Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 ερωτήσεις - όποιος ξέρει απαντάει
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

sfilip
Newbie Forum Runner

Greece
3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 10/02/2007 :  19:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Έστω λοιπόν ότι χτίζω τη φυσική μου κατάσταση στο 60-70% των καρδιακών μου παλμών, ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αυξήσεις τα χιλιόμετρά σου σταδιακά? Γράφει κάπου μέσα στα άρθρα ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 5-10% την εβδομάδα. Ισχύει?

2. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε τρει ς διαφορετικές περιόδους για προπόνηση η μια στο χτίσιμο και τη συνήθεια των χιλιομέτρων η οποία σταδιακά θα ξεπεράσει τα χιλιόμετρα που πρέπει να τρέξουμε (πχ αν στον αγώνα τρέχεις 10χ τότε θα πρέπει να συνηθίσεις να τρέχεις περισσότερα στν προπόνηση), η δεύτερη το μεγάλο αργό τρέξιμο και η Τρίτη η προπόνηση αυξομείωσης (πχ 1000 γρήγορα, 400 αργά), ποιά είναι η κατάλληλη σειρά?

3. Πλησιάζοντας εκείνη την του αγώνα, τα χιλιόμετρα που καταναλώνεις είναι τα ίδια με αυτά που θα τρέξεις (ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός), περισσότερα (ώστε να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη ευκολία στα λιγότερα χιλιόμετρα του αγώνα) ή λιγότερα προκειμένου να μη σου βγεί η κούραση?

4.Τελευταία ερώτηση (ουφ). Στις δύο τελευταίες «περιόδους» τα χιλιόμετρα που καταναλώνεις παραμένουν ίδια ή λιγοστεύουν επειδή αυξάνει η ένταση ?Αν π.χ. τρέχω 3 φορές την εβδομάδα απο 8 και 10 χιλιόμετρα, τα χιλιόμετρα στις προπονήσεις του μεγάλου αργού τρεξίματος και αυξομείωσης πως αντισταθμίζονται? δηλ τρέχω περισσότερα, ίδια ή περισσότερα ?

86423150@IN.GR
Forum-Runner

82 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2007 :  23:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωτήρη σε οτι αφορά την τέταρτη ερώτησή σου τα χιλιόμετρα πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι αρκετά παραπάνω στην μεγάλη αργή,στην δεύτερη ερώτηση σου ,δεν είναι απόλυτο τα χιλιόμετρα της προπόνησεις να ξεπερνούν τον αγώνα ,εξαρτάται απο την απόσταση του αγώνα και την ποιοτική διάσταση της προπόνησή σου,η σειρά περισσότερο συνδυάζεται με το βαθμό που εσυ βρίσκεσαι στα "κατώφλια".
Σε οτι αφορά την πρώτη ερώτησή σου ,δώσε βάση στις διατάσεις(ζέσταμα-αποθεραπεία)ελαφρά βάράκια και βαθιά καθίσματα με βάρη και οπωσδήποτε ραχιαίους ,ετσι θα ανεβάσεις χιλιόμετρα χωρίς τραυματισμούς,άκου το σώμα σου και μην διστάζεις να επισκέπτεσαι το φυσιοθεραπευτεί σου ,πριν τραυματισθείς ,γιατί στο επίπεδο που μιλάς η συχνότητα των προπονήσεων είναι μεγάλη και γίνονται τραυματισμοί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

eleni
Forum-Runner

Greece


108 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  14:19:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Για αλλους ισχυει και για αλλους οχι και τοσο. Καθε οργανισμος ειναι μοναδικος πιστευω και ανταπεξερχεται διαφορετικα. Βρες τον τροπο σου και τα ορια σου για τυχον τραυματισμους...
2. Θα το βρεις εσυ πως σου ταιριαζει. Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μας επηρεαζουν αναλογα. Αναλογα την ημερα, την κουραση, το κεφι, τις καιρικες συνθηκες... διαλεγεις και παιρνεις καθως και ποτε δεν παραμελεις καποιο ειδος προπονησης.
3. Αναλογα τα χιλιομετρα... δεν λεω να τρεχεις παρα πολλα ωστε να αποκτας μικροτραυματισμους αλλα και σιγουρα λιγοτερα σε ρυθμο αγωνα δεν ειναι κακο. Που τα 42 του μαραθωνιου και που τα 10 χιλιομετρα και προσοχη ποτε μην φτανεις τα ορια σου πριν τον αγωνα.
4. Να προσεχεις τις μεγαλες εντασεις στην προπονηση. Μετα απο την καθε προπονηση καλο ειναι να κανουμε και δεκα 100αρια πριν την αποθεραπεια αλλα δωσε προσοχη στο να μην προκαλεις σου λεω και παλι, τραυματισμους, πρηξιματα κ.α.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

