Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Themistocles Trail 13k
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Kimonas
Forum-Runner

Greece


193 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 18/06/2021 :  10:39:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα

Έχετε κανένα νεότερο από την διοργάνωση ;

Εκτός από την επιβεβαίωση της εγγραφής δεν έχω δεχθεί τίποτα άλλο, και έστειλα και email και πήρα τηλέφωνο.
Δεν ξέρω από που ξεκινάμε, τι τεστ χρειάζεται .....

MARIOS2020
Advanced Forum-Runner

275 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2021 :  13:06:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λογικά rapid 24 ώρες πριν τον αγώνα η μοριακό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Oresths7
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/06/2021 :  15:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ετρεξε τελικα κανεις στον αγωνα να μας πει εντυπωσεις?σαν διοργανωση και σαν διαδρομη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/06/2021 :  22:20:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γενικά από ότι είδα ειχε λίγο κόσμο. Για τη διαδρομή επειδή τρέχω εκεί στα πέριξ σίγουρα θα είναι όμορφη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Kimonas
Forum-Runner

Greece


193 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/06/2021 :  08:39:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα τελικά δεν πήγα και στο μέλλον θα είμαι πιο προσεκτικός αν διαπιστώσω τους ίδιους διοργανωτές.
Κοιτάμε μπροστά και πάμε Ηρακλειά, φωτεινό θετικό παράδειγμα οι διοργανωτές

Edited by - Kimonas on 21/06/2021 08:40:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GIORGOSPLIAKOS
Newbie Forum Runner

1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/06/2021 :  21:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα τον έτρεξε ενας φιλος. ηθελε rapid test 24 ωρες πριν εδω οι παρατγηρησεις του copy paste απο το fb profil του

