Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Υπόλοιπα Αθλήματα
 Roger Federer:Σ' ευχαριστούμε!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 13

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  10:27:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΔΕΝ γίνεται να "αλλάξεις" χέρι αν δεν είσαι από την φύση σου, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο. Ελάχιστοι είναι οι απόλυτα δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, υπάρχουν πάρα πολλοί "καταπιεσμένοι" αριστερόχειρες που πιέζονται από μικροί να γράφουν με το ..."καλό" χέρι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  10:53:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή η συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα ή μη του αριστερόχειρα τεννίστα έναντι του δεξιόχειρα μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ψάχνοντάς το λίγο βρήκα αυτό:

http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=304362

Συζήτηση μεταξύ έμπειρων παιχτών για το θέμα. Αν και υπάρχουν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες για διάφορα επιμέρους πλεονεκτήματα στα οποία πολλοί συμφωνούν-κάποιοι όχι (και τα οποία δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα κατάλαβα όλα 100%), οι περισσότεροι στεκονται ακριβώς στο ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο για έναν δεξιόχειρα (αλλά και για έναν αριστερόχειρα!) να παίζει απέναντι σε αριστερόχειρα, οπότε πρέπει να αλλάζουν τις συνήθειές τους και να προσαρμόζουν το παιχνίδι τους.

Γενικώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο KosNi.

Ωστόσο, δεν δείχνει μια μικρή προκατάληψη (θετική για τον Φέντερερ, ή αρνητική για τον Ναδάλ, ή και τα δύο) η δήλωση "ΟΤΙ και να κερδίσει ο Ναδάλ δεν θα φτάσει ποτέ τον Φέντερερ σε αξία"; Δηλαδή αν -λέμε αν- στο τέλος της καριέρας και των δύο ο Ναδάλ εχει πχ τα διπλάσια Γκραν Σλαμ απ΄τον Φέντερερ, θα είναι αρκετό το πλεονέκτημα του Ναδάλ να τα δικαιολογήσει;

Προσωπικά δεν ξέρω ποιός είναι ο καλύτερος, πράγματι οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια. Και ίσως και δεν έχει πολύ νόημα να το ψάξουμε... Σίγουρα είναι και οι δύο παίχτες σπάνιου ταλέντου που χαίρεσαι να τους βλέπεις να παίζουν και να αναδυκνείουν και να διαφημίζουν ένα πολύ ωραίο σπορ (που δυστυχώς στην χώρα μας δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε)...

Πάντως, η όλη κουβέντα μπορώ να πω ότι ανέβασε τον Ναδάλ ένα "κλικ" στην εκτίμησή μου. Δεν είναι λίγο πράγμα για κάποιον που δεν είναι από την φύση του αριστερόχειρας να παίρνει το ρίσκο να μάθει να παίζει με το αριστερό και να φτάνει σε αυτό το επίπεδο!

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  10:57:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συντρέχτη να σου θυμίσω και τον Ρόνι Ο'Σάλιβαν στο σνούκερ, ο οποίος αν και δεξιόχειρας μπορεί και παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και με το αριστερό!

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lazy
Senior Forum-Runner



438 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  11:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προφανως και ενας αριστεροχειρας εχει ενα + στο παιχνιδι εναντι ενος δεξιοχειρα... και αυτο, οχι επειδη το αριστερο προσφερει καθαυτο καποιο πλεονεκτημα, αλλα επειδη οι περισσοτεροι δεξιοχειρες δεν εχουν συνηθισει να παιζουν με αριστεροχειρες αντιθετα με τους αρστεροχειρες που παιζουν σχεδον συνεχεια με δεξιοχειρες. (Προφανως αυτο το πλεονεκτημα θα αντιστρεφονταν αν καποια στιγμη τα κορτ πλημμυριζαν με αριστεροχειρες και τοτε θα μιλαγαμε για το «πλεονεκτημα των δεξιοχειρων»!!)

