Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Έκλεισε η ΕΡΤ!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 46

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  17:09:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξέφρασε και το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Η δημόσια ραδιοτηλεόραση στάθηκε πάντα με συνέπεια και συνέχεια στο πλευρό του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με τους ικανούς τεχνικούς και τους έμπειρους δημοσιογράφους της κάλυψε όλα τα μεγάλα και μικρά αθλητικά γεγονότα και παρουσίασε αθλήματα και αγώνες, που χωρίς αυτήν δεν θα είχαν βρεθεί στις οθόνες μας. Ειδικότερα για τον ΣΕΓΑΣ η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν και παραμένει στρατηγικός μας εταίρος, χωρίς τον οποίο η ανάπτυξη του ελληνικού στίβου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο περιορισμένη από όσο είναι σήμερα.
Ακριβώς γι' αυτό η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ μάς προξενεί κατάπληξη και ανησυχία. Θεωρούμε κρίσιμο για τον ελληνικό αθλητισμό, και όχι μόνο, να μην υπάρξει ούτε μία μέρα χωρίς τη λειτουργία δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Ελλάδα. Ελπίζουμε την αναγκαιότητα αυτή να αντιληφθούν όλοι και να λειτουργήσουν ανάλογα και σύντομα να έχουμε ξανά τη ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού".
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikhar
Senior Forum-Runner

498 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  19:47:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Kέλλυ Σακάκου: Για σένα απολυμένε του ιδιωτικού τομέα, ούτε συναυλίες ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες...

Θρυλική μορφή της δημόσιας τηλεόρασης, η Κέλλυ Σακάκου πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, με μια αναφορά στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που δεν χαίρουν αντίστοιχης συμπαράστασης με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Γράφει χαρακτηριστικά η Κέλλυ Σακάκου στο facebook:

«Εσένα άνεργε απολυμένε του Ιδιωτικού Τομέα σκέφτομαι αυτές τις ώρες! Σε κάλεσε ο εργοδότης σου μια μέρα και σου ανακοίνωσε την απόλυσή σου!... Έφυγες απελπισμένος, μια ζωή συντρίμμια σκέφθηκες, τι θα γίνουν τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που στηρίζονται σε μένα, η δικιά μου η ζωή!.. Πήγες σπίτι και ίσως βρήκες έναν ώμο ν' ακουμπήσεις.. Αλλά μέχρι εκεί! Ούτε συναυλίες για χάρη σου, ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες, ούτε κόμματα, ούτε υστερίες, ούτε τσαμπουκάδες...»

Νωρίτερα είχε γράψει: «Είναι τουλάχιστον γελοίο! Βουλευτές νυν και πρώην, πολιτευτές και κάθε λογής υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ΕΡΤ, προσέρχονται στο προαύλιο με κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που οι ίδιοι την κατάντησαν κομματική! Πρός άγραν ψήφων, βεβαίως βεβαίως!.. Μερικοί μάλιστα χρηματίσαντες και υφυπουργοί για δύο μήνες, άλλαξαν τα πατώματα του γραφείου τους πάραυτα -για να πατούν καλύτερα-... ξοδεύοντας από τα λεφτά μας αρκετές χιλιάδες ευρώ!! Τι υποκρισία και αηδία!... (Τώρα κλαις, γιατί κλαις συ δεν ήσουν που γέλαγες χτες); Και από μέσα σου γελάς ακόμα!»





https://www.facebook.com/Stavloi.Evrytanias
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  20:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«Εχθές αργά το απόγευμα ο έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RRSAT και ενημέρωσε ότι, κατόπιν οδηγιών που έχει από την Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν την αναμετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δίκτυο μετάδοσης τους.Ο διευθύνονων σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι η RRSAT έχει λάβει εντολή από την EBU να μην διακόψει σε καμία περίπτωση το σήμα της ΕΡΤ.Η απάντηση που έλαβε από τον έλληνα διπλωμάτη ήταν πως η εταιρεία ERT S.A. δεν υφίσταται και πως επίσημα ο έλεγχός της έχει περιέλθει στο υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας το οποίο και ζητά την παύση της μετάδοσης..Σε πρώτη φάση η RRSAT ζήτησε χρόνο για να αποφανθεί επί του θέματος και στο μεσοδιάστημα στέλεχος της εταιρείας επικοινώνησε με την EBU στη Γενεύη από όπου έλαβαν την ακόλουθη ενημέρωση.Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα, του Προέδρου της EBU Jean-Paul Philippot και της Γενικής Διευθύντριας Ingrid Deltenre.Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Έλληνας υπουργός ζήτησε να μην προχωρήσει η EBU σε περεταίρω ενέργειες οι οποίες θα επιβάρυναν περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ζητήθηκε επίσης να διακόψουν τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει διάθεση λύσης από πλευράς κυβέρνησης και πως αυτό θα εκφραστεί στη συνάντηση της Δευτέρας.Το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ ήρθε σε συνεννόηση με την EBU έκλεισε το στέλεχος της εταιρείας RRSAT και αυτό που καταλάβαμε είναι πως πρόκειται για προσωρινή απόφαση».

