Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Σκέψεις για το barefoot running
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 97

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2012 :  12:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Στο πάρτυ με ή χωρίς παπούτσια??

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"

…με μυτερό "σκαρπίνι" για να μην καλομάθει το πέλμα στην ελευθερία του ανυπόδητου/μινιμαλιστικού!

...το οξύμορο είναι ότι παπούτσια μου αρέσουν τόσο, που "συναγωνίζομαι" τη γυναίκα μου (φέτος μου "απαγόρεψε" να προμηθευτώ κάποιο νέο ζευγάρι...από του χρόνου λοιπόν). Πως βρέθηκα στην "αθλητική μου ζωή" να κυνηγάω τις ανυπόδητες εμπειρίες...(!?!)

xipolitako εσύ; Πως σκέφτεσαι να εμφανιστείς Θεσσαλονίκη; Με κανά "φανταζί" σανδαλάκι μήπως;

66 μέρες μείνανε λέμε!!! (κλείσαμε και το ξενοδοχείο...τα εισητήρια τραίνου μείνανε τώρα...ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή τώρα...)

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece

8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2012 :  12:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ποιο hotel κλείσατε?

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2012 :  12:25:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

xipolitako εσύ; Πως σκέφτεσαι να εμφανιστείς Θεσσαλονίκη; Με κανά "φανταζί" σανδαλάκι μήπως;

Αυτό πάει μαζί με το Huaraches project!

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2012 :  12:51:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Ποιο hotel κλείσατε?

http://www.astoriathessaloniki.com/index.asp?lang=3

Edited by - xipolitakos on 25/01/2012 12:53:50

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece

8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2012 :  13:19:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
great value for money

echetlos
Master Forum-Runner

9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  08:54:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.runnersworld.com/community/forums/shoes-stuff/shoes/gone-full-circle-others-minimalist-back-trainer

Όχι ότι αποδεικνύει κάτι, απλά υπάρχει κι αυτή η πλευρά...

"My sport is your sport's punishment"

Edited by - echetlos on 30/01/2012 08:57:06

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  10:01:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν κάνουν όλα τα σώματα και πόδια για όλα. Ούτε πιστεύω ότι η σκληρή προπόνηση σε κάποιον που δεν το έχει, να φέρει κάποιο τρομερό αποτέλεσμα. Θα φτάσει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το σώμα του και όχι ο συναγωνισμός.
Ο ίδιος έγραψε ότι αν και είχε πρόβλημα συνέχιζε στις προπονήσεις του. Ούτε και η ηλικία του ήταν μικρή ώστε να μπορεί να επανέλθει γρήγορα από τους τραυματισμούς. Πιθανόν να μην είχε επανέλθει σωστά. Αφού ρε αδέλφι έβλεπες ότι δεν.....γιατί δεν ξαναγύρισες στα παπουτσάκια σου;
Το ότι την πάτησε κάποιος κάπου δε σημαίνει ότι αυτό φταίει γενικώς και άντε να βρούμε και άλλες γνώμες εναντίον για να στοιχειοθετήσουμε τη δίκη.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.

echetlos
Master Forum-Runner

9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  10:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα αυτό ακριβώς θέλω να πω κι εγώ, Βασίλη:
Δεν είναι πανάκεια και δεν είναι για όλους. Τυχαία το έφερα το παράδειγμα μιας κι έπεσα πάνω του.
Ανάλογα υπάρχουν πολλά, όπως και άλλα με θετικά αποτελέσματα.

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  12:55:44  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

http://www.runnersworld.com/community/forums/shoes-stuff/shoes/gone-full-circle-others-minimalist-back-trainer

... η πλευρά ενός γρήγορου πεισματάρη που παρά τους τραυματισμούς του, ΔΕΝ άκουγε το σώμα του! Όσο για την ξεκούραση… ύστερα από ένα μήνα πάλι τα ίδια…
Νίκο, όπως λέει και ο Βασίλης κάθε σώμα έχει και τα όριά του, τα οποία όταν τα ξεπεράσεις και συνεχίζεις ακάθεκτος, θα τραυματιστείς σίγουρα ακόμα και αν είσαι Forefoot Striker.
Αφού λοιπόν έβλεπε προβλήματα στον αχίλλειο στην γάμπα και την πελματιαία γιατί δεν έκανε πίσω; Στον ένα μήνα ξεκούρασης μείωσε την ένταση της προπόνησης ή απλά φόρεσε τους πάτους; Επίσης νόμιζε ότι θα διορθωθούν τα προβλήματα σε αχίλλειο και γάμπα φορώντας πάτους για το πρόβλημα της ψηλής καμάρας;

