Συγγραφέας |
Θέμα  |
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 00:37:34
|
Φαντάζομαι θα αναφέρεσαι στο κρύο!Προσωπικά δέν έχω πρόβλημα με το κρύο!Ίσα ίσα το νιώθω ευχάριστα στα πόδια!Το μόνο πρόβλημα για εμένα παρουσιάζεται όταν το έδαφος είναι βρεγμένο και κάνει ταυτόχρονα πολύ κρύο η φυσάει!Αυτός ο συνδιασμός δέν είναι και ο καλύτερος!Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεις και ανάλογα τρέχεις ανυπόδητος η φοράς κάποιο minimal παπούτσι (βλ.VFF)!Είναι και λίγο προσωπικό θέμα,ανοχής στο κρύο,αν και νομίζω πως και σε αυτό το θέμα τα πόδια σκληραγωγούνται σιγά σιγά!
Καλό ξεκίνημα!και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε,θα τα λέμε!
Free Your Mind...Free Your Feet!!! |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 01:56:03
|
Από πλευράς μου πάλι κανένα πρόβλημα. Χειμώνα Καλοκαίρι, με ζέστη ή κρύο, σε βρεγμένο ή στεγνό, πάντα και παντού ανυπόδητος.
Η παγωμένη γη είναι δροσιστική!
Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι τρέξιμο σε χιόνι. 
___________________ Run Natural... run Bare |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 02:29:18
|
Α! Παρεμπιπτόντως σήμερα ήμουν Υμηττό, στη γνωστή διαδρομή και κάποιος με ρώτησε αν με λένε Βαγγέλη… Γνωρίζουμε κανέναν ξυπόλητο Βαγγέλη;…  Εγώ μόνο τον Primitive ξέρω.   
Edited by - xipolitakos on 18/09/2011 02:29:47 |
 |
|
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 10:45:39
|
Καταραμένοι παπαράτσι...παντού με κυνηγάνε!  
 |
|
roxani
Advanced Forum-Runner

Greece

396 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 11:43:22
|
@xipolitakos: Καλημέρα!!!Χτές δοκίμασα το ξυπόλητο τρέξιμο στην παραλία,στήν βρεγμένη άμμο.Περίπου στο τέταρτο άρχισα να πονάω γιατί δεν ήταν καθαρή άμμο αλλά με βότσαλα διαφόρων μεγεθών.Ξαναγυρνάω στην καλτσούλα μου με την σιλικόνη που συνέστησε ο ΚΟΟΥΤΣ και παραμένω εκεί!!! |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/09/2011 : 12:27:05
|
Καλά ξυπόλητη στις πέτρες με την μία! Εδώ ολόκληρος Πρωτόγονος και ζορίζεται! Την Δευτέρα που ο Κόουτς θα ξεκουράζεται από τον αγώνα της Λίμνης, βγάζεις κάλτσες και κάνουμε 200-400 μέτρα δοκιμή!
Υ.Γ.: Για να μπεις στο κλίμα Πρωτόγονος=PrimitiveRunner=Βαγγέλης
Edited by - xipolitakos on 18/09/2011 12:29:31 |
 |
|
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 01:03:05
|
roxani με τίποτα μη το ξανακάνεις αυτό σε μορφή προπόνησης!Ξεκινάς τώρα απ'ότι κατάλαβα να τρέχεις ανυπόδητη και ο τρόπος που το κάνεις το μόνο που θα σου δημιουργήσει είναι κακή εντύπωση και αποστροφή!Εφόσον έχει αρκετά βότσαλα στην παραλία που πάς,το μόνο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν τουλάχιστον είναι χαλαρή βολτούλα!
Κατα τ'άλλα...ΧΑΛΑΡΑααααα!!!μικρές αποστάσεις και ομαλή επιφάνεια,κατα το δυνατόν μαλακή για αρχή.Χώμα χωρίς πέτρες,καθαρή πατημένη υγρή άμμος,γρασίδι και ταρτάν είναι τα καλύτερα για ξεκίνημα!
Θα στα έχουν πεί και οι εμπειρότατοι γυμνοπόδαροι της παρέας!Είσαι σε καλά χέρια απ'ότι έχω καταλάβει!
Σε ποιό γήπεδο τρέχετε;Τις προάλλες που ήμουν Υμηττό,με πλησίασε ένας παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος και πιάσαμε κουβέντα,με αφορμή τί άλλο...το ότι έτρεχα ξυπόλητος!Μου μίλησε μεταξύ άλλων για ένα γήπεδο στο Χολαργό,το Νταμάρι!Έχει λέει χώμα γύρω γύρω και μου το παρουσίασε ως ιδανικό για ανυπόδητο τρέξιμο!Ξέρετε κάτι γι'αυτό;
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 12:13:23
|
Εμείς τρέχουμε στο Χαλάνδρι. Όσο για το γήπεδο στο Χολαργό ακούγεται πολύ καλή επιφάνεια για προπόνηση. Αν δεν το δοκιμάσει κανείς... τι να πει;
 |
|
lamkon
Senior Forum-Runner

