Συγγραφέας |
Θέμα  |
apostolos90
Newbie Forum Runner
32 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύτηκε - 22/03/2010 : 17:22:05
|
κάνει κανεις σας χειμερινο μπανιο σε συνδυασμό με το τρέξιμο?? εγώ το έχω αρχισει εδώ και μερικές εβδομάδες και μου φαίνεται τέλεια εμπειρία!! |
|
spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 18:32:24
|
Το κολύμπι είναι μια πολύ καλή άσκηση διότι γυμνάζει το σώμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, και ειδικά το χειμερινό προστατεύει από κρυολογήματα. |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 19:20:32
|
χρονια χειμερινος κολυμβητης δεν ξερω τι θα πει κρυολογημα,πυρετος,ιγμοριτιδα ,φλεγμονες.καπου καπου σφιγγουν τα ποδια ,το βραδακι θελει ενα μασαζ με λαδι και ολα οκ!ολα αυτα που ακουγονται περι τραυματισμων απο το κρυο νερο τα θεωρω υπερβολικα. |
 |
|
ILIAS
Forum-Runner

Switzerland

187 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 19:29:23
|
Χθες αμέσως μετά τα 32χλμ long run μπηκα αρχικα μεχρι τη μέση για κανενα 10λεπτο και μετα κολυμπησα κανα 3λεπτο, μην αρρωστήσω κιολας και παει χαμενη η προετοιμασια για το Παρίσι. |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 19:36:24
|
απο το μπανιο δεν αρρωστησε ποτε κανεις..αλλα πραγματα μας αρρωσταινουν.... |
 |
|
ILIAS
Forum-Runner

Switzerland

187 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 19:46:16
|
quote: Originally posted by ippokampos
απο το μπανιο δεν αρρωστησε ποτε κανεις..αλλα πραγματα μας αρρωσταινουν....
Εγώ ομως δεν ειμαι χειμερινός κολύμβητης και ειμαι στο κρισιμοτερο σημειο της προετοιμασιας οποτε το φοβαμαι λιγακι. Σκοπός μου αλλωστε χθες ηταν η αποκατασταση απο τα πολλα χιλιομετρα |
 |
|
spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 22/03/2010 : 21:29:48
|
Το κολύμπι εκτός από το οτι προλαμβάνει τα κρυολογήματα βοηθάει πολύ και σε μυοσκελετικά. |
 |
|
Evita
Elite Forum-Runner

Botswana

1076 Δημοσιεύσεις |
|
Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις |
|
KostasPVol
Moderator

Greece

3992 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 01/01/2011 : 21:52:15
|
Για πρώτη χρονιά χειμερινός κολυμβητής, είχα το πρωί τη χαρά να παρευρεθώ στη κοπή πίτας του συλλόγου μας Ιάσωνα στον Βόλο. Πολύς ο κόσμος, πολύ ζεστός ο ήλιος, ακόμη καλύτερη και πολύ φιλική η ατμόσφαιρα μεταξύ του κόσμου. Παρούσα και η ΕΤ3(!)

|
 |
|
KostasPVol
Moderator

Greece

3992 Δημοσιεύσεις |
|
kyrgeorge
Newbie Forum Runner
Greece

28 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/01/2011 : 01:58:05
|
Γεια χαρά , το πρωτο μυνημα μου στο forum ηταν να παει αλλου , αλλα μολις ειδα το topic με θεμα "χειμερινη κολυμβηση" ειπα να περασω να πω ενα hi , αφου μια φορά την εβδομαδα κανω χειμερινη κολυμβηση υστερα απο τζοκινγκ. Το ειχα σταματησει για 3 χρονια αλλα αποφασισα και φετος το ξαναξεκίνησα. |
 |
|
BASILIS
Senior Forum-Runner

Greece
463 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/01/2011 : 09:32:07
|
Εδώ και 3 χρόνια κολυμπάω καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι όμως αρκετά συχνά, περίπου 1-2 φορές το μήνα. Όπως είναι φυσικό, το κολύμπι το χειμώνα στην θάλασσα δεν μπορεί να είναι προπόνηση, εκτός και αν υπάρχει η κατάλληλη στολή κλπ οπότε τότε μάλλον χάνει και την φυσική του ομορφιά! Προσωπικά κολυμπάω συνεχόμενα περίπου 15 λεπτά όταν έχει η θάλασα έχει πολύ κρύο (από Ιανουάριο μέχρι Μαίο). Βοηθάει αρκετά το ανοσοποιητικό σύστημα, χάνεις την αίσθηση του κρύου και δημιουργεί μία μεγάλη ευεξία (κάτι σαν μετά από χλμ τρέξιμο). Θέλει προσοχή μετά το τρέξιμο λόγω ότι υπάρχει ιδρώτας και μεσολαβεί κάποιο διάστημα πριν την βουτιά. Απόσο γνωρίζω, δεν αρωσταίνεις από το μπάνιο αλλά μάλλον από το ότι εκτίθεσαι άμεσα στο περιβάλλον άν δεν ντυθείς και φύγεις γρήγορα μετά την έξοδο από τη θάλασσα. Είναι καλό έστω και να βουτήξεις τα πόδια στην θάλασσα ή να κάνεις πορεία μέχρι τη μέση. Προσοχή και στο διάστημα την υπόλοιπης ημέρας που μεσολαβεί μετά το μπάνιο. Πρέπει να ντύνεσαι με χοντρά ρούχα, να μην παραμένεις έξω για μεγάλο διάστημα και να σκεπάζεις και το λαιμό. |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/01/2011 : 13:21:14
|
οποιος χειμερινος κολυμβητης εχει την καλη διαθεση να τιμησει την αυριανη ημερα των θεοφανειων δεν εχει παρα να ερθει στο λιμανακι της παναγιτσας δροσιας χαλκιδας διπλα στις αλυκες.μετα την τελετη θα ακολουθησει τσιμπουσι και. καλο τσιπουρο.οσοι πιστοι προσελθετε την αγια και ευλογημενη αυτη μερα!  μπορει ναι γινει και κανενα 20αρακι ...  |
 |
|
lamkon
Senior Forum-Runner

Greece

1036 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 06/01/2011 : 00:58:29
|
Είμαι χειμερινός κολυμβητής από το 2002. Εδώ και 3 μέρες έχω πυρετό (μέχρι 38,5). Ενδύκνειται το μπάνιο ή όχι; Αν όχι, μέχρι πότε να περιμένω; |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 06/01/2011 : 14:46:35
|
τρεξε για 45 λεπτα χαλαρα ισα ισα να ιδρωσεις,να αποβαλεις το κρυο.και απο αυριο θαλασσα..η φωτια θελει φωτια!εμεις σημερα πεσαμε με -2 στα θεοφανεια ,περαστικα σου! |
 |
|
Θέμα  |
|