Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Σκέψεις για το barefoot running
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 97

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2011 :  18:44:58  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Merrell με σόλα vibram
http://www.merrell.com/US/en/Men-Footwear-Shoes-Barefoot
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2011 :  18:51:36  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.runblogger.com/2010/07/runbloggers-guide-to-minimalist-running.html

Κάτω από τα χοντροπάπουτσα και τα videos αρχίζει η περιγραφή των μινιμαλιστικών παπουτσιών... stack height κλπ.

Edited by - xipolitakos on 06/09/2011 18:51:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mihaill
Forum-Runner

Greece
196 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2011 :  16:52:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σχετικά με την αναισθησία ... Από όταν έκανα Muay Thai για κάποια χρόνια ... οι προπονητές έλεγαν και ξανάλεγαν ότι με το ψήσιμο τα κόκαλα αλλάζουν μόνιμα... οι μυς όμως άμα τους αφήσεις επανέρχονται πάλι στην φυσιολογική τους κατάσταση... και θέλουν πάλι ψήσιμο...
Όπου ψήσιμο κλωτσιές σε καλάμια και τετρακέφαλους αγκώνες σε λάστιχα αυτοκινήτων και άλλα...

Δεν ξέρω αν ισχύει όντως απλά παραθέτω την εμπειρία μου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2011 :  22:06:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ.

Edited by - xipolitakos on 10/09/2011 22:08:23
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2011 :  03:24:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ πάλι διαφωνώ αν μου επιτρέπεται!

Φίλτατε mihail οι προπονητές σου μπορεί να σου έλεγαν ότι με το "ψήσιμο" τα κόκαλα αλλάζουν μόνιμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως με το συγκεκριμένο τρόπο ψησίματος που αναφέρεις αλλάζουν τα κόκαλα και αναισθητοποιείται το σημείο...η αναισθητοποίηση προέρχεται απο αλλαγές που επέρχονται στις νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο!Τα οστά απλά και μόνο παραμορφώνονται με τον καιρό!Οι μύες απο την άλλη μπορεί να επανέρχονται σε μεγάλο βαθμό αλλά όταν έχει υπάρξει μακροχρόνια και σωστή άσκηση τους,τότε αυτοί επανέρχονται πολύ εύκολα!Το σώμα δεν ξεχνάει ποτέ!

Free Your Mind...Free Your Feet!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  16:56:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
trexantiris:Αρχέγονε, μετά από πόσο καιρό το πέλμα σου έπαψε να "ταλαιπωρείται" έχοντας αποκτήσει δέρμα ελαστικό-δυνατό-αψεγάδιαστο-με πάχος "σόλας" κάποιων χιλιοστών; Γιατί με τον xipolitako ακόμη έχουμε αυτήν την απορία...πότε; Βέβαια έχει επέλθει φοβερή βελτίωση (που επιταχύνεται και με τις συνεδρίες χαλικιού) σε σχέση με το παρελθόν, αλλά ακόμα σκάνε "μύτη" που-και-που τέτοιου είδους προβλήματα (εκδορές, σκασίματα, ξεπετσιάσματα ή και "σχισμές").

xipolitakos:Από πλευράς μου (χωρίς να έχω αρχίσει ακόμα την χαλικοθεραπεία) δεν υπάρχουν, όπως είχα προαναφέρει, προβλήματα πληγών ή ξεπετσιάσματος. Το δέρμα είναι σχεδόν λείο. Μετά μάλιστα από τα τελευταία LRs (30 χιλιόμετρα το πιο πρόσφατο) έχουν αρχίσει και σκληραίνουν οι μύες σημαντικά.
Το ερώτημα από εμένα είναι μετά από πόσους μήνες είχες αποκτήσει ομοιόμορφη σόλα αρκετών χιλιοστών και σκληρό αναίσθητο πέλμα; Μετά τον χρόνο; Τον δίχρονο;
+ την ερώτηση του Μανώλη: Πότε σταμάτησαν τα ξεπετσιάσματα;
Εμείς τώρα είμαστε στο 9ο προς 10ο μήνα.

----------------------------------------------------------------------

Χμμμ...λοιπόν...μπορεί να είμαι στο ανυπόδητο τρέξιμο παραπάνω χρόνο απο εσάς αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα!Ξεκίνησα πρίν τρία χρόνια και έκτοτε δεν έχω ξαναφορέσει παπούτσι σε τρέξιμο!Το θέμα είναι πως δεν είχα και το πιο σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων,όσον αφορά το τρέξιμο!Υπήρξαν κενά τα οποία συμπλήρωνα με άλλου είδους άσκηση (κολύμπι,ποδήλατο κλπ).Οπότε μπορεί κάλλιστα οι δυο σας να έχετε πολύ καλύτερη ποιότητα πέλματος με τους 10 μήνες αδιάλειπτης προπόνησης!

