες, που κάνει προπόνηση η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Παύλος Μαβίδης, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» με αφορμή παράπονα αθλούμενων που βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού τόνισε ότι οι πόρτες του σταδίου για τους αθλούμενους είναι ανοιχτές όλη την ημέρα, ακόμη κι όταν προπονείται η ομάδα, καθώς οι αθλούμενοι συνήθως τρέχουν στα κουλουάρ και όχι στον χλοοτάπητα, όπου γίνεται η προπόνηση.

Αθλούμενοι στο Εθνικό Στάδιο Βόλου κατήγγειλαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης πήγαν για την καθημερινή τους άσκηση, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές, διότι – όπως πληροφορήθηκαν – πραγματοποιούσε τη προπόνησή της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, και «παρότι δεν υπήρχε προφανής λόγος να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, καθώς επί δεκαετίες το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιεί το ταρτάν του σταδίου ταυτόχρονα όποτε γίνονταν προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων». Χαρακτηρίζουν δε οξύμωρο ότι η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στους φιλάθλους της ομάδας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη προπόνηση!

Το ίδιο συνέβη και χθες Πέμπτη, που οι αθλούμενοι βρήκαν και πάλι τις θύρες κλειστές, και ανυπόγραφο κείμενο, που πληροφορούσε ότι από τις 19.00 ως τις 20.45 δεν επιτρεπόταν η χρήση του γηπέδου από το κοινό. «Από συναθλητές μας μάλιστα που συναντήσαμε έξω από το στάδιο, πληροφορηθήκαμε ότι ζητήθηκε από τους ‘υπεύθυνους’ να διακόψουν τη προπόνησή τους, όταν πλησίαζε η ώρα που αναγραφόταν στην ανακοίνωση ότι επρόκειτο να κλείσει το στάδιο», τονίζουν.
Όπως αναφέρουν συμπολίτες που γυμνάζονται στο Στάδιο, εξακρίβωσαν ότι «δεν δόθηκε καμία άδεια από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και όποιος έκλεισε τις πόρτες και έβγαλε έξω τους αθλούμενους, παρανόμησε. Γι’ αυτό άλλωστε και το τοιχοκολληθέν κείμενο ήταν ανυπόγραφο και χωρίς ημερομηνία». Οι αθλούμενοι διερωτώνται με ποιο δικαίωμα οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομάδας έκλεισαν τις πόρτες και τονίζουν ότι η παραχώρηση του σταδίου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κατάχρηση σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Καλούν δε τη νέα Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί για το πρόβλημα που δημιουργείται και να δώσει τέλος, όταν αναλάβει τα καθήκοντά της σε όσους παρανομούν και αυθαιρετούν σε βάρος της νεολαίας και του αθλούμενου κοινού.

«Ανοιχτό για τον καθένα το στάδιο»
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι μέσα στο συμφωνητικό ενοικίασης του σταδίου στην ομάδα που έχει υπογραφεί, ο καθένας μπορεί να πάει και να αθληθεί στο στάδιο Βόλου, όταν προπονείται ο Ολυμπιακός, αλλά στα κουλουάρ και όχι στο γήπεδο που βρίσκεται ο χλοοτάπητας και χωρίς να ενοχλεί κάποιος την ομάδα.
Για καταγγελίες συμπολιτών ότι, όταν γίνεται προπόνηση κλείνουν οι θύρες του Σταδίου και δεν μπορούν να μπουν μέσα οι αθλούμενοι, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ επισημαίνει ότι ο κόσμος που θέλει να αθληθεί ελεύθερα μπορεί να πάει στο στάδιο. «Το ΕΑΚ Βόλου είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ και ο καθένας μπορεί να πάει και να αθληθεί στο ταρτάν», δήλωσε.
Ο Π. Μαβίδης επισήμανε ότι από τη στιγμή που δόθηκε το παραχωρητήριο στον Ολυμπιακό, έχει το δικαίωμα η ομάδα να κλειδώνει τα αποδυτήρια, αλλά διαβεβαίωσε ότι όλη την ημέρα είναι υπάλληλοι του Δήμου εκεί και μπορεί ο καθένας να μπει και να αθληθεί.