Η EBU αργά το βράδυ διέψευσε με ανακοίνωσή της στο Twitter ότι συμφώνησε σε οποιαδήποτε διακοπή του σήματος και πως η θέση της παραμένει αμετάβλητη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  22:11:53  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Φόροι 71% στους ελεύθερους επαγγελματίες των 2.000 ευρώ


Του Άγη Βερούτη

Η φορολόγηση της ιδιωτικής παραγωγής αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες του και κυρίως εκείνους τους πολίτες που παράγουν τον πλούτο προς φορολόγηση.

Φυσικά φόρους πληρώνουν και οι υπάλληλοι του κράτους, πλην όμως αυτοί οι φόροι δεν είναι τίποτε άλλο από τον τρόπο που το κράτος μειώνει το ποσόν που τους πληρώνει. Αν δηλαδή το κράτος δίδει σε κάποιον €2.000 μικτά μηνιαίως αλλά του κρατά τα €700 ως φόρους, στην πραγματικότητα τον πληρώνει €1.300 καθώς τα υπόλοιπα δεν τα αποδίδει σε κάποιον τρίτο, αλλά στον εαυτό του.

Αντίθετα, ο ιδιώτης εργοδότης που πληρώνει σε κάποιον υπάλληλο €2.000 μικτά έχει κόστος όχι μόνο τα €1.300 που δίδει στον εργαζόμενο, αλλά και τα €700 που αποδίδει στο κράτος, συν τις εργοδοτικές εισφορές 28% σύνολο €2.560. Αυτό φυσικά δεν είναι ισοδύναμο με το κόστος για την υπηρεσία που παρέχει ο δημόσιος υπάλληλος στην κοινωνία (ασφάλεια, άμυνα, παιδεία, δικαιοσύνη κλπ) καθώς ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει εξασφαλισμένα έσοδα στην ελεύθερη οικονομία, πλην αν είναι μέλος μιας προστατευόμενης συντεχνίας που το κράτος της εξασφαλίζει τα προς το ζην όπως πχ οι συμβολαιογράφοι ή οι μεταφορείς.

Αν κάποιος λοιπόν είναι νέος ελεύθερος επαγγελματίας το 2013, και έχει την τύχη να καταφέρει σε υφεσιακή οικονομία να βγάλει €2.000 το μήνα, ας δούμε τί μερίδιο από τον παραγόμενο πλούτο του θα δώσει στο κράτος ετησίως ως άμεση και έμμεση φορολογία ή ασφαλιστικές εισφορές, που στην πραγματικότητα είναι επίσης φορολογία καθώς καμία κεφαλαιοποίηση δεν παρέχουν γιατί αναδιανέμονται σε σημερινούς συνταξιούχους.

Άμεσος φόρος λοιπόν από το πρώτο ευρώ μετά τις ασφαλιστικές "εισφορές" είναι 26% ή €4.836 συν 55% "προκαταβολή" φόρου του επόμενου έτους, δηλαδή άλλα €2.660, σύνολο €7.500.

Επειδή είναι επαγγελματίας θα πληρώσει και τέλος επιτηδεύματος άλλα €1.000 ανεξάρτητα από το εισόδημά του.

Επίσης, ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) χρειάζεται άλλα €450 το μήνα προς αναδιανομή σε συνταξιούχους, για να του επιτρέπεται να επιχειρεί, ή €5.400 ετησίως.

Σύνολο των άμεσων φόρων είναι λοιπόν €13.900 ή το 58% του εισοδήματός του.

