Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

Speedy
Road Runner

Greece

2750 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2008 :  13:25:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Speedy Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Drakkar καταρχάς ψυχραιμία.
Οσο το σκέφτεσαι τοσο χειροτερο το κάνεις είτε υπάρχει παθολογικο πρόβλημα, είτε όχι.
Δεν αποκλείεται η στεναχώρια της δουλειας πραγματικά να σου προκάλεσε ολη αυτη την υπερένταση.
Απο εκεί και περα, η κουραση της προπονησης + το αγχος που σε επιβαρυνε οταν άρχισες να σκέφτεσαι "μηπως έχω κολπικη μαρμαρυγη" απλά λειτουργησε σαν ντόμινο και δε σε άφησε να κοιμηθείς.
Σήμερα δεν νιώθεις πολυ καλά γιατι είσαι άυπνη... + οτι ακόμα εισαι αγχωμένη... χαλάρωσε...
και βέβαια πηγαινε να κανεις τις εξετάσεις σου έτσι κι αλλιώς, η πρόληψη είναι η καλυτερη θεραπεία και βεβαίως ψυχολογικά το καλυτερο φάρμακο.

- - - - -
Οτι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό>>>Speedy

Edited by - Speedy on 23/12/2008 13:26:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcdemis
Forum-Runner

Greece

92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2008 :  15:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακριβώς αυτό που γράφει ο speedy όχι πανικός και γρήγορα συμπεράσματα, το κεφάλαιο αρρυθμία είναι λαβύρινθος και δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάτι παθολογικό ωστόσο όπως πολύ σωστά είπε και ο speedy επισκέψου έναν καρδιολόγο και ενδεχομένως καλύτερα έναν ειδικό αρρυθμιολόγο αν σου συνεχίσουν τα συμπτώματα.Καλό θα ήταν να μειώσεις λίγο την ένταση της προπόνησης μέχρι να κάνεις το τσεκ-απ.Επιπλέον επειδή η κολπική μαρμαρυγή μπορει να δημιουργήσει κάποιους θρόμβους (κυρίως όμως σε μεγάλη ηλικία άνω των 50) καλό θα ήταν να πάρεις καμια ασπιρινη προληπτικά ή το υποκατάστατό της που είναι το σαλοσπίρ (πάντα προληπτικά άλλωστε κακό δεν κάνει).Το κυριότερο μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα οτι ήταν μαρμαρυγή-μην το σκέφτεσαι και πήγαινε στον γιατρό.
quote:
Originally posted by Drakkar

Δυστυχως τελικα κρατησε ολη τη νυχτα. Δεν εκλεισα ματι. Εκει που ηρεμουσα ξαναρχοτανε.
Μεσα στις γιορτες εξετασεις αμεσα.
Καφε δεν εχω πιει ποτε μου, το αλκοολ το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι, τι στο καλο????
Το πρωι βεβαια ειχα στενοχωρηθει απο κατι στη δουλεια, αλλα τοσο πια?????
Και σημερα δεν ειμαι πολυ καλα παντως.

Οσα δεν φτανει η αλεπού...

Edited by - mcdemis on 23/12/2008 15:50:46

dpkouk
ellanodikis

Greece

11939 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2008 :  15:42:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
οπως στα λεει ο γρηγορης drakkar, ηρεμια κι ολα θα πανε καλα...

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...

Dimosthenis
Master Forum-Runner

Greece
4411 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2008 :  16:10:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το μυαλό δεν πρέπει να πηγαίνει κατ' ευθείαν στο κακό. Αν πονάει το κεφάλι δεν σημαίνει πως έχω όγκο. Ψυχραιμία, ηρεμία και αν κρίνεις ότι πρέπει, επισκέπτεσαι τον γιατρό σου.
Και βέβαια, προληπτικές εξετάσεις μια φορά το χρόνο. (δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν)

Drakkar
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2008 :  23:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mcdemis ερωτηση: επειδη το τσεκ απ δεν γινεται αυριο, αν βαλω τη ζωνη του polar για 24 ωρες και καταγραψω τους σφυγμους, θα βγαλω καμια άκρη??????? θα δειξει κάποιο trend????
Αποψε δεν πηγα προπονηση, εμεινα να ξεκουραστω. Απο αυριο πάλι. Eλπίζω μόνο το βραδυ να μην εχω τα ιδια. Το απογευμα που επεσα για σιεστα ξυπνησα παλι με ταχυκαρδια. Τι στο καλο,με ματιαξαν???????? :)

