Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Σκέψεις για το barefoot running
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 97

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  13:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...ετοιμάζω βρεγμένη σανίδα...αργότερα όμως...θα επανέλθω (δεν είναι για σένα Νίκο!)

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  15:03:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατόν πιο σαφής:

- Τα 4mm ή τα 8mm δεν καθορίζουν ουσιαστικά το πόσο αναπαυτική είναι η φτέρνα ενός παπουτσιού! Εξηγούμαι…
- Τα Saucony Kinvara 3 είναι στα 4mm ενώ τα Mizuno Wave Ronin 5 είναι στα 8mm. Παρόλο αυτά, και τα δύο υποδήματα είναι το ίδιο «παχιά» στην φτέρνα τους και πιθανόν τα Kinvara μάλιστα να είναι και πιο «αποσβεστικά» στο πάτημα πτέρνας από ότι τα Ronin! Αν συνυπολογίσω μάλιστα και το γεγονός ότι στα Kinvara «ταλαιπωρείσαι» λιγότερο για να βγάλεις ήπιο forefoot, τότε πιθανόν τα Kinvara να σε οδηγήσουν σε λιγότερο πιασμένες γάμπες από ότι τα Ronin (όταν κυνηγάς το mide/forefoot πάτημα).
- Η σειρά «Pure» της Brooks – πλην του πιο λεπτόσολου «Pure Connect» - ΚΑΙ έχει καλό σε πάχος υλικό στη φτέρνα αλλά ΚΑΙ το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα αναπαυτικό. Οπότε το cushioning (αναπαυτικότητα-αποσβεστικότητα) της σειράς Pure βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Έχω τα Pure Flow και ξέρω από πρώτο χέρι την αίσθηση αυτής της αποσβεστικότητας! Πολύ καλή!
- Μη συγκρίνουμε τα Pure Cadence με τα New Balance Minimus MR00 (ή MT00). Στα τελευταία το cushioning είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (!), οπότε δικαίως τα τελευταία υποδήματα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μινιμαλιστικά» και όχι απλά ως «λεπτόσολα». Τα Minimus00 απαιτούν (και όχι απλά θέλουν) μια φυσική βιο-κινητική, ενώ τα Pure αποτελούν ένα πολύ καλό παπούτσι «γενικότερης» χρήσης που προδιαθέτουν ευχάριστα για μια πιο αποτελεσματική βιο-κινητική.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι:
- Ο Νίκος βρίσκεται σε καλό στάδιο προσαρμογής.
- Έχει ακόμη 4.5 βδομάδες μπροστά του…προτείνω…
- Να τρέξει με τα Cadence, προσπαθώντας για ένα κοντό-συχνό δρασκελισμό (οπότε αυτόματα τα γόνατα παραμένουν πιο λυγισμένα καθώς το πόδι «ακουμπάει» το έδαφος) και με ένα πάτημα midfoot. Αν τώρα στην πορεία της διαδρομής αρχίζει και αισθάνεται σφίξιμο στις γάμπες, το παπούτσι θα του «συγχωρέσει» ένα ήπιο πάτημα πτέρνας και θα μαζέψουν μια χαρά την κατάσταση μέχρι και τον τερματισμό. Βασικά θα μπορούσε θεωρητικά να βγάλει όλον τον αγώνα με ήπιο κτύπημα πτέρνας και να μην έχει ιδιαίτερο θέμα να αντιμετωπίσει.
- Βέβαια στον τερματισμό μπορεί να κάνει μασάζ στις προσφερόμενες υπηρεσίες του αγώνα, λέγοντας στο μασέρ να αφιερώσει πιο πολύ χρόνο στις γάμπες. Επίσης στον τερματισμό να τον περιμένει και το “stick” και να πλακώσει μετά τις μαλάξεις στις γάμπες!

