Συγγραφέας |
Θέμα  |
asgourak
Forum-Runner

Greece

105 Δημοσιεύσεις |
|
Dejan
Master Forum-Runner

Greece

3884 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 15/07/2011 : 19:53:07
|
Καλή ιδέα :D
______________________ “Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.” |
 |
|
stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/07/2011 : 13:11:17
|
Αν καποιος αποφασισει να χρησιμοποιησει ενα παπουτσι σαν το AdiZero Pro πως πρεπει να ξεκινησει ωστε να μην εχει προβληματα απο την αλλαγη τροπου τρεξιματος;
--------------------------- XΡΗΣΤΟΣ |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/07/2011 : 14:56:43
|
quote: Originally posted by Dejan
Να κάνω μία ερώτηση? Πως κατεβαίνεις μία βίαιη κατηφόρα με πάνω από 15% κλίση, σε trail έδαφος με μυτερές και μη πέτρες και κοτρώνες με 2.50 ~ 3,30/κμ με λεπτόσολο υπόδημα χωρίς μία μυτερή πέτρα να διαπεράσει τη λεπτόσολα και να σε τσακίσει? (Στα υπόψη το έχω κάνει στη Μενδενίτσα).
______________________ “Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Έχουμε τρέξει μαζί με τον trexantiris σε αντίστοιχο έδαφος μεγάλης κλίσης με vibram και μόνος του στο Υμηττό (επίσης με vibram). Δεν θα ήθελες να μάθεις πως αισθάνεσαι το κρέας κάτω από τα μετατάρσια μετά από τέτοια εμπειρία. Σαν να σου έχουνε δώσει μπουνιές! Έχοντας δοκιμάσει λοιπόν αυτή την εμπειρία και φορώντας σε παρόμοιο ή χειρότερο, θα έλεγα έδαφος, τα antizero pro, παρόλο που είναι λεπτόσολα και σε σύγκριση πάντα με τα vibram, ίσως του φάνηκαν ότι φοράει «πουπουλένιο στρώμα» κάτω από τα πόδια!
Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο να απαντήσει και ας μην προτρέχουμε αφού βρίσκεται σε διακοπές.
Dejan Όπως πάντα βιαστικός…. Και δε μου λες τη Ferrari την οδηγείς στην πλαγιά του βουνού; …δεν φοβάσαι μην διαλυθεί; Εγώ στο βουνό παίρνω μαζί μου το jeep και αφήνω τη Ferrari στο γκαράζ. Και κάτι άλλο οι μηχανές της F1 «ρουφάνε» πολύ, φοριούνται για λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα και μετά τις αποσύρουν ενώ οι πετρελαιοκινητήρες καίνε λίγο και διαρκούν για πολύ περισσότερο καιρό… |
Edited by - xipolitakos on 16/07/2011 15:00:05 |
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/07/2011 : 22:19:14
|
http://www.runningtrainingplan.com/trainingplandownloads.php#beginners5k Να και μερικά προγραμματάκια για γυμνοπόδαρους!!!! Να δω πότε θα τα δοκιμάσω. Θα τέχω σαν βάση το πρόγραμμα για 5Κ μόλις γίνω καλά για να αρχίσω την προσαρμογή σώματος και πατούσας
Σήμερα αγόρασα τα ΝΒ 735 τα οποία δεν έχουν καμία προστασία και χαρακτηρίζονται neutral lightweight. Τα πήρα γιατί τα βρήκα 48 Ε από 81 στο intersport.
