Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 χειμερινό μπάνιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 91

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece

6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/11/2020 :  13:13:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια ερώτηση στο ΑΤ της περιοχής σου είναι το καλύτερο.Εμείς ότι απορίες είχαμε το μάρτιο τους πέρναμε τηλ συνέχεια.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/11/2020 :  22:23:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Riff Raff
ταπεινή μου άποψη, να μην κολυμπάς αν δεν λυθεί το θέμα μετακίνησης.
Τώρα η χειμερινή κολύμβηση καμμιά σχέση δεν έχει με οποιαδήποτε άλλη κολύμβηση γιατί εστιάζει στην απόλαυση του κρύου και όχι των επιδόσεων. Όσο πιο κρύο το νερό άλλο τόσο οι μύες αρνούνται να κινηθούν γρήγορα. Να βάλεις στολή; Δε νομίζω γιατί όσο κρυώνει θα πρέπει να ανεβαίνει και το πάχος της στολής άρα και πιο δυσκίνητος. Αν εστιάζεις στην κολύμβηση(χρόνοι/επιδόσεις) νομίζω θα απογοητευτείς.
Στην κρύα θάλασσα και αναλόγως της συχνότητας των μπάνιων(3/βδομάδα καλά είναι) δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα φυσικά μας όρια αντοχής στο κρύο γιατί η υποθερμία μας περιμένει στη γωνία. Ξέχνα 40-50 λεπτά μπάνιου. Ήδη το έζησες και αν κρυώσει κι άλλο το νερό θα πολλαπλασιαστεί και ο χρόνος επαναφοράς στη θερμοκρασία σώματος ακόμα και αν κάνεις ζεστό ντους ή ανοίξεις το καλοριφέρ στο αμάξι!!!! Στο ζεστό ντους νοιώθεις το ζεστό στην επιδερμίδα όμως το κρέας εσωτερικά είναι παγωμένο. Αν στη θάλασσα φτάσεις στο σημείο να δυσκολεύεσαι να κλείσεις τα δάκτυλά σου θα πρέπει να βγεις αμέσως έξω. Δεν στο εύχομαι γιατί ούτε να ντυθείς δεν θα μπορείς.
Θα σου πρότεινα για αρχή όσο η θερμοκρασία της θάλασσας τόσο και ο χρόνος μπάνιου. Όταν εξοικειωθείς με το κρύο προσθέτεις μέχρι 15΄.
Η εμπειρία μου λέει ότι το σκουφάκι βοηθάει όταν η θάλασσα είναι κρύα επειδή διατηρεί το κεφάλι ζεστό.
Να θυμάσαι ότι στην κρύα θάλασσα το σώμα μαζεύει στο εσωτερικό το αίμα και γι αυτό κρυώνουμε στα άκρα πρώτα.
Έχουμε μαζί ένα 4λιτρο μπιτονάκι με χλιαρό νερό(όχι καυτό) για να απαλύνουμε λίγο το κρύο σώμα και ειδικά τις πατούσες.
Ένα θερμόμετρο ενυδρείου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις αντοχές σου στο κρύο.
Από το 12 δεν έχω σταματήσει ποτέ τα μπάνια, βρέξει χιονίσει. Είναι μια όμορφη τρέλα! Βέβαια η θάλασσα απέχει από το σπίτι 2-3 χλμ.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
823 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/11/2020 :  11:57:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αλήθεια είναι πως το θέμα της μετακίνησης λύθηκε σχετικά εύκολα δια της πλαγίας. Μην πάει ο νους στο πονηρό, νόμιμος είναι ο τρόπος. Για το αν είναι ηθικό (να εκμεταλλευτείς μία δυνατότητα που σου δίνεται για λόγους δουλειάς, ώστε να πας να κολυμπήσεις), το συζητάμε. Φαντάζομαι πως αν το χρησιμοποιούσα για να πάω να δω τον κολλητό μου στις Φώκαιες και να τα πιούμε στη ζούλα ή για να κάνω ένα ταξιδάκι εν μέσω καραντίνας γιατί έτσι μου τη ναύλωσε, μάλλον δε θα ήταν και "παράσημο".