conte montecristo
Newbie Forum Runner

France
5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  21:48:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα ήθελα κι εγώ να υποκλιθώ πρώτα-πρώτα στην όμορφη παρέα σας.
Και έχω και εγώ κάποιες απορίες σχετικά με την καλύτερη δυνατή προπόνηση. Μετά από τόσους αιώνες (για όσους με έχουν παρακολουθήσει, έστω και εκ του μακρόθεν) παραστάσεων υψηλής τεχνικής στην τέχνη κυρίως της ξιφασκίας, θα ήθελα να βελτιώσω και εγώ πια κάποιες πτυχές της απόδοσής μου.
Επειδή πολλές φορές (για χάριν εντυπωσιασμού κυρίως, αλλά και για πρακτικούς λόγους) χρειάζεται, εκτός της ξιαφασκίας καθεαυτής, να πηδώ από μπαλκονάκι σε πολυέλαιο και από πολυέλαιο σε σκάλες, στις οποίες πρέπει να κινούμαι και με πολύ μεγάλη ταχύτητα, θέλω να βελτιώσω την απόδοση των ποδιών μου.
Όπως και στη σύγχρονη πυγμαχία, πιστεύω και εγώ ότι επιδέχομαι βελτίωση στην κίνηση των ποδιών.
Καθώς χρειάζομαι ταυτόχρονα δύναμη, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αλτικότητα και μεγάλη αντοχή (μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει όλο και κάποιος διαβάζει για μένα, χώρια οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραστάσεις ανά τον κόσμο), από πού θα μου προτείνατε εσείς, ως έμπειροι δρομείς, να αρχίσω;
Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Μετά τιμής διατελών,
Κόμης Μοντεχρήστος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

eleni
Forum-Runner

Greece


108 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2007 :  12:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τον conte montecristo: Φιλε, χρειάζεσαι ταυτόχρονα δύναμη, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αλτικότητα και μεγάλη αντοχή λες. Λοιπον, πιστευω πως πρεπει να ξερεις οτι για ολα αυτα η βαση ειναι το τρεξιμο. Βαση αυτου θα ξεκινησεις και θα επεκταθεις σε αναλογο προγραμμα στιβου, επι το πληστον. Ξεκινας να τρεχεις (καλυτερα σε ταρταν) πολυ αργα και μεγαλωνεις σιγα-σιγα την αποσταση, στην συνεχεια βαζεις και 10 100αρια στο τελος. Αφου δεις οτι τα καταφερνεις μια χαρα, προσθετεις και καποια στοιχεια βασικης προπονησης. Δηλ. ψηλα σκιπινγκ, πλαγια και αναποδα τρεξιματα, ρυθμους, κουτσα, λαγουδακια, ευθειες... Απο τρια στο καθε ενα για 80 ή 100 μετρα ειναι πολυ καλα. Θα σε βοηθησουν και διαλειμματικα τρεξιματα δηλ. σε ενα γηπεδο να τρεχεις τις ευθειες δυνατα και τα ημικυκλια να τα περπατας για να ξεκουραζεσαι. Ελπιζω να σε βοηθησα. Περιμενω να μαθω και οτι απορια εχεις, ρωτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

eleni
Forum-Runner

Greece


108 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2007 :  12:47:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τον κομη μας... Επισης θα σε βοηθησουν πολυ τα βαθια καθισματα με βαρη, αρκει να μην το παρακανεις και απο αεροβια, η προπονηση σου γινει "φουσκωμα" μυων......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000