Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καταλάβατε ή ακόμα θέλετε ευρώ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  03:12:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
FT: Χάνει τη διορία η Ελλάδα να απαντήσει για τα greek statistics του Σημίτη

http://www.koutipandoras.gr/article/123672/ft-hanei-ti-dioria-i-ellada-na-apantisei-gia-ta-greek-statistics-toy-simiti



Χάνει, σήμερα η Ελλάδα, τη διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποστολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών, παρατείνοντας το μυστήριο για το έως ποιον βαθμό, η τότε κυβέρνηση Σημίτη παραποίησε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να επιτύχει την ένταξη στο ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία, ζήτησε τον Φεβρουάριο στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να προετοιμάσει την αποστολή τους στις Βρυξέλλες για την περίοδο 1995 με 2013. Αλλά έλαβε την πρώτη παρτίδα μόλις στις αρχές του Σεπτεμβρίου, εξαιτίας καθυστερήσεων στο υπουργείο.

«Ήταν αδύνατο να τηρήσουμε την διορία εξαιτίας των καθυστερήσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου. Ο όρος «greek statistics» έχει γίνει συνώνυμος με την εξαπάτηση αφότου η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., κατηγόρησε σε έκθεση της το 2010 την Αθήνα ότι έχει επανειλημμένα δώσει λανθασμένα νούμερα για το ΑΕΠ, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times.



Η αναγνώριση από την νέα ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2009 πως τα προηγούμενα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα ήταν πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά, ήταν το πρώτο συμβάν που ταρακούνησε τους επενδυτές και επίσπευσε το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Τα ιστορικά στοιχεία για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα εξαιτίας των ενδείξεων ότι η ελληνική κυβέρνηση παραπλάνησε τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα του 1999, ώστε να ενταχθεί στο ευρώ το 2001. Με βάση αναθεωρημένες μετρήσεις για το χρέος και το έλλειμμα, η Ελλάδα θα παραβίαζε το όριο για έλλειμμα 3% του ΑΕΠ.

Οι τελικές μετρήσεις που θα δοθούν από την ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες μπορεί να δείχνουν το μέγεθος της παραποίησης και να ρίξει νέο φως στον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση.

«Το μέγεθος της χειραγώγησης δεν είχε γίνει ποτέ γνωστό και η δημοσίευση των αναθεωρημένων μετρήσεων από την Eurostat με βάση την οδηγία ESA 2010 μπορεί να είναι ντροπιαστική» σημείωσε Έλληνας οικονομολόγος, αναφερόμενος στην στατιστική μεθοδολογία της Eurostat.

O κ. Γεωργίου δήλωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα έχει έτοιμες τις τελικές αναθεωρήσεις ως τον Ιανουάριο. «Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση του έργου» είπε.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος έχει πάρει άδεια από την δουλειά του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αναλάβει την διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, έχει δεχθεί μήνυση από την καθηγήτρια στατιστικής Ζωή Γεωργαντά. Η κ. Γεωργαντά, η οποία ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κατηγόρησε τον κ. Γεωργίου και την ομάδα του ότι χρησιμοποίησαν ανακριβείς μεθόδους για να διογκώσουν τεχνητά το έλλειμμα του 2009, που χρησιμοποιήθηκε ως σημείο εκκίνησης από τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας για τον υπολογισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Ο κ. Γεωργίου και δύο υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ διώκονται για ψευδείς δηλώσεις και χρησιμοποίηση παράνομων πρακτικών για την υπονόμευση των «εθνικών συμφερόντων» όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο έφτασε στο 15,9% του ΑΕΠ εκείνη την χρονιά.

Αν και οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να αφήσουν στην άκρη την υπόθεση, φαίνεται πως έχει μπει στον πάγο μετά από διαμαρτυρίες των διεθνών δανειστών στην κυβέρνηση. Εντωμεταξύ, μια διαφορετική έρευνα διεξάγεται για διάπραξη παραπτώματος από τον κ. Γεωργίου για την μη υποβολή των αναθεωρημένων μετρήσεων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ. Η υπόθεση στηρίζεται από πολιτικούς στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχουν αποκαλέσει τον κ. Γεωργίου «προδότη». Αν κριθεί ένοχος στη δίκη, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ως και πέντε έτη.

Πηγή: FT/euro2day.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  02:34:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.thepressproject.gr/article/67958/To-mono-xreos

Το μόνο χρέος


Τέσσερα χρόνια τώρα οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι θυσιάζονται καθημερινά για να συνεχίσει να φυσάει ούριος άνεμος στα πανιά αυτών που προκάλεσαν την κρίση. Εκείνων που την προηγούμενη περίοδο διασκέδαζαν στο «πάρτι» και όταν ξέσπασε η κρίση την μετέτρεψαν αμέσως σε ευκαιρία


Της Βασιλική Σιούτη

Τέσσερα χρόνια τώρα οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να κάνουν αιματηρές θυσίες -και τις κάνουν- για να μειωθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος και για να πεισθούν οι αγορές να μας δανείσουν ξανά με χαμηλά επιτόκια. «Για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών» όπως λένε οι κυβερνώντες.

Φυσικά, παρά τη λαϊκή απαίτηση των εξεγερμένων της πλατείας Συντάγματος του 2010 και του 2011, ποτέ δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το πώς και από ποιους δημιουργήθηκε αυτό το χρέος. Ούτε και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και για το πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ, που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς, προχώρησε.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μαύρης εποχής των μνημονίων -γιατί με μαύρα γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία αυτή η εποχή και οι πρωταγωνιστές της που πήγαν τη χώρα χρόνια πίσω και υποβάθμισαν βίαια το βιοτικό επίπεδο του λαού της- το χρέος είναι ακόμα μεγαλύτερο, παρά το στύψιμο των μισθωτών, και τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι απαγορευτικά. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους εφιάλτες, που τρέχεις, λαχανιάζεις και είσαι στο ίδιο σημείο.

Για τους μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τους συνταξιούχους και πολύ περισσότερο για τους άνεργους, ο βίος έγινε αβίωτος. Η καθημερινότητα μετατράπηκε σε ένα Γολγοθά, που για πολλούς περιλαμβάνει πλέον και πολλές ουρές διακανονισμού.

Και για ποιον λόγο όλα αυτά; Οι μόνοι που διασώθηκαν χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, ήταν οι τραπεζίτες, το διαπλεκόμενο κεφάλαιο, οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ και οι πολιτικοί της λίστας Ζίμενς που προστατεύθηκαν και δεν τους μάθαμε ποτέ. Έτσι κατάφεραν να συνεχίσουν να κυβερνούν ανενόχλητοι.

