Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Garmin
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 11

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2013 :  19:59:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παναγία μου! Τρομάζω με όσα διαβάζω. Για μισό λεπτό να απομακρύνω το garmin μου από το computer μην επηρεαστεί με όσα λέτε και δεν πάιρνει μπρος....




-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ilbourgis
Forum-Runner

96 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2013 :  20:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχει κατι αντιστοιχο με το GARMIN 310XT σε άλλη εταιρεία ...
Ευχαριστώ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GLOU GLOU
Master Forum-Runner

France


2585 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  02:58:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω αν είναι ακόμα η Rainbow ο αντιπρόσωπος της Apple απλά απαράδεκτοι, και δουλεύω με mac τα 25 τελευταία χρονιά. Και όπως το είπα το 305 garmin το αγόρασα στο εξωτερικό 220 και εδώ ο αντιπρόσωπος το είχε 350
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

psaras
Senior Forum-Runner

Denmark


559 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  08:14:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit psaras Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
εχω δουλέψει με 305 ,310 και 910 δεν είχα ποτέ πρόβλημα με Garmin όπως ποτέ δεν είχα πρόβλημα και με τα Polar που δούλευα μαζί τους για πολλα χρόνια πριν το GPS κάνει εμφάνιση του σε αθλητικά ρολόγια.
όσοι με ξέρουν φαντάζονται το τι τραβούν τα ρολόγια.Ποτέ πρόβλημα ούτε με λουριά ούτε υγρασίες, τι να πω ίσως είμαι τυχερός σε αυτό το θέμα.
Ακόμα και το πρώτο μου Garmin, αγορά το έτος 2000, για μεγάλο ανοιχτό καΐκι με σκληρή καθημερινή επαγγελματική χρήση το πούλησα μετά από 5ετια και ήταν σαν καινούργιο.
Υπάρχουν θέματα με την ακρίβεια στην καταγραφή απόστασης είναι αλήθεια αλλά δεν νομίζω ότι αλλά ρολόγια είναι 100% εντάξει στον τομέα αυτόν.
To Ambit δεν το εχω αλλά εχω φίλους εδώ στην Δανία που το δουλεύουν και είναι ευχαριστημένοι ,θέματα έχουν και αυτοί με διάφορα αλλά η ποιότητα κατασκευής τους είναι Τοπ .
Τώρα μια φροντίδα δεν βλάπτει ,το θαλασσινό νερό και ο ιδρώτας κανουν ζημιά, ένα ξενέρισμα σπίτι είναι 5" δουλειά.




Manolis Psaradakis

Edited by - psaras on 11/05/2013 08:22:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ivorman
The Coach

Greece


1886 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  15:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα τα εργαλεία, χρειάζονται κάποια προσοχή και συντήρηση, για να μακροημερεύσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τα ρολόγια τους, ό,τι μάρκα και να είναι, σε άψογη κατάσταση μετά από πολλά χρόνια συνεχούς χρήσης και κάποιοι άλλοι τα μασάνε και φτύνουν και το κουκούτσι μέσα σε λίγους μήνες.

Κάπου ανάμεσα πρέπει να βρεθούμε όλοι, για να πάρουμε πίσω, σε αξία χρήσης, τα χρήματα που δώσαμε για την αγορά τους. Αν και αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ ένα Suunto Ambit (μου το έκαναν δώρο), είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα 205, 305 και 110 της Garmin, που χρησιμοιούσα εγώ και η γυναίκα μου για χρόνια. Από την εμπειρία μου, έχω δύο συμβουλές να δώσω στους ιδιοκτήτες Garmin, που είναι και οι δύο πολύ σημαντικές κατά την γνώμη μου :