...αντιστοιχα + ομως εχει και ενας ψηλος τεννιστας εναντι ενος κοντου!! κανεις δεν βλεπω να γραφει οτι κορυφαιος ολων ειναι ο Νταβιντ Φερερ επειδη ο ερμος ειναι μολις 1.75 εναντι των κατα πολυ ψηλοτερων αντιπαλων του τοσα χρονια!! Αυτο δεν μειωνει (προφανως) τις νικες του - κατα 11 εκατοστα ψηλοτερου του - Ροτζερ Φεντερερ εναντι του κοντου Ισπανου, η ακομα περισσοτερο την αξια του Ντελ Ποτρο που ειναι 2 μετρα και αποκτα αυτοματως τεραστιο πλεονεκτημα απο τη γραμμη του σερβις εναντι ολων!!

...η για να το παω σε ενα αλλο αθλημα , που γνωριζουμε καλυτερα , ειναι δεδομενο οτι ο Διαμαντιδης εχει ως τεραστιο οπλο το αφυσικο σχεδον ανοιγμα των χεριων του...θα αμφισβητησουμε δηλαδη την βραβευση του ως κορυφαιου Ευρωπαιου μπασκετμπολιστα επειδη εχει ενα τετοιο πλεονεκτημα εναντι των αλλων;; Καλα κανει και το εχει και ειναι τεραστια μαγκια του που εμαθε να το εκμεταλλευεται με τον καλυτερο τροπο!

Στην τελικη, αν ειναι, να μειωσουμε και την αξια του Μπολτ επειδη ο ατιμος εχει τεραστιο διασκελισμο και αυτη ειναι η αιτια των ρεκορ του, και οχι το ταλεντο του!!!!

Ο (πρωτ)αθλητισμος δεν ειναι καθολου, μα καθολου, δημοκρατικος!! Στα περισσοτερα αθληματα ευνοει τους ψηλους, στο ποδοσφαιρο στις περισσοτερες θεσεις τους κοντους, σε πολλα σπορ τους αριστεροχειρες/αριστεροποδαρους, σε αλλα τους αλτικους....ακομα και ο μεγαλος Ροκκο Σινφρεντι λογω ιδιαιτεροτητας και προσοντων αναδειχτηκε κορυφαιος στο αθλημα του!


Κι επειδη δεν εχει ποτε ξεκινησει κουβεντα για οσους προανεφερα (Διαμαντιδη - Μπολτ), η του Κουκοτς στο μπασκετ που ηταν επισης αριστεροχειρας και του εδινε καποιο πλεονεκτημα εναντι των αμυντικων, αλλα ουτε και για την αποκαθηλωση των Μεσσι και Μαραντονα (και κοντος και αριστεροποδαρος...2 σουπερ φυσικα πλεονεκτηματα για χαφ ποδοσφαιριστη!!) ως κορυφαιους, επειδη το πολυ μικρο υψος τους τους προσεφερε και αυτο καποιο σημαντικο πλεονεκτημα, εναντι των ψηλοτερων και αγαρμπων αμυντικων, μου φαινεται αστεια αυτη η κουβεντα που εχει ξεκινησει στο παγκοσμιο τεννις για το αν ο Ναδαλ ειναι η δεν ειναι κορυφαιος με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κριτιριο το ποιο χερι χρησιμοποιει!!
Μαλλον για κουβεντα που καποιοι πικραμενοι οπαδοι του Φεντερερ την ξεκινησαν την εποχη που ειχε αρχισει να αμφισβητειται η απολυτη κυριαρχια το ελβετου μου κανει, παρα για οτιδηποτε αλλο...και μαλλον με «οπαδικα» κριτηρια συνεχιζεται παρα ως σοβαρη κουβεντα.....ακομα και το οτι ο ναδαλ δεν ειναι φυσικος αριστεροχειρας αλλα το δουλεψε για να το κανει πλεονεκτημα του, δεν θα επρεπε για μενα να χρησιμοποιειται ως επιχειρημα εναντιον του, αλλα ΥΠΕΡ του! Γιατι δειχνει τεραστια θεληση, εργατικοτητα και ψυχικη δυναμη για να πρωτευσει.... ασε που μετα απο τοσα παιχνιδια αναμεσα τους η οποια δυσκολια εχει εξαφανιστει μιας που ο καθενας ξερει απολυτα και εχει συνηθισει το παιχνιδι του αλλου.