Όσο για τη σταθερότητα που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι πέτυχε, αυτές τις μέρες μίλησαν οι αριθμοί, τα σπρέντς και οι αγορές και κανένα επιπλέον επιχείρημα δεν χρειάζεται για να αποδείξει κανείς το ψέμα.

Το ίδιο και για το χρέος που θα μειώναμε με τις θυσίες μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 174,9% του ΑΕΠ τον προηγούμενο χρόνο από το 146% του ΑΕΠ που ήταν το 2010. (Έγκυροι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι τώρα πρέπει να είναι περίπου στο 177%). Το ΑΕΠ την περίοδο 2010-2013 συρρικνώθηκε κατά 43,7.

Τέσσερα χρόνια μετά και παρά τις αιματηρές θυσίες, είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση, που δεν κράτησε καμία προεκλογική της υπόσχεση και δεν βελτίωσε από το 2012 μέχρι σήμερα το παραμικρό -αντιθέτως συνεχίζει την ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων, έπρεπε να φύγει χθες.

Αυτό είναι το μοναδικό χρέος του ελληνικού λαού. Το άλλο δεν είναι δικό του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  13:43:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δύο θέματα σήμερα. Το δεύτερο έμμεσα σχετικό και για να μην ανοίξει άλλο θέμα, ΕΕ δεν θέλαμε άλλωστε?


Χαράτσι ελέω... ανάπτυξης καλείται να πληρώσει η Ελλάδα στην ΕΕ
Αποκαλυπτικό έγγραφο


http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/xaratsi-eleo-anaptyksis-kaleitai-na-plirosei-i-ellada-stin-ee

Σε σκληρή δοκιμασία φαίνεται πως θέτει η Κομισιόν αρκετές χώρες της Ευρώπης των 28, καθώς σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε πρόσφατα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, αρκετά μέλη της «ευρωοικογένειας», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά, υπό τη μορφή εισφορών, στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επειδή εμφάνισαν θετικά οικονομικά αποτελέσματα κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Σύμφωνα με στοιχεία του εγγράφου που δημοσίευσε σήμερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η χώρα μας καλείται να συνδράμει τον ευρωπαϊκό κορβανά με το ποσό των 70 εκατ. στερλινών (περίπου 88,6 εκατ. ευρώ), καθώς η χώρα, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί το γεγονός ότι στο εν λόγω έγγραφο, τα κράτη-μέλη που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη περιγράφονται ως «Ηττημένοι», ενώ αντίθετα ως «Νικητές» αποκαλούνται χώρες όπως, για παράδειγμα, η Γερμανία και η Γαλλία, οι οποίες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Δείτε παρακάτω τον αναλυτικό πίνακα, με τους κερδισμένους και χαμένους της Ε.Ε.



Οργισμένη αντίδραση Κάμερον

Οι αξιώσεις που προβάλλει η Κομισιόν σε χώρες-μέλη που εμφάνισαν θετικούς οικονομικούς δείκτες το 2014, προκάλεσαν την Παρασκευή την «έκρηξη» του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως «ολότελα απαράδεκτες».

Πολιτικοί αναλυτές στη «Γηραιά Αλβιόνα» χαρακτηρίζουν ως «απολύτως φυσιολογική» την αντίδραση του Κάμερον, αφού βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μια κρίσιμη εκλογική μάχη ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος ζητά σε όλους τους τόνους την άμεση αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε..

Βάσει του σχετικού πίνακα, η Κομισιόν ζητεί από το Λονδίνο να συνεισφέρει περίπου 1,7 δισ. στερλίνες (περίπου 2,15 δισ. ευρώ) στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ποσό που θα προστεθεί στην πληρωμή των 13,8 δισ. δολαρίων που καταβάλλει σε ετήσια βάση η χώρα αυτή προς το ταμείο της Ένωσης.

«Η Κομισιόν τιμωρεί τη Βρετανία επειδή έλαβε σκληρές αποφάσεις, επειδή έθεσε σε ισχύ ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο αλλά και γιατί έχει μια από τις πλέον επιτυχημένες οικονομίες μέσα στην Ε.Ε., ενώ στην πραγματικότητα επιβραβεύει τη Γαλλία, που αποτελεί έναν οικονομικό ‘κουβά’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Συντηρητικών βουλευτών, Σιντ Κάμαλ.



-----------------------------------

Τουρκικός εκβιασμός προς την Κύπρο, αλλά ΕΕ - ΗΠΑ αδιαφορούν

Γ. Δελαστίκ

http://voliotaki.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5790.html

Σφυρίζουν αδιάφορα η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και εν γένει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για την ωμή παραβίαση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», το οποίο διεξάγει έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα... νότια (!) του νησιού, στη θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.

«Ουδέν σχόλιον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σοκάροντας τους πολιτικά αφελείς Ελληνες
και κυρίως Κύπριους που είχαν την αυταπάτη ότι η ΕΕ προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία από την τουρκική επιθετικότητα. Θα θέσουμε το ερώτημα ωμά: Η ΕΕ αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ, ναι ή όχι;

Αν την αναγνωρίζει, γιατί δεν αντιδρά ούτε καν φραστικά, αφού αυτή παραβιάζεται ασύστολα από την υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κυβέρνηση της Τουρκίας; Είναι αδιάφορη η Κομισιόν για ένα τέτοιο γεγονός εναντίον κράτους-μέλους της; Θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο, με τον εκπρόσωπό της να λέει «ουδέν σχόλιον», αν η Τουρκία παραβίαζε την ΑΟΖ π.χ. της Ιταλίας ή της Γαλλίας στη Μεσόγειο;

Μας είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι θα ανέχονταν οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί μια τέτοια στάση της Κομισιόν, χωρίς να την καταγγείλουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Αν πάλι υποθέσουμε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έλεγε δημοσίως κάτι υπέρ της Γαλλίας ή της Ιταλίας και καταδίκαζε τη χώρα που παραβίασε την ΑΟΖ τους, προκαλούνται πολύ σοβαρότερα ερωτήματα και εγείρονται θεμελιώδη ζητήματα:

Η Κομισιόν αναγνωρίζει ή όχι στο κράτος της Κύπρου τα ίδια δικαιώματα που αναγνωρίζει στο γαλλικό, ιταλικό, ισπανικό κράτος; Δεν είναι μόνο η στάση της ΕΕ απαράδεκτη από κάθε άποψη. Είναι και η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Κασουλίδης, αποκάλυψε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε θέσει από τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σε Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους το θέμα ενδεχόμενης τουρκικής πρόκλησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πάντα κατά τα λεγόμενα του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, η στάση των Αμερικανών ήταν σαφέστατη: απαίτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να μην αντιδράσει σε περίπτωση τουρκικής πρόκλησης!