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!" |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/07/2011 : 23:34:37
|
quote: Originally posted by Dejan
Καλή ιδέα :D
______________________ “Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
΄Οντως με το πατούμενο στο οποίο αναφέρεται ο asgourak έχεις την προστασία που πιθανόν να ζητήσεις σε τέτοια περίπτωση. Βέβαια και με ένα κλασικό trail παπούτσι και με τεχνική forefoot είσαι πάλι άρχοντας. Αναφέρθηκα στο AdiZero Pro γιατί δεν το περίμενα ότι θα δούλευαν τόσο αποτελεσματικά ακόμα και σε τέτοιο έδαφος! Οι κλίσεις φτάναν και τις 25 μοίρες ενώ το έδαφος ήταν είτε χώμα με άποιρες "φυτεμένες" μυτερές κοτρόνες είτε σαθρό τσιμέντο στο οποίο το μυτερό γαρμπίλι είχε αποκαλυφθεί και ήταν χειρότερο και απο το χώμα. Αυτές τις διαδρομές τις έκανα και πεζοπορία με γυμνό πέλμα, όπου μετά από το 5ο χιλιόμετρο σταματούσα κάθε λίγο και λιγάκι και φώναζα στην ερημιά από τον πόνο (μετά όμως από λίγες μέρες περπατούσα με τριβόλια καρφωμένα στο πέλμα και δεν το έπαιρνα ουσιαστικά χαμπάρι...καταλαβαίνεις για τί ταχύρυθμη προσαρμογή μιλάμε!) Οπότε με τα Pro που έχουν κατω από τα μετατάρσια 10mm EVA, το έδαφος μετατρεπόταν σε αναπαυτική κουβέρτα! ΄Ολα είναι λοιπόν θέμα προσαρμογής. |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/07/2011 : 17:39:43
|
quote: Originally posted by stratus
Αν καποιος αποφασισει να χρησιμοποιησει ενα παπουτσι σαν το AdiZero Pro πως πρεπει να ξεκινησει ωστε να μην εχει προβληματα απο την αλλαγη τροπου τρεξιματος;
--------------------------- XΡΗΣΤΟΣ
Γενικά κάποιος πρέπει να αρχίσει να τρέχει με αυτά τα παπούτσια έχοντας στο μυαλό του την προσαρμογή που χρειάζεται το ανυπόδητο τρέξιμο...με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάποια πράγματα είχα παραθέσει παλιότερα στους παρακάτω συνδέσμους: http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=3976&whichpage=5&SearchTerms=forefoot και...
http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=5329&whichpage=2&SearchTerms=forefoot
Επειδή βέβαια ο ΚΜΑ πλησιάζει και τα αντίστοιχα προπονητικά προγράμματα αρχίζουν και «παίρνουν φωτιά», βιασύνη δε χρειάζεται. Δηλαδή κάποιος μπορεί να ξεκινήσει πολύ αργή προσαρμογή, με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση πέλματος-αστραγάλων-γάμπας-αχίλλειου-γονάτου, αλλά και τη βελτίωση της τεχνικής στο τρέξιμο με κλασσικό αθλητικό πατούμενο (πιο ανάλαφρος βηματισμός, έστω και με κτύπημα φτέρνας). Αν ξεκινούσες τώρα, μέχρι και τον ΚΜΑ θα είσαι σε θέση να κάνεις τα easy runs με αυτά τα παπούτσια (και αποκλειστική βέβαια χρήση forefoot βηματισμού), μέχρι και αποστάσεις τουλάχιστον 6-8Κ. Όλες οι υπόλοιπες προπονήσεις (tempo, fartleks, intervals, long runs) τις κάνεις με τα κλασικά σου παπούτσια.
Μετά όμως τον ΚΜΑ 2011, εντατικοποιώντας τη χρήση αυτών των λεπτόσολων, θα μπορείς μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη να κάνεις όλες τις προπονήσεις με αυτά και προσγειώνοντας το πέλμα κάθε φορά στα μετατάρσια... και στον ΚΜΑ 2012 θα τρέχεις με αυτά τα σούπερ ελαφριά υποδήματα και με φυσικό βηματισμό, σαν να μην τρέχει τίποτα.
Αν τυχόν έχεις κάποιες ενοχλήσεις σε γόνατα, μέση, καλάμια κλπ, όσο θα κινήσαι με φυσικό βηματισμό και θα ενδυναμώνεσαι, αυτές θα «εξαφανίζονται». Πέρα από τι δική μου εμπειρία όσο αφορά τους τραυματισμούς θα μεταφέρω και τα λεγόμενα δρομέα στο γήπεδο που τρέχω, ο οποίος όταν «γυρίζει» το πάτημα σε forefoot οι πόνοι στη μέση του εξαφανίζονται και μόλις ξανακλειδώνει σε heel strike, αυτοί επανέρχονται. |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/07/2011 : 18:00:37
|
quote: Originally posted by gargadua
http://www.runningtrainingplan.com/trainingplandownloads.php#beginners5k Να και μερικά προγραμματάκια για γυμνοπόδαρους!!!! Να δω πότε θα τα δοκιμάσω. Θα τέχω σαν βάση το πρόγραμμα για 5Κ μόλις γίνω καλά για να αρχίσω την προσαρμογή σώματος και πατούσας
Σήμερα αγόρασα τα ΝΒ 735 τα οποία δεν έχουν καμία προστασία και χαρακτηρίζονται neutral lightweight. Τα πήρα γιατί τα βρήκα 48 Ε από 81 στο intersport.