Αυτό που έχω καταλάβει όσο καιρό τρέχω ανυπόδητος είναι πως το πέλμα έχει απίστευτα γρήγορο ρυθμό "ίασης"...αυτό σημαίνει πως έστω και για λίγο καιρό να μη τρέξεις χωρίς παπούτσια,το πέλμα έχει μαλακώσει και πάλι και φτού και απο την αρχή!

Επίσης το γεγονός πως στην υπόλοιπη κοινωνική μας ζωή φοράμε παπούτσια,καταλαβαίνετε πως δεν βοηθάει καθόλου!

Τέλος έχει βέβαια μεγάλη σημασία πόσο χρονικό διάστημα τρέχει κάποιος ανυπόδητος αλλά εξίσου μεγάλη σημασία έχει σε τί έδαφος τρέχει και σε τί ρυθμούς!Όλοι οι παράγοντες συντελούν στη διαμόρφωση των πελμάτων!

Οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω σε πόσο χρόνο θα έχετε το Α ή το Β αποτέλεσμα,μιας και είναι τόσοι οι παράγοντες που κατα τη γνώμη μου το επηρεάζουν!

Το δικό μου πέλμα πλέον είναι αρκετά ανεκτικό στον πόνο (πράγμα που νομίζω είναι και θέμα προσωπικό-βαθμός ανοχής πόνου).Οι μύες αν και έχουν σκληραγωγηθεί αρκετά παρουσιάζουν ακόμα πιασίματα,ανάλογα με τον όγκο,το είδος της προπόνησης αλλά και το είδος του εδάφους στο οποίο τρέχω εκάστοτε!Όσον αφορά σκισίματα,σκασίματα κτλ...ένα τελευταίο σκίσιμο το είχα το καλοκαίρι στις διακοπές στο προτελευταίο δάχτυλο του ενός μου ποδιού,στη βάση του ακριβώς!Δέν νομίζω πάντως πως ήταν λόγο μαλακού πέλματος μιας και το συγκεκριμένο σημείο δε νομίζω να σκληραίνει ιδιαίτερα ποτέ!Επειδή δε ήμουν στην παραλία συνέχεια και δεν έβαζα ποτέ παπούτσι δεν έδωσα καθόλου σημασία και πέρασε μόνο του!Σκασίματα δεν έχω καθόλου και δεν είχα σχεδόν ποτέ!Το μόνο που παθαίνω καμιά φορά απο δικιά μου καθαρά βλακεία είναι καμιά φουσκάλα!Το παθαίνω επειδή παρασύρομαι και τρέχω παραπάνω (σε ρυθμό και χλμ) απο αυτό που τα πόδια μου μπορούν!Προσοχή όμως!Δέν σκάμε ποτέ τις φουσκάλες!Εκτός απο ανοιχτή πληγή μετά,το δέρμα απο μέσα θα είναι πολλαπλά ευαίσθητο!Τις αφήνουμε.Το υγρό απορροφάται και αργότερα το δέρμα θα υποχωρήσει μόνο του!Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ!

Για τη χαλικοθεραπεία δεν ξέρω...μου φαίνεται κάπως...δέν την έχω δοκιμάσει ποτέ βέβαια...αλλά είχα μια άλλη ιδέα τις προάλλες που μου φάνηκε πιο χρηστική!Αντί για λεκάνη με χαλίκια...υπάρχουν πλάκες κάλυψης επιφανειών,σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα πεζοδρόμια η σε πλατείες...που η επάνω επιφάνεια τους είναι κυριολεκτικά κολλημένα χαλίκια!Τις βρίσκει κανείς σε μάντρες με τέτοια υλικά αλλά ακόμα και στο Leroy Merlin η στο Practiker!Με μια-δυο τέτοιες πλάκες θα έχει κάποιος ένα ιδανικό έδαφος για επιτόπιο τροχάδην η για να κάνει σχοινάκι!Τώρα που το συνδυάζω στο μυαλό μου θα είναι ακριβώς σαν την άσφαλτο στον Υμηττό!χαχαFree Your Mind...Free Your Feet!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σχετικά με τις φουσκάλες οι γνώμες διίστανται.
Δυο τρεις φορές έχω σπάσει φουσκάλα και πονάγε-έτσούζε. Τις υπόλοιπες φορές, μετά το σπάσιμο σταμάτησαν οι ενοχλήσεις-πόνοι από την πίεση του δέρματος από το υγρό!
Ίσως έχει να κάνει με την ποιότητα του δέρματος που υπάρχει από κάτω κατά πρώτο λόγο και του σημείου που βρίσκεται (πίεση που δέχεται) κατά δεύτερο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια φορά είχε δημιουργηθεί μεγάλη φουσκάλα σε πλαϊνό σημείο του πέλματος. Αν δεν την έσπαγα δεν θα μπορούσα να τρέξω για καιρό. Ενοχλούσε μεγάλωνε και πονούσε καθώς έτρεχα. Με το που έφυγε το υγρό (τρυπώντας την με μια αποστειρωμένη καρφίτσα) πέρασαν τα πάντα! Σαν να εξαφανίσθηκε και ας έκανε καιρό να φύγει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:35:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ αν βγάλω φουσκάλα ενοχλητική, την πετσοκόβω αμέσως με ένα νυχοκόπτη. Κόβω το δέρμα προσεκτικά και ίσα γύρω απ' τη φουσκάλα. Μετά ρίχνω λίγο οινόπνευμα. Μετά εναλλάξ μπεταντίν για απολύμανση και βαλσαμέλαιο για γρήγορη επούλωση. Την ώρα της προπόνησης για να μη μολυνθεί βάζω λίγο βμβάκι στο επίμαχο σημείο. Και η πληγή πρέπει να μένει ανοιχτή μακριά από σκόνες και βρωμιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:37:17  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by PrimitiveRunner

