Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Αρρυθμίες δεν αντέχω άλλο πια....
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 02/04/2011 :  20:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαι 31 χρονών, ύψος 1.85 περίπου και 95 κιλά
Πέρσι τον Φεβρουάριο, ώρα περίπου 23:30 και ενώ ήμουν σε ένα λεωφορείο καθισμένος ένιωσα ξαφνικά μια έντονη δύσπνοια. Σηκώθηκα αμέσως, τρομοκρατήθηκα λέω πάει έμφραγμα παθαίνω τέλος. Κατέβηκα στην στάση και διπλώθηκα κάτω μη μπορώντας ούτε να περπατήσω καθώς είχα φοβερή ταχυπαλμία πάνω από 200 σίγουρα. Εν πάση περιπτώση μπορεσα να βρω κουράγιο και να περπατήω μέχρι το σπίτι μου. Η μάνα μου πέρνει την πίεση ήταν 13 και 8. Μετά από λίγο μου πέρασε η ταχυπαλμία. Από τότε ξεκινάει ο γολγοθάς μου. Λίγες μέρες μετά το συμβάν είχα συνέχεια αρρυθμίες μικροταχυκαρδίες δύσπνοιες κλπ.
Πήγα σε ιδιωτικό γιατρό έκανα καρδιογράφημα, χόλτερ ρυθμού 24ωρου, τεστ κοπώσεως, triplex. Μόνο μια πολύ ανεπαίσθητη πρόπτωση μητροειδούς μου βρήκαν. Ησύχασα λιγάκι και μου συνέστησαν να πάρω ηρεμιστικά και αντικαθλιπτικά. Είχα χάσει την ανεμελιά μου και περίμενα μέρα με την μέρα να έρθει το έμφραγμα.
Αποφάσισα τελικά να πάρω αντικαθλιπτικά. Τι το θελα. 1 ώρα μετά το πρώτο χάπι που πήρα ένιωσα πάλι αυτό το απαίσιο αίσθημα που είχα πάθει στο λεωφορείο. Δύσπνοια και πάλι τρελη ταχυκαρδία που κράτησε 1 λεπτό περίπου και απλά πέρασε. Πέρασε 1 βδομάδα αφού έπινα τα αντικαθλιπτικά και ξαφνικά με πιάνει τρελή αρρυθμία μαζί με πόνο στον θώρακα και ζάλη. Λέω πάει τέλος...Πάω στα επείγοντα του ευαγγελισμού, έκανα καρδιογράφημα αλλά το καταρεμενο δεν έδειξε τίποτα γιατί την ώρα που το έκανα δεν είχα αρρυθμία. Έλα ομως που μετά από μισή ώρα στο νοσοκομείο να με ξαναπιάνει αυτό το απαίσιο αίσθημα . Αρρυθμία μαζί με ζάλη σαν να σβήνω..Και να έρχεται κατά κύματα. Νιώθω οτι πέθαινα τέλος.
Τέλος πάντων για να μην σας ζαλίζω έκοψα τα αντικαταθλιπτικά και ηρέμησα 20 μέρες μέχρι που στην δουλειά μου να με ξαναπιάσει πάλι αυτό το απαίσιο αίσθημα. Αρρυθμία ζάλη και μετά τρελη ταχυκαρδία. Κλασικά πάλι επείγοντα πάλι καρδιογράφημα πάλι εκείνη την ώρα δεν μου έπιασε την αρρυθμία. Έχω πάει 25 φορές σε επείγοντα καρδιολογικού τμήματος. Έλεος ποτέ δεν έκατσε να μου βρουν την έκτακτη γιατί εκείνη την καταραμένη ώρα που έκανα την εξέταση δεν έκανα αρρυθμία.
Για να μην τα πολυλογό τα συμπτώματα αυτά υποχώρησαν με τον καιρό. Τώρα 10 μήνες μετά το τελευταίο συμβάν μου έχουν μείνει "κουσούρι" έκτακτες συστολές που άλλες φορές τις νιώθω ανεπαίσθητα και άλλες φορές σαν ένα τεράστιο γντουπ μαζί με πόνο στο θώρακα στιγμιαίο (1 δευτερόλεπτο όσο κρατά η έκτακτη συστολή) Συνήθως έχω 1-2 εκτακτες την μέρα ή και λίγο παραπάνω ή μπορεί να περάσουν 3-4 μέρες που δεν έχω καθόλου.
Ξαναέβαλα holter αλλά μεσα στο 24ωρο πάλι δεν είχα έκτατη για να μου εντοπίσουν από που είναι μπας και ησυχάσω επιτέλους. Γενικότερα όσες εξετάσεις κι αν έκανα ως τώρα δεν έδειξαν κάτι.
Έχω φτάσει στα όρια μου δεν μπορώ άλλο πραγματικά. Τι να κάνω? Μου έχει κολλήσει οτι πάσχω από στεφανιαία νόσο (οι αιματολογικές εξετάσεις που έχω κάνει άπειρες φορές τις 20 φορές που πήγα σε επείγοντα δεν εδειξαν κάτι ανσυχτικό)..