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Μετά από τόση πολύμηνη αποχή από το τρέξιμο, όντως χρειάζεσαι άνετη και αργή προσαρμογή. Και...ναι, είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις και μια διαφορετική προσεγγιση στη βιο-κινητική του τρεξίματος...ήτη forefoot. Πάντως τα παπούτσια στα οποία αναφέρεσαι δε μου φάνηκαν και τόσο λεπτόσολα...για την ακρίβεια η σόλα τους ίσως είναι πιο παχιά και από ένα τυπικό flat racer. Και η υψομετρική διαφορά μεταξύ μπροστινού και πίσου μέρους μπορεί και να φτάνει τα 12mm, όση δηλαδή και σε ένα τυπικό χοντροπάπουτσο. Αν θέλεις να δοκιμάσεις forefoot με αυτά, τότε θα δυσκολευτείς, τα AdiZero Pro είναι κατά πολύ ανώτερα για αυτό το σκοπό. Εκτός και αν θέλεις να δοκιμάσεις το forefoot γυμνοπόδαρος και αυτά τα παπούτσια για να αντικαταστήσουν τα Kayano σου...τότε…respect!
|
 |
|
stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/07/2011 : 18:11:31
|
quote: Originally posted by trexantiris
quote: Originally posted by stratus
Γενικά κάποιος πρέπει να αρχίσει να τρέχει με αυτά τα παπούτσια έχοντας στο μυαλό του την προσαρμογή που χρειάζεται το ανυπόδητο τρέξιμο...με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάποια πράγματα είχα παραθέσει παλιότερα στους παρακάτω συνδέσμους: http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=3976&whichpage=5&SearchTerms=forefoot και...
http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=5329&whichpage=2&SearchTerms=forefoot
Επειδή βέβαια ο ΚΜΑ πλησιάζει και τα αντίστοιχα προπονητικά προγράμματα αρχίζουν και «παίρνουν φωτιά», βιασύνη δε χρειάζεται. Δηλαδή κάποιος μπορεί να ξεκινήσει πολύ αργή προσαρμογή, με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση πέλματος-αστραγάλων-γάμπας-αχίλλειου-γονάτου, αλλά και τη βελτίωση της τεχνικής στο τρέξιμο με κλασσικό αθλητικό πατούμενο (πιο ανάλαφρος βηματισμός, έστω και με κτύπημα φτέρνας). Αν ξεκινούσες τώρα, μέχρι και τον ΚΜΑ θα είσαι σε θέση να κάνεις τα easy runs με αυτά τα παπούτσια (και αποκλειστική βέβαια χρήση forefoot βηματισμού), μέχρι και αποστάσεις τουλάχιστον 6-8Κ. Όλες οι υπόλοιπες προπονήσεις (tempo, fartleks, intervals, long runs) τις κάνεις με τα κλασικά σου παπούτσια.
Μετά όμως τον ΚΜΑ 2011, εντατικοποιώντας τη χρήση αυτών των λεπτόσολων, θα μπορείς μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη να κάνεις όλες τις προπονήσεις με αυτά και προσγειώνοντας το πέλμα κάθε φορά στα μετατάρσια... και στον ΚΜΑ 2012 θα τρέχεις με αυτά τα σούπερ ελαφριά υποδήματα και με φυσικό βηματισμό, σαν να μην τρέχει τίποτα.
