Συγγραφέας |
Θέμα  |
xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece

1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 24/09/2015 : 16:46:00
|
Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν βρήκα μια θέση για τον Μαραθώνιο. Κατα τα άλλα μια χαρά πάνε (αν εξαιρέσης τις ημέρες του καύσωνα..) σε λίγο βγαίνω για προπόνηση που θα καταλήξει σε μπανάκι. Εσυ πως τα πας συνεχίζεις ακάθεκτος; Εχω μια φίλη που φτειάχνει αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω το τηλέφωνο. |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 24/09/2015 : 16:56:11
|
ολα καλα .αν θελεις στειλε τηλεωνο. |
 |
|
kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/11/2015 : 00:40:28
|
Να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Προσπαθώ να κάνω μια φορά την εβδομάδα μια προπόνηση ξυπόλυτος, αλλά τώρα τελευταία με τα κρύα στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζω και το παγωμένο έδαφος. Ειδικά το πρωί μέχρι να ζεστάνει ο ήλιος τα πέλματά μου πατάνε σε 5 βαθμούς Κελσίου. Πονούσα. Τι θα με συμβουλεύατε; Καλτσάκια; Σανδάλια; |
 |
|
xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece

1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/11/2015 : 01:52:34
|
Οι κάλτσες είναι μια λύση αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα λόγω τριβής, αλλά υπάρχουν φθηνές αθλητικές σε τρία ως πέντε ζεύγη. Μια πατέντα είναι να κολλήσεις πάτους παπουτσιών στο κάτω μέρος και έτσι να ενισχύσεις την ανθεκτικότητα τους. Με τα σανδάλια πάλι μπορεί να κρυώνουν τα ακάλυπτα πόδια, εκτός αν τα φορέσεις με καλτσάκια. Αλλη λύση είναι τα παπούτσια θαλάσσης (με ή χωρίς καλτάκια), ή τα παπούτσια "γάντια" όπως είναι τα Vibram 5 fingers.
|
Edited by - xipolitos on 03/11/2015 02:05:01 |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/11/2015 : 18:02:48
|
@kostao: πατάω πάνω στην απάντηση του xipolitou γιατί παραθέτει κάμποσες εναλλακτικές που τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες, οπότε θα σου δώσω μια πιο λεπτομερή εικόνα…(με πράσινο χρώμα)
quote: Originally posted by xipolitos
Οι κάλτσες είναι μια λύση αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα λόγω τριβής, αλλά υπάρχουν φθηνές αθλητικές σε τρία ως πέντε ζεύγη. Οι φθηνές αθλητικές (και όσο το δυνατόν πιο χοντρές) κάλτσες πέρα του ότι φθείρονται πολύ γρήγορα, αφήνουν και την υγρασία του εδάφους να τις διαπεράσει εύκολα οπότε μέσα στο χειμώνα ενδέχεται πάλι να αισθανθείς άβολα. Κάτι που είχα κάνει ήταν να καλύψω το κάτω μέρος ενός ζευγαριού με ικανοποιητικού πάχους χρωματιστή σιλικόνη (για να βλέπω τα σημεία φθοράς στη συνέχεια). Η «ειδική» κάλτσα που προέκυψε με κάλυψε άνετα για 80Κ με μικρές μόνο επιδιορθώσεις! Επίσης απορροφούσαν και λίγο τις ανωμαλίες του εδάφους οπότε έτρεχα και πιο άνετα σε άσφαλτο που ενδέχεται να είχε και πετραδάκια κλπ. Οικονομική λύση αλλά θέλεις κάποιο χρόνο «κατασκευής».
Μια πατέντα είναι να κολλήσεις πάτους παπουτσιών στο κάτω μέρος και έτσι να ενισχύσεις την ανθεκτικότητα τους. Με τα σανδάλια πάλι μπορεί να κρυώνουν τα ακάλυπτα πόδια, εκτός αν τα φορέσεις με καλτσάκια. Το πρόβλημα δεν είναι ο κρύος αέρας αλλά το κρύο έδαφος. Οπότε με το σανδάλι τρέχω με μεγάλη άνεση ακόμα και στις πιο παγωμένες επιφάνειες! Αγωνιστικά σανδάλια μπορείς να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου. Προσωπικά το πρώτο μου σανδάλι ήταν ένα «Huaraches», handmade by me, βάρους 50 γραμμαρίων! Υπάρχουν και ποιοτικότατες λύσεις που μπορείς να παραγγείλεις απέξω, αλλά λόγω capital controls μάλλον θα δυσκολευτείς να τις προμηθευτείς. Πάντως για μένα το σανδάλι είναι γενικότερα η πιο οικονομική/πρακτική/ανθεκτική/μακροπρόθεσμη λύση.
Αλλη λύση είναι τα παπούτσια θαλάσσης (με ή χωρίς καλτάκια), ή τα παπούτσια "γάντια" όπως είναι τα Vibram 5 fingers. Συνήθως τα παπούτσια θαλάσσης έχουν απαράδεκτο αερισμό και κακή εφαρμογή που μπορούν να σου δημιουργήσουν φουσκάλες στα σημεία τριβής. Όσο αφορά τα VFF (Vibram Five Fingers): πολύ ακριβά, δυσεύρετα στην Ελλάδα (αν μπορείς πλέον και να τα βρεις) ενώ θα συνιστούσα να μην τα αγοράσεις από το Δίκτυο αν πρώτα δεν τα δοκιμάσεις και αυτό γιατί όλες οι «θήκες» για τα δάκτυλα πρέπει να έρχονται μια χαρά στο πόδι σου. Κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό! Πάντως αποτελούν μια πρωτοποριακή και κομψή λύση!
Free your feet...free your senses! |
 |
|
kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 04/11/2015 : 22:41:18
|
Όντως, το έδαφος είναι που με πάγωνε, αφού όταν πατούσα σε σημεία που τα έβλεπε ο ήλιος ήταν πολύ καλύτερα. Άσε, την πάτησα σήμερα, σαν να μην είχα διαβάσει. Πήγα σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου να τρέξω ίσως και πρώτη φορά στη ζωή μου σε διάδρομο, και επειδή δεν είχα καλά παπούτσια τρεξίματος, είπα να τα βγάλω και να τρέξω με καλτσάκια (δεύτερης ποιότητας), μετά από μισή ώρα σταμάτησα, και είχα βγάλει φουσκάλες!!! Μετά από τόσα τρεξίματα έξω, την πάτησα έτσι. |
 |
|
ippokampos
Advanced Forum-Runner