Κάποιος καρδιολόγος μου είπε να κοιτάξω και για διαφραγματοκοίλη αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτό?

Πρέπει να σημειώσω οτι πολλές φορές νιώθω έκτακτες όταν ανέβω μια σκάλα (όχι εκείνη την ώρα) και μετά πάω να ξαπλώσω σε μια συγκεκριμένη στάση. Μάλιστα τις νιώθω και συνεχόμενα. Όταν ανασηκώνομαι και κάθομαι καθιστός σταματάνε σχεδόν αμέσως.

Εχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό οτι όταν ξαπλώνω και γύρο σε μια συγκεκριμένη στάση είτε δεξιά είτε αριστερά τότε με πιάνουν πολύ. Με το που σηκώνομαι και κάθομαι σταματάνε. Βέβαια κάποιες φορές με πιάνουν και όταν είμαι όρθιος αλλά μόνο μία και σπάνια.
Σήμερα παράδειγμα που σηκώθηκα σε σκάλα για να αλλάξω ένα φωτιστικό με έπιασε πάλι μια δυνατή έκτακτη με αυτό το κενό, που μερικές φορές χτυπάει και στον θώρακα στιγμιαία.

Μπορεί να σχετίζετε με το διάφραγμα? Πραγματικά δεν το νομίζω, πιστεύω οτι έχω κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, τι πιστεύετε κι εσείς?
Σας ευχαριστώ πολύ

SIM
Advanced Forum-Runner

421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  20:41:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνο, δεν είμαι γιατρος ούτε έχω σχέση με αυτά, αλλά παρόμοια περίπτωση με αυτά που γράφεις είχα με την μητέρα μου, πήγαμε σε διαφορους γιατρούς κάναμε όλες τις εξετάσεις και τίποτε. Στο τέλος κάποιος καρδιολόγος αφού απέκλεισε μια μια τις περιπτώσεις κατέληξε σε ένα φάρμακο που έπαιρνε η μητέρα μου το οποίο κάτω απο κάποιες συνθήκες προκαλούσε ταχυκαρδίες. Της το άλλαξε με κάποιο άλλο και από τότε 2 χρόνια τώρα δεν ξανά παρουσιαστηκε το πρόβλημα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  20:44:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν παίρνω κάποια χάπια.
Μου κάνει εντύπωση που μερικές φορές όσο κάθομαι ξαπλωμένος και γυρισμένος στην αριστερή κάπως με την αγκονα με πιάνουν έκτακτες σε κάθε αναπνοή. Και είμαι σίγουρος οτι αν δεν γυρίσω πλευρό ή δεν κάτσω καθιστός δεν θα μου περνάνε ποτέ.
Δεν ξέρω έχω στεναχωρηθεί έχω απογοητευτει πολυ και δεν ζω πλέον την ζωή μου παρά μέρα με την μέρα περιμένω πότε θα πάθω ανακοπή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SIM
Advanced Forum-Runner

421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  20:47:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εξετάσεις αιματολογικές έκανες ?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  20:48:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι πολλέςσ φορές (πάνω από 10 μιας και έχω πάει και καμια 20αρια φορές σε καρδιολογικά επείγοντα) και δεν έχει βρεθεί κάτι ανησχυτικο
Κάποιος μου είχε πει να κοιτάξω για διαφραγματοκήλη αλλά τι σχέση εχει αυτό με το πως ξαπλώνω και το πως κάθομαι για να προκαλέσει έκτακτες?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SIM
Advanced Forum-Runner

421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
επαναλαμβάνω γιατρός δεν είμαι αλλά μπορεί για κάποιο λογο να πιέζει η διαφραγματοκήλη την καρδια, αυτά όμως θα σου τα πουν οι γιατροί της παρεας. Μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι στο τέος θα βρεθεί η λύση του προβλήματος σου και όλη σου η ζωή θα επανέλθει στα φυσιολογικά της . ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΟ , ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΟΥ!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:04:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για ντην στηριξη και για τις άμεσες απαντήσεις.
Δυστυχώς το όλο θέμα με έχει ρίξει ήδη σε κατάθλιψη και και δεν μπορώ ποια να απολαύσω τίποτα στην ζωή μου.
Μέχρι και να βγω έξω να περπατήσω φοβάμαι καλά καλά μήπως και μου προκληθεί σοβαρή αρρυθμία και μείνω στον τόπο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SIM
Advanced Forum-Runner

