Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 χειμερινό μπάνιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 91

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/01/2013 :  23:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
''Προβλέπεται'' μόνο για αύριο...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mpc17
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  10:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας!
Διάβασα για το πως πρέπει να μπω στη θάλασσα και για πόση ώρα και θέλω να ρωτήσω το εξής, από την στιγμή που βγάλω τα ρούχα μου μέχρι να βουτήξω πρέπει να ανησυχώ μην κρυώσω ή δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνω και 5-10 λεπτά έξω μόνο με το μαγιό? Το ίδιο και όταν βγω πρέπει να ντυθώ αμέσως η μπορώ να μείνω και λίγο με το μαγιό. πχ κάποιοι λένε ότι παίζουν ρακέτες μετά το μπάνιο. παίζουν ρακέτες ντυμένοι ή με το βρεγμένο μαγιό πάνω τους?. το ρωτάω γιατί μην βουτήξω και επειδή δεν βιαστώ να ντυθώ γιατί νομίζω ότι αντέχω αρπάξω καμιά πνευμονία..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  11:10:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα κάνεις τόση ώρα να μπείς στη θάλασσα όση ώρα θέλει το σώμα σου. Πιθανόν να νοιώθεις βελόνες στο κορμί σου λόγω του κρύου. Μπορεί να σε πιάσει και κράμπα σε κάποιο μυ γιατί το κορμί δεν είναι μαθημένο. Μην μείνεις πάνω από 10λεπτο(νομίζω) γιατί η υποθερμία θα δείξει τα δόντια της.
Τα σωστά χειμερινά μπάνια γίνονται με την προϋπόθεση ότι δεν τα σταματάς από το καλοκαίρι. Αν τα αρχινάς ξαφνικά ίσως να σου είναι λίγο μαρτύριο.
Μόλις βγείς άλλαξε μαγιώ και αν αντέχεις μείνε. Μάλλον όμως θα νοιώθεις παγωμένα τα δάχτυλα ποδιών και χεριών και γι΄ αυτό καλύτερα να αποχωρήσεις. Ξανά η υποθερμία παρούσα!!!
Καλό μπανάκι.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  17:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
mpc17

Δεν μπαίνει κανένας έτσι ξαφνικά
από τα μπάνια του Αυγούστου
στη θάλασσα του Γενάρη

Δυο-τρία λεπτά πριν μπεις
μόνο με το μαγιό
είναι αρκετά

Το πόσο θα καθίσεις όταν θα βγεις
εξαρτάται από το πόσο θα κρυώνεις

Επαναλαμβάνω:
Εάν είσαι από τον Αύγουστο χωρίς μπάνια
μην το δοκιμάζεις

Ή βάλε μόνο τα πόδια!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  19:55:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φανταστικά ήταν και χθές αλλά ειδικά σήμερα που είχε έναν πανέμορφο καιρό,με ήλιο και θάλασσα λάδι.

Η πιό χαμένη μέρα απο την ζωή μας είναι εκείνη που δέν χαμογελάσαμε.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mpc17
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  23:46:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από τον Αύγουστο είμαι! κάνω κολύμβηση σε ανοιχτό κολυμβητήριο. (δεν μετράει φαντάζομαι) Να το αφήσω δλδ ή να πάω σιγά σιγά? δλδ πρώτη φορά μόνο πόδια 2-3 λεπτά. επόμενη κάτι παραπάνω και έτσι σιγά σιγά να μπω?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2013 :  23:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάνεις κολύμβηση σε ανοικτό κολυμβητήριο;;;
Εάν έχει θερμοκρασίες περίπου θαλάσσης
ασφαλώς και δεν θα έχεις πρόβλημα!

Απορώ μάλιστα ΓΙΑΤΙ ρώτησες!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mpc17
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2013 :  00:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν ξέρω τι θερμοκρασία έχει η θάλασσα σε σχέση με το κολυμβητήριο και αυτό με ανησυχεί μην μου έρθει απότομο.

θα ρωτήσω αύριο που θα πάω. Δεν με είχε απασχολήσει να ρωτήσω ποτέ είναι η αλήθεια.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2013 :  00:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το πόση ώρα θα παραμείνεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά κυρίως από τη θερμοκρασία του νερού. Ένας κανόνας είναι ότι μένουμε περίπου τόσα λεπτά όση είναι η θερμοκρασία της θάλασσας πχ. 15 βαθμοί, τότε μένουμε 15 λεπτά, υπό την προυπόθεση φυσικά ότι έχουμε εκπαιδεύσει το σώμα μας σταδιακά στο κρύο (δεν ξεκινάμε τα χειμερινά μπάνια ένα ωραίο πρωϊνό του Γενάρη) διότι ο οργανισμός στρεσάρεται και είναι λάθος. Χρειάζεται προσαρμογή. Όπως δεν ξεκινάς να τρέχεις ή να ποδηλατείς απότομα μεγάλες αποστάσεις, αλλά αυξάνεις τα χιλιόμετρα σταδιακά, έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα να κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές στο μυΙκό, τενοντικό, οστικό, κυκλοφορικό και καρδιακό σύστημα,έτσι και στο χειμερινό μπάνιο. Και φυσικά όταν λέμε 15 λεπτά, αυτό είναι ενδεικτικό. Διότι αν δεν νιώθουμε καλά, τότε βγαίνουμε νωρίτερα, ακόμα και στο πεντάλεπτο. Δεν παίζουμε με την υγεία μας!!