Επερώτηση Θεολόγου Διαμαντένια για το ΕΑΚ
Επερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας για το θέμα που έχει προκύψει με το ΕΑΚ και τις καταγγελίες αθλητών, αλλά και πολιτών για τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει «Κύριε Πρόεδρε ,
με λύπη πληροφορήθηκα τις καταγγελίες αθλητών κλασσικού αθλητισμού και απλών συμπολιτών μας για τη λειτουργία του Ε.Α.Κ
Η Π.Α.Ε Ολυμπιακός Βόλου αυθαίρετα προβαίνει σε κλείδωμα των θυρών , χωρίς προειδοποιήσεις, χωρίς να έχει το δικαίωμα και εμποδίζει τους δημότες στο δικαίωμα της άθλησης. Για δεκαετίες ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας και των αθλητών στίβου χωρίς προβλήματα.
Θα ήθελα να πληροφορηθώ , αν ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου εκτός από το δικαίωμα της χρήσης στην Π.Α.Ε έχει παραχωρήσει και άλλα δικαιώματα στο Ε.Α.Κ (σφράγισμα των θυρών την ώρα της προπόνησης κ.λ.π).
Εάν , όπως φαντάζομαι, δεν έχει παραχωρήσει άλλα δικαιώματα , με ποιο τρόπο θα αντιδράσει στις αυθαίρετες συμπεριφορές ;
Όλοι θέλουμε το καλό όλων των αθλητικών σωματείων , αλλά υποχρέωση του Δήμου είναι πρωτίστως η συμπαράσταση του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Επίσης καταγγέλλεται αδιαφορία στη χρηστή χρήση των εγκαταστάσεων στο Ε.Α.Κ. Σας παρακαλώ να διερευνήσετε τις καταγγελίες.
Με τιμή
Διαμαντένιας Θεολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου».



-----------------


http://e-volos.gr/el/topika_1/pmabidis_anoikto_sto_koino_to_eak_.html

Π.Μαβίδης: Ανοικτό στο κοινό το ΕΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αυθαίρετη κάθε ενέργεια απαγόρευσης της εισόδου αθλουμένων

Για αυθαίρετη ενέργεια, η οποία αντίκειται στους όρους της σύμβασης μίσθωσης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός χώρων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το θέμα που έχει προκύψει μετά από καταγγελίες αθλητών ότι τις τελευταίες ημέρες και κατά τις απογευματινές ώρες κλείνουν οι πόρτες του Σταδίου και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, λόγω προπόνησης της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο κ.Μαβίδης τόνισε ότι οι πόρτες του Σταδίου για το κοινό θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτές όλη την ημέρα, ακόμη κι όταν προπονείται η ομάδα, καθώς οι αθλούμενοι χρησιμοποιούν τα κουλουάρ και όχι την περιοχή του γηπέδου, όπου γίνεται η προπόνηση. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προβλέπεται ότι οι δημότες μπορούν να κάνουν χρήση χώρων (κουλουάρ κ.α.) του Σταδίου κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας, εκτός από το γήπεδο με τον χλοοτάπητα, χωρίς ασφαλώς να ενοχλούν την ομάδα.

«Το ΕΑΚ Βόλου είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ και ο καθένας μπορεί να πάει και να αθληθεί στο ταρτάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μαβίδης και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να κλειδώνει μόνο τα αποδυτήρια και όχι τις πόρτες εισόδου στο Στάδιο. Κάλεσε δε τους πολίτες να απευθύνονται στους υπαλλήλους του Δήμου που βρίσκονται στο ΕΑΚ και να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2014 :  17:13:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_603.html

Η λειτουργία ΕΑΚ και όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου Βόλου
Του Γιώργου Μουλά

