Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 32ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός 9 Νοε 2014
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 70

nimi
Advanced Forum-Runner

Greece
281 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  10:48:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εlda ένα μεγάλο αστέρι γεννιέται νομίζω! Άκου εκεί 43' στο πρώτο του 10άρι!
Συγχαρητήρια να τον καμαρώνεις πάντα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

than
Senior Forum-Runner

Greece
474 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  10:50:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους κ όλες!
Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν στην αφετηρία στο Μαραθώνα. Αυτό απο μόνο του απαιτεί απίστευτη δύναμη ψυχής, ανεξαρτήτως χρόνου κ τερματισμού.
Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν καλός (για τα δικά μου δεδομένα πάντα) αλλα τι να κανεις? απλά συνεχίζεις. Εγώ προσωπικά μετά το περσινό κάζο ξεκίνησα πολύ συντηρητικά μέχρι το 30ο, όποτε κ άνοιξα ρυθμό κ τελικά πέτυχα το πολυπόθητο <4h. Περιέργεια μου προκάλεσε το ποσο γρήγορα πήγαιναν κάποιοι στην αρχή, παρά τη ζέστη και τη δεδομένη δυσκολία της διαδρομής. δυστυχως είδα πολλούς απο αυτούς να σέρνονται στα τελευταία 10 χλμ.
Συγχαρητήρια στους εθελοντές και όλους όσους μας έδιναν κουράγιο στο πλάι του δρόμου. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απο το να είσαι σωματικά κ ψυχικά στα όρια σου και να ακούς μικρά παιδάκια να σου φωνάζουν να χαμογελάς! Να ναι καλά!
Η διοργάνωση μου φάνηκε αρκετά καλή σε παροχές, αλλα πολύ στριμωξίδι στο Μαραθώνα. Και παρα πολύς κόσμος βέβαια.
Καλή ξεκούραση σε όλους και είς αλλα με υγεία!

Edited by - than on 10/11/2014 10:52:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:11:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους τα κατάφεραν να τερματίσουν αλλά και σε όσους το τόλμησαν αλλά δεν τους βγήκε για τον άλφα ή βήτα λόγο !!
Προσωπικά ταλαιπωρήθηκα από τον καιρό (σημειωτέον ερχόμουνα από ένα γερό κρυολόγημα που με ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και την έλλειψη κάποιον long run που δεν βγήκαν ) μιας και οι εναλλαγές από ήλιο σε συννεφιά και την υγρασία να βγαίνει από την άσφαλτο σε σημεία που χρειάζομαι όλο το οξυγόνο στα πνευμόνια μου με έκαναν να σταματήσω την προσπάθεια στο 21χιλ. και από εκεί μέχρι το 32χιλ να το πάω βόλτα περπατώντας ενώ από 32 και μετά ξανά μπήκα σε ένα χαλαρό ρυθμό τρέξιμο μέχρι τον τερματισμό !!! χωρίς να έχω κάποια απαίτηση από χρόνο με αποτέλεσμα όταν διαπίστωσα ότι ο χρόνος ήταν κάτω από 5 ώρες (4ω53'43")το χάρηκα αρκετά μιας και αποδεικνύει όσο χάλια και να είναι κάποιος μπορεί να τον τερματίσει !! και μάλιστα καλύτερα από οποιαδήποτε απαισιόδοξη πρόβλεψή μιας και είχα στόχο για αυτό τον αγώνα ένα χρόνο κοντά στο 3ω50' με 4ω05'.
Το πλακάτ στη φώτο παραπάνω της ELDA "Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ δεν έχει τρέξει μαραθώνιο" ήταν όλα τα λεφτά !!! χα χα χα!!
Trexalitsa78 όντος άκουσα κάποια !!!! ελπίζω να ήσουνα εσύ :)
Καλή ξεκούραση !!!! και αποκατάσταση σε όλους !!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:14:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο ρε Αργύρη, άξιζες όσο λίγοι ένα αντιπροσωπευτικό μαραθώνιο!
Φαινόταν ξεκάθαρα στο 39 ότι είχες πολλές δυνάμεις.


