Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Σκουριές
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 47

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2015 :  22:15:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δάσος Σκουριών, η καταστροφή συνεχίζεται (video)

Μα εσύ άλλα άκουσες, άλλα διάβασες, άλλα σου είπανε...

Τίποτα δεν άλλαξε: από τη μία μπετονιέρες, φορτηγά επανεφοδιασμού, μπουλντόζες, dubmper, δήθεν δασεργάτες, security, μπάτσοι και ασφαλίτες συνεχίζουν αρμονικά και εντατικά το βρώμικο έργο που τους ανατέθηκε.

Από την άλλη κόκκινοι συναγερμοί – ανάκληση αδειών – παύση εργασιών και καθησυχασμός για τους αντιτιθέμενους στην εξόρυξη χρυσού.

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

Ίσως η μεγαλύτερη δόση ηρεμιστικών (ή υπνωτικών;) με ανακοινώσεις και τιτιβίσματα για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ!

http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2015/03/video.html
http://youtu.be/UCKn5dgIqKs

Edited by - xipolitos on 06/03/2015 22:23:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2015 :  18:38:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έκθεση-φωτιά για τη «χρυσή επένδυση» στη Χαλκιδική

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος που καλούν σε απολογία την «Ελληνικός Χρυσός». Η έκθεση καταγράφει τα έργα και τις ημέρες της «χρυσής επένδυσης» κι αποκαλύπτει πώς η εταιρεία αποκρύπτει την επικινδυνότητα των προϊόντων της κι αποφεύγει να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο του τόπου και των κατοίκων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια από 55 έως 194.300%, οι υπερβάσεις στο κάδμιο κυμαίνονται από 24 έως 31.928 %, ενώ στα υγρά απόβλητα διαπιστώνονται υπερβάσεις μαγγανίου, ψευδαργύρου, καδμίου, αρσενικού.

«Παραβιάζονται κατάφωρα οι όροι αδειοδότησης», καταγγέλλει η βουλευτής Χαλκιδικής του Σύριζα, Κατερίνα Ιγγλέζη. «Όλα όσα καταγράφονται στην έκθεση των Επιθεωρητών κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί σε αρμόδιους, αλλά βρίσκαμε πόρτες κλειστές. Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή οι απαντήσεις ήταν εσκεμμένα γενικές κι αόριστες. Η πρώην κυβέρνηση επαναλάμβανε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικοί όροι, μόνο που κανείς δεν έλεγε αν τηρούνται. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή αυτή θα τερματιστεί».

«Η εταιρεία δεν μπορεί να αναπτύξει την συγκεκριμένη δραστηριότητα στην Βόρεια Χαλκιδική παρά μόνο παραβιάζοντας την νομιμότητα», δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς. «Το υπουργείο περιβάλλοντος θα επέμβει ή θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του, να στηρίζει δηλαδή την εταιρεία σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της οικονομίας της περιοχής;».
http://www.efsyn.gr/arthro/ekthesi-fotia-gia-ti-hrysi-ependysi-sti-halkidiki
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2015 :  13:36:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εκθεση-σοκ για την τοξική «επένδυση»

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος αποκαλύπτουν το πώς η εταιρεία αποκρύπτει την επικινδυνότητα των προϊόντων της και πώς αποφεύγει να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο του τόπου και των κατοίκων, αλλά και των εργαζομένων της.

Ηταν αρχές Απριλίου του 2013, όταν λάβαμε σοκαριστικές καταγγελίες και φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Τα στοιχεία έφτασαν σε εμάς, την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. «Τα βαρέα μέταλλα μετρήθηκαν σε αστρονομικές τιμές στα νερά. Το αρσενικό είναι 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, το μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, 169 φορές ο μόλυβδος και πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό ο ψευδάργυρος», κατήγγειλε τότε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Θύελλα αντιδράσεων

«Για ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί», έκανε λόγο ο καθηγητής Υδρογεωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Αλεξόπουλος. «Οι συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα και τοξικά είναι πολύ πάνω από τα ανώτατα προβλεπόμενα όρια. Ιδιαίτερα το αρσενικό, που είναι πολύ τοξικό και καρκινογόνο, το μαγγάνιο και ο μόλυβδος». Η «Εφ.Συν.» ανέδειξε σε πρώτο θέμα της τις καταγγελίες, με τίτλο «Δηλητήριο στη φλέβα». Το ρεπορτάζ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, τα κινήματα υπεράσπισης του αρχέγονου δάσους των Σκουριών προχώρησαν σε πανελλαδική διαμαρτυρία κι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, φέρνουμε στη δημοσιότητα την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που καλούν σε απολογία την «Ελληνικός Χρυσός». Οι επιθεωρητές καταγράφουν τα έργα και τις ημέρες της «χρυσής επένδυσης», πολλά εκ των οποίων είχαμε αναδείξει κι εμείς με ρεπορτάζ. Οι επιθεωρητές αποκαλύπτουν το πώς η εταιρεία αποκρύπτει την επικινδυνότητα των προϊόντων της και πώς αποφεύγει να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο του τόπου και των κατοίκων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της.

