Συγγραφέας |
Θέμα  |
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 17:29:04
|
quote: Originally posted by gargadua
Στο τελευταίο βιντεάκι εντύπωση μου έκανε ο κοντός βηματισμός.
Εξαρτάται από το την ταχύτητα. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες αναγκαστικά ανοίγεις λίγο tο διασκελισμό.
___________________ Run Natural... run Bare |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 17:33:08
|
Να φτιάξω χουαράτσες ή όχι;
Δεν είναι άσχημη ιδέα. Στο παρελθόν ήταν και δική μας σκέψη.
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 17:35:42
|
Ενώ εγώ το άρχισα ποντιακά!!! Προς το παρόν ο προβληματισμός μου είναι ο χειμώνας που τα κρύα θα είναι απαγορευτικά και το τσιρλιπιπί θα παραμονεύει στη γωνία!!! "Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Όταν ζεσταθείτο πέλμα δεν καταλαβαίνεις τίποτα!
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 17:59:39
|
Πόσο καιρό σας πήρε για να μπορείτε να τρέξετε 1 απόσταση ικανοποιητικά (τα λιγότερα, Α! ΟΥ! ΑΧΑΧ!!); Είμαι στη φάση του ανυπόδητου περπατήματος σε χώμα ψιλό χαλίκι και πλάκες όσο μου επιτρέπει το πόδι.
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Συγνώμη Βασίλη, δε σε ξεχάσαμε! Μου αρέσει που μπαίνεις στο παιχνίδι πατώντας σε έδαφος...εεε...χμμμ...για σκληροπυρηνικούς ανυπόδητους. Μήπως να πας κατευθείαν στη χαλικολεκάνη ; Σοβαρά τώρα: οι πλάκες είναι πολύ καλές, αρκεί να είναι σχετικά λείες. Το χώμα με το ψιλό χαλίκι (εάν αυτό είναι πολύ ψιλό) είναι κατάλληλο. Βέβαια και μια "λεία" άσφαλτος είναι καλή στην τελική. Όσο πιο πολύ "ζορίζεται" το δέρμα του πέλματος, τόσο πιο γρήγορα αυτό προσαρμόζεται. Η συνταγή είναι απλή: εάν τα "άουτς" δεν μπορείς να τα ανεχτείς...τότε απλά σταματάς και συνεχίζεις την επόμενη φορά. Θα παραξενευτείς το πόσο γρήγορα τα "άουτς" θα αντικατασταθούν από το "χμ, δεν είναι και άσχημη η αίσθηση"...και στο τέλος από το "μα αυτό είναι ευχάριστο γαργαλητό". Μπορεί να πάρει κάποιες βδομάδες...ή όμως και κάτι μήνες... Πάντα ανάλογα με ποιότητα εδάφους και χρόνο "εξάσκησης" (π.χ. βγάζοντας για βόλτα τον σκύλο).
Free your feet...free your senses! |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 18:16:19
|
quote: Originally posted by xipolitakos
Στο τελευταίο βιντεάκι εντύπωση μου έκανε ο κοντός βηματισμός.
Εξαρτάται από το την ταχύτητα. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες αναγκαστικά ανοίγεις λίγο tο διασκελισμό.
___________________ Run Natural... run Bare
@gargadua: ο βηματισμός της γυναίκας σε αυτό το βίντεο είναι στα 180+ βήματα το λεπτό...μια πολύ καλή συχνότητα. Αν πηγαίνεις αργά, τότε αναγκαστικά ο βηματισμός παραμένει κοντός (δεν μειώνεις όμως την συχνότητα). Όσο αυξάνει η ταχύτητα απλά "ανοίγεις" τον δρασκελισμό σου.
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 18:31:56
|
Ενώ εγώ το άρχισα ποντιακά!!! Εξασκούμαι σε άσφαλτο ή στο παρκάκι με τα πεύκα. Η πλάκα είναι ότι κάθε μέρα είμαι παραλία και ΔΕΝ περπατάω γιατί νομίζω ότι είναι πολύ μαλακό!!!!!Βέβαια δεν είμαι στη φάση να τρέξω ακόμα και γι΄ αυτό περπατάω όσο το δυνατον περισσότερες φορές (2-4 φορές/ημέρα) από 10-15΄. Πραγματικά όμως σκάω με τα μετατάρσια και ουχί με την φτέρνα. Σήμερα κατέβηκα στο λιμάνι και περπάτησα (μη μας πάρουν με τις ντομάτες) και ψιλοέτρεξα για 100μ και πραγματικά πάει καλά. Ο γενικότερος προσανατολισμός μου θα είναι τρέξιμο στην άσφαλτο.Προς το παρόν ο προβληματισμός μου είναι ο χειμώνας που τα κρύα θα είναι απαγορευτικά και το τσιρλιπιπί θα παραμονεύει στη γωνία!!! Στο τελευταίο βιντεάκι εντύπωση μου έκανε ο κοντός βηματισμός.
