Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Σύσπαση γάμπας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 04/03/2012 :  12:43:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδια καλημερα,

Θα ηθελα να σας περιγραψω ενα προβλημα που εχω στην γαμπα και που μου εριξε πολυ την ψυχολογια.

Εχω ξεκινησει προετοιμασια για τον Μεγα Αλεξανδρο εδω και 6 εβδομαδες. Προπονουμε σχεδον καθημερινα οταν δεν εχω καποιον σημαντικο αγωνα που θελω να συμμετεχω αλλα οταν αποφασισα να συμμετεχω στον Μ.Αλεξανδρο ακολουθησα ενα προγραμμα που βρηκα απο τον site του Μαραθωνιου που περιλαμβανει τα εξης: 3 free running την εβδομαδα απο 12-14 χλμ την φορα , ενα tempo με περιπου 12 χλμ συνολο(μαζι με προθερμανση και αποθεραπεια) ενα διαλλειματικο παλι γυρω στα 12-14 χλμ και ενα long run 1 φορα καθε 10 μερες περιπου.

Ολα πηγαιναν περιφημα , μαζευα απο 90 εως 100 χλμ την εβδομαδα και παραλληλα κανω απο 6-9 προγραμματα ποδηλασιας εσωτερικου χωρου το λεγομενο spinning σε γυμναστηριο και βαρη 3 φορες την εβδομαδα οταν το προγραμμα του τρεξιματος ηταν πιο ελαφρυ (στα free running). Σημειωτεων οτι τα free running τα εκανα πανω σε διαδρομο λογο χρονου ενω τα προγραμματα (tempo,interval,long run) στον Αγ.Κοσμα.

Τις τελευταιες μερες αισθανομουν ενα τσιμπημα στην γαμπα στην εξωτερικη πλευρα το οποιο αντιμετωπιζα με παγο 3-4 φορες την ημερα , με χαπια voltaren 100mg καθως και με αλοιφες (voltaren , algesal suractive , Nimesulide gel) και ενιωθα οτι ανακουφιζομουν. Ομως συνηθως τα πρωινα παρολο που οταν ετρεχα (τις τελευταιες μερες μονιμα πανω στο διαδρομο και χωρις να το πιεσω καταργοντας μεχρι να περασει τα δυνατα προγραμματα (tempo,intervals)ο πονος με ξαναεπισκεπτοταν και προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου οτι δεν ηταν τιποτα , οτι θα περασει και οτι με την αγωγη που εκανα με τα χαπια και τις αλοιφες αλλα χωρις ιδιαιτερη ξεκουραση παρα μονο με χαμηλωμα τις εντασης της προπονησης και της 1 μονο ημερας ρεπο την Καθαρα Δευτερα θα περασει..Σημειωτεων οτι για 7 εβδομαδες εκανα καθημερινη γυμναστικη με τρεξιμο σχεδον καθημερινα και ολα τα υπολοιπα που σας περιεγραψα.Συνηθως οταν εκανα τα long runs που εγραφα περιπου 30 χλμ την φορα σε 2:40 εως 3:00 ωρες την επομενη μερα δεν ετρεχα καθολου ουτε free running και εκανα βαρη.