trexantirisΜε μια-δυο τέτοιες πλάκες θα έχει κάποιος ένα ιδανικό έδαφος για επιτόπιο τροχάδην η για να κάνει σχοινάκι!Τώρα που το συνδυάζω στο μυαλό μου θα είναι ακριβώς σαν την άσφαλτο στον Υμηττό!χαχαFree Your Mind...Free Your Feet!!!Όσο για την άσφαλτο του Υμηττού όπου να ’ναι θα φοβάται και εμένα. Τον Trexantiris ήδη τον ψιλοτρέμει!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Εγώ αν βγάλω φουσκάλα ενοχλητική, την πετσοκόβω αμέσως με ένα νυχοκόπτη. Κόβω το δέρμα προσεκτικά και ίσα γύρω απ' τη φουσκάλα. Μετά ρίχνω λίγο οινόπνευμα. Μετά εναλλάξ μπεταντίν για απολύμανση και βαλσαμέλαιο για γρήγορη επούλωση. Την ώρα της προπόνησης για να μη μολυνθεί βάζω λίγο βμβάκι στο επίμαχο σημείο. Και η πληγή πρέπει να μένει ανοιχτή μακριά από σκόνες και βρωμιά.Με τα παπούτσια συμφωνώ. Το ίδιο έκανα.

Στο ξυπόλητο όμως τι κάνεις; Όταν μάλιστα δεν θέλεις να σταματήσεις το τρέξιμο;
Και από βρωμιά ο δρόμος άλλο τίποτα.

Αν δεν τρέξει αίμα πιστεύω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Πολύ περισσότερο όταν το δέρμα από κάτω είναι σκληρό.

@Primitive
Mε τον καιρό και την εμπειρία που αποκτά κανείς, πιστεύω ότι μπορεί να πράξει αναλόγως με την περίπτωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  17:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλό καθάρισμα μετά την τρεχάλα με ιδιαίτερη έμφαση να φύγει πάσης φύσεως βρωμιά και μια απ' τα ίδια!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  18:02:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Εγώ αν βγάλω φουσκάλα ενοχλητική, την πετσοκόβω αμέσως με ένα νυχοκόπτη. Κόβω το δέρμα προσεκτικά και ίσα γύρω απ' τη φουσκάλα. Μετά ρίχνω λίγο οινόπνευμα. Μετά εναλλάξ μπεταντίν για απολύμανση και βαλσαμέλαιο για γρήγορη επούλωση. Την ώρα της προπόνησης για να μη μολυνθεί βάζω λίγο βμβάκι στο επίμαχο σημείο. Και η πληγή πρέπει να μένει ανοιχτή μακριά από σκόνες και βρωμιά.


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAααααααααααααααααααααα!!!!! (από τον πόνο)

Free your feet...free your senses!

Edited by - trexantiris on 15/09/2011 18:02:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  18:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitakos

quote:
Originally posted by PrimitiveRunner

trexantirisΜε μια-δυο τέτοιες πλάκες θα έχει κάποιος ένα ιδανικό έδαφος για επιτόπιο τροχάδην η για να κάνει σχοινάκι!Τώρα που το συνδυάζω στο μυαλό μου θα είναι ακριβώς σαν την άσφαλτο στον Υμηττό!χαχαFree Your Mind...Free Your Feet!!!Όσο για την άσφαλτο του Υμηττού όπου να ’ναι θα φοβάται και εμένα. Τον Trexantiris ήδη τον ψιλοτρέμει!27Κ την περασμένη Κυριακή στην "τραχιά" άσφαλτο του Υμηττού. Εντάξει...το πάλεψα! Σηκώνει όμως ακόμα βελτίωση...
Και οι παπουτσωμένοι δρομείς μη χασκογελάτε με τον όρο "τραχιά"...με τα παπούτσια που να καταλάβεις τη διαφορά...όλα ίσωμα!