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση δεν συνιστά πόρισμα. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εταιρεία, που έχει κληθεί σε απολογία, προσκομίζει στοιχεία κι απαντά στις αιτιάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι επιθεωρητές θα εκδώσουν το τελικό τους πόρισμα.

Η έκθεση αποστέλλεται στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στις 16 Ιανουαρίου 2015 και αφορά το υποέργο της Ολυμπιάδας. Οι έλεγχοι και οι αυτοψίες διενεργήθηκαν τον Απρίλιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013, καθώς και τον Γενάρη, τον Μάρτη και τον Αύγουστο του 2014. Το υποέργο περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του παλαιού τέλματος (μεταλλευτικά απόβλητα μετά τη διαδικασία εμπλουτισμού), όπως και των χώρων όπου είχε αποτεθεί στο παρελθόν αρσενοπυρίτης.

Επίσης, περιλαμβάνει λειτουργία εργοστασίου εμπλουτισμού (επεξεργασίας) του παλαιού τέλματος, με σκοπό τον διαχωρισμό του χρυσοφόρου συμπυκνώματος σιδηροπυριτών, το οποίο εξάγεται. Το εργοστάσιο, μετά τον εκσυγχρονισμό του, ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2012 κι από τον Γενάρη του 2013 βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία με τρεις βάρδιες.

Αδειοδότηση

Η εταιρεία υπέβαλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Με βάση αυτή τη μελέτη, ο τότε υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την πρώτη εβδομάδα της θητείας του, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΕΠΟ). Σε αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά για την επικινδυνότητα των προϊόντων της εταιρείας.

Σήμερα, μετά από χρόνια αγώνων και καταγγελιών των κατοίκων της Χαλκιδικής, έρχεται η έκθεση των επιθεωρητών να επιβεβαιώσει ότι «η εταιρεία δεν παρέθεσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και κατά συνέπεια δεν προέβλεψε μέτρα για τον ασφαλή χειρισμό του προϊόντος, προκειμένου να αποτρέπεται η ρύπανση του περιβάλλοντος και να διασφαλίζεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας».

Εως και σχεδόν 200.000% (!) ξεπερνούν τα όρια οι συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα, κάποια εκ των οποίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό και το οικοσύστημα. Μας εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς: «Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων (αναλύσεις του Απριλίου του 2013) ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια από 55 έως 194.300%. Από μετρήσεις που έγιναν το 2014, οι υπερβάσεις στο κάδμιο κυμαίνονται από 24 έως 31.928%».

Οπως αναφέρουν οι επιθεωρητές, «η εταιρεία δεν έλαβε μέτρα συγκράτησης και μη διαφυγής των όξινων απορροών, οι οποίες ενδεχομένως να οφείλονται στη μη αποκατάσταση των χώρων αρσενοπυρίτη». Στα υγρά απόβλητα της εταιρείας διαπιστώνονται υπερβάσεις μαγγανίου, ψευδαργύρου, καδμίου, αρσενικού: «οι μέσες τιμές των συγκεντρώσεων των μετάλλων υπερβαίνουν τα όρια από 100 έως και 1.270%».

Μετρήσεις

Η εταιρεία προσκόμισε για τα έτη 2012-2013 τις ετήσιες εκθέσεις Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης. Ωστόσο, στα αποτελέσματα των αναλύσεων για τα υγρά απόβλητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιφανειακών υδάτων που δίνει, συγκρίνει με τις οριακές τιμές της απόφασης νομάρχη και όχι με αυτές που τίθενται στην ΚΥΑ ΕΠΟ. Επίσης, μετράει τη συγκέντρωση των εν διαλύσει μετάλλων και όχι την ολική.

Κι όπως εξηγούν οι επιθεωρητές στην έκθεσή τους, «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετρώνται ενδεχομένως τιμές συγκεντρώσεων μικρότερες των πραγματικών. Η πρακτική αυτή της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθή αποτίμηση της ποιότητας, τόσο των εξερχόμενων αποβλήτων όσο και των υδάτων του αποδέκτη αυτών. Ως εκ τούτου, προκύπτει αδυναμία εντοπισμού τυχόν επιβαρύνσεων και άρα μη λήψη των αναγκαίων επανορθωτικών μέτρων από πλευράς της εταιρείας».