309 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/11/2015 : 09:17:33
|
καλημερα συντρεχτες ξυπολητοι καλο αγωνα να εχουμε ετοιμος κι εγω με σανδαλια αλλα και ξυπολητος στην κλασικα.ελπιζω να συναντηθουμε στον αγωνα!  |
 |
|
trexantiris
Master Forum-Runner

Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/11/2015 : 13:50:53
|
quote: Originally posted by kostao
Όντως, το έδαφος είναι που με πάγωνε, αφού όταν πατούσα σε σημεία που τα έβλεπε ο ήλιος ήταν πολύ καλύτερα. Άσε, την πάτησα σήμερα, σαν να μην είχα διαβάσει. Πήγα σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου να τρέξω ίσως και πρώτη φορά στη ζωή μου σε διάδρομο, και επειδή δεν είχα καλά παπούτσια τρεξίματος, είπα να τα βγάλω και να τρέξω με καλτσάκια (δεύτερης ποιότητας), μετά από μισή ώρα σταμάτησα, και είχα βγάλει φουσκάλες!!! Μετά από τόσα τρεξίματα έξω, την πάτησα έτσι.
…πιθανόν να την πάτησες επειδή ο ταινιόδρομος ανεβάζει θερμοκρασία! Κάτι που φέρνει πιο εύκολα φουσκάλες στο «άμαθο» δέρμα! Την έχω πατήσει πάντως και εγώ κάποιες φορές. Τώρα πλέον δεν έχω τέτοια θέματα αφού από κάτω από το πέλμα έχω αποκτήσει τα δικά μου «λάστιχα» :Ρ
@ippokampos: ωπ! Θα είναι και άλλοι με σανδάλια (αρκετοί πιστεύω)! Καλό αγώνα εύχομαι!
Free your feet...free your senses! |
 |
|
kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/11/2015 : 17:43:14
|
Ευτυχώς σήμερα το πρωί δεν είχα καθόλου πόνο και έτρεξα (με παπούτσια) Στα σανδάλια, τα κορδόνια δεν μας κόβουν καθόλου; Θέλει χρόνο για να τα συνηθίσει το δέρμα μας;quote: Originally posted by trexantiris
Όντως, το έδαφος είναι που με πάγωνε, αφού όταν πατούσα σε σημεία που τα έβλεπε ο ήλιος ήταν πολύ καλύτερα. Άσε, την πάτησα σήμερα, σαν να μην είχα διαβάσει. Πήγα σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου να τρέξω ίσως και πρώτη φορά στη ζωή μου σε διάδρομο, και επειδή δεν είχα καλά παπούτσια τρεξίματος, είπα να τα βγάλω και να τρέξω με καλτσάκια (δεύτερης ποιότητας), μετά από μισή ώρα σταμάτησα, και είχα βγάλει φουσκάλες!!! Μετά από τόσα τρεξίματα έξω, την πάτησα έτσι.
…πιθανόν να την πάτησες επειδή ο ταινιόδρομος ανεβάζει θερμοκρασία! Κάτι που φέρνει πιο εύκολα φουσκάλες στο «άμαθο» δέρμα! Την έχω πατήσει πάντως και εγώ κάποιες φορές. Τώρα πλέον δεν έχω τέτοια θέματα αφού από κάτω από το πέλμα έχω αποκτήσει τα δικά μου «λάστιχα» :Ρ
@ippokampos: ωπ! Θα είναι και άλλοι με σανδάλια (αρκετοί πιστεύω)! Καλό αγώνα εύχομαι!
Free your feet...free your senses!
|
 |
|
xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece

1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 05/11/2015 : 18:17:42
|
Ευτυχώς σήμερα το πρωί δεν είχα καθόλου πόνο και έτρεξα (με παπούτσια) Στα σανδάλια, τα κορδόνια δεν μας κόβουν καθόλου; Θέλει χρόνο για να τα συνηθίσει το δέρμα μας;
Δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Εμένα δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ. |
 |
|
xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece

3754 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 06/11/2015 : 10:07:47
|
Εξαρτάται το δέρμα και την κατασκευή του πέλματος για το αν θα σε ενοχλει το σανδάλι στην αρχη. Σε κάποιους ίσως ακουμπάει σε κάποια σημεία και θέλει κάποιο χρόνο για να συνηθίσει το δέρμα και μην δημιουργούναι ερεθισμοί ή πληγές. Στην περίπτωσή μου είχα τέτοια μικροπροβλήματα σε περιόδους που είχα να τα φορέσω καιρό. Επομένως καλό είναι να μην τα φορέσουμε σε αγώνα, αν δεν τα έχουμε δοκιμάσει σε προπονήσεις πριν για να δούμε πως συμπεριφέρονται.
___________________ Run Natural... run Bare |
 |
|
george11
Newbie Forum Runner
Greece
9 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/01/2016 : 01:00:02
|
Έχω ξεκινήσει εδω και 2 βδομαδες την προσπαθεια αλλαγης σε forefoot, στον διαδρομο του γυμναστηριου. Εχω φτασει σχεδον στα 5χλμ, ενω πλεον δεν δοκιμαζω καθολου με heel strike καθως μονο προβληματα μου δημιουργει στα ποδια. Τις πρωτες μερες πιανοντουσαν αρκετα οι γαμπες μου, οσο πανε ομως σαν να συνηθιζουν.
Η τεχνική μου με τα παπουτσια στο forefoot, χρειαζεται βελτιωση, ετσι σημερα δοκιμασα 6-7 λεπτα στον διαδρομο μονο με καλτσες. Στην αρχη φοβομουν μην γλιστρησω, τελικα πανω που το βρησκα, ενιωθα το δερμα μου να μην αντεχει αλλη τριβη και σταματησα. Τωρα θελω να δοκιμασω σε γηπεδο με πλαστικο χλοοταπητα με τα καλτσακια.
Ελπιζω να τα καταφερω να αλλαξω το στυλ στο πατημα,με το heel strike τα χω διαλυσει τα ποδια (καταγμα κοπωσης στην περονη, οστικο οιδημα, τενοντιτιδα, shin splints) |
 |
|
xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece

1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 16/01/2016 : 03:49:51
|
Με την αλλαγή στο πάτημα σου είναι φυσικό να πιάνονται οι γάμπες σου γιατί δουλεύουν διαφορετικά οι μυς στα πόδια σου. Με τον καιρό και όσο τα πόδια συνηθίζουν στον "καινούργιο" τρόπο δεν θα σε ενοχλούν. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου και με το μαλακό. 
|
 |
|
george11
Newbie Forum Runner
Greece
9 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/01/2016 : 01:15:51
|
Ευχαριστω xipolitos, το συγκεκριμένο thread ειναι πολυ χρησιμο, με τις αναλυσεις και τις γνωμες των μελων περιεχει πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες. Θα συνεχισω την προσπαθεια :) |
Edited by - george11 on 17/01/2016 01:16:36 |
 |
|
george11
Newbie Forum Runner
Greece
9 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 20/01/2016 : 23:43:20
|
Δοκίμασα με καλτσες σε στιβο, στον πλαστικο χλοοταπητα κανα 12λεπτο. Πολυ ωραια αισθηση και εμπειρια, ενοιωθα πολυ ελαφρυς στα ποδια και το πατημα μου απο μονο του ηταν νομιζω πολυ απαλο και ετεινε περισσότερο σε midfoot παρα forefoot, χωρις να χρειαζεται να το πολυ σκεφτομαι πως να παταω. Ενω με τα παπουτσια οπως το χω προσαρμοσει τωρα ειναι forefoot και παντα το χω στο μυαλο μου.
Θα το επαναλαβω σιγουρα και θα το προτεινω και σε αλλους εστω μια φορα να το δοκιμασουν |
 |
|
Θέμα  |
|