Το όλο θέμα όμως, τι σχέση έχει με το barefoot ή έστω Forefoot running και τα οφέλη που αποκομίζεις από αυτά, όταν πάντα είσαι μέσα στα όριά σου;
Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι και αυτός…. Ότι το Forefoot και τα μινιμαλιστικά παπούτσια θα σου εξασφαλίσουν μια θέση δίπλα στους Κενιάτες; Γιατί μου φαίνεται ότι αυτός με τις πρωτιές του, πολύ την είχε ακούσει… και έκανε του κεφαλιού του.
Ίσως είχε αρχίσει να αλλάζει και χρώμα… προς το σοκολατί…

Εσύ λοιπόν, μόνο αυτά που λέει ο Coach Trexantiris στους λόγους του θα ακούς και στο επόμενο φαγοπότι θα φέρεις γραμμένο 100 φορές:

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΞΥΠΟΛ…. εεεε… FOREFOOT γιατί έχει λιγότερους τραυματισμούς!

echetlos
Master Forum-Runner

9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  13:01:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σου Χρήστο!
Το εν λόγω ποστ δεν σημαίνει τίποτα αλλά σημαίνει και πολλά...
Τέλος πάντων, πιο πολύ για teasing το έγραψα! :-)

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  13:35:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ετοιμάσου... έρχεται απάντηση από τον Coach....

Edited by - xipolitakos on 30/01/2012 13:37:10

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  13:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Αυτό βασικά που "υποδεικνύει" (όχι απαραίτητα αποδεικνύει) είναι ότι η "περίοδος προσαρμογής" για κάποιους ενδέχεται να είναι τόσο μεγάλη, που:
- ή πρέπει να το "παρατήσουν" (το μινιμαλιστικό εννοώ)...
- ή πρέπει με θάρρος να πουν "για όσο διάστημα χρειαστεί θα μειώσω τόσο πολύ τις προπονήσεις μου (και θα χάσω όλους αυτούς τους αγώνες που χαλβαδιάζω ή τις επιδόσεις που με τόσο πολύ κόπο έφτασα), μέχρι το πέλμα/γάμπα/αχίλλειος αποκτήσουν τη δύναμη που θα έπρεπε να είχαν, αν μια ζωή περπατούσα/έτρεχα/γυμναζόμουνα ξυπόλητος ή φορώντας μινιμαλιστικό"!

Παρατηρήσεις:
- ο τύπος είναι γρήγορος (το επισημαίνει ο ίδιος) και η αγαπημένη του απόσταση είναι το 10άρι. Άρα: δυνατές/γρήγορες προπονήσεις. Τις οποίες σιγά μην τις "παράτησε" όταν άρχισε να "πειραματίζεται" με μινιμαλιστικά.
- αναφέρει στην αρχή του κειμένου ότι δεν κτυπάει φτέρνα, αλλά μόλις όμως άρχισε να χρησιμοποιεί τα Nike Free + Vibrams (Ιούλιος 2010), τότε κατά το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους εμφάνισε θέματα στον αχίλλειο και στις γάμπες του. Άρα...κτυπούσε φτέρνα πριν μεταβεί σε μινιμαλιστικά (!), γιατί αν ήταν forefoot δρομέας ανέκαθεν, τότε το μόνο που δε θα τον απασχολούσε θα ήταν ο αχίλλειος και η γάμπα του!
- παρόλο αυτά συνέχισε (και μάλιστα επίμονα όπως ο ίδιος τονίζει) την "ιστορία" με τα μινιμαλιστικά, μέχρι που το Δεκέμβριο του ίδιου έτους τον...επισκέφτηκε η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Γνώμη μου: φυσικό επακόλουθο...το "έσκισε" το πέλμα του (!?!?!) Και όπως τόσες φορές έχω γράψει (και τονίσει), και από την προσωπική μου εμπειρία, το ίδιο το πέλμα είναι σαφέστατα το πιο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής, από τη στιγμή που μια ζωή κινούμαστε με άκαμπτα χοντροπάπουτσα!

