Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Σύνδρομο απιοειδους και διάφοροι πόνοι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 24/06/2011 :  10:00:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν μερικες εβδομαδες τρεχοντας πονουσα παρα πολυ, χαμηλα στο μηριαιο δικεφαλο.Μετα απο επισκεψη σε φυσικοθεραπευτη μου λενε οτι εχω μια μετατοπιση στο ιερον οστουν το οποιο πιεζει τον απιοειδη, αυτος με τη σειρα του το ισχιακο νευρο και γιαυτο το λογο πονουσα και στο δικεφαλο.Ψαχνω λιγο στο δικτυο και βρισκω πραγματικα τα συμπτωματα του συνδρομου του απιοειδη να ταιριαζουν σχεδον 100% με τα δικα μου.Ξεκιναω φυσικοθεραπειες με πολυ καλα αποτελεσματα.
Την προηγουμενη Κυριακη αφου επι 5 ημερες δεν πονουσα δοκιμαζω να τρεξω.Στα πρωτα 100 μετρα εχω πονο στη ιερολαγονιο (συγγνωμη Νικο για τις βλακειες που εγραψα)οπως διαπιστωθηκε απο επισκεψη ξανα στο φυσικοθεραπευτη.Μετα την Κυριακη αρχιζουν τα ωραια.Διαφοροι πονοι μυικοι ή οστικοι με πιανουν οποτε τους κατεβει.Εκει που καθομαι μπορει να αρχισω να ποναω στον κοκκυγα και μετα απο 10 λεπτα να σταματησει ο πονος χωρις να κανω κατι και να ποναω στο γλουτο και στη συνεχεια να ποναω στην ιερολαγονιο κ.ο.κ Ολα αυτα χωρις να κανω καμια ασκηση.
Σε επικοινωνια με ορθοπεδικο ξαδελφο μου απο το τηλεφωνο,γιατι ειναι εκτος ελλαδος,θεωρει με καθε επιφυλαξη οτι ολα αυτα ειναι συνδρομο υπερπροπονησης.Ο φυσικοθεραπευτης μου λεει οτι ειναι ψυχολογικο αφου σε διαφορα τεστ που μου κανει δε βρισκει τιποτα και ο αθλητιατρος μου προτεινει να τρεξω χαλαρα και ας ποναω!!!!
Και τωρα η ερωτηση των 100000 ευρω.Τωρα τι κανω;Τρεχω ή σταματαω ή το ριχνω στα βουντου;
ΥΓ Η μετατοπιση του ιερου οστου μπορει να διαγνωσθει με ψηλαφιση;
---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ

Edited by - stratus on 24/06/2011 10:21:06

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2011 :  11:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παίρνεις καθόλου μαγνήσιο τώρα το καλοκαίρι Χρήστο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2011 :  11:46:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Παίρνεις καθόλου μαγνήσιο τώρα το καλοκαίρι Χρήστο;


Oχι.Για γραψε αν μπορεις τι ρολο παιζει το μαγνησιο.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2011 :  12:06:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτοί οι διάφοροι πόνοι σου με πονήρεψαν, τα ίδια κια η γυναίκα μου χωρίς να αθλείται. Θα σου γράψω πιο πολλά όταν έχω χρόνο για το μαγνήσιο, εκτός κι αν με προβάλει κάποιος άλλος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

