Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Ιατρικες εξετάσεις και τρέξιμο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

jorge
Newbie Forum Runner

Greece
33 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 08/07/2006 :  09:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα να ανακινήσω ένα ζήτημα που με καίει τον τελευταίο καιρό: Τις εξετάσεις (αιματος, ούρων, καρδιας κλπ) που πρέπει να κάνουμε οι δρομείς. Είμαι 34 χρονών και στο παρελθόν έκανα στίβο (ανώμαλους δρόμους). Τα τελευταία χρόνια έτρεχα μόνο για συντήρηση καθώς ασχολήθηκα με διάφορα παράπλευρα αθλήματα όπως κολύμπι και πολεμικές τέχνες (καμία σχέση με άθλημα αυτό το τελευταίο). Έδώ λοιπόν και κάτι μήνες αποφάσισα να προπονηθώ προκειμένου να συμμετάσχω στον επόμενο Μαραθώνιο της κλασσικής διαδρομής το Νοέμβρη που έρχεται.
Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα κανονικά τις προπονήσεις "φορτώνοντας" χιλιόμετρα (μη φανταστείτε ότι κατεβαίνω με οποιεσδήποτε αξιώσεις - ας είμαστε ρεαλισταί - που λεει και ο ΤΟΛΗΣ, απλά να τερματίσω θέλω σε ένα λογικό χρονικό διάστημα κοντά στο 4ωρο).
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω εξετάσεις προκειμένου να δω που βρίσκομαι. Το Triplex καρδιάς ήταν άψογο, ο αιματοκρίτης λίγο πεσμένος (τυπική εικόνα δρομέων μεγάλων αποστάσεων λόγω της εκτεταμένης αιμόλυσης που λαμβάνει χώρα στα πέλματά τους) αλλά όταν έκανα έλεγχο εκκρινόμενης μυοσφαιρίνης στα ούρα 24ώρου, βρήκα λίγο πιο ανεβασμένη τη μυοσφαιρίνη (το φυσιολογικό είναι μέχρι 10 και εγώ είχα 27,5μg/l). Η γιατρός μου που με παρακολουθεί όλα αυτά τα χρονια με καθήσύχασε λέγοντάς μου, ότι το 27,5 δεν αξιολογείται ώς επικίνδυνο νούμερο. Οι τιμές που τους απασχολούν όσον αφορά την ομαλή νεφρική λειτουργία (διότι η υπερβολική έκκριση μυοσφαιρίνης μπορεί να προκαλέσει νεφρική απόφραξη - ανεπάρκεια) είναι πάνω από 80μg/l, οπότε απέχω αρκετά από αυτές.
Θελω λοιπόν να ρωτήσω αν το ζήτημα έχει απασχολήσει κάποιον από εσάς και να μου παραθέσετε τη γνώμη - εμπειρία σας.

ευχαριστώ,
Γιώργος

jorgevmax

sportsnutrition.gr
Newbie Forum Runner

Greece
20 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2006 :  16:45:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit sportsnutrition.gr Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ Jorge (Γιώργο)
Αυτό όντως είναι συνηθισμένο. Το τρέξιμο προκαλεί βλάβες στο μυϊκό σύστημα γνωστότερες ως πιάσιμο ή καθυστερημένος μυϊκός πόνο επιστημονικά. Η αυξημένη μυοσφαιρίνη στα ούρα έχει να κάνει με την εμφάνιση ραβδομυόλησης που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια αλλά ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις (ζέστη και μεγάλη διάρκεια - Σπαρταθλο)δεν είναι εμφανίζεται στους δρομείς αποστάσεων εύκολα.
Οι μελέτες δείχνουν πως η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να μειώσει αυτό το φαινόμενο.
Καλή τύχη


------------------------------------------------
http://www.sportsnutrition.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000