Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πελματιαία απονεύρωση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

Vassilis Kontoyannis
Forum-Runner

Greece


73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 06/09/2006 :  01:50:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επίσκεψη της σελίδας του Vassilis Kontoyannis.  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετίζω (επιτέλους!) τα μέλη του τόσο οικείου,πια,forum.Mε χαρά εντάσσομαι κι εγώ στη μεγάλη του,αθλητική,παρέα.Δηλώνω το παρόν με μια έκκληση βοηθείας:Γνωρίζει κανείς περισσότερα για την plantar fasciitis (φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης) απ΄ όσα διαβάζω στο,ομολογουμένως θαυμάσιο,"Εγχειρίδιο του Δρομέα" του Δρ. Νίκου Μαρκέα (εκδ. Βασδέκη) ή στην ιστοσελίδα του αμερικάνικου Runner's World;Το πιο βολικό μου άλλοθι είναι το χρησιμοποιημένο παπούτσι,το μοναδικό μου ζευγάρι για ένα χρόνο.'Οταν,όμως,αυτό είναι το Nimbus της Asics (145 Euro πέρυσι),δικαιολογείται η φθορά του και ο συνακόλουθος τραυματισμός;Ευχαριστώ,εκ των προτέρων,όποιο μέλος ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Βασίλης Κοντογιάννης

maverick
Advanced Forum-Runner

Greece


283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2006 :  14:07:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Βασίλη καλώς ήρθες!! δεν γνωρίζω για τον συγκεκριμένο τραυματισμό. Όμως, αναφορικά με τα παπούτσια, επειδή έχω τα ίδια, σου λέω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι ίσως το μοναδικό μοντέλο που δεν μου έχει δημιουργήσει πόνους στη μέση ή στα γόνατα (έχω δισκοπάθεια στον 4-5 οσφυϊκό). Απλώς, όπως και κάθε παπούτσι, μετά από 700-800 χλμ. πρέπει να γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο, όσο καλό και αν είναι. Είναι προτιμότερο να εναλλάσσεις 2-3 διαφορετικά ζευγάρια ώστε να καθυστερείς την φθορά τους, αλλά και να συνηθίζει το πόδι και σε διαφορετικά πατήματα (πάντα κατά την άποψή μου)

"...ο Θεός με έφτιαξε για ένα σκοπό...αλλά με έκανε και γρήγορο!! Όταν τρέχω νιώθω την ευχαρίστησή του..."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maria
Advanced Forum-Runner

Greece


321 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2006 :  20:49:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη πέρυσι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς που δεν μπορούσα να περπατήσω καν. Το αντιμετώπισα ως εξής: κατ' αρχάς ανάπαυση! και πάλι ανάπαυση! έκανα ένα μήνα περίπου να τρέξω.
Παράλληλα μασάζ στην πελματιαία με τους εξής τρόπους: είτε ένα μπαλάκι του τέννις που το κυλάς πιέζοντας το πέλμα στο πάτωμα, ακόμα καλύτερα με ένα γυάλινο μπουκάλι (από cocacola)! Το έβαζα επάνω σε ένα πατάκι και όρθια έριχνα το βάρος πάνω στο πόδι και το κυλούσα μπρος πίσω, είναι επώδυνο αλλά πολύ αποτελεσματικό, και στη συνέχεια έβαζα το πόδι μου σε λεκάνη με νερό και πάγο για όσα δευτερόλεπτα άντεχα, μετά έξω και ξανά λίγο πάλι... Άρχισα σταδιακά το τρέξιμο με ολόκληρους πάτους σιλικόνης ειδικούς για την πελματιαία απονεύρωση, οι οποίοι είχαν μεν αρκετό βάρος, προστάτευαν όμως αποτελεσματικά την πελματιαία. Μετά δειλά δειλά μια στις τόσες σε χαλαρό τέμπο έβγαζα τους πάτους και δοκίμαζα με κανόνα πάντα τον πόνο. Επίσης μια καλή άσκηση είναι η ακόλουθη. Αφήνεις μια πετσέτα στο πάτωμα και την πιάνεις με τα δάκτυλα των ποδιών και την σηκώνεις.

Η πατέντα δεν είναι δικιά μου φυσικά. Μια χρόνια φλεγμονή που έχει εγκατασταθεί είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί από μία οξεία. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο μασάζ, αυτό που κάνεις είναι να κάνεις μια χρόνια φλεγμονή πάλι οξεία. Το ίδιο μου έκανε χρόνια πριν φυσικοθεραπευτής στο αχίλλειο τένοντα.