Υ.Γ.1: Μην τον αποθαρρύνεται το νεανία (εσείς οι υπόλοιποι ξυπολητάκηδες)!
Υ.Γ.2: Λόγω αυτής της πολυχρηστικότητας των Pure, όταν φθαρούν τα Flow που έχω πολύ πιθανόν να ξαναπάρω το ίδιο μοντέλο, παρόλο που εμφανισιακά μου θυμίζουν κάτι από UFO έτοιμο να προσγειωθεί στον πλανήτη μας ή κάτι από Hovercraft έτοιμο να «πετάξει» πάνω από στεριά ή θάλλασες.

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  15:21:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μανώλη,
Έχει περάσει σχεδόν 1.5 μήνας από την τελευταία φορά που οι γάμπες μου πιάστηκαν, έστω και λίγο, από το midfoot ή τα 4mm. Σε 20άρια, 25άρια, 27άρια ή διαλειμματικές.
Και να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ με κουράζει η περισσότερη προσπάθεια για midfoot με τα 8mm απ' ότι η πιο "ενστικτώδης" με τα 4mm. Όπως ακριβώς το περιέγραψες παραπάνω, δηλαδή.
Το θέμα είναι ότι τα τελευταία 10-12 χλμ του αγώνα είναι terra incognita και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρεθούν γάμπες-υποκνημίδιοι-αχίλλειοι. Συν το ότι με τα Cadence δυσκολεύομαι να πατήσω φτέρνα, ακόμη κι όταν χρειαστεί.

Όσον αφορά το μετά τον τερματισμό, ας έχουν πάει όλα καλά κι ας με πάρουν και σηκωτό

Αν σκοπεύεις να πας για τα Flow 2, δοκίμασέ τα πρώτα γιατί η εφαρμογή τους είναι διαφορετική από τα 1. Προσωπικά, προτιμώ σαφώς τα Cadence 1 από τα 2. Κάπως ανάλογα θα είναι τα πράγματα και με τα Flow, έχω την εντύπωση.

Ευχαριστώ παίδες!

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  16:10:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα το πρωί 8 χιλιόμετρα με 4.30 ένα μικρό σφυξιμο στις γάμπες το οποίο έφυγε με το που σταμάτησα .
Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω και εγω στην κουβέντα σας αλλά δεν γνωρίζω από παπούτσια ( τρέχω εδω και 6 μήνες με τα kinvara2)το μόνο που ξέρω είναι ότι χθες το βράδυ μου βγήκε τελικα το μεγάλο νύχι ενθυμιο από τον μαραθώνιο της αθηνας .
Αν είμαι καλά παπούτσια δεν με βλέπω να βάζω πάλι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  20:45:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by grgeorgios

Σήμερα το πρωί 8 χιλιόμετρα με 4.30 ένα μικρό σφυξιμο στις γάμπες το οποίο έφυγε με το που σταμάτησα .
Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω και εγω στην κουβέντα σας αλλά δεν γνωρίζω από παπούτσια ( τρέχω εδω και 6 μήνες με τα kinvara2)το μόνο που ξέρω είναι ότι χθες το βράδυ μου βγήκε τελικα το μεγάλο νύχι ενθυμιο από τον μαραθώνιο της αθηνας .
Αν είμαι καλά παπούτσια δεν με βλέπω να βάζω πάλι


είσαι ευχαριστημένος από τα kinvara 2;; τα φόρεσα μιά φορά σε δεκάρι και μου έβγαλαν πονίδια (που δεν είχαν φυσικά σχέση με τα 4 mm drop τους αφού τρέχω ξυπόλητος και με τα adizero pro 4). Από τότε τα φοράω μόνο στο γυμναστήριο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  20:49:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νίκο
φόρα αυτά που θέλεις και τα άλλα.............σε σακίδιο πλάτης!!!!!....και άμα τα χρειαστείς τα βάζεις!!!!


Κοιτούσα σήμερα τις πατούσες μου και παρατήρησα ότι στην περιοχή μεταταρσίων έχει αρχίσει να γίνει λεία εντελώς. Κάτι πρέπει να αλλάζει εκεί κάτω.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.