Επειδη ομως το προβλημα επεμενε ειπα να επισκεφθω εναν φυσικοθεραπευτη για να με δει.Πηγα λοιπον εχτες Σαββατο.Αυτος οταν με ξαπλωσε στο κρεβατι και πιεσε το σημειο στην γαμπα που του ειπα οτι αισθανομουν ενοχληση και ενω απο το τηλεφωνο μου ειχε πει οτι ισως ηταν θλαση , τελικα αποφανθηκε οτι ηταν συσπαση στην γαμπα και επισης ειχα παθει συσπαση στην συσπαση οπως ειπε.Μου εκανε λοιπον καποιες μαλαξεις με αποτελεσμα να ουρλιαξω στην κυριολεξια απο τον πονο.Του ελεγα να σταματησει , δεν αντεχα , μου ειχε κοπει η αναπνοη και μου απαντησε οτι με αυτο τον τροπο βγαζουμε την ζημια στην επιφανεια για να την θεραπευσουμε.Θα πονας για 1-2 μερες και την Δευτερα δηλαδη αυριο που τον ξαναεπισκεφθω θα μου ξανακανει θεραπεια παλι χειρομαλαξης και ακομα και αν ο πονος εχει υποχωρησει θα ξαναπιεστω παλι και θα ξαναπονεσω γιατι αυτη ειναι η αγωγη.Εσυ μου λεει με τα χαπια και τις αλοιφες και τον παγο που εβαζες μου εξηγησε οτι σαν να καλυπτες και εσπρωχνες την ζημια μεσα και μολις χαλαρωνες ο πονος ξαναερχοταν γι'αυτο και καθε πρωι ενιωθα ενα πονο (οχι πολυ μεγαλο αλλα τετοιο που απορουσα πως μπορω να τρεξω κλπ) ενω εγω τον βγαζω στην επιφανεια και τον θεραπευω. Μου ειπε να βαζω κανονικα τις αλοιφες αλλα να διακοψω οριστικα τα χαπια (ειχα παρει 3 κουτια voltaren των 100mg) χωρις να δω καποια βελτιωση.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Γνωριζεται αν οντως ειναι τετοια η μεθοδος αποκαταστασης ενος τραυματισμου (συσπαση μου τον ονομασε)? Πηγα εκει με εναν ελαφρυ πονο και πλεον απο χτες δεν μπορω να τον πατησω , ποναει οταν το ακουμπαω και το αισθανομαι πολυ χειροτερα απο πριν. Μου ειπε το βραδυ να τυλιξω την γαμπα με μεβρανη (αυτη που βαζουμε για τα τροφιμα) αφου ειχα αλοιψη μια μεγαλη ποσοτητα απο τις αλοιφες πανω για να παραμεινει ετσι καθολη την διαρκεια της νυχτας.Σημερα το πρωι που ξυπνησα αφαιρεσα την μεβρανη αλλα η βελτιωση ειναι ελαχιστη και ο πονος παραμενει ο ιδιος. Ο πονος που αισθανθηκα οταν με τα χερια του μου πιεζε το σημειο δεν συγκρινεται ουτε με τον πονο που αισθανθηκα οταν εκανα εξαγωγη δοντιου χωρις να εχει προηγηθει τοπικη ανισθησια.Κρατουσα την αναπνοη μου απο τον πονο , σφιγγομουν και καποιες φορες μου φωναζε "χαλαρωσε ασε με να το πιεσω δεν γινεται διαφορετικα".. Και να φανταστειται οτι εχτες επειδη δεν ειχα ραντεβου ολο αυτο εγινε σε 10 λεπτα μονο..Αυριο εχω ραντεβου κανονικο και αν σε 10 λεπτα περασα τετοιο πονο , σε 45-50 λεπτα που διαρκει το κανονικο ραντεβου δεν θελω να πιστεψω τι με περιμενει..

Καμια γνωμη??

Νικος

ΥΓ. Εχω δηλωσει συμμετοχη για το 20αρι του ΣΔΥΑ σχεδον απο τους πρωτους απο 16 περιπου Ιανουαριου και το περιμενα πως και πως μιας και θα ηταν ενα και μοναδικο τεστ πριν τον Μ.ΑΛεξανδρο.Τελικα αυτος μου ειπε οτι τον αγωνα αυτον τον ξεχναω και κανουμε προσπαθεια να ειμαι καλα για τον Μ.Αλεξανδρο..Τωρα αν χασω και προπονησεις λογο αποκαταστασης δεν ξερω τι μπορω να περιμενω και αν ειμαι οκ για τον αγωνα αυτο..Δεν σας κρυβω οτι απο χτες η ψυχολογια μου εχει καταρακωθει.Προσπαθω να υποστηριζω το think positive αλλα.. :(