Ενδιαφέρον έχει και το πότε και πού γίνονται οι μετρήσεις. «Το 2011 γίνονται μετρήσεις μόνο προς τις πηγές του ρέματος του Μαυρόλακκα και καθόλου προς τις εκβολές. Την επόμενη χρονιά οι μετρήσεις προς τις πηγές είναι διπλάσιες από τις μετρήσεις στις εκβολές. Οι μετρήσεις σταματούν εντελώς τον Ιούνιο του 2013», μας λέει ο Κώστας Ευθυμίου, κάτοικος της περιοχής. «Είναι προφανώς παρελκυστικές οι τακτικές της εταιρείας. Ακόμα και για την “Ελληνικός Χρυσός” είναι απαραίτητη η επίφαση νομιμότητας».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα απόβλητα εναποτίθενται στις (τεχνητές) λίμνες Σεβαλιέ, σε αντίθεση με την ΕΠΟ. Καθημερινά εκτελούνται 25 δρομολόγια από μεταφορική εταιρεία, που δεν έχει άδεια για επικίνδυνα απόβλητα. Αυτό «δείχνει ότι η εταιρεία διαχειρίζεται τα απόβλητα ως μη επικίνδυνα», σημειώνουν οι επιθεωρητές.

Μετά από καταγγελία κατοίκου για έκλυση σκόνης, τον Ιούλιο του 2013, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία απόθεσε κατ’ εκτίμηση 100.000 τόνους αδρομερούς (χονδρόκοκκου) υπολείμματος κατεργασίας σε χώρο 28 στρεμμάτων, χωρίς καμία υποδομή κοντά στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας. Κι αυτός ο χώρος είχε ενταχθεί στα έργα αποκατάστασης.

Χρυσό... μετάλλιο στα ατυχήματα

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ένα φορτηγό μετέφερε προϊόντα της «Ελντοράντο» προς τη Θεσσαλονίκη. Τότε υλικό διέφυγε, κάτοικοι που περνούσαν τυχαία από το σημείο διαπίστωσαν τι έχει συμβεί και κινητοποίησαν τις αρχές. Δείγματα από τα υλικά είχαν σταλεί σε διαπιστευμένο εργαστήριο. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εταιρεία μετέφερε επικίνδυνα υλικά», μας λέει ο Κώστας Ευθυμίου, μέλος του συντονιστικού των κατοίκων. Η έκθεση των επιθεωρητών έρχεται να επιβεβαιώσει όσα οι κάτοικοι φοβούνταν: «Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν τηρούσε τους κανόνες για ασφαλή μεταφορά των προϊόντων της –τουλάχιστον μέχρι την ημέρα του ατυχήματος».

Κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ολόκληρο το 2012 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 το σύνολο των διακινήσεων των προϊόντων διά θαλάσσης έγιναν χωρίς την εφαρμογή των κανόνων μεταφοράς επικίνδυνων υλικών, αφού δεν είχαν δηλωθεί ως επικίνδυνα στο τελωνείο. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως σε καμία μελέτη δεν αναφέρεται ότι τα επικίνδυνα αυτά προϊόντα θα μεταφέρονται με φορτηγά και θα διακινούνται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης· αντιθέτως, αναφέρεται ρητά ότι θα διακινούνται μέσω Στρατωνίου.

«Η εταιρεία εκτός από ακίνδυνη δηλώνει κι εξόχως φιλική προς το περιβάλλον», λέει ο Γιώργος Ζουμπάς. «Διαφημίζει ότι θα αποκαταστήσει τη λίμνη τελμάτων. Κι όμως, όπως το καταγράφουν οι επιθεωρητές κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, σε κανένα τμήμα της λίμνης τέλματος όπου είχαν γίνει επεμβάσεις δεν είχαν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης. Η εταιρεία εκτελεί τις εργασίες αποκατάστασης των χώρων αρσενοπυρίτη και παλαιού τέλματος, χωρίς να έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη».

Βαφτίζουν τα απόβλητα «προϊόντα»

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη της «Ελληνικός Χρυσός» για το τι συνιστά απόβλητο και τι εμπόρευμα. Μας εξηγεί ο Γιώργος Ζουμπάς: «Το υπόλειμμα κατεργασίας δεν χαρακτηρίζεται ως απόβλητο, αλλά ως προϊόν, και προβλέπεται να πωλείται ως πρόσθετο στην τσιμεντοβιομηχανία. Στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων παρατίθενται σχετικές επιστολές από τσιμεντοβιομηχανίες. Ετσι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι από τη δραστηριότητά της τα μόνα στερεά απόβλητα που θα προκύψουν θα είναι... παλαιοσιδηρικά, έλαια και λιπαντικά».