Για να μπορέσει όμως να βγάλει αυτά τα δυο χιλιάρικα το μήνα ο ήρωάς μας πρέπει κάπου να κοιμάται και να ξεκουράζεται. Αν λοιπόν έχει δικό του ένα μικρό σπίτι θα δίνει €300 το χρόνο σε χαράτσι και άλλα €300 το χρόνο σε δημοτικά τέλη, ενώ το αυτοκινητάκι που πάει στους πελάτες του έχει άλλα €240 τέλος κυκλοφορίας.

Αν χρειάζεται €30 βενζίνη τη βδομάδα για να πηγαίνει στους πελάτες του 50 βδομάδες το χρόνο, από τα €1.500 ετησίως, τα 2/3 πάνε σε φόρους, ή τα €1.000.

Αν έχει και ένα φτηνό πρόγραμμα κινητού με €30 το μήνα ή €360 το χρόνο, άλλα €200 πάνε σε φόρους, όπου μάλιστα πρωτοτυπώντας πληρώνει και ΦΠΑ στο ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας, ή φόρο επί του φόρου!

Ως τώρα έχουν μαζευτεί €2.040 σε έμμεσους φόρους έχοντας πληρώσει και άλλα €500 ευρώ για τη βενζίνη του που να μην ήταν φόροι, και €160 για τις πραγματικές υπηρεσίες του κινητού του. Από τα €24.000 δηλαδή έχουν πάει σε φόρους τα €15.940 και τα €660 για αγορά πραγματικών υπηρεσιών προϊόντων, απομένοντάς του €7.400 επί των οποίων φυσικά θα πληρώσει ΦΠΑ, ίσως μεσοσταθμικά 15% λόγω τροφίμων, δηλαδή άλλα €1.110.

Γκραν σούμα φόρων, σε χρήματα που κέρδισε με τον ιδρώτα του που όμως θα πρέπει να πληρώσει ο ήρωάς μας είναι €17.050, ή το αστρονομικό ποσοστό του 71%! Ακόμα και αν έχει παιδιά να θρέψει, ή μάλλον τότε θα πρέπει να δώσει παραπάνω.

Επαναλαμβάνω, το 71% όσων θα κερδίσει με ρίσκο και μαγκιά σε μια υφεσιακή οικονομία που έχει το 85% των επιχειρήσεων στο κόκκινο, θα πάει στο κράτος για αναδιανομή σε μισθοδοσίες και συντάξεις και άλλα έξοδα "μη ελαστικά".

Είναι μικρό το κράτος ρε παιδιά! Στο μέσο όρο της ΕΕ και κάτω από τη Δανία!

Αν βγάζει ο ήρωάς μας (περί ήρωα πρόκειται) λιγότερα από €15.000 θα πρέπει να γίνει κλέφτης, ενώ αν βγάζει €10.000 θα μπει φυλακή.

Μια ολόκληρη τάξη σκλάβων δημιουργείται στην Ελλάδα σήμερα, για να υπηρετούν τους κομματικούς στρατούς και τους βολεμένους.

Λάθος! Οι σκλάβοι έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι εξασφαλισμένο. Ο ήρωάς μας φέτος θα χάσει το σπιτάκι του αν δε βγάλει €2000 το μήνα!

Νομίζω μετά από το παραπάνω οποιαδήποτε συζήτηση περί φοροδιαφυγής είναι άσκοπη.

Ακούει κανείς;

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter:



Πηγή:www.capital.gr

Λίγο πολύ αυτό που έγραψα και εγώ πιο πίσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  23:09:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οποτε καταληγεις υπαλληλακι με 500 ευρω σε κολοσσους που φυσικα φοροδιαφευγουν καργα για να ερθει η αναπτυξη.



Ο Γκρινιαρης του Φορουμ

Edited by - Savvas on 17/06/2013 23:10:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/06/2013 :  23:15:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ με βάση το άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας χορηγώντας την προσωρινή διαταγή για την κοινή Υπουργική Απόφαση υπέρ των εργαζομένων, που προσέφυγαν (σωματείο ΠΟΣΠΕΡΤ). Παράλληλα αναθέτει τον υπουργό Οικονομικών να λάβει τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργεία του νέου φορέα.

