Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Ταχίνι: εύγευστο και θρεπτικό!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 28

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2012 :  22:20:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by joker is job

ΤΑΧΙΝΙ "ΠΑΓΓΑΙΟ"
Απο το 1888
Απο το εργαστήρι της οικογένειας Φλώρου!

Με τα χαρτοκιβώτια απο τη Μεσορόπη Καβάλας!!

Απίστευτη γεύση!

Καθημερινά και ανελοιπώς!
Στα ταξίδια πάντα το βαζάκι μαζί μου.

Τώρα που το λές Νίκο, μάλλον γι εξάρτηση πρόκειται!



Θα τον τιμήσω τον κ.Φλώρο στην πρώτη ευκαιρία...

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2012 :  22:25:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή είναι ψημένο σε ξυλόφουρνους,
έχει αυτή τη γεύση του "καπνιστού".

Αυτό έιναι που λέει ο saridis γεύση καμμένου..

Αυτό είναι που το κάνει και ιδιαίτερο όμως Παύλο..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2012 :  22:56:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το μυστικό είναι η πρώτη ύλη,το σουσάμι δηλαδή.
Ο καλής ποιότητας σησαμόσπορος, εισάγεται από το Σουδάν. Υπάρχει και δεύτερης ποιότητας που εισάγεται από άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται πια, αν εξαιρέσουμε μια πειραματική προσπάθεια της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία προϊόντων χαλβά Αφοί Χαΐτογλου.

Οι μικροσκοπικοί σπόροι του σουσαμιού τοποθετούνται μέσα σε ανοξείδωτες λεκάνες διαμέτρου 2 μέτρων και βάθους 40 πόντων, όπου κυκλοφορεί ατμός. Από εκεί, καθώς ζεσταίνεται ο σπόρος μέσα από σωλήνες και κοχλίες, κατεβαίνει και απλώνεται πάνω σε δίσκους πέτρινους, διαμέτρου ενός μέτρου και βάρους ενός τόνου η καθεμιά. Στην έσω επιφάνειά τους υπάρχουν σμιλευμένοι αύλακες. Εκεί, ανάμεσα στους δίσκους αυτούς, οι κόκκοι συνθλίβονται και από τα λούκια σταλάζει ο αλεσμένος φυσικός πολτός, δηλαδή το ταχίνι.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_18/02/2006_146084





"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"

Edited by - NIKOS T. on 08/02/2012 22:59:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



4576 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2012 :  23:36:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Υπάρχει κανένας άλλος εθισμένος στο ταχίνι ολικής??
Είναι κανονική εξάρτηση,το μοναδικό τρόφιμο που καταναλώνω ανελλιπώς κάθε μέρα!
Είναι φυσιολογικό?


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"



[:)Κι εγω !!!
καθε πρωι, ταχινι ολικης απο την ΒΙΟΕΛΛΑΣ μαζι με το μελι μου κ μια φετα ψωμι !!!

Καληνυχτα σας !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



4576 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2012 :  23:39:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι απάντησε σε ένα φίλο από Αθήνα και μια φίλη από Κρήτη.
Τους έδωσα το τηλ. του, να τον πάρουν να τους πει αν στέλνει εκτός Δράμας.
Δεν φημίζεται για την ευγένεια του....
Το χω πει, σε επόμενη συνάντηση θα φέρω να δοκιμάσετε.
Αν φέρει και ο Στρατηγός κανένα καρβέλι θα ναι ο καλύτερος συνδυασμός!"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"



..θα πραξω τα δεοντα Νικο , μην ανησυχεις !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  10:16:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by joker is job

Επειδή είναι ψημένο σε ξυλόφουρνους,
έχει αυτή τη γεύση του "καπνιστού".

Αυτό έιναι που λέει ο saridis γεύση καμμένου..

Αυτό είναι που το κάνει και ιδιαίτερο όμως Παύλο..


Αυτή η γεύση Παύλο έχει να κάνει με την ποικιλία του σπόρου.
Το ξανθό γλυκίζει,το μαύρο(μαυροσούσαμο) ελαφρώς πικρίζει.
Το ξανθό έχει ήπια γεύση.
Το μαύρο είναι σχεδόν καπνιστό!



"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

saridis
Senior Forum-Runner

Greece
606 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  10:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit saridis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
θα παρω το λευκο τοτε παρακαλω
μπορω να φαω σε φουλ σεζον χιλιομετρων (ανοιξη-καλοκαιρι) και 3-4 μισοκιλα τη βδομαδα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  10:53:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by saridis

θα παρω το λευκο τοτε παρακαλω
μπορω να φαω σε φουλ σεζον χιλιομετρων (ανοιξη-καλοκαιρι) και 3-4 μισοκιλα τη βδομαδα!


Δεν με κατάλαβες Παύλο.
Αν ο σπόρος είναι μαύρος(μαύρο σουσάμι),τότε θα έχει γεύση καπνιστού και το απλό και το ολικής αλέσεως.


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sugar
Elite Forum-Runner

Greece


2229 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  11:12:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δωσε και μενα θειο!!! Καλημερα Νικο και απο μενα ...γι αυτο θα ερθω και γω Διον....να φαω ταχινι ολικης...ενα κιλο για μενα παρακαλω....

"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  12:13:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by saridis

θα παρω το λευκο τοτε παρακαλω
μπορω να φαω σε φουλ σεζον χιλιομετρων (ανοιξη-καλοκαιρι) και 3-4 μισοκιλα τη βδομαδα!


Έτσι εξηγούνται οι επιδόσεις σου!!
Παίρνεις την καλύτερη ντόπα.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2012 :  12:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by sugar

Δωσε και μενα θειο!!! Καλημερα Νικο και απο μενα ...γι αυτο θα ερθω και γω Διον....να φαω ταχινι ολικης...ενα κιλο για μενα παρακαλω....

"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!


Να χεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαζί σου.
Θα σας ντοπάρω πριν τον αγώνα.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2012 :  19:20:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το συζητήσαμε πριν λίγες μέρες,
Στο ταχίνι το έλαιο του σησαμιού διαχωρίζεται από την πάστα με τον καιρό. Δηλαδή όταν είναι παλιό γίνεται αυτό και τότε θέλει ανακάτεμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fanis.
Advanced Forum-Runner

Greece


373 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2012 :  22:47:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδες σημερα εφτιαξα το δικο μου ταχινακι.καβουρδισα 250γρ σουσαμι για 5-6 λεπτα,το αφησα να κρυωσει περιπου 20 και μετα το ανακατεψα στο multi μαζι με 70-75γρ ελαιολαδο για 3 λεπτα.για πρωτη φορα εγινε πολυ καλο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Expresso
Newbie Forum Runner

5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2012 :  23:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Πολύ καλή η ιδέα σου!
Μόνη απορία μου σχετικά με το είδος του λαδιού. Είναι κατάλληλο το ελαιόλαδο ή θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθεί κάποιο σπορέλαιο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  11:37:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ταχίνι γίνεται με σησαμέλαιο και όχι με ελαιόλαδο.
500 γρ. σουσάμι + 150 γρ σησαμέλαιο.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 28 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000

Fitness Pulse