reqman
Newbie Forum Runner
13 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύτηκε - 02/10/2024 : 10:08:58
|
Στα 56 περπατάω, με αρκετούς τραυματισμούς και κάμποσο βαρύς στα 83-84 κιλά. Χειρότερη μια κάκωση πριν 6 χρόνια στις 3 βδομάδες πριν Μαραθώνιο που παρουσιάστηκε στο αριστερό πόδι, εκεί που λέμε ότι βγαίνει η άκανθα: είχα ενοχλήσεις εβδομάδες ώσπου στο μεγάλο long run άρχισε να πονάει και στο τέλος με γονάτιζε. Όταν κρύωσε το πόδι δεν μπορούσα να πατήσω να σηκωθεί, μόνο με πόνο. Άμα ήταν ζεστό το πόδι σε κάποιες στιγμές ήταν καλούτσικα τα πράγματα, αλλιώς άστα να πάνε.
Έμεινα κανά χρόνο εκτός, με γυμναστήριο, αφού προηγήθηκαν διάφοροι ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές, χωρίς αισθητή βελτίωση. Περισσότερο ήρθε στα ίσια του με τον καιρό. Πολύ ποδήλατο στο γυμναστήριο και αργότερα κανά εξάμηνο aerobic. Δεν έπεσε νυστέρι και επανήρθα σιγά σιγά.
Τα τελευταία δύο+ χρόνια ένα παλικάρι μου έβγαζε πρόγραμμα. Και πέρασαν μέλι, χωρίς τραυματισμούς. Όταν είχα ενοχλήσεις με καθοδηγούσε.
Ώσπου άρχισα να έχω ψιλοενοχλήσεις αντίστοιχες με την παλιά στο άλλο (δεξί) πόδι. Ξεκίνησαν πριν 2-3 εβδομάδες κυρίως λόγω του ότι κάθε προπονητικό εξάμηνο ανεβάζαμε ένα κλικ. Έτρεξα όμως στα Γιάννενα το 30άρι τέλεια και μετά στο easy run της Παρασκευής ένιωσα κάψιμο (σαν κόψιμο; ) στην περιοχή της δεξιάς άκανθας. Φυσικά κατάλαβα ότι την έκατσα αμέσως. Μόλις κρύωσε δεν μπορούσα να περπατήσω. Ίδια κατάσταση και Σάββατο ίδια και Κυριακή που (όντας επικά στραβός άνθρωπος) πήγα να τρέξω ένα easy run μιάμιση ώρας. Περιττό να πω ότι χειροτέρεψα τα πράγματα και κάθε βήμα ήταν πόνος.
Τώρα περιμένω ραντεβού με ορθοπεδικό. Πηγαίνω κουτσαίνοντας, εννοείται το τρέξιμο έχει κάνει φτερά. 99% χάνω τον ΑΜΑ και είμαι μέσα στα νεύρα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι δε βλέπω να στρώνει σε λιγότερο από εξάμηνο το πράγμα. Θα ξεκινήσω σήμερα ποδήλατο σε γυμναστήριο και λίγο core training.
Έχετε κάποια εμπειρία από τέτοια κάκωση; Δε φαντάζομαι ότι υπάρχουν μαγικές συνταγές, αλλά κάθε πληροφορία που θα μικρύνει το χρόνο αποκατάστασης θα μου είναι πολύτιμη! |
|