Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Διάφορα...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/07/2013 :  15:14:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, το Φόρεϊν Όφις κάνει αναφορά στις τσούχτρες που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Οι Βρετανοί τουρίστες ενημερώνονται για την ύπαρξη πολλών μεδουσών φέτος στην Μεσόγειο και καλούνται να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών.Δεν ξέρω αν έχει πολλές τσούχτρες φέτος στις ελληνικές θάλασσες αλλά εγώ, σε πολλές διαφορετικές θάλασσες, δεν συνάντησα ούτε μία. Μπορεί να με αποφεύγουν. Ή να με σέβονται. Πάντως, η ύπαρξη πολλών μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες αντισταθμίζεται από την πλήρη απουσία Ελλήνων από τις ελληνικές θάλασσες. Οπότε, το Φόρεϊν Όφις θα μπορούσε να προειδοποιεί μεν τους Βρετανούς τουρίστες πως υπάρχουν πολλές μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες αλλά, παράλληλα, να τους ενημερώνει πως φέτος στις ελληνικές θάλασσες υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες.
(Σε πολύ τουριστικό νησί, με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, πήγα με μια φίλη μου σε τουριστικό κατάστημα για να αγοράσει ένα αξεσουάρ απαραίτητο για την παραλία. Η κυρία που έχει το κατάστημα πανηγύρισε μόλις μας είδε. Πιάσαμε την κουβέντα και μας είπε το εξής»: «Δεν χαίρομαι πια όταν βλέπω Έλληνες επειδή θα ψωνίσουν. Αλλά το ότι υπάρχουν ακόμα έστω και λίγοι Έλληνες τουρίστες και μπορούν να ψωνίζουν κάτι σημαίνει πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε διαλυθεί ακόμα εντελώς». Θα έπρεπε να δείτε την έκφρασή της.)

http://pitsirikos.net/2013/07/%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82/

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/07/2013 :  16:08:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν θυμάμαι καν πως βρέθηκα στο συγκεκριμένο site,αλλά τα mouse pads που έχει μου άρεσαν πολύ!!!
http://www.zazzle.co.uk/i_love_running_mouse_pads-144590648513553787

---------------------------
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/08/2013 :  02:37:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έψαχναν να αγοράσουν χύτρα στο διαδίκτυο και τους ήρθε η... Αντιτρομοκρατική

Ένα σακίδιο που ήθελε ο πατέρας της οικογένειας σε συνδυασμό με την αναζήτηση για μια χύτρα ήταν αρκετά για να χτυπήσει «κόκκινος συναγερμός» στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Μια αναζήτηση στο Google ήταν αρκετή για να βρεθεί μια οικογένεια από το Long Island της Νέας Υόρκης, αντιμέτωπη με άνδρες της αντιτρομοκρατικής και να θεωρηθεί ύποπτη ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ!

Δεν είναι σενάριο του Χόλιγουντ αλλά πραγματικότητα.

Το χρονικό της απίστευτης αυτής ιστορίας ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες όταν η μητέρα της οικογένειας έβαλε στη μηχανή αναζήτησης την λέξη χύτρα, ο πατέρας έβαλε τη λέξη σακίδιο και ο 20χρονος γιος παράλληλα πλοηγείτο σε ιστοσελίδες σχετικές με όσα συνέβησαν στο μαραθώνιο της Βοστόνης, πατώντας links σχετικά με βόμβες. Όλα αυτά συνέθεσαν το κατάλληλο προφίλ ενός επικείμενου τρομοκράτη.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η μητέρα της οικογένειας- το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα- περιγράφει πως μια απλή αναζήτηση ήταν αρκετή για να χτύπησε συναγερμός στις αντιτρομοκρατικές αρχές των ΗΠΑ.

Τρια μαύρα αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι μας

« Όλα έγιναν γύρω στις 9 το πρωί, όταν ο σύζυγός μου έτυχε να είναι στο σπίτι. Καθόταν στο σαλόνι παρέα με τους δύο σκύλους μας, όταν άκουσε αυτοκίνητα να σταματούν έξω από το σπίτι μας. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τρία μαύρα SUV στην είσοδο του γκαράζ. Έξι άνδρες κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα, φορώντας πολιτικά και οι δύο κατευθύνθηκαν στο πλάι του σπιτιού, δύο στο πίσω μέρος και οι άλλοι χτύπησαν το κουδούνι.

Η αλήθεια είναι ότι ένα εκατομμύριο πράγματα πέρασαν από το μυαλό του συζύγου μου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Του έδειξαν τα διαπιστευτήριά τους ενώ σε εμφανές σημείο βρισκόντουσαν και τα όπλα τους. Κατόπιν τον ρώτησαν εάν θα μπορούσαν να μπουν στο σπίτι και εκείνος τους απάντησε ’φυσικά’.