Οπως εξηγούν οι επιθεωρητές, «επί της ουσίας η εταιρεία έχει προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των αποβλήτων, χωρίς όμως να τεκμηριώνεται ότι πληρούνται όλοι οι όροι του νόμου». Για να αποχαρακτηριστούν τα απόβλητα απαιτείται να έχουν υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία κατόπιν σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την εξορυκτική βιομηχανία δεν έχει εκδοθεί τέτοια απόφαση.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία ανάλυση για την επικινδυνότητα των αποβλήτων. Οι επιθεωρητές προχώρησαν σε δειγματοληψίες που απέστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και σε διαπιστευμένο εργαστήριο. Με βάση τα ευρήματα, τα απόβλητα χαρακτηρίζονται «τοξικά κι επικίνδυνα» σε μια πρώτη προσέγγιση (ο χαρακτηρισμός τους έγινε βάσει της περιεκτικότητάς τους σε καθαρά μέταλλα κι όχι βάσει της χημικής ένωσης, με την οποία βρίσκονται τα μέταλλα αυτά στα απόβλητα). Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περαιτέρω έλεγχος -κι ώς τότε «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει επικίνδυνα». Οι επιθεωρητές τονίζουν ότι η εταιρεία δεν έχει υποβάλει ετήσια έκθεση παραγωγού αποβλήτων για τα έτη 2011, 2012, 2013.

Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ: Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή αυτή θα τερματιστεί

Τον Απρίλιο του 2013, όταν καταγγέλλαμε την εκροή υγρών αποβλήτων του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας με περιεκτικότητα σε αρσενικό 49.000 φορές πάνω από τα όρια, η μεν εταιρεία απαντούσε ότι οι «γνωστοί θεματοφύλακες του περιβάλλοντος ανασύρουν φαντάσματα από το βαθύ παρελθόν», το -δε- κράτος διά της διοίκησης κώφευε. Τον Γενάρη του 2015, επιτέλους, μάθαμε ότι φαντάσματα δεν είμαστε εμείς που καταγγέλλουμε, αλλά αυτοί που συγκαλύπτουν.

Από το καλοκαίρι του 2013 καταγγέλλαμε την παράνομη μεταφορά και αποθήκευση των υλικών εμπλουτισμού, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ολοι, υπηρεσίες και δικαστές, κώφευαν.

Τον Ιανουάριο του 2015, ενώ συνεχίζεται το ίδιο έργο, μάθαμε κι επίσημα ότι παραβιάζονται κατάφωρα οι όροι αδειοδότησης. Ολα όσα καταγράφονται στην έκθεση των επιθεωρητών κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί σε αρμόδιους, αλλά βρίσκαμε πόρτες κλειστές. Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή οι απαντήσεις ήταν εσκεμμένα γενικές κι αόριστες. Η πρώην κυβέρνηση επαναλάμβανε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικοί όροι, μόνο που κανείς δεν έλεγε αν τηρούνται. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή αυτή θα τερματιστεί.

Γιώργος Ζουμπάς, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη: Θα επέμβει το υπουργείο Περιβάλλοντος;

Από τις εκθέσεις των επιθεωρητών επιβεβαιώνεται ότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για την υπέρβαση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου από τις εταιρείες. Η ELDORADO GOLD δεν μπορεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη Βόρεια Χαλκιδική, παρά μόνο παραβιάζοντας τη νομιμότητα. Οι αιτιάσεις των πολιτών, των φορέων, των επιστημόνων που είναι αντίθετοι στη μεταλλευτική δραστηριότητα κάθε άλλο παρά αβάσιμες αποδεικνύονται.

Επίσης δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: όταν στα «μικρά» σχετικά έργα υπάρχουν τόσα προβλήματα, τι θα γίνει με το τεράστιο έργο των Σκουριών; Μήπως στην επόμενη έκθεση επιθεωρητών θα είναι πολύ αργά για την περιοχή; Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επέμβει ή θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του, να στηρίζει δηλαδή την εταιρεία σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της οικονομίας της περιοχής;
Συντάκτης: Ντίνα Δασκαλοπούλου
http://www.efsyn.gr/arthro/ekthesi-sok-gia-tin-toxiki-ependysi

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  12:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α, εδώ δεν είναι νόμος το δίκιο του εργάτη;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2015 :  17:03:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού (ενημέρωση)

Πολλοί είναι αυτοί που απάντησαν με την παρουσία τους στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσου Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Κόσμος καταφτάνει από διάφορα μέρη της Β. Ελλάδας προκειμένου να δώσει το παρών στην κινητοποίηση.

Με μεγάλη συμμετοχή, η πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκδική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. H πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν τη λέξη SOS με μεγάλα κλαδιά δέντρων στην αρχή της πορείας, στη ΧΑΝΘ, αλλά και στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή

1.10 μ.μ. Στην μεγάλη πορεία συμμετέχουν με πανό ο Σύλλογος Επαγγελματιών Χαλκιδικής, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στον τουρισμό, κάτι που δείχνει την βεβαιότητα ότι παραγωγικές δραστηριότητες θα καταστραφούν αν συνεχιστούν οι εργασίες της εταιρείας.

