Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Αρρυθμίες δεν αντέχω άλλο πια....
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2012 :  11:19:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
pano

Καλησπέρα,

Είμαι 29 ετών και έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εσένα!!και μάλιστα άρχισαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ταχυκαρδίες και έκτακτες που όσο τις σκεφτόμουν αυξανόντουσαν!! Απο σωματικές διαστάσεις δεν έχω πρόβλημα (είμαι 1,70 και 60 κιλά) οπότε δεν οφείλονται σε υπερβολικό βάρος κτλ. Έχω κάνει άπειρα τριπλεξ που έδειξαν όλα ότι έχω ήπιου βαθμού πρόπτωση μιτροειδούς (κάτι που το έχει πάρα πολύς κόσμος και δε δικαιολογεί αυτά τα συμπτώματα) ίσως βέβαια άλλοι να τα καταλαβαίνουν πιο πολύ όπως και εμείς και άλλοι πιο λίγο/. Μάλιστα αυτό που περιγράφεις το έχω και εγώ όταν κάθομαι από το αριστερό πλευρό δηλαδή παθαίνω σχεδόν πάντα έκτακτη ή όταν ακουμπάω στον αριστερό αγκώνα (φοβερό δε ξέρω γιατί συμβαίνει)..

Έχω κάνει και χόλτερ που όπως λες και εσύ δεν είχαν δείξει τπτ μέχρι πέρυσι που έκανα χόλτερ γιατί μια μέρα με έπιασε εκτακτοσυστολική αρρυθμία (δηλαδή είχα πάρα πολλές έκτακτες) και βρέθηκαν 74 έκτακτες εκ των οποίων μάλιστα οι 6 ήταν κοιλιακές έκτακτες.

Ο αρρυθμιολόγος που πήγα μου είπε ότι δεν έχω ακόμα φόβο για κολπική μαρμαρυγή γιατί ο αριστερός μμου κόλπος είναι 30 και φόβο έχουν αυτοί που έχουν πάνω από 40. Ο θυροειδής μου είναι οκ μόνο που έχω ελαφριάς μορφής διαφραγματοκήλη κάτι που επηρεάζει πολύ αρνητικά καθώς δημιουργεί αρρυθμίες...

Πάντως πληροφοριακά στο λέω επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα για τις αρρυθμιές (καθώς άτομο στην οικογένειά μου πάσχει από κολπική μαρμαρυγή) 50 έκτακτες τη μέρα όπως λες δεν είναι άξιες λόγου . Μάλιστα έχω ακούσει ότι μέχρι 500 θεωρούνται φυσιολογικές. Εγώ πλέον έχω τη μέρα πολύ περισσότερες από 100, και σίγουρα είναι πολύ άσχημο συναίσθημα σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου χαλάει τη ποιότητα ζωής!!

Ότι νεότερο έχεις επειδή είναι παρόμοια η κατάστασή μας αν θές μου λές . Το μαιλ μου είναι iaria333@hotmail.com . Εγώ θα κάνω και τεστ κόπωσεως τώρα μου το συνέστησε ο γιατρός δε ξέρω για ποιο λόγο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2012 :  11:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μάλιστα να προσθέσω ότι άλλοι γιατροί μου είπαν να πάρω αντιαρρυθμικά τα οποία και δε πήρα, και άλλοι μου είπαν ότι οφείλεται σε άγχος και να μη πάρω τπτ. Δε ξέρω το θέμα του άγχους αν παίζει ρόλο και γω όπως εσύ δε το θεωρώ καθοριστικό παρόλα αυτά πάντα μετά από περιόδους έντασης στη ζωή μου οι έκταστες αυξάνονται
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mitsakos91
Newbie Forum Runner