Themistocles Trail. Μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας trail μετά τόσους πολλούς μήνες ε! δύο λόγια, δυο γραμμές παραπάνω για εντυπώσεις μπορούμε να γράψουμε.
Τον είχα δει τον αγώνα από καιρό που είχε ανακοινωθεί αλλά δεν είχα δηλώσει συμμετοχή για δύο λόγους. Ο ένας ότι ήταν η πρώτη φορά που γινόταν ο αγώνας και από προηγούμενες εμπειρίες γνωρίζω ότι θα ήταν πολύ πιθανό να υπάρχουν διοργανωτικές παραλείψεις. Ο άλλος ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ήθελε διαγνωστικό rapid test πριν τον αγώνα και το έβλεπα λίγο "βουνό" να πάω να το κάνω την προηγούμενη.
Τελικά, διαψεύτηκα. Για το δεύτερο λόγο κυρίως. Παρά το ενοχλητικό βαθύ σκάλισμα στο ρουθούνι ήταν πολύ γρήγορο και εύκολο να το κάνω. Το συνδύασα και με μια ωραία βόλτα στο Σύνταγμα το Σάββατο το πρωί και όλα καλά.
Για τον πρώτο λόγο έπεσα λίγο-πολύ μέσα. Θα αναφερθώ μετά.
Ο αγώνας: Με μία λέξη..δυνατός! Τα χιλιόμετρα, δεν με απασχολούσαν τόσο, 13 ήταν μόνο, τα κάνουμε στον Υμηττό και παραπάνω σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Περισσότερο με προβλημάτιζε η ζέστη που θα είχε σήμερα γιατί είχα την εντύπωση ότι θα ήταν ψηλά στα ανοιχτά ο αγώνας και εκεί ο ήλιος δεν χαρίζεται.
Η ζέστη ήταν όντως κουραστική, ευτυχώς όμως ένα αρκετά μεγάλος μέρος της διαδρομής ήταν μέσα στο δάσος οπότε υπήρχαν και ευχάριστα σημεία σκιάς και πολυπόθητης δροσιάς.
Αυτό που αποδείχθηκε πιο δύσκολο ήταν τα συνεχόμενα πάνω κάτω και ιδιαίτερα τα ..πάνω. Πριονοκορδέλα style όπως φαίνεται και από το διάγραμμα.
Τα κάτω: Αν και δεν είναι από τα αγαπημένα μου, λόγω προηγούμενων γλιστριμάτων (οι λεγόμενες σούπες), τα χάρηκα τα κατηφορικά μονοπάτια. Ο αγώνας ξεκινούσε σε χωματόδρομο και μετά από 500 περίπου μέτρα υπήρχε ένα κατηφορικό μονοπάτι για 1200, στενό, γρήγορο λόγω κλίσης αλλά ευτυχώς όχι με πολλές πέτρες εκτός από ορισμένα σημεία. Στο τελείωμά του ξεκινούσε ένα ανηφορικό μονοπάτι 1800 μέτρα που είχε και λίγο σκαρφάλωμα σε ορισμένα σημεία. Με άλλα λόγια ότι κατέβηκες γρήγορα, από άλλο σημείο το ανέβηκες πιο αργά 🙂 Και κάπως έτσι ήταν και η συνέχεια σε όλο τη διαδρομή με εναλλαγές σε ανοιχτό και μέσα σε δάσος τοπίο. Μέσα στο δάσος εκτός από τα λίγα που ήταν επίπεδα, τα υπόλοιπα μονοπάτια ήταν μέσα ή δίπλα από νεροφαγώματα, κάτι που σε κάνει να τρέχεις με το ένα πόδι στη μία μεριά και το άλλο στην άλλη και έχει την πλάκα του αλλά θέλει και την προσοχή του, ειδικά αν η κλίση είναι τέτοια που αν δεν προσέξεις μπορεί.. να φύγεις! Σε ένα δυο σημεία υπήρχε και λίγο σάρα, ασταθείς πέτρες που κυλάνε με το πάτημα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο ή επικίνδυνο.
Τα πάνω: αχ τα πάνω! Όπως είπα και πιο..πάνω, γρήγορα καταλάβαμε ότι αυτό που κατεβαίναμε θα το ανεβαίναμε. Από ότι θυμάμαι δεν υπήρχε ανηφορικό μονοπάτι που να το έτρεξα καθόλου. Νομίζω το ίδιο έκαναν και όλοι οι υπόλοιποι που τερματίσαμε μετά από 2ώρες και 15 λεπτά, οι μισοί δηλαδή από όσους πήραν μέρος. Η κλίση ήταν μεγάλη και δεν είχε υπήρχε λόγος αφού έτσι κι αλλιώς δεν τρέχουμε για διάκριση χρόνου. Θα το έλεγα "σκότωμα" χωρίς υπερβολές, από τα πιο δύσκολα που έχω κάνει παρά τη μικρή απόσταση. Ο χρόνος το δικαιολογεί. Συγκριτικά με περίπου ίδια απόσταση (~14 αντί για 13Km) σε άλλο αγώνα βουνού, o χρόνος που έκανα σήμερα ήταν περίπου μία επιπλέον ώρα! Δηλαδή αντιστοιχούσε σε χρόνο για αγώνα περίπου 20Km. Τουλάχιστον όταν τέλειωναν οι ανηφόρες ξεκουραζόταν λίγο το..μάτι με τη θέα της θάλασσας από ψηλά.