1.15 μ.μ. Κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε την πρόσβαση στην Τσιμισκή στη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς στην περιοχή Λαδάδικα βρίσκονται τα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» τα οποία φυλάσσονται επίσης από κλούβες των ΜΑΤ.

Ακούγονται συνθήματα όπως «Δίνουμε αγώνα μην έχετε αυταπάτες, είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» και «Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό».

Να σημειωθεί ότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν εμφανίστηκε μέχρι αυτή την ώρα να καλύψει την μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

http://left.gr/news/thessaloniki-se-exelixi-i-diamartyria-enantia-sta-metalleia-hrysoy-enimerosi
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/04/2015 :  20:21:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές

Tα τελευταία τρία χρόνια το κίνημα ενάντια στο χρυσό σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία του δεχόταν την άγρια καταστολή από την αστυνομία η οποία έπαιζε τον ρόλο σεκιούριτι της Ελληνικό Χρυσός. Σήμερα το κίνημα, και ενώ η κυβέρνηση άλλαξε και ενώ η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται, δέχτηκε και πάλι επίθεση αυτήν την φορά συντονισμένα και από κοινού τόσο από τα ΜΑΤ όσο και από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πιστοί στην ανδρική γραμμή του Σαμαρά προτιμούσαν να δέρνουν γυναίκες. Η εταιρεία ουσιαστικά κινητοποίησε παρακρατικό μηχανισμό που σε συνεργασία με την αστυνομία και με επιθέσεις ματαίωσαν την προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων στο δάσος. Η απογοήτευση του κινήματος ενάντια στο χρυσό από την στάση της αστυνομίας είναι πολύ μεγάλη, πολλοί τονίζουν μάλιστα πως ο σχεδιασμός της αστυνομίας σήμερα ήταν να υπάρξει νεκρός και για τον λόγο αυτό ζητούν την απόδοση ευθυνών και την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού Γ. Πανούση.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (περίπου στις 9 μ.μ.) όταν κάτοικοι που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή «Χονδρό Δένδρο» που αποτελεί και την είσοδο στο δάσος. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το σημείο αυτό αποτελούσε τον χώρο της συγκέντρωσης της πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός (υποκινούμενοι για ακόμη μια φορά από την εταιρεία) και ξεκίνησαν από τα γύρω υψώματα και απρανή να κυνηγούν διαδηλωτές με πέτρες και καδρόνια. Τι έκανε στο σημείο αυτό η αστυνομία; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Π.Ν . (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του alterthess.gr) ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε στους κατοίκους: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού κάτοικοι πολλοί εκ των οποίων γυναίκες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μαινόμενους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι χτυπούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο με πέτρες και καδρόνια με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν στο κεφάλι και στο σώμα. Η ρίψη πετρών συνεχίστηκε για πολύ ώρα ενώ ο Δ. Μπαλτάς, κάτοικος της περιοχής δέχτηκε χτύπημα από μάρμαρο στην κοιλιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ακολούθησαν άλλες τρεις επιθέσεις εκ μέρους των εργαζομένων οι οποίοι ανεμπόδιστα υπό την προστασία της αστυνομίας με σεξιστικά σχόλια πλησίαζαν τις γυναίκες και τις έδερναν με τα καδρόνια τους. Η αστυνομία από την πλευρά της δεν δίστασε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και να χτυπήσει με γκλομπ τους κατοίκους και όχι τους επιτιθέμενους τραμπούκους της Ελληνικός Χρυσός.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν περισσότερα από έξι άτομα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αργυρώς Ιωάννου την οποία αφού εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο το σώμα, την έριξαν σε ένα χαντάκι.

Μαρτυρίες κατοίκων: Μας χτυπούσαν και η αστυνομία κοιτούσε

«Αυτό που ζήσαμε το πρωί ήταν απίστευτο. Εργαζόμενοι και αστυνομία με χτυπούσαν αλύπητα. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός με άρπαξαν από τα μούτρα, με έριξαν και με ένα ξύλο με χτυπούσαν κλωτσιές, δεξιά και αριστερά οι αστυνομικοί δεν έδιναν σημασία, με πέταξαν στο χαντάκι και τότε μόνο ένας αστυνομικός μου είπε «σήκω κυρία μου» γιατί τον ενοχλούσα στην πορεία του». Έχω χτυπήσει στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα από τις κλωτσιές» δηλώνει η Α. Ιωάννου στο alterthess και προσθέτει: «Σήμερα περιμέναμε ότι θα βλέπαμε τις καταστροφικές εργασίες της εταιρείας στις Σκουριές. Είχαμε πολύ καιρό να ανεβούμε στο βουνό. Κάθε φορά που δηλώνουμε ότι θα κάνουμε πορεία αυτοί κάνουν αντιπορεία. Σήμερα απέναντι στη ρήψη πετρών και ξύλων προς το μέρος μας η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Για τον σημερινό σχεδιασμό της αστυνομίας υπάρχουν ευθύνες. Πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός άμεσα»