Μπήκαν μέσα και άρχισαν να κοιτούν το σαλόνι, τα έπιπλά μας, κοίταξαν στη βιβλιοθήκη, δεν είδαν κάποια βιβλία σχετικά με την κατασκευή βομβών, ούτε κάποιο βιβλίο σχετικό με την αναρχία. Πήγαν στο υπνοδωμάτιό μας, χάιδεψαν τα σκυλάκια μας και μάλιστα όταν ρώτησαν εαν μπορούν αν δουν το δωμάτιο του γιου μας και ο άνδρας μου τους απάντησε ότι κοιμόταν, εκείνοι έδειξαν κατανόηση».

Μήπως έχετε κάποια βόμβα στο σπίτι σας; Μήπως έχετε κάποια χύτρα;

Μετά άρχισαν οι ερωτήσεις για το που δουλεύει ο άνδρας μου, από που είναι, που ζουν οι γονείς του και άλλα. Αυτό όμως που ήταν αρκετά αστείο ήταν όταν έκαναν την εξής ερώτηση

Έχετε κάποια βόμβα; Μήπως έχετε κάποια χύτρα;

Οχι δεν έχω και δυστυχώς δεν έχουμε χύτρα αλλά έχουν έναν ατμομάγειρα ρυζιού. Τον χρησιμοποιεί η σύζυγός μου για να φτιάχνει κινόα.

’Τι στο καλό είναι το κινόα’ αναρωτήθηκαν.

Μετά από αρκετή ώρα και πολυάριθμες ερωτήσεις πείστηκαν πως η οικογένεια είχε ανησυχίες σχετικά με τη μαγειρική και όχι την τρομοκρατία...


protothema.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/08/2013 :  01:33:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.

Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου.

Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα.

Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.

Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.

Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.

Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους. thesecretrealtruth.blogspot.gr

Edited by - KostasPVol on 21/08/2013 01:34:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/08/2013 :  11:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μεγάλη προσοχή σε όσους τραβούν φωτογραφίες από το κινητό τους και τις αναρτούν στο διαδίκτυο.. Παρακολουθήστε οπωσδήποτε το βίντεο που ακολουθεί, και μοιράστε τις πληροφορίες που αναφέρει σε οποιονδήποτε κάνει κάτι ανάλογο…

Προστατέψτε τα μικρά παιδιά, και πάρτε οπωσδήποτε μέτρα πρόληψης – είναι πολύ σημαντικό…
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBC news, οι hackers μπορούν πολύ εύκολα μέσω μίας φωτογραφίας που βρίσκεται στο internet να εξακριβώσουν την τοποθεσία όπου το εικονιζόμενο άτομο εργάζεται, διαμένει ή (στην περίπτωση παιδιών).. πηγαίνει σχολείο…

Η Susanne McDonald και η κόρη της Laney σε μία φαινομενικά αθώα «σκηνή» στην αρχή περίπου του βίντεο… Η Sussane τραβά φωτογραφία της Laney από το «έξυπνο τηλέφωνο της» : στη συνέχεια αν η φωτογραφία «ανέβει» στο διαδίκτυο (σ.σ. pentapostagma.gr – σε ιστοσελίδες όπως το Facebook ή το photobucket) ένας εξειδικευμένος χρήστης μπορεί με ένα απλό κλικ να βρει ακόμη και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το άτομο που εικονίζεται στη φωτογραφία…

«Είναι τρομακτικό και σοκαριστικό», δηλώνει η Susanne McDonald… Με συγκεκριμένες τεχνικές οι hackers μπορούν να βρούν ακόμη και την ακριβή τοποθεσία του δωματίου της Laney, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ..

Σύμφωνα με ειδικούς, η συγκεκριμένη απειλή είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή απειλή των ημερών μας:

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=N2vARzvWxwY&feature=player_embedded


___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/08/2013 :  12:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.

Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου.

Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα.

Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.

Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.

Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.

Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους. thesecretrealtruth.blogspot.gr




WHERE ARE THE VOYAGERS?

Voyager 1


http://voyager.jpl.nasa.gov/where/

The chart in the above link is a real-time odometer of Voyager 1's distance from the Earth and the Sun in astronomical units (AU) and kilometers (KM). Note: Because Earth moves around the sun faster than Voyager 1 is traveling from Earth, the distance between Earth and the spacecraft actually decreases at certain times of the year.

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/08/2013 :  13:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitakos

quote:
Originally posted by KostasPVol

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.

Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου.

Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα.

Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.

Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.

Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.

Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους. thesecretrealtruth.blogspot.gr




WHERE ARE THE VOYAGERS?

Voyager 1


http://voyager.jpl.nasa.gov/where/

The chart in the above link is a real-time odometer of Voyager 1's distance from the Earth and the Sun in astronomical units (AU) and kilometers (KM). Note: Because Earth moves around the sun faster than Voyager 1 is traveling from Earth, the distance between Earth and the spacecraft actually decreases at certain times of the year.

___________________
Run Natural... run Bare



Ακριβώς! Αφού ο πλανήτης μας κινείται γύρω από τον Ηλιο με την ταχύτητα των 30 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο (!), ενώ το Voyager με ταχύτητα 17Κ/sec, είναι φυσικό η σχετική απόσταση μεταξύ τους (Γη – Voyager) να «παλινδρομεί». Και μετά γράφονται όλες αυτές οι παπαρολογίες σε διάφορα blogs και σε λίγο θα έρθουν να μας απαγάγουν και οι εξωγήινοι!

Καλό θα ήταν να διπλοελέγχουμε τέτοιου είδους πληροφορίες πριν τις αναρτούμε, για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/08/2013 :  11:14:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ν. Κατσαρός: «Πόσο επικίνδυνα είναι τα ληγμένα τρόφιμα;»



ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Νίκος Κατσαρός
π..πρόεδρος ΕΦΕΤ

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό από την αγορανομική διάταξη που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με την οποία τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας {δηλαδή ληγμένα} θα βρίσκονται στα καταστήματα τροφίμων σε ειδικά ράφια με την ένδειξη «τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας» και θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή. Τα τρόφιμα αυτά είναι μακράς διαρκείας όπως ρύζι,μακαρόνια,κριθαράκι,ζυμαρικά,φασόλια,φακές ,ρεβίθια,κάθε είδους κονσέρβες κλπ και όχι ευαλοίωτα τρόφιμα όπως γάλα,γιαούρτι,κρέας.Τα ληγμένα αυτά τρόφιμα προορίζονται για τις οικονομικά αδύνατες τάξεις του πληθυσμού πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση των τροφίμων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.Τα ληγμένα τρόφιμα εάν η συσκευασία τους έχει διατρηθεί έστω και ελάχιστα μπορεί να προκληθούν αλλοιώσεις από μικρόβια και να προκαλέσουν στόν καταναλωτή γαστρεντερικές διαταραχές, εμέτους κλπ αλλά και σοβαρότερες επιπτώσεις που θα φανούν αργότερα. Ακόμη εάν δεν έχουν διατηρηθεί σωστά π.χ. σε χώρους ζεστούς και υγρούς, μπορούν πέραν από την αλλοίωση των γευστικών χαρακτηριστικών να έχουν υποστεί και άλλες σοβαρότερες αλλοιώσεις με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών..Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές γνώριζαν και παρατηρούσαν προσεκτικά την ημερομηνία λήξης και δεν αγόραζαν ούτε τρόφιμα πού ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξης,σήμερα ομως¨ερχεται η κυβέρνηση και ανεβάζει στα ράφια τα ήδη ληγμένα τρόφιμα.Είναι γνωστό ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι ήδη ασθενικοί έως ανύπαρκτοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν επί πλέον και στον έλεγχο των ληγμένων τροφίμων .Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα της Eurostat το 75% των Ελλήνων καταναλωτών δεν εμπιστεύονται ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ασφαλή.Η αγορανομική αυτή διάταξη θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία τους.Ο ΕΦΕΤ με Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στις 23/10/2012 βεβαίωνε οτι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας δεν είναι δυνατόν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ποιότητα των περασμένης διαθεσιμότητας τροφίμων δηλαδή των ληγμένων τροφίμων.

