Συγγραφέας |
Θέμα  |
fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 30/08/2012 : 20:57:13
|
Τελικα το χειροτερο στην καταλυση περα απο την διαδικασια ειναι ο χρονος μετα την επεμβαση που τρεμεις σε καθε μικροαρρυθμια μηπως και υποτροπιασεις . Ειναι απογοητευτικο να νιωθεις τετοια συναισθηματα και στρεσογονο. Δεν ξερω το εχω ξαναπει .Εχει μεγαλη σημασια η φυσιολογια της καρδιας η εμπειρια του γιατρου και η τυχη . Απ οτι εχω δει πολλοι συμπασχοντες με καταλυση τελικα επιστεφουν αργα η γρηγορα στα χαπια . Δεν πιστευω πλειν τα ποσιστα που αναφερονται στο 75%-80%. Δεν ξερω πως βγαινουν οι στατιστικες αλλα θα ηταν καλο βα ξερουμε .Δηλ οτι μετα απο 1 χρονο ποσο ποσοστο υποτροπιασε επισγς μετα απο 2 χρονια και μεχρι 5 χρονια . Επισης ποσα ablation ειβαι πετυχημενα μετα απο μια φορα δυο τρεις κλπ . Σε αμερικανικα φορουμ που διαβαζω ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που επανηλθαν πληρως και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα χρειαστηκαν παλι φαρμακευτικη βογθεια. Ο καπετανιος μας ειπε οτι καταποβησε τον οργανισμο του γιαυτο υποτροπιασε. Νομιζω ομως οτι το ζητουμενο ειναι αυτο . Κανουμε καταλυση για να κερδισουμε την.προηγουμενη ζωη μας . Υπαρχουν και αρκετοι που καθαρισαν ομως κανεις δεν μας δινει διαβεβαωσεις οτι θα εχουμε πληρη ιαση . Τα παντα εξηγουνται θεωρητικα και αοριστα .
fullstop |
 |
|
statusquo
Advanced Forum-Runner

280 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 31/08/2012 : 09:15:30
|
fullstop αυτο που αναφερεις ειναι σωστο. εχω αναφερθει στο προσφατο παρελθον στην ιδεα του να καταγραψουμε τις επεμβασεις ablation και την εξελιξη τους ,οσων εχουν γραψει εδω μεσα, με σκοπο να εξαχθει ενα κατα προσεγγυση συμπερασμα. αν και ξερω πως η στατιστικη ειναι μιά απο τις 3 μορφες ψεματος.... |
 |
|
statusquo
Advanced Forum-Runner

280 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 31/08/2012 : 11:03:53
|
"Ρόλος του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Αυξημένος τόνος του παρασυμπαθητικού μπορεί να προκαλέσει κολπική μαρμαρυγή με χαρακτηριστική έναρξη κατά τη ηρεμία. Αυξημένος συμπαθητικός τόνος προάγει τον αυτοματισμό και την ταχεία εστιακή εκπόλωση των μυικών ινών. Μέρος της αποτελεσματικότητας της κατάλυσης της ΚΜ, πιθανόν να οφείλεται στην τροποποίηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, λόγω καταστροφής γαγγλίων που βρίσκονται στο οπίσθιο τοίχωμα του αριστερού κόλπου."
αυτο ειναι αποσπασμα απο την ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδεια υγειας και το υπογραφει καποιος κος. Ν.Δ.Γεωργακοπουλος. εκανα copy paste το πιο πανω κειμενο, διοτι οπως πολλες φορες εχω αναφερει μεχρι σημερα, εμενα κατα την διαρκεια του ablation εκτος απο απομονωση των πνευμονικων φλεβων, προχωρησαν και στο "καψιμο" των γαγγλιων του παρασυμπαθητικου. μεχρι σημερα (το ablation το εκανα 4/11/11)δειχνει να πηγαινει καλα. σημειωτεον οτι εχω 6 μηνες χωρις αντιαρρυθμικο. ελπιζω να προσθεσα καποιο επιπλεον στοιχειο στην συνολικη προσπαθεια ενημερωσης που κανουμε εδω μεσα. |
 |
|
G.M.