Θέλει υπομονή και προσοχή γιατί έχει αργή αποκατάσταση. Υπομονή, επιμονή και πάντα με κανόνα τον πόνο,μην το πιέζεις τρέχοντας όσο πονά γιατί αλλάζεις πάτημα λόγω του πόνου και μετά αρχίζουν και αλλού προβλήματα. Περαστικά.

"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vassilis Kontoyannis
Forum-Runner

Greece


73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/09/2006 :  10:17:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Vassilis Kontoyannis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας, παιδιά.Μαρία, οι συμβουλές σου θα τεθούν το συντομότερο σε εφαρμογή. Οψόμεθα...

Βασίλης Κοντογιάννης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maria
Advanced Forum-Runner

Greece


321 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2006 :  11:29:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη μια διευκρίνηση. Στο σημείο που λεώ για τον πάγο ... και μετά πάλι λίγο... εννοώ όχι μασάζ, αλλά πάγο. Να τελειώνεις πάντα με παγοθεραπεία.

"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spirost
Forum-Runner

Greece


76 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2006 :  10:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τελικά τι είναι αυτό που το προκαλεί ; μια κακή επιλογή παπουτσιών ;
Τι άλλο ;; κάτι γενετικό ;;


Σπύρος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maria
Advanced Forum-Runner

Greece


321 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2006 :  11:17:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω ακριβώς Spirost, με την πατούσα χωρίς να έχω κάνει πελματογράφημα δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Τα φθαρμένα μου παπούτσια δεν γέρνουν πουθενά.
Εμένα το πρόβλημα ξεκίνησε μάλλον από κούραση με παράλληλη χρήση κάποιων πολιτικών παπουτσιών. Εντελώς φλατ αλλά με όχι ιδιαίτερα σκληρό πάτο αλλά χωρίς καλή υποστήριξη στην καμάρα. Μετά από την αποκατάσταση μια μέρα ξαναφόρεσα τα εν λόγω πολιτικά παπούτσια και ένοιωσα πάλι στιγμιαία ένα οξύ πόνο με κάψιμο μαζί στην πελματιαία... Μετά από αυτό τα έβγαλα στην αχρηστία!

Ακόμα και τώρα που έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος, όταν κουραστώ από ορθοστασία (επιβαρύνεται το πέλμα) και φορώ εντελώς φλατ πολιτικά παπούτσια με ενοχλεί στιγμιαία.

"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spirost
Forum-Runner

Greece


76 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2006 :  23:15:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άρα το πιο πιθανό είναι να είναι από τα παπούτσια. Μιας και μου λες ότι δεν υπήρχε στα πολιτικά παπούτσια στήριξη στην καμάρα υποθέτω ότι θα έχεις τύπο ποδιού που θα χρειάζεται παπούτσια cushion. Μήπως από αυτό ξεκίνησε το πρόβλημα…



Σπύρος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unknown
Advanced Forum-Runner

221 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2006 :  00:19:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να αντιμετωπίσεις σωστά ένα πρόβλημα πρέπει να επισημάνεις τα αίτια και να μην οδηγείσαι μόνο από τα συμπτώματτα. Το πιο σύνηθες αίτιο είναι η υπερχρησιμοποίηση, το παραπάνω τρέξιμο, το παραπάνω "σκληρό τρέξιμο". Εντάξει, μπορεί το παπούτσι να μη δίνει τη σωστή στήριξη στην καμάρα. Και είναι το άλλο, αυτό που δε δίνουμε σημασία εμείς που τρέχουμε, γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στο τρέξιμο και δεν προλαβαίνουμε να δυναμώσουμε όλους τους μυς που στηρίζουν την ποδοκνημική άρθρωση, όλους τους μυς που δυναμώνουν το πέλμα. Αν ασχοληθείς με αυτή την ενδυνάμωση, δύσκολα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις άνετα και στην καθισιά σου και να δυναμώσεις όλους τους μυς του πέλματος. Δούλεψε σωστά και πολύ με απλές κινήσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, χρησιμοποίησε μπαλάκια του τέννις, πλαστικά μπαλάκια, ρολό κάθε είδους πετσέτες, εφημερίδες και επινόησε δεκάδες κινήσεις για να κινηθούν απλώς και να δυναμώσουν τα δάχτυλα - ταυτόχρονα γυμνάζονται ένα σωρό μυς γύρω γύρω. Αποκλείεται ένας σωστός φυσιοθεραπευτής να μην ξέρει να σε καθοδηγήσει με τέτοιες ασκήσεις, ακόμα κι ένας γυμναστής πρέπει να ξέρει δυο τρία τέτοια πράγματα. Αλλά να ξέρεις ότι κυρίως εσύ θα βοηθήσεις τον εαυτό σου, χωρίς να περιμένεις παθητικά, με τεχνικά μέσα, να αλλάξουν πολλά. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον δευτερεύοντα, όπως τα παπούτσια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LAMDA
Newbie Forum Runner