Βεβαια, ετσι κι αλλιως, ειδικα στο τεννις η κουβεντα για τον «κορυφαιο» μου φαινεται εντελως χαζη...
Πως θα τον κρινεις αυτον;
Με βαση τις συνολικες ικανοτητες του;
Οκ, κανεις δεν αμφισβητει οτι ο Φεντερερ ειναι ο πληρεστερος τεννιστας ολων των εποχων! (αλλα και ταυτοχρονα ο Νο1 τεννιστας σε αβιαστα λαθη που ειναι αυτα που του στοιχιζουν!!) Φτανει ομως αυτο; Ο Διαμαντιδης (ξανα) ειναι ετη φωτος πληρεστερος γκαρντ εναντι του Γκαλη που μονο σκοραρε!Ο Διαμαντιδης βαζει - κλεβει - κοβει - παιρνει ριμπαουντ - μοιραζει ασσιστ! Μειωνει αυτο την αξια του Γκαλη;
Και στην τελικη ξεχναμε τον σημαντικοτατο παραγοντα «ρακετα» γιατι στο τεννις εχεις και «συντροφο». Ναι, πληρεστερος εναντι των συγχρονων....μπορει να ξερει ομως κανεις ποιο θα ηταν το παιχνιδι του Μποργκ, του Κοννορς η του Λεντλ αν ειχαν τις σημερινες σουπερ-ντουπερ ρακετες αντι για τις βαριες και αδυναμες ξυλινες με τις οποιες επαιζαν (και με τις οποιες ουτε ενα winner της προκοπης δεν μπορουσες να βγαλεις;). Αν γινοταν σημερα ενας αγωνας excebition αναμεσα σε 2 εκ των κορυφαιων, αλλα με παλιες ρακετες, θα γελουσε ο καθε πικραμενος απο το θεαμα που θα βλεπαμε!!
Με βαση τους τιτλους του;
αυτο ειναι θεωρητικα το καλυτερο κριτηριο γιατι οι τιτλοι ειναι που μενουν στο χρονο, αλλα ακομα και εδω εχεις ενα θεμα. Σε αλλες, πολυ παλιοτερες δεκαετιες, πιο ερασιτεχνικες, οι κορυφαιοι τεννιστες δεν συμμετειχαν καν σε ολα τα τουρνουα grand-slam. Υπηρξαν μεγαλοι τεννιστες που σχεδον ολοι οι τιτλοι τους ηταν εντος της χωρας τους (Αγγλια η Γαλλια η Αυστραλια)

