Συγγραφέας |
Θέμα  |
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 26/12/2011 : 21:11:43
|
quote: Originally posted by holychild
Τις πιό θερμές ευχές στα πιό ζεστά πέλματα του παρόντος Forum.Tον ΜΑΝΟΛΗ Ξυπολιτάκο Απο έναν ομοϊδεάτη και τον πιό φανατικό του ανυπόδητου τρεξίματος!!!! Χρόνια Πολλά.
Ευχαριστώ πολύ "ιερό παιδί" (του ξυπόλυτου τρεξίματος; )! ΄Οντως, στο δικό σου επίπεδο θα αργήσουμε να φτάσουμε (αν φτάσουμε ποτέ δηλαδή)! Εύχομαι σε όλους καλά ανυπόδητα-ενυπόδητα-ατραυμάτιστα-απολαυστικά χιλιόμετρα!!! Καλή χρονιά να έχουμε...με υγεία, δύναμη, ελπίδα, αγάπη...και οικονομική άνεση (εντάξει, μη βαράτε όλοι μαζί!!!)...γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Free your feet...free your senses! |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 26/12/2011 : 21:23:06
|
@8anos+giorgosdelta:
Περιττό να πω ότι με αυτά που διαβάζω χρονιάρες μέρες, μου έχετε ρίξει τη μασέλα μέχρι το πάτωμα! Θα απαντήσω αναλυτικότερα αύριο, γιατί γράφω τώρα από το κινητό μου (περιμένοντας το τραίνο για Αθήνα), και έχουν ξυλιάσει τα δάκτυλά μου από το κρύο, περιμένοντας στην αποβάθρα!
 |
|
KostasPVol
Moderator

Greece

3992 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 26/12/2011 : 23:10:10
|
Μανώλη πολύχρονος!!!!!!
Πάρε καμμιά φορά και το τραίνο για Βόλο! Σε περιμένουμε με τον Στάθη! |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 27/12/2011 : 16:33:00
|
quote: Originally posted by 8avos
Α!Γιώργο εσυ το προχώρησες πολύ το πράγμα!?Εγώ σήμερα 2,5 χλμ έκανα δεν έκανα. Any way εχθές δεν έτρεξα αλλά το έκανα σήμερα και τα προαναφερθέντα μόνο χλμ. ανυπόδητος.Νοιώθω πολύ κάλα με τα πέλματα και την γενικότερη αίσθηση,προσπαθώ οσο γίνεται να προσέχω το έδαφος,αρχάριος γαρ και όλα πάνε καλά.Όπως βγει βέβαια,δεν με αγχώνει τίποτα!
Και δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα! Όσο πιο χαλαρά το πηγαίνεις, τόσο πιο καλά θα σε ανταμείψει! Και η ανταμοιβή θα είναι η κατακόρυφη ενδυνάμωση του πέλματος-γάμπας-αχίλλειου, η βελτίωση της τεχνικής (ακόμα και όταν τρέχεις με παπούτσια) και η μελλοντική ικανότητα να προπονήσαι (ακόμη και να αγωνίζεσαι) με λεπτόσολο παπούτσι που σημαίνει: μικρότερο βάρος, πιο οικονομικό-"τεχνικό" πάτημα, λιγότεροι κραδασμοί = καλύτερες επιδόσεις. Αυτά όμως χρειάζονται και κάποιους μήνες προσαρμογής + ως ένα βαθμό υπομονή+επιμονή.
Και μην παρασύρεσαι από τον αγαπητό μας Γιώργο: αυτός έχει κάνει άπειρα χιλιόμετρα με βηματισμό forefoot (άρα η βασική υποδομή του είναι ήδη "σφυρηλατημένη") και επιπλέον έχει και όλη τη ζούγκλα να τον υποστηρίζει, να του δίνει συμβουλές και να του συμπαραστέκεται στα δύσκολα!!!