Στην απόφασή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κ. Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, τονίζει ότι η επαναλειτουργία θα είναι προσωρινή μέχρι τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, έτσι όπως θα προβλέπεται από το νέο νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Ολόκληρη η απόφαση http://www.tovima.gr/files/1/2013/06/17/ap.pdf

Πρόεδρος του ΣτΕ
Εμείς λέμε ότι πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά μετά αυτοί είπαν ότι δε θέλουν και είπαμε εμείς "εντάξει άμα είναι ν' ανοίξει" και τότε είπαν ότι "τότε, δεν μας πειράζει αλλά όχι" και ύστερα εμείς είπαμε πάλι ότι ναι. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο"
https://www.youtube.com/watch?v=8Ud2UhW6LIs
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  09:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΑ ΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙ ΩΝΕ ΤΑΙ! (φώναζαν οι μεν)
ΟΑ ΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕ ΧΙΖΕ ΤΑΙ! (φώναζαν οι δε)

(το ανέκδοτο "μία η ντουντούκα τέσσερεις εσείς" το ξέρετε; )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  09:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς που θα λειτουργήσει εκ νέου η ΕΡΤ γιατί πλέον θα βλέπω κάθε ημέρα στις 16.00 την αγαπημένη μου εκπομπή της Μπήλιω Τσουκαλά. Ξανά απόκτησε νόημα η ζωή μου.!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  12:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«Έλεος με την ΕΡΤ, το 1 εκατομμύριο ανέργων δεν το έκλαψε κανείς!»

Άρθρο γνώμης του Δ. Μπουλούκου στο aixmi.gr

Ο αθλητικογράφος Δήμος Μπουλούκος γράφει για το λουκέτο της ΕΡΤ σε συνάρτηση με όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενό του στο aixmi.gr

Χείμαρρος τα κροκοδείλια δάκρυα εδώ και μία εβδομάδα για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι «ευαισθησίες» στην Ελλάδα είναι επιλεκτικές και πάντα υπέρ του δημόσιου τομέα, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκεται!

Την ίδια ώρα που όλοι θρηνούν το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, κανείς δεν θυμάται το πάλαι ποτέ ισχυρό Alter που ξαφνικά πέταξε στο δρόμο σχεδόν 700 εργαζόμενους και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, παρότι και αυτοί ήταν οικογενειάρχες, είχαν παιδιά, ήταν στην πλειοψηφία τους υπάλληλοι των 800 ευρώ και έμειναν για πολλούς μήνες απλήρωτοι!

Κι όχι αποζημίωση, ούτε καν συμπαράσταση είχαν, παρότι για εβδομάδες είχαν βάρδιες επιφυλακής κι έπαιζαν μέσα από τη συχνότητα το μήνυμα για το αιφνιδιαστικό λουκέτο, ζητώντας συμπαράσταση και κατηγορώντας Κουρή, τράπεζες και κυβέρνηση…

Όλοι ξέχασαν πως ξαφνικά σταμάτησε να κυκλοφορεί η ιστορική «Απογευματινή», η «Ελευθεροτυπία» (πριν ξαναβγεί μέχρι να… ξανακλείσει) των τουλάχιστον 800 εργαζομένων, ο «Φίλαθλος» που άλλαξε τον αθλητικό Τύπο, η πολύ μπροστά για την εποχή «Εξέδρα των Σπορ», ο «Αδέσμευτος» -και άλλα πολλά Μ.Μ.Ε. που κανείς δεν τα… έκλαψε.

Με τους εργαζόμενους μάλιστα όχι μόνο να «αδειάζονται» από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε να ευελπιστούν σε αποζημιώσεις, αλλά να είναι και απλήρωτοι για πολλούς-πολλούς μήνες!

Όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της Imako όλοι ασχολήθηκαν με τα σπίτια στη Μύκονο και την Φιλοθέη, που του παίρνουν οι τράπεζες, και κανείς με τους επί μήνες απλήρωτους υπαλλήλους του, που από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.

Κι όταν έβαλε τίτλους τέλους και ο Λυμπέρης, διάβασα βαρυσήμαντα άρθρα για το τέλος του lifestyle, αλλά δεν είδα τίποτα για άλλους τόσους εργαζόμενους που αντιμετώπισαν ξαφνικά το φάσμα της ανεργίας!

