Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 ολικη ρηξη επιγονατιδικου συνδέσμου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

gkourlis
Newbie Forum Runner

Greece


7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 06/11/2010 :  00:51:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα... πριν 2 μηνες, σε αγωνα ποδοσφαίρου έπαθα ολική ρίξη επιγονατιδικού συνδέσμου στο δεξι πόδι - αυτός που ενώνει την επιγονατίδα με το κάτω μερος του ποδιού. χειρουργήθηκα σε δημόσιο νοσοκομείο και είμαι σε στάδιο αποθεραπείας.Ο γιατρός μου είπε οτι δεν χρειάζομαι κανεναν "ειδικό" (φυσικοθεραπευτή εννοει) αλλα μόνος μου με ασκήσεις θα ξαναφτιάξω το πόδι μου. Θέλω να σας ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον από σας κάτι παρόμοιο και αν συμμερίζεστε την άποψη του γιατρού. Ευχαριστώ...

billick

Marmite
Master Forum-Runner



3279 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/11/2010 :  10:45:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Περαστικά εύχομαι!
Δεν έχω παρόμοιο περιστατικό όσον αφορά το πρόβλημά σου, έχω όμως όσον αφορά τη στάση του γιατρού σου.
Ο αδερφός μου πριν 2 χρόνια είχε ένα ατύχημα, έπαθε 4 συντριπτικά κατάγματα στο πόδι και ο γιατρός που τον χειρούργησε του είπε ακριβώς όπως και σε σένα ότι δεν χρειάζεται τίποτα κτλ κτλ. Ευτυχώς ΔΕΝ τον άκουσε, και έκανε φυσικοθεραπείες. Ακόμα θα κούτσαινε είναι σίγουρο, μιας και ο γιατρός υποστήριζε πως το πόδι ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση που θα του άφηνε ένα κουσουράκι για πάντα στο περπάτημα. (φυσικοθεραπείες όμως του είπε ότι ΔΕΝ χρειάζονται και δεν κάνουν τίποτα!!!) Έκανε πολλές φυσικοθεραπείες, προσπάθησε πολύ, αλλά τώρα είναι μια χαρά, γυμνάζεται πολύ και το μόνο που του θυμίζει το ατύχημα είναι οι τομές της επέμβασης.

Εγώ θα πρότεινα να πας να σε δει ένας φυσικοθεραπευτής. Προσωπικά τους εμπιστεύομαι περισσότερο από τος γιατρούς. Σίγουρα θα σε βοηθήσει και σίγουρα θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα από ότι αν προσπαθήσεις μόνος σου.

Καλή και σύντομη ανάρρωση εύχομαι!

http://5tinimera.wordpress.com/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

angie
Advanced Forum-Runner



244 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/11/2010 :  00:57:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Περαστικά κι από εμένα...τα ορθοπεδικά χειρουργεία είναι δύσκολα και η μετεγχειρητική πορεία και αποκατάσταση εξίσου σημαντικά και κρίσιμα. γι αυτό κι εγώ στη θέση σου ή θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη ορθοπεδική όσων αφορά την ανάγκη ή όχι φυσιοθεραπείας, ή μια γνωμη έμπιστου φυσιοθεραπευτή. Είναι κρίμα να έχεις οποιαδήποτε έκβαση πέραν την πλήρης κινητοκότητας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Life is too short to be postponed...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DrFoot
Newbie Forum Runner

Greece
22 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/11/2010 :  22:17:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ φίλε,

καταρχήν περαστικά, η κάκωσή σου (και η αποθεραπεία της) έχει αρκετή ταλαιπωρία, οπότε, καλό κουράγιο!
Αναφορικά με το θέμα του ίδιου του τένοντα ο γιατρός σου έχει μάλλον δίκιο, με την έννοια πως ο ραγείς τένοντας μετά την αποκατάστασή του στο χειρουργείο θέλει για ένα διάστημα "την ησυχία του" για να επουλωθεί. Το διάστημα αυτό της ακινησίας το καθορίζει ο χειρουργός σου και εξαρτάται εν μέρει από το αν ήταν δυνατόν να ραφτεί ο τένοντας στο σημείο που κόπηκε, ή αν χρειάστηκε να ενισχυθεί (πχ με άλλο τένοντα ή με μόσχευμα), να καθηλωθεί στο κόκαλο με κάποια τεχνική (ειδικά σύρματα, οστικές άγκυρες)κλπ. Γενικά θα λέγαμε πως ένας κομένος τένοντας σίγουρα χρειάζεται εβδομάδες για να επουλωθεί.
Το θέμα λοιπόν είναι πως σε αυτές τις εβδομάδες της ακινησίας ατροφούν ως ένα βαθμό οι μύες του μηρού και κυρίως ο τετρακέφαλος, που είναι και μέρος του πολύ σημαντικού "συμπλέγματος":τετρακέφαλος μυς - τένοντας του τετρακεφάλου - επιγονατίδα - επιγονατιδικός τένοντας. Αντίστοιχα, παθαίνει κάποια δυσκαμψία και το γόνατο, κάτι που όμως συνήθως αποκαθίσταται εύκολα. Για την αντιμετώπιση κυρίως της μυικής ατροφίας βοηθά τις περισσότερες φορές η καθοδήγηση ενός σχετικού φυσικοθεραπευτή. Δυστυχώς, όσο μεγαλύτερος είναι σε διάμετρο ένας μυς τόσο γρηγορότερα ατροφεί, και είναι βέβαιο πως πολλοί στο φορουμ θα έχουν την εμπειρία του πόσο ταλαιπωρήθηκαν για να "ξαναγεμίσουν" έναν ατροφικό τετρακέφαλο.
Άρα, ναι στη φυσικοθεραπεία, στον κατάλληλο χρόνο, και με την ενημέρωση του χειρουργού σου. Καλή δύναμη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gkourlis
Newbie Forum Runner