Greece

1036 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 12:31:17
|
quote: Originally posted by PrimitiveRunner
.... Σε ποιό γήπεδο τρέχετε;Τις προάλλες που ήμουν Υμηττό,με πλησίασε ένας παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος και πιάσαμε κουβέντα,με αφορμή τί άλλο...το ότι έτρεχα ξυπόλητος!Μου μίλησε μεταξύ άλλων για ένα γήπεδο στο Χολαργό,το Νταμάρι!Έχει λέει χώμα γύρω γύρω και μου το παρουσίασε ως ιδανικό για ανυπόδητο τρέξιμο!Ξέρετε κάτι γι'αυτό;
Free Your Mind...Free Your Feet!!!
Κατεβαίνοντας τη Λ. Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου (στάση μετρό), στρίβεις αριστερά και ανεβαίνεις (συνεχίζεις να ανεβαίνεις ομως κι ας μη βλέπεις το γήπεδο!) Το χώμα γύρο από το γήπεδο, δεν ξέρω αν είναι ιδανικό Βαγγέλη για ανυπόδητο τρέξιμο, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι ιδανικό για τρέξιμο με παπούτσια, γιατί θέλουν μετά από κάθε χρήση πλύσιμο 
|
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 14:32:49
|
quote: Originally posted by lamkon
.... Σε ποιό γήπεδο τρέχετε;Τις προάλλες που ήμουν Υμηττό,με πλησίασε ένας παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος και πιάσαμε κουβέντα,με αφορμή τί άλλο...το ότι έτρεχα ξυπόλητος!Μου μίλησε μεταξύ άλλων για ένα γήπεδο στο Χολαργό,το Νταμάρι!Έχει λέει χώμα γύρω γύρω και μου το παρουσίασε ως ιδανικό για ανυπόδητο τρέξιμο!Ξέρετε κάτι γι'αυτό;
Κατεβαίνοντας τη Λ. Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου (στάση μετρό), στρίβεις αριστερά και ανεβαίνεις (συνεχίζεις να ανεβαίνεις ομως κι ας μη βλέπεις το γήπεδο!) Το χώμα γύρο από το γήπεδο, δεν ξέρω αν είναι ιδανικό Βαγγέλη για ανυπόδητο τρέξιμο, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι ιδανικό για τρέξιμο με παπούτσια, γιατί θέλουν μετά από κάθε χρήση πλύσιμο 
Από ότι έχω καταλάβει, τo συγκεκριμένο γήπεδο έχει "κεραμιδόχωμα". Όσο αυτό δεν περιλαμβάνει χαλικάκι (παρά μόνο ίσως πολύ-πολύ ψιλό) τότε...ναι, αποτελεί πολύ καλή λύση για ανυπόδητο. Και σε αντίθεση με τα παπούτσια τα πέλματα πλένονται πολύ πιο εύκολα! Γενικά η χωμάτινη επιφάνεια (ή με χώμα "πούδρα") είναι εξαιρετική, αρκεί να μην έχει πέτρες-χαλίκια (μικρά ή μεγάλα). Το δέρμα ΔΕΝ πληγιάζεται εύκολα, ούτε ξεπετσιάζεται, ενώ ταυτόχρονα σκληραγωγείται γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης μειώνεται η πιθανότητα το δέρμα να "φουσκαλιάσει", σε αντίθεση τρέχοντας στην άσφαλτο ή σε ταρτάν. Ένας από τους λόγους είναι ότι στο πέλμα σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα σκόνης και ακριβώς αυτή η "βρωμιά" είναι που προστατεύει το δέρμα από την κακουχίες.
Free your feet...free your senses! |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 14:37:33
|
Σε ποιό γήπεδο τρέχετε;Τις προάλλες που ήμουν Υμηττό,με πλησίασε ένας παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος και πιάσαμε κουβέντα,με αφορμή τί άλλο...το ότι έτρεχα ξυπόλητος!Μου μίλησε μεταξύ άλλων για ένα γήπεδο στο Χολαργό,το Νταμάρι!Έχει λέει χώμα γύρω γύρω και μου το παρουσίασε ως ιδανικό για ανυπόδητο τρέξιμο!Ξέρετε κάτι γι'αυτό;
Εμείς χρησιμοποιούμε το γήπεδο "Χαλανδρίου" που βρίσκεται πάνω ακριβώς στο σταθμό του προαστικού "Πεντέλη" (στα όρια δήμου Χαλανδρίου και Βριλησίων). 400άρα - 7 λωρίδων - "πίστα" από καλό ταρτάν, και στο κέντρο γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα. Και πρέπει χιλιομετρικώς να είναι και λίγο πιο κοντά από ότι το αντίστοιχο του Χολαργού Βαγγέλη...
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 14:39:23
|
quote: Originally posted by xipolitakos
Α! Παρεμπιπτόντως σήμερα ήμουν Υμηττό, στη γνωστή διαδρομή και κάποιος με ρώτησε αν με λένε Βαγγέλη… Γνωρίζουμε κανέναν ξυπόλητο Βαγγέλη;…  Εγώ μόνο τον Primitive ξέρω.   
___________________ Run Natural... run Bare
Να υποπτευθώ ότι φορούσες μόνο το κολλάν σου xipolitako; Μήπως ζήλεψες τον τύπο στο "MoveNat";
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 14:49:26
|
quote: Originally posted by xipolitakos
Από πλευράς μου πάλι κανένα πρόβλημα. Χειμώνα Καλοκαίρι, με ζέστη ή κρύο, σε βρεγμένο ή στεγνό, πάντα και παντού ανυπόδητος.
Η παγωμένη γη είναι δροσιστική!
Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι τρέξιμο σε χιόνι. 
___________________ Run Natural... run Bare
+10 Το ξυπόλητο το ξεκίνησα έτσι κι αλλιώς τον περασμένο χειμώνα. Ακόμα και στα "πολλά" κρύα (και με βρεγμένο το ταρτάν), μπορεί η πρώτη αίσθηση να ήταν κάτι παραπάνω από δροσιστική, μετά όμως από λίγο το πέλμα "ζεσταίνεται" σε μεγάλο βαθμό, και παύει πλέον το κρύο να σε αποσχολεί. Χιόνι ή συνθήκες παγετού δεν έχω δοκιμάσει.
@gargadua: βέβαια η πόλη σου είναι λίγο πιο "κρύα" από ότι τα μέρη μας, αλλά γενικά λίγες θα είναι οι μέρες που η θερμοκρασία θα είναι τόσο απαγορευτικά (ίσως) χαμηλή. Σε αυτή την περίπτωση ένα απλό ζευγάρι κάλτσες αποτελεί καλή λύση για τρέξιμο σε "καθαρές" επιφάνειες, όπως για παράδειγμα το ταρτάν του γηπέδου.
 |
|
roxani
Advanced Forum-Runner