Αν τυχόν έχεις κάποιες ενοχλήσεις σε γόνατα, μέση, καλάμια κλπ, όσο θα κινήσαι με φυσικό βηματισμό και θα ενδυναμώνεσαι, αυτές θα «εξαφανίζονται». Πέρα από τι δική μου εμπειρία όσο αφορά τους τραυματισμούς θα μεταφέρω και τα λεγόμενα δρομέα στο γήπεδο που τρέχω, ο οποίος όταν «γυρίζει» το πάτημα σε forefoot οι πόνοι στη μέση του εξαφανίζονται και μόλις ξανακλειδώνει σε heel strike, αυτοί επανέρχονται.
Eιμαι off ηδη 6 εβδομαδες ,με ενα ενδιαμεσο 2 εβδομαδων που ετρεξα αλλα ειχα ξανα ενοχλησεις και σταματησα.Οπως το βλεπω θα ξεκινησω σε κανενα 2-3 εβδομαδες με 20χλμ/εβδομαδα easy run.Ελεγα λοιπον να κανω σε καθε προπονηση το 1/4 με αυτα τα παπουτσια και υστερα να βαζω τα παλια μου.Ακουγεται καλη ιδεα;
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/07/2011 : 13:18:49
|
quote: Originally posted by stratus Eιμαι off ηδη 6 εβδομαδες ,με ενα ενδιαμεσο 2 εβδομαδων που ετρεξα αλλα ειχα ξανα ενοχλησεις και σταματησα.Οπως το βλεπω θα ξεκινησω σε κανενα 2-3 εβδομαδες με 20χλμ/εβδομαδα easy run.Ελεγα λοιπον να κανω σε καθε προπονηση το 1/4 με αυτα τα παπουτσια και υστερα να βαζω τα παλια μου.Ακουγεται καλη ιδεα;
Καταρχήν τα 20Κ easy run / βδομάδα αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσεις και το φυσικό βηματισμό! Αντί να κάνεις σταθερά το 1/4 της απόστασης με τα AdiZero Pro και τα υπόλοιπα με τα τυπικά σου αθλητικά, έχω να προτείνω κάτι καλύτερο: την "προδευτικά αυξανόμενη κάλυψη απόστασης" με τα λεπτόσολα. Ας θεωρήσουμε ότι θα τρέχεις 4 φορές τη βδομάδα από 5Κ τη φορά, σε 400άρι στίβο (τελείως ενδεικτικά νούμερα για να έχουμε έναν κοινό παρονομαστή). - Στην αρχή της πρώτης βδομάδας κάνεις 2 γύρους με τα AdiZero και τους υπόλοιπους με το κλασικό σου πατούμενο. Μέχρι το τέλος της πρώτης βδομάδας θα κάνεις 4 γύρους και τους υπόλοιπους με το κλασικό αθλητικό. - Στο τέλος της δεύτερης βδομάδας θα μπορείς να κάνεις μέχρι 7 γύρους με τα AdiZero Pro. - Στο τέλος της τρίτης, μέχρι 10 γύρους και στο τέλος της τέταρτης βδομάδας θα κάνεις όλη την απόσταση (5Κ) χρησιμοποιώντας μόνο τα AdiZero Pro. - Ο ρυθμός θα παραμένει πάντα χαλαρός. - Παρόλο που γίνομαι γραφικός όταν το τονίζω κάθε φορά: όταν τρέχεις με τα λεπτόσολα πρέπει να ΣΙΓΟΥΡΕΥΕΙΣ ότι προσγειώνεις κάθε φορά το πέλμα σου στα μετατάρσια πρώτα (και μετά ακουμπάει ελαφρά στο έδαφος η φτέρνα). Θα χρησιμοποιείς forefoot και ΔΕΝ πρέπει να αισθάνεσαι κραδασμούς. ΔΕΝ πρέπει να αποκτάς την αίσθηση ότι τα Pro δεν προσφέρουν προστασία από τους κραδασμούς... Όταν τρέχεις πατώντας στα μετατάρσια, είτε το παπούτσι διαθέτει 10mm, είτε 3mm είτε...22mm αναπαυτικό υλικό στο μπροστινό τους μέρος, δεν αισθάνεσαι καμία διαφορά στην άνεση (όσο βέβαια το έδαφος παραμένει απαλαγμένο από πέτρες). Αν πάντως με τα Pro αρχίζεις να κτυπάς φτέρνα (heel strike), τότε σε λίγο καιρό ο ΝικοςΤ θα σου εκδόσει κάρτες απεριορίστων διαδρομών για να σε "κουράρει" στο ιατρείο του και εσύ θα μου κάνεις "βουντού" καρφιτσώνοντας κουκλάκια! - Η καλύτερη άσκηση που έχω ανακαλύψει για "ταχύρυθμη" υιοθέτηση του forefoot βηματισμού είναι - φορώντας τα Pro - να ξεκινήσεις το περπάτημα πατώντας μόνο στο μπροστινό μέρος του πέλματος (φτέρνα δεν ακουμπάει καθόλου κάτω) και μετά από 20 μέτρα, να αρχίσεις να τρέχεις "στις μύτες" των πελμάτων (φτέρνα συνεχίζει να μην ακουμπάει κάτω). Το τελευταίο είναι εξαιρετικά αναπαυτικό αλλά και πολύ κουραστικό για πέλμα-αχίλλειο-γάμπα. Μετά από 50 μέτρα χαλαρώνεις και "αφήνεις" τη φτέρνα να αρχίζει να χαιδεύει το έδαφος (αφού πρώτα η αρχική κρούση έχει αποροφηθεί από τα μετατάρσια). Το τελευταίο είναι το "φυσιολογικό" forefoot, κατάλληλο και για μεγάλες αποστάσεις.