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 27/12/2011 : 16:44:58
|
@giorgosdelta:
Έχεις καταλάβει ότι στο επόμενο pasta party...ΕΣΥ θα είσαι αυτός που θα βγάλει λόγο για το ανυπόδητο...και κανένας από τους υπόλοιπους "ξυπολητάκηδες" ε;;;
- Μη παραξενεύεσαι από τις ενοχλήσεις στο δέρμα/σάρκα/νευρικές απολήξεις του πέλματός σου! Τα 13 χιλιόμετρα είναι...tooooooo much για αρχή! Μου πήρε πολλούς μήνες για να φτάσω να κάνω τόσα χιλιόμετρα χωρίς ενοχλήσεις στο πέλμα. - Χρησιμοποίησε την ενόχληση στο δέρμα του πέλματος ως "οδηγό" για την απόσταση που θα κάνεις. Εξηγούμαι: με το υποσύστημα της γάμπας/αχίλλειού σου δε χρειάζεται να ασχοληθείς (είναι πλέον φτιαγμένα από τιτάνιο). Το πέλμα σου όμως δεν έχει ενδυναμωθεί τόσο πολύ, επειδή τα χιλιόμετρα forefoot τα έκανες σε "ημι-άκαμπτα" παπούτσια. Και αν νομίζεις ότι τα AdiZero Adios είναι πολύ εύκαμπτα, μόλις πάρεις στα χέρια σου ένα ζευγάρι μινιμαλιστικά (όπως τα Vibram FF για παράδειγμα), τότε θα αλλάξεις...γνώμη! Και αν συγκρίνεις τα Vibram με ένα τυπικό χοντροπάπουτσο, θα νομίσεις ότι στο τελευταίο έχουν περάσει επίτηδες "σιδερόβεργες" για να το κάνουν ακόμη πιο άκαμπτο! Αν όμως σταματάς κάθε φορά που το δέρμα εκεί κάτω αρχίζει και σε "ταλαιπωρεί", τότε ουσιαστικά προστατεύεις και την ακαιρεότητα του πέλματος σου, και του δίνεις βέβαια την ευκαιρία να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ.
- Όταν το πέλμα "ερεθίζεται", τότε είναι αναμενόμενο ακόμα και οι πιο μικρές "ατέλειες" στην επιφάνεια που τρέχεις, να σου φαίνονται ως πολύ ενοχλητικές πέτρες...που να πατήσεις και καμιά από αυτές...τινάζεσαι στον αέρα! - Και τώρα αρχίζουν κάποια "hints & tips":
...συνιστώ να ξεκινάς ξυπόλητος και μόλις αρχίζει το δέρμα να "καίει"-πονάει...κλπ, βάζεις παπούτσια. Έτσι θα ευχαριστιέσαι το τρέξιμο περισσότερο... Στην αρχή εκ των πραγμάτων ξεκινάς πιο αργά, για προθέρμανση...οπότε με το ανυπόδητο έχεις μια ευκαιρία να προσαρμοστείς και καλύτερα. Επιπλέον το πέλμα είναι "φρέσκο" ακόμα, οπότε δε σου γυρίζει μυνήματα "ενόχλησης" με το πρώτο πάτημα. Όταν αυτή η "φρεσκάδα" αρχίζει και χάνεται, τότε επιστρέφεις στην προστασία των παπουτσιών και αισθάνεσαι...πασάς! - Αν αντίθετα ξεκινάς με υπόδημα, μετά από αρκετά χιλιόμετρα, πάλι το δέρμα θα είναι - έστω και λίγο - ερεθισμένο, και μόλις πας να ακουμπήσεις το γυμνό πέλμα στην επιφάνεια...αυτό θα "γκρινιάξει". Και εκεί που έχεις πιάσει ένα ρυθμό, το ξυπόλητο "θα σε πάει πίσω"...και ίσως τσαντιστείς. - Αν μετά από κάποια ανυπόδητα χιλιόμετρα πας να βάλεις εκ νέου τα αθλητικά σου, καλό είναι να ξεπλύνεις με νερό τις πατούσες και μετά να τις "απολυμάνεις" με οινόπνευμα (ή με μαντηλάκια). Όταν επιστρέψεις "στη βάση" (στο σπίτι π.