Greece

396 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 15:01:51
|
@Rrimitiverunner: ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!Έχεις απόλυτο δίκιο,ήταν απογοητευτικό θα έλεγα Σήμερα έκανα το πρώτο 400άρι στο ταρτάν και αν εξαιρέσεις ενα μουδιασμα στα πέλματα όλα καλά. @treaxantiris:Κόουτς υποκλίνομαι για το χρόνο σου στο 30άρι!!!!!Συγχαρητήρια,σε περιμένουμε αύριο για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!!!! @xipolitakos:Πονάωωωωωωωω!!!!Πλάκα κάνω είμαι πολύ καλά. |
 |
|
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/09/2011 : 23:55:04
|
quote: Originally posted by Sid1
Τρεχαντήρι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Ο πόνος στην φτέρνα είναι γενικός δεν εστιάζεται πουθενά, αν και σήμερα που έτρεξα δεν είχα καθόλου πόνο.Νομίζω οτι έτσι όπως τρέχω δύσκολο να κοπανάω τις φτέρνες μου.Και μία άσχετη ερώτηση,όπως λέτε μετά απο καιρό ξυπόλητου τρεξίματος το πέλμα σκληραίνει.Κάπου αλλού διάβασα ότι τα νέυρα στο πέλμα επειδή είναι μέσα στα παπούτσια δέν έχουν τόση αίσθηση όπως αφού αρχίσεις να τρέχεις ανυπόδητος.Πώς γίνεται ενώ το πέλμα σκληραίνει η αίσθηση να είναι καλύτερη?Δεν είναι λίγο αντικρουόμενο αυτό?Μετά απο τόσο καιρό έχετε αποκτήσει καλύτερη αίσθηση?
Είσαι σίγουρος πως διάβασες για τα νεύρα και όχι για τους μύες;Τα νεύρα πιστεύω πως λειτουργούν μια χαρά όταν φοράς παπούτσια!Ίσα ίσα που λόγω του γεγονότος πως το πέλμα δεν είναι καθόλου σκληραγωγημένο,τα νεύρα είναι πολύ ευαίσθητα!Με το ανυπόδητο τρέξιμο,το πέλμα σκληραγωγείται και τα νεύρα χάνουν την ευαισθησία τους!Σε αντίθεση,οι μύες του πέλματος ενώ όταν φοράς παπούτσια σε μεγάλο μέρος τους είναι αγύμναστοι,καθώς το πέλμα είναι σα να βρίσκεται σε νάρθηκα(ακινησία),όταν δεν φοράς γυμνάζονται στο σύνολο τους.Αποτέλεσμα ένα άρτια γυμνασμένο πέλμα!Ακριβώς όπως η φύση προέβλεψε!
υ.γ.:Συγγνώμη για τη μεταφορά εδώ αλλά είναι καλό τα θέματα που αφορούν το ανυπόδητο τρέξιμο να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε ένα μέρος!Θα βοηθήσει να ανατρέξουν σε πληροφορίες όσους αποφασίσουν να κάνουν το γυμνό βήμα!
 |
|
Θέμα  |
|