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:20:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Μπράβο ρε Αργύρη, άξιζες όσο λίγοι ένα αντιπροσωπευτικό μαραθώνιο!
Φαινόταν ξεκάθαρα στο 39 ότι είχες πολλές δυνάμεις.


"My sport is your sport's punishment"


Ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχάριστες συναντήσεις μέσα στην διαδρομή και το δούλεμα μεταξύ μας πήγε σύννεφο !!!! μιας φορώντας το φανελάκι του ΠΑΟΚ όλοι ασχολούνταν όσοι με έβλεπαν με το τι αποτέλεσμα θα έχει το ματς ΠΑΟΚ - ΠΑΟ !!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:26:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by nimi

Εlda ένα μεγάλο αστέρι γεννιέται νομίζω! Άκου εκεί 43' στο πρώτο του 10άρι!
Συγχαρητήρια να τον καμαρώνεις πάντα!



Σ ευχαριστω! Φαντασου να του αρεσε το τρεξιμο και να κανε και καμια προπονηση κιολας!

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldman
Advanced Forum-Runner



262 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:33:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@gtsig: Γιώργο, για μια ακόμη φορά ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!!! Είσαι φαινόμενο...

@Trexalitsa: Η 3η θέση του Γ. Καραβίδα μου πήρε όλη την κούραση, καθώς τερμάτισα λίγο πριν τη βράβευση των Ελλήνων αθλητών. Χάρηκα πολύ, γιατί όπως λένε όλοι, ο άνθρωπος είναι υπόδειγμα αθλητή. Συμπέρασμα, να κάνεις ότι σου λέει και να μη κάνεις του κεφαλιού σου στις προπονήσεις .

Μετά από 4 μαραθώνιους, οι τρεις στην "Κλασική", θέλω να μοιραστώ μερικά συμπεράσματα με όλους.

Όσοι κυνηγούν κάποιο χρόνο, δεν αρκεί να έχουν κάνει την προετοιμασία και να έχουν μια σωστή στρατηγική αγώνα για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Το χαρακτηριστικό του μαραθωνίου είναι ότι, εγγυημένα, κάποια στιγμή θα μας φέρει στα όριά μας. Συνήθως αυτό γίνεται προς το τέλος, όταν το σώμα καταρρέει, αλλά το μυαλό έχει καταρρεύσει ήδη πρώτο (ο εγκέφαλος καίει αποκλειστικά γλυκογόνο λένε οι ειδικοί). Χρειάζεται συναισθηματική διέγερση για να καταφέρει κανείς να κρατηθεί στα όρια των δυνατοτήτων του και να μη παρατήσει τη μάχη. Για τον λόγο αυτό, χρωστάμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στους θεατές και τους εθελοντές που με την παρουσία τους μας δίνουν στήριξη, ειδικά στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Πρωταγωνιστές φέτος σε αυτή τη στήριξη, και με σοφή επιλογή θέσης, ήταν η παρέα της Φειδιππίδου, με Echetlo, Skakinen και όλους τους υπόλοιπους, που δεν πρόλαβα να δω (ούτως ή αλλως εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα κόκκινα ).

Υπάρχει ένα δρομικό αξίωμα ότι η σωστή τακτική για ένα μαραθώνιο είναι το negative split. Στην περίπτωση της Κλασικής, πρόκειται για μύθο. Η διαμόρφωση της διαδρομής είναι τέτοια που για να πετύχει κανείς το negative split θα χάσει πολύτιμο χρόνο στο πρώτο μισό. Κοιτάξτε τους χρόνους των 20 πρώτων. Όλος, κι όλος, ένας αθλητής έκανε negative split!

Όσοι κυνηγούν να γράψουν κάποιο χρόνο, καλά θα κάνουν να βρουν έναν άλλο αγώνα, με πιο διαχειρίσιμη διαδρομή (π.χ. Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο) που να γίνεται χειμώνα, καθώς η θερινή προετοιμασία στην Ελλάδα, τσακίζει νεύρα. Από την άλλη μεριά η Κλασική είναι μια διαδρομή που αναπόφευκτα θα μας φέρει στα όριά μας και η αντίδρασή μας κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι κάτι μας μένει αξέχαστο. Ως εμπειρία συνεπώς, είναι ανώτερη. Και το δρομικό party, δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο.

