Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Σκέψεις για το barefoot running
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 97

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2012 :  16:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@stratus: αυτό είναι ένα κομπρεσέρ που ετοιμάζεται να ανοίξει τρύπα στο έδαφος!!!

Βε συ Χρήστο, είπαμε να κτυπάμε πτέρνα...αλλά εσύ το παράκανες εδώ!

@Νίκο_Τ: όντως η φωτογραφία δεν μπορεί να δείξει κάτι συγκεκριμένο, λόγω της χρονικής στιγμής που τραβήχτηκε...

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2012 :  17:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

@stratus: αυτό είναι ένα κομπρεσέρ που ετοιμάζεται να ανοίξει τρύπα στο έδαφος!!!

Βε συ Χρήστο, είπαμε να κτυπάμε πτέρνα...αλλά εσύ το παράκανες εδώ!

@Νίκο_Τ: όντως η φωτογραφία δεν μπορεί να δείξει κάτι συγκεκριμένο, λόγω της χρονικής στιγμής που τραβήχτηκε...

Μανωλη οταν εχεις τρεξει 42 χλμ και απο το 35 παλευεις να τερματισεις,λογω πονου στο δαχτυλου του ποδιου,πας και μπουσουλωντας

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
'Η κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις.Η προσπάθεια αρκεί είναι για τους αποτυχημένους.

Edited by - stratus on 22/03/2012 19:03:14

gia ta xalia irtha
Senior Forum-Runner

Greece

704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2012 :  00:05:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι ναι θα με υποστειτε κ εδω!!!να πω οτι μεχφι προ τριμηνυ ειχα τα clima cool ride κ ετρεχα μεχρι κ 20 χλμ..!μαλλον γιαυτο εγινα ξυλοποδαρος..το παρατηρουσα οτι μολις εφτανα στο 7 χλμ ηταν σαν να ειχε εξαφανιστει το παπουτσι κ ειχα αμεση επαφη με το εδαφος!!!
Ερωτηση:αυτα τα συμπαθεστατα με τα δαχτυλα που εχουν βγαλει διαφοροι ειναι barefoot τυπου;προσφερουν κατι η μονο την μουρη;;;
Ευχαριστω επιστρεφω στο thread μου...

amor fati

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2012 :  15:23:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gia ta xalia irtha

Ναι ναι θα με υποστειτε κ εδω!!!να πω οτι μεχφι προ τριμηνυ ειχα τα clima cool ride κ ετρεχα μεχρι κ 20 χλμ..!μαλλον γιαυτο εγινα ξυλοποδαρος..το παρατηρουσα οτι μολις εφτανα στο 7 χλμ ηταν σαν να ειχε εξαφανιστει το παπουτσι κ ειχα αμεση επαφη με το εδαφος!!!
Ερωτηση:αυτα τα συμπαθεστατα με τα δαχτυλα που εχουν βγαλει διαφοροι ειναι barefoot τυπου;προσφερουν κατι η μονο την μουρη;;;

amor fati

...τα "VFF = Vibram Five Fingers, πενταδάκτυλα" υποδήματα είναι όντως κατάλληλα για ανυπόδητους δρομείς, που θέλουν ένα παπούτσι που να μην εμπλέκεται - κατά το δυνατόν - με τη βιο-κινητική του πατήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια προστασία από βρωμιές, αιχμηρά αντικείμενα κλπ, που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο ένα γυμνό πέλμα. Επιπλέον προστατεύουν καλά από τις τριβές που αναπτύσονται μεταξύ του γυμνού πέλματος και του εδάφους (=ξεπέτσιασμα ή/και φουσκάλιασμα για ένα "άμαθο" πέλμα).