Να φτιάξω χουαράτσες ή όχι; "Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
#1 Πιστεύω ότι και το περπάτημα στη μαλακή άμμο πρέπει να δυναμώνει το πέλμα...σου χαλάει όμως την τεχνική...
#2 Βασίλη...θα μας βάλεις το καπέλο με τη μία!
#3 Μπορείς να βρεις οδηγίες στο πως να φτιάξεις τα δικά σου τέτοια σανδαλάκια...ή μπορείς και να τα παραγγείλεις. Και για την άσφαλτο πρέπει να αποτελούν εξαιρετική λύση, ειδικά αν την επιφάνειά της δεν την εμπιστεύεσαι καθόλου, ή όταν είναι βράδυ, ή πολύ κρύα...ή...ή. Εκτός βέβαια και αν παραγγείλεις κανένα μινιμαλιστικό (λίγο ακριβά όμως). Ενώ το σανδαλάκι εκτός από το χαμηλό κόστος, δεν περιορίζει το πόδι, δε μαζεύεται ιδρώτας, δε μυρίζει και αφήνει τα δάκτυλα να "απλωθούν" πραγματικά ελεύθερα!
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 20:19:09
|
Είδα τα 3 βιντεάκια http://www.youtube.com/watch?v=fF6aGK5AhpA πως γίνονται τα huaraches και μου μπήκαν ιδέες. Ελπίζω μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να τρέχω ξυπόλητος. Οταν λέω προσανατολισμός για άσφαλτο εννοώ όχι κάτι σκληροπυρηνικό όπως τρέξιμο σε βουνά και λαγκάδια. Καλά να είσαστε που εισάγετε κοινά δαιμόνια!!! Αλλωστε και λόγω κρίσης το ανυπόδητο θα αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές.
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!" |
 |
|
roxani
Advanced Forum-Runner

Greece

396 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 21:13:22
|
Λίγο πολύπλοκα μου φαίνονται αυτά τα huaraches. θα κρατήσω τις καλτσούλες μου με την σιλικόνη που με έχουν βολέψει πολύ!!! @xipolitakos:έκαψα τα μακαρόνια για να δώ τα βίντεο. Με βλέπω με διαζύγιο μέσα στο 12 άν συνεχίσω έτσι!!! |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/09/2011 : 22:16:54
|
Κοίτα… ή σταματάς το τρέξιμο ή το μαγείρεμα... Διαλέγεις και παίρνεις...  
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 07:50:56
|
Την σιλικόνη (ή τον πάτο) την κολάτε κάτω από την κάλτσα ή την βάζετε εσωτερικά; Καλές οι κάλτσες αλλά (υποθέτω) θα φθείρονται γρηγορότερα.
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 17:02:40
|
Την σιλικόνη (ή τον πάτο) την κολάτε κάτω από την κάλτσα ή την βάζετε εσωτερικά; Καλές οι κάλτσες αλλά (υποθέτω) θα φθείρονται γρηγορότερα.
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Οι κάλτσες (ενισχυμένες με σιλικόνη) προσφέρουν απίστευτη αίσθηση...αλλά όπως το είπες, δεν αντέχουν και τα άπειρα χιλιόμετρα. Ανάλογα με το βάρος σου και την τραχύτητα της επιφάνειας, μπορούν να σε βγάλουν ακόμα και Μαραθώνιο (συνεχόμενης απόστασης), ενώ βέβαια με συνεχείς «μικροεπισκευές» στα επίμαχα σημεία ξεπερνάνε χαλαρά τα 100+ χιλιόμετρα (το κάθε ζευγάρι). Και το κόστος = μηδέν. Βέβαια, τα Huaraches αντέχουν πολύ-πολύ περισότερο και το κόστος τους (ειδικά αν τα φτιάξεις μόνος σου) είναι επίσης πολύ χαμηλό.
Προτιμάς το «γρι» χρώμα στην κάλτσα (για λόγους αισθητικής – το πως φαίνεται η βρωμιά πάνω της) και χρήση λευκής σιλικόνης (για να είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έχει στρωθεί ή αντίστοιχα φθαρεί).
Φοράς την κάλτσα στο πέλμα, ενώ στο χέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις «χειρουργικό» γάντι, για να μην το βρομήσες με σιλικόνη. Μετά απλώνεις τη σιλικόνη σε ένα λεπτό στρώμα (μέχρι 2-3 χιλιοστά) σε όλη τη κάλτσα ΕΚΤΟΣ από την περιοχή που η καμάρα ανασηκώνεται (έτσι θα ξεχωρίζεις και την αριστερή από την δεξιά κάλτσα). Φρόντισε το στρώμα αυτό να συνεχίζει για λίγο και μέχρι τα «πλαϊνά» της κάλτσας... Ο λόγος: όταν η σιλικόνη στεγνώσει, θα συρικνωθεί λίγο και έτσι αυτά τα «πλαϊνά» τμήματα θα έρθουν τελικά ακριβώς κάτω από πέλμα.