- Όταν φοράς τα κλασικά σου παπούτσια, μην προσπαθείς να υιοθετείς forefoot βηματισμό, αλλά θα τρέχεις όπως έτρεχες κάθε φορά (παρόλο που θα έχεις μια τάση να "ελαφρώσεις" τον βηματισμό σου...δεν πειράζει αυτό, βελτιώνεται η τεχνική σου).
- Στις 2-3 βδομάδες αναμονής (μέχρι να ξεκινήσεις εκ νέου το τρέξιμο) καλό είναι να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πέλματος/αχίλλειου/γάμπας: -- Για γάμπα/αχίλλειου --> http://www.youtube.com/watch?v=ffHLXw7tlek&NR=1&feature=fvwp αλλά και http://www.atpcyprus.info/index.php?option=com_content&view=article&id=584:2010-03-09-12-44-39&catid=41:2008-09-12-04-40-46&Itemid=59 (στη μέση του άρθρου που αναφέρεται στις "4 ουσιαστικές ασκήσεις για...")
-- Για το πέλμα --> http://www.youtube.com/watch?v=6CyNMjDWJbo απλές/γρήγορες και μπορούν να γίνουν και σε σκληρή επιφάνεια. Επίσης http://www.youtube.com/watch?v=gvuWH-TQLhs (προσοχή! οι τελευταίες ασκήσεις είναι πολύ απαιτητικές και χρησιμοποιούνται και από χορευτές. Οπότε τις κάνεις ήπια και με μικρή έκταση φόρτισης).
Αν κάνεις όλες αυτές τις ασκήσεις πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρήσης των AdiZero Pro, τότε θα προσαρμοστείς τάχιστα! |
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/07/2011 : 16:14:50
|
Τα 735 καλά το είπες, προς αντικατάσταση των kayano που πέταξα τα λεφτά μου. Οταν αποφασίσω να τρέχω γυμνοπόδαρος μάλλον θα πάω σε 1 τσαγκάρη να μου κάνει 1 ζευγάρι λεπτά σανδάλια για να τα έχω ή παπουτσάκια τύπου all star. Δε νομίζω να υπάρχουν πιο κατάλληλα και πιο κοντά στο γυμνοπόδαρο!!!!! Οι ασκήσεις που έχεις βάλει νομίζω δίνουν βάση στις γάμπες. Βέβαια στο κουκλί του 1ου βίντεο δεν του έκανες παρατήρηση που φοράει χοντροπάπουτσα nike!!! Το 3ο μου φάνηκε απλό και το 4ο εξωπραγματικό για να το κάνω (ειδικά όταν στηρίζεται στη πλάτη των δαχτύλων). Το 2ο προσπαθώ να το καταλάβω. Στο γύρο του τετραγώνου ξυπόλητος με τσιτώνει λίγο το μετατάρσιο (λόγω του τραυματισμού) και γι΄ αυτό βάζω τελικά τις σαγιονάρες. Αρχινάω με περπάτημα με όλη τη πατούσα και προσπαθώ προς το τέλος να πατάω με τα μετατάρσια. Οντως έχει διαφορετική αίσθηση (προς το καλύτερο) αλλά θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να δώ για πόσο χρόνο κρατάει. Σίγουρα όμως θέλει εξοικίωση σοβαρή. Από αύριο θα εντάξω το γυμνό περπάτημα γύρω από το σπίτι σε καθημερινή βάση. Αντε να δούμε αν τελικά θα τραυματίζομαι λιγότερο από τα χοντροπάπουτσα...................