χ.) πλένεις και τα πέλματα καλύτερα. - Όταν είσαι στο σπίτι αφήνεις το πέλμα σου ελεύθερο υποδημάτων/παντοφλών! Φοράς απλά κάλτσες...ή και τίποτα, έτσι ώστε το δέρμα να παραμένει στεγνό. Αν μπορείς στη δουλειά, μπορείς για λίγο (κάτω από το γραφείο σου) να βγάζεις διακριτικά τα παπούτσια και να μένεις με τις κάλτσες. Κατά αυτόν τον τρόπο διατηρείς το δέρμα του πέλματος πιο στεγνό και...υγειές! Ουδεμία ευθύνη φέρω αν σε απολύσουν από τη δουλειά σου λόγω των...επιπλοκών του να βγάλεις τα παπούτσια...επιπλοκές που ενδέχεται να έχουν εμβέλεια αρκετών μέτρων σε ακτίνα! - Τρέχοντας ανυπόδητος προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο "οικονομικός" στο forefoot που κάνεις (μια που συνήθως αυτό γίνεται εγκεφαλικά). Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που τρέχουν forefoot με χοντροπάπουτσο, έχουν μια τάση να υπτιάζουν πιο έντονα από ότι χρειάζεται (να προσγειώνουν δηλαδή το πέλμα τους πιο έντονα στο 5ο/4ο μετατάρσιο), και να "σηκώνονται" επίσης πιο έντονα στα μετατάρσιά τους. Αυτό τους προσδίδει κάποιες φορές ένα πιο "χαρακτηριστικό" πάτημα που κάνει εξωτερικούς παρατηρητές να λένε...πολύ forefoot δεν πατάς;;; Με μινιμαλιστικό ή και ανυπόδητος, έχεις τώρα τον απόλυτο έλεγχο, οπότε φροντίζεις να ακουμπάς μεν πρώτα τα μετατάρσια, αλλά με όσο το δυνατόν "οριζοντιωμένο" το πέλμα, πριν αυτό ακουμπήσει το έδαφος (οπότε θα πατάει ύστερα και η φτέρνα, αλλά μέχρι το σημείο που δε θα αισθάνεσαι κανένα κραδασμό να "φτάνει" στο σώμα σου). Επίσης η μετάβαση από το 5ο στο 1ο μετατάρσιο...ίσα-ίσα που πρέπει να γίνεται αντιληπτή.
Αυτά...και καλή συνέχεια...ΩΩΩ...απόγονε των ταραχουμάρα! Και για να θυμηθούμε ξανά αυτούς τους "τύπους"... http://www.youtube.com/watch?v=FnwIKZhrdt4
 |
|
giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece

4808 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 27/12/2011 : 20:41:23
|
- Μανώλη, όταν λέμε VFF, εννοούμε οποιοδήποτε VFF; μιας και κυκλοφορούν πολλά μοντέλα. - Επίσης ξέρει κανείς αν είναι ανθεκτικά; Δηλαδή δε θα ήθελα να τα πάρω και μετά από 500χλμ να τα κλαίω!
Όταν τέλειωσα την προπόνηση έβαλα οινόπνευμα να απολυμάνω τα πέλματα γιατί τα 2 πετραδάκια, τα είχαν τρυπήσει. Νερό επίσης έριξα. Δε γίνεται αλλιώς, χώματα, λάσπη... Πάντως ακόμη και σήμερα, στο τρέξιμο, 2 μέρες μετά, νιώθω τις πατούσες στο σημείο που χτυπούσαν ευαίσθητες. Μου γυρίζουν μυνήματα ενόχλησης (δηλαδή λένε: μη με τσαλαπατάς άλλο - λυπήσου με). Με αυτό τον τρόπο γνωρίζω ακριβώς το σημείο που λογικά πατάει πρώτο στο έδαφος και δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση. Βρίσκεται 3 εκατοστά κάτω από το σημείο που τελειώνει το δάκτυλο του 3 με 4 μεταταρσίου. Είναι το σημείο που ακουμπώ και ενοχλεί.