Σοβαρό όμως είναι και το γεγονός ότι εστιατόρια,ταβέρνες,καταστήματα έτοιμου και πρόχειρου φαγητού θα εκμεταλλευτούν την διάταξη αυτή και στον βωμό του κέρδους θα σερβίρουν τα ληγμένα προϊόντα στους πελάτες.Η αγορανομική διάταξη αναφέρει ότι τα τρόφιμα αυτά δεν προορίζονται για εστιατόρια και απαγορεύεται στους εστιάτορες κλπ να αγοράζουν την κατηγορία αυτή των τροφίμων,ποιος ομως θα μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο. Έτσι κάποιοι ασυνείδητοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος αυτών των εστιατορίων και των κέντρων μαζικής εστίασης που τηρούν την αγορανομική αυτή διάταξη.Επιπλέον υπάρχει και ο κίνδυνος με αυτήν την διάταξη να γεμίσει η αγορά με τρόφιμα κακής ποιότητας.Τέλος θα υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που θα διαθέτουν τα ληγμένα τρόφιμα.Στον καταναλωτή είναι γνωστες οι εικόνες απελπισμένων που αναζητούν ότι ληγμένα τρόφιμα στα σκουπίδια ¨η τις εικόνες επιδρομών από περιθωριακούς στις χωματερές για ληγμένες κονσέρβες και αλλά τρόφιμα.Όλα αυτά έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση ανεβάζοντας στα ράφια ληγμένα τρόφιμα χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί και την ασφάλεια τους.Με αυτήν την ενέργεια η κυβέρνηση βάζει την σφραγίδα της στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων στον καιρό του μνημονίου.Είναι λάθος ο διαχωρισμός των πολιτών σε δυο κατηγορίες:αυτούς που θα έχουν την οικονομική ευχέρεια και θα αγοράζουν τα υγιεινά,ποιοτικά καλά και ασφαλή τρόφιμο και εκείνους που δεν θα έχουν την οικονομική ευχέρεια και θα αγοράζουν τα ληγμένα,ποιοτικά υποβαθμισμένα και πιθανόν μη ασφαλή τρόφιμα.

Η Ε.Ε δεν έχει εκδώσει ποτέ Οδηγία όπου είναι υποχρεωτικό τα τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας δηλ. τα ληγμένα να μπαίνουν στα ράφια των καταστημάτων για καμία χώρα-μέλος της ΕΕ. Στην χώρα μας είχε εκδοθεί μία αγορανομική διάταξη το 1989 για το θέμα αυτό , χωρίς ποτέ να ενεργοποιηθεί. Παράλληλα τα βιολογικά προϊόντα θα υποστούν μεγάλη υποβάθμιση και η ζήτηση τους θα περιορισθεί σημαντικά αφού κανείς πια δεν θα τα εμπιστεύεται. Ιδιαίτερα τα τρόφιμα ιδιωτικής ετικέτας θα υποστούν μεγάλη καθίζηση στις πωλήσεις παρά την πολύ σημαντική αύξηση των πωλήσεων που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.Μέχρι σήμερα πάντως κανένα πολυκατάστημα ¨η σουπερμάρκετ δεν προτίθεται να εφαρμόσει αυτήν την αγορανομική διάταξη και δικαιολογημένα αφού φοβούνται οτι ληγμένα προϊόντα στα ράφια τους θα δράσουν αρνητικά στα μάτια των καταναλωτών και και θα υποβαθμίσουν το καλό όνομα του καταστήματος τους.
Προτείνω να τροποποιηθεί η αγορανομική αυτή διάταξη και να μπαίνουν στα ειδικά ράφια των καταστημάτων τα τρόφιμα που πρόκειται να λήξουν στον επόμενο μήνα με ειδική καθορισμένη τιμή και όχι αυτά που έχουν ήδη λήξει.Οσον αφορά τα ληγμένα τρόφιμα αυτά κατόπιν ελέγχων μπορούν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς.Αυτό γίνεται στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.Μαλιστά στην Αγγλία ακόμα και στα ευαλλοίωτα τρόφιμα π.χ. γάλα την ημέρα λήξεως προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή.Η κυβέρνηση είχε μία σειρά απο ευνοίκότερες λύσεις πού και τους καταναλωτές με οικονομικές δυσχέρειες να ενισχύσει αλλά και την αγορά να προστατεύσει.Αντ αυτού επέλεξε αυτό που επισημαίνει το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ οτι: η συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη θα μετατρέψει την χώρα μας σε χωματερή τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας και τους καταναλωτές σε πολίτες με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια.Η κύρια ωφελημένη από την αγορανομική αυτή διάταξη είναι η βιομηχανία τροφίμων που μέχρι τώρα τα ληγμένα τρόφιμα ή πήγαιναν γιαζωοτροφές ή στις χωματερές κλπ.Τέλος η αγορανομική διάταξη καθιστά τον πωλητή υπεύθυνο για την ασφάλεια των ληγμένων τροφίμων ,αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει διότι το κόστος για τον έλεγχο της ασφάλειας αυτών των τροφίμων θα υπερέβαινε κατά πολύ την αξία τους.