Οσο για τους τιτλους και το σερι του Φεντερερ που αναφερθηκε με τους συνεχομενους ημιτελικους (και παμπολους τελικους) και εκει υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο, και μαλιστα πανισχυρο:
Ο Φεντερερ χριστηκε Νο1 στην ιστορια του τεννις σε μια εποχη που εγραψε οτι εκτος απο αυτον τιποτα αλλο αξιολογο δεν ειχε να επιδειξει το αθλημα στη γενια του.
Ηταν μια (αθλητικη) γενια μετα τον Σαμπρας και τον Αγκασσι που κυριαρχησαν στα 90's, και μιση γενια πριν τους Ναδαλ-Τζοκοβιτς-Μαρρευ...
Μιση γενια ομως, που του εδωσε μια 5-ετια απο το 2003 μεχρι το 2007~2008 που επαιζε ουσιαστικα μονος του!! Ναι, πολλοι τιτλοι μαζεμενοι....αν δει κανεις ομως τους αντιπαλους του εκεινα τα χρονια, οπωσδηποτε θα μειδιασει: Φιλιππουσης - Σαφιν - Ροντικ(x2) - Χιουιτ (x2) - Γκονζαλεζ - Παγδατης - Αγκασσι (στα 36 του ομως!!) ηταν οι αντιπαλοι του στους 9 πρωτους νικηφορους τελικους του!! Απο ποιον απο αυτους να εχανε ο (μεγαλος) Φεντερερ;
Ο Ναδαλ παλι, απο το 2007 και επειτα, εχει παιξει 18 τελικους, ολους με θηρια!!
Ο καυμενος ο Μαρρευ που ειναι πολυ μεγαλος παιχτης εχει να αντιμετωπισει 3 αλλα μεγαθηρια (και αρκετους πολυ καλους τεννιστες απο πισω τους). Αν ειχε να αντιμετωπισει τους προαναφερθεντες αντιπαλους του Φεντερερ προφανως και δεν θα ηταν στους 2 σημερινους του τιτλους αλλα θα μιλαγαμε για εναν ακομα θρυλο, πιθανον!!
Ο (μεγαλος) Ντζοκοβιτς εχει 6 και ισως να μην φτασει τελικα ουτε τους 10 επειδη εχει την ατυχια να παιζει κι αυτος σημερα!
Για τους αλλους πιο πισω τι να πω; Ειναι να τους κλαινε οι ρεγγες με την «ατυχια» τους...Ο Ντελ Ποτρο πρεπει να αισθανεται τυχερος που ειναι ο μονος πλην των big-4 που εχει εναν τιτλο. Γιατι, αλλοι πολυ αξιολογοι παιχτες (Φερερ-Τσονγκα-Μπερντιχ) μαλλον το εχουν παρει αποφαση οτι ισως κλεισουν τις καρριερες τους χωρις να σηκωσουν τιποτα!!

υγ1 Το αρχικο επιχειρημα οτι ο Ναδαλ δεν ειναι μεγαλος, ηταν οτι ειναι τεννιστας αποκλειστικα χωμματος! Οταν αυτο το επιχειρημα σιγα-σιγα κατερρευσε καθως συμμετεχει ανελλειπως σε τελικους ολων των γκραν σλαμ, δωθηκε μεγαλυτερη βαρυτητα στο πλεονεκτημα του αριστεροχειρα!

υγ2 Το ειπαμε...το αριστερο χερι δινει καποιο πλεονεκτημα. Αν ομως ειναι τοσο μεγαλο τοτε που ειναι ολοι οι λοιποι αριστεροχειρες παιχτες στην καταταξη; Το ποσοστο των αριστεροχειρων στην κοινωνια μας αρα και στο τεννις, ειναι μικροτερο απο τους δεξιοχειρες αλλα οχι αμελητεο. Αριστεροχειρες επαγγελματιες τεννιστες υπαρχουν λοιπον μπολικοι. Γιατι δεν εχει εμφανιστει σημερα δευτερος πλην του Ναδαλ;


(ειπα να γραψω κι εγω τη δικη μου οπτικη στην κουβεντα σας....σορρυ για το σεντονι!! Δικαιολογουμαι μονο απο το οτι δεν εχω γραψει εδω μεσα εδω και 1,5 μηνα και τα μαζευα + τη μεγαλη αγαπη μου για το τεννις. Καλο - δρομικο - χειμωνα να εχουμε!)




---------------------------

ΠΑΤΡΙΔΑ Μ' ΑΡΑΕΥΩ ΣΕ...

Edited by - Lazy on 12/09/2013 11:45:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  11:22:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εξαιρετικό σεντόνι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  11:26:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και 'μένα μου άρεσε!