Τώρα αυτή η ιστορία με το γραφείοο έχει πολύ πλάκα. Απ' ότι φαίνεται, μια από τις ειδικότητες που έχουμε είναι να φοράμε και να βγάζουμε τα παπούτσια μας με αστρονομική ταχύτητα. Όσο για τις άλλες επιπλοκές που λες αν έχεις θέμα δοκίμασε κρύσταλλο άλατος που πουλάνε σε βιολογικά. Βασικά το δίνουν για τις μασχάλες αλλά κάνει για κάθε λογής ΜΥΚΗΤΕΣ! Ένα άλλο μυστιό είναι να αλλάζεις κάλτσες καθημερινώς αν γίνεται, αερισμός και πλύσιμο των υποδημάτων.
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο αλλά και μια φοβερή διαπίστωση που έκανα είναι ότι τα παπούτσια ενοχλούν πραγματικά τα πόδια μας. Ουσιαστικά είναι τέχνη το να τρέχεις χωρίς να σε τσακίζουν τα παπούτσια σου. Να κάνεις φουσκάλες, να σε χτυπάει εδώ κι εκεί, όπου βάζεις από του φυσικού πίεση δηλαδή. Ένιωθα πραγματικά ωραία. Για να καταλάβεις ξεκίνησα από 42,5 να τρέχω και μετά πήγα στο 43 με 43,5 νούμερο. Τώρα φορώ 44 νούμερο και με χτυπάνε σε σημείο που πονώ και δε με αφήνουν να τρέξω. Είμαι έτοιμος να πάρω το 45 μπας και χαλαρώσω λιγάκι. Και η παραμικρή ενόχληση-πόνος στα πέλματα στοιχίζει στην προπόνηση.
Στην παρούσα φάση πιστεύω ότι η καλύτερη λύση για τρέξιμο θα ήταν ένα μαλακό δερμάτινο υπόστρωμα κάτω από το πέλμα δεμένο όσο το δυνατόν πιο λίγο για να μη φεύγει. Εδώ σηκώνει πολύ έρευνα και σκέψη το θέμα αυτό.
Όταν αρχινά η ενόχληση, το ανυπόδητο πρέπει να σταματαέι αμέσως γιατί οι φουσκάλες πονάνε πολύ όταν τις σπας και τις καις. Επίσης σε πισωγυρίζουν, όχι ότι το έχω βάλει σκοπό, απλά είναι ωραία αίσθηση το τρέχεις ανυπόδητος. Τέλος σίγουρα μπορείς να τρέξεις γρήγορα αλλά καλύτερα να πας πιο αργά για τα πέλματά σου. Τουλάχιστον στο εμβρυϊκό στάδιο που βρίσκομαι εγώ.
Δε μπορώ να ξέρω πότε θα έλθει η επόμενη απόπειρα. Θέλω και γήπεδο που σπάνια πάω. Θα περιμένει μάλλον. Θα ήθελα την επόμενη φορά να βγάλω έναν ημιμαραθώνιο έτσι, αλλά πολλά τα θέλω, ε; |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 27/12/2011 : 21:54:39
|
quote: Originally posted by giorgosdelta
- Μανώλη, όταν λέμε VFF, εννοούμε οποιοδήποτε VFF; μιας και κυκλοφορούν πολλά μοντέλα. - Επίσης ξέρει κανείς αν είναι ανθεκτικά; Δηλαδή δε θα ήθελα να τα πάρω και μετά από 500χλμ να τα κλαίω!
Τα βασικά μοντέλα είναι τα "KSO" και τα "Bikila". Τα πρώτα είναι οικονομικότερα, ελαφρύτερα και λίγο πιο ελαστικά. Τα Bikila από την άλλη είναι το πρώτο μοντέλο της Vibram που είναι σχεδιασμένα ειδικά για τρέξιμο. Η σόλα τους δεν καταλαβαίνει τίποτα από τα χιλιόμετρα. Το πάνω μέρος (ύφασμα) είναι επίσης ανθεκτικό, και αν δεν έχεις τίποτα περίεργα δάκτυλα (να εξέχουν κάπως κλπ), δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Φυσικά δεν υπάρχει κάποιο τζελ να "καθήσει" με τη χρήση! Κάποιοι αναφέρουν ότι τα τρέχουν για 1000+ χιλιόμετρα χωρίς εμφανή σημάδια φθοράς. Δεν έχω όμως τέτοια εμπειρία να μοιραστώ!