___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2013 :  15:14:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ποστάρω όπως μου το στείλανε:

Επάγγελμα..."αυτοφωράκιας"

Είναι συνήθως άνεργοι ή συνταξιούχοι που πληρώνονται 100 ευρώ κάθε φορά που συλλαμβάνονται ως "υπεύθυνοι καταστήματος", προκειμένου να οδηγηθούν στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ το "αφεντικό" είναι ... εξαφανισμένο.
Ο λόγος για τους "αυτοφωράκηδες", τους γνωστούς ... υπαλλήλους για τα δικαστήρια που διαθέτει ο "κόσμος της νύχτας".
Το προφίλ του "αυτοφωράκια" δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά - μπορεί να είναι κάποιος "φουσκωτός", που εκτελεί και ρόλο προστασίας στο μαγαζί, κάποιος διαζευγμένος που προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον εισόδημα, για να πληρώσει διατροφή ή ακόμη κι ένας συνταξιούχος, που θέλει να συμπληρώσει την πενιχρή - ενίοτε - σύνταξή του. Ακόμη και απότακτους αστυνομικούς συναντούν οι πρώην συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια εφόδων, ως "υπεύθυνους καταστήματος".
Το νυχτοκάματο κυμαίνεται στα 40 με 50 ευρώ, απλώς, για να κάθεσαι ... περιμένοντας τη σύλληψη. Συνήθως, όμως, "για να μην πηγαίνουν τσάμπα τα λεφτά του αφεντικού, κάνεις και κάτι άλλο..." όπως λένε οι γνωρίζοντες το χώρο της νύχτας.
Το σίγουρο είναι ένα: Αν γίνει έφοδος από κάποια υπηρεσία και ρωτήσουν ποιός είναι ο υπεύθυνος καταστήματος, ο "αυτοφωράκιας" είναι υποχρεωμένος να απαντήσει "εγώ". Και, βέβαια, να συλληφθεί για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται ... τυχερός, γιατί το "μπόνους" διανυκτέρευσης στα κρατητήρια είναι 100 ευρώ. "Κάτι να φας, κάτι να πιείς, κάτι να ταλαιπωρηθείς και αν δεν πάρεις αναβολή στο δικαστήριο, να λερώσεις το ποινικό σου μητρώο...", τονίζουν οι δικηγόροι που τους υπερασπίζονται στα Αυτόφωρα και συνήθως είναι έμπιστοι των επιχειρηματιών.
Γι' αυτό και η σταδιοδρομία στο χώρο είναι σχετικά βραχύβια. Οι φάτσες των "αυτοφωράκηδων" στα μαγαζιά της νύχτας αλλάζουν συχνά. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι οι δικηγόροι, "πόσες καταδίκες κι αναστολές να πάρεις στα δικαστήρια;".
Αν, όμως, είσαι καλός, ο "κόσμος της νύχτας" ξέρει να ανταποδίδει. Κάπου τους ... βολεύει - "ήταν αυτοφωράκιας στο τάδε μαγαζί ο Μπάμπης παιδιά. Ξηγημένο παλικάρι. Υπάρχει καμιά θέση στις μάρκες;"...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2013 :  14:58:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πραγματικά πολύ όμορφο!!!!



"Stayin' Alive" των Bee Gees
Είναι καταπληκτικό, κάποιοι με πολύ μεράκι και όρεξη ξόδεψαν πολλές ώρες για να συναρμολογήσουν τα διάφορα βίντεο.... Το αποτέλεσμα είναι απλά θαυμάσιο!
Οι πιο πολλοί στα βίντεο αυτά έχουν πεθάνει πολύ πριν οι Bee Gee's ηχογραφήσουν το «Stayin' Alive». Είναι βέβαιο πως θα το απολαύσετε.... Η μουσική μπορεί να αλλάζει αλλά οι κινήσεις είναι αθάνατες.... Χορεύουν μεταξύ άλλων οι Gene Kelly, Frank Sinatra, Gene Nelson, Larry Parks, Fred Astaire, Phil Silvers and others having fun dancing. Love those Bee Gees!


Ανοιξτε ΕΔΩ

http://www.youtube.com/watch_popup?v=mz3CPzdCDws

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2013 :  12:59:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!

Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.

Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.

Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).

Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!

Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

- See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/to-mistiko-pou-kratai-orthio-ton-parthenona-epi-2-500-chronia/#sthash.ZVtnCIHr.dpuf

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2013 :  14:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σύντομα «μεταλλαγμένος» σολομός στα αμερικανικά σουπερμάρκετ

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=535868

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  20:40:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.enikos.gr/various/189223,FWTO-To_test_poy_8a_sas_afhsei_afwnoy.html
Φανταστικό!!!!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

G.A.P.
Forum-Runner

105 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  22:50:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΝΤΩΣ ΦΟΒΕΡΟ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2013 :  13:47:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι.........

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NHkrH3S6sbo

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000