Πολλοί παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο στο πόσο θα αντέξουμε στο κρύο νερό, ακόμα και αν είμαστε εκπαιδευμένοι. Κοιμηθήκαμε αρκετά ή είμαστε άυπνοι, κουρασμένοι, κάναμε μια πολύ σκληρή προπόνηση λίγη ώρα πριν, ήπιαμε αλκοόλ λίγο πριν (απαγορεύεται κανονικά), δώσαμε αίμα, ήμασταν εκτεθημένοι λόγω δουλειάς ή λόγω διασκέδασης πολλή ώρα στο κρύο (πχ. κάναμε 4 ώρες σκι και στο καπάκι πάμε για μπάνιο), παίρνουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή κτλ.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα. Το λέω αυτό διότι στη παραλία όπου πηγαίνω καθημερινά για μπάνιο το χειμώνα, ένας γνωστός και φίλος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ (κάτι σαν τον iceman ένα πράγμα) Το μισάωρο το έχει για πλάκα, ενώ συνήθως κάθεται πάνω από ώρα (πέρισυ είχε καταγραφεί και 1 ώρα και σαράντα λεπτά στο καταχείμωνο!!). Εμείς μπαίνουμε, βγαίνουμε, μπαίνουν οι επόμενοι, βγαίνουν και ούτω καθεξής και αυτός ακόμη μέσα!!!

Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι το εξής : το ανθρώπινο σώμα έχει φυσιολογικά 36.6 ως 36.8 στη μασχάλη και 37 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία. Όταν έρχεται σε επαφή με το κρύο υγρό στοιχείο, η απώλεια της θερμοκρασίας είναι 2 φορές πιο γρήγορη απ'ότι στον αέρα (λογικό) δηλ. το κρύο νερό μας ρουφάει 2 φορές γρηγορότερα αυτή τη θερμότητα. Επιπλέον κάθε βαθμός που πέφτει η θερμοκρασία από ένα σημείο και κάτω είναι πολύ σημαντική διαφορά!!! Από τους 25 στους 22 βαθμούς δε θα μας φανεί και τόσο, αλλά από τους 15 στους 12 πιστέψτε με θα την ακούσετε για τα καλά!! Απλά μαθηματικά... οι 18 βαθμοί είναι περίπου η μισή θερμοκρασία του σώματος, οι 12 το 1/3, οι 9 το 1/4, οι 7 το 1/5, είδατε πώς αλλάζει η σχέση; Από ένα σημείο και κάτω ακόμα και ένας βαθμός μπορεί να μας στείλει αδιάβαστους - κοινώς υποθερμία!!

Όταν φυσά χρήσιμο είναι να φοράμε ένα σκουφάκι (βρεγμένο κεφάλι και κρύος βορειάς = κακός συνδυασμός) διότι το κεφάλι μένει εκτεθημένο. Μερικοί δεν βουτούν το κεφάλι το χειμώνα. Εγώ προσωπικά αν δε βουτήξω το κεφάλι νιώθω σα να μην έκανα μπάνιο. Καθαρίζει και η μύτη (δωρεάν physiomer από τη φύση!!).

Μιά σοκολατίτσα (μαύρη κατά προτίμηση) βοηθά πριν αλλά και μετά (γλυκά και σοκολάτες περιέχουν υδατάνθρακες και ζάχαρη και γρήγορα μετατρέπονται σε θερμότητα και ενέργεια).

Όταν είμαστε μέσα στο νερό κολυμπάμε συνεχώς και δε καθόμαστε ακίνητοι (δεν κάνουμε τη σημαδούρα!!)

Το λίπος βοηθάει, επομένως θεωρητικά οι πολύ αδύνατοι δεν αντέχουν όσο οι πιο παχουλοί (να μια καλή δικαιολογία να φάω κανά γλυκάκι παραπάνω τώρα το χειμώνα

Όταν βγαίνουμε, ΔΕΝ ντυνόμαστε αμέσως!! Στεγνώνουμε πρώτα καλά (εαν έχει ήλιο ειδικά είναι σούπερ). Εαν ντυθούμε αμέσως, τότε εγκλωβίζουμε την υγρασία και το κρύο μέσα μας και τότε τρέμουμε όλη μέρα (και με το καλοριφέρ αγκαλιά), κινδυνεύουμε δε να κρυολογήσουμε.