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του κ. Μαβίδη για την λειτουργία του σταδίου στο ΕΑΚ Βόλου, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί ο καθένας να μπαίνει στους αθλητικούς χώρους και μάλιστα τις ώρες προπόνησης της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου.
Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί, για παράδειγμα, στις πισίνες των κολυμβητηρίων τις ώρες, που προπονούνται οι κολυμβητές και πολίστες ή ακόμα και στο γήπεδο Νεάπολης, στα κλειστά Γυμναστήρια και σε όλους τους αθλητικούς χώρους, όπου ανεξέλεγκτα, σωματεία και ιδιώτες, κατά τον κ. Μαβίδη, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των αθλητικών χώρων.
Τούτο θα σήμαινε την δημιουργία χαοτικής κατάστασης στους
αθλητικούς χώρους του Δήμου Βόλου, όπου ο καθένας θα έκανε, ότι ήθελε και όποτε ήθελε, με κινδύνους τραυματισμών ανύποπτων αθλητών ή αθλουμένων, προστριβές μεταξύ σωματείων και αθλουμένων πολιτών και τελικά ένα πελώριο αλαλούμ.
Σε όλους τους αθλητικούς χώρους και γενικά σε όλους τους χώρους, που εκχωρεί ο Δήμος Βόλου, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, υπήρχε κάποιο πρόγραμμα και σειρά. Τώρα με την αποχώρησή του ο κ. Μαβίδης μάλλον δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας για λόγους, που δεν υφίστανται στην πράξη.
Ίσως, η πικρία του να είναι μεγάλη από το αποτέλεσμα των εκλογών. Χρόνος και χώρος υπάρχει για όλους, αρκεί να υπάρχει κατανόηση και προγραμματισμός. Η νέα Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο έχει καθήκον να βάλει μια σειρά σε αυτή την πόλη από την κακοδιοίκηση, που υπάρχει σήμερα και φυσικά στον χώρο του αθλητισμού.



---------------------


http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_983.html


Σχόλιο για τη τοποθέτηση του κ.Μουλά, \"Η λειτουργία ΕΑΚ και όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου Βόλου
Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε τη τοποθέτηση του κ.Μουλά (http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_603.html)

για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το αυθαίρετο κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου Βόλου από την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας τις ώρες των προπονήσεων της.

Στη τοποθέτησή του ο κ.Μουλάς αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα από το πως
ξεκίνησε, τις καταγγελίες δηλαδή αθλούμενων που δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο στάδιο, και το ξεκινάει κατευθείαν με σχολιασμό των δηλώσεων του κ.Μαβίδη, προσπαθώντας να μεταφέρει το θέμα από τη πραγματική του διάσταση, το αυθαίρετο κλείσιμο δηλαδή του σταδίου, σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της πρώην και της νέας Δημοτικής Αρχής, κάτι που ας το καταλάβει, είναι άσχετο με το θέμα, καθώς οι πολιτικές κόντρες ή τεχνητές "κόντρες", δεν ενδιαφέρουν το αθλούμενο κοινό.

Όπως απαντάει ο κ.Μουλάς αφήνει προς δημιουργία εντυπώσεων να εννοηθεί πως το όλο θέμα είναι η δήλωση του κ.Μαβίδη, και όχι όσα συνέβησαν τη τελευταία βδομάδα στο ΕΑΚ.

Για την ιστορία, ο κ.Μαβίδης δεν είπε κάτι το καινούργιο ή κάτι το αρνητικό, παρά ανέφερε το αυτονόητο και αυτό που ισχύει, ότι πρόσβαση στο στάδιο έχουν και πρέπει να έχουν οι αθλούμενοι συμπολίτες μας όποτε το επιθυμούν. Αυτό άλλωστε υπέγραψε και η ομάδα ξεκάθαρα πέρυσι, όταν υπογράφηκε το παραχωρητήριο του γηπέδου από τον Δήμο. Ας το σεβαστεί και η ομάδα και ο κ.Μουλάς.

Δυστυχώς η τοποθέτηση του κ.Μουλά αυξάνει τα ερωτηματικά για το κατά πόσο σκοπεύει η νέα Δημοτική Αρχή να υπηρετήσει τον πολίτη, και δικαιώνει όσους φοβούνται ότι σκοπός της δεν είναι η προάσπιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά οι παράλογες απαιτήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας να οικειοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το ΔΗΜΟΣΙΟ στάδιο.

Για να επιχειρηματολογήσει ο κ.Μουλάς υπέρ των θέσεων που φαίνεται να υπερασπίζεται, χρησιμοποιεί ανυπόστατες αναφορές για δημιουργία εντυπώσεων ότι "ο καθένας θα έκανε, ότι ήθελε και όποτε ήθελε, με κινδύνους τραυματισμών ανύποπτων αθλητών ή αθλουμένων, προστριβές μεταξύ σωματείων και αθλουμένων πολιτών και τελικά ένα πελώριο αλαλούμ". Ας μας εξηγήσει που τα είδε όλα αυτά. Πληροφοριακά, τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί ποτέ στο στάδιο.