Αυτό λέει ο Γ. Κασουλίδης. Ακόμη πιο βρώμικη είναι η στάση των Αγγλων, οι οποίοι λίγο ακόμη και θα καταγγείλουν την... κυπριακή πλευρά ως υπεύθυνη της κρίσης! «Λυπούμαστε που η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει εντάσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις.

Πρόκειται ομολογουμένως για πραγματικά κατάπτυστη ανακοίνωση. Εμφανίζει τους Τούρκους να κάνουν έρευνες όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στην... «Ανατολική Μεσόγειο»! Με προκλητικό τρόπο το Λονδίνο υποδηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπροσθέτως, όχι μόνο δεν καταδικάζει την τουρκική πράξη, αλλά καλεί «όλες τις πλευρές» να αποφύγουν «εμπρηστικές δηλώσεις» -δηλαδή ουσιαστικά την Κύπρο που μόνο δηλώσεις μπορεί να κάνει, ενώ η Τουρκία έχει τη δύναμη να κάνει πρωτίστως πράξεις, οι οποίες όμως, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ουδόλως ανησυχούν την κυβέρνηση Κάμερον!

Μάλιστα οι Εγγλέζοι, μαζί με τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς, μπλοκάρισαν ευθύς εξαρχής την κυπριακή πρόταση να γίνει ένα ευρωπαϊκό διάβημα της ΕΕ προς τον ΟΗΕ. Είναι απίστευτη η βρετανική υποκριτική δικαιολογία που πρόβαλαν -ο κίνδυνος... «να διαταραχθεί η διαδικασία συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού»!!!

Αυτή την ψευδέστατη αιτία πρόβαλε το Φόρεϊν Οφις σε δήλωσή του -δεν θέλουν υποτίθεται να καταδικάσουν την τουρκική παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ για να λυθεί το Κυπριακό! Προφανές είναι ότι μέσα σε αυτό το εξαιρετικά εχθρικό για τη Λευκωσία κλίμα, η Αγκυρα επιχειρεί να επιβάλει τους όρους της.

Με δηλώσεις που έκανε προχθές ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έθεσε επί της ουσίας ένα εκβιαστικό δίλημμα προς την κυπριακή κυβέρνηση: ή συνεκμετάλλευση Λευκωσίας-Αγκυρας στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της κυπριακής ΑΟΖ ή διχοτόμηση! Μεταξύ άλλων, ο Νταβούτογλου είπε επί λέξει: «Στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι έχουν όσα δικαιώματα και οι Ελληνοκύπριοι...

Αν αυτό δεν γίνεται αποδεκτό και λέγεται ότι ''μας ανήκει το δικαίωμα ερευνών στον Νότο επειδή αυτός ο Νότος είναι δικός μας, στους Τούρκους ανήκει ο Βορράς'', τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών»! '

Η σας παίρνουμε το φυσικό αέριο ή σας παίρνουμε το μισό νησί! Υπέροχη η τουρκική θέση! Η Κομισιόν όμως έκανε το κορόιδο. Αφησε το Ευρωκοινοβούλιο, ένα θεσμικό όργανο της πλάκας που κανένας δεν παίρνει υπόψη του, να βγάλει ίσως κάποια ασήμαντη ανακοίνωση για να παρηγορηθούν οι Κύπριοι, παρόλο που κανένας δεν θα πληροφορηθεί καν την ύπαρξή της εκτός Ελλάδας και Κύπρου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2014 :  14:46:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Μεταξύ νοικοκυραίων ειλικρίνεια

Το πικρό παράπονο ενός νοικοκύρη ο οποίος ξαφνικά -εκεί που όλα πήγαιναν να στρώσουν- νιώθει τη γη να φεύγει κάτω απ’ τα πόδια του και βλέπει τον πρωθυπουργό να τον απειλεί κραδαίνοντας ένα θηριώδες Grexit.

Λοιπόν, κύριε Σαμαρά μου, έφτασε νομίζω η στιγμή, εδώ στη ρωγμή του χρόνου, να μιλήσουμε οι δυο μας σαν καλοί νοικοκυραίοι.

Σε άκουσα να λες εχθές ότι κινδυνεύουμε ξαφνικά να βγούμε από το ευρώ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αντιπολιτεύσεως. Από την άλλη, όμως, οφείλω να σου δηλώσω ότι με αιφνιδίασες λιγουλάκι. Δεν πάει καιρός που μου ’λεγες ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι όλα πάνε καλά. Ότι έχουμε βγει ήδη στις αγορές οι οποίες μας πάνε με χίλια, ότι τέλειωσαν τα βάσανά μας και τώρα θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι θα μειωθούν άμεσα οι φόροι και θα διορθωθούν οι αδικίες.

Η αλήθεια είναι ότι όλ’ αυτά δεν με ένοιαζαν εμένα και τόσο, όσο η διαβεβαίωσή σου ότι οι μέρες της αγωνίας για την τύχη της πατρίδας είχαν τελειώσει, (είμαι πατριώτης εγώ), ότι κανένας πια δεν αμφισβητεί τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου κερδίσαμε και πάλι την αξιοπιστία μας και μιλάμε πλέον ως ισότιμοι εταίροι, κι όχι όπως το 2010 με τον ανεκδιήγητο Παπανδρέου που τον έκαναν ό,τι ήθελαν, ενώ εσύ αντιστεκόσουν.

Ακόμα και τις προάλλες βγήκε στην τηλεόραση εκείνος ο αχώνευτος ο αντιπρόεδρός σου, που δεν ξέρω γιατί τον κρατάς, σαν σοσιαλιστής μου φαίνεται, και είπε ότι τον φάγαμε το γάιδαρο και μένει μονάχα η ουρά. Είπε βέβαια ότι υπάρχει ένα προβληματάκι ως εκ του γεγονότος ότι η ουρά είναι τριχωτή και δεν πάει κάτω, αλλά κι αυτό το παρέκαμψα. Πρώτον, ο συγκεκριμένος άνθρωπος όλοι το ξέρουμε ότι δεν θα κωλώσει ποτέ να καταπιεί οτιδήποτε, κι έπειτα εγώ εσένα εξέλεξα πρωθυπουργό και έχω εμπιστοσύνη ότι δεν θα τους αφήσεις να χαλάσουν τη δουλειά που έχεις στήσει με τόσες θυσίες (μου).