1) Το σημαντικότερο πρόβλημα υγρασίας (και η μεγαλύτερη πηγή προβλημάτων), προκύπτει από το ότι οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν αντιληφθεί ότι στο πίσω μέρος των ρολογιών (των 205 και 305) υπάρχει μία μικρή ''τρυπούλα'' (νομίζω ότι είναι το ηχειάκι της συσκευής). Από εκεί περνάει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας, που δημιουργεί την συχνότερη ζημιά : σκουριά, ίδίως στις επαφές της μπαταρίας με την ηλεκτρονική πλακέτα. Τα προβλήματα αρχίζουν με την κακή επαφή της μπαταρίας, που μετά από λίγο καιρό και αρκετά reset, αποτυγχάνει να φορτιστεί και πεθαίνει, αφήνοντας νεκρό και το ρολόϊ. Αν το ξεπλένεις από τον ιδρώτα και το γυρνάς ανάποδα, μπαίνει πολύ υγρασία μέσα στο ρολόϊ και επιταχύνεται το μοιραίο. Η λύση είναι να μην εκθέτετε ποτέ σε νερό την συσκευή (δεν ισχυρίζεται κανείς άλλωστε ότι είναι αδιάβροχη, ούτως ή άλλως) και αν βάζετε και ένα μικρό κομμάτι σελοτέϊπ στην τρυπούλα, αποφεύγετε και την είσοδο του ιδρώτα, στον μεγαλύτερο βαθμό τουλάχιστον.

2) και σημαντικότερο : Σέρβις!!! Πολύ σωστά γράψατε όλοι ότι το σέρβις στην Ελλάδα από τον Σκορδίλη είναι σχεδόν πάντα απαράδεκτο, καθώς επίσης ότι αν απευθυνθείς στο εξωτερικό, σε βάζει σε ένα φαύλο κύκλο στέλνοντάς σε πίσω στον τοπικό αντιπρόσωπο, μέσω αυτοματοποιημένων mails. Η λύση, είναι να γράψεις στην αρχική επικοινωνία, ότι διαμένεις UK. Έτσι, μπορείς να αρχίσεις πραγματικό διάλογο με το σέρβις της Αγγλίας, αφού σου στέλνει mail κάποιος τεχνικός και όχι μία μηχανή. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι η πραγματική διαμονή σου είναι άλλη. Συνήθως, σου στέλνουν ολοκαίνουργιο ρολόϊ, ακόμα και για μικρή ζημιά (τρεις φίλοι, πήραν μετά από 2 χρόνια χρήσης, ολοκαίνουργια 610, γιατί είχαν γίνει χάλια εμφανισιακά, αφού η βαφή είχε ξεφλουδίσει πάρα πολύ). Εμείς, πήραμε άμεσα ένα επιδιορθωμένο 110, αφού χάλασε ένα κουμπί στο αρχικό μας ρολόϊ.

Γενικά, η Garmin είναι μία σοβαρή εταιρία, με άψογο after sales service (στο εξωτερικό...), με προϊόντα που έχουν καλή σχέση απόδοσης/τιμής. Δεν είναι τα καλύτερα ποιοτικά, αλλά με λίγη προσοχή στη χρήση, μπορούμε να τα χαρούμε για χρόνια.

Αυτά τα ολίγα...


IVORTEAM : 100 χρόνια δρομικής ιστορίας και επιτυχιών!

Edited by - Ivorman on 11/05/2013 15:04:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thalassa
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  17:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΘΑ ΚΛΑΨΩ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ. Μου εστειλαν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) καινουργια συσκευη. Και τωρα κοιταξτε σοβαρη εταιρεια επισκευης των ρολογιων της Garmin στην Ελλαδα. Στελνει το ρολοι η αντιπροσωπεια το πρωτο τριημερο Απριλιου. Γραφουν στο εντυπο που μου απεστειλαν οτι το παρελαβαν στις 16/04/2013 . Γραφουν ως ημερομηνια ληξης επισκευης την 3/05/2013. Και αφου εκαναν 17 μερες για να παρουν την αποφαση να αντικαταστησουν το ρολοι, χθες 10/05/2013(μετα απο 8 μερες) το εστειλαν στην αντιπροσωπεια, με CURIER. Ναι, ναι με εταιρεια ταχυμεταφορων, οχι με γαιδαρο στλθηκε το ρολοι απο την Αθηνα στην Κρητη. Παιδια την επομενη φορα που θα μου χαλασει το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μου Garmin , δεν θα το στειλω μεσω της αντιπροσωπειας, αλλα με ΕΞΩΔΙΚΟ. Το ακομα πιο σιγουρο ειναι πως δεν θα αγορασω ποτε Garmin απο την Ελλαδα. ΠΟΤΕ ΠΙΑ GARMIN.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giwrgosli
Forum-Runner