Edited by - gargadua on 20/03/2013 20:56:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

costa
Advanced Forum-Runner

Greece
235 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  22:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα ήθελα τα φώτα σας φίλοι μιας και βλέπω ότι αναφέρεστε και σε minimal παπούτσια. Μέχρι αρχές Ιανουαρίου έτρεχα με τα πανάρχαια new balance 574.. Είχα κάνει άπειρα km και τα είχα τουλάχιστον 6 χρόνια. Από τα πιο γερά παπούτσια που έχω δει ποτέ (oldschool running shoes).. Παράλληλα είχα και τα PUMA LIFT τα οποία δε μου άρεσαν παρόλο που έκανα γρήγορα km. Αποφάσισα επιτέλους ναι και έκανα ενα upgrade, πήγα στα New Balance 1400 βέβαια ήθελα περισσότερο τα 1600 αλλά δεν μου έκατσε η προσφορά.
Τα 1400άρια ήταν κάτι το απίθανο για μένα.. Εννοείτε όταν πας από το Oldschool running shoe στο new school είναι σαν την ημέρα με τη νύχτα.. Τα km έβγαιναν πολύ εύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Η πρώτη φορά που έτρεξα δε το πίστευα. Στο Θέμα μας τώρα όμως. Πριν λίγο καιρό βρήκα μια καλή ευκαιρία και πήρα τα New Balance MT10, γιατί ήθελα να δοκιμάσω ένα πιο Minimalistic παπούτσι και να το δοκιμάσω και στο βουνό κάποια στιγμή. Το θέμα είναι ότι ακόμη... δεν τα έχω δοκιμάσει να τρέξω. ΦΟΒΑΜΑΙ.. Τα φοράω αρκετές φορές μέσα στο σπίτι και τις δυο πρώτες μέρες είχα την εντύπωση ότι μου πονούσε η γάμπα και πιο χαμηλά. Ο φόβος μου είναι μήπως το παρακάνω στις πρώτες μέρες πριν τα συνηθήσω, και τραυματιστώ. Θα ήθελα τη βοήθεια σας φίλοι στο πως να κάνω το transition γιατί θέλω να φοράω και τα 1400 και τα MT10.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Rogue Runner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2013 :  22:46:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
10κ σήμερα στο στάδιο ξυπόλητο σε 50΄ με λίγα ανοίγματα ενδιάμεσα και μετά άλλα 5κ με παπούτσια λεπτόσολα. Αύριο ξυπόλητο long run στην άσφαλτο, δε λέει στο στάδιο, βαρέθηκα να κάνω γύρους. Δύο εβδομάδες μετά τον ξυπόλητο ημί του Δίον, οι πατούσες έχουν πλέον αποφορτιστεί και αποκατασταθεί πλήρως και είναι ετοιμοπόλεμες και πιο σκληρές από πριν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2013 :  19:57:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα είχε ξεκούραση .
Με τα kinvara 2 δεν είχα κάποιο πρόβλημα εκτός από τα 2 μαυρισμένα νύχια σε κάθε πόδι που μου άφησαν μετά τον μαραθώνιο .
Από την άλλη είμαι άσχετος από παπούτσια τρέχω 15 μήνες και το πρώτο μου παπούτσι ήταν mizuno μετά πήγα στα kinvara και τώρα στις made in greece πατούσες μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2013 :  20:25:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα
σιγά και ομαλά στην αρχή. Όταν νοιώσεις σημάδια πόνου (ειδικά στις γάμπες) σταμάτα. Πιθανόν να έχεις πονάκια και στις αρθρώσεις γενικότερα κάτω. Προσωπικά τρέχω και με τα ΜΤ 00 (παρόμοια των ΜΤ 10) αλλά όχι να το παρακάνω.
Εννοείται ότι δεν πρέπει να χτυπάς φτέρνα στο τρέξιμό σου. Ειδικά αυτό πρόσεξέ το. Τα ΜΤ 00 είχαν ταμπελάκι που προειδοποιούσαν ότι πρέπει να είσαι midfoot για να τα χρησιμοποιείς. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο πρέπει να είχαν και τα δικά σου.
Ο μπούσουλας είναι: Τρέχω μέχρι να ακούσω τα σημάδια.