corredor
Newbie Forum Runner

Greece
28 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2011 :  00:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χρήστο, ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση, άρχισαν να μου εμφανίζονται πριν από 10 περίπου μήνες. Αντίθετα με τη δική σου περίπτωση, ο πόνος σε μένα εξαφανίζεται εντελώς μετά από 3-4 χλμ τρεξίματος και αυτό μου επιτρέπει να ολοκληρώνω τις προπονήσεις μου. Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet και αρκετή ταλαιπωρία με εξετάσεις, φυσιοθεραπείες, φάρμακα, ασκήσεις, κλπ, το πρόβλημα δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζω το τρέξιμο μέχρι σήμερα κανονικά και έχω καταφέρει να τερματίσω σε δύο Μαραθωνίους (Αθήνας 2010, Μαδρίτης 2011). Πριν από δύο μήνες περίπου, ψάχνοντας στο internet, ανακάλυψα το «trigger point therapy» και προμηθεύτηκα δύο από τα προϊόντα που συνιστούσαν (το Grid και το TP Massage Ball). Δεν τα θεωρώ πανάκεια, αλλά τα αποτελέσματα που βλέπω είναι ενθαρρυντικά. Όπως θα έχεις διαβάσει και εσύ, το σύνδρομο του απιοειδούς μυός (ή piriformis syndrom), είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση που η θεραπεία της ενδεχομένως να απαιτήσει μέχρι και χειρουργείο. Ελπίζω, παρά τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία, να ολοκληρώσω το πρόγραμμα προετοιμασίας των 16 εβδομάδων (που αρχίζει τον επόμενο μήνα) για τον ΚΜΑ 2011…!
http://www.tptherapy.com/


“When your legs are tired, run with your heart”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2011 :  10:29:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραια βρηκα εναν ομοιοπαθη.Aνακουφιση εγβ εχω βρει κανοντας massage με μπαλακι του τενις (κατι αντιστοιχο του TP Massage Ball),αν ψαξεις στο δικτυο θα βρεις πολλες πηγες.Επισης διαπιστωσα οτι βοηθαει αν στο τρεξιμο φοραω συμπιεστικο σορτσακι.Ακομα βρηκα οτι βοηθαει το Kinesio tape ,αλλα δεν εχω βρει καποιον που να μπορει να το εφαρμοσει.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ

Edited by - stratus on 26/06/2011 10:31:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2011 :  12:17:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως είχαμε πει και σε μια πρόσφατη συζήτηση σε αλλο φόρουμ μαζί με τον ιδρώτα χάνονται και κάποιοι ηλεκτρολύτες απ' το σώμα μας. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, χλώριο. Σε μικρότερες ποσότητες χάνονται(σίδηρος, χαλκός, ψευδάργυρος, κάποια αμινοξέα και υδατοδιαλυτές βιταμίνες).

Η μεγάλη διαφορά τώρα του μαγνησίου με τους άλλους ηλεκτρολύτες και τα συστατικά που χάνονται με τον ιδρώτα(άθληση) είναι η συγκριτικά χαμηλή περιεκτικότητά του στις τροφές. Τα υπόλοιπα αναπληρώνονται πιο εύκολα συνήθως.

Με ένα δίωρο τρέξιμο τώρα το καλοκαίρι και ανάλογα τον άνθρωπο μπορεί να χάσει μέχρι και 300mg μαγνησίου που είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση. Πρέπει από κάπου να την πάρεις αλλιώς θα αποκτήσεις έλλειψη και το πρώτο σύμπτωμα είναι η ατονία και ο μυϊκός πόνος.

Από mbike.gr παραθέτω τα:
Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο
Το μαγνήσιο περιέχεται στη χλωροφύλλη των φυτών. Η χλωροφύλλη δίνει το χρώμα της στα πράσινα λαχανικά, έτσι αυτά είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Σημαντικές ποσότητες μαγνησίου υπάρχουν και στους ξηρούς καρπούς, όπως στα αμύγδαλα αλλά και στα όσπρια. Τα μη επεξεργασμένα δημητριακά είναι πολύ πλούσια σε μαγνήσιο, επίσης. Στον αντίποδα, τα επεξεργασμένα προϊόντα είναι πολύ φτωχά, έτσι το άσπρο ψωμί παρέχει το μισό μαγνήσιο από ό,τι το μαύρο. Τέλος, μαγνήσιο περιέχουν το ψάρι, τα θαλασσινά και το κρέας.
Το μαγνήσιο, επειδή είναι άλας, διαλύεται στο νερό. Έτσι, για να διατηρηθεί στο γεύμα που θα φτάσει στο πιάτο μας, πρέπει να προετοιμαστεί με λίγο νερό ή το νερό που προετοιμάστηκε το γεύμα να μην πεταχτεί (όπως, π.χ., στις σούπες).
Στην πρόσληψη μαγνησίου συνεισφέρει και το πόσιμο νερό. Όταν αυτό είναι σκληρό, δηλαδή περιέχει πολλά άλατα, το μαγνήσιο που περιέχει είναι περισσότερο. Οι εταιρίες που παράγουν μεταλλικό νερό, όταν είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το σημειώνουν στην ετικέτα. Η εισφορά μπορεί να είναι αρκετά σημαντική, αφού η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορεί να είναι ως και 90 mg ανά λίτρο. Επίσης, υπάρχουν φορείς που έχουν ξεκινήσει αγώνα για να αποδείξουν, ότι στο νερό που διοχετεύεται στις πόλεις πρέπει να προστεθεί μαγνήσιο για την καλύτερη υγεία του πληθυσμού, όπως έχει ήδη γίνει με το φθόριο σε κάποιες χώρες.
Μην το αδικήσουμε όμως, από άλλες σελίδες θα διαβάσετε ακόμα πιο σημαντικά πράγματα για το μαγνήσιο.