«Ήμασταν πέντε άτομα μας εγκλώβισαν, εργαζόμενοι και αστυνομικοί. Μας έριχναν οι αστυνομικοί δακρυγόνα και οι εργαζόμενοι πέτρες και ξύλο. Τρέχαμε πανικόβλητοι, δεν βλέπαμε τίποτα μπροστά μας. Είναι συγκλονιστική η συνέργεια της Ελληνικός Χρυσός με την αστυνομία» δηλώνει από την πλευρά της η Δ. Καραθανάση, κάτοικος Μ. Παναγιάς.

«Με πλάγιο τρόπο η αστυνομία ήθελε να μας εκτοπίσει και έφερε τους αλήτες. Μας έβαλαν μπροστά και μας χτυπούσαν για να φύγουμε. Αστυνομία, Μπόμπολας, Ελντοράντο είναι ένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία δεν έριχνε χημικά στους τραμπούκους αλλά σε μας που δεχόμασταν την επίθεση» συμπληρώνει ο Γ. Κυριανός, αντιπρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς και πρόεδρος της κοινότητας.

«Με χτύπησαν στην μέση. Την ώρα της επίθεσης η αστυνομία καθόταν και τους έβλεπε. Πρέπει να δει ο κόσμος ποιοι είναι οι τραμπούκοι τους οποίους καλύπτει η αστυνομία. Πρόκειται για μισθοφόρους της Eldorado Gold» τονίζει από την πλευρά της η Δ. Χρυσούλη ενώ παράλληλα διερωτάται με ποιανού εντολή έγιναν όλα αυτά; Αν ήταν δικιά του εντολή ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να παραιτηθεί. Αν πάλι δεν ήταν δικιά του εντολή πάλι πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν τον υπακούουν

Το ερώτημα «ποιος ελέγχει την αστυνομία. Η κυβέρνηση ή ή Eldorado Gold» έθεσε και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη μιλώντας στο «Κόκκινο.

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΑΤ και εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός σε απόλυτη συνεργασία
https://youtu.be/MPvtgy4MQe4

Αστυνομία: Φυγέτε αλλιώς θα τρώτε πέτρες
https://youtu.be/V7HbNUYwKMw

Κάτοικοι δέχονται επίθεση από εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός
https://youtu.be/2zXULNO1yzw

http://left.gr/news/koini-drasi-toy-parakratoys-tis-eldorado-kai-ton-mat-stis-skoyries-epitethikan-se-diadilotes
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2015 :  16:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νέο βίντεο - ντοκουμέντο για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών στις Σκουριές

Νέο βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τα γεγονότα της Κυριακής στις Σκουριές όπου υπάλληλοι της Ελληνικός Χρυσός, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν στους κατοίκους.

Σκηνές που δεν έδειξαν τα διαπλεκόμενα κανάλια που θέλουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες με την μονόπλευρη ενημέρωση τους.
Θα μπορούσε να γράψει κανείς για την ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υπό την "ανοχή" των αρμόδιων θεσμικών παραγόντων, για τον "αυθορμητισμό" κάποιων και την "εταιρική ευθύνη" της πολυεθνικής, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει ψυχραιμία απ' όλες τις πλευρές.
Φυσικά η διαπίστωση ΓΙΑΤΙ η πολυεθνική καναδέζικη εταιρεία επιμένει στην ψευδοεπένδυση της ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι εναντίον της, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ...
"Επενδύσεις" με την βία δεν γίνονται σε κανένα μέρος του κόσμου...

ΥΓ: Ακόμα και τώρα μπορούν να επανορθώσουν τα κανάλια των "νταβατζήδων" εαν δεν το έκαναν σκόπιμα. Το υλικό είναι ελεύθερο για αναπαραγωγή ακόμα και απο το ΣΚΑΙ και τον ΜΕΓΚΑ ΑΝΤ1 και λοιπούς συγγενείς από το διαδίκτυο....
https://youtu.be/KryrM8Msll0
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2015 :  19:38:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλη η προπαγάνδα αλλά είναι χονδροειδεστατη, ευτελής και δεν έχει δράκο...Αμφότερες οι πλευρές έχασαν εδω και καιρό όποιο δίκο είχαν με τους προβοκάτορες και την βία που χρησιμοποίησαν, πέραν της κοινής λογικής οτι το συγκεκριμένο ορυχείο δεν πρέπει να λειτουργεί εφόσον δεν τηρεί αυστηρότατους και τακτικά ελέγξιμους περιβαλλοντολογικούς κανόνες ...