Μου θυμίζει την κουβέντα που έκανα στο παρελθόν (ως ποδηλάτης τότε) για την ποιότητα της Ελληνικής ασφάλτου: μου έλεγαν λοιπόν οι αυτοκινητιστές "τι το κακό με την άσφαλτο στο τάδε σημείο;"...και η απάντησή μου ήταν "για πέρνα από εκείνο το σημείο με αγωνιστικό λάστιχο ποδηλάτου στα 20 χιλιοστά πλάτος και φουσκωμένο σε απίστευτο βαθμό...και μετά μου λες εμένα!"

@giorgosdelta: η συγκεκριμένη αντιμετώπιση φουσκάλας είναι κατάλληλη για ενυπόδητο τρέξιμο. Στο ανυπόδητο, ή αφήνεις τη φουσκάλα ως έχει (όπως κάνει ο Primitive) ή τη σκας - αφαιρώντας το υγρό - ΧΩΡΙΣ όμως να πειράξεις το δέρμα της, το οποίο αποτελεί "ασπίδα" προστασίας για αρκετό καιρό ακόμα, μέχρι τελικά βέβαια να αποκοληθεί. Σε αυτήν την περίπτωση δίνεις "πίστωση χρόνου" στο πέλμα σου να ισχυροποιήσει το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τη φουσκάλα, έτσι ώστε μόλις αυτή "φύγει" τελείως από τη μέση...να μπορείς να συνεχίσεις να τρέχεις σχεδόν απροβλημάτιστα. Την τελευταία μέθοδο ακολουθούμε με τον xipolitako

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2011 :  18:54:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by PrimitiveRunner


...Για τη χαλικοθεραπεία δεν ξέρω...μου φαίνεται κάπως...δέν την έχω δοκιμάσει ποτέ βέβαια...αλλά είχα μια άλλη ιδέα τις προάλλες που μου φάνηκε πιο χρηστική!Αντί για λεκάνη με χαλίκια...υπάρχουν πλάκες κάλυψης επιφανειών,σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα πεζοδρόμια η σε πλατείες...που η επάνω επιφάνεια τους είναι κυριολεκτικά κολλημένα χαλίκια!Τις βρίσκει κανείς σε μάντρες με τέτοια υλικά αλλά ακόμα και στο Leroy Merlin η στο Practiker!Με μια-δυο τέτοιες πλάκες θα έχει κάποιος ένα ιδανικό έδαφος για επιτόπιο τροχάδην η για να κάνει σχοινάκι!Τώρα που το συνδυάζω στο μυαλό μου θα είναι ακριβώς σαν την άσφαλτο στον Υμηττό!χαχαFree Your Mind...Free Your Feet!!!


Αυτές οι πλάκες δεν έχουν χαλίκι, αλλά "βοτσαλάκι" κολημένο πάνω τους. Οπότε είναι για πολύ "ήπιες" συνεδρίες...
Οπότε...χαλίκι...ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...εκεί σε θέλω κάβουρα
Μετά από πολλές συνεδρίες "χαλικιού", και ενώ τις πρώτες φορές η ενόχληση (ή μάλλον...πόνος) ήταν έντονος, για πρώτη φορά τις προάλες στα 5 πρώτα λεπτά "χαλικο-συνεδρίας", όχι μόνο δεν πονούσα, αλλά αισθανόμουνα κάτι σαν "γαργαλητό"...σχεδόν ευχάριστο θα έλεγα (ως, τώρα θα με βγάλουν ως μέγιστο μαζόχα!). Στο 10λεπτο όμως είχαν αρχίσει οι ενοχλήσεις, ενώ μετά από 15 λεπτά συνεχόμενου επιτόπιου τρεξίματος στο χαλίκι, ο πόνος με επισκέφτηκε! Πάντως η βελτίωση είναι τεράστια και εντυπωσιάζομαι στο πως τα νεύρα/εγκέφαλος μεταφράζουν την αίσθηση του χαλικιού με διαφορετικό τρόπο...ανάλογα με την εμπειρία: ο πόνος μετατρέπεται σε λίγες βδομάδες σε "γαργαλητό"...βρε δεν είμαστε καλά.
Μήπως η χαλικολεκάνη είναι μια "βεβιασμένη" μορφή ρεφλεξολογίας; Να περιμένω μήπως αλλαγές στο πως αισθάνομαι τα εσωτερικά μου όργανα...χε,χε

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 97 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000