Και η προσωπική μου εμπειρία:
- παρόλο που οι προπονήσεις μου ήταν ανέκαθεν πολύ χαλαρές, όταν ξεκίνησα το ταξίδι στον μινιμαλιστικό τρόπο τρεξίματος, μου πήρε πολλούς μήνες για να προσαρμοστεί η γάμπα/αχίλλειος (έχοντας μειώσει ακόμα περισότερο τον όγκο/ένταση της προπόνησης)...
- ...και μετά από 13 ολόκληρους μήνες (!) προσαρμογής, το πέλμα ακόμα ενδέχεται να με "τσιμπήσει" όταν το παρακάνω! Και περίμενε ο άνθρωπος που γράφει εδώ, μέσα σε 5 μήνες να έχει πλήρη προσαρμογή;;; Και που η ηλικία του (45άρης) απαιτεί ακόμη πιο ομαλή προσαρμογή; Θα μπορούσε να πει στον εαυτό του (???): "για ένα ολόκληρο χρόνο θα πέσω σημαντικά στις επιδόσεις, θα χάσω προπονήσεις, θα ξεκουραστώ, θα...θα...θα, μέχρι να ολοκληρωθεί η προσαρμογή μου";;; Δε νομίζω!

Με άλλα λόγια ο συγκεκριμένος δρομέας είναι η τυπική περίπτωση: "TFTS" = Too Far, Too Soon!

Και ευτυχώς που ο Νίκος (echetlos) έφερε στο προσκήνιο ένα τέτοιο θέμα (έχω διαβάσει αρκετά ακόμα), έτσι ώστε για κάποιους που διαβάζουν αυτό το thread, και θα ήθελαν να δοκιμάσουν και τη διαφορετική έκδοση του πιο φυσικού τρεξίματος, να προσέξουν (και να κατανοήσουν) ότι η φάση της προσαρμογής μπορεί να τους πάει πολύ πίσω σε συγεκριμένους στόχους που έχουν θέσει προπονητικά/αγωνιστικά.

Για μένα τα πράγματα ήταν πιο απλά:
- δεν είμαι δρομέας επιδόσεων (δεν είμουν και ποτέ)...
- δεν αγχωνόμουνα ιδιαίτερα για επιδόσεις και για συγκεκριμένους προπονητικούς στόχους...αν μου καθόταν...μου καθόταν...μέχρι εκεί...οπότε:
- δεν είχα άγχος να πετύχω την x/y/z επίδοση σε συγκεκριμένο διάστημα.
- Οπότε η προσαρμογή μου τηρήθηκε πιο ευλαβικά, και ο μόνος λόγος που κάποιες φορές ζορίστηκα και εγώ κάμποσο από τις δυσκολίες αυτής της μετάβασης (από χοντροπάπουτσο σε ξυπόλητο/μινιμαλιστικό) ήταν η ανυπομονησία του να "κατακτήσω" το μαγικό κόσμο του φυσικού τρεξίματος, και όχι του να πετύχω κάποιο χρόνο...

Free your feet...free your senses!

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  14:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσωπικά δεν ήθελα να γράψω ότι δεν ήταν Forefoot (το οποίο είναι προφανές) για να μην αρχίσει πανηγύρι...
Έστω ότι τον πιστεύουμε ότι ήταν Forefoot… και ας πούμε ότι ξεπέρασε τα όριά του…
Μου φαίνονται αστεία αυτά που γράφει… Για πρώην φτερνάτος μου κάνει περισσότερο…… και full TFTS...
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε... με ένα σωρό τραυματισμούς.....

Edited by - xipolitakos on 30/01/2012 14:21:51

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2012 :  14:29:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι 1 πράμα σα τα παπούτσια. Αφού σε μένα κάνουν, κάνουν σε όλους!!!
Πραγματικά καλά έκανες και έδειξες το σχόλιο.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.

Laga
Elite Forum-Runner

1698 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  11:04:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Laga Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν έχω τις γνώσεις για να πάρω θέση απλά το έλαβα σήμερα και το παραθέτω.

http://sweatscience.runnersworld.com/2012/02/barefoot-versus-running-shoes-which-is-surprisingly-more-efficient/?cm_mmc=NL-TrainingExtra83330803062012-_-Barefoot%20v.%20Shoes

Ισως έχουν ενδιαφέρον και τα δεκάδες σχόλια από κάτω...

--------------------------------------------------------
When you cross that finish line -no matter how slow, no matter how fast- it will change your life forever

Page: of 97 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000