Edited by - mbair on 06/04/2015 19:40:08
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2015 :  23:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ορισμένοι ειν' αλήθεια;
Σταματήσαν να μιλούν;;;
Κατά βάθος έχουν δίκιο!
Τι να βγούνε για να πουν;

Ο Θεός της ρίμας τελικά...
δεν με εγκατέλειψε!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2015 :  04:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πέμπτη 16/04/2015 – Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ, 6 Μ.Μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η ισοπέδωση του δάσους των Σκουριών, στη Χαλκιδική. Τώρα, έχουμε όλοι και τη ζωντανή εικόνα της καταστροφής που συντελείται. Παρόλα αυτά, ότι έχουμε δει, ως τώρα, δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο μέρος των όσων σχεδιάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί μια από τις πιο καταστροφικές επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών, αυτή της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Ξέρουμε, επίσης, πως κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ. Με αδειοδοτήσεις στηριγμένες σε ψεύτικα στοιχεία και διάτρητες μελέτες. Με τον εκμαυλισμό και τον εκβιασμό μέρους της τοπικής κοινωνίας. Με τη βία, την καταστολή και τις διώξεις εναντίον όσων αντιδρούν. Με τη συγκατάνευση μιας «τυφλής» δικαιοσύνης. Και, τέλος, με την πλήρη υποστήριξη των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, η Eldorado Gold, οι υποστηρικτές της και οι πολιτικοί προστάτες της πίστεψαν ότι έλυσαν το πρόβλημα δια παντός. Και ότι μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι την καταστροφική επένδυση στη Χαλκιδική. Υπολόγισαν λάθος. Λίγο η πολιτική αλλαγή των τελευταίων μηνών, πολύ περισσότερο ο ανυποχώρητος αγώνας της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, έφτασαν για να αρχίσει πάλι ο πανικός και η ταραχή. Που εκδηλώνεται με τον πιο άσχημο τρόπο και με «πολιορκητικό κριό» τους εργαζόμενους στην εταιρεία, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο «Χοντρό δέντρο». Στημένες αντισυγκεντρώσεις, προπηλακισμοί και τραυματισμοί αγωνιζόμενων κατοίκων, τραμπουκισμοί στα χωριά. Και πάλι με τις «πλάτες» της αστυνομίας και πάλι με μαζική παραπληροφόρηση από τα κανάλια των εργολάβων, τα δικά τους κανάλια.

Αυτοί που λοιδωρούσαν και κατακεραύνωναν τους αγωνιζόμενους κατοίκους για τις αδιάκοπες κινητοποιήσεις τους, ανακάλυψαν όψιμα την αξία των κινητοποιήσεων και του «πεζοδρομίου». Των κινητοποιήσεων, βέβαια, που γίνονται με τα λεφτά της εργοδοσίας και με την επικοινωνιακή προβολή που αυτή τους εξασφαλίζει. Τώρα, οργανώνουν «κάθοδο» των εργαζομένων στην Αθήνα, την Πέμπτη 16/4. Αποσκοπούν, αφενός, να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση να αφήσει ασύδοτη την Eldorado Gold και, αφετέρου, να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο κλίμα συμπάθειας στους «διωκόμενους βιοπαλαιστές», που παλεύουν για το «ψωμί των παιδιών τους» κλπ.

Η αλήθεια, όμως, είναι λίγο διαφορετική. Γιατί το «δικαίωμα» στην εργασία δεν είναι προνόμιο των λίγων, που έδειξαν ελαστική συνείδηση και λειτουργούν σαν τυφλά όργανα της εργοδοσίας. Γιατί η ανάγκη για δουλειά αφορά και τους πολλούς, που είτε θα χάσουν τις δουλειές τους, είτε θα χάσουν κάθε ελπίδα να απασχοληθούν, στο μέλλον, στον τόπο τους, εξαιτίας της ολοκληρωτικής επικράτησης της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Γιατί, τέλος, η ανάγκη για δουλειά δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε δραστηριότητα, ακόμη κι αυτήν, που, σε ένα βάθος χρόνου, θα περιθωριοποιήσει και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τα παιδιά τους.

Ας μην περιμένουν, λοιπόν, να συναντήσουν, στην Αθήνα που θα «κατέβουν», κάποιο κύμα συμπάθειας. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας αφορά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό – ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος. Που, δυο δεκαετίες τώρα, αντιστέκεται και «ματώνει». Που δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο και την ατομική ελευθερία εκατοντάδων αγωνιστών, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια, σαν κοινοί εγκληματίες, με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Που μας έπεισε ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας.