think positive

Edited by - toulge on 04/03/2012 12:54:21

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  13:01:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νίκο το κορμί σου διαμαρτύρεται τόσο καιρό κι εσύ προσπαθείς να το ξεγελάσεις με χάπια κι αλοιφές. Θα γίνεις αλοιφή αν συνεχίσεις. Ο φυσικοθεραπευτής καλά σου τα 'πε. Κάνε λίγο μασάζ με λάδι στην περιοχή γύρω από το σημείο που πονάς, το οποίο θα πρέπει να σε ανακουφίζει στιγμιαία. Σταμάτα τα γρήγορα τρεξίματα και τα διαλειματικά. Να πας στον ΣΔΥΑ αν είσαι 80% καλά. Κατά τα άλλα και 2 βδομάδες να κάτσεις τον μαραθώνιο δεν τον χάνεις. Μην ξαναβάλεις αλοιφές. Μην ξαναπάρεις χάπια. Ο πόνος είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Σταματάμε. Δε χαπακωνόμαστε και συνεχίζουμε. Μετά τα 40 να ξέρεις τα γρήγορα είναι επίφοβα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  13:27:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστω για την απαντηση.

Τα χαπια εννοειται οτι τα σταματησα απο χτες και κακως που ειχα παρει ηδη 2,5 κουτια voltaren των 100mg. Δεν εκαναν απολυτως τιποτα και επιβαρυνα και τον οργανισμο μου. Οσο αναφορα τις αλοιφες , ο φυσιοθεραπευτης μου ειπε να βαζω κανονικα τουλαχιστον μεχρι να τον ξαναεπισκεφθω αυριο.Δεν ξερω αν ειναι σωστο να βαζω οπως λες και θα δοκιμασω και το λαδι μπας και με ανακουφισει λιγο.Ισως τελικα δεν σεβαστηκα το σωμα μου , δεν ακουσα τα σημαδια που μου εδινε.Εκανα για 7 εβδομαδες καθημερινα γυμναστικη και παραλληλα με την εργασια μου πιθανον να επιβαρυνα τοσο πολυ το σωμα μου και αυτο δεν αντεξε.Πιστευα οτι την ημερα που εκανα μονο βαρη αυτη θεωρουταν ρεπο για μενα επειδη δεν κουραζομουν μιας και δεν υπηρχε καθολου αεροβιο.Επισης τις ημερες με τα free running κατεβαινα απο τον διαδρομο χωρις να νιωθω κοπωση μιας και οι παλμοι μου δεν ξεπερνουσαν τους 140 max με pace 5:30. Ειχα μαθει στις προπονησεις εντασης (interval 8X800 ή 14X400) ή τα tempo (7 km με ρυθμο 4:15) που οι παλμοι μου ηταν στα κοκκινα οταν ημουν στο κυριος εργο και ετσι τα free running τα αισθανομουν πολυ χαλαρα.

Μακαρι να συμμετεχω στο ΣΔΥΑ την επομενη Κυριακη αν και οπως ειμαι σημερα απορω αν θα μπορω να περπαταω μεχρι τοτε.Μακαρι ο πονος μεχρι την αλλη Κυριακη να εχει υποχωρησει αλλα δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος.Ασε που θα εχω χασει και τοσες προπονησεις...

think positive

Edited by - toulge on 04/03/2012 13:28:52
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  13:41:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε μου για να σου δώσω να καταλάβεις άμα νιώσω τσίμπημα στην γάμπα σταματάω και πάω σαν κότα ή σταματάω. Με το 1ο τσίμπημα. Πριν 2,5 χρόνια επέμεινα σε κάτι τσιμπηματάκια και χτύπησα τέτοια θλασάρα, τέτοιο πόνο, τέτοιο πισωγύρισμα που δε λέγεται. Μασάζ με ελαιόλαδο, διατάσεις απαλές, ειδικά για την γάμπα, τώρα που σε πονάει. Πολύ απαλές να μη πονάς. Το επιβαρύνεις. Καλό ζέσταμα, αποθεραπεία κι όχι γρήγορα. Και κάνω από 150 μέχρι 230χλμ/βδομάδα εκτός όταν έχω αγώνες πέφτω στα 80/βδμ ή προβλήματα, πέφτω στα 120/βδμ.
Τελευταία φορά που επέμεινα στο τσίμπημα έφυγα κλαίγοντας απ' το γήπεδο.