421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:13:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνο, Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στην Αθήνα είναι ένας γιατρός καρδιολογος που μπορείς να πας εκ μέρους μου είναι πολύ καλός βρες το e-mail μου από το προφιλ μου και στείλε μου το δικό σου , να σου δώσω περισσότερα στοιχεία του
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

swtki
Senior Forum-Runner

991 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:19:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρωτησα γιατρό για την περίπτωση σου και ρωταει αν εχεις δει τον θυροειδη. Πες μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστω πολύ για την ανταπόκριση όλων σας.
Δεν έχω κοιτάξει για τον θυροειδή είναι η αλήθεια .Αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι οτι και τις 2 φορές φορές που έβαλαχόλτερ δεν εντόπισε κπάποια αρρυθμία επειδή εκείνη την ημέρα δεν έκανα κάποια έκτακτη να μου πουν τουλάχιστον ναί είναι υπερκοιλιακή, κοιλιακή και οτι πρέπει να κάνεις αυτό ή το άλλο. Δυστυχώς λόγο ανεργίας δεν έχω τα χρήματα και για 3ο χόλντερ.
Και μάλλον θα προχωρησω σε στεφανιογραφία κάποια στιγμή να δω μήπως έχω βουλεμένες αρτηρίες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

swtki
Senior Forum-Runner

991 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:43:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην αγχώνεσαι! Αν ηταν βουλωμένες οι αρτηρίες θα είχε φανεί απο τις εξετασεις που εχεις ηδη κάνει. Δες τον θυροειδη.
Ξεαγχωσου.....προσπαθησε να μη το σκεφτεσαι. Μη σου γινεται εμμονή διότι μετά θα θες άλλο γιατρό.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:45:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνο έχω μια συνταγή από βιβλίο της Μαρία Τρεμπέν που ενδυναμώνει την καρδιά. Το φτιάχνεις από κρασί κόκκινο, μαϊντανός και μέλι. Αν ενδιαφέρεσαι να την δώσω αναλυτικά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SIM
Advanced Forum-Runner

421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:46:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνο, Δες στα μηνύματα σου τα στοιχεία του γιατρού που σου έστειλα και παρτον τηλέφωνο αύριο να κλεισεις ραντεβού.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  21:50:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς η ευτυχώς το έχω ψάξει τόσο πολύ το θέμα στο Ιnternet που σε λίγο θα μπορώ να διαβάσω καρδιογράφημα και θα μπορώ να κάνω και διάγνωση μαζί..Ναί μου έχει γίνει εμμονή παιδιά και έχει επηρεάσει πολύ την ποιότητα ζωής μου.
Φίλε Μιχάλη το έλαβα το mail νασαι καλά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

emmanuel
Forum-Runner



71 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  22:49:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Πάνο, επισήμως δεν είμαι ειδικός,ανεπισήμως όμως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με αντίστοιχα προβλήματα και ξέρω και πολλούς άλλους που έχουν ταλαιπωρηθεί επίσης, θα ήθελα να σου πω οτι κατά την γνώμη δεν έχεις κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αφού και με τόσες εξετάσεις που έχεις κάνει δεν έχει φανεί τίποτα..
κατά την γνώμη μου η βάση του προβλήματος είναι ψυχολογική και αυτή δημιουργεί τα συμπτώματα που σε βασανίζουν.. και τα οποία δεν ερμηνεύονται βάσει καρδιολογικών αιτίων..
νομίζω οτι μια συζήτηση με κάποιον ψυχολόγο / ψυχίατρο θα σε βοηθούσε αρκετά..
πάντως το γεγονός οτι ''εκτέθηκες'' εδώ με ειλικρίνεια και χωρίς ντροπή, σε τιμά ιδιαίτερα και ίσως αποτελέσει και την αφετηρία για να λύσεις το πρόβλημα σου..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2011 :  23:04:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γίνε "φίλος" με το πρόβλημά σου και όχι εχθρός. Σκέψου ότι υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ζήσεις πολύ καιρό μαζί του. Τι θα κάνεις;
Ούτε και οι γιατροί είναι Θεοί. Κάνε υπομονή και μη ζητάς λύση τώρα αμέσως. Μην υποτιμάς τα ψυχικά σου αποθέματα. Είναι απεριόριστα. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι έχεις διάθεση.
Ξέρω ότι δεν έχω το πρόβλημά σου αλλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Είναι ο μικρός Γολγοθάς σου. Σκέψου πόσο δυνατότερος θα είσαι μόλις το ξεπεράσεις.
Περαστικά σου.

"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000