Είναι λοιπόν για barefoot τρέξιμο, απαιτούν προσαρμογή (συνήθως μαθαίνεις να τρέχεις από την αρχή!), ΔΕΝ είναι μόνο για τη μούρη. Για να είμαι όμως αυστηρώς με αυτά (μια που έχω ένα ζευγάρι και έχω κάνει κάποια χιλιόμετρα, σε διάφορα εδάφη όπως άσφαλτος/ταρτάν/πλάκες πεζοδρομίου/χωματόδρομο/μονοπάτι):

...τα ξεχωριστά δάκτυλα που έχουν δεν αποτελούν και τόσο μεγάλη βοήθεια για τα περισσότερα τεραίν. Ίσως σε χωματόδρομο να βοηθούν λίγο περισσότερο, καθώς αφήνουν τα δάκτυλα του ποδιού να "ανιχνεύουν/αγκαλιάζουν" καλύτερα τις ανωμαλίες του εδάφους.

gia ta xalia irtha
Senior Forum-Runner

Greece

704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/04/2012 :  00:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by gia ta xalia irtha

amor fati

...τα "VFF = Vibram Five Fingers, πενταδάκτυλα" υποδήματα είναι όντως κατάλληλα για ανυπόδητους δρομείς, που θέλουν ένα παπούτσι που να μην εμπλέκεται - κατά το δυνατόν - με τη βιο-κινητική του πατήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια προστασία από βρωμιές, αιχμηρά αντικείμενα κλπ, που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο ένα γυμνό πέλμα. Επιπλέον προστατεύουν καλά από τις τριβές που αναπτύσονται μεταξύ του γυμνού πέλματος και του εδάφους (=ξεπέτσιασμα ή/και φουσκάλιασμα για ένα "άμαθο" πέλμα).

Είναι λοιπόν για barefoot τρέξιμο, απαιτούν προσαρμογή (συνήθως μαθαίνεις να τρέχεις από την αρχή!), ΔΕΝ είναι μόνο για τη μούρη. Για να είμαι όμως αυστηρώς με αυτά (μια που έχω ένα ζευγάρι και έχω κάνει κάποια χιλιόμετρα, σε διάφορα εδάφη όπως άσφαλτος/ταρτάν/πλάκες πεζοδρομίου/χωματόδρομο/μονοπάτι):

...τα ξεχωριστά δάκτυλα που έχουν δεν αποτελούν και τόσο μεγάλη βοήθεια για τα περισσότερα τεραίν. Ίσως σε χωματόδρομο να βοηθούν λίγο περισσότερο, καθώς αφήνουν τα δάκτυλα του ποδιού να "ανιχνεύουν/αγκαλιάζουν" καλύτερα τις ανωμαλίες του εδάφους.

Thnx mate!

amor fati

echetlos
Master Forum-Runner

9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/04/2012 :  23:53:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τρεχαντηροξυπολητάκηδες, να σάς δω να τρέχετε στην παραλία με τίποτα τέτοια...
http://www.runningwarehouse.com/viewlargeshoe.html?pcode=VBUBR

"My sport is your sport's punishment"

KostasPVol
Moderator

Greece

3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/04/2012 :  19:33:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.taxydromos.gr/article.php?id=43773

Αν προχωρήσει Μανώλη το θέμα, μετακομίζεις!!! Χώρια που θα πρέπει να έρθεις να δίνεις συμβουλές όταν θα κατασκευάζεται ο διάδρομος!!!

Edited by - KostasPVol on 11/04/2012 19:34:39

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/04/2012 :  23:43:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα το βράδυ, μετά την διαλειμματική στο στάδιο του Χαλανδρίου έβγαλα τα παπούτσια και έκανα το πρώτο ξυπόλητο 1άρι. Η αίσθηση ήταν ωραία μπορώ να πω, ίσως το καθιερώσω μετά τις προπονήσεις που θα κάνω στο στάδιο.

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2012 :  14:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Τρεχαντηροξυπολητάκηδες, να σάς δω να τρέχετε στην παραλία με τίποτα τέτοια...
http://www.runningwarehouse.com/viewlargeshoe.html?pcode=VBUBR

Αυτή η Vivo όλο πατέντες είναι! Πάντως στην παραλία τρέχεις ξυπόλητος...τελεία και παύλα: υπάρχει καλύτερο πράγμα; (αρκεί να είναι αμουδερή)

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2012 :  14:11:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=43773

Αν προχωρήσει Μανώλη το θέμα, μετακομίζεις!!! Χώρια που θα πρέπει να έρθεις να δίνεις συμβουλές όταν θα κατασκευάζεται ο διάδρομος!!!

Εξαιρετική ιδέα!!! Μια που η εικόνα με τις μυτερές κοντρόνες και το γυμνό πέλμα πάνω τους είναι λίγο...τρομακτική ε;;;
Μακάρι να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα!