Μέχρι να συνέλθεις μακριά από τα γρήγορα. Περπατοτρέχεις αν στο επιτρέπει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  14:31:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχεις δικιο.Ειναι ο πρωτος μου τραυματισμος και πλεον θα μαθω να σεβομαι τα σημαδια του σωματος μου πιο πολυ.Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν ηθελα να πιστεψω οτι εχω κατι.Δεν ηθελα να σταματισω γιατι δεν ηθελα να πιστεψω οτι θα με κανει κατι να χασω προπονησεις απο την προετοιμασια μου που τοσο καλα πηγαινε.Εκανα λαθος το παραδεχομαι.Κανω καλι ζωη , δεν πινω - ξενυχταω πολυ , τρωω καλα γευματα και πολλα , ενεργειακα και πιστευα οτι ολα αυτα με το καλο και ποιοτικο υπνο που κανω ειναι ικανα να ξεπερνουν την κουραση και την καταπονηση της καθημερινης γυμναστικης με τρεξιμο και ποδηλατο.

Ηδη μετα απο 3 ωρες απο την ωρα που ξυπνησα σημερα αισθανομαι καπως καλυτερα το ποδι μου.Εκανα διατασεις οπως μου ειπες και θα βαλω και ενα λαδακι μπας και νιωσω και καλυτερα αλλα ηδη αισθανομαι καπως πιο ανακουφισμενο το ποδι αλλα δυστηχως αυριο θα το ξαναπιεσει ο φυσικοθεραπευτης και φοβαμαι οτι θα ειμαι παλι στην ιδια χθεσινη κατασταση.Ακομα και μασαζ που εκανα 1 μηνα πριν την κλασσικη και ενδιαμεσα της προετοιμασιας μου τον περασμενο Οκτωβρη , πονεσα παρα πολυ.Εγω πιστευα οτι πηγαινα για μυοχαλαροτικο μασαζ τυπου...ρωσιδας και ουρλιαζα και τοτε απο τον πονο παρολο που δεν ειχα τραυματισμο.Ομως καταλαβα οτι επειδη ηταν το πρωτο μου αθλητικο μασαζ ετσι πρεπει να πονας αυτος διωχνει ολες αυτες τις ουσιες που εχουν δημιουργηθει απο την συνεχη καταπονηση.

Μακαρι οπως ειπες να συμμετασχω στον ΣΔΥΑ την Κυριακη αν και αν δω οτι δεν μπορω να ανοιξω θα απογοητευθω γι αυτο ισως ειναι καλυτερα να μην κατεβω και παρασυρθω.Εγω δεν μπορω να συμμετεχω εκει απλα για την συμμετοχη , παρασυρομαι και θελω να ανοιξω..

think positive
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  16:57:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ξεκούραση ειναι και αυτή μέρος της προπόνησης. Αποκαθιστά ο οργανισμός τις ζημιές που δημιουργούμε στο σώμα και το κάνει δυνατότερο.... Σύντομα υγιής έυχομαι, στα υπόλοιπα δεν χρήζει να προστεθεί κάτι σε ότι σου είπε ο φυσιοθεραπευτής και ο giorgosdelta.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  18:57:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή πηγαίνω και γω σε φυσικοθεραπευτή για άλλο πρόβλημα όμως (φλεγμονή και δημιουργία ιστού) σε πληροφορώ ότι όταν πηγαίνω ΒΕΛΑΖΩ από τον πόνο !!!!!! Και 1 άλλη φορά που είχα πάει τα ίδια. Πόνος στο πόνο. Μέχρι που τον ρώτησα αν την πρακτική του την έκανε στο Αουσβιτς!!!!! Ομως βλέπω αποτέλεσμα που δεν είδα ούτε με τις κορτιζόνες.
Επίσης το πονεμένο σημείο μου είπε να το τρίβω με λαδάκι στο σημείο του πόνου 3-4 φορές/ημέρα. Επίσης δουλεύει.
Γενικά όμως όλοι οι τραυματισμοί θέλουν ξεκούραση. Μη φοβάσαι ότι θα χάσεις κάτι από ότι έχτιζες τόσο καιρό. Ισα ίσα που θα πας και πιό ξεκούραστος. Σίγουρα όμως μπορεί να το γκρεμίσεις (έτσι δείχνει η πορεία σου) αν συνεχίσεις τις υπερβολές.
Και 1 συμβουλή. Αν δεν νοιώθεις καλά (έχεις πονάκια κλπ) απέφυγε τον οποιοδήποτε αγώνα γιατί σίγουρα ο αγωνιστικός ρυθμός θα σε ξεκάνει.
Οι αγώνες άπειροι, τα πόδια ΜΟΝΟ 2.
Καλή αποκατάσταση, με υπομονή όλα καλά θα πάνε.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.