Greece


7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/11/2010 :  00:22:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστω για τις ευχες και τις συμβουλές. DrFoot η γνωμη σου ειναι οτι μου εχει πει εως τωρα ο χειρούργος μου. Σε 5 μερες θα τον ξαναδω και θα επιμεινω στο θεμα της φυσικοθεραπείας. βλεπω το ποδι μου και δεν το αναγνωριζω... περιπου 3,5 ποντους υστέρηση από το άλλο. Παντως δυσκολευομαι να βρω κάποιον να έχει πάθει κατι παρόμοιο (ευτυχως βέβαια γιατι πρόκειτε για γερή ζημιά απ' οτι εχω καταλάβει)...

billick
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skakinen
Elite Forum-Runner

1234 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2010 :  17:19:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένας φυσικοθεραπευτής που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μπορεί να βοηθήσει σε μικρό ή πολύ σημαντικό βαθμό στο στάδιο της αποκατάστασης. Καλώς ή κακώς οι ασθενείς δεν έχουν γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας κλπ ώστε να ενδυναμώσουν μύες και να λύσουν συγκάμψεις για να κερδίσουν τροχιά σε μια άρθρωση. Το πότε εμπλέκεται ο φυσικοθεραπευτής εξαρτάται από το είδος του προβλήματος. Σε άλλες περιπτώσεις ξεκινάει την επόμενη μέρα του χειρουργείου ενώ σε άλλες ξεκινά βδομάδες μετά. Είναι λυπηρό επομένως, το φαινόμενο, ότι εν έτει 2010, υπάρχουν ορθοπεδικοί (ακόμη και νέοι σε ηλικία) που δεν συστήνουν φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ενδείκνυται απολύτως.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μετά από ακινητοποίηση 3-4 εβδομάδων σε κάποια άρθρωση ο γιατρός δεν συστήνει φυσικοθεραπεία αλλά αρκείται στο ''έλα μωρέ τι φυσικοθεραπεία, κούνα το χέρι μόνος σου και θα επανέλθει'' με αποτέλεσμα η άρθρωση να αποκτά μόνιμο έλλειμα σε τροχιά.

Φίλε gkourlis περαστικά.

