Συγγραφέας |
Θέμα |
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 00:02:59
|
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη δώσε καμιά συνταγή με παντζάρια!! Θυμάμαι συνταγές με ρυζόγαλο και μουσταλευριά που έδινες και ήταν super
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Πολύ ευχαρίστως Γιώργο.
Γλυκό του κουταλιού παντζάρι
Υλικά
500 γρ. παντζάρι 550 γρ φρέσκο χυμό πορτοαλιού 1 λεμόνι κομμένο στη μέση. 350 γρ μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη (ή περισσότερη αναλόγως τις προτιμήσεις μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι) λίγο τριμμένο τζίντζερ φυσική βανίλια μερικά φυλλαράκια λουίζας και αμπαρόριζας
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το παντζάρι, το κόβουμε σε ροδέλες και μετά σε λωρίδες. Βάζουμε σε μιά κατσαρόλα όλα τα υλικά χωρίς το παντζάρι. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το παντζάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να γίνει παχύρευστο το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το λεμόνι το τζίντζερ και τα φύλλα λουίζας-αμαρόριζας. Μόλις κρυώσει το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα. Το τρώμε σκέτο με γιαούρτι ή με πανακότα. Για μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζουμε τα υλικά μας. Καλή όρεξη!
|
Edited by - xipolitos on 19/11/2015 13:47:25 |
|
|
Rigelian
Master Forum-Runner
Greece
10616 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 09:22:33
|
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by Rigelian
quote: Originally posted by VTRunner
Αφηστε τα παντζαρια και φατε τσιγαριδες τωρα που ερχονται και τα Χριστουγεννα
Μιχάλης-VTRunner
Τι είναι οι τσιγαρίδες;;;;;;;;;;
Γαρίδες σε τσιγάρα!
A XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (θα σε πεθάνω σε καμμένα ανέκδοτα! ) |
|
|
Rigelian
Master Forum-Runner
Greece
10616 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 09:24:47
|
quote: Originally posted by VTRunner
quote: Originally posted by Rigelian
quote: Originally posted by VTRunner
Αφηστε τα παντζαρια και φατε τσιγαριδες τωρα που ερχονται και τα Χριστουγεννα
Μιχάλης-VTRunner
Τι είναι οι τσιγαρίδες;;;;;;;;;;
Παλιά στο χωριό τα Χριστουγεννα σφάζανε γουρουνι οι περισσότερες οικογένειες. Απο το γουρούνι λοιπον κόβανε κομμάτια λίπους με λίγο κρέας πάνω τους, το τηγανίζανε λίγο και το βάζανε σε δοχεία όπου πάγωνε πάλι το λίπος. Σνακ λίπους με ενα μικρό κομμάτι κρέας. Οι τσιγαρίδες μπορεί να τρωγόντουσαν μεχρι και τέλος φλεβάρη. Παρτυ χοληστερίνης εις την ν-οστη. Σόρρυ για το οφ τοπικ.
Μιχάλης-VTRunner
Ευχαριστώ πολύ! Το χοιρινό είναι παραδοσιακό ελληνικό έθιμο για τα Χριστούγεννα, ήξερα για το παστό ή σύγλινο ή όπως αλλιώς το λένε σε διάφορες περιοχές, λίπος και αλάτι να διατηρείται το κρέας. Επίσης τηγάνισμα με αυγά, αυτά είναι!
(sorry και από μένα για το οφ τοπικ, θα ανοίξω κάτι άλλο σχετικό!) |
Edited by - Rigelian on 19/11/2015 09:25:25 |
|
|
sigi
Senior Forum-Runner
925 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 13:30:40
|
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη δώσε καμιά συνταγή με παντζάρια!! Θυμάμαι συνταγές με ρυζόγαλο και μουσταλευριά που έδινες και ήταν super
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Πολύ ευχαρίστως Γιώργο.
Γλυκό του κουταλιού πανζτάρι
Υλικά
500 γρ. παντζάρι 550 γρ φρέσκο χυμό πορτοαλιού 1 λεμόνι κομμένο στη μέση. 350 γρ μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη (ή περισσότερη αναλόγως τις προτιμήσεις μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι) λίγο τριμμένο τζίντζερ φυσική βανίλια μερικά φυλλαράκια λοίζας και αμπαρόριζας
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το παντζάρι, το κόβουμε σε ροδέλες και μετά σε λωρίδες. Βάζουμε σε μιά κατσαρόλα λολα τα υλικά χωρίς το παντζάρι. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το παντζάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να γίνει παχύρευστο το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το λεμόνι το τζίντζερ και τα φύλλα λουίζας-αμαρόριζας. Μόλις κρυώσει το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα. Το τρώμε σκέτο με γιαούρτι ή με πανακότα. Για μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζουμε τα υλικά μας. Καλή όρεξη!