Edited by - gargadua on 04/03/2012 18:57:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  19:33:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστω για τις συμβουλες σου.

Τυχαια βρηκα ενα λαδι για massage που καποτε ειχα παρει πιθανον κατα λαθος και χρησιμοποιω αυτο κανοντας επαλειψη.Εχτες και σημερα ημουν ολη μερα με επαλειψη , μια την μια αλοιφη , μια την αλλη , μια το λαδι..Προσπαθω και κανω οτι μπορω αποσκοπωντας στην πιο γρηγορη αποκατασταση και επανοδο χωρις βεβαια να βιαστω.Να φανταστεις οτι ακομα και σημερα 33 ωρες μετα την επισκεψη και παρολα αυτα κουτσαινω και αισθανομαι προσκαιρα καλα μονο οταν κανω καποια διαταση ή καποια εντριβη με το λαδι και ελαφρυ μασαζ στο πονεμενο σημειο.

Κατα τ'αλλα που να σκεφθω για το 20αρι του ΣΔΥΑ της επομενης Κυριακης. Ειμαι λιγο απογοητευμενος απο αυτο αλλα δεν το βαζω κατω και προσπαθω να κανω οτι μπορω για να επιστρεψω δυνατοτερος αλλα το κυριοτερο σοφοτερος..Ο φυσιοθεραπευτης μου ειπε οτι μπορω να κανω οτι δεν με ενοχλει.Φυσικα και μπορω δηλαδη να κανω βαρη εκτος απο καποιες ασκησεις στα ποδια (πιεσεις γαμπας , leg extension , leg curl , leg press , squot) δηλαδη ουσιαστικα τις καθιστες ασκησεις μονο για τους τετρακεφαλους-δικεφαλους καθως και τους προσαγωγους-απαγωγους και επισης βαρη για το υπολοιπο σωμα οπως και ποδηλατο εσωτερικου χωρου που κανω αν και εφοσον δεν με ενοχλει.Πιστευω οτι θα με ενοχλει μονο η ορθια σταση αυτο που λεμε ορθοπεταλια.

Ευχομαι αυριο οταν ξυπνησω το πρωι να δω καποια βελτιωση αν και το βλεπω να περναει με πολυ αργο ρυθμο...