Αλλά ούτε και θα ήταν σε θέση να το γνωρίζει, καθώς δυστυχώς ελάχιστες φορές το έχει επισκεφθεί αν το έχει επισκεφθεί, μια και δεν έτυχε σε κανένα από εμάς να τον δούμε, αν και βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά σε αυτό. Για τις εντυπώσεις λοιπόν, ας μην αναφέρει ό,τι να είναι για ανύπαρκτα αλαλούμ. Αν παρ'όλα αυτά επιμένει, ας μας πει που είδε ή ποιος του είπε για αλαλούμ. Τον καλούμε να έρθει οποιαδήποτε μέρα θέλει στο στάδιο και να καθίσει μερικές ώρες, για να διαπιστώσει ποια είναι τα αλαλούμ στα οποία αναφέρεται. Θα δει πως όλα κυλούν αρμονικά,

όπως συμβαίνει στο στάδιο επί χρόνια και δεκαετίες τώρα. Ποδοσφαιριστές, αθλητές πολλών αθλημάτων, και αθλούμενοι, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα μεταξύ τους και ο καθένας σέβεται τη δραστηριότητα του άλλου.

Εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το στάδιο αναμφισβήτητα χρήζει πολλών βελτιώσεων, άσχετων από τα αλαλούμ που επικαλείται ο κ.Μουλάς, καθώς χρειάζεται να τηρούνται κανόνες που έχουν ατονήσει (πχ να αποθαρρύνονται περιπατητές να χρησιμοποιούν τους πρώτους διαδρόμους, γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους να παίξουν κλπ).

Αυτά συμβαίνουν λιγοστές φορές, και θα χαρούμε πολύ αν η νέα Δημοτική Αρχή δώσει τέλος σε αυτά ορίζοντας λογικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια όλων, και την εύρυθμη προπόνηση αθλητών και αθλούμενων. Όλοι θα χαρούμε στη περίπτωση που διορθωθούν αυτά τα όποια κακώς κείμενα. Αλλά ας μην εμπλέκονται αναφορές για ανύπαρκτα αλαλούμ, ως λόγος για αποκλειστική παραχώρηση του σταδίου σε οποιαδήποτε ομάδα για συγκεκριμένες ώρες.

Η αναφορά του κ.Μουλά για το κολυμβητήριο και άλλους αθλητικούς χώρους είναι άστοχη, καθώς σε αυτούς ο χώρος προπόνησης των ομάδων είναι κοινός, ενώ στο στάδιο είναι διαφορετικός: κουλουάρ για τους αθλούμενους, χλοοτάπητας για τους ποδοσφαιριστές.

Του διαφεύγει επίσης ότι όλα τα σωματεία της πόλης μας που χρησιμοποιούν τους χώρους είναι ερασιτεχνικά και ως επί το πλείστον απαρτίζονται από Βολιώτες αθλητές, αντίθετα από τη ποδοσφαιρική ομάδα που είναι (και καλά κάνει) επαγγελματική, και με ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον μη Βολιώτες που ανά ελάχιστα χρόνια αγωνίζονται σε άλλες πόλεις ή και χώρες.

Ας δώσει λοιπόν βαρύτητα στους συμπολίτες μας που πάντα ήταν, είναι και θα είναι εδώ, και τους ενδιαφέρει ένα και μόνο, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όποτε μπορούν και ευκαιρούν, σε αυτό που πληρώνουν, στο Εθνικό Στάδιο Βόλου.

Αν η επαγγελματική ομάδα ενοχλείται από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι δικό της θέμα, και οι εκλεγόμενοι από τους πολίτες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρέ

πει να είναι αμερόληπτοι, και να μην υπηρετούν κάθε παράλογη απαίτηση οποιασδήποτε ΠΑΕ.

Τέλος, θα θέλαμε ο κ.Μουλάς να διευκρινίσει τι εννοεί λέγοντας "Χρόνος και χώρος υπάρχει για όλους". Πως γνωρίζει κατά πόσο ο ερασιτέχνης αθλούμενος έχει απεριόριστες ώρες διαθέσιμες, ώστε αν τις δυο ώρες που πιθανό το στάδιο να είναι κλειστό να μην τον ενοχλήσει, και ότι θα μπορέσει να πάει στο στάδιο την ώρα που θα δεήσει η ομάδα να ανοίξει τις πόρτες?