Newbie Forum Runner
Greece
28 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 31/08/2012 : 14:00:50
|
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΜELPO 1. ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΤΕΡΙΓΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΙΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΡΡΥΘΜΙΑ. ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΦΙΓΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΗΝ ΑΡΡΥΘΜΙΑ. ΣΠΑΝΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ABLATION ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. |
 |
|
haidy
Newbie Forum Runner
15 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 31/08/2012 : 15:54:11
|
εγω οταν εκανα το αμπλεσιον δεν το εξαψα καθολου,,δεν προλαβαιναμε κιολασ,,,,απο ο,τι εμαθα μετα ηταν το πρωτο αμλεσιον που εκανε ο γιατρος μετα την εκπαιδευση του,,,,απο εξετασεις μου λεει να μην κανω πια καμια,,,,να ξεχασω απλα το γεγονος οτι εκανα αυτην την επεμβαση,,η αληθεια ειναι οτι εχουν περασει 6 χρονια πια χωρις χαπια κ χωρις κανενα σοβαρο προβλημα,,,,,,,,,μονο που το ψυχολογικον ειναι καθημερινο πια...... |
 |
|
fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 31/08/2012 : 18:51:24
|
Haidy ειχες κολπικη μαρμαρυγη ;αν ναι.τοτε πρεπει να εισαι ευυυχισμενη που εισαι 6 χρονια μια χαρα . Ειπαμε η κολπικη μαρμαρυγη δεν εχει καμμια σχεση με τα αλλα ablations που δινουν μεχρι 100% ιαση . Στην μαρμαρυγη ακομα τα πραγματα ειναι.πολυπλοκα και ακομα πανε ψαχνοντας Ρε παιδι μου σε αλλες επεμβασεις σου λεει εχουμε 99% ιαση στην μαρμαρυγη τα ποσοστα ποικιλουν . Ειναι.λαβυρινθος .
fullstop |
 |
|
haidy
Newbie Forum Runner
15 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 01/09/2012 : 15:49:12
|
ειχα κομβικη ταχυκαρδιαεξ επανεισοδου,,ενα παραπανω καλωδιο στην καρδια που <βραχυκυκλωνε>κατι σαν το WOLF PARKINSON WHITE αλλα ισως πιο δυσκολο απο αυτο μου ειχε πει ο γιατρος,,,, προσφατα εκανα τεστ κοπωσεως κ τριπλεξ,,, εχω ενα σφιξιμο στον λαιμο ομως,,,λετε να ειναι απο το στομαχι?ειδικα το καλοκαιρι δεν προσεξα καθολου,,αλκοολ,γλυκα,καφεδες...
|
 |
|
xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 01/09/2012 : 17:51:49
|
Καλησπερα σε ολα τα παιδια και καλο μηνα χωρις αρυθμιες και ταχυκαρδιες πασης φυσεως! Θελω να πω οτι ειμαι απολυτα συμφωνως με αυτα που γραφει ο φιλος μου fullstop ,ειναι ακριβως τα συμπερασματα που εχω βγαλει και εγω αυτα τα 10 χρονια που με ταλαιπωρει αυτο το προβλημα, ακριβως αυτα!!!!!!!!!!
Τελικα το χειροτερο στην καταλυση περα απο την διαδικασια ειναι ο χρονος μετα την επεμβαση που τρεμεις σε καθε μικροαρρυθμια μηπως και υποτροπιασεις . Ειναι απογοητευτικο να νιωθεις τετοια συναισθηματα και στρεσογονο. Δεν ξερω το εχω ξαναπει .Εχει μεγαλη σημασια η φυσιολογια της καρδιας η εμπειρια του γιατρου και η τυχη . Απ οτι εχω δει πολλοι συμπασχοντες με καταλυση τελικα επιστεφουν αργα η γρηγορα στα χαπια . Δεν πιστευω πλειν τα ποσιστα που αναφερονται στο 75%-80%. Δεν ξερω πως βγαινουν οι στατιστικες αλλα θα ηταν καλο βα ξερουμε .Δηλ οτι μετα απο 1 χρονο ποσο ποσοστο υποτροπιασε επισγς μετα απο 2 χρονια και μεχρι 5 χρονια . Επισης ποσα ablation ειβαι πετυχημενα μετα απο μια φορα δυο τρεις κλπ . Σε αμερικανικα φορουμ που διαβαζω ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που επανηλθαν πληρως και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα χρειαστηκαν παλι φαρμακευτικη βογθεια. Ο καπετανιος μας ειπε οτι καταποβησε τον οργανισμο του γιαυτο υποτροπιασε. Νομιζω ομως οτι το ζητουμενο ειναι αυτο . Κανουμε καταλυση για να κερδισουμε την.προηγουμενη ζωη μας . Υπαρχουν και αρκετοι που καθαρισαν ομως κανεις δεν μας δινει διαβεβαωσεις οτι θα εχουμε πληρη ιαση . Τα παντα εξηγουνται θεωρητικα και αοριστα .