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  13:46:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Lazy
Εάν διάβαζες προσεκτικά τα προηγούμενά μου
θα έβλεπες πως περίπου τα ίδια λέω

Ο καθένας θα κριθεί ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο Ιβάν Λεντλ έχει 19 παρουσίες σε τελικούς

ΜΕ 9 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς για κείνον αυτή είναι η αλήθεια!









Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  13:53:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης
Ο Φέντερερ στην αρχή δε βρήκε κενό σοβαρών αντιπάλων
Έχει κάνει άγριους και σκληρούς αγώνες για τις πρώτες κατακτήσεις

Ούτε ασφαλώς ''ευθύνεται'' που ο Ναδάλ
έπαιζε αρχικά καλά ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΜΑ!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lazy
Senior Forum-Runner



438 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  14:56:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προφανως δεν εγραψα τιποτα για να αντιπαρατεθουμε...
...αποψεις εξεφρασα, που μπορει και να συμφωνουν με πολλους η εστω με πολλα απο οσα προειπωθηκαν!

Και , αν σταθηκα λιγο παραπανω στην περιπτωση Φεντερερ, ειναι επειδη απο την πλευρα των «οπαδων» του (οσο καπως και αν μου ακουγεται το οπαδος για ενα αθλημα σαν το τεννις) ειναι που εχουν εκφραστει οι περισσοτερες αμφισβητησεις για τον Ναδαλ παλιοτερα...(αποκλειστικα Χωματινος...μονοδιαστατος στο παιχιδι του...ευνοημενος αριστεροχειρας...ντοπαρισμενος!)

Ακομα και για αυτο που εγραψα, οτι οι πρωιμοι αντιπαλοι του Φεντερερ ηταν χαμηλοτερου επιπεδου (που συνεχιζω και το υποστηριζω....δεν μπορω με τιποτα να συγκρινω καποια απο εκεινα τα τοπ ονοματα με τα αντιστοιχα σημερινα...κλασεις κατω) το εκανα μονο για να δειξω οτι και η αλλη πλευρα μπορει καλλιστα να βρει, αν θελει, επιχειρηματα που να μειωνουν το μεγαλειο του Ελβετου! Στην τελικη για αυτο δεν ευθυνεται ο Φεντερερ....αυτους ειχε να αντιμετωπισει...αυτους κερδιζε!
Προσωπικα κατι τετοιο (να τον μειωσω), δεν με ενδιαφερει να κανω παντως...ημουνα εκεινα τα χρονια αντι-Φεντερερικος γιατι δεν συμπαθησα ποτε το ψυχρο υφος του αλλα δεν μπορω να μην παραδεχτω το μεγαλειο του ως παιχτη αλλα και την ευχαριστηση που σου προκαλει - ακομα και τωρα - το να παρακολουθεις το αερινο παιχνιδι του.
Αντιστοιχη ευχαριστηση βεβαια μου προκαλει και το εντελως διαφορετικο, απολυτα παθιασμενο παιχνιδι του Ναδαλ!
Οι μαχες δε, Φεντερερ-Ναδαλ της εποχης 2008~2010 , τοτε που και οι 2 τους ηταν σε απολυτο τοπ επιπεδο (ο ενας πριν την πτωση και ο αλλος στην αρχη του). και που ακομα δεν ειχε ωριμασει το παιχνιδι των αλλων 2 μεγαλων ωστε να θεωρουνται ισοτιμοι ανταγωνιστες τους, θα μεινουν πιστευω στην ιστορια του τεννις ως classic!

Ολα τα αλλα διαδυκτιακα ειναι πιο πολυ στο επιπεδο ποδοσφαιρικης οπαδικης κοντρας και νομιζω οτι και τους ιδιους τους παιχτες τους αφηνουν αδιαφορους. Εξ'ου και ο σεβασμος που τρεφουν ο ενας για τον αλλο ως αντιπαλοι.





---------------------------

ΠΑΤΡΙΔΑ Μ' ΑΡΑΕΥΩ ΣΕ...