Μπορεί την ώρα που το στάδιο θα ανοίξει, επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις να τον αποτρέπουν να μεταβεί σε αυτό. Πως γνωρίζει ότι οι διαθέσιμες ώρες που θα είχε κάποιος μαθητής για να κάνει προπόνηση, δεν θα είναι αυτές που το στάδιο θα είναι κλειστό?

Ή μήπως πιστεύει πως το χειμώνα το "κορόιδο" ο αθλούμενος θα δεχτεί να προπονηθεί όταν βραδιάσει που κάνει την εμφάνισή της η αιθαλομίχλη, επειδή τις προηγούμενες ώρες το στάδιο ήταν δεσμευμένο? Ή πως το καλοκαίρι θα πάει σε ώρες καύσωνα, επειδή τις νορμάλ ώρες για προπόνηση το γήπεδο θα είναι κλειστό?

Είναι αυτονόητο ότι το στάδιο πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλες τις ώρες λειτουργίας του από το πρωί ως το βράδυ όπως γινόταν πάντα, και κάθε πολίτης να μπορεί να το χρησιμοποιεί τις ώρες που βολεύει αυτόν, και όχι τις ώρες που βολεύει την ομάδα.

Όσο και για τον "χώρο" στον οποίο αναφέρεται, τον πληροφορούμε ότι και αυτός δεν είναι ούτε απεριόριστος, και ούτε για όλους, καθώς στη ποδοσφαιρική ομάδα έχουν παραχωρηθεί και άλλα γήπεδα, Βοηθητικό, Άλλης Μεριάς κλπ, και ούτε σε αυτά ο φορολογούμενος πολίτης έχει πρόσβαση. Θα ήταν αξιοσημείωτο αν ο κ.Μουλάς έβγαζε απόφαση που θα επέτρεπε πρόσβαση σε αυτά στους πολίτες όταν το Εθνικό Στάδιο δεν είναι διαθέσιμο.

Προς το παρόν, αν η ομάδα ενοχλείται και δεν σέβεται τους αθλούμενους στο στάδιο (κάτι που επί δεκαετίες δεν συνέβαινε), ας χρησιμοποιεί τα άλλα γήπεδα που της έχουν δοθεί. Αλλά όχι το μοναδικό γήπεδο που έχουν πρόσβαση οι πολίτες, να δεσμεύεται και αυτό.

Ας κάνουνε πάντως και εμείς ως αθλούμενοι έναν απολογισμό από τη δική μας σκοπιά, όσων έγιναν στο στάδιο τους τελευταίους 14 περίπου μήνες, από τότε που παραχωρήθηκε αυτό στην ομάδα. Κατάληψη των τριών από τις 6 λωρίδες στο ύψος της Θύρας 3, από τους πάγκους των ομάδων και τη φυσούνα που κατασκευάστηκε.

Κλειστά αποδυτήρια, απαγόρευση χρήσης του χλοοτάπητα (νομότυπα όλα αυτά). Φθορά του ταρτάν από τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά που ρίχνουν φίλαθλοι της ομάδας, και κανείς αρμόδιος ή υπεύθυνος της ομάδας δεν ενοχλείται από αυτό. Αύξηση του ποσού που πληρώνουμε ως φορολογούμενοι λόγω της αύξησης των λειτουργικών εξόδων από ύδρευση, ηλεκτρισμό κλπ, και ιδίως από τους πυλώνες όταν ανάβουν όλοι. Και ενώ τα υπομένουμε όλα αυτά χωρίς διαμαρτυρία, τώρα κατηγορούμαστε και ότι προκαλούμε ‘πελώρια αλαλούμ’. Έλεος.

Κλείνοντας, και μια και διαπιστώνουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν μας τα λέει και πολύ καλά (ευχόμαστε να κάνουμε λάθος), ας γνωρίζει ότι μόλις αναλάβει καθήκοντα, τη 1η Σεπτεμβρίου θα παραλάβει επιστολή με εκατοντάδες υπογραφές συμπολιτών μας καθώς και από σωματεία, που θα ζητάνε το αυτονόητο, ελεύθερη πρόσβαση στο στάδιο σε όλες τις ώρες λειτουργίας του. Επίσης να γνωρίζει ότι αν χρειαστεί, το θέμα θα πάρει πανελλαδική έκταση.

