Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Υπόλοιπα Αθλήματα
 Παλίρροια 2013 Γρίτσα Λιτοχώρου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 04/02/2013 :  00:31:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πήγαμε το πρωί στη Γρίτσα Λιτοχώρου, για να μετέχουμε στον 10ο αγώνα χειμερινής κολύμβησης (είχαμε αναφερθεί εδώ: http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=4155&whichpage=22 ). Πρώτη φορά που θα μετείχαμε σε τέτοιου είδους αγώνα, και στόχος, ιδίως για μένα, μόνο η συμμετοχή και απλά ο τερματισμός. Για τον Στάθη Καραδημητρίου και τον Δημήτρη Οικονόμου που ήρθαμε μαζί από τον Βόλο, μια πολύ καλή θέση και επίδοση.

Χώρος υποδοχής, το ξενοδοχείο Dion Palace. Πολύς κόσμος παρόντες, από πολλές και διάφορες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και πάει λέγοντας. Ό,τι γίνεται με το τρέξιμο, γίνεται και σ'αυτό το χώρο. Θα έλεγα ήταν αθλητές δύο κατηγοριών, αν και οι περισσότεροι επιδίδονται και στις δύο, στη πρώτη οπωσδήποτε: χειμερινοί κολυμβητές, και κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων (δεν επιτρέπονταν βέβαια ειδικά μαγιό για το κρύο).

Δηλώσαμε συμμετοχή στον αγώνα των 300 μέτρων, ενώ υπήρχε και αγώνας για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους, 1000 μέτρων. Πήραμε και τους αριθμούς μας, που όπως βλέπετε, δεν έχουν σχέση με τους αριθμούς στο τρέξιμο.



Ακολούθως πήγαμε για ζέσταμα και αυτοσυγκέντρωση, κάτι που το καταμαρτυρούν απόλυτα οι κάτωθι φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Προτιμήσαμε μόνο την αυτοσυγκέντρωση!





Επιστροφή στο ξενοδοχείο για τη τεχνική ενημέρωση. Αυτό που ήταν δυστυχώς λίγο-πολύ αναμενόμενο, επιβεβαιώθηκε. Ματαίωση του αγώνα λόγω των 5-6 μποφόρ που φυσούσαν, και των τεράστιων κυμάτων. Είναι η πρώτη φορά στα 10 χρόνια διεαγωγής του, που ο αγώνας ματαιώνεται. Αντί αυτού, ορίστηκε να γίνει μια συμβολική βουτιά και κολύμβηση, όσο θέλει ο καθένας, ενώ όποιος θέλει μπορεί και να μη βουτήξει καθόλου για να μη το ρισκάρει.

Κατηφορίζουμε λοιπόν στη παραλία, όπου το μόνο που δεν περιμέναμε, ήταν να δούμε τη χοάνη τερματισμού του Olympus Marathon.







Μπήκαμε και στη θάλασσα. Τα κύματα ήταν πολύ δυνατά, σε σκέπαζαν, και σε πετούσαν έξω. Η ματαίωση του αγώνα αποδείχτηκε ολόσωστη. Αδύνατο, και πολύ επικίνδυνο να γινόταν αγώνας. Η θερμοκρασία του νερού ήταν στους 12,5, δυο λιγότερους από τον Βόλο, αλλά δεν υπήρξε καμμιά δυσκολία (που να βλέπαμε και τη συνέχεια, ακολουθεί παρακάτω). Υπήρξε πάντως πολύ γέλιο παλεύοντας με τα κύματα στα ρηχά.



Η συνέχεια που έλεγα παραπάνω, περιλάμβανε μπάνιο και στους 7,5 βαθμούς. Είχαμε δεν είχαμε, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο τιμήσαμε και τη πισίνα του, η οποία είχε αυτή τη θερμοκρασία. Κάθησα δύο λεπτά για την εμπειρία, πρώτη φορά σε τόσο χαμηλή θεροκρασία, αλλά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η εξωτερική θερμοκρασία , ήταν στους 20, έτσι μόλις βγαίνεις έξω συνέρχεσαι. Αν είχε μηδέν έξω, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.



Τέλος τα κρύα! Κατόπιν επισκεφτήκαμε τη σάουνα του ξενοδοχείου, που μας προσφέρθηκε δωρεάν. Όπως και το χαμάμ, που είχε 60 θερμοκρασία!



Ακολούθησαν οι απονομές. Μεγάλη παρουσία, ο Σπύρος Γιαννιώτης, 4ος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο. Είχε κολυμπήσει κι αυτός μαζί μας, και θα μετείχε στον αγώνα, παρότι δεν είναι τόσο μαθημένος στο κρύο νερό. Φωτογραφηθήκαμε μαζί του.



Από τις βραβέυσεις ξεχώρισαν του Σπύρου Γιαννιώτη, όπως και της Σοφίας Ψιλόλιγνου που έχει κάνει απίστευτες διαδρομές, όπως 2 φορές την Μάγχη, διπλή διάπλευση του Τορωναίου κόλπου 60χλμ, Γιβραλτάρ κλπ.



Βραβέυτηκαν και όλοι οι κολυμβητές που θα μετείχαμε στον αγώνα, έστω κι αν αυτός δεν έγινε κανονικά. Άλλωστε βουτήξαμε, και κάναμε ό,τι γινόταν γι'αυτές τις συνθήκες.



Κλείνοντας, οφείλω να συγχαρώ τη διοργάνωση για τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς μάλιστα κόστος για τους αθλητές, για το ότι μας δέχτηκε εκπρόθεσμα καθώς αργήσαμε να μάθουμε την ύπαρξη του αγώνα. Κάθε χρονιά πλέον ο αγώνας θα διεξάγεται σ'αυτό το μέρος, οπότε πιο οργανωμένα από του χρόνου, μπορούμε να κανονίσουμε να μετέχουμε και άλλοι φίλοι από το φόρουμ, όσοι μπορούνε. Θα είναι κάτι το διαφορετικό.
Αύριο θα βάλω κι ένα βίντεο.

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  00:39:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κρίμα, πήγε στράφι η αυτοσυγκέντρωση!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  00:41:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αυτοσυγκέντρωση μένει και δεν χάνεται, θα μας χρησιμέψει για του χρόνου!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  00:51:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστός! Πάω να αυτοσυγκεντρωθώ κι εγώ 5-6 ωρίτσες τώρα, γιατί αύριο προβλέπεται γερό "τρέξιμο (Δευτέρα γαρ)! Γκουντ νάιτ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barerunner
Forum-Runner

Greece


187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  00:52:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστά...πολύ σωστά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  12:35:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κρίμα, του χρόνου με το καλό! Μπράβο σε όλους!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2013 :  13:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μπραβο παιδες..

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2013 :  14:32:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Το βίντεο που λέγαμε:
http://www.youtube.com/watch?v=nzwAS4DK8Yw
http://www.youtube.com/watch?v=8kFFTkkU0sc
http://www.youtube.com/watch?v=9T0OFz55BjU
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000