.............Πάντως ακόμη και σήμερα, στο τρέξιμο, 2 μέρες μετά, νιώθω τις πατούσες στο σημείο που χτυπούσαν ευαίσθητες. Μου γυρίζουν μυνήματα ενόχλησης (δηλαδή λένε: μη με τσαλαπατάς άλλο - λυπήσου με). .............
Λογικό η ενόχληση αυτή να παραμείνει ακόμα για καμιά μέρα. Μετά όλα καλά...και το δέρμα εκεί κάτω θα έχει αποκτήσει σαφώς μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Πάντως το μύνημα που σου περνάει το δέρμα το σέβεσαι...δηλαδή δεν το πατάς άλλο μέχρι να ηρεμήσει εντελώς!
...................... Αυτό που μου άρεσε περισσότερο αλλά και μια φοβερή διαπίστωση που έκανα είναι ότι τα παπούτσια ενοχλούν πραγματικά τα πόδια μας. Ουσιαστικά είναι τέχνη το να τρέχεις χωρίς να σε τσακίζουν τα παπούτσια σου. Να κάνεις φουσκάλες, να σε χτυπάει εδώ κι εκεί, όπου βάζεις από του φυσικού πίεση δηλαδή. Ένιωθα πραγματικά ωραία. Για να καταλάβεις ξεκίνησα από 42,5 να τρέχω και μετά πήγα στο 43 με 43,5 νούμερο. Τώρα φορώ 44 νούμερο και με χτυπάνε σε σημείο που πονώ και δε με αφήνουν να τρέξω. Είμαι έτοιμος να πάρω το 45 μπας και χαλαρώσω λιγάκι. Και η παραμικρή ενόχληση-πόνος στα πέλματα στοιχίζει στην προπόνηση.
Πέστο ξανά(!): πλούσια η συλλογή των μαύρων νυχιών...και φοράω παπούτσι 3 νούμερα μεγαλύτερο από τα πολιτικά μου! Τα δάκτυλά μου μάλλον το θέλουν το ανυπόδητο...βρίσκουν την υγειά τους!
Στην παρούσα φάση πιστεύω ότι η καλύτερη λύση για τρέξιμο θα ήταν ένα μαλακό δερμάτινο υπόστρωμα κάτω από το πέλμα δεμένο όσο το δυνατόν πιο λίγο για να μη φεύγει. Εδώ σηκώνει πολύ έρευνα και σκέψη το θέμα αυτό.
Huaraches η λύση. Αγόρασα τα υλικά, μόλις είδα τα σποτάκια που περιγράφουν την κατασκευή τους (σελίδα 13 αυτού του θέματος...από τον Βασίλη ποσταρισμένο) και κόστος...ούτε για συζήτηση! Θα τα φτιάξω/δοκιμάσω τις επόμενες μέρες. Αν σου κάτσουν...τότε βασικά δε χρειάζεσαι ούτε τα Vibram. Και το πόδι αναπνέει σωστά...και ούτε μαύρα νύχια...ούτε φουσκάλες από το παπούτσι...αλλά και καλή προστασία για το δέρμα...όσο τουλάχιστον κινήσαι σε ομαλό ασφάλτινο έδαφος...ή στο γήπεδο/πεζοδρόμιο κλπ!
Όταν αρχινά η ενόχληση, το ανυπόδητο πρέπει να σταματαέι αμέσως γιατί οι φουσκάλες πονάνε πολύ όταν τις σπας και τις καις. Επίσης σε πισωγυρίζουν, όχι ότι το έχω βάλει σκοπό, απλά είναι ωραία αίσθηση το τρέχεις ανυπόδητος. Τέλος σίγουρα μπορείς να τρέξεις γρήγορα αλλά καλύτερα να πας πιο αργά για τα πέλματά σου. Τουλάχιστον στο εμβρυϊκό στάδιο που βρίσκομαι εγώ.
