Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Τι άλλο σπορ να κάνω για να τρέχω πιο αποδοτικά??
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

Dimosthenis
Master Forum-Runner

Greece
4411 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2012 :  01:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Skakinen

quote:
Originally posted by blue_runner

- Αγαπητέ blue_runner πώς ακριβώς βελτιώνεται η αερόβια ικανότητα από την ελεύθερη κατάδυση;

Ξεκίνα τις καταδύσεις για να το καταλάβεις και μετά πήγαινε για τρέξιμο και κοιτα την διαφορα

Το Μαραθώνιο που τρέχεις άνετα θα τον έτρεχες πιο άνετα, πιο γρήγορα κλπ αν, και μόνο αν, ακολουθούσες ειδική προπόνηση Μαραθωνίου.

και ποιος είπε ότι είναι κανόνας αυτός, και γιατί να ακολουθήσει κάποιος ειδική προπόνηση για να τρέξει μαραθώνιο, αυτά είναι για τους κολλημένους που αν και ερασιτέχνες το παίζουν ολυμπιονίκες,και έχουν θησαυρίσει τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές.Εγω τρέχω μονο 20
-30 χιλιομετρα την εβδομαδα και καθε κυριακη σχεδον παω για καταδυση, και κανω γυρω στις 4 ωρες μαραθωνιο που μου φτάνει και με περισσεύει,και ποτε δεν ειχα τραυματισμο στα 14 χρονια που τρεχω, ουτε εχω ποτε επισκεφτει γιατρο η φυσιοθεραπευτη η ουσια λοιπον ειναι να εναλλασεις το τρεξιμο και με αλλα αθλήματα που θα δεις οτι βοηθαει το ενα το αλλο,και οσο για την μυικη ενδυνάμωση απο την κολύμβηση που λες οτι ειναι χρησιμη μονο για κολυμβητη οχι για δρομεα κανεις μεγαλο λαθος



- Αφού στην κατάδυση δεν λειτουργεί ο αερόβιος μεταβολισμός, πώς βελτιώνεται; Η Εργοφυσιολογία λέει ότι πρέπει να ''στρεσσάρουμε'' έναν μηχανισμό παραγωγής ενέργειας υπό συγκεκριμένες συνθήκες για να βελτιωθεί αυτός. Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό παρακαλώ να το μοιραστείς μαζί μας.

- Στην κολύμβηση οι μύες των αρθρώσεων των κάτω άκρων (βασικά γόνατο,ισχίο αλλά και ποδοκνημική) δουλεύουν σε συγκεκριμένες γωνίες και όχι υπό μεγάλη αντίσταση σε αντίθεση με το τρέξιμο όπου υπάρχει ο καθοριστικός παράγων ''Βάρος του σώματος''. Επίσης, οι πλειομετρικές συστολές δεν υφίστανται μέσα στο νερό.

- Το αν είναι απαραίτητη η ειδική προπόνηση Μαραθωνίου για τον Μαραθώνιο, νομίζω ότι δεν αντέχει σε σχολιασμό.

Αν έχεις να απαντήσεις με επιχειρήματα στα παραπάνω, με χαρά να τα διαβάσω, αν όμως με προτρέψεις ξανά σε εμπειρικές επαληθεύσεις των απόψεών σου, τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου και θα κλείσω τη συζήτησή μας με το ''έτσι είναι αν έτσι νομίζετε''.

Υ.Γ.
Όσο για τον ατυχή χαρακτηρισμό ''κολημμένοι'', θεωρώ ότι είναι ελαφρώς απρεπής και απαξιωτικός για τους ανθρώπους με τους οποίους υποτίθεται ότι ανταλάσσεις απόψεις σ'αυτό το Forum.

------------------
Διονύσης
------------------
Αν είσαι φίλος της Μουσικής (Κλασσική, Jazz, Rock κλπ) πρέπει να επισκεφθείς τη Μουσική Κατηγορία του AvClub
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=18



Διονύση μην το ψάχνεις. Αμα ακούς πως δεν χρειάζεται προπόνηση μαραθωνίου για να τρέξεις μαραθώνιο αλλά 20 χιλιόμετρα την εβδομάδα συνοδευόμενα από κάτι καθαρά αναερόβιο, πάρε και κατάλαβε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2012 :  07:54:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
συνεχισε ετσι ρενατα..το τρεξιμο αλλαζει τη ζωη και την κανει πιο ομορφη..