Greece
1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2013 :  15:33:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φιλε Πανο,
σαν να περιεγραψες τον ευατο μου.Θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω εαν ηξερα τον τροπο, αλλα και γω αντιμετοπιζω το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ προβλημα με της μονεσ διαφορες οτι εγω ημουν αθλητικος τυπος και τωρα γιαυτο τον λογο δν μπορω αλλο για τπτ....πηγενα για τρεξιμο καθημερινα εωσ και 2 φορες την μερα,επαιζα μπαλα,εκανα βαρη κτλ.Μετα απο ενα τρεξιμο το οποιο με ακηνιτοποιησε πληρως γιατι απλα δν σταματουσαν οι αρρυθμιες φοβαμε πλεον και γιαυτο. θα ηθελα να μου πεις εντυπωσεις και ποτε ακριβως σε πιανουν ποιο πολυ....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2013 :  10:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το έχω πάθει αλλά σε πιο ήπιο βαθμό. Αφου οι αιματολογικές και οι καρδιολογικές εξετάσεις ήσαν κανονικές έμενε να δω αν τελικά οι εκτακτες οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Στην δική μου περίπτωση ναι. Είναι όπως περιγράφηκε πιο πάνω ένας φαυλος-κύκλος σκέψεων και εντοπισμένης αρρυθμίας. Το εντόπισα μάλιστα ενώ μετραγα παλμους ηρεμίας. Ο καρδιολόγος εκτώς των άλλων μου είπε οτι μπορεί να προκληθεί και απο το στομάχι, τέλος πάντων σε οτι αφορά αυτόν δεν μου βρήκε τίποτα.

Σύντομα μου πέρασε. Αυτό που έκανα ήταν να σταματήσω το ερέθισμα για το οποίο μπηκα στον κύκλο αυτό. Δηλαδή να μετράω παλμους ηρεμίας :)

Ισως λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις που οι εκτακτες ειναι προιον ψυχολογικου παράγοντα. Να εντοπίσει δηλαδή κανείς τυγχών σκέψεις ή συνθηκες στις οποιες διαπίστωσε για πρώτη φορα το φαινόμενο. Πάντως το στρες και το άγχος , χρόνια, αφήνουν αποτυπώματα ψυχοσωματικά. Βελτίωση του τρόπου ζωής τα λύνει ή τουλάχιστον ελαχιστοποιούν την εντασή τους. Θέλει όμως αγώνα, πως αλλιώς άλλωστε; :)



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

rowergr
Senior Forum-Runner



854 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2013 :  18:33:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν από ένα χρόνο προσπαθούσα να δώσω συβουλές και τώρα βρίσκομαι κι εγώ στη θέση σας.

Το δικό μου πρόβλημα είναι αντίστοιχο με το δικό σας μόνο που αντί για ταχυκαρδίες έχω βραδυκαρδίες...Το αίσθημα που έχεις τη στιγμή της αρρυθμίας δεν περιγράφεται εύκολα..
Γνωρίζετε κάποιον αρρυθμιολόγο στην περιοχή της Θεσ/νίκης;
Θέλω να μου γράψει εξετάσεις για θυροειδή και ίσως να κάνουμε και ένα τέστ κοπώσεως...Αυτό που διάβασα από τις εμπειρίες σας για τις αρρυθμίες που πυροδοτούνται από τη πλαγιαστή στάση(από την πλευρά της καρδιάς) το παρατήρησα κι εγώ.Έχω κόψει τον καφέ(αν και σπάνια έπινα), την κοκά κόλα κι ό,τι άλλο γνωρίζω ότι περιέχει καφεΐνη + αν πιω θα πιω μία μπύρα.Έχω ηρεμήσει ψυχολογικά και τώρα πια έχω να εμφανίσω αρρυθμία(αισθητή τουλάχιστον) εδώ και 7 μέρες.Αυτό που με πειράζει είναι ότι ο καρδιολόγος που επισκέφτηκα μου συνέστησε αποχή μέχρι να επανέλθω.
Αν ξεπεράσετε το κομμάτι του άγχους όλα θα γίνουν καλύτερα...Η αρρυθμία δημιοιυργείται από το άγχος και ο φόβος της επόμενης ή η ύπαρξη της αυτή καθαυτή είναι στρεσογόνα.Άρα καταλαβαίνεται ότι πρόκειται για φαύλο κύκλο.ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! Καλά μας λένε οι καρδιολόγοι!