Αλλά πρόεδρέ μου, θέλω να μου εξηγήσεις το πώς και το γιατί μετά από τόσες θυσίες αλλά και τόσες επιτυχίες βρεθήκαμε ξανά στον άσσο και προσπαθούμε να βρούμε την άκρη με τους εταίρους μας φτου κι απ’ την αρχή. Σταθερότητα είπαμε, πρόεδρε, να μη ρισκάρουμε, να κάνουμε έναν ένα βήμα, πρώτα να περιορίσουμε τα ελλείμματα, έπειτα να φέρουμε τα πράγματα ίσα βάρκα-ίσα πανιά, πάει να πει να μην ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε, όπως το ’χεις πει επανειλημμένα εσύ ο ίδιος, και πολύ σωστά -τι νοικοκυραίοι θα ήμασταν αλλιώς- κι έπειτα ν’ αρχίσουμε να βγάζουμε πλεονάσματα, ένα μέρος να το μοιράσουμε στους αναξιοπαθούντες κι ένα άλλο να το δώσουμε επιτέλους στους δανειστές μας, να πιάσουν κι εκείνοι κάτι στο χέρι, που όλο στο δώσε τούς έχουμε.

Νοικοκυραίικα πράγματα, δηλαδή, που όσο και να μας ζόρισες λιγάκι εμείς τα καταλαβαίναμε, γιατί ξέρουμε τι γίνεται με τον πωλώντα τοις μετρητοίς και με τον πωλώντα επί πιστώσει, όχι, αυτό είναι από άλλο επεισόδιο, θέλω να πω ότι εμείς τζαμπατζήδες δεν είμαστε και θέλουμε να βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά.

Κι έπειτα, ήταν και το άλλο. Δεν ήταν μόνο που δεν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, είναι κι ότι δεν θέλαμε να έρθει εκείνος ο Τσίπρας να μας πάρει τα σπίτια, τις καταθέσεις και τη γίδα μας. Κι έτσι έγινε, δηλαδή, τουλάχιστον το σπίτι το έχουμε ακόμα κι ας το χρωστάμε, μαζί με κάτι ΕΜΦΙΑ που είπαμε να μην τα πληρώσουμε γιατί θα μας έφτιαχνες δόσεις, με χίλια ζόρια άλλωστε κατάφερες να μη μας το βγάλουν και στον πλειστηριασμό, ο Θεός να σ’ έχει καλά. Αλλά, πρόεδρε, πάνω εκεί που είχαμε ψηθεί ότι πάνε, λύθηκαν επιτέλους τα προβλήματά μας και θα δούμε κι εμείς άσπρη μέρα εκεί που μας είχαν καταντήσει οι άφρονες, εκείνοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ντε, κάτι στράβωσε και δεν μπορώ να το καταλάβω.

Πάντως, επειδή όπως λέει το ρητό μεταξύ νοικοκυραίων ειλικρίνεια, θέλω σ’ αυτό το σημείο να σου εκμυστηρευτώ ότι ήρθε κάποια στιγμή που κι εγώ ακόμα κλονίστηκα κάπως. Έβλεπα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που έλεγαν τάχα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι το δάνειο δεν είναι εξυπηρετήσιμο (διότι βιώσιμο είναι, αυτό δεν το συζητάω, αν δεν κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας το χρέος θα είναι εκεί και θα αυξάνεται), ότι οι πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και εντέλει θα καταστρέψουν ολόκληρη την Ευρώπη και θα τη βάλουν στην παγίδα του αποπληθωρισμού. Αλλά μετά άκουγα τις δικές του τις διαβεβαιώσεις, άκουγα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και σύσσωμους τους σχολιαστές της τηλεοράσεως και σκέφτηκα πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος (κυριολεκτικά), οπότε αυτό με καθησύχασε κάπως.

Ας μιλήσουμε λοιπόν καθαρά μεταξύ μας, σαν νοικοκύρης προς νοικοκύρη – εσύ άλλωστε ψέματα ποτέ δε λες, αυτό είναι γνωστό, όταν δηλώνεις ότι δεν πρόκειται να υπογράψω δεν υπογράφεις, πάει και τελείωσε. Πάνω, λοιπόν, που όλα φαίνονταν να διορθώνονται, και 100 δόσεις μας έφτιαξες, και ρύθμιση των κόκκινων δανείων για να μη μας το πάρουν το σπίτι, όπως λέγαμε, πάνω που είχε ησυχάσει το κεφάλι μας ότι η εκλογή προέδρου θα γινόταν στο απώτατο συνταγματικό όριο, γιατί εμείς εκλογές δεν θέλουμε, να μπαίνουμε και σε διλήμματα νοικοκυραίοι άνθρωποι και να μας βάλουν τα παιδιά μας να ψηφίσουμε εκείνο τον Τσίπρα γιατί εμείς ξοφλήσαμε, λέει, ας τ’ αφήσουμε κι εκείνα να πάρουν μια ανάσα, πάνω λοιπόν που τα είχες τακτοποιήσει όλα σωστά όπως τα είχες προαναγγείλει, έρχεσαι ξαφνικά και μας τα γυρνάς, κύριε Σαμαρά, και φέρνεις την εκλογή μέσα στα Χριστούγεννα, χρονιάρες μέρες, να μας κάτσει η γαλοπούλα στο λαιμό, κι από πάνω μας λες ότι αν δε μαζευτούν 180 ψήφοι πάει, χάθηκε η παρτίδα και θα ’ρθουν εκλογές και ακυβερνησία και μετά το χάος, γιατί θα μείνει η Ελλάδα απροστάτευτη και ο καινούριος δεν θα έχει χρόνο να διαπραγματευτεί και οι αγορές θα μας βαράνε και ο κόσμος θα πάει στις τράπεζες να σηκώσει τα λεφτά του, ποια λεφτά, δηλαδή, αλλά τέλος πάντων, δεν έχει μείνει και τίποτα αλλά δεν με νοιάζει, αφού έχω ακόμα το σπίτι και τη γίδα και είμαστε και στη ζώνη του ευρώ.

Αλλά αλλιώς τα ’χαμε πει και τα ’χαμε συμφωνήσει, κύριε πρωθυπουργέ, σου είχα πει εγώ κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δεις, αλλά με πρόλαβες εσύ και μου είπες κάνε με εσύ πρώτα για τέσσερα χρόνια να περάσουμε τη στενωπό και μετά βλέπουμε, μου εγγυήθηκες λοιπόν το σπίτι και τις καταθέσεις και τη γίδα και τώρα, πάνω στο κρίσιμο σημείο που έχουμε φάει το γάιδαρο κι έχει μείνει η ουρά, ας είναι και τριχωτή, έρχεσαι και μου λες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα με παρατήσεις πεντάρφανο, σε ξένα χέρια, σαν να μου λες, δηλαδή, ότι αφήνεις την καυτή πατάτα στον επόμενο κι εσύ την κάνεις με πλάγια πηδηματάκια.