Edited by - Lazy on 12/09/2013 15:18:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KosNi
Forum-Runner

140 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  15:24:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως όποτε βρέθηκε ένας αριστερόχειρας αρκετά καλός δηλαδή επιπέδου 5άδας για δεξιόχειρες κυριάρχησε...δες Ναβρατίλοβα και Ροντ Λέιβερ και όλους τους άλλους που αναφέρθηκαν.

Το επιχείρημα μου είναι ότι ο Ναδάλ ως δεξιόχειρας:
α) Δεν θα έπαιρνε τόσα πολλά Ρολάντ Γκαρός ιδίως στην αρχή, οπότε ο Φέντερερ θα έπαιρνε όλα τα μεγάλα τουρνουά μέσα σε μια χρονιά για αρκετά χρόνια.
β) Δεν θα έφθανε τόσο γρήγορα να γίνει αντάξιος του Φέντερερ στις άλλες επιφάνειες οπότε το σερί του Ελβετού θα συνεχιζόταν.
γ) Θα ήταν υποδεέστερος άλλων δεξιόχειρων παικτών και παίκτες επιπέδου Τζόκοβιτς/Μάρει θα τον είχαν κερδίσει πολύ περισσότερες φορές από ότι τώρα, άρα δεν θα έπαιρνε αυτούς τους τίτλους που έχει σήμερα.

Το πλεονέκτημα του αριστερόχειρα έχει να κάνει κυρίως με τις γωνίες που καταφέρνει μέσα στο γήπεδο όταν αντιμετωπίζει έναν δεξιόχειρα. Αυτό γίνεται πρωταρχικώς στο σερβίς (είτε εκτελώντας σερβίς είτε υποδεχόμενος) και στη συνέχεια σε όλα τα χτυπήματα.

Ας δούμε όμως τι λένε οι ίδιοι οι παίκτες (από ένα ωραίο άρθρο των Καιρών της Νέας Υόρκης:

http://www.nytimes.com/2011/06/27/sports/tennis/2011-wimbledon-left-handers-have-benefit-of-slice-and-singularity.html?pagewanted=all&_r=0

"“On grass, there’s no doubt that being a lefty is a huge advantage just by virtue of the way the ball skids and slides and stays down low,” said Justin Gimelstob, a former player now providing commentary for the Tennis Channel."

"On Sunday morning, Djokovic’s coach, Marian Vajda, approached the retired British player Mark Hilton, whose world ranking reached its high of 204 in 2005, and asked if he was free to hit with Djokovic or knew another left-hander who was.

Hilton, now a coach, suggested one of his players who is entered in the boys competition. A few hours later, Liam Broady, a lean, 17-year-old blond from Manchester, England, found himself standing across the net from Djokovic, whose 43-match winning streak was snapped at the French Open. "

"They are rare enough that Roger Federer’s coach, Paul Annacone, has Bob Bryan on his speed dial. Before Federer faced the left-handed Adrian Mannarino in the second round last week, he practiced with Bryan, who is seeded No. 1 in men’s doubles with his brother. If Federer should advance to another final against Nadal, Bryan will certainly expect a call.

“Whenever Roger plays a lefty, I’m the first guy to get the text message,” Bryan said, adding, “Coaches really put a high importance on finding a lefty.”

Or, in Nadal’s case, develop one. Nadal, a natural right-hander, is coached by his paternal uncle, Toni, a former table-tennis player and club tennis professional. Until Nadal was 10, he used two hands on both sides. At Toni Nadal’s suggestion, he dropped one hand while hitting off the left side and started playing left-handed. "

"The reigning women’s champion is Serena Williams, a right-hander who has changed the game with her power and athleticism. Williams, a winner of 13 Grand Slam singles titles, said: “I always wanted to be a lefty. Can you imagine?” "





Edited by - KosNi on 12/09/2013 15:27:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  15:45:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά, δεν γίνεται να ισχύει ΚΑΙ αυτό:
Nadal, a natural right-hander
ΚΑΙ αυτό:
Until Nadal was 10, he used two hands on both sides