Ειδικά η τελευταία μεγάλη ανηφόρα 1200 μέτρων λίγο μετά το 9ο χιλιόμετρο ήταν το κάτι άλλο. Μεγάλο μανίκι! Από τις πολύ λίγες φορές που έχω δει σε αγώνα συμμετέχοντες να κάθονται στην άκρη και να λένε, ρε .. (λέξη με 6 γράμματα) πως θα το βγάλω μέχρι πάνω.. Κόντρα ανηφόρα και από ότι άκουσα την έλεγα .. "Ο Πεθαμένος". Μάλλον από το πως μοιάζουν όσοι την τελειώνουν!
Ευτυχώς επειδή μας το είχαν πει πριν την εκκίνηση, το είχα υπολογίσει και μόλις βρήκα μέσα στο δάσος ένα χοντρό κλαδί στο κατάλληλο μήκος, τα "καβάτζωσα" και το χρησιμοποίησα σαν μπατόν για το ανέβασμα. Μεγάαααλη βοήθεια!
Σκληρός αγώνας και έχω απορία πόσο πιο σκληρός θα είναι του χρόνου καθώς ακούστηκε ότι θέλουν να τον κάνουν και πιο μεγάλο, 25άρι-30άρι..
Πάντως ελπίζω του χρόνου κάποια πράγματα διοργανωτικά να έχουν βελτιωθεί για να δώσουν μεγαλύτερη αξία στον αγώνα.
Τα θετικά από θέμα διοργάνωσης: Η οργάνωση των εθελοντών, ήταν σχεδόν παντού με ενδοεπικοινωνία και χαμογελαστοί να σε καθοδηγήσουν. Ιατρική κάλυψη υπήρχε.
Μετάλλιο καλό, λιτό αλλά όμορφο και συμβολικό για τον αγώνα.
Σήμανση καλή, δεν μπορώ να πω άριστη που χρειάζεται στο βουνό, ειδικά για όσους βρεθούν να τρέχουν μόνοι τους. Σε κάποια σημεία ακόμα και αν είμαστε 3-4 μαζί είχαμε όλοι απορία για το που θα πάμε αλλά βγήκαμε σωστοί στο κορώνα-γράμματα!
Βελτίωση οπωσδήποτε χρειάζεται στους σταθμούς και στην υδροδοσία. Εντάξει το ξέραμε ότι θα είχε μόνο ένα σταθμό λίγο πριν το 7ο χιλιόμετρο, αλλά με τη δυσκολία που παρουσίαζε η διαδρομή αν όχι δύο, τουλάχιστον ένας ακόμα σταθμός θα ήταν χρήσιμος. Ειδικά πριν, μετά ή κάπου στη μέση του ...Πεθαμένου! Και όχι μόνο σκέτο νερό. Έστω και σε κυπελλάκι ένα ισοτονικό θα μπορούσε να προσφέρεται. Το ίδιο και στο τέλος, μόνο νερό υπήρχε, ούτε μια μπανάνα. Υπήρχε βασικά αυτή που όποιος είχε προνοήσει είχε φέρει μόνος του 🙂
Νομίζω ότι αυτά τα λίγα επιπλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν με το κόστος συμμετοχής που ήταν 15€. Για 13Km δεν το λες και μικρό, ειδικά αν το συγκρίνεις με αντίστοιχους αγώνες βουνού μικρότερης απόστασης με χαμηλότερο έως πολύ χαμηλότερο κόστος αλλά με περισσότερες παροχές αντί για μόνο νερό.
Αλλά είπαμε, αυτά είναι κάπως λίγο πολύ αναμενόμενα όταν διοργανώνεται για πρώτη φορά ένας αγώνας και με καλή διάθεση και ανάλυση σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν στον επόμενο.
Αυτό που κρατάω είναι ότι τον αγώνα αν και ήταν δύσκολος τον ευχαριστήθηκα και απόλαυσα μετά από καιρό αυτή την ορεινή πρόκληση. Και πάμε για επόμενες κορυφές!
#novasportsrunningteam
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Johnfromhaidari
Newbie Forum Runner

Greece


10 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2021 :  11:48:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τον έτρεξα εγώ! Όπως τα λέει ο φίλος από το fb από πάνω! Δύσκολος θα έλεγα.Τα τελευταία χλμ θα τα έλεγες vertical. Χώρεσε ένα 23αρι Ποικίλο σε 13χλμ! Πάμε για άλλα 😂😂
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2021 :  22:57:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλή αποκατάσταση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000