Θα μου πεις δεν τρέχει και τίποτα, μια αριστερή παρένθεση θα είναι, αλλά τι να την κάνω εγώ την παρένθεση όταν θα έχουμε φύγει από το ευρώ και θα μου έχουν πάρει το σπίτι και τη γίδα, αν και το τροπάρι το έχω μάθει απέξω, ξέρω ποια είναι τα επόμενα επεισόδια που θα μου ξεφουρνίσεις αύριο, ότι δεν θα έχω φάρμακα, ότι τα ΑΤΜ θα είναι άδεια από λεφτά κι ότι θα κυριαρχήσουν συμμορίες στους δρόμους, πείνα και αναρχία, Αργεντινή θα γίνουμε, κι όλ’ αυτά γιατί αλλιώς μας τα είπες πρόεδρε κι αλλιώς τα έκανες τελικά, λέω να ψηφίσω τώρα κι εγώ Τσίπρα μήπως και βρεθεί κάποιος να την πάει τη διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, δεν το αντέχω άλλο αυτό το μαρτύριο της σταγόνας, θα πάρουμε τη δόση δεν θα την πάρουμε, ούτε εκείνη την κολοκυθιά με τις άλλες δόσεις, αυτές που πρέπει να πληρώσω εγώ, γιατί να είναι 100 και να μην είναι 60, και γιατί να μην τις αφήσουμε καλύτερα στις 48 που είναι και πιο γουρλίδικος αριθμός;

Άσε που τώρα τελευταία μού έχει καρφωθεί η ιδέα ότι τόσον καιρό δεν διαπραγματευόσασταν και τόσο, ανέκδοτα λέγατε μου φαίνεται στα αγγλικά, που δεν τα μιλούσε και τόσο καλά ο Τσίπρας, οπότε πώς να πει το ανέκδοτο να γελάσει ο τροικανός και να μας πάρει με το μαλακό, αλλά απ’ ό,τι βλέπω στο μεταξύ τα ’μαθε και τα αγγλικά, ροδάνι πάει η γλώσσα του, οπότε εντάξει.

Κάτι παραπάνω ήξεραν φαίνεται τα παιδιά…"

http://www.thepressproject.gr/article/70276/Metaksu-noikokuraion-eilikrineia


Υ.Γ.
Επί την ευκαιρία το (ThePressProject) http://www.thepressproject.gr όπως και το αδελφάκι του "TheMagazineProject" http://www.thepressproject.gr/tmp/forum/forums/faqs που ανακάλυψα πρόσφατα και λίγο καθυστερημένα ίσως, μοιάζουν πολύ αξιόλογες και ενδιαφέρουσες προσπάθειες. Ίσως η φιλοσοφία του δεν ειναι για "όλους" αλλά τί είναι "για όλους" έτσι και αλλιως?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2014 :  13:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εν τω μεταξύ, η φασιστοποίηση της ΕΕ εξελίσεται με γοργούς ρυθμούς. Εκτός και αν η ΕΕ τα κατακρίνει αυτά (εδώ γελάνε).

Ευρώ θέλαμε? Να φάμε το φασισμό του ευρώ, να φάμε και το φασισμό της ΕΕ.

Ιδού τι νομοθετούν οι σφουγγοκωλάριοι στην Ισπανία:

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/nomos-fimwtro-sthn-ispania-apagoreuetai-h-fwtografhsh-astynomias-nomimes-oi-kratikes-maures-listes.3194399.html

Νόμος Φίμωτρο στην Ισπανία: Απαγορεύεται η φωτογράφηση αστυνομίας, νόμιμες οι κρατικές μαύρες λίστες

Άντε και στα δικά μας. Το ‪#‎LeyMordaza‬ (Νόμος Φίμωτρο) υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο της Ισπανίας. Με το νόμο αυτό η παραγωγή και διανομή καρέ που απεικονίζουν άνδρες της αστυνομίας εν ώρα "δράσης", μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Πρακτικά, αν κάποιος αποθανατίσει μια στιγμή αστυνομικής βίας ή αυθαιρεσίας, μπορεί να "φάει" πρόστιμο.

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταπατούνται συχνά πυκνά από τις δυνάμεις καταστολής σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην Ισπανία κατήγγειλε τον νόμο που χρειάζεται πλέον την έγκρισή του από τη Γερουσία και δεσμεύτηκε ότι αν στην επόμενη Βουλή το σημερινό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, δεν έχει πλειοψηφία, τότε ο νόμος θα καταργηθεί.
Συγκεκριμένα προβλέπεται:

1. Φωτογράφιση ή μαγνητοσκόπηση αστυνομίας – 600 έως 30.000€ πρόστιμο.

2. Ειρηνική ανυπακοή στις αρχές – 600 έως 30.000€ πρόστιμο.

3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας – 600 έως 30.000€ πρόστιμο.

4. Μη επισημοποίηση διαμαρτυρίας – 600 έως 30.000€ πρόστιμο..

5. Διεξαγωγή συγκεντρώσεων ή συναντήσεων σε δημόσιο χώρο – 100 με 600€ πρόστιμο.

6. Για παρακώλυση ή αποτροπή έξωσης – 600 έως 30.000€ πρόστιμο.

7. Παρουσία σε κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο σε κοινωνικά κέντρα αλλά και σε κατοικίες κατειλημμένες από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση) – 100 με 600€ πρόστιμο.

8. Οι αστυνομικές μαύρες λίστες για διαδηλωτές, ακτιβιστές και τον εναλλακτικό Τύπο. νομιμοποιούνται.

9. Η συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το κοινοβούλιο – 600 έως 30.000€ πρόστιμο.

10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο.

11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων.

12. Η αστυνομία μπορεί να διεξάγει επιδρομές με την δικιά της βούληση, δίχως να υπάρχει ανάγκη διατάραξης της "τάξης".

13. Οι εξωτερικοί σωματικοί έλεγχοι τώρα επιτρέποντα κατά την κρίση της αστυνομίας.

14. Η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέπει οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατά βούληση, εάν νιώθει ότι διαταράσσεται η “τάξη”.