Από την άλλη, μπορώ να σου πω ότι είχα συνδρομή σε γυμναστήριο που έληγε αρχές Νοέμβρη (μπορεί και σήμερα) και από τα μέσα του Σεπτέμβρη (ίσως και νωρίτερα) έπαψα να πατάω, χάνοντας πρακτικά δύο (πληρωμένους) μήνες. Συνεχίζοντας να πηγαίνω στο gym, το οποίο σε επίπεδο διασποράς είναι στο top level (ανάλογο μόνο με αυτό των εκκλησιών), θεωρώ πως θα έκανα κάτι πολύ περισσότερο "ανήθικο", από το να πηγαίνω στην ανοικτή θάλασσα τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Παρότι στη μία περίπτωση ήταν κάτι που μπορούσες να κάνεις ελεύθερα χωρίς χαρτιά, ενώ στην άλλη απαιτούνται (νομότυπες) μεθοδεύσεις.

Το ίδιο και στην πισίνα. Από τα μέσα του Οκτώβρη που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε ότι το πράγμα ξεφεύγει επικίνδυνα, πήγα μόνο δυο-τρεις φορές στο κολυμβητήριο. Και σε αυτές φεύγοντας ένιωθα τύψεις. Για αυτό έβαλα το open water στο παιχνίδι. Θα μου πεις, εδώ διαλύεται το σύμπαν και εσένα σε νοιάζει η κολύμβηση. Δίκιο θαχεις, απλά σε πιεστικές καταστάσεις ο καθένας έχει τη δική του βαλβίδα αποσυμπίεσης. Άλλος καπνίζει δέκα πακέτα τη μέρα, άλλος ξυπνάει με τον Τζακ και κοιμάται με τον Τζόνι, άλλος το γυρνάει στις τσόντες, ξέρω γω. Εμείς έχουμε κάτι πιο υγιές θεωρώ, αλλά να που εμφανίζει περισσότερα "γραφειοκρατικά" προβλήματα από τα άλλα... (παρεμπιπτόντως, εμένα μου αρέσει να γράφω και για αυτά ως κλασικός nerd, εξ ου και τα σεντόνια...)

Κατά τ' άλλα, ΤΗΧ for the tips! Παρόλα αυτά, δεν είμαι άμαθος στη χειμερινή ή off season κολύμβηση. Παλιότερα είχα να υπερηφανεύομαι πως είχα κολυμπήσει όλους τους μήνες του χρόνου. Στην πορεία, βέβαια, ερχόμενος σε επαφή και με άλλους (ίσως ακόμη περισσότερο) βλαμμένους, κατάλαβα ότι δεν είναι και κανένα τοπ επίτευγμα αυτό, οπότε άρχισα να κρατάω μία πισινή.

Για το θέμα των παγωμένων άκρων, πάντως, το πρόβλημά μου δεν ήταν τόσο η θερμοκρασία του νερού, όσο ο (κρύος) αέρας που φυσούσε. Η αλήθεια είναι πως, άσχετα αν εγώ χαριτολογώντας έγραψα περί "παγωμένης αίσθησης", η θερμοκρασία του νερού έτσι όπως το υπολογίζω (σε σχέση και με τους 25-26 της πισίνας) είναι κάπου στο 19-20. Δηλαδή, δεν είναι δα και τίποτα το τρομακτικό. Ας πούμε, τις άλλες μέρες που μπήκα σε ίδια θερμοκρασία θάλασσας, δεν υπήρχε ανάλογο πρόβλημα. Ενώ και στις 8 του Οκτώβρη που είχα ξαναπάει Καλλικράτεια με βαρδάρη (η μόνη πραγματικά ψυχρή ημέρα του φετινού Οκτώβρη μαζί με την προηγούμενη Παρασκευή) και θερμοκρασία θάλασσας αισθητά υψηλότερη από την τρέχουσα, πάλι υπήρξε το ίδιο πρόβλημα (ίσως όχι στην ίδια έκταση, αλλά υπήρχε). Κοινή συνισταμένη και στις δύο περιπτώσεις ότι πήγα αργά το απόγευμα, με αποτέλεσμα βγαίνοντας απτο νερό να είναι πλέον προχωρημένο σούρουπο. Αντίθετα, αν πας πρωί, θεωρητικά τουλάχιστον, βγαίνοντας θα πετύχεις πιο θερμές συνθήκες από ό,τι όταν μπήκες.

Τώρα, για το σκουφάκι που γράφεις, όχι απλά βοηθάει, αλλά αλλάζει εντελώς τους όρους του παιχνιδιού. Παλιότερα, θυμάμαι να μένω ανάλογο χρόνο στο νερό, αλλά το 80-90% ήταν πρόσθιο με το κεφάλι έξω. Με σκουφάκι και γυαλιά, πλέον έχει αντιστραφεί πλήρως το ποσοστό ανάμεσα στα strokes. Επίσης, βοηθάει να περιορίζεσαι αυτήν την εποχή σε βάθος μέχρι το ύψος σου, για να μπορείς να πατήσεις ανά πάσα στιγμή και να αλλάξει λίγο η στάση του σώματος και να ξεκουραστείς κάπως, έστω στιγμιαία.