think positive

Edited by - toulge on 04/03/2012 19:35:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  20:28:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είσαι μεγάλος(ηλικιακά) για γρήγορη αποκατάσταση. Εχε υπομονή, μη βιάζεσαι. Κάνε οτιδήποτε για να ξεδίνεις και συνέχισε με τα βαράκια και τις ασκήσεις να μην χάσεις μυικά. Οπως σου έγραψε ο mbair και η ξεκούραση είναι μέρος της προπόνησης.
Αν είναι κάτι που θα σε κουράσει είναι το ψυχολογικό μέρος και όχι ο τραυματισμός.
Απλά μη βιάζεσαι.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  12:31:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σημερα το πρωι πηγα σε εναν αλλο φυσικοθεραπευτη για μια δευτερη γνωμη και αυτος μετα απο ψηλαφιση στην γαμπα αποφανθηκε οτι ειναι θλαση.Με εβαλε για 15 λεπτα στον μαγνητη και μου ειπε οτι επειδη δεχεται και ασθενης με ΙΚΑ να παω στον γιατρο του ΙΚΑ να μου γραψει φυσικοθεραπειες και να παω να μου κανει.Του ειπα οτι ο αλλος φυσικοθεραπευτης μου ειπε οτι ηταν συσπαση και οτι μετα και την χθεσινη θεραπεια χειρομαλαξης που εκανα (με πολυ πονο ειναι η αληθεια) αισθανομαι πολυ καλυτερα σημερα.Ομως αυτος δεν δεχτηκε οτι ειναι συσπαση μου προτεινε να βαλω και εγω το χερι μου στο σημειο για να το διαπιστωσω οτι εχει σπασει σε ενα σημειο ο μυς και ως εκ τουτου ειναι θλαση και μου εκανε την ψυχολογια σμπαραλια. Διαβασα οτι με την θλαση παρατηρειται στο σημειο μελανιασμα λογο του εσωτερικου αιματοματος.Ομως δεν παρατηρησα κατι τετοιο και με την χτεσινη χειρομαλαξη αισθανομαι και πολυ καλυτερα.Ο χτεσινος που ειπε οτι απο σημερα η αυριο μπορω να δοκιμασω ελαφρυ τρεξιμο σε χορτο με διαλλειματα για διατασεις και μονο στην περιπτωση οτι δεν αισθανθω καμια ενοχληση.Δεν ξερω ποιον να πιστεψω πια ομως θεωρω οτι με την θλαση εστω 1ου βαθμου ο πονος θα ηταν οξυς και δεν θα μπορουσα να το πατησω και οχι να αισθανομαι τοσο καλα οσο αισθανομαι σημερα.

Δεν ξερω τι να πιστεψω.Ισως τελικα ειναι λαθος να πηγαινεις και για 2η γνωμη , ο καθενας εχει την δικια του και τρελενεσαι.. Τι να πιστεψω δηλαδη? Η οτι ο πρωτος δεν ξερει την δουλεια του και θα μπορουσε οπως ειπε και ο σημερινος να μου κανει μεγαλη ζημια με την μαλαξη , ή ο δευτερος ειπε θλαση για να παρει και τα χρηματα που του αναλογουν απο τις περιπου 10-15 20λεπτες επισκεψεις στον μαγνητη..

Ειμαι πολυ απελπισμενος..Αν παω σε 3ο φυσικοθεραπευτη ισως μου πει να κοψω το ποδι να ησυχασω..

think positive

Edited by - toulge on 06/03/2012 12:40:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  12:53:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε toulge κανένας φυσιοθεραπευτής στον κόσμο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάζει διάγνωση.
Διάγνωση έχει υποχρέωση και καθήκον να βγάζει ο γιατρός και στη δικιά σου περίπτωση ο ορθοπαιδικός με εξειδίκευση σε αθλητικές κακώσεις.
Η διάκριση της σύσπασης-διάτασης με τη θλάση γίνεται μόνο απεικονιστικά,με υπερηχογράφημα ή μαγνητική.