Και αυτή μας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση θα τη δείξουμε γι ακόμη μια φορά. Η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) καλεί τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Αττικής, που συνθέτουν το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, σε
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
την ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΗ, στις 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Θέλουμε, ταυτόχρονα, να στείλουμε και ένα μήνυμα στη νέα κυβέρνηση:
Να εγκαταλείψει τις διφορούμενες δηλώσεις και τα «ήξεις, αφήξεις».
Να πάρει άμεσα την πολιτική πρωτοβουλία της ακύρωσης της επένδυσης, με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, που είναι πολλά και ισχυρά.
Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, με τον τρόπο που το έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή σε βάρος του κινήματος και υπέρ της Eldorado Gold.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΩΡΑ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

9/4/2015

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)
attiki.forum@gmail.com
https://soshalkidiki.wordpress.com/2015/04/13/%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-164-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  16:46:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νόμος είναι το δίκιο των μεταλλωρύχων του Μπόμπολα

(η φωτογραφία είναι πραγματική)



Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι μεταλλωρύχοι του Μπόμπολα, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία και διαταράσσοντας την κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης.

Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δράσει σαν τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπανδρέου και να στέλνει τα ΜΑΤ να σπάνε στο ξύλο όσους διαδηλώνουν και δεν επιτρέπουν σε εμάς τους υπόλοιπους να κάνουμε τις βόλτες μας.

Δεν είναι δυνατόν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και να παραλύουν μια πόλη που είναι γεμάτη τουρίστες, γιατί χαλάνε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό (σ.σ. αυτά δεν μας λένε τόσα χρόνια αυτοί που κόπτονται τώρα για το δικαίωμα των μεταλλωρύχων να ζουν σαν αρουραίοι μέσα σε τρύπες;)

Οι μεταλλωρύχοι έχουν στο πλευρό τους -εκτός από το αφεντικό τους- τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και τους γνωστούς παπαγάλους, οι οποίοι, αν βρεθούν ποτέ σε μεταλλωρυχείο, θα πάθουν ντουβρουτζά.

Στο πλευρό των μεταλλωρύχων είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του στα τηλεοπτικά στούντιο και κάνει εξωτερικά γυρίσματα, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Μπόμπολα.

Δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση που ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του σε διαδήλωση εργαζομένων, αφού είναι γνωστό πως ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά.

Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν το δικαίωμά τους να πεθάνουν από καρκίνο και να σκορπίσουν τον καρκίνο -εκτός από τα δικά τους παιδιά- στους συνανθρώπους τους και στα παιδιά τους, αλλά οι συνάνθρωποί τους δεν θέλουν να βγάλουν τον καρκίνο γιατί είναι οπισθοδρομικοί και τριτοκοσμικοί Έλληνες, και θέλουν να ζουν πάνω από τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο καρκίνος.

Επίσης, οι μεταλλωρύχοι ζητούν να σβηστούν τα χρέη του αφεντικού τους και των άλλων ιδιοκτητών ΜΜΕ, ενώ ζητούν να δοθούν και άλλα δάνεια στα ΜΜΕ γιατί τα 36 εκατομμύρια στην χρεοκοπημένη Καθημερινή δεν φτάνουν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και στους σφουγγοκωλάριους που εργάζονται σε αυτά, γιατί, ενώ επί πέντε χρόνια έκαναν επίθεση σε όλες τις ομάδες εργαζομένων ή αποσιώπησαν όλες τις εργατικές διαδηλώσεις, καλύπτουν τώρα με όλες τους τις δυνάμεις την διαδήλωση των μεταλλωρύχων του Μπόμπολα.

(Με την ευκαιρία να θυμίσω πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν να είναι δούλοι. Και θέλουν πάντα κάποιον να τους λέει τι να κάνουν.)

-----

Η ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΙΧΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  17:09:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν ήταν κρατική η εξόρυξη, όπως οι λιγνίτες της ΔΕΗ δεν θα το συζητάγαμε τώρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  17:11:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σημεία όλων των καιρών
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  17:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
... τα κέρδη των εταιρειών
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  17:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μόλις η Bobolo Eldorado Gold κάνει "τη δουλειά της" θα πετάξει σαν τα σκουπίδια τους "εργαζόμενους της" αφου προηγουμένως θα τους έχει χρησιμοποιήσει ως "μισθοφορικό στρατό υποστήριξης-κρούσης". Τα δε "πειραματόζωα" οι κάτοικοι δηλαδή της Χαλκιδικής αν δεν τα έχει ξαποστείλει εις τόπον χλοερόν στην καλύτερη περίπτωση θα τα έχει "φιλέψει" με τα αγαθά της εξόρυξης, καρκίνους. μόλυνση της γης του υδροφόρου ορίζοντα κ.λ.π. Αφου θα έχει επιτελέσει το "κοινωφελές" έργον της θα φυγαδεύσει τον πακτωλόν των χρημάτων κια θα εγκαταλείψει εν τάχει την περιοχήν παραδίδοντας εις τας επόμενας γεννεάς ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΝ...!

Edited by - xipolitos on 16/04/2015 17:59:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 47 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000