Ευχόμαστε στον κ.Μουλά καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα, και η όποια αντιπαράθεση είχαμε, να ξεχαστεί σύντομα. Ευχόμαστε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα, και άνοδο στη Super League.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/08/2014 :  16:03:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/279894

και http://www.dete.gr/articles/224238

Πάτρα: Η απάντηση Πελετίδη στον Κούγια για το Παμπελοποννησιακό - Παραπέμπει σε Δημαρά - Εξηγεί ότι "το Στάδιο ανήκει στον λαό"

Αρνητική φαίνεται να είναι, στην παρούσα φάση, η απάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στο αίτημα της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του Αλέξη Κούγια να παραχωρηθεί στην ομάδα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Πελετίδης απαντώντας χθες στο αίτημα της Παναχαϊκής αναφέρει, εν πρώτοις, ότι η παράταξη του δεν έχει ακόμη δικαιοδοσία ν' αποφασίζει για τις τύχες του Δήμου, ούτε να προβαίνει σε συμφωνίες και εμμέσως παραπέμπει τον κ. Κούγια στην απερχόμενη δημοτική αρχή και στον κ. Δημαρά.

Ωστόσο, στην συνέχεια της γραπτής απάντησης του προς την Παναχαϊκή ο κ. Πελετίδης, περιγράφοντας την πολιτική που η παράταξη του θα ακολουθήσει για την λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αναφέρει:

"Για το Παμπελοποννησιακό στάδιο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει, η θέση μας είναι να αξιοποιηθεί προς όφελος της άθλησης του Πατραϊκού λαού και της νεολαίας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία την απαραίτητη οικονομική επιχορήγηση για την χρησιμοποίηση του από τον ερασιτεχνικό – σωματειακό αθλητισμό και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας".

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Δια του εκπροσώπου του Αθανασόπουλου Α.

ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ 25/4/2014 ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε.2005

ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κο Α. ΚΟΥΓΙΑ

Σχετικά με το γραπτό υπόμνημα σας που μας παρέδωσαν εκπρόσωποί σας την 25/7/14 και αφορά αίτημα παραχώρησης και χρήσης του αγωνιστικού χώρου και μέρος των εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου από την ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 σας ενημερώνουμε:

Τα αιτήματα σας αφορούν την αγωνιστική περίοδο από την έναρξή της έως τη λήξη του πρωταθλήματος Football League 2014-2015 και την προετοιμασία της ομάδας σας για τη συμμετοχή της και προσδιορίζεται χρονικά η παραχώρηση να γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 30/7/14.

Ο συνδυασμός μας «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη του 14 αναλαμβάνει τις ευθύνες διοίκησης του Δήμου Πατρέων όπως ορίζεται από τους νόμους την 1η Σεπτέμβρη 2014.

Γιαυτό το λόγο πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία εκτός από επαφές, συζητήσεις, ενημέρωση δεν έχουμε καμία δυνατότητα να προβούμε σε ενέργειες, ρυθμίσεις, συμφωνίες ή υπογραφή συμβάσεων εκπροσωπώντας το Δήμο Πατρέων.

Ούτε έχουμε την πρόθεση να υποκαταστήσουμε την υπάρχουσα διοίκηση του Δήμου, τα όργανα της και τους εκπροσώπους της.

Κύριοι

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα μας, στον τομέα που αφορά τη φυσική αγωγή και την άθληση του λαού και της νεολαίας μας, του σχολικού αθλητισμού, του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Έχουμε την εκτίμηση ότι το διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, με ευθύνη των πολιτικών των μέχρι τώρα κυβερνήσεων αποτελεί εμπόδιο για την ελεύθερη άθληση του λαού και της νεολαίας.

Είναι αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στη χώρα μας και της συμμετοχής της στο διακρατικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει μόνο φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια στις λαϊκές οικογένειες.