Παναγιωτης_ηλεκτροπληξιας
Newbie Forum Runner

16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2012 :  14:19:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ehaaaaaa!

http://youtu.be/tmfzxxSnI6o

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2012 :  14:22:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Droulas13

Σήμερα το βράδυ, μετά την διαλειμματική στο στάδιο του Χαλανδρίου έβγαλα τα παπούτσια και έκανα το πρώτο ξυπόλητο 1άρι. Η αίσθηση ήταν ωραία μπορώ να πω, ίσως το καθιερώσω μετά τις προπονήσεις που θα κάνω στο στάδιο.

Σε ποια χρονική ζώνη έρχεσαι; Πρωΐ, απόγευμα;(!) Όταν είσαι στο γήπεδο Χαλανδρίου δεν αισθάνεσαι τα "vibes" (που λένε και οι Αγγλωσάξονες) του ανυπόδητου τρεξίματος;;;

Στα σοβαρά τώρα: μπορείς να το καθιερώσεις όχι μόνο στην αποθεραπεία αλλά μετά και στην προθέρμανση (μόλις η αποθεραπεία βγαίνει αβίαστα ανυπόδητη). Κλασική τεχνική για να δυναμώσεις πραγματικά το πέλμα σου και για να βελτιώσεις γενικότερα το πάτημά σου (όταν μετά θα βάζεις παπούτσι)...

Και αν το δέρμα στο πέλμα σου είναι κάπως πιο ευαίσθητο, μπορείς στην αρχή να εκμεταλλεύεσαι και τον τεχνητό χλοοτάπητα. Μια που γενικά συνιστώ τη χρήση κυρίως του ταρτάν, γιατί στο χορτάρι (που είναι αποροφητικό) είναι πιο εύκολο να "ξεγελαστείς" και να συνεχίσεις να τρέχεις "φτερνάτα" (έστω και πολύ ήπια), ενώ ο σκοπός είναι να γυρίζεις το πάτημά σου σε forefoot!

Aytoxeiras
Elite Forum-Runner

1247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/05/2012 :  20:08:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όντας άπειρος δρομέας και προφανώς heel-foot στραικερ, δοκίμασα σήμερα την τρίτη μου προπονηση στα 0mm, όπως είπε ο Μανώλης. τι εννοώ; ούτε βιμπραμ ούτε αλλα μινιμαλιστικά, τελείως barefoot (με επηρέασε και μια 55αρα ξυπόλητη που είδα στο μαραθώνιο στο Ανόβερο).
έτρεξα περίπου 45 λεπτά στο 5:20', τα 10 σε άμμο και τα 35 σε άσφαλτο.
εντυπώσεις; πρόκειται πραγματικά για άλλο είδος τρεξίματος. αν δεν το υιοθετήσετε δεν ξέρετε τι χάνετε. απίστευτη αίσθηση φυσικού τρεξίματος. ούτε λόγος για πόνους σε αρθρώσεις, μόνο οι φυσιολογικές μυαλγίες της προσαρμογής.
και τελικά η άσφαλτος όντως είναι μια αρκετά παρεξηγημένη επιφάνεια. αν βρείτε καλή άσφαλτο, είναι σαν να τρέχετε σε διάδρομο.
η άμμος εκεί που σκάει το κύμα δε μου φάνηκε τόσο καλή επιφάνεια. εκτός του ότι βουλιάζει το πόδι, συνήθως το έδαφος έχει και μια μικρή ανηφορική κλίση που στα πρώτα στάδια προσαρμογής ίσως οδηγήσει σε τραυματισμό.
πάντως αν και είναι νωρίς για να κρίνω, μου φαίνεται πολύ δύσκολο κάποιος που θα συνηθίσει σε barefoot να γυρίσει στο χοντροπάπουτσο. βασικά είναι αδύνατο.
το θεμα ειναι τώρα να ανεβάσουμε χιλιόμετρα. μέχρι τα 10χλμ γίνονται πολύ άνετα κατά τη γνώμη μου

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/05/2012 :  13:38:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Aytoxeiras: καλή συνέχεια σου εύχομαι στο στάδιο της προσαρμογής! Μπορείς μάλιστα να ψάξεις και για κάποιο πιο λεπτόσολο παπούτσι (από τα πολλά που πλέον υπάρχουν) που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό το στάδιο. Βέβαια σε λίγο καιρό, ακόμη και με τα χοντροπάπουτσά σου θα μπορείς να τρέχεις πιο αποτελεσματικά (είτε με πολύ ήπια πτέρνα, είτε με καθαρό πάτημα εμπρός). Εννοείται με "συνεδρίες" τελείως ξυπόλητου τρεξίματος ενδιάμεσα μπορείς να κρατήσεις την τεχνική σου σε υψηλό επίπεδο και να κρατάς το πέλμα σου δυνατό και υγιές!