"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!" |
 |
|
stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/07/2011 : 09:31:41
|
Ευχαριστω trexantiris.
 |
|
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 02/09/2011 : 00:42:06
|
Την καλησπέρα μου και καλό μήνα εύχομαι σε όλους!Υγεία και καλές προπονήσεις! Καινούργιος στην παρέα οπότε επιπλέον,καλώς σας βρήκα!Αφορμή για την παρουσία μου εδώ στάθηκε ένα μέλος του φόρουμ που γνώρισα κατα τη διάρκεια της χθεσινής μου προπόνησης στον Υμηττό!Αφορμή για να μιλήσουμε ...ήταν το γεγονός πως τρέχω ξυπόλητος...η καλύτερα να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανυπόδητος,την οποία πρωτοδιάβασα εδώ,μου αρέσει πολύ και υιοθετώ! Χαίρομαι πραγματικά που δεν είμαι ο μόνος "τρελός" σε αυτή την πόλη και που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν να μην φοράνε υποδήματα στις προπονήσεις τους ή και γενικότερα!Χαίρομαι δε για το επίπεδο αυτών των ανθρώπων ως αυτό διαφαίνεται απο τις αναρτήσεις τους σε αυτό το φόρουμ,καθώς βέβαια και όλων των υπόλοιπων συναθλητών μας εδώ! Προσωπικά η πορεία μου στο αντικείμενο αυτό μετράει περίπου τρία χρόνια!Πάντα μου άρεσε να περπατάω ανυπόδητος μέσα και έξω απο το σπίτι,απλά τότε άρχισα συνειδητά πλέον να το πράττω,να το επιδιώκω!Τότε ήταν που άρχισα να μελετάω διάφορες πηγές,να ενημερώνομαι και να αποκτώ ανυπόδητη συνείδηση!Τότε άρχισα να μη φοράω υποδήματα στις προπονήσεις μου και τότε ήταν που παρήγγειλα και τα πρώτα μου VFF απο το εξωτερικό,μιας και δεν είχαν καταφθάσει στην Ελλάδα ακόμη! Εννοείται πως δεν μετανιώνω για τη στροφή μου αυτή και θεωρώ τόσο εμένα όσο και όποιον ακολουθεί αυτό τον τρόπο ζωής κερδισμένο! Ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα,πέραν κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων σε τουριστικά μέρη το καλοκαίρι,δεν συναντάει κανείς εύκολα ανυπόδητο άνθρωπο!Λόγω λοιπόν του ασυνήθιστου του φαινόμενου υπάρχουν και ανάλογες αντιδράσεις άλλοτε με μια δόση χιούμορ και άλλοτε με φόβο ή και με άγνοια!Όλες καλοδεχούμενες,τις περισσότερες φορές με κάνουν και χαμογελώ άλλες με κάνουν να σκέφτομαι...υλικό για σκέψη την ώρα της προπόνησης... Συνηθίζουμε να λέμε πως πρέπει να ακούμε το σώμα μας.Εγώ λοιπόν θα προτρέψω όλους σας να βγάλετε τα παπούτσια σας,να χαλαρώσετε και απλά να περπατήσετε!Στο σπίτι,στο βουνό,στην παραλία,στο γήπεδο,στο πάρκο,παντού!Δέν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που δεν θα αισθανθεί αυτή την ελευθερία,την άνεση,την ενέργεια,την ευχάριστη έκπληξη του να νοιώθεις το έδαφος κάτω απο τα πέλματα σου!Μή μένετε στα λόγια λοιπόν...κάντε το,ακούστε το σώμα σας! Επιστροφή στην αθωότητα... 