Τη βγάζεις προσεκτικά από το πέλμα, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με την άλλη και στο τέλος τις κρεμάς για να στεγνώσουν. Την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμες προς χρήση! Μετά από κάθε χρήση, ελέγχεις αν κάποιο κομάτι σιλικόνης έχει φύγει και φένεται το ύφασμα της κάλτσας. Σε αυτήν την περίπτωση απλά προσθέτεις ελάχιστη σιλικόνη – ως «μπάλωμα» - σε αυτό το σημείο. Οι κάλτσες πλένονται σε λεκάνη με νερό-σαπούνι, ενώ μπορείς να τις φοράς και «πάνω» από ένα κανονικό ζευγάρι κάλτσες, εάν θέλεις το πέλμα σου να το κρατάς όσο το δυνατόν πιο καθαρό.
Τις έχω δοκιμάσει με βροχή και δουλεύουν ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση (ακούς και λίγο τα πλιτς-πλατς του κάθε βηματισμού ), ενώ και στα πολλά κρύα το πέλμα διατηρείται ζεστό από την αρχή της προπόνησης (γιατί μετά θα ζεσταθεί εκ των πραγμάτων!) Τις έχω «οδηγήσει» και σε άσφαλτο (κανένα πρόβλημα) αλλά και σε «βρόμικη» επιφάνεια τσιμέντου-ασφάλτου, γεμάτη χαλικάκια/χώμα. Στην τελευταία περίπτωση, αισθάνεσαι πολύ καλά το έδαφος (και τις «αδυναμίες» του) αλλά η ενόχληση από τα χαλικάκια-βρωμιές φιλτράρεται κάπως. Γενικά η αίσθηση εδάφους είναι σαφώς καλύτερη από τα Vibram, ενώ η κίνηση του πέλματος ελέγχεται στο 100%.
 |
|
roxani
Advanced Forum-Runner

Greece

396 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 20:36:51
|
@gargadua:Eγώ ακολούθησα τις συμβουλές του(κόουτς-trexantiris)και οι κάλτσες έγιναν σούπερ!!!!!Προσωπικά εμένα με βολεύουν πιό πολύ από το τελείως ξυπόλυτο,γιατί λυπάμαι να χαλάσω τα πατουσάκια μου.Το μόνο που άλλαξα στις οδηγίες ήταν ότιπέρασα την κάλτσα σε ένα παπούτσι για να στρώσω καλύτερα την σιλικόνη.Και να σου φθαρούν μην φοβάσαι το κόστος της σιλικόνης ειναι μηδαμινό.
Δέν υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες, ζωή μας δίνει πάντοτε και άλλες. |
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 21:12:05
|
Εφτιαξα τα πρώτα huaraches μου και στοιχήσανε μόνο 10,20 Ε. Οικονομικότατο το ανυπόδητο!!!! http://www.flickr.com/photos/66847931@N05/ Εδώ μπορείτε να τα δείτε. Σόλα ελαστική 5 χιλ αξίας 10 Ε και 2μ σχοινί αξίας 0,20 Ε. Μια ματιά στο 3ο βίντεο για το δέσιμο και είναι έτοιμα. Για σόλα δερμάτινη μου ζητήσαν 30 Ε και επειδή την θεώρησα πολύ άκαμπτη (και ακριβή για 1η φορά) προτίμησα την ελαστική. Δυστηχώς όμως όταν σε έχουν φτύσει, όλα πάνε στραβά και ενώ ήμουνα στον Η/Υ με έπιασε 1 τρελλός πόνος μέσα στο τίποτα κάτω στο δεξί πόδι (ζήλεψε το αριστερό που είναι κούτσαβλο!!) περίπου 3 δάχτυλα από τον αστράγαλο και στον 5ο τένοντα ή στην άρθρωση του 5ου μεταταρσίου. Δεν μπορώ να τα δοκιμάσω. Για περπάτημα όμως καλά είναι!!!! Μάλλον θα τα προτιμήσω από τις σιλικόνες. Σχόλια αργότερα. Προς το παρόν μόνο μπάνιο.
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 22:45:08
|
Επαγγελματική δουλεια! Ακόμα και το δέσιμο! Mπράβο!
Gargadua's® Ηuaraches Sandals. The original Νatural Running Sandals.
Πόσο το χρεώνεις το κομμάτι;
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/09/2011 : 22:51:51
|
Δύο ερωτήσεις: Το νάιλον κορδόνι πως το βλέπεις; Θα αντέξει αρκετό καιρό ο κόμπος κάτω από την σόλα; Εξαρτάται βέβαια από την χρήση και το έδαφος. Προσωπικά θεωρώ ότι δύσκολα θα φθαρεί.
Την ελαστική σόλα την βρήκες εύκολα; Από πού την αγόρασες;
 |
|
Θέμα  |
|