15. Η κάθε ασαφώς καθορισμένη “κρίσιμη υποδομή” πλέον θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις καθώς μπορεί να επηρεάζει την λειτουργία (της υποδομής)

16. Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους αναρριχώνται σε κτήρια και μνημεία δίχως άδεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νόμος προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα:

(περισσότερα, στο παραπάνω λινκ)



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2014 :  15:15:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγω πιστευω οτι ο λογος δεν ειναι οτι δεν θελουν να δει ολος ο κοσμος πως ΄"προστατευει" η αστυνομια τους πολιτες μιας και κανει σωστα τη δουλεια της εναντιον των διαδηλωτων και δεν εχει κατι να φοβηθει απο τις φωτογραφιες και τα βιντεο, αλλα ειδαν οτι δεν εχουν" φωτογενεια" οι δυναμεις καταστολης.
Αυτη την Ευρωπη ειχαμε οραματιστει ολοι μας αλλωστε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2014 :  15:52:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μου έλεγε πρόσφατα φίλος ότι είναι "φιλοευρωπαϊστής", εννοώντας να μη φύγουμε με τίποτα από ευρώ και ΕΕ και ας μας @@@@@@νε.

Και γιατί να είναι ντε και καλά "φιλοευρωπαϊστής" κάποιος? Που μας στήριξε η Ευρώπη?
Στο 1821 και τα επόμενα χρόνια όταν μετά από χίλια εμπόδια και απο σκοπιμότητα αναγνώρισε επιτέλους το Ελληνικό Κράτος?
Στις αρχές του 1900 όταν άφησε τους Ιταλούς να βομαβαρδίσουν τη Κέρκυρα, με αφορμή ολοφάνερη Ιταλική προβοκάτσια?
Στον Εμφύλιο που πατρονάρισε?
Στη χούντα των συνταγματαρχών?
Στη Κύπρο?
Στο Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά που τη συμφέρει να διαιωνίζονται?
Στη τρόικα και στο τρόπο που μπήκαμε στη μαφία του ευρώ?
Και σε τόσα άλλα.

Και εγώ λεώ ναι στην Ευρώπη, αλλά να επιδιώξουμε όλοι για σωστή Ευρώπη, όχι για φασιστική.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2014 :  17:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνω, αυτο εννοουσα και εγω,μια Ευρωπη των λαων και οχι των τραπεζιτων και των "αγορων",εαν δεν γινει αυτο ειμαστε "καταδικασμενοι"να ξαναζησουμε τα δεινα που περασε η ηπειρος με τους 2 πολεμους.
Αυτος ηταν ισως και ο κυριοτερος λογος(και η παγκοσμιοποιηση της οικονομιας) που αμεσως μετα τον β'παγκοσμιο αρχισε η Ε ενωση,για να σταματησει η αιματοχυσια αιωνων.
Η επικρατηση των νεοφιλελευθερων μας γυρναει πισω και ακομα και εαν αλλαξουν συντομα οι συσχετισμοι(που δεν το βλεπω) οι πληγες που ανοιξαν τα τελευταια χρονια θα αργησουν να κλεισουν,δεν ειναι τυχαιο οτι ο ευρωσκεπτικισμος φουντωνει σε ολες σχεδον τις χωρες ακομα και σε αυτες που δεν εχουν πληγει ιδιαιτερερα απο την κριση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2014 :  21:01:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έτσι φίλε andrem, συμφωνώ απόλυτα, απλά διευκρινίζω ότι το ποστ που έγραψα δεν ήταν ακριβώς απάντηση σε εσένα, αλλά συμπληρωματικές γενικότερες σκέψεις μου που πρόσθεσα ως σχολιασμό σε όσα έγραψα-έβαλα στο πιο προηγούμενο ποστ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2014 :  23:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το βάζω για να έχουμε υπόψη τις αθλιότητες των φίλων μας των Ευρωπαίων και των εντολοδόχων τους, και όχι για να υποστηρίξω οποιοδήποτε κόμμα. Ας έχουμε υπόψη ότι οι δυσκολίες δεν θα τελειώσουν όταν πέσουν αυτοί που ασελγούν επί της Δημοκρατίας, αντιθέτως αυτοί θα κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, επειδή αντικρούονται με τα δικά τους.


http://www.thepressproject.gr/article/70578/Fugadeuoun-ta-11-disekatommuria-tou-TXS-gia-na-min-ta-brei-o-SURIZA

Της Βασιλικής Σιούτη

Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης».

Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι, που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών .

Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό σε αδιέξοδο και σε κάθε περίπτωση δεν διαφαινόταν ότι μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα. Για αυτό και άρχισε να βάζει σε εφαρμογή την στρατηγική της επόμενης περιόδου, που αφορά κυρίως το πώς θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Βασική επιδίωξή του Αντώνη Σαμαρά και των δανειστών είναι να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ούτε καν το πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη. Ένα πρόγραμμα ελάχιστων (σε σχέση με το κανονικό) μέτρων των πρώτων ημερών , που παρουσιάστηκε ως σχέδιο άμεσης ανακούφισης των θυμάτων της λιτότητας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ,αυτό θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία, πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση και μέρος της χρηματοδότησης , είχε πει ότι θα προερχόταν από το περίφημο μαξιλάρι του ΤΧΣ , που «περίσσεψε» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους δανειστές σχεδιάζουν τη «φυγάδευση» των 11 δισεκατομμυρίων του ΤΧΣ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει όταν αναλάβει.

Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να ναρκοθετήσει το πεδίο και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, παρά μόνο αν αρνηθεί το πρόγραμμά της και μεταλλαχθεί και αυτή σαν την «αντιμνημονιακή» Ν.Δ του Α. Σαμαρά.
Το Βερολίνο θα επιμείνει στους 19 όρους που βάζει η τρόικα στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης και στους 7 όρους των δανειστών για την πιστοληπτική γραμμή (για να μας ξαναδανείσουν τα χρήματα που έχουμε ήδη δανειστεί με σκληρούς όρους) . Όσο για τον Σόιμπλε, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός και του μιλήσει για κούρεμα, θα απαντήσει με τη γνωστή ατάκα, αλλάζοντας απλώς το μικρό όνομα: «Forget it Alexis”.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να καταθέσουν άμεσα ερώτηση προς την κυβέρνηση για το που βρίσκονται τα λεφτά του ΤΧΣ και για το ποιες ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν.

Εντωμεταξύ , τεράστια επιχείρηση δυσφήμησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά στα γερμανικά ΜΜΕ εντός των επόμενων ημερών, κωδικός της οποίας θα μπορούσε να είναι η λέξη “ Schreckgespenst”, που σημαίνει κάτι σαν το «φάντασμα του τρόμου» και πρόκειται για μία λέξη με την οποία άρχισαν ήδη να περιγράφουν την προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας από την αριστερά.

Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα της περιόδου που εγκαινιάζεται, μιλούν για τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα «πρώην μέλος σταλινικού κόμματος», γράφουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κομμουνιστής που θέλει να κουρέψει το ελληνικό χρέος, δηλαδή «να χάσουν οι γερμανοί φορολογούμενοι τα χρήματά τους». Γράφουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυγίανση των δημοσιονομικών (εννοούν την λιτότητα) και ότι αν και λέει ότι αυτά θα τα κάνει εντός ευρώ, οι αναγνώστες να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι θέτει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Με δυο λόγια: ισχυρίζονται ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το πρόγραμμά του και υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, η Γερμανία θα τους πετάξει έξω από το ευρώ.