Στην έντονη ενόχληση του δέρματος βασικά ΣΤΑΜΑΤΑΣ...για να αποφύγεις τα χειρότερα! Ή φοράς σανδάλια/μινιμαλιστικά... Πάντως για δοκίμασε μια μέρα στο γήπεδο (όσο το δέρμα δε σε ενοχλεί καθόλου) να επιταχύνεις χωρίς παπούτσια...θα απογειωθείς!
Δε μπορώ να ξέρω πότε θα έλθει η επόμενη απόπειρα. Θέλω και γήπεδο που σπάνια πάω. Θα περιμένει μάλλον. Θα ήθελα την επόμενη φορά να βγάλω έναν ημιμαραθώνιο έτσι, αλλά πολλά τα θέλω, ε;
Δε βιαζόμαστε! Και πολύ μακριά πήγες. Βασικά όμως εσύ Γιώργο, με χρήση πραγματικά μινιμαλιστικού...μπαίνεις κατευθείαν στο τελικό στάδιο προσαρμογής...δηλαδή κάποια ακόμα ενδυνάμωση πέλματος...και είσαι έτοιμος! Και όσο αφορά το δέρμα...όπως είπα πιο πάνω...σανδαλάκια...θα σου πω εντυπώσεις λίαν συντόμως (μια που σε αυτό μάλλον θα μας προλάβεις )
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 12:48:58
|
Όρε μάνα μου κάτι σεντόνια! Πήραν φωτιά τα πέλματα!
Σχετικά με τα Bikila KSO κατάλληλο για όλα τα εδάφη…. Χώμα, πέτρες άσφαλτο τσιμέντο. Διαπιστωμένο…
Διάρκεια; Δες και εδώ: (1000km in Vibram Five Fingers) http://www.krisandro.com/2011/06/06/1000km-vibram-fingers/
Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί τα χρησιμοποιώ 1Κ κάθε μέρα. Ίσα για την μετακίνησή μου για προπόνηση. Έχω κάνει επίσης ένα 5άρι ένα 10άρι και ένα 20άρι.
Σχετικά με τα καψίματα. Όσο η ενόχληση είναι ελάχιστη, σημαίνει ότι δουλεύεις στα όρια. Όσο πιο έντονη η αίσθηση του καψίματος χμμμ… φλερτάρεις φουσκάλα/ες…
___________________ Run Natural... run Bare |
 |
|
giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece

4808 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 13:05:02
|
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Είστε ιδιαίτερα κατατοπιστικοί. Τα περάσματα τα έβαλα για το λόγο ακριβώς ότι κατάφερα και πήγα πιο γρήγορα ξυπόλητος. Σε πολλές προπονήσεις βέβαια το 2ο μισό είναι πιο γρήγορο, αλλά ένιωσα έντονο ξύπνημα (Ή λες να χοροπηδούσα απ' το κρύο;). Το θέμα με το γήπεδο είναι ότι δε τρέχω στο γήπεδο. Σπανίως. |
 |
|
giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece

4808 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 13:06:23
|
Και μια τελευταία διαπίστωση για την ώρα. Αν θες να αποκατασταθείς (παντρευτείς)"edit" βγάζεις βόλτα το σκυλάκι του γείτονα. Αν θες να γνωρίσεις κόσμο, τρέχεις ξυπόλητος. |
Edited by - giorgosdelta on 28/12/2011 13:08:04 |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 13:11:05
|
ΧαΧαΧα... Σε κοιτάνε με ανοικτό το στόμα... Άσε τα σχόλια... Ανέκδοτα από μόνα τους
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 13:20:48
|
quote: Originally posted by trexantiris
@giorgosdelta:
...συνιστώ να ξεκινάς ξυπόλητος και μόλις αρχίζει το δέρμα να "καίει"-πονάει...κλπ, βάζεις παπούτσια. Έτσι θα ευχαριστιέσαι το τρέξιμο περισσότερο... Στην αρχή εκ των πραγμάτων ξεκινάς πιο αργά, για προθέρμανση...οπότε με το ανυπόδητο έχεις μια ευκαιρία να προσαρμοστείς και καλύτερα. Επιπλέον το πέλμα είναι "φρέσκο" ακόμα, οπότε δε σου γυρίζει μυνήματα "ενόχλησης" με το πρώτο πάτημα. Όταν αυτή η "φρεσκάδα" αρχίζει και χάνεται, τότε επιστρέφεις στην προστασία των παπουτσιών και αισθάνεσαι...πασάς! - Αν αντίθετα ξεκινάς με υπόδημα, μετά από αρκετά χιλιόμετρα, πάλι το δέρμα θα είναι - έστω και λίγο - ερεθισμένο, και μόλις πας να ακουμπήσεις το γυμνό πέλμα στην επιφάνεια...αυτό θα "γκρινιάξει". Και εκεί που έχεις πιάσει ένα ρυθμό, το ξυπόλητο "θα σε πάει πίσω"...και ίσως τσαντιστείς.