Free Your Feet!!! |
 |
|
lamkon
Senior Forum-Runner

Greece

1036 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 02/09/2011 : 02:06:58
|
quote: Originally posted by PrimitiveRunner
Την καλησπέρα μου και καλό μήνα εύχομαι σε όλους!Υγεία και καλές προπονήσεις! Καινούργιος στην παρέα οπότε επιπλέον,καλώς σας βρήκα!Αφορμή για την παρουσία μου εδώ στάθηκε ένα μέλος του φόρουμ που γνώρισα κατα τη διάρκεια της χθεσινής μου προπόνησης στον Υμηττό!Αφορμή για να μιλήσουμε ...ήταν το γεγονός πως τρέχω ξυπόλητος...η καλύτερα να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανυπόδητος,την οποία πρωτοδιάβασα εδώ,μου αρέσει πολύ και υιοθετώ! Χαίρομαι πραγματικά που δεν είμαι ο μόνος "τρελός" σε αυτή την πόλη και που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν να μην φοράνε υποδήματα στις προπονήσεις τους ή και γενικότερα!Χαίρομαι δε για το επίπεδο αυτών των ανθρώπων ως αυτό διαφαίνεται απο τις αναρτήσεις τους σε αυτό το φόρουμ,καθώς βέβαια και όλων των υπόλοιπων συναθλητών μας εδώ! Προσωπικά η πορεία μου στο αντικείμενο αυτό μετράει περίπου τρία χρόνια!Πάντα μου άρεσε να περπατάω ανυπόδητος μέσα και έξω απο το σπίτι,απλά τότε άρχισα συνειδητά πλέον να το πράττω,να το επιδιώκω!Τότε ήταν που άρχισα να μελετάω διάφορες πηγές,να ενημερώνομαι και να αποκτώ ανυπόδητη συνείδηση!Τότε άρχισα να μη φοράω υποδήματα στις προπονήσεις μου και τότε ήταν που παρήγγειλα και τα πρώτα μου VFF απο το εξωτερικό,μιας και δεν είχαν καταφθάσει στην Ελλάδα ακόμη! Εννοείται πως δεν μετανιώνω για τη στροφή μου αυτή και θεωρώ τόσο εμένα όσο και όποιον ακολουθεί αυτό τον τρόπο ζωής κερδισμένο! Ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα,πέραν κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων σε τουριστικά μέρη το καλοκαίρι,δεν συναντάει κανείς εύκολα ανυπόδητο άνθρωπο!Λόγω λοιπόν του ασυνήθιστου του φαινόμενου υπάρχουν και ανάλογες αντιδράσεις άλλοτε με μια δόση χιούμορ και άλλοτε με φόβο ή και με άγνοια!Όλες καλοδεχούμενες,τις περισσότερες φορές με κάνουν και χαμογελώ άλλες με κάνουν να σκέφτομαι...υλικό για σκέψη την ώρα της προπόνησης... Συνηθίζουμε να λέμε πως πρέπει να ακούμε το σώμα μας.Εγώ λοιπόν θα προτρέψω όλους σας να βγάλετε τα παπούτσια σας,να χαλαρώσετε και απλά να περπατήσετε!Στο σπίτι,στο βουνό,στην παραλία,στο γήπεδο,στο πάρκο,παντού!Δέν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που δεν θα αισθανθεί αυτή την ελευθερία,την άνεση,την ενέργεια,την ευχάριστη έκπληξη του να νοιώθεις το έδαφος κάτω απο τα πέλματα σου!Μή μένετε στα λόγια λοιπόν...κάντε το,ακούστε το σώμα σας! Επιστροφή στην αθωότητα... 
Free Your Feet!!!
Βαγγέλη καλώς ήρθες! |
 |
|
PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 02/09/2011 : 03:17:10
|
Ευχαριστώ Λάμπρο και για το καλωσόρισμα αλλά και για την πληροφόρηση περί φόρουμ,να είσαι καλά!Καλώς σας βρήκα!Ελπίζω την επόμενη φορά που θα σε βρώ στον Υμηττό να έχεις να μου πείς εντυπώσεις απο τα πρώτα σου ανυπόδητα χιλιόμετρα!!!
Free Your Mind...Free Your Feet!!! |
 |
|
Θέμα  |
|
|
|