Όλα δείχνουν ότι δανειστές και κυβέρνηση αρχίζουν έναν ανελέητο πόλεμο προκειμένου είτε να ηττηθεί η αριστερά πριν καν αναλάβει την εξουσία, είτε αν αναλάβει να αποτελέσει μία πολύ σύντομη παρένθεση. Τα «όργανα» αρχίσαν και είναι τα τύμπανα του πολέμου.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/12/2014 :  01:22:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://voliotaki.blogspot.gr/2014/12/e_26.html

物流の混乱や買い占めによって、多くの店舗から食品が消えた。PHOTO: REUTERS/AFLO



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝH ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ (ΦΩΤΟ ΤΟΥ REUTERS) , ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ, ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ SUPER MARKET ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.





ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ (ΠΡΩΗΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΚΝΕ, ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΡΑΣΗ, ΝΥΝ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ!) ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ΄΄ΑΝΕΒΑΣΕ΄΄ΣΤΟ TWITTER ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ (ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΩΣΙΑΣ), ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ KAI ME ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ MHNYMA << ΤΩΡΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΩΣΙΑ. ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ. ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ>>.
ΚΥΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΄΄ΠΩΣ ΜΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ>>! ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ! ΠΟΣΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ! Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/01/2015 :  14:51:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/292023,To_xreos_toys_kai_to_Xreos_mas_.html

Το χρέος τους και το Xρέος μας

Μας λένε ότι πρέπει να μείνουμε στα γόνατα, να είμαστε φρόνιμοι, υπάκουοι, να εισπνέουμε αιθαλομίχλη και να τρώμε ληγμένα τρόφιμα διότι «έχουμε χρέος».

Ως προς το τελευταίο συμφωνούμε απολύτως. Πράγματι έχουμε χρέος. Μόνο που το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να επιβάλει μονομερώς -πως αλλιώς;- εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διαγράψουν το χρέος. Εξηγούμαστε:

***

Παρατήρηση πρώτη: Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισ. ευρώ. Σήμερα (Προϋπολογισμός 2014, Πίνακας 4.2, σελ 139) μετά από πέντε χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο Μνημόνια, χαράτσια και «κουρέματα», το χρέος εκτινάχτηκε στο 175% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 320 δις.

Συμπέρασμα πρώτο: Η πολιτική αυτή όχι μόνο δε μειώνει το χρέος αλλά το μεγαλώνει, το διογκώνει, το εκτινάσσει. Το χρέος είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτίθεται ότι άρχισαν να το μειώνουν!

***

Παρατήρηση δεύτερη: Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να ενισχύσουν το κράτος και το λαό. Ψέματα! Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο του κ.Σταϊκούρα που κατατέθηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδας, οι τράπεζες με τη μορφή πακέτων και ενισχύσεων έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ.

Συμπέρασμα δεύτερο: Τα δάνεια, που αυξάνουν και δεν μειώνουν το χρέος, όχι μόνο δεν πάνε στον λαό και στην ενίσχυση της οικονομίας, αλλά στο σύνολό τους και ακόμα περισσότερα πάνε στους τραπεζίτες και κανείς άλλος δεν τα έχει δει. Τι τα κάνουν οι τραπεζίτες καλό θα ήταν να μας το εξηγήσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους τα δίνουν.

***

Παρατήρηση τρίτη: Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Ψέματα. Την ίδια περίοδο που οι κυβερνήσεις δανείστηκαν τα 225 δισ. ευρώ της τρόικας, ο ελληνικός λαός, για το διάστημα 2010 – 2014 σε τόκους, σε χρεολύσια, σε δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους έχει καταβάλει 164,5 δισ. ευρώ και για εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει επιβαρυνθεί με δαπάνες ύψους 267,7 δισ. ευρώ! Δηλαδή 200 δισ. ευρώ παραπάνω (Προϋπολογισμός 2015, Πίνακες 4.6 και 4.7 σελ 178).

Συμπέρασμα τρίτο: Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Αντίθετα: Είναι οι κομμένοι μισθοί, είναι οι κομμένες συντάξεις, είναι η δυστυχία και η καταστροφή του ελληνικού λαού μέσω των οποίων πληρώνονται τα δάνεια. Συνάπτουν δάνεια για να πληρώνουν με τόκο τα προηγούμενα δάνεια και κόβουν μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τον λαό να πληρώνει με το αίμα του και τα παλιά και τα νέα δάνεια.

***

Παρατήρηση τέταρτη: Λένε ότι η Ελλάδα παίρνει δάνεια γιατί έχει χρέη. Ψέματα! Ισχύει ακριβώς το αντίστροφο: Η Ελλάδα – και κάθε κράτος – έχει χρέη επειδή ακριβώς παίρνει δάνεια τα οποία άλλοι τα ξεκοκαλίζουν και άλλοι τα πληρώνουν. Υπενθυμίζουμε: Στην Ελλάδα είχαμε χρέος πριν ακόμα δημιουργηθεί ελληνικό κράτος, ως απόρροια των λεγόμενων «δανείων της ανεξαρτησίας» που φυσικά δεν έφτασαν ποτέ στον ελληνικό λαό. Σημειώστε: Ο Ψυρούκης, ο ιστορικός Καρολίδης καθώς και ο Νίκος Μπελογιάννης στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» έχουν καταγράψει ότι από την Επανάσταση του 1821 μέχρι την χρεοκοπία του 1932 επί Βενιζέλου, η Ελλάδα είχε δανειστεί 2 δισ. φράγκα, είχε καταβάλει στους δανειστές 2,4 δισ. φράγκα κι όμως τους χρωστούσε ακόμα 2 δισ. φράγκα, όσα δηλαδή είχε δανειστεί εξ αρχής! Σημειώστε επίσης: Από το 1992 μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για αποπληρωμές δανείων (Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2015, σελ. 178) το αστρονομικό ποσό του 1,027 τρισ. ευρώ! Το ποσό είναι αδιανόητο. Ακόμα όμως πιο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι ενώ ο λαός έχει πληρώσει ένα σκασμό σε τοκογλυφικά, οι σωτήρες, εντός και εκτός Ελλάδας του λένε ότι τους χρωστάει κι άλλα 320 δισ. ευρώ, που αφού τους τα πληρώσει κι αυτά τότε το 2020 θα χρωστάει κι άλλα 300 κοκ.