Γιαυτό το λόγο ο τομέας του αθλητισμού συνειδητά έχει επαγγελματικοποιηθεί και εμπορευματοποιηθεί, και περιβάλλεται από φαινόμενα σήψης και διαφθοράς και κορυφώνονται στη συγκεκριμένη περίοδο με τη μετατροπή του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου σε πεδίο ανεξέλεγκτου τζόγου.

Γιαυτό το λόγο το παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο προς εμπορική και άλλου είδους εκμετάλλευση μιας και το ποδοσφαιρικό θέαμα έχει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα συνεπώς και τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περιορίζεται όλο και περισσότερο το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη φυσική αγωγή και στην άθληση, εφόσον οι εμπλεκόμενες ανώνυμες εταιρείες επιδιώκουν τη διαμόρφωση άβουλων αποδεκτών και παθητικών καταναλωτών των παραγόμενων προϊόντων τους.

Σαν νέα Δημοτική Αρχή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας θα αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση του σχολικού –σωματειακού ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας.

Κατά συνέπεια για το Παμπελοποννησιακό στάδιο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει, η θέση μας είναι να αξιοποιηθεί προς όφελος της άθλησης του Πατραϊκού λαού και της νεολαίας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία την απαραίτητη οικονομική επιχορήγηση για την χρησιμοποίηση του από τον ερασιτεχνικό – σωματειακό αθλητισμό και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας.

Γιαυτό το σκοπό θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Κώστας Πελετίδης Πάτρα 27/7/14"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gastas
Newbie Forum Runner

Greece
29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2014 :  12:17:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη ξεχνάμε ότι ακριβώς δίπλα στο Καραΐσκάκη υπήρχε και ένα βοηθητικό γήπεδο στίβου όπου πολλοί δημότες τρέχανε.Το ταρτάν ήτανε σε κατάσταση οριακή αλλά ακόμα έτρεχες μια χαρά.Αυτό το κάνανε απλά τσιμέντο, τίποτε άλλο.Το Γήπεδο του ολυμπιακού για να θεωρείται σύγχρονο θα έπρεπε να έχει και ανάλογες θέσεις παρκαρίσματος ( και όχι μόνο για λίγους και εκλεκτούς). Θα μπορούσε να έχει γίνει ένα υπόγειο ή υπέργειο πάρκινγκ και όχι αυτή η τριτοκοσμική αηδία του παρκαρίσματος σε νησίδες στη Πειραιώς ,στη μέση του δρόμου , πάνω σε θάμνους ( το έχω δει και αυτό ) και στην αριστερή λωρίδα της παραλιακής.Όλα αυτά με την ανοχή και την επίβλεψη της τροχαίας.

Ναι στους κορμοράνους, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2014 :  23:50:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γήπεδο Λαμίας (σημείωση δική μου: το λινκ στο τέλος παρέπεμπε σε σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο φμπ, που το απόγευμα άνοιγε, και τώρα μάλλον καταργήθηκε. Γιατί άραγε???)


http://lamiatoday.blogspot.gr/2014/12/blog-post_20.html

"Ένας δήμαρχος , ένας μάγος και μερικοί αγνοί φίλαθλοι"

Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη
δωσ' του κλώτσο να γυρίσει
παραμύθι ν' αρχινίσει...

Ήταν λέει μια φορά κι ένα καιρό μία μικρή πόλη. Στην πόλη αυτή οι κάτοικοι ζούσαν αρμονικά κάνοντας τις δουλειές τους. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, έμποροι, εργάτες, υπάλληλοι, επιχειρηματίες, εργάζονταν με σκοπό να μεγαλώνουν τις οικογένειες τους. Πάντα κατά το μεσημεράκι, έκαναν διάλειμμα για τσιπουράκι, γελούσαν δυνατά με χοντρά αστεία και όλοι ήταν αγαπημένοι.
Τα Σαββατοκύριακα, άναβαν μεγάλες φωτιές και έψηναν προβατίνα, μεθώντας από γλυκόπιοτα κρασιά... Όλα πραγματικά, όμορφα και ρουμελιώτικα. Μόνο ένα πρόβλημα υπήρχε... Σαν κλασσικοί ρουμελιώτες, με τον αθλητισμό ήταν τσακωμένοι. Μόνο ποδόσφαιρο τους άρεσε να χαζεύουν, αλλά η πόλη τους ομάδα δεν είχε, ήταν μικρή και άγνωστη...
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε από άλλη περιοχή ένας πονηρός μάγος...Είδε ότι εδώ "ψόφαγαν" για θέαμα και είπε: "ρε δεν ρίχνω μερικές ψωροδεκάρες να κάνουμε μπίζνες". Κι αυτό γιατί ο μάγος, ήταν επιχειρηματίας, με μπουλντόζες και μηχανήματα και είχε μάθει να φτιάχνει πράγματα που πλήρωνε με χρήματα (πολλές φορές υπερκοστολογημένα) ο απλός λαός.