Και η τηλεόραση του «902» έκλεισε και ο Ριζοσπάστης απολύει 3-4 άτομα κάθε μήνα και η Τυποεκδοτική φαλίρισε (αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς εργαζόμενους), αλλά οι σημαίες του ΠΑΜΕ μόνο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κυμάτισαν όλο υπερηφάνεια. Στον Περισσό ούτε δείγμα…

Στην ΕΡΤ, τουλάχιστον, θα πάρουν αποζημίωση (αν προχωρήσει η εκκαθάρισή της που δεν το πιστεύω) εν αντιθέσει με τα άλλα «μαγαζιά», όπως η «Απογευματινή» για παράδειγμα, που πέρα από τους χαμένους μισθούς, ούτε στο ταμείο ανεργίας δεν μπορούσαν να μπουν οι υπάλληλοι της, επειδή ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν δήλωσε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης! Αλλά όλα αυτά τα ξεχάσαμε…

Για όλους αυτούς η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε σε κάποιες ανακοινώσεις, αλλά ουδέποτε σε απεργίες ή άλλες σοβαρές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι στη δημοσιογραφική πιάτσα, υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, όπως άλλωστε συμβαίνει στη ζωή! Αλλωστε, παιδιά και αποπαίδια υπήρχαν με τους 700 δημοσιογράφους της ΕΡΤ που κανείς ουσιαστικά δεν ξέρει, με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν, πότε εργάζονταν, με ποιο αντικείμενο, πόσες ημέρες και πόσα έπαιρναν.

Και δεν είναι μόνο ο Τύπος που έχει την ίδια επιλεκτική αντιμετώπιση, αλλά η ίδια η κοινωνία! Με τις ανακοινώσεις για τους ανέργους να ανεβάζουν κάθε φορά συνεχώς το νούμερο κοντά στο 30% (δηλαδή το 1/3 των εργαζόμενων) μόνο για την ΕΡΤ αγανάκτησαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, και υποτίθεται οι Έλληνες πολίτες.

Μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια κρίσης, οι άνεργοι είναι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, άντε και καμιά 80αριά επίορκοι που υποτίθεται ότι διώχθηκαν προσφάτως! Το δημόσιο είναι το άγιο δισκοπότηρο που δεν το πειράζει κανείς.

Όταν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο από τον ιδιωτικό τομέα, μόνο οι 2.600 της ΕΡΤ μας πείραξαν και ξεσηκωθήκαμε. Μόνο η ΕΡΤ του βύσματος, του μέσου, της αδιαφάνειας, του πάρτι! Είμαι σίγουρός ότι στη θέση των 2.600 εργαζομένων της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης θα ήθελαν να είναι οι περισσότεροι από 1.000.000 άνεργοι – τουλάχιστον τις παλιές καλές ημέρες – αλλά, δυστυχώς για αυτούς, δεν είχαν ποτέ την κατάλληλη γνωριμία με τον πολιτικό, δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα!

Κανείς δεν ασχολείται με τους ανθρώπους που έμειναν ξαφνικά άνεργοι στην Ελλάδα της κρίσης, που πραγματικά πεινάνε, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει! Ούτε καν η ΕΡΤ όταν εξέπεμπε… Λίγοι συζήτησαν το πρόβλημα τους κι ακόμα λιγότεροι τους συμπαραστάθηκαν -έστω και με μια απλή χειρονομία. Και τώρα ξεσηκωμός…

Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι την ΕΡΤ, παρότι μέχρι τώρα την κατηγορούσαν για τις αδιαφανείς προσλήψεις της, για το μεγάλο φαγοπότι, για το πάρτι που είχε στηθεί τόσα χρόνια. Μια ΕΡΤ που κανείς δεν την παρακολουθούσε (με εξαίρεση κάποιους αθλητικούς αγώνες) κι όσοι μιλούσαν για αυτήν, ανέφεραν ότι παίζει το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης, έλεγαν για τα παράλογα χρήματα που εισπράττουν οι βεντέτες της ({θυμηθείτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο} και την εκπομπή του), ή φώναζαν για τα αδικαιολόγητα ευρώ που της έδιναν κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ.

Και, φυσικά, η εύκολη λύση είναι να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς που διόρισαν όλο αυτό τον κόσμο στην ΕΡΤ, λες και ο διορισμένοι δεν ήξεραν που πηγαίνουν ή με ποιο τρόπο πηγαίνουν εκεί, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς! Πάντα φταίνε οι άλλοι, εμείς ποτέ!