Τελειώνοντας (ουφ!!) ο άνθρωπος δεν αρρωσταίνει τόσο από το κρύο όσο από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τις ιώσεις . Γι' αυτό ας δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το χειμερινό μπάνιο αποτελεί ίσως ένα από τους καλύτερους τρόπους!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2013 :  01:19:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
τι θερμοκρασία έχει το νερό της πισίνας; Διότι εαν είναι στους 26 με 28 βαθμούς (συνήθως εκεί παίζει) τότε κάπως δύσκολο να βουτήξεις τέτοια εποχή στη θάλασσα. Φυσικά παίζει ρόλο και που ζεις (Άλλο πχ Αλεξανδρούπολη άλλο Αθήνα και άλλο Ρόδο), η ηλικία, εαν υπάρχει τυχόν παθολογικός παράγοντας, ακόμα και το πως κάνεις ντους στο σπίτι σου (με καυτό, χλιαρό ή κρύο νερό).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2013 :  07:59:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι "φίλοι" μας είχαν κάνει πειράματα από παλιά για την Λουτβάφε.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_human_experimentation#Freezing_experiments
Με 4 βαθμούς θέλει κάπου 1 ώρα για το μοιραίο.
Το κακό με την υποθερμία είναι ότι μετά το μπάνιο αργείς να επανέλθεις και τρέμεις, τρέμεις, τρέμεις. Το αν θα ντυθείς αμέσως ή όχι εξαρτάται και από τους εξωτερικούς παράγοντες πχ αν φυσάει. Τότε υποχρεωτικά ντύνεσαι!!!!!

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/01/2013 :  01:20:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βραδυνό νυχτερινό μπάνιο σήμερα στον Ιάσονα. Λόγω αυξημένου φόρτου δεν πρόλαβα το απόγευμα και έτσι πήγα αργά το βράδυ μετά τη δουλειά. Ζέσταμα, λίγο μονόζυγο, βουτιά, ντουζάκι και μετά τρέξιμο στην παραλία για να ζεσταθώ (είπαμε δεν ντυνόμαστε αμέσως - εκτός κι αν φυσομανάει). Απόψε ήταν νοτιάς - άρα ήπιος καιρός (κακό για όταν μπαίνεις - καλό για όταν βγαίνειςπου είναι και το πιο σημαντικό. Η θάλασσα ακόμα δεν έχει κρυώσει και τόσο (14-15 βαθμοί - πέρισυ τέτοια εποχή ήταν σαφώς πιο κρύα. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει φέτος ο χειμώνας. Και μη ξεχνάμε, το χειμερινό μπάνιο είναι υγεία, ζωντάνια και χαρά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/01/2013 :  11:38:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ομολογώ ότι κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το θέμα, μου έρχεται προκαταβολικά να αγκαλιάσω ένα θερμαντικό σώμα...είμαι άνθρωπος της ζέστης λέμε! Θέλω σκούφο, θέλω μακρυμάνικα, θέλω γάντια, θέλω αντιανεμικά...ΤΩΡΑ! Δεν την παλαίβω με το κρύο...μπρρρρρρρ!

Υ.Γ. Μια φορά έχω κάνει πάντως νυχτερινό μπάνιο και ήταν τέλεια... Καλοκαίρι όμως, μην ξεχνιόμαστε

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/01/2013 :  15:45:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο καιρός ξάνοιξε κατά τη μία
και στις 2 παρά... νάμαι
Στον ''Βούρκο'' Του Παρασκευά

Ο οποίος ''Βούρκος'' αυτή τη φορά
ήτανε και πραγματικός
Σκουπίδια όλων των ειδών
ξύλα καλάμια έως και κούτσουρα
φθασμένα στην ακτή
αλλά και έτοιμα να βγούνε σ' αυτήν
επιπλέοντα στα αγριεμένα θεώρατα κύματα
λόγω νοτιάδων

Παρ' όλα αυτά Βούτηξα
για να μην πάει χαμένο το ταξίδι
της μισής ώρας
που έκανα προς τα εκεί

Η μάχη με τα κύματα και το κρύο
ήτανε συνεχής
και οι πρόσθιες χεριές αυτή τη φορά
ήτανε πιο γρήγορες και πιο δυνατές
Αποτέλεσμα είχε να επέλθει κούραση
και οι σφυγμοί να ανέβουν στο κατακόρυφο
Ευτυχώς που ήμουνα κοντά
και πραγματικά ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΟΡΙΑΚΑ
πριν έχουμε κανένα δυσάρεστο παρατράγουδο

Με τέτοιες συνθήκες
δεν το ξαναεπιχειρώ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/01/2013 :  18:22:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην Αλεξπολη επειδή η πόλη είναι προσανατολισμένη προς Νότο, έχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τους νοτιάδες. Οσες φορές επιχείρησα να κάνω μπάνιο είχε τρομερά ρεύματα κάτω από την επιφάνεια του νερού που τα ένοιωθες μόνο όταν έμπαινες στη θάλασσα (ασχέτου κίνησης κυμάτων) ενώ τα κύματα είχαν τρομερή ορμή. Να περπατάς για να μπείς (νότια) και να σε παίρνει ανατολικά με τρομερή δύναμη!!!!!!! Εκεί για τετρακέφαλους είναι ότι πρέπει. Αναπόφευκτα λοιπόν το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω με τα κύματα για 10-20΄.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 91 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000