Συμπέρασμα τέταρτο: Αυτός ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σίγουρα δεν πρόκειται να τον σταματήσουν ούτε τα Μνημόνια που τώρα θα τα βαφτίσουν «πιστοληπτική γραμμή», ούτε οι επιμηκύνσεις, ούτε οι «αναδιαρθρώσεις», ούτε οι τρόικες που τώρα τους ψάχνουν άλλο όνομα, μπορεί να τις πούνε ακόμα και… «περεστρόικες». Με αυτές τις «τεχνικές», το αποτέλεσμα είναι σε κάθε προηγούμενο λογαριασμό χρεών να επέρχεται - όπως περιέγραφε ο Λένιν - ένας «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνον που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε».

***

Παρατήρηση πέμπτη: Λένε ότι τα χρέη και τα ελλείμματα οφείλονται στο ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», ότι οφείλονται στην αμεριμνησία του λαού, στην ευμάρεια, στο γεγονός ότι - κατά ορισμένους – ο λαός είναι τεμπελχανάς και κοπρίτης. Ότι οφείλονται στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για άθλιο ψέμα. Σημειώστε: Οι φόροι που θα πληρώσει ο λαός το 2015 ανέρχονται στα 50,3 δισ. ευρώ (Προϋπολογισμός 2015, Πίνακας 3.6, σελ 106). Οι μισθοί και οι συντάξεις μετά βίας φτάνουν στα 18 δισ. ευρώ (Πίνακας 3.10, σελ. 113). Συνολικά, δε, ο λαός έχει πληρώσει σε φόρους από το 2005 μέχρι το 2015 το ποσό των 563,7 δισ. ευρώ (Πίνακας 3.6, σελ. 106). Δηλαδή και οι μισθοί και οι συντάξεις, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή, πληρώνονται από τους φόρους του λαού, και όλοι οι υπόλοιποι φόροι αντί να γυρίζουν στο λαό, πάνε κατά δεκάδες δισ. ευρώ σε τοκογλύφους σε δανειστές και πιστωτές.

Συμπέρασμα πέμπτο: Όσοι τα λένε αυτά λοιπόν περί «κοπρίτη» λαού είναι οι πραγματικοί πολιτικοί κοπρίτες. Τα χρέη, τα ελλείμματα αλλά και τα πλεονάσματα είναι κομμάτια του συνολικού δημόσιου πλούτου που κάποιοι λίγοι κηφήνες τον υπεξαιρούν διαχρονικά. Τα δάνεια που προκαλούν τα χρέη δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων, όπως με θρασύτητα ισχυρίζονται οι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Επιστρέφουν σχεδόν στο σύνολό τους σε δανειστές και τοκογλύφους! Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στην Υγεία και την Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους κεφαλαιοκράτες που τα απομυζούν για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε λέγεται υποβρύχια που γέρνουν και μονίμως λέγεται «ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί».

***

Παρατήρηση έκτη: Για να βρούμε τι είδους είναι το χρέος δεν έχουμε παρά να κάνουμε το εξής: Παίρνουμε τις διαρκείς φοροαπαλλαγές, τα θαλασσοδάνεια, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς μονοπώλια, πολυεθνικές, εργολάβους και τραπεζίτες, προσθέτουμε τις ΝΑΤΟικές δαπάνες στις οποίες οφείλεται τουλάχιστον το ¼ του χρέους, σε αυτά προσθέτουμε την υπέροχη Ολυμπιάδα που ακόμα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε, πάνω σε αυτά βάζουμε τις διαρκείς υπερκοστολογήσεις των δημόσιων έργων, προσθέτουμε τις ολέθριες συνέπειες της ένταξης στην ΕΕ με την καταβαράθρωση της παραγωγικής βάσης, προσθέτουμε τις επίσης ολέθριες συνέπειες της λεγόμενης «απελευθέρωσης της αγοράς» ειδικά στον τομέα της μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, βάζουμε ως κερασάκι στην τούρτα την πολιτική της υπονόμευσης και της διαφθοράς στις κρατικές επιχειρήσεις, και θα έχουμε βρει και το μέγεθος και τα αίτια του χρέους.

Συμπέρασμα έκτο (και βασικό): Αυτό το χρέος είναι όλο ειδεχθές, είναι όλο επαχθές, είναι όλο ληστρικό, και είναι όλο παράνομο. Και δεν εννοούμε παράνομο με την «στενή» νομική έννοια. Εννοούμε ότι είναι πολιτικά παράνομο. Η αντιμετώπισή του, επομένως, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Που σημαίνει: Άλλη πολιτική λύση, προς όφελος του λαού, από την άρνηση πληρωμής ενός χρέους που ο λαός και δεν το χρωστάει και το έχει πληρώσει (!) δεν υπάρχει.

***

Αν κάτι απορρέει ως πολιτικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι η λύση σε αυτή την ατέλειωτη φρίκη δεν θα έρθει ούτε με την «επιμήκυνση» του χρέους, ούτε με τα «κουρέματα», ούτε με λογιστικούς προσδιορισμούς για το ποιο είναι το «καλό» και ποιο είναι το «κακό» χρέος, ποιο είναι «επονείδιστο» χρέος και ποιο όχι. Το χρέος είναι όλο επονείδιστο και κυρίως είναι όλο πληρωμένο από έναν λαό που δεν είχε καμία οφειλή, αλλά το πλήρωσε. Εναπόκειται, τελικά, στον ίδιο τον λαό να επιβάλει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα καταστήσουν το πληρωμένο χρέος και διαγραμμένο.

Με άλλα λόγια: Μιλάμε για πλήρη, ολική και οριστική διαγραφή του χρέους. Και εδώ έρχεται η ερώτηση: Και πώς θα γίνει αυτό; Μονομερώς; Απάντηση: Μα φυσικά μονομερώς! Τι περιμένετε; Να τείνουν ευήκοον ους, μέσα από διαπραγματεύσεις και επαναδιαπραγματεύσεις, ποιοι; Οι κερδοσκόποι; Οι τοκογλύφοι; Το πιστεύει κανείς στ’ αλήθεια αυτό;

Εμείς, αντιθέτως, πιστεύουμε αυτό που έλεγε ο Άνταμ Σμιθ: Κανείς εκτός από κάποιον ζητιάνο δεν επιλέγει να εξαρτάται από την γενναιοδωρία των συμπολιτών του.

Αυτό που έλεγε ο Άνταμ Σμιθ για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στις σχέσεις μεταξύ κρατών και διεθνών οργανισμών ισχύει 1.000 φορές. Και να το ξεκαθαρίσουμε: Ο Άνταμ Σμιθ δεν ήταν κομμουνιστής. Πατέρας του καπιταλισμού θεωρείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000