Περί επιδόσεων/χρόνου και απογοήτευσης που αναφέρεις, προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα, γιατί ούτως ή άλλως η λογική μου είναι περισσότερο να καλύπτω απόσταση και όχι να πηγαίνω γρήγορα. Ξέρω ότι ποτέ δε θα κολυμπήσω 4k σε μία ώρα, ας πούμε. Depending on the current conditions (ρεύματα, κύμα/αέρας, μέρα στην οποία βρίσκεσαι), τα 2k θα βγουν από 45' (σε μία καταπληκτική μέρα) έως μία ώρα (σε μία κακή μέρα). Σίγουρα, πάντως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το εντελώς αποστειρωμένο περιβάλλον της πισίνας.

Για το θέμα της στολής που ανέφερες, έχω ένα ευτράπελο από χθες. Για να μην έχω να σκέφτομαι τόσο την πανίδα της θάλασσας, σκέφτηκα να φορέσω ένα μακρυμάνικο τεχνικό μπλουζάκι που είχα πάρει (κυριολεκτικά) από τα Lidl. E, ;άρχισε να περιορίζει το εύρος της κίνησης και να αυξάνει αυτό που ονομάζουμε frontal drag που το πρώτο χιλιόμετρο βγήκε κυριολεκτικά με το ζόρι. Σε 30'. Μετά απηύδησα και το έβγαλα και το δεύτερο πήγε στα 23'(!). Φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο με στολή, αλλά αν μπορείς να την αποφύγεις είναι το βέλτιστο για μένα (σου κόβει και την αίσθηση του νερού, πρακτικά τη μισή απόλαυση).

Και μιας και έπιασα τα ευτράπελα, να γράψω και ένα τελευταίο. Όταν ήμουν φοιτητής και τα χριστούγεννα επέστρεφα στο πατρικό μου, συνήθιζα 3-4-5-6 φορές, ανάλογα και με τον καιρό, να κάνω το εξής. Το σπίτι απείχε 1,5k στην ευθεία απτη θάλασσα και κάπου 4k από το σημείο που κολυμπούσα τις περισσότερες φορές. Φορούσα, λοιπόν, στολή τρεξίματος και πήγαινα να τρέξω παραλία. Πράγμα που όντως συνέβαινε. Στη μέσω, όμως, σταματούσα, έμενα με το βρακί και έριχνα τη βουτιά μου. Δέκα λεπτά, ένα τέταρτο, ανάλογα με τη μέρα. Στη συνέχεια, στέγνωνα με τον αέρα, μιας και πετσέτα εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσα να έχω μαζί.

Ξεκινώντας για την επιστροφή, μιας και ήθελα να καλύψω οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να με προδώσει (πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα την ακατάσχετη ζαλούρα της μάνας σχετικά με το τι παιδί είμαι εγώ και τι παλαβομάρες είναι αυτές όλη την ώρα και ότι θα πάθω οτιδήποτε υπήρχε εύκαιρο εκείνη την ώρα), πετούσα το (βρεγμένο) βρακί στα σκουπίδια και φορούσα μόνο τη φόρμα ή το βερμούδι (συνήθως προτιμούσα τη φόρμα γιατί κάλυπτε και τις άμμους που έμεναν στη γάμπα).

Και στο τέλος των διακοπών, έμενε η μάνα με την απορία που εξαφανίζονται τα βρακιά μου...

quote:
Originally posted by gargadua

Riff Raff
ταπεινή μου άποψη, να μην κολυμπάς αν δεν λυθεί το θέμα μετακίνησης.

Τώρα η χειμερινή κολύμβηση καμμιά σχέση δεν έχει με οποιαδήποτε άλλη κολύμβηση γιατί εστιάζει στην απόλαυση του κρύου και όχι των επιδόσεων. Όσο πιο κρύο το νερό άλλο τόσο οι μύες αρνούνται να κινηθούν γρήγορα. Να βάλεις στολή; Δε νομίζω γιατί όσο κρυώνει θα πρέπει να ανεβαίνει και το πάχος της στολής άρα και πιο δυσκίνητος. Αν εστιάζεις στην κολύμβηση(χρόνοι/επιδόσεις) νομίζω θα απογοητευτείς.