------------------
Διονύσης

Edited by - Skakinen on 14/11/2010 17:37:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2010 :  10:29:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ανυπομονησία και η αγωνία είναι πάντα κακοί σύμβουλοι.
Το καθοριστικό σημείο της αποκατάστασης της ζημιάς που έπαθες, ήδη πραγματοποιήθηκε και αυτό είναι η επιτυχής συγκόλληση του επιγονατιδικού τένοντα. Η τεχνική της χειρουργικής αποκατάστασης , η οποία υπαγορεύεται από το μέγεθος της ζημίας που υπέστεις καθώς και από το σωματικό σου βάρος , είναι αυτή που καθορίζει το πότε θα ξεκινήσει η φυσικοθεραπεία ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ!
Δεν είναι λίγες οι φορές, δυστηχώς , όπου ανυπόμονοι ασθενείς και επιπόλαιοι φυσικοθεραπευτές "κατστρέφουν" ένα καλό χειρουργικό αποτέλεσμα με συνέπεια την revision-επανάληψη-χειρουργική αποκατάσταση.
Σίγουρα δεν θα ήθελες να σου συμβεί κάτι τέτοιο!
Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, πιστεύω πως , για ένα διάστημα 6-8 εβδομάδων ο τένοντάς σου χρειάζεται ηρεμία-αν κάπου κάνω λάθος για τα χρονικά διαστήματα ο περισσότερο ειδικός Dr Foot ας με διορθώσει-
ήπιες κινήσεις, αν το πόδι σου είναι σε λειτουργικό κηδεμόνα, στα όρια που σου έχει υποδείξει ο χειρουργός σου και, μάλλον αποφόρτιση(βάδιση με βακτηρίες χωρίς επαφή με το έδαφος ή αν έχει επαφή επίσης το πόσο "θα πατάει" το καθορίζει ο χειρουργός σου). Λέω μάλλον γιατί δεν γνωρίζω τους ακριβείς χρόνους τραυματισμού και χειρουργείου.
Από εκεί κι έπειτα, εφόσον το γόνατό σου έχει αποκτήσει το 50% της κινητικότητάς του και της φόρτισής του τότε, μπορείς να επισκεφτείς έναν φυσικοθεραπευτή με γνώση και εμπειρία σε αυτού του είδους την αποκατάσταση και να βοηθηθείς ακόμη περισσότερο για τη λύση της εναπομείνασας δυσκαμψίας-ευκολότερα-και της ατροφίας του μηρού-δυσκολότερα μεν αλλά αντιμετωπίζεται , μην αγχώνεσαι-.
Επομένως να είσαι προετοιμασμένος για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών για την επιστροφή σου στην εργασία σου-ανάλογα φυσικά με τις απαιτήσεις της εργασίας σου- και 6 μήνες για την ΣΤΑΔΙΑΚΗ και ΗΠΙΑ επαναφορά σε αθλητικές δραστηριότητες(πολλές φορές το διάστημα αυτό μπορεί να γίνει και χρόνος!). Ετσι λοιπόν οπλίσου με πολλή υπομονή για να επιτύχεις βέβαιη και σίγουρη αποκατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρεις επικίνδυνα και πιθανότατα να εμπλακείς σε περιπέτειες.
Όπως λέει και ο gargadua :"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα οχι"
Περαστικά να είναι και καλή ανάρρωση....


ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gkourlis
Newbie Forum Runner

Greece


7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2011 :  20:48:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλή χρονιά σε όλες και σε όλους. Το θέμα με το γονατό μου τελικά μπήκε σε μια μαλλον λογική πορεία αποκατάστασης. 3 μήνες μετά το ατύχημα και αφού μεχρι τότε οι γιατροί του νοσοκομείου πρότειναν ακαμψία του ποδιού ισοκινητικές ασκήσεις του ποδιού και παθητικές κάμψεις στα όρια του πόνου, μου προτείνουν να βρω ένα φυσικοθεραπευτή ή ενα γυμναστή να αναλάβει την αποκατάσταση του ποδιού. Μέχρι τότε ούτε λόγος για φυσικοθεραπείες... Τέλος πάντων βρίσκω ένα φυσικοθεραπευτή και μετά από 19 3ωρες συνεδρίες "πόνου" εχω φτάσει στο σημείο να υπολείπομαι 10 μοιρες σε κάμψη και κατά 70% στον τετρακέφαλο. από δω και πέρα εχω εντατικό γυμναστήριο και είδομεν. με παρακολουθεί και ένας ιδιώτης γιατρός ο οποίος θεωρεί ότι έχασα πολύ χρονο αφού η 3μηνη αδράνια του ποδιού ήταν άκρως υπερβολική.Εκτός αυτού το "ειδικό σύρμα" που έχει τοποθετηθεί είναι καλό να βγεί - αντε πάλι χειρουργείο- ενώ αν αυτού θα μπορούσε να μπεί είδικο "συραπτικό" το οποίο αποροφάται από τον οργανισμό. Αυτό λογικά δεν έγινε λόγω έλλειψης στο νοσοκομείο -επαρχιακό νοσοκομείο γαρ!!
Αυτά τα νεα... τελικά ποτέ μην μένεις στην 1 γνώμη, ειδικά οταν ειναι θέμα υγείας.
καλά τρεξίματα....

billick
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Δημήτρης
Newbie Forum Runner

Greece
5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/10/2019 :  11:52:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια και χαρά σε όλους!
φίλε gkourlis δεν ξέρω αν είσαι ακόμα στο παρόν forum.
Ελπίζω να είσαι πλέον (και μετά από τόσα χρόνια) καλά.
Επειδή, λοιπόν, πριν κοντά τρεις μήνες έπαθα κι εγώ τον ίδιο ακριβώς τραυματισμό αλλά από τροχαίο, και αν φυσικά, "βρίσκεσαι" εδώ στο forum θα ήθελα να μου ανέφερες κάποιες από τις τότε, εν προκειμένω, εμπειρίες σου και να σου γράψω κι εγώ την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκομαι λίγο πριν συμπληρώσω τρεις μήνες μετά τον (άσχημο), αλλά μέχρι εκεί, τραυματισμό μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000