Free your feet...free your senses!
Συμφωνώ με το Μανώλη. Όταν μετά από το ξυπόλυτο τρέξιμο συνεχίζω με Vibram (για εμένα, προς το παρόν, τέρμα οτιδήποτε άλλο αθλητικό παπούτσι ) αισθάνομαι λες και πατάω σε πούπουλα . Φαντάσου με το παπούτσι τι θα γίνεται…  
 |
|
8avos
Senior Forum-Runner

Greece
589 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 14:17:33
|
Σήμερα καταγράφεται σαν τέταρτη ημέρα "ανυπόδητου" τρεξίματος και με κερδίζει ολοένα και περισσότερο!Όσο περνά ο καιρός και νοιώθω οτι δεν ήξερα τίποτα παρ όλο τον 1,27,30 σε ημιμαραθώνιο χρόνο μου και το 3.29 για πρώτη μου φορά στον Κ.Μ.Α. Προσπαθώ να εκτιμώ και να προσέχω όλο μου το σώμα,ιδιαίτερα τα πόδια,ποτέ όμως άλλωτε δεν είχα "ανακαλύψει" τις πατούσες.Οι γάμπες μου πιασμένες,πιστεύω ένδειξη καλού forefoot τρόπου-τακτική.Η διαδρομή που κάνω την προπόνησή μου είναι πάντα σε δρόμο και σήμερα πήρα και ένα σάκο μαζί μου να βάλω τα παπούτσια μου με σκοπό να γνωρίσουν τα πέλματά μου και το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής που θα κάνουν μελλοντικά.Ξεκινάω απ το σπίτι μου με πατούμενο,στο 5 περίπου χλμ. τα βγάζω μέχρι περίπου το 8 και τα ξαναφοράω μέχρι το σπίτι μου.Σήμερα είχε και γυαλιά στον δρόμο που εντυπωσιάστηκα πως τα "διάβασα-απέφυγα"ενω σε άλλη περίπτωση θα πάταγα κανονικότατα.Τα πέλματα μου με εκπλήσσουν κάθε φορά περνώντας την άσφαλτο με τρόπο που νόμιζα ότι δεν γίνεται.Αλλά το βασικότερο όλων είναι οτι το barefoot μου δίνει την εντύπωση οτι απενεργοποιώ άρα προστατεύω τα γόνατα. |
 |
|
NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece

8812 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 21:34:50
|
Φίλοι ανυπόδητοι προσοχή,τα μάτια δεκατέσσερα!!

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα" |
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 28/12/2011 : 22:31:32
|
Αχ βρε Νίκο, πάλι έτρεχες με καρφιά και πάτησες 1 παπούτσι αδέσποτο;;; Πρόσεχε βρε παιδί μου, αυτά τα παπούτσια είναι επικίνδυνα!!! Μα ποιός αναιδής το πέταξε στη μέση του δρόμου;;;;; Ελπίζω το καρφί σου να μην έπαθε τίποτα.
The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
|
 |
|
Θέμα  |
|
|
|