Μάλλον ο Ναδάλ είναι αμφιδέξιος οπότε επέλεξε χέρι.
Αν αφησουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν όποιο χέρι θέλουν για κάθε δουλειά και τα καταγράψουμε, θα πάρουμε μια ωραιότατη καμπάνα του Gauss!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lazy
Senior Forum-Runner



438 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  15:56:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νικο(;), δεν αμφισβητησα το οποιο πλεονεκτημα (μικρο για μενα, μεγαλυτερο για καποιον αλλον......μη μετρησιμο οπως και να εχει!) που δινει σε εναν αριστεροχειρα το γεγονος οτι ο δεξιοχειρας δεν ειναι απολυτα προετοιμασμενος να τον αντιμετωπισει...
Αυτο που δεν δεχομαι ειναι να χρησιμοποιηθει αυτο ως επιχειρημα στην κουβεντα «ποιος ειναι ο κορυφαιος;»!

Αυτο που εγραψα ειναι οτι αυτες οι συγκρισεις σε καθε σπορ (ααν ειναι εφικτο να γινονται τετοιες συγκρισεις...για μενα ΔΕΝ ειναι γιατι μεταβαλλονται πολλοι παραγοντες που επηρρεαζουν την καθε εποχη και το καθε περιβαλλον...παρε για παραδειγμα την πολυσυζητημενη κοντρα Μαραντονα-Πελε, τοσες διαφορετικες συνθηκες στις καρριερες τους, οποτε ποιο το νοημα να το συζηταμε;) ΑΝ ειναι να γινουν , πρεπει να γινουν χωρις να ληφθουν υποψιν σωματικα χαρακτηριστικα.
Γιατι, ξαναγραφω, το οποιο πλεονεκτημα δινεται στο Ναδαλ λογω χεριου, εχει αναφερθει απο αντιστοιχους ειδικους οτι εχουν και οι αριστεροχειρες μπασκετμπολστες η οι αριστεροποδαροι ποδοσφαιριστες. Μιας που ο αντιστοιχος αμυνομενος ειναι προετοιμασμενος να αντιμετωπισει αντιστοιχους δεξιοποδαρους/δεξιοχειρες)
Απο τη στιγμη λοιπον που ο συγκεκριμενος παραγοντας δεν λαμβανεται υποψιν στο ερωτημα «ποιος ειναι ο κορυφαιος Ευρωπαιος μπασκετμπολιστας» οταν καποιος απανταει «Κουκοτς», η ο κορυφαιος παγκοσμιως ποδοσφαιριστης οταν η απαντηση που δινεται ειναι «Μαραντονα», δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να μας απασχολησει στο ερωτημα για τον κορυφαιο (ααν ξαναλεω υφισταται κατι τετοιο) τεννιστα. Το ιδιο και σε αλλα αθληματα που ανεφερα.

Εμενα μου αρκει που βλεπω το τεννις που βλεπω εστω και αν χρειαζεται πολλες φορες να ξενυχτησω ως τις 4:30 οπως προχθες...χαλαλι για αυτο που ειδα.



* @Rigelian, αυτο να εννοουν σε ολα τα chat παραθυρα στα livestreaming που βλεπω , που γραφει ο καθενας το μακρυ κ το κοντο του, οταν διαφοροι αναφερουν "nadal is by-";!! (by - ...handed?)

---------------------------

ΠΑΤΡΙΔΑ Μ' ΑΡΑΕΥΩ ΣΕ...