Greece


39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2006 :  07:52:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Eτρεχα πολλα χλμ.στον δρομο καθημερινα και απο τοτε που ξεκινησα να τρεχω σε ταρταν, ο πονος μειωθηκε σημαντικα. Aκομα δεν εχει θεραπευτει εντελως αλλα προσφατα ειχα και αλλη βελτιωση κανοντας μασαζ στην πατουσα με μπαλακι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vassilis Kontoyannis
Forum-Runner

Greece


73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2006 :  10:59:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Vassilis Kontoyannis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by unknown

...... Και είναι το άλλο, αυτό που δε δίνουμε σημασία εμείς που τρέχουμε, γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στο τρέξιμο και δεν προλαβαίνουμε να δυναμώσουμε όλους τους μυς που στηρίζουν την ποδοκνημική άρθρωση, όλους τους μυς που δυναμώνουν το πέλμα. Αν ασχοληθείς με αυτή την ενδυνάμωση, δύσκολα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.....


Συμφωνώ απολύτως - τελικά. Η έλλειψη επαρκών διατάσεων μου φταίει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (τρέξιμο σε άσφαλτο, παπούτσι, περιστασιακές μεγάλες αποστάσεις κλπ). Όποιος/α ενδιαφέρετε και γι αυτό και γι άλλα πολλά, ιατρικής φύσης, ας ανατρέξει στο www.sportsinjurybulletin.com

Βασίλης Κοντογιάννης

Edited by - Vassilis Kontoyannis on 29/09/2006 12:19:50
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Leonardo
Elite Forum-Runner



2254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2006 :  13:01:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην έκθεση SPORTS SHOW, απέναντι απο το περίπτερό μου είναι ένα περίπτερο
ποδολογίας. (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ)
Πιάσαμε την κουβέντα, και τα πράγματα που έμαθα ηταν πολύ χρήσιμα.
Καταρχήν, έχει μαζί του στο περίπτερο μηχανήματα για να σου κάνει την ακτινογραφία
του πέλματος σου, με σκοπό να σου πει για τυχόν ανωμαλίες, να σε συμβουλέψει
για το τι μπορείς να κάνεις, μέχρι και να σου φτιάξει πάτους αθλητικούς,ειδικά για εσένα (γιατί για την καθημερινότητα είναι άλλοι πάτοι).
Πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Η εξέταση εντός έκθεσης στοιχίζει 15 ευρουλάκια, ενω εκτός έκθεσης 70.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikospet
Advanced Forum-Runner

Greece


382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2006 :  13:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit nikospet Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Vassilis Kontoyannis

quote:
Originally posted by unknown

...... Και είναι το άλλο, αυτό που δε δίνουμε σημασία εμείς που τρέχουμε, γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στο τρέξιμο και δεν προλαβαίνουμε να δυναμώσουμε όλους τους μυς που στηρίζουν την ποδοκνημική άρθρωση, όλους τους μυς που δυναμώνουν το πέλμα. Αν ασχοληθείς με αυτή την ενδυνάμωση, δύσκολα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.....


Συμφωνώ απολύτως - τελικά. Η έλλειψη επαρκών διατάσεων μου φταίει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (τρέξιμο σε άσφαλτο, παπούτσι, περιστασιακές μεγάλες αποστάσεις κλπ). Όποιος/α ενδιαφέρετε και γι αυτό και γι άλλα πολλά, ιατρικής φύσης, ας ανατρέξει στο www.sportsinjurybulletin.com

Βασίλης Κοντογιάννης



είναι αλήθεια ότι η γνώση των σωστών και επαρκών διατάσεων ειναι μεγάλο πρόβλημα για ανθρώπους σαν και εμένα που εχουμε ξεκινήσει λίγο καιρό το τρέξιμο και δεν εχουμε την συμβουλή κάποιου ειδικού. προσωπικά δεν ειμαι ποτέ σίγουρος ότι κάνω πάντα τις σωστές διατάσεις και ειδικά με τον σωστό τρόπο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vassilis Kontoyannis
Forum-Runner