ΘέσηΑντίθεσηΣύνθεση

Πάνος

Edited by - rowergr on 24/06/2013 18:45:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldspikes
Advanced Forum-Runner



245 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2013 :  19:56:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας πω κι εγώ τη περίπτωσή μου μήπως βοηθηθεί κανείς. Τα περιστατικά μου δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τα τελευταία 15 χρόνια. Ποτέ δεν μου παρουσιάστηκε περιστατικό αρρυθμίας σε περίοδο που γυμναζόμουν συστηματικά. Πάντα οι αρρυθμίες μου είχαν και τα δύο σκέλη δηλαδή και έχανα χτύπους (στους 3 ο ένας δεν ερχόταν) και σπριντάριζε. Όλα τα περιστατικά εκτός από ένα (θα πω) τελείωναν έτσι όπως ήρθαν στα καλά καθούμενα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (όχι πάνω από 10 sec).
Πήγα έκανα δύο φορές καρδιογράφημα το ένα μάλιστα εξαιρετικά κοντά χρονικά με το επεισόδιο (καθαρή τύχη) αλλά δεν έδειξαν τίποτε.
Και πάμε στο μεγάλο το τσουνάμι το 2009 που κράτησε μισή ώρα με μικροανάπαυλες.
Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να χρειάζομαι γιατρό να το εξηγήσω γι'αυτό και δεν πήγα. Δεν είχα απλά άγχος ή στρες. Έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου από κάτι που προέκυψε στη ζωή μου και το περιστατικό ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα σχετικό. Μου την έπεσαν όλοι οι συνάδελφοι σοκαρίστηκαν αλλά ευτυχώς μια ψύχραιμη κυρία τους έδιωξε και άρχισα να ηρεμώ. Η επίγνωση ότι σου συμβαίνει αυτό που σου συμβαίνει είναι δολοφονική. Είναι η περίπτωση όπου ο ειλικρινής με τον εαυτό του είναι ανόητος και το ψέμα σώζει ζωές.
Πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και αν μπορείς και διά παντός. Είναι αφύσικο αλλά μόνο αν αγνοήσεις το "μαχαίρι" που σου "καρφώσανε" και το πάρεις και καθαρίζεις πατάτες μόνον έτσι θα σωθείς. Φεύγει η Μαρία και σε λίγα λεπτά συνειδητοποιώ ξανά (επαναφέρω στην μνήμη μου) το τι έχει συμβεί και μπορεί να είχα πάει στα θυμαράκια οπότε αρχίζει ξανά και με πελεκάει !! Μαρίαααα έλα ξανά !!

Το μεγαλύτερο μάθημα τελικά ήταν να το βγάλω από το μυαλό μου να μην του δίνω σημασία να μην με απασχολεί τι θα γίνει αν ξανά κλπ. και αν έχω μία ετοιμότητα είναι αν ξανασυμβεί κάτι να μην δώσω σημασία ακριβώς όπως με το σεισμό έμαθα σιγά σιγά και συνεχίζω τον ύπνο μου αφήνοντας τους άλλους να είναι ταραγμένοι.
Φυσικά τώρα ξανά με την γυμναστική και τα σπριντς έστρωσε η σκρόφα και με βγάζει ασπροπρόσωπο οπότε το μόνο που μου μένει είναι να της ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη που την άφηνα αγύμναστη για μεγάλα διαστήματα και είχα και το θράσος να την υποψιάζομαι κι από πάνω ..

"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε

Edited by - oldspikes on 24/06/2013 20:06:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

g. Milo
Newbie Forum Runner

21 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/02/2021 :  19:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://youtu.be/wRzbz_LF6-0
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000