Greece


70 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/05/2013 :  22:51:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι εγώ έχω το 110 περίπου 1 μισή χρόνο από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η μόνη συντήρηση είναι σκούπισμα μετά την προπόνηση (με τη μπλούζα όχι κάτι το ιδιαίτερο). Μάλλον κι εγώ τυχερός...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

cranfield
Advanced Forum-Runner

Greece
344 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/05/2013 :  23:12:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πως πρέπει να γίνεται η φόρτιση - πλήρης αποφόρτιση ή οχι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Albert
Forum-Runner

Greece
90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/05/2013 :  08:40:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλος που μου πούλησε Garmin Forerunner 405 μου είπε ότι δεν πρέπει να το αποφορτίζουμε και πριν πέσει κάτω από 50% πρέπει να το επαναφορτίζουμε.


quote:
Originally posted by cranfield

Πως πρέπει να γίνεται η φόρτιση - πλήρης αποφόρτιση ή οχι



ΤΟ ΒΟΥΛΕΣΘΑΙ ΔΥΝΑΣΘΑΙ ΕΣΤΙ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Albert
Forum-Runner

Greece
90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/05/2013 :  08:42:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το δικό μου Garmin Forerunner 405 (καινούργιο μετά από αντικατάσταση με κόστος 130€) έχει μπαταρία που με το GPS λειτουργεί μέχρι 7 ώρες το πολύ. Υπάρχει άλλο ρολόϊ με μπαταρία που να κρατά για 48 ώρες; Αυτοί που κάνουν υπεραποστάσεις πώς μετράνε το χρόνο, την απόσταση και την ταχύτητά τους;

ΤΟ ΒΟΥΛΕΣΘΑΙ ΔΥΝΑΣΘΑΙ ΕΣΤΙ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/05/2013 :  09:39:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by cranfield

Πως πρέπει να γίνεται η φόρτιση - πλήρης αποφόρτιση ή οχι


Οχι πληρη αποφορτιση.Η φορτιση πρεπει να γινεται οταν η μπαταρια ειναι γυρω στο 20%-30%

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
'Η κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις.Η προσπάθεια αρκεί είναι για τους αποτυχημένους.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2013 :  02:16:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί αυτό Χρήστο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2013 :  08:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by lamkon

Γιατί αυτό Χρήστο;


Γιατι η πληρης αποφορτιση των Li-Ion μπαταριων επιταγχυνει τη "γηρανση" τους.Η πληρης αποφορτιση χρειαζοταν στα παλαιοτερα μοντελα των επαναφορτιζομενων μπαταριων που παρουσιαζαν το φαινομενο μνημης και ηθελαν απο 5 μεχρι 50 αποφορτισεις-φορτισεις για να αποδωσουν τα μεγιστα.Οι κανουργιες μπαταριες δινουν τη πληρη ισχυ τους μετα απο την πρωτη φορτιση.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
'Η κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις.Η προσπάθεια αρκεί είναι για τους αποτυχημένους.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2013 :  12:14:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω 2 305 και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. παλιότερα που είχα πρόβλημα με το 101 η αγγλική έστειλε καινούργιο και όταν ξαναχάλασε έκανα αυτό που έγραψε ο ıvorman. Έγραψα δνση Αγγλίας και απάντησαν αμέσως. Ατύχησα όμως γιατί πλέον δεν είχαν παρόμοιο 101 για αντικατάσταση.

The more you hurry to succeed, the longer it will take to succeed.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2013 :  14:10:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by stratus

quote:
Originally posted by lamkon

Γιατί αυτό Χρήστο;


Γιατι η πληρης αποφορτιση των Li-Ion μπαταριων επιταγχυνει τη "γηρανση" τους.Η πληρης αποφορτιση χρειαζοταν στα παλαιοτερα μοντελα των επαναφορτιζομενων μπαταριων που παρουσιαζαν το φαινομενο μνημης και ηθελαν απο 5 μεχρι 50 αποφορτισεις-φορτισεις για να αποδωσουν τα μεγιστα.Οι κανουργιες μπαταριες δινουν τη πληρη ισχυ τους μετα απο την πρωτη φορτιση.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
'Η κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις.Η προσπάθεια αρκεί είναι για τους αποτυχημένους.





Ευχαριστώ...
Συνεπώς την ίδια "τακτική" καλό θα είναι να την ακολουθούμε για laptop, κινητά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 11 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000