mcdemis
Forum-Runner

Greece

92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/12/2008 :  03:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να του τσούξουν τα μαλιά του αυτός που σε μάτιαξε!!!
Drakkar πόσο χρονών είσαι? με το polar αν και δεν γνωρίζω ακριβώς τις δυνατότητές του και αν πέρα από σφυγμούς μπορεί να καταγράψει π.χ. κάποιες συχνότητες μεταξύ των αρρυθμιών, θεωρώ πως θα χρησιμέψει περισσότερο στο να διαφωτίσεις τον γιατρό, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, για τον μέσο όρο των παλμών πράγμα το οποίο είναι σημαντικό και είναι και μία από τις βασικές καταγραφές του 24ώρου holter ρυθμού, το οποίο μάλλον θα σου πεί και ο γιατρός σου να βάλεις για 24 ώρες ώστε πέρα από τον μέσο όρο των παλμών, να παρακολουθήσει ο γιατρός αν κάνεις αρρυθμία ή ταχυπαλμία ή μαρμαρυγή καθώς και τι είδους αρρυθμία (όπως σου είπα υπάρχουν κάποια είδη αρρυθμίας που είναι καλοήθης και δεν παθαίνεις τίποτα απλά είναι ενοχλητικές και αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβαίνει σε εσένα).Για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι γιατρός απλά γνωρίζω κάποια πράγματα από μακροχρόνια προσωπική εμπειρία.Επιπλέον να σου πώ γενικά-γενικά ότι αυτές οι καλοήθης αρρυθμίες "χτυπάνε' συνήθως στην ξεκούραση και στην χαλάρωση και όχι την στιγμή που είσαι σε ένταση, εμένα πάντα με ενοχλούσαν κάθε πρωί που ξυπνούσα και δυστυχώς όλος τυχαίως με εσένα, από την 27/8 που έκανα καυτηριασμό (ablation),μόλις χθές το πρωί όπως και σήμερα το πρωί πάλι με ενόχλησαν για κανα 2ωρο,(μαμώ την τύχη μου).Κατά την γνώμη μου μέχρι να πας στον γιατρό κάνε ένα time-out από την προπόνηση, άσε που μπορεί να είναι και το "φάρμακο" που χρειάζεσαι τελικά.Ακόμα να σου πώ για να σου φύγει και ο φόβος ότι ο γιατρός ποτέ δεν μου είπε να κόψω αθλητική δραστηριότητα (τρέχω, κάνω σκι, mountain bike,πεζοπορεία κ.α) και προς θεού όχι ότι έχεις αυτό που έχω εγώ ίσα-ίσα που πιθανολογώ ότι πέρασες περίοδο έντασης σε συνδυασμό με προπόνηση και για αυτό σου συνέβη.Ξεκουράσου-χαλάρωσε κάνε ελαφριά γεύματα και πήγαινε στον doctor.Επειδή είσαι αθλήτρια αν είσαι Αθήνα μπορώ να σου συστήσω κανά δυο καλούς αρρυθμιολόγους για να σου πουν έγκυρα πράγματα και να μην τρέχεις από καρδιολόγο σε καρδιολόγο και σου λένε διάφορα (εγώ την πάτησα με τρέλαναν στην αρχή).Επιπλέον γνώμη μου επειδή ο μόνος τρόπος για να έχει σαφή άποψη ο γιατρός είναι να έχεις καταγράψει αυτό που σου συμβαίνει, με καρδιογράφημα ( ή holter), την στιγμή που σου συμβαίνει, όταν λοιπόν σου ξανασυμβεί (εύχομαι ΠΟΤΕ) πήγαινε σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο ή ακόμα και σε ένα ιατροδιαγνωστικό κέντρο και βγάλε ένα απλό καρδιογράφημα αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα τον γιατρό σου να σου πεί ακριβώς τι είναι, είναι πολύ σημαντικό να το δεί καταγεγραμμένο.Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι και αν σε ξαναπιάσει κοίτα πρώτα αν μπορείς να βγάλεις ένα καρδιογράφημα αλλιώς μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω μέθοδο και μπορεί να σταματήσει: παίρνε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να εκπνέεις με ένταση χωρίς όμως να βγάζεις τον αέρα (σαν να σφίγγεσε όταν είσαι τουαλέτα).
quote:

Mcdemis ερωτηση: επειδη το τσεκ απ δεν γινεται αυριο, αν βαλω τη ζωνη του polar για 24 ωρες και καταγραψω τους σφυγμους, θα βγαλω καμια άκρη??????? θα δειξει κάποιο trend????
Αποψε δεν πηγα προπονηση, εμεινα να ξεκουραστω. Απο αυριο πάλι. Eλπίζω μόνο το βραδυ να μην εχω τα ιδια. Το απογευμα που επεσα για σιεστα ξυπνησα παλι με ταχυκαρδια. Τι στο καλο,με ματιαξαν???????? :)

Edited by - mcdemis on 24/12/2008 04:21:12

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/12/2008 :  08:56:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Drakkar, χωρίς άγχος και με θετική σκέψη΄πήγαινε σε γιατρό και όλα θα πάνε καλά.
Πώς ήταν το χθεσινό βράδυ;