Edited by - Lazy on 12/09/2013 16:01:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  16:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ουσία είναι ότι ίσως είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα από τα σπουδαιότερα match up όλων των εποχών που έφεραν το τένις σε άλλη διάσταση και το βοήθησαν να γίνει πάλι δημοφιλές. Ήταν πολύ ευχάριστη συγκυρία το ότι βρέθηκε κάποιος σαν τον Ναδάλ για να κοντράρει τον Φέντερερ και να τον φτάνει πολύ συχνά στα όριά του αναγκάζοντάς τον να βγάλει όλο του το ταλέντο στην επιφάνεια κάνοντας 15 πράγματα για να κερδίσει όταν προηγουμένως αρκούσαν μόλις 5… Αυτό βοήθησε στο να γίνουν συγκλονιστικοί αγώνες με εξαιρετική ποιότητα αφού πρόκειται για το ανώτερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ. Θεωρώ κορυφαία στιγμή των αναμετρήσεών τους την κόντρα τους στο Wimbledon το 2008 και γενικότερα για το άθλημα τους τελικούς 2007-09 στο συγκεκριμένο grand slam τα καλύτερα την τελευταία 25ετία

Η κόντρα τους κατά την γνώμη μου πήγε το τένις 10 χρόνια πιο μπροστά στο θέμα της εξέλιξης του αθλήματος (αντί να το οδηγήσει στα τάρταρα με την μονοκρατορία του Φέντερερ όπως είχε γίνει στην φόρμουλα με τον Σουμάχερ) όσο και αν γύρω στο 2010 ακουγόταν “κακεντρέχειες” όπως ότι ο Ναδάλ σταμάτησε να ντοπάρεται και άρχισε να ξεφουσκώνει σιγά σιγά. Αν δεν υπήρχε ο Ναδάλ, πιστεύω ότι ο Φέντερερ θα είχε ξεπεράσει ήδη και τα 22 της Στέφι Γκραφ.

Προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα το ότι ο Ναδάλ έχει το πλεονέκτημα του αριστερόχειρα, ο καθένας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να εξαλείψει αντίστοιχα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ναδάλ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι-ήταν ότι μπορεί και παίζει αμυντικά πάρα πολύ καλά σε όλες τις επιφάνειες πια τον Ελβετό, δηλαδή έχει-είχε απαντήσεις σε ότι και αν κάνει ο Ελβετός με αποτέλεσμα να τον κουράζει απίστευτα και στο τέλος να μένει από δυνάμεις, χώρια το ότι αναγκάζεται να κάνει αβίαστα λάθη τα οποία τον εκνευρίζουν απίστευτα με συνέπεια να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του

Σαν μέτρο σύγκρισης για τον κορυφαίο δεν μπορεί να μπει κάτι άλλο πέραν τον τίτλων αφού είναι και το μόνο μετρήσιμο αλλά φυσικά δεν είναι και αξιόπιστο (πχ στο ποδόσφαιρο ο Μέσι δεν έχει μουντιάλ ή στο μπάσκετ ο Γκάλης δεν πήρε ευρωλίγκα κλπ) τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου το τι αρέσει στον καθένα να βλέπει. Τεχνικά νομίζω ότι ο Φέντερερ είναι απλησίαστος αλλά δεν είναι μόνο η τεχνική (σπάνια να υπάρχει αγώνας που στατιστικά να χάσει σε σερβίς-γουίνερς από τον αντίπαλό του) που παίζει ρόλο πόσο μάλλον σήμερα που το άθλημα στηρίζεται υπερβολικά στους παράγοντες δύναμη-αντοχή

Edited by - runner1979 on 12/09/2013 16:58:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  21:38:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γκάλης και Μέσι παίζουν σε ομαδικά αθλήματα, στα ατομικά οι τίτλοι είναι αξιόπιστο κριτήριο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2013 :  21:50:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Γκάλης και Μέσι παίζουν σε ομαδικά αθλήματα, στα ατομικά οι τίτλοι είναι αξιόπιστο κριτήριο.


έχεις δίκιο, ατυχές το παράδειγμά μου.
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως και για τις κατακτήσεις τίτλων υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες και γι' αυτό δεν λένε την απόλυτη αλήθεια γιατί όπως προαναφέρθηκε παίζει ρόλο και με το ποιους έχει απέναντί του ο εκάστοτε νικητής
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 13 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000