trexantiris
Master Forum-Runner
    
Greece

5735 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/10/2021 : 14:47:58
|
quote: Originally posted by Sor
---------------------------------------------- Στον γυρισμό έβγαλα τα παπούτσια γύρισα ξυπόλυτος, εκεί ήρθε το ευχάριστο σοκ. Ξαφνικά δεν αισθανόμουν κουρασμένος , ο ρυθμός ανέβηκε και η στάση σώματος ήτανε πιο ίσια , δεν είναι πλέον αγγαρεία αλλά διασκέδαση . Το ψυχολογικό κομμάτι βοήθεια σίγουρα αλλά τέτοια αλλαγή πιστεύω ήρθε από το ξυπόλητο.
--------------------------------------------- Τώρα καταλαβαίνω όσοι μπλέξουν γιατί δεν γυρίζουν πίσω . Πιο παλιά θα έλεγα χωρίς παπούτσια το τρέξιμο είναι ο ορισμός των κραδασμών αλλά δεν είναι έτσι.
#1 Το ψυχολογικό κομμάτι και η συνολική ευχαρίστηση που ενδέχεται να αποκομίσεις από το ανυπόδητο τρέξιμο (ή φορώντας απολύτως μίνιμαλ υπόδημα, όπως κάτι ειδικές κάλτσες) είναι ένας σημαντικός παράγοντας που τουλάχιστον εμένα με επηρέασε πολύ θετικά! Όπως το χαρακτήρισες: ‘διασκέδαση’!
#2 Όταν η πρώτη κουβέντα που λέμε βλέποντας κάποιον να τρέχει ξυπόλητος: «μα δεν έχεις κραδασμούς;», δείχνει το πόσο μεγάλη άγνοια έχουμε γενικά από την εμβιο-μηχανική του τρεξίματος αλλά και άγνοια της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου που για 2.000.000 χρόνια τρέχει ξυπόλητος (και για 4.000.000 περπατάει στα δύο πόδια επίσης ξυπόλητος σύμφωνα με την εξελικτική βιολογία) ενώ το cushioning υπόδημα έχει μπει στη δρομική μας ζωή τα τελευταία 50 χρόνια.
Free your feet...free your senses! |
 |
|