Συγγραφέας |
Θέμα  |
bujinkan
Newbie Forum Runner
Greece
22 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 26/11/2023 : 11:19:56
|
Καλησπέρα έχει κάνει κανείς ablation για ταχυκαρδίες στον Ιωαννίδη Παναγιώτη στο Ιασώ ? Εάν ναι θα ήθελα γενικά εντυπώσεις από τον κύριο Ιωαννίδη Ευχαριστώ |
 |
|
bujinkan
Newbie Forum Runner
Greece
22 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 26/12/2023 : 15:45:20
|
Επανερχομαι 4ο ablation το τριτο για κολπικες ταχυκαρδιες ( το πρωτο ηταν για ΚΜ και φυσικα ως γνωστος γκινιας επεσα στο 3% που το ablation για ΚΜ μπορει να σου δημουργησει μονιμη κολπικη ταχυκαρδια Στο δια ταυτα απο το 3ο ablation δλδ μαιο 19 ζω με 100-105 παλμους σε ηρεμια με φαρμακευτικη αγωγη βεβαια ( αντιπηκτηκα και β αναστολεις) Ο καρδιολογος της μανας μοθ εδω και εξι μηνες μου λεει να παρω και δευτερη γνωμη και με εστειλε στον κυριο ιωαννιδη στο ιασω Αφου τα ειπαμε 3 φορες τελικα το εκανα την περασμενη βδομαδα Τωρα περιμενουμε κανα μηνα να δουμε Απο οταν βγηκα εως και σημερα δλδ 7 μερες οι παλμοι μου σε ηρεμια ειναι 70-85
Ιδωμεν ....εγω λεω τεταρτη και τυχερη
ΥΓ οσοι σκεφτονται ablation αλλα δεν εχου ακομα καταληξει σε ποιον θα πανε , σας συμβουλευω να δειτε και τον ιωαννιδη Εξαιρετικος ,στα εξηγει ωραια ,σου λυνει ολες τις αποριες και φαινεται οτι το κατεχει παρα πολυ
Καλη χρονια με υγαια να εχουμε παιδια!!!! |
 |
|
Stav
Newbie Forum Runner
Greece
2 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 23/03/2024 : 00:06:09
|
Χαιρετώ Πέρασε ενάμιση χρόνος από την 14/10/2022 που έκανα το αμπλεϊσον στο Ωνασειο για την κολπική μαρμαριγή όπως είχα γράψει τότε και μέχρι σήμερα κανένα σύμπτωμα πια . Είχα κάνει και ένα αμπλεϊσον για δεμάτιο το 2020 και αυτό το πρόβλημα λύθηκε οριστικά απ´οτι δείχνει . Περαστικά σε όλους και ευχές για να πάνε όλα καλά
Σταύρος |
 |
|
Alexis1967
Newbie Forum Runner
6 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 15/11/2024 : 15:42:42
|
Καλησπέρα. Πέρασαν 3 χρόνια και 3 μήνες από το δεύτερο ablation που έκανα στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο, μέχρι στιγμής κανένα επεισόδιο κοπλικής μαρμαρυγής. Συνεχίζω την πλέον μόνιμη φαρμακευτική αγωγή, διατροφή, καθημερινή άσκηση και καθόλου αλκοόλ. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους..!! |
 |
|
galgio
Newbie Forum Runner
Greece
5 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/11/2024 : 23:34:32
|
Καλησπέρα. Εγώ έκλεισα δύο χρόνια και τέσσερις μήνες από το πρώτο μου ablation κολπικής μαρμαρυγής. Είχα κάνει και μία ανάταξη τέσσερα χρόνια πριν από αυτό. Ένα μήνα μετά μου παρουσιάστηκε κολπικός πτερυγισμός ο οποίος ανατάχθηκε με αλλαγή φαρμάκου και συγκεκριμένα με το sotalol και xarelto. Από τότε κάνω επεισόδια πτερυγισμού τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο τα οποία ανατάσονται μόνα τους με την ίδια φαρμακευτική αγωγή. Όταν έκανα το ablation πίστευα ότι θα έκοβα σε μεγάλο βαθμό τα φάρμακα, κάτι που δεν έγινε, και γι αυτό τον λόγο είμαι απογοητευμένος. |
 |
|
sardine
Newbie Forum Runner
Greece
1 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 02/03/2025 : 21:06:31
|
Καλησπέρα!
Είμαι 30 ετών και πριν από δέκα χρόνια περίπου, ενώ έπαιζα μπάλα, ένιωσα πρώτη φορά τι σημαίνει ταχυκαρδία. Για κάποια λεπτά ένιωθα λες και παίζει τύμπανα στην καρδιά μου ο πιο γρήγορος ντράμερ του κόσμου. Η δική μου εκτίμηση είναι πως ήμουν τουλάχιστον στις 250 σφύξεις. Ευτυχώς κάθισα κάτω και σε λίγο μου πέρασε από μόνο του.
Αυτά τα δέκα χρόνια, η ταχυκαρδία επανεμφανίζεται κατά καιρούς - πάντοτε μετά από άθληση. Δεν μου συμβαίνει ποτέ σε κατάσταση ηρεμίας. Μέσα στην καθημερινότητα έχω μόνο κάποια φτερουγίσματα και έκτακτες συστολές. Αλλά ακόμα και τα επεισόδια δε συμβαίνουν κάθε φορά που αθλούμαι. Μπορεί να τρέξω 10 φορές και να συμβεί τις 2. Όμως είναι τόσο τρομακτικό το συναίσθημα, που με κάνει να αποφεύγω γενικά την άσκηση. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως αν ηρεμήσω, σε δέκα λεπτά το πολύ ο ρυθμός επανέρχεται μόνος του - μάλλον σε αυτό που λέτε φλεβοκομβο. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να πάω στο νοσοκομείο για ανάταξη.
Αυτά τα χρόνια έχω κάνει αρκετά καρδιογραφήματα, τεστ κοπώσεως, holter 24ώρου, χωρίς κάποιο εύρημα. Όπως μου είπαν καποιοι γιατροί, ο μόνος τρόπος είναι να καταγραφεί κάποιο επεισόδιο. Το οποίο δεν είναι και πολύ εύκολο, εφόσον σε μερικά λεπτά επανέρχομαι σε φυσιολογικό ρυθμό.
Να προσθέσω επίσης ως οικογενειακό ιστορικό, πως ο πατέρας μου έχει κολπική μαρμαρυγή και έχει κάνει δυο φορές ablation με τον κύριο Ευφραμίδη. Αν θυμάμαι σωστά όμως, του είχε πει πως αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν ιδιαίτερη κληρονομικότητα.
Υπάρχει κάποιος που να είχε κάτι αντίστοιχο και πώς το αντιμετωπίσατε; |
 |
|
Θέμα  |
|