Greece


73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2006 :  14:40:13  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Vassilis Kontoyannis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
είναι αλήθεια ότι η γνώση των σωστών και επαρκών διατάσεων ειναι μεγάλο πρόβλημα για ανθρώπους σαν και εμένα που εχουμε ξεκινήσει λίγο καιρό το τρέξιμο


Γειά χαρά σ΄ όλους.
Τρέχω, ερασιτεχνικά, τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω στο ενεργητικό μου εφτά μαραθωνίους (αγώνες ή προπονήσεις, με 4h:16΄στην κλασσική το 2005). Χωρίς να με διακρίνει, λοιπόν, ιδιαίτερη εμπειρία και όγκος χιλιομέτρων, νομίζω ότι οι διατάσεις που έχει το RUNNER στα τεύχη Νο 1, σελ. 47 και Νο 8, σελ. 53-54 είναι ΟΚ.
Για την πελματιαία απονευρωσίτιδα δείτε στη σελ. 66 του 1ου τεύχους
Προσωπικά, παράλληλα με τις θεραπείες που ακολουθώ, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω σιγά-σιγά 3 με 5 χλμ. και ο Θεός βοηθός.
Υ.Γ. : H τηλεοπτική διαφήμιση της φετινής Κλασσικής μου ματώνει την καρδιά !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maria
Advanced Forum-Runner

Greece


321 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2006 :  20:54:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη πως πάει η πατουσίτσα; Για να λες ότι θα ξεκινήσεις σιγά σιγά κρίνω καλύτερα.

Ξεκίνα σε χόρτο αν έχεις την δυνατότητα αλλά καλό, όχι με λακουβίτσες. Κράτα τα γόνατα χαμηλά και μην τρέχεις χοροπηδώντας (οικονομικό τρέξιμο) για να αποφύγεις τους κραδασμούς.
Μην βάζεις όρια τα χιλιόμετρα, ξεκίνα αργά και αν πονέσεις μην το πιέσεις άλλο εκείνη την ημέρα. Κάνε διατασούλες, βάλε πάγο και την άλλη μέρα ξανά λίγο λίγο. Στην αρχή ο πόνος θα υπάρχει, αλλά μην το ζορίσεις αν είναι έντονος και δεις ότι χειροτερεύει. Αν παραμένει αλλά είναι "γλυκός" συνέχισε αλλά χαλαρά, σιγά σιγά υποχωρεί, εμένα πάντως έτσι έγινε. Περνά αργά το άτιμο!
Μια μέτρια αποκατάσταση θα σε κάνει να περάσεις τα ίδια από την αρχή.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα να τρέχεις και πάλι γερός.


"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vassilis Kontoyannis
Forum-Runner

Greece


73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2006 :  23:12:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Vassilis Kontoyannis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σ΄ όλους.
Μαρία, το χθεσινό 4άρι ήταν όμορφο. Ήταν η πρώτη - αργή - προπόνηση μετά από μέρες. Το σημερινό 10άρι - ήρεμο κι αυτό - ήταν απλά θαυμάσιο ! Ξαναβρήκα τον εαυτό μου, ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε!
Οι διαδρομές έγιναν στο αγαπημένο μου μέρος, στο πάρκο της Δεξαμενής, στο Λουτράκι. Το έδαφος εκεί είναι πατημένο χώμα με λίγες ανωμαλίες. Φυσικά και με τις κατάλληλες ανηφορίτσες του! Συνεπώς, ο διασκελισμός μου ήταν μικρός και "οικονομικός".
Αλλά....
Με το που "κρύωσα", ο πόνος ήρθε και παραμένει έντονος. Ελπίζω οι διατάσεις, το μπουκάλι και ο πάγος να με ανακουφίσουν μέχρι αύριο. Θα περιμένω με περιέργεια και ανυπομονησία.
Έχω κι εγώ κατά νου τα όσα πέρασες και σκοπεύω να τα αντιμετωπίσω με την ίδια τακτική της αναμονής. Αυτό που μου είναι αδύνατο, πια , να κάνω είναι να περιμένω να περάσει εντελώς ο πόνος πριν ξαναρχίσω προπονήσεις. Αυτός ο άτιμος ούτε με την πλήρη ανάπαυση δεν υποχωρεί.
Βέβαια, το ζόρι δεν το σηκώνει! Τι να πω... μπλέξαμε, τα ξέρεις.



Β.Κ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000