Με την ευκαιρία, και με την άδεια του Deorum, να γκρινιάξω και εγώ για τον χθεσινό καιρό, ιδίως την υγρασία και το μουσκεμένο οδόστρωμα μέχρι τις ανηφόρες για το Πικέρμι. Οι γέροι συνηθίζουν να το κάνουν αυτό (να γκρινιάζουν). Το κάνουν, επίσης, και όσοι προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους και βρίσκουν εμπόδια που δεν εξαρτώνται από τους ίδιους!

Συχαρητήρια σε όλους όσους έτρεξαν και ευχές για υγεία και πολλά ακόμη χιλιόμετρα

A little less conversation, a little more action please...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nik_chrysos
Forum-Runner

Greece
71 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη σε όλους όσους έτρεξαν χθες. Λίγα λόγια για το πως βίωσα εγώ για έκτη συνεχόμενη φορά τον Κλασικό Μαραθώνιο. Η συμμετοχή των θεατών και ο ενθουσιασμός των παιδιών πολύ μεγάλος !!! Δίνει αισιοδοξία στο μέλλον για διάδοση του τρεξίματος και εν γένει του αθλητισμού στον τόπο μας. Οι σταθμοί τροφοδοσία πολλοί, αλλά με ενόχλησε που ήταν από το 10 km και μετά μόνο από δεξιά. Κάποιος που έτρεχε από αριστερά έπρεπε να κόψει όλο δεξιά χαλώντας τον ρυθμό του και τον ρυθμό των πίσω του. Θα πρέπει στο μέλλον όλοι οι σταθμοί να εξυπηρτούν δεξιά & αριστερά. Ο καιρός με την ηλιοφάνεια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για την συγκεκριμένη, δύσκολη διαδρομή. Θα έπρεπε ο μέσος αθλητής να κάνει οικονομία δυνάμεων στο πρώτο μισό για να του βγει καλά το δύσκολο δεύτερο μισό. Προσωπικά έκανα ατομικό ρεκός μετά από 12 Μαραθωνίους στο 3:41:18. Θα μπορούσα να είμαι στο 3:38, αλλά ο καιρός με επηρέασε και έχασα τα 3 min στο δεύτερο μισό. Να είμαστε όλοι καλά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της Αυθεντικής διαδρομής και του χρόνου. Καλή ξεκούραση σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι αναμνήσεις από τον αγώνα θα μας συντροφεύουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Προσωπικά όσους Μαραθωνίους και να τρέξω ο τερματισμός στο Καλιμάρμαρο μου δίνει κουράγιο και ενέργεια για τη συνέχιση της προσπάθειας. Πρέπει να ήμαστε περήφανοι που γεννήσαμε και έχουμε στην πατρίδα μας αυτόν τον αγώνα !!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lefaman
Newbie Forum Runner

23 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:39:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν έμεσσα ή άμμεσα, τερμάτισαν ή δεν τερμάτισαν, πέτυχαν ή δε πέτυχαν τους στόχους τους. Ο μαραθώνιος είναι ούτως ή άλλως υπέρβαση για εμας τους ερασιτέχνες. Ήταν ο 2ος μου μαραθώνιος βελτιώθηκα κατά 25 λεπτά από πέρσι αλλά μικρή σημασία έχει. Φέτος συνειδητοποίησα πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος που ενθαρύνει απ' έξω. Στη παλλήνη με πολύ εκδηλωτικό κόσμο πέταγα, μετά την Α. Παρασκευή που είναι μια νεκρή ζώνη σερνόμουν, πριν την Ηρώδου έβλεπα πραγματικά αστράκια. Τα παιδιά που ενθάρυναν εκεί το κόσμο, τώρα συνειδητοποιώ ότι ήταν από το φόρουμ, ήταν σα να μου έδωσαν δυνατά χαστούκια να συνέλθω και να ευχαριστηθώ τον τερματισμό - πάρα πολύ σημαντικό και σας ευχαριστώ πολύ γι'αυτό!

ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:43:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ικανοποιημένος που επιτέλους "έσπασε" το 4ωρο και ακόμα περισσότερο που έγινε σε δύσκολη μέρα, με 3:54:49, με ζυγισμένα περάσματα (πρώτο μισό 1:57:40, δεύτερο μισό 1:57:09) με αρκετές δυνάμεις μετά τον Σταυρό, αν και με τα πόδια βαριά και τις κράμπες να καραδοκούν (ευτυχώς ποτέ δεν ήρθαν, μάλλον τελικά βοήθησαν τα 9 συνολικά σολτστικς!)
Δυστυχώς δεν είδα την κερκίδα στην Φειδιππίδου, ίσως γιατί εκεί χαιρέτησα τον φίλο και συντρέχτη Βασίλη που μου έδωσε μια πολύ καθοριστική ψυχολογική ώθηση!
Χάρηκα που γνώρισα παιδιά από το φόρουμ, όπως τον stratos_al στην εκκίνηση και τα ξαναείπαμε με τους συντρέχτες Rigelian και dpkouk! Να 'μαστε καλά να βρισκόμαστε πάντα με τέτοιες ωραίες αφορμές!

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:48:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλοι αυτήν την αίσθηση έχουμε όταν τρέχουμε την μικρότερη κούρσα που γίνεται παράλληλα !!! με τον μαραθώνιο !!! τι δουλειά έχουμε εδώ και δεν είμαι εκεί , ενώ για παράδειγμα μπορεί να έχεις πολύ καλό λόγο που δεν έτρεξες μαραθώνιο!!! Είναι το σαράκι που μας τρώει πάντα !!! εγώ από την τσαντίλα μου που δεν πήγα καλά στον μαραθώνιο ούτε καν φόρεσα το μετάλλιο, το πήρα στο χέρι λες και δεν έχει την ίδια αξία ήταν πας καλά είτε όχι !!!
quote:
Originally posted by Elda

quote:
Originally posted by tazi


Εγώ συμμετείχα στο δεκάρι αλλά η ζήλεια μου όταν σας έβλεπα να τρέχετε δεν περιγράφεται. Νομίζω πως το ταξίδι για να τρέξεις τη κλασσική αξίζει και με το παραπάνω, και ότι η συμμετοχή σε μικρότερο αγώνα αυτή τη μέρα για κάποιον σοβαρό δρομέα είναι ημίμετρο.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και ελπίζω του χρόνου να είστε-είμαστε όλοι ξανά εκεί.



Μια απο τα ιδια. Τερματισα το 10αρι, καμια συγκινηση που μπηκα στο σταδιο, φορεσα το μεταλλιο, και μετα το εβγαλα απο την τσαντιλα μου, σκεφτομουν τι στην ευχη κανω εγω εδω...

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PATENTAS
Elite Forum-Runner

Greece
1494 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  11:51:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για εμένα ήταν ο 7ος συνεχόμενος Μαραθώνιος της Αθήνας.
Το πάλεψα για κάτι καλύτερο, αλλά έμεινα στο 4.32 χρόνο.
Δεν παραπονιέμαι γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν εύκολες.
Σε κάθε περίπτωση ένιωσα περήφανος για την οργάνωση του αγώνα, τους εθελοντές που μας παρότρυναν σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού, τους ξένους και ημεδαπούς δρομείς για το αθλητικό πνεύμα που είχαν και τέλος σε όσους συνεισέφεραν στο εκπληκτικό αποτέλεσμα του 32ου ΚΜΑ.

http://connect.garmin.com/activity/629881209

Τελικά η κοινωνία μας αντί να εκτονώνεται αρνητικά στο ποδόσφαιρο μπορεί να το κάνει θετικά στο τρέξιμο.

Γιάννης Στασινόπουλος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  12:01:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!! Δρομείς κ μη δρομείς!!!
Την επόμενη Δευτέρα θα αναρτήσω την περιγραφή μου!!
Ο χρόνος μου είναι 3:24 αν θυμάμαι καλά!!!!! Βγήκα λίγο έξω από την πρόβλεψη μου...
Και πάλι πολλά συγχαρητήρια κ ευχές από την καρδιά μου, σε όλους σας!!
Θα τα πούμε αναλυτικά!!

Παναγιώτης!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  12:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το supprot team στο 39




---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
O σοφός παίρνει περισσότερα από τον εχθρό του από ότι ο χαζός από το φίλο του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 70 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000