Με την ευκαιρία του ποσταρίσματός σου...
Γιατί δε θα άλλαζα την εμπειρία του ανυπόδητου τρεξίματος;
- Γιατί η κατάσταση "χωρίς παπούτσια" με έμαθε πως να τρέχω σωστά "με-ή-χωρίς παπούτσια"!
- Γιατί με τη λήξη του 1ου Μαραθωνίου μου, ενώ το μυϊκό σύστημα ήταν κάπως...πιασμένο (...όσο πατάει ο ελέφαντας δηλαδή!), τα γόνατα ήταν τόσο φρέσκα - σαν να είχα περπατήσει για λίγο στο πάρκο! Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ανεβοκατέβαινα σκάλες χωρίς καμία απολύτως ενόχληση στα γόνατα...(και έχω πολύ κακή εμπειρία με αυτά στο παρελθόν, με τους "λαγούς" μου να είναι μονίμως σε κατάσταση παράκρουσης)...
- Γιατί επαναπροσδιόρισα τη σχέση μου με τα παπούτσια...
- Γιατί μέχρι στιγμής έχω γλυτώσει πολλααααά χρήματα σε παπούτσια+τεχνικές κάλτσες...

Τί χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή; Πρέπει να είναι η "ν-οστή" φορά που το γράφω...και θα συνεχίσω να το τονίζω:
- ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΛΜΑ...είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην προσαρμογή του ανυπόδητου τρεξίματος, και ο πιο ύπουλος εχθρός!
- Οι "μυαλγίες" που αναφέρθηκες στο πέλμα, πολύ εύκολα γίνονται τενοντίτιδες...και οι τελευταίες είναι πολύ...επίμονες.
- Παρόλο που με τη λήξη του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης, τα πέλματα μου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, και μπόρεσα και ακολούθησα άνετα το προτόκολλο αποκατάστασης, παρόλο που προφανώς μείωσα κατακόρυφα όγκο και ένταση προπόνησης, μετά από 4 ολόκληρες εβδομάδες - στο "άσχετο" - το αριστερό πέλμα έβγαλε απότομα τενοντίτιδα στα μετατάρσια! Κλείνω την 3 βδομάδα που την "προσέχω", και παρά το ότι η κατάσταση βελτιώνεται σταθερά, ο ρυθμός αποκατάστασης των τενόντων είναι αργός. Αυτή η ενόχληση μάλιστα ενδέχεται να με αναγκάσει να φορέσω τα Brooks-άκια μου στον ερχόμενο Acropolis ημι, για να έχω τα περιθώρια να κτυπήσω πτέρνα - αν χρειαστεί.

Για την άμμο έχεις δίκιο: αν αυτή στο ακρογυάλι βουλιάζει και έχει αρκετή κλίση...τότε είναι βασικά ακατάλληλη επιφάνεια. Την είχα πατήσει με δύο παραλίες στην Ισπανία που βρέχονταν από τον Ατλαντικό, όπου λόγω της παλίρροιας η σταθερότητα της άμμους - ακόμη και αυτής κοντά στο κύμα - ήταν μικρή. Αντίθετα σε Ζάκυνθο, Δυράχειο και Τελ-Αβίβ που έχω τρέξει...οι παραλίες ήταν οι πλεόν κατάλληλες για τρέξιμο! Απόλαυση...να τρέχεις μόνο και μόνο για να πατάς εκείνη την άμμο...!

echetlos
Master Forum-Runner

9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/05/2012 :  22:43:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξυπόλυτοιιιιιιιι.......
http://talk.brooksrunning.com/2012/05/21/pureproject-just-got-even-lighter-introducing-the-puredrift/

Page: of 97 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000