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2012 :  10:46:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
blue_runner, η αερόβια ικανότητα χονδρικά αφορά δύο συστήματα του οργανισμού διαχείρησης του οξυγόνου που προσλαμβάνουμε απο τον ατμοσφαιρικό αέρα. Στον αθλητισμό μας ενδιαφέρουν τα εξής βασικά :

α) Κεντρικό Σύστημα ~ Καρδιά και πνεύμονες.

β) Περιφερικό ~ μονάδες παραγωγής ενέργειας του μυικού ιστού.

Αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό όταν εκτελούμε μια αθλητική προσπάθεια και αναφορικά με τα παραπάνω συστήματα είναι το εξής:

α) Η καρδιά σου και οι πνεύμονες εργάζονται για να διανείμουν το οξυγόνο που προσλαμβάνεις από την ατμόσφαιρα ή από αυτό που αποθηκεύεται προσωρινά στις κυψελίδες.

β) Ο μυικός ιστός των σχετικών μυικών ομάδων με την αθλητική προσπάθεια, εργάζεται με συγκεκριμένο τρόπο για να παράγει κινητική ενέργεια καταναλώνοντας το οξυγόνο.

Λοιπον η αρχή της εξιδίκευσης τι μας λέει; Οπως πολύ εύκολα μπορείς να καταλάβεις παρόλο που όλες οι δραστηριότητες έχουν κοινό παρανομαστή τον τρόπο λειτουργίας του κεντρικού συστήματος , ωστόσο διαφέρουν όσο η μέρα με την νύχτα όταν αναφερόμαστε στο περιφερικό.

Παράδειγμα σύγκρισης τρέξιματος - καταδύσεις. Στις καταδύσεις το καρδιο-αναπνευστικό σου εργάζεται για να διοχετεύσει το λιγοστό οξυγόνο από τις κυψελίδες κυρίως στον εγκέφαλο και λιγότερο στους υπόλοιπους ιστούς που υπο-εργάζονται για αυτόν τον σκοπό, της επιβίωσης μέσα στο νερό. Αυτός είναι και ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού σε συνθήκες υποξίας.

Στο τρέξιμο το καρδιο-αναπνευστικό σου εργάζεται για να διοχετεύσει το οξυγόνο από τις κυψελίδες στον εγκεφαλο αλλά και στον - κορμό- κάτω άκρα σου (για να ακριβολογούμε σε ολόκληρη σχεδόν την κινηματική αλυσίδα). Μάλιστα ο ρυθμός αυτός τροφοδότησης μέσο του κυκλοφορικού 20πλασιάζεται περίπου σε σχέση με τη κατάσταση ηρεμίας και σε πλήρη αντίθεση με το τι συμβαίνει κάτω απο νερό όταν κάνεις καταδύσεις.

Και στις δύο αυτές δραστηριότητες ο οργανισμός, είναι εύλογο να καταλάβει κανείς ,βελτιώνει τον τρόπο διανομής και διαχείρησης του οξυγόνου όταν επαναλαμβάνεται το ανάλογο ερέθισμα, όπερ για να βελτιωθείς στις καταδύσεις πρέπει να πας για καταδύσεις και για να βελτιωθείς στο τρέξιμο πρέπει να πας για ...τρέξιμο.

Οι προσαρμογές αυτές σε οτι αφορά το περιφερικό συστημα ΔΕΝ διασταυρώνονται ΠΟΥΘΕΝΑ όταν κάνεις τις αγαπημένες σου δραστηριότητες, είναι τελείως διαφορετικής φύσεως.

ps. Για λόγους ευκολίας δεν ανέφερα πως ακόμα και ο τρόπος που εργάζεται το καρδιο-αναπνευστικό στις καταδύσεις δεν εχει καμία σχεση σε ρυθμό και ένταση με το πως εργάζεται όταν τρέχουμε. Απλά το παραπάνω γίνεται πιο κατανοητό όταν συγκρίνουμε διάφορες δραστηριότητες.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 24/01/2012 12:08:34
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000