Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Είναι το σπιτικό ψωμί πιο υγιεινό από το έτοιμο;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  10:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νίκο είναι ότι πιο νόστιμο έχω διαβάσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  12:47:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γειά σου ρε τρελο-Γιάννη με τα ωραία σου!


___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

annakoun
Forum-Runner



92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  13:02:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο αρτοπαρασκευαστής είναι νομίζω πολύ καλή λύση. Ρίχνεις ολα τα υλικά, βασικά και έξτρα (π.χ. ηλιόσπορους και άλλα καλλούδια), κάνεις τις δουλειές σου και σε λίγη ώρα το έχεις έτοιμο και αχνιστό, να το φας ζεστό ζεστό!

Anything for freedom...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fanis.
Advanced Forum-Runner

Greece


373 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  16:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδες εγω το εφτιαξα σημερα το σπιτικο μου ψωμακι και για πρωτη φορα προσθεσα και λιναροσπορο.εγινε φανταστικο!!!!!!!!!!!!
τη συνταγη την βρηκα εδω
http://www.kalliergo.gr/home-kalliergo/pos-ftiaxno-spitiko-xoriatiko-psomi.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

8avos
Senior Forum-Runner

Greece
589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  18:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο ξυλόφουρνος πλέον αντικαταστάθηκε απο το μπάρμπεκιου.Το περασμένο σ/κ πήγα για πρώτη μου φορά στο Άγιο Όρος και εννοείται οτι μας φέρνανε δικό τους ψώμι,ολικής,ζυμωτό πάντα.Γεύση απο τα παλιά,που έφτιαχνε η γιαγιά μου.Απίστευτη εμπειρία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2011 :  20:33:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Ο παλιός φούρνος
Στην είσοδο της αυλής του κάθε σπιτιού δέσποζε η παρουσία του φούρνου. Σπίτι χωρίς φούρνο δεν υπήρχε κι αυτό γιατί ψωμί έτοιμο δεν πουλιόταν τότε.
Αν κάποια οικογένεια τύχαινε να μην έχει, τότε ζύμωνε λίγα ψωμιά και τα φούρνιζε στη γειτόνισσα. Αρτοποιός της οικογένειας ήταν η ίδια η μάνα. Οι νοικοκυρές συνήθως χρησιμοποιούσαν μεγάλη σκάφη, γιατί ζύμωναν πολλά καρβέλια (7-10, από 3 οκάδες και πάνω το καθένα).
Μ' αυτά θα πέρναγαν πολλές μέρες, γιατί το ζύμωμα και το άναμμα του φούρνου ήταν μια πολύ κουραστική δουλειά. Μόλις τελείωνε το ζύμωμα, έπλαθε τα ψωμιά, τα έβαζε πάνω σε τάβλες ή στις πινακωτές και τα σκέπαζε για να «γίνουν» με τη ζεστασιά, οπότε και θα ήταν έτοιμα για το φούρνισμα.
Μετά άναβε το φούρνο. Έριχνε στη συνέχεια κλαριά για να κάψει καλά, οπότε και θα ήταν έτοιμος για το ψήσιμο.
Τα κλαριά τα έσπρωχνε με το φουρνόξυλο και τα άπλωνε σε όλα τα μέρη του φούρνου για να είναι ομοιόμορφο το κάψιμο. Όταν ο φούρνος ήταν έτοιμος, τότε τραβούσε προς τα έξω πάλι με το φουρνόξυλο όλα τα κάρβουνα και τα μάζευε προς το εξωτερικό της πόρτας του φούρνου.
Μετά με την πανιάρα (ένα κοντάρι, πάνω στο οποίο είχε δεμένο ένα βρεγμένο χοντρό πανί) σκούπιζε καλά το δάπεδο του φούρνου, για να είναι καθαρό.
Τότε ερχόταν η σειρά του μεγάλου ξύλινου φτυαριού. Έβαζε πάνω στο φτυάρι το κάθε καρβέλι, το χάραζε μ' ένα μαχαίρι και το φούρνιζε. Τελευταία έβαζε την προπύρα την οποία άφηνε έξω-έξω, κοντά στην πόρτα του φούρνου. Η προπύρα ήταν ακριβώς ίδια με τη σημερινή λαγάνα που τρώμε κάθε Καθαρή Δευτέρα. Ετοιμαζόταν πολύ πιο γρήγορα απ' τα άλλα ψωμιά και τρωγόταν ζεστή.
Στα παιδιά άρεσε πολύ με τουλουμοτύρι, σαν πρωινό φαγητό. Εκεί άναβε το φούρνο με ξύλα και όταν ο φούρνός πύρωνε, έβαζε με ένα ξύλινο φτυάρι τα ψωμιά.