Γρηγόρη η συνταγή θα εκτελεσθεί τις προσεχείς ημέρες.. Εν τω μεταξύ είμαι και φαν των γλυκών του κουταλιού Πάντως με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται δύναμη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή.. |
|
|
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 13:42:58
|
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη η συνταγή θα εκτελεσθεί τις προσεχείς ημέρες.. Εν τω μεταξύ είμαι και φαν των γλυκών του κουταλιού Πάντως με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται δύναμη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Γιώργο περιμένω τις εντυπώσεις. Μπορούμε επίσης για παραλλαγή αντί για παντζάρια να βάλουμε καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά που είναι πιό αγνά και νόστιμα.
|
Edited by - xipolitos on 19/11/2015 13:43:36 |
|
|
PATENTAS
Elite Forum-Runner
Greece
1494 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 13:50:23
|
Η δική μου δοκιμασμένη συνταγή για παντζαρόζουμο είναι:
1) βράζουμε 3 παντζάρια 2) η ποσότητα του ζωμού στο τέλος να είναι περίπου 0,4 του λίτρου (λίγο παρκάτω) 3) σε ένα μίξερ βάζουμε τον ζωμό και ένα παντζάρι και το αφήνουμε να γίνει πολτός 4) τον πολτό τον βάζουμε σε ένα μπουκάλι νερού 0,5 λίτρου 5) συμπληρώνουμε με μισό λεμόνι και λίγο αλάτι
εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε λίγο.
|
|
|
sigi
Senior Forum-Runner
925 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 13:54:08
|
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη η συνταγή θα εκτελεσθεί τις προσεχείς ημέρες.. Εν τω μεταξύ είμαι και φαν των γλυκών του κουταλιού Πάντως με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται δύναμη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Γιώργο περιμένω τις εντυπώσεις. Μπορούμε επίσης για παραλλαγή αντί για παντζάρια να βάλουμε καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά που είναι πιό αγνά και νόστιμα.
Εννοείται!! Πάντως να ξέρεις οι προηγούμενες δυο πήραν άριστα
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή.. |
|
|
Elda
Elite Forum-Runner
Greece
1906 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 13:58:38
|
quote: Originally posted by PATENTAS
Η δική μου δοκιμασμένη συνταγή για παντζαρόζουμο είναι:
1) βράζουμε 3 παντζάρια 2) η ποσότητα του ζωμού στο τέλος να είναι περίπου 0,4 του λίτρου (λίγο παρκάτω) 3) σε ένα μίξερ βάζουμε τον ζωμό και ένα παντζάρι και το αφήνουμε να γίνει πολτός 4) τον πολτό τον βάζουμε σε ένα μπουκάλι νερού 0,5 λίτρου 5) συμπληρώνουμε με μισό λεμόνι και λίγο αλάτι
εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε λίγο.
To παντζαρι το καθαριζεις πριν το βρασιμο ή μετα? Οταν κανω παντζαρια σαλατα τα καθαριζω μετα γιατι και πιο ευκολο ειναι αλλα κυριως κραταει περισσοτερα θρεπτικα συστατικα.
Επισης, γιατι βραζεις 3 παντζαρια αφου κανεις χυμο μονο το ενα?
_________________________________________________ Και μια ζωή δυο πόντους εξω απ' τη ζωή...
|
|
|
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 15:06:53
|
quote: Originally posted by sigi
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη η συνταγή θα εκτελεσθεί τις προσεχείς ημέρες.. Εν τω μεταξύ είμαι και φαν των γλυκών του κουταλιού Πάντως με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται δύναμη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Γιώργο περιμένω τις εντυπώσεις. Μπορούμε επίσης για παραλλαγή αντί για παντζάρια να βάλουμε καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά που είναι πιό αγνά και νόστιμα.