Έτσι και έγινε... Και η μικρή άσημη ομαδούλα μέσα σε δύο χρόνια έγινε "Μπαρτσελόνα" (για τα δεδομένα). Και όλοι χαίρονταν (όσους χώραγε το μικρό γήπεδο στης πόλης) και πανηγύριζαν και φοβέριζαν τις διπλανές πόλεις ότι θα είμαστε η επόμενη επαρχιακή ομάδα που θα σηκώσει πρωτάθλημα.
Μόλις ο μάγος είδε ότι είχε κλέψει τις καρδιές του κόσμου, έβαλε σε εφαρμογή τα σχέδια. Στην πόλη υπήρχε ένας σκουπιδότοπος, ο οποίος όμως, γέμιζε γρήγορα. Ο νέος άρχοντας της πόλης, είδε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και είπε στο συμβούλιό του, ότι δίνει 9.000.000 φλουριά σε όποιον μπορούσε να λύσει το πρόβλημα (2 νέα "κύτταρα" ήταν αρκετά). Μόλις άκουσαν τους τελάληδες να το διαλαλούν, πολύ μάστορες μαζεύτηκαν και υπέβαλαν τα σχέδιά τους. Ακόμη και ο μάγος. Μόνο που η πρόταση του μάγου (όπως και κάθε ενδιαφερόμενου) έπρεπε να είχε κάποια ελάχιστα χαρτιά, και αυτή δεν είχε. Και έτσι ο άρχοντας δεν του έδωσε τη δουλειά. Τότε άρχισε ο μάγος να φοβερίζει και να φωνάζει και έβαλε τους απλούς κατοίκους να φωνάζουν για την ομάδα. Είπε ότι ο άρχοντας δεν θέλει την ομάδα και την πολεμάει. Δεν φτιάχνει το γήπεδο και θέλει τον μάγο αποκλειστικά υπεύθυνο για την ομάδα. Απείλησε ότι θα πάρει την ομάδα και θα την πάει σε άλλη πόλη αφήνοντας τη δική τους χωρίς θέαμα και περηφάνια...
Μπροστά στην απειλή και στις διαδηλώσεις ο άρχοντας λύγισε. Έδωσε το γήπεδο να παίζει μόνο ο μάγος, υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει χρήματα πολλά για να το φτιάξει ώστε η ομάδα να είναι περήφανη γι' αυτό και να μην ντρέπονται οι παίκτες. Και σιγά σιγά, άρχισε να γίνεται το χατήρι του μάγου, που σε μία σκοτεινή γωνιά γέλαγε χαιρέκακα και ονειρευόταν την ώρα και τη στιγμή που μετά από τα ψίχουλα θα του δίναν και τα φλουριά...

(Το παραμύθι θα συνεχιστεί γιατί δεν σταματά η ανθρώπινη απληστία αλλά και ο φόβος των ανθρώπων μπροστά στον θρασύ και άπληστο άνθρωπο... Κάπου θα έπρεπε να μπει και ένας δράκος, μια βασιλοπούλα, ένας πρίγκηπας και ένας γελωτοποιός, αλλά περιμένω τη συνέχεια... Τα πρόσωπα υπάρχουν, στην μικρή πόλη. Άξιο απορίας είναι πως θα δέσουν στην ιστορία...)
(Όλα τα παραπάνω ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας του γράφοντος. Αν κάποιος θεωρεί ότι προσομοιάζουν με πρόσωπα ή καταστάσεις να το αποδώσει στην έμπνευση της στιγμής, την έλλειψη καφέ, την χιουμοριστική διάθεση, την βαρεμάρα που δέρνει τον καλλιτέχνη)

Πηγή : Ο "τοίχος" ενός φίλου , που έχει τη δική του ιστορία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000