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  14:20:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι και εγω αυτο πιστευα αλλα επρεπε να εβλεπες με τι σιγουρια μου ελεγε για την θλαση και κανοντας και την γνωστη πλυση εγκεφαλου σε κανει να πιστεψεις με σιγουρια οτι ειναι πλεον θλαση.Εγω να φανταστεις καλεσα στο τηλ. τον πρωτο φυσικοθεραπευτη και του ειπα.."εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θλαση?στο λεω γιατι μπορει για να μην με στεναχωρησεις να μου ειπες οτι ειναι συσπαση ενω στην πραγματικοτητα προκειται για θλαση.." Μου απανταει.. " να εισαι σιγουρος οτι η συσπαση ειναι πιο σοβαρη απο την θλαση.Με την θλαση κανουμε την καταληλη θεραπεια , 10 μερες off και μετα επανερχεσαι σιγα σιγα.Με την συσπαση-σφιξιμο που εχεις εσυ παρασυρεσαι , νομιζεις οτι εισαι ενταξει επειδη στο πατησα και μπορει αυριο να πας να χωσεις ..Προσπαθησε με υπομονη να επανελθεις μονο οταν αισθανεσαι απολυτως καλα..Δεν ειναι θλαση μην ανυσηχεις θα στο ελεγα το ειδα εγω , η γαμπα σου οταν ηρθες το σαββατο ηταν πετρα πολυ σκληρη γιατι σου εδινε σημαδια πριν 2 βδομαδες οπως μου ειπες και εσυ για να μην χασεις προπονησεις , κατεβαζες χαπια , εβαζες παγο , εβαζες αλοιφες και συνεχιζες κανονικα το προγραμμα σου.Ετσι δεν το αφησες να ηρεμισει και γι'αυτο εκανε συσπαση στην συσπαση οπως σου ειπα.Τωρα το πατησαμε ηδη χτες το ειδα πιο χαλαρο απο το Σαββατο και αν το αφησεις να χαλαρωσει την Δευτερα θα εισαι καλυτερα και θα δοκιμασεις να μπεις..Εως τοτε υπομονη και κανε χαλαρα λιγο ποδηλατο αν θες , βαρη και οτι δεν αισθανεσαι οτι σε ενοχλει.

Οντως πρεπει να επισκεφτομαστε ειδικο αθλιατρο που ξερει απο αυτα αν θελουμε εμπεριστατωμενη αποψη.Διαφορετικα μπορει για πλακα να τρελαθεις και να σου κατασπαραξει την ψυχολογια.Μολις εφευγα σημερα απο τον αλλο η ψυχολογια μου ηταν στα ταρταρα.Μολις μου μιλησε ο πρωτος αισθανθηκα μια τεραστια ανακουφιση λες και μου εκανε την καλυτερη θεραπεια..

think positive
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  14:27:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτή είναι η μοίρα κάθε αρχάριου. Να περιφερέται εδώ και εκεί για να βρεί τη γιατρειά του.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Karolinitsa
Forum-Runner

Greece


61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  19:31:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τέτοιου είδους δυνατά τσιμπήματα πάθαινα πάρα πολύ συχνά μέχρι πριν από 1-2 μήνες. Μήπως ιδρώνεις πολύ και δεν ενυδατώνεσαι καλά; Πάρε και λίγο μαγνήσιο.. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο πόνος είναι έντονος ξεκουράσου και πήγαινε σε έναν σωστό αθλίατρο. Καλή ανάρρωση!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  20:17:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αίσθηση που δίνει ο ερχομός μιας κράμπας λόγω αφυδάτωσης ή έλλειψης μαγνησίου είναι πιάσιμο του μυός κι όχι τσίμπημα. Σαν να πετρώνει νιώθεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

toulge
Advanced Forum-Runner

Greece
299 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  20:22:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Karolinitsa

Τέτοιου είδους δυνατά τσιμπήματα πάθαινα πάρα πολύ συχνά μέχρι πριν από 1-2 μήνες. Μήπως ιδρώνεις πολύ και δεν ενυδατώνεσαι καλά; Πάρε και λίγο μαγνήσιο.. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο πόνος είναι έντονος ξεκουράσου και πήγαινε σε έναν σωστό αθλίατρο. Καλή ανάρρωση!



Οτι ιδρωνω πολυ αυτο ειναι αληθεια ομως πιστευω οτι ενυδατωνομαι και καλα.Ισως το γεγονος οτι φορτωσα πολλα πραγματα μαζι χωρις ξεκουραση να φταιει χωρις φυσικα να ειμαι ή να κανω τον ειδικο.Ηξερα οτι 7 συνεχομενες εβδομαδες χωρις ξεκουραση δεν ηταν και το καλυτερο.100 χλμ την εβδομαδα , ποδηλατα , βαρη και χωρις καθολου ξεκουραση και μαλλον καπου μπουκωσα..


think positive
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000