http://trelogiannis.blogspot.com/2010/10/blog-post_5666.html

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"


Στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, στα στενάκια της Χώρας, ποιος θα το περίμενε ότι θα έβρισκε έναν φούρνο όπως ακριβώς στην παραπάνω περιγραφή, με τον κυρ Νίκο Βαμβακούρη να αγωνίζεται καθημερινά (δεύτερη γενιά αρτοποιός) να ζυμώσει και να ψήσει το ψωμί όπως τον παλιό καιρό, με τεχνολογικά μέσα από την εποχή του παππού του :






Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roxani
Advanced Forum-Runner

Greece


396 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2011 :  20:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θέλω μια φραντζολίτσα τώρααααα.
Εγώ τώρα θυμήθηκα χωριό και φτιάχνω γαλατόπιτα της
γιαγιάς.Μυρίζει το σπίτι υπέροχα!!!!!
Αύριο 30 χιλ.να καούν οι θερμίδες



Δέν υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες,η ζωή μας δίνει πάντοτε και άλλες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2011 :  11:58:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Που ήταν η γαλατόπιτα σήμερα;
Δεν έφερες τπτς...




___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roxani
Advanced Forum-Runner

Greece


396 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2011 :  21:26:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitakos

Που ήταν η γαλατόπιτα σήμερα;
Δεν έφερες τπτς...




___________________
Run Natural... run Bare

Σου έφερα σοκολατίτσα αλλά εσύ την κοπάνησες γρήγορα.
Αν δεν την φάω θα στην φέρω αύριο





Δέν υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες,η ζωή μας δίνει πάντοτε και άλλες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2011 :  09:57:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετά από πολύ καιρό κατέβασα τον αρτοπαρασκευαστή.
Αλεύρι ολικής σίτου και αραβοσίτου με μαγιά και νερό, τίποτα άλλο.
Τραγανό, σκληρό, νόστιμο, υγιεινό και χαμογελαστό.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KARLA
Advanced Forum-Runner

Greece


350 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2011 :  20:51:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit KARLA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εκτός απο γελαστό φαίνεται και τέλειο!! Βρέ για δές που λέγε λέγε θα με πείσουν να φτιάξω ψωμί...σαν να μη μ έφταναν τόσα που έχω στην κεφαλή μου ....να βάλω ακόμη ένα...κι άμα αρέσει στην οικογένεια και ζητάει συνέχεια ωχ την έβαψα μετά....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roxani
Advanced Forum-Runner

Greece


396 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2011 :  21:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφού έφτιαξα ένα ταψί παστίστιο,ένα κέικ σοκολάτας,ένα ανάμεικτο,
τώρα έβαλα να φτιάξω και ψωμάκι.
Πέρασα μια ωραιότατη Κυριακή στην κουζίνα

Δέν υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες,η ζωή μας δίνει πάντοτε και άλλες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS2004
Master Forum-Runner

Greece
6423 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2011 :  21:30:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλύτερα θα ηταν να ερχοσουνα να τρέξεις μαζί μας πιστεύω. Η ζωή είναι εκεί έξω και οχι στην κουζίνα!!!!!!!!!!

MANOLIS2004
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roxani
Advanced Forum-Runner

Greece


396 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2011 :  21:59:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχεις δίκιο Μανώληαλλά έπρεπε να μαγειρέψω οπότε
αναγκαστικά θα έμπαινα κουζίνα.Κυριακές δεν τρέχω
θέλω να είμαι σπίτι το πρωί,πάντως γήπεδο πάω να ταίσω τη Ρωξάνη.

Δέν υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες,η ζωή μας δίνει πάντοτε και άλλες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/10/2011 :  16:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το σπιτικό μου ψωμί, μούχλιασε. Μέσσα σε 6 μέρες. Απαράδεκτο. Ούτε συντηρητικά ούτε τίποτα. Θα το φάω σιγά-σιγά τώρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000