Στην κρύα θάλασσα και αναλόγως της συχνότητας των μπάνιων(3/βδομάδα καλά είναι) δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα φυσικά μας όρια αντοχής στο κρύο γιατί η υποθερμία μας περιμένει στη γωνία. Ξέχνα 40-50 λεπτά μπάνιου. Ήδη το έζησες και αν κρυώσει κι άλλο το νερό θα πολλαπλασιαστεί και ο χρόνος επαναφοράς στη θερμοκρασία σώματος ακόμα και αν κάνεις ζεστό ντους ή ανοίξεις το καλοριφέρ στο αμάξι!!!! Στο ζεστό ντους νοιώθεις το ζεστό στην επιδερμίδα όμως το κρέας εσωτερικά είναι παγωμένο. Αν στη θάλασσα φτάσεις στο σημείο να δυσκολεύεσαι να κλείσεις τα δάκτυλά σου θα πρέπει να βγεις αμέσως έξω. Δεν στο εύχομαι γιατί ούτε να ντυθείς δεν θα μπορείς.
Θα σου πρότεινα για αρχή όσο η θερμοκρασία της θάλασσας τόσο και ο χρόνος μπάνιου. Όταν εξοικειωθείς με το κρύο προσθέτεις μέχρι 15΄.
Η εμπειρία μου λέει ότι το σκουφάκι βοηθάει όταν η θάλασσα είναι κρύα επειδή διατηρεί το κεφάλι ζεστό.
Να θυμάσαι ότι στην κρύα θάλασσα το σώμα μαζεύει στο εσωτερικό το αίμα και γι αυτό κρυώνουμε στα άκρα πρώτα.
Έχουμε μαζί ένα 4λιτρο μπιτονάκι με χλιαρό νερό(όχι καυτό) για να απαλύνουμε λίγο το κρύο σώμα και ειδικά τις πατούσες.
Ένα θερμόμετρο ενυδρείου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις αντοχές σου στο κρύο.
Από το 12 δεν έχω σταματήσει ποτέ τα μπάνια, βρέξει χιονίσει. Είναι μια όμορφη τρέλα! Βέβαια η θάλασσα απέχει από το σπίτι 2-3 χλμ.

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 04/11/2020 11:57:57

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/11/2020 :  13:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
20λεπτο μπανάκι σήμερα, η θάλασσα στους 17-18 βαθμούς.
Άντε ρε φιλενάδα να κρυώσεις!!!!!!! Άντε και έρχονται απαγορεύσεις και δεν θα προλάβουμε να κρυώσουμε!!!!!!

Να προσέχεις τις υποθερμίες. Δεν χαρίζονται.

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/11/2020 :  13:44:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
40λεπτο μπανάκι και 17 βαθμοί. Αν εξαιρέσεις το βοριαδάκι η θάλασσα ακόμα διατηρεί την ψηλή θερμοκρασία της.

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece

6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2020 :  08:52:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλλα 2 μπανάκια αυτό το σ/κ με πολύ ζεστό το νερό αλλά και με πολύ δυνατό βοριά(μιλάμε για σπάσιμο νεύρων).

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2095 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2020 :  09:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φαντάζομαι Τασο όταν έβγαινες από το νερό ψιλό παγωνες λόγο του αέρα η χαλαρά

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece

6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2020 :  11:08:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αστα να πάνε Γιώργη.Αμέσως σκούπισμα και άλλαγμα γιατί αλλιώς την έκατσες.

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2020 :  17:45:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
20λεπτο μπανάκι στους (ακόμα) 17 βαθμούς

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece

6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/11/2020 :  08:30:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανοιξιάτικο 15άλεπτο μπανάκι χθές με πολύ ζεστή θαλασσίτσα.

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/11/2020 :  15:26:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσημη Κολύμβηση Σήμερα
στην... Ακτή Πειραιώς!
Τέλεια Θάλασσα!
Κάποιοι Είδαν
Επιπλέοντα Σάλια!!!
...................

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2020 :  17:25:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μισάωρο μπανάκι το απογευματάκι. Κάτι άρχισε να γίνεται θερμοκρασιακά.

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2095 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2020 :  21:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πλέον αρχίζει και τσιτωνει το δέρμα;;;

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece

6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2020 :  08:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by geopa

Πλέον αρχίζει και τσιτωνει το δέρμα;;;

Εεεε σιγά σιγά..

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2020 :  17:42:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
30λεπτο απογευματινό μπανάκι.
Άραγε φοράμε μάσκα στο μπάνιο; Ρωτάω γιατί μόνο στο τρέξιμο επιτρέπεται να μην την φοράς!!!!!!

Page: of 91 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000