Επίσης αφού σε βοηθάει το μασάζ με το μπαλάκι, μπορείς να κάνεις μασάζ με κάποιο λάδι, όπως βαλσαμέλαιο, ελαιόλαδο ή χαμομηλέλαιο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2011 :  13:32:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστω πολυ για τι πληροφοριες,αλλα δεν εχω ελλειψη μαγνησιου αφου καταναλωνω αρκετη μαγια της μπυρας αλλα και τρωω 2 μπανανες την ημερα.Ακολουθησα καποια βηματα σημερα τα οποια με βοηθησαν πολυ και θα τα αναφερω μηπως φανουν χρησιμα και σε αλλους
1)Θερμαντικη πριν το τρεξιμο στην περιοχη γλουτου
2)Συμπιεστικο σορτσακι
3)Παρα πολλες διατασεις για τον απιοειδη μετα το τρεξιμο
4)Παγος μετα το τελος της προπονησης
Σημερα ειναι η πρωτη μερα που για αρκετη ωρα δεν ποναω πουθενα στην περιοχη της μεσης και δικεφαλου.Ο τραυματισμος ειναι πολυ υπουλος και εχει συμπτωματα ισχυαλγιας οποτε ανετα μπορει να οδηγηθεις σε λαθος διαγνωση αρα και λαθος θεραπεια.
Και κατι τελευταιο.Πολλες διατασεις κατα τη διαρκεια της ημερας


---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ

Edited by - stratus on 26/06/2011 13:50:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  14:02:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδη δυστυχως ο τρυματισμος επανηλθε με τρομερα αγριες διαθεσεις σε βαθμο που ανεβαλλα ταξιδι στο εξωτερικο ,θα πρεπει να επισκεφθω παλι γιατρο.Μου συστησανε τον Τσουκα Δημητρη στο Ιατρικο.Θα ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει εμπειρια απο το γιατρο αυτο.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ

Edited by - stratus on 09/07/2011 14:06:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  14:24:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ΣΑΜ Χρήστο απαιτεί πολύ καλές διατατικές ασκήσεις των μυών των γλουτών και των οπίσθιων μηριαίων.
Ακόμη διακοπή καταπόνησης της πάσχουσας περιοχής.
Θα σου προτείνω κάποιον γιατρό(ήδη σου έστειλα p.m).

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  14:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστω για το email.
Nικο δυστυχως εχω τρελλαθει και θα εξηγησω το γιατι.Ετρεχα την προηγουμενη εβδομαδα χαλαρα ,χωρις να εχω κανενα πονο αλλα μονο ενοχληση.Ειχα χαρει διοτι ελεγα οτι περναει.Απο Τριτη ειπα να σταματησω ,διοτι ειχα το ταξιδι.Ετσι ενω δεν εκανα καμμια για 2 ημερες ασκηση ,ξυπναω Πεμπτη με ολη τη δεξια πλευρα απο μεση και κατω μεχρι γαμπα παραλυτη.
Διατσεις κα;νω συνεχως αλλα αλλες φορες με ανακουφιζουν και αλλες με χειροτερευουν.
Ερωτηση ζεστο ή κρυο ή τιποτα βοηθαει;
Στο δικτυο βρηκα οτι στο εξωτερικο κανουν ενεσεις neurobion.Πιστευεις οτι κατι τετοιο μπορει να βοηθησει ή τουλαχιστον να μη βλαψει.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  14:43:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επιφυλάσσομαι αν είναι ΣΑΜ,ίσως είναι από τη μέση σου.
Συνήθως βοηθούν τα ζεστά!
Οι Neurobion είναι βιταμινούχες σίγουρα δεν βλάπτουν.
Δοκίμασε Voltaren μαζί με Muscoril στην ίδια σύριγγα,είναι πολύ καλός συνδυασμός,αρκεί να έχεις καλό στομάχι.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"