Dimgeo
Forum-Runner

147 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/12/2008 :  09:32:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dimgeo Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως Drakkar απο την δική μου εμπειρία, η γιατρός μου ηταν κάθετα αρνητική για αμεση χορήγηση φαρμάκων και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ωστε να καταγράψει και να επιβεβαιώσει τις δυσλειτουργίες (το εκανε και για να βεβαιωθεί οτι δεν προέρχονται απο εντάσεις της στιγμής ή μιας μικρής περιόδου άγχους ή υπερπροπόνησης).
Τελικά το πρόβλημά μου ξεπεράστηκε με αλλαγή στάσης στα προβλήματα της καθημερινότητας, βελτίωση της διατροφής, πιο συστηματική προπόνηση και με μόνον μια ελαφριά προληπτική αγωγή. Προσωπικά με βοήθησε και ενας τρόπος αναπνοής - χαλάρωσης που μπόρεσα να "επιβάλω" στον εαυτό μου, οταν μου παρουσιάζονται δύσκολες στιγμές.

mcdemis
Forum-Runner

Greece

92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/12/2008 :  17:55:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακριβώς επειδή χρειάζεται μακροχρόνια παρακολούθηση για να βγεί σωστή γνωμάτευση προσπάθησε Drakkar αν σε ξαναπιάσει να βγάζεις καρδιογράφημα

dpkouk
ellanodikis

Greece

11939 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/12/2008 :  18:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by mcdemis

Ακριβώς επειδή χρειάζεται μακροχρόνια παρακολούθηση για να βγεί σωστή γνωμάτευση προσπάθησε Drakkar αν σε ξαναπιάσει να βγάζεις καρδιογράφημα

+1 και ηρεμια κυριως...

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...

Drakkar
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2008 :  00:27:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
mcdemis ερωτηση: υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος παλμων που οταν τον φτασουμε θεωρουμε οτι εχουμε ταχυκαρδια ή εξαρταται απο τους σφυγμους ηρεμιας μας?
ερωτηση2: μπορει οι ταχυκαρδιες να σχετιζονται με τη φαση του κυκλου?
Ελπιζω να εισαι καλα και να περασαν οι δικες σου.
Για το ματι...έκανα τα απαραιτητα.
Αναγκαστικα θα κανω το τσεκ απ γιατι θα φυγω τον αλλον μηνα εξωτερικο και για μου υπογραψει το ξενο πανεπιστημιο την ασφάλεια θέλει πληρεις ιατρικες εξετασεις.
Το θεμα ειναι οτι μαλλον ο γιατρος μου δεν με παιρνει σοβαρα. Τηλεφωνικα τουλαχιστον, μου ειπε οτι με βαση τις μεχρι τωρα εξετασεις θεωρει μαλλον να ειναι περιπτωσεις αγχους χωρις παθολογικο αιτιο. Μου ειπε μαλιστα οτι ειναι πιθανο να ειχα τα συμβαντα λογω αναιμιας, ή και φασης του κυκλου.
Γενικα παντως εδω και δυο μερες νιωθω πιο καλα. Απλα εχω υπνηλια (το οποιο και παλι οταν του το ειπα, μου ειπε οτι ειναι φυσικο να χρειαζομαι υπνο και να κοιμαμαι συνεχεια γιατι εχω κουραστει πολυ λογω δουλειας, ταξιδιων, jetlag κλπ).

Drakkar
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2008 :  02:39:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mcdemis βιαστηκα να μιλησω. Παλι τα ιδια αποψε. Στειλε τα info του γιατρου που ξερεις!

mcdemis
Forum-Runner

Greece

92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2008 :  08:14:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.Drkkar σου στελνω e-mail για τα στοιχεία του γιατρού. Όσων αφορά τον κύκλο για τις γυναίκες δεν ξέρω να σου πώ με σιγουριά αλλά η αδερφή μου πριν κανά δυο μήνες παρουσίασε κάτι αρρυθμίες και ταχυπαλμία αλλά έχει πολλύ άστατο κύκλο και ο γιατρός της είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε αυτό τον παράγοντα, πάντως μετά από λίγο καιρό της σταμάτησαν.Όσων αφορά τους σφυγμούς όπως πολύ σωστά είπες γενικά εξαρτάται από τους σφυγμούς ηρεμίας προκειμένου να διαπιστώσεις αν έχεις ταχυπαλμία, 60-80/λεπτό είναι το φυσιολογικό, ωστόσο υπάρχουν και παράγοντες όπως σε αθλητές όπου τα όρια μπορεί να διαφέρουν συνήθως προς τα κάτω ή μπορεί να έχεις και λίγο παραπάνω από 80 και πάλι να θεωρείται φυσιολογικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Πάλι όμως σου λέω ότι το άγχος , η κούραση, όχι καλός ύπνος είναι οι πρώτοι ύποπτοι παράγοντες για τα συμπτώματά σου για αυτό θέλει πρώτα από ολα να ξεκουραστείς και να ρίξεις λίγο τους ρυθμούς.
quote:

Mcdemis βιαστηκα να μιλησω. Παλι τα ιδια αποψε. Στειλε τα info του γιατρου που ξερεις!

Drakkar
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2008 :  17:20:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δενη εχω παρει ακόμη μηνυμα σου!!!

mcdemis
Forum-Runner

Greece