Κι αυτή την ΕΡΤ, ξαφνικά την αγαπήσαμε τόσο πολύ που θα μας λείψει! Αλλά είπαμε η υποκρισία σε αυτό τον τόπο, συνεχώς περισσεύει…

Υ Γ: Για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και τα περιστατικά ασυδοσίας μπορώ να γράψω βιβλίο, όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα…

Πηγή: aixmi.gr


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  13:13:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νόμίζω λέει αρκετά το άρθρο!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

CaballoBlanco
Advanced Forum-Runner

Greece
378 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  13:51:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αντιπαραβολή "προνομιούχων" Δημοσίων υπαλλήλων με ιδιωτικούς υπαλλήλους - άνεργους ιδ. τομέα, είναι πέρα για πέρα αποπροσανατολιστική. Η δολοφονική πολιτική λιτότητας είναι ο κοινός παρανομαστής όλων. Κάθε μείωση εισοδήματος ή / και απώλεια θέσης εργασίας στο Δημόσιο, οδηγεί σε μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας και μειώσεις εισοδημάτων και στον ιδιωτικό τομέα. Η πολιτική αυτή απέτυχε καθολικά και παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τους Μέρκελ - Σόιμπλε, και τους εγχώριους υποτακτικούς τους Σαμαρά - Στουρνάρα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η εξυγίανση του δημοσίου είναι σαφώς ζητούμενο και μπορεί να αρχίσει από τους ιδίους και το συρφετό των συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων και όχι από μαζικές απολύσεις. Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί αντίδραση στην ΕΡΤ και όχι αλλού, είναι σα να αναρωτιόμαστε γιατί η μάχη του Μαραθώνα έγινε στο Μαραθώνα και όχι στο Καπανδρίτη π.χ. Το πρωτεύων ζήτημα είναι να δωθεί η μάχη, η οποία έστω και έμμεσα αφορά όλους - πλην προνομιούχων. Επιπλέον η ΕΡΤ, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση (ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, κοκ)...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  13:58:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάτσε να τηλεφωνήσω στον Μπερνάνκι να πείσει την Μέρκελ να δεχθεί λίγο μεγαλύτερο πληθωρισμό!

Αυτό με την μάχη της ΕΡΤ μπορεί να ειπωθεί και αντίστροφα!

Edited by - Rigelian on 18/06/2013 14:00:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  14:20:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο κύριος Μπουλούκος ξεχνά ή κάνει πως δεν βλέπει, ότι κάποιοι καθημερινά λένε και διαμαρτύρονται για όλα αυτά που λέει ο ίδιος πως ο κόσμος αδιαφορεί. Για τις απολύσεις, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, και αυτό που τα προκαλεί όλα αυτά, το μνημόνιο. Από τη πρώτη μέρα που μπήκαμε στο δντ γράφαμε πόσο λάθος είναι και δυστυχώς δικαιωνόμαστε 'πανυγυρικά', ενώ οι ιθύνοντες πάντα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι την επόμενη χρονιά θα ανακάμψουμε.

Αντίθετα η πλευρά του αρθρογράφου πάντα αναζητεί τις αφορμές να στέκεται απέναντι σε όποια κοινωνική ομάδα βάλεται. Ή μήπως έγραψε κανένα άρθρο που να υπερασπίζεται τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες, τους εκπαιδευτικούς, για όσους αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς. Πάντα ψάχνει τα τρωτά σημεία του καθενός, για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της αμόλυντης πολιτικής ηγεσίας.

Η ενόχληση δεν είναι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ. Είναι η δυναμική και τα όσα μπορεί να προκαλέσει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, υπήρξε ΕΛΕΥΘΕΡΗ τηλεόραση, τις τελευταίες 7 ημέρες, από τότε που 'έκλεισε'. Αλοίμονο αν ξυπνήσει ο Έλληνας, αλοίμονο στις τρόικες και τις κυβερνήσεις αν ενωθούμε όλοι και δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στον βιασμό ο καθένας ξεχωριστά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  14:53:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί αρθρογράφοι και χειροκροτητές
Η ΕΡΤ δεν είναι οποιαδήποτε επιχείριση

Είναι το πολιτιστικό πρόσωπο της Ελλάδας
σε εσωτερικό και εξωτερικό

Θα το αφήσουμε στις διαθέσεις
και στο επίπεδο του οποιουδήποτε
ο οποίος το μόνο που έχει στο μυαλό του
είναι η λέξη ''Μπίζνες'';;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2013 :  14:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.koutipandoras.gr/38145/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83.html

Οι γαλάζιοι κουμπάροι του Σαμαρά και η ΕΡΤ

Μπορει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να αποκάλεσε την ΕΡΤ ως “κέντρο αδιαφάνειας”, φαίνεται όμως ότι τελικά η αδιαφάνεια στην ΕΡΤ φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιέυει το jungle-report μια σειρά από γαλάζια στελέχη, συγγενείς, φίλοι και κουμπάροι τόσο του πρωθυπουργού όσο και του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη εμφανίζονται να προσελήφθησαν στην ΕΡΤ με αστρονομικούς μισθούς και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.