Edited by - NIKOS T. on 09/07/2011 14:43:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  14:49:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.natural-sciatic-relief.com/2010/09/piriformis-syndrome/

Πολύ καλό,update και αναλυτικό link.
Ρίξτου μια ματιά.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  16:52:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Επιφυλάσσομαι αν είναι ΣΑΜ,ίσως είναι από τη μέση σου.
Συνήθως βοηθούν τα ζεστά!
Οι Neurobion είναι βιταμινούχες σίγουρα δεν βλάπτουν.
Δοκίμασε Voltaren μαζί με Muscoril στην ίδια σύριγγα,είναι πολύ καλός συνδυασμός,αρκεί να έχεις καλό στομάχι.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"


Νικο σε τι δοσολογια τα ενεσιμα και για ποσες ημερες;
Ευχαριστω για τον κοπο σου.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2011 :  17:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
οι Νeurobion είναι μία την ημέρα,το πρωϊ,για 6-9 μέρες.
Οι άλλες είναι πρωϊ και βράδυ, μετά το φαγητό,για 5-7 ημέρες.
Καλύτερα όμως να το κοιτάξεις κ από κοντά,μία MRI επιβάλλεται!


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"

Edited by - NIKOS T. on 09/07/2011 17:11:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2011 :  15:11:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχως Νικο ειχες απολυτο δικιο.Ο γιατρος μολις του ειπα τα συμπτωματα με εστειλε για MRI στην οποια διαπιστωθηκε οτι εκτος απο την κηλη που μου προκαλει τους πονους δεν υπαρχει σπονδυλος χωρις προβλημα.
Ο διαγνωστης ουσιαστικα μου ειπε οτι ξεχναω τρεξιμο και οτιδηποτε αθλητισμο.Aν εχεις την ωρα πες μου τη γνωμη σου,διοτι μεχρι τη Πεμπτη που θα ξαναπαω θα με εχει φαει η αγωνια.
Στενωση Ο5-Ι1.Ελαφρα μετατοπιση Ο5 σε σχεση Ι1.Αιμαγγειωμα του Ι2
Ο2-Ο3 Κυκλοτερης προβολη με πιεση του σκληρου σακου,ελαφρα πιεση των Ο3 ριζων,στενωση μεσοσπονδυλιων τμηματων,χωρις πιεση των ριζων στα μεσοσπονδυλια τμηματα.Μικρη ρηξη οπισθιου τμηματος ινωδους δακτυλιου
Ο3-Ο4Κυκλοτερης προβολη ιδιατερα πλαγια με ελαφρα πιεση του σκληρου σακου,ελαφρα πιεση της Ο4 ριζας και ελαφρα πιεση της ριζας στο αρ. πλαγιου τμηματος ινωδους δακτυλιου.Στενωση μεσοσπονδυλιων τμηματων
Ο4-Ο5 Κυκλοτερης προβολη με ελαφρα πιεση του σκληρου σακου ελαφρα πιεση της δεξιας Ο5 ριζας στενωση μεσοσπονδυλιου τμηματων και ελαφρα πιεση της ριζας στο αρ. μεσοσπονδυλιο τμημα.Ρηξη αρ. πλαγιου τμηματος ινωδους δακτυλιου
Ο5-Ι1 Κυκλοτερης προβολη με ελαφρα πιεση του σκληρου σακου σε επαφη με τις Ι1 ριζες,στενωση μεσοσπονδυλιων τμηματων και πιεση της ριζας στο δεξι μεσοσπονδυλιο τμημα.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ

Edited by - stratus on 12/07/2011 16:18:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000