20΄ σήμερα ξυπόλητη βόλτα με τον σκύλο μου. Εις αύριον τα ωραία. Διαλειματική με τα ΜΤ 00. θα καεί το πελεκούδι!!!1


Μανώλη
θα κάνω την δοκιμή(αν αντέξω) με 4 χ1600 και 400αρια (όχι 800αρια) χαλαρά ενδιάμεσα.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2013 :  20:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα έβαλα τα vivo και έκανα 4 χιλιάρια στα 4 λεπτά αύριο λέω να πάω ένα 16άρι (το πρώτο μου ) εγώ και οι πατούσες μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

costa
Advanced Forum-Runner

Greece
235 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2013 :  00:16:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχθες πήρα την απόφαση και έσκασα πρώτη φορά τα ΜΤ10, πολύ διαφορετικό feeling απότι περίμενα. 2km συντηριτικά έκανα στα 5 λεπτά το km. Περίεργη αίσθηση. Νομίζω είναι πράγματι ότι πιο κοντινό σε barefoot που έχω κάνει. Ελπίζω στο μέλλον όταν τα συνηθήσω να γίνουν και πιο γρήγορα.


Rogue Runner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2013 :  10:18:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα χθές 15 χιλιόμετρα εγώ και οι πατούσες μου .Την άκουσαν λίγο τα πέλματα γιατί πέρασα από κομμάτια με άσφαλτο άγρια και μερικά σημεία με πολύ χαλίκι το καλό είναι ότι οι γάμπες μου δεν με ενοχλούν καθόλου .
Συνολικός χρόνος 1.16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioannismoldo
Newbie Forum Runner

20 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2013 :  12:22:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
σε ολους εσας τους ξυπολητους θελω να κανω μια ερωτηση(μπορει να σας φανει και ανοητη,συγχωρεστε με προκαταβολικα).Δεν υπαρχει φοβος να πατησετε καποιο γυαλι,καρφι,πινεζα,κατι αιχμηρο τελος παντων και να σας σημιουργησει απο ασημαντα εως πολυ επικιδυνα προβληματα?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nikola
Forum-Runner



188 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2013 :  13:01:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από φόβο και ντροπές υπάρχει πλεόνασμα. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να τους δίνω μεγάλη βαρύτητα στις αποφάσεις μου.
Και επειδή είναι θέμα απόφασης υποστηρίζεται από σύνθετους παράγοντες.
Δεν αρκεί η πιθανότητα του κάθε τραυματισμού αλλά και η σοβαρότητα.
Οι τραυματισμοί στο barefoot running που αναφέρθηκαν έχουν χρόνο ανάρρωσης από δύο μέρες μέχρι μία εβδομάδα δύσκολα ενώ στους τραυματισμούς που πολλές φορές οφείλονται στα παπούτσια πάμε σε άλλη τάξη μεγέθους και μιλάμε για μήνες μέχρι και χρόνο.
Προσωπικά έχω τρέξει σε πολλές επιφάνειες αλλά το πιο επικίνδυνο αντικείμενο στο οποίο πάτησα μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι έχει το σχήμα του ποδιού μου και ότι προσφέρει αντικραδασμική προστασία χωρίς κόπο με 100 ευρώ το εξάμηνο. Η συμφωνία δεν ήταν παρά μια απάτη. Τα έξοδα σε ορθοπεδικούς και οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να φτάσουν πολλαπλάσιο κόστος πολύ γρήγορα.
Δεν θέλω να πληρώσω όλα αυτά τα έξοδα και από πάνω να μην τρέχω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 97 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000