Εννοείται!! Πάντως να ξέρεις οι προηγούμενες δυο πήραν άριστα
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Ωραία.. πολύ χαίρομαι..! Επίσης μπορούμε να φτειάξουμε και κέικ με παντζάρια όπως και με τα καρότα. Κάποια στιγμή θα παραθέσω την συνταγή, καθώς και γλυκό του κουταλιού με ελιές, είναι πολύ νόστιμα! Λες να ανοίξω εστιατόριο για τροφοδοσία και αποκατάσταση δρομέων ..και με LR delinery..; |
|
|
Rigelian
Master Forum-Runner
Greece
10616 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 15:37:06
|
"γλυκό του κουταλιού με ελιές"
ΠΟΛΥ ενδιαφέρον φαίνεται αυτό, αν και δεν μου αρέσουν οι ελιές, αλλά προσπαθώ να τις φανταστώ γλυκές! |
|
|
sigi
Senior Forum-Runner
925 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 16:09:41
|
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by sigi
quote: Originally posted by xipolitos
quote: Originally posted by sigi
Γρηγόρη η συνταγή θα εκτελεσθεί τις προσεχείς ημέρες.. Εν τω μεταξύ είμαι και φαν των γλυκών του κουταλιού Πάντως με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται δύναμη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Γιώργο περιμένω τις εντυπώσεις. Μπορούμε επίσης για παραλλαγή αντί για παντζάρια να βάλουμε καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά που είναι πιό αγνά και νόστιμα.
Εννοείται!! Πάντως να ξέρεις οι προηγούμενες δυο πήραν άριστα
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Ωραία.. πολύ χαίρομαι..! Επίσης μπορούμε να φτειάξουμε και κέικ με παντζάρια όπως και με τα καρότα. Κάποια στιγμή θα παραθέσω την συνταγή, καθώς και γλυκό του κουταλιού με ελιές, είναι πολύ νόστιμα! Λες να ανοίξω εστιατόριο για τροφοδοσία και αποκατάσταση δρομέων ..και με LR delinery..;
Καταρχάς μπορούμε να σε χρίσουμε γκουρού της γαστρονομίας!! κατ' επέκταση "Μαμαλάκη" του φόρουμ Ήδη έχουμε το echetlo στα παπούτσια Όσο για το εστιατόριο το έχεις αργήσει ήδη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή.. |
|
|
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 16:41:43
|
Γλυκό του κουταλιού ελιά
Υλικά
1 κιλό ελιές πράσινες ή μαύρες ανάλογα με την προτίμηση μας 4 ποτήρια νερό 1 κιλό μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη ή μέλι (βάζουμε μαύρη ζάχαρη η μέλι για να γίνει πιό υγιεινό το γλυκό μας) φυσική βανίλια χυμό από ένα λεμόνι 2-3 φυλλαράκια αμπαρόριζας
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ελιές σε νερό για να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό κατα διαστήματα για δύο ημέρες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (υπάρχει ειδικό εργαλείο, εάν δεν το έχουμε τα αφαιρούμε απλά με το μαχαίρι κάνοντας μία τομή). Βράζουμε όλα τα υλικά συν τις ελιές εκτός από το χυμό λεμόνι σε μια κατσαρόλα μέχρι να δέσει το στρόπι οπότε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή όρεξη
Αν και το θέμα μας είναι τα παντζάρια, μιά γλυκειά απόκλιση προσθέτει στις γεύσεις μας.
|
|
|
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 16:52:35
|
quote: Originally posted by sigi
Καταρχάς μπορούμε να σε χρίσουμε γκουρού της γαστρονομίας!! κατ' επέκταση "Μαμαλάκη" του φόρουμ Ήδη έχουμε το echetlo στα παπούτσια Όσο για το εστιατόριο το έχεις αργήσει ήδη
Τα παιδιά δίνουν χρώμα στην ζωή..
Χα χα.. Δεν σου κρύβω ότι έχω μεγάλη αδυναμία στην μαγειρική-ζαχαροπλαστική και με αγνά υλικά. Φαντάσου ότι στην σπανακόπιτα που έχω μιά ιδιαίτερη αδυναμία, κάνω χειροποίητο χωριάτικο φύλλο και το ανοίγω μόνος μου. |
|
|
Rigelian
Master Forum-Runner
Greece
10616 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 17:01:46
|
Thanks! |
|
|
xipolitos
Elite Forum-Runner
Greece
1954 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/11/2015 : 17:09:42
|
Νάσαι καλά, δοκίμασε το και πες μας τις εντυπώσεις.. |
|
|
Θέμα |
|