Ένας από αυτούς σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα είναι ο Μενέλαος Σεβαστιάδης. Συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος και κουμπάρος του διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Γιώργου Μουρούτη, με μισθό που αγγίζει τα 3.500 ευρώ.



Με τα ίδια χρήματα αμοίβονταν και ο Σταύρος Οικονομόπουλος, ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας με μισθό που άγγιζε τα 3.500 ευρώ. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Οικονομόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά.



Ως ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας προσελήφθη και η υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, Ματίνα Ρίτσα. Ο μισθός της ανέρχονταν σε 3.500 ευρώ.

Ένα από τα εκλεκτά γαλάζια στελέχη είναι και ο Μανούσος Καμπανέλης ο οποίος προσελήφθη ως Διευθυντής γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μέτοχος κατά 99% της εταιρείας Μ.Ι.Καμπανέλλης και ΣΙΑ ΟΕ με διακριτικό τίτλο OKEANIS και web site www.okeanis.gr.Στους server της εταιρείας φιλοξενούνται οι προσωπικές σελίδες του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου.



Ως συντονιστής Α προγράμματος της ΝΕΤ, είχε προληφθεί ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, Γεώργιος Αντωνίου, με μισθό 3.500 ευρώ.



Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στη δημοσιογράφο Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργου Σαλαγκούδη, η οποία το Σεπτέμβριο του 2012 προσελήφθη ως προσωπικο ειδικών θέσεων. Ο μισθός της άγγιζε τα 3.500 ευρώ το μήνα.

Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος προσέλαβε τρεις υπαλλήλους ως ιδιαιτέρες τοτ με το συνολικο μηνιαίο κόστος να ανέρχεται σε 6.000 ευρώ.



Πηγή jungle-report.blogspot.gr


=====================


ΦΑΚΕΛΟΣ "ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ"

Ματίνα Ρίτσα.
Ειδική σύμβουλος για θέματα... επικοινωνίας...
Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, λαμπρό μέλος της γαλάζιας “στρατιάς συμβούλων” στην ΕΡΤ.
Δεν έχει περάσει ούτε από έξω από το κτήριο της ΕΡΤ.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.

Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος.
Κουμπάρος του διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Γιώργου Μουρούτη.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ


Σταύρος Οικονομόπουλος
Εκ Μεσσηνίας, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ


Γεώργιος Αντωνίου, συντονιστής Α προγράμματος της ΝΕΤ.
Κουμπάρος Αντώνη Σαμαρά.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.




Μανούσος Καμπανέλης.
Διευθυντής γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.
Επάγγελμα γυμναστής, από Εύβοια...
Διευθυντής Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου(φωτο).
Μέτοχος κατά 99% της εταιρείας Μ.Ι.Καμπανέλλης και ΣΙΑ ΟΕ με διακριτικό τίτλο OKEANIS και web site www.okeanis.gr.
Στους server της εταιρείας φιλοξενούνται οι προσωπικές σελίδες του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου...
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ


Ανθή Σαλαγκούδη.
Κόρη του Γιώργου Σαλαγκούδη, πρώην βουλευτή και υφυπουργού ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Η εκπομπή της με τίτλο “136” κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο τον χρόνο.
Εκτός από την εκπομπή, τον Σεπτέμβριο του 2012 προσελήφθη ως “προσωπικό ειδικών θέσεων”.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.


Πέρης Χαλάτσης.
Συνταξιούχος, (πρώην διευθυντής ειδήσεων του Alter;)
προσωπικός φίλος του γενικού διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Αιμίλιου Λιάτσου.
Ο φίλος του κ διευθυντή κάνει την παραγωγή της εκπομπής “επτά” όμως για να μην του μειωθεί η σύνταξη, στα χαρτιά φαινόταν ως αρχισυντάκτης ο γιός του Δημήτρης Χαλάτσης, μόνο που το συγκεκριμένο διάστημα ο Δημητράκης ήταν φαντάρος...
Κόστος εκπομπής, 148.757.45 ευρώ
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477056
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 46 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000