fullstop |
 |
|
statusquo
Advanced Forum-Runner

280 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/09/2012 : 09:45:51
|
dear all
προχθες εγραψα ενα post σχετικα με την σημαντικοτητα της καταστροφης των γαγγλιων του παρασυμπαθητικου , στην συνολικη αποτελεσματικοτητα του ablation. (αρθρο καρδιολογου-ηλεκτροφυσιολογου) εχοντας λοιπον σχετικη προσωπικη εμπειρια αλλά και επειδή το ablation δειχνει να πηγαινει καλά, δεν ειδα καποιον απο τους έχοντες κανει ablation (αλλά για κάποιο λογο δεν πήγαν και τοσο καλά) να ασχοληθουν με το θέμα. οσοι εκαναν ablation, ασχοληθηκαν και με την αυτη την παραμετρο ? το συζήτησαν με τον ηλεκτροφυσιολογο τους ? |
 |
|
NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/09/2012 : 10:49:53
|
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Karetanios1: Εξαιρετική, τόσο η αναφορά σου, όσο και οι οδηγίες σου πρός τους ναυτιλόμενους. Λόγια σταράτα. (Λόγια της πλώρης?) MELPO1: Αν το site ήταν οικογένεια, εσύ θα ήσουν η μαμά. Οχι με βάση την ηλικία, αλλά την εκάστοτε προσέγγισή σου, θυμίζεις τη "μάνα". Συνέχισε να δίνεις συμβουλές και κουράγιο. Xristos31: Μου κάνει εντύπωση να μην ξερεις τι ακριβώς έπαθες στην διάρκεια του ablation. Μήπως δεν σου λέει ο γιατρός, γιατί απλά ήταν ιατρικό λάθος? Mam2be: Με τις παρεμβάσεις σου βοηθάς πολύ. Οι δημοσιεύσεις σου, γίνονται γνώση σε όλους μας και αναβαθμίζουν το site. Fullstop: Με κάθε ευκαιρία γράφεις, ότι διαφωνεις με το ablation (γιατί δεν πιστεύεις τα ποσοστά επιτυχίας, τον κίνδυνο να υποτροπιάσεις, την επιστροφή στα χάπια κλπ) και προτιμάς την προοπτική της μόνιμης κολπικής μαρμαρυγής. Παρότι η προσωπική μου εμπειρία καταρρίπτει την διαφωνία σου για το ablation, εγώ σέβομαι το δικαίωμα της άποψής σου. Θα ήταν καλύτερα όμως, να καταγράφουμε στο site προσωπικές εμπειρίες και όχι απόψεις γιατί θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα.Τέλος, επιστημονική άποψη και στατιστική είναι αλληλένδετα.
Καταγράφω λοιπόν (όπως ο kapetanios) την προσωπική μου εμπειρία. -Ablation τον 5ο του 2011 στον Ευαγγελισμό (Εφραιμίδης). -Για 1 μήνα σιντρόμ και κανένα άλλο φάρμακο μέχρι σήμερα. -Κανένα επεισόδιο κολπικής μέχρι σήμερα (16ος μήνας) -Και αυτά χωρίς να κάνω ιδιαίτερη διατροφή, πίνω κρασί όταν έχω καλή παρέα, αθλούμαι έντονα συναγωνιζόμενος μικρότερους, άν έλεγα ότι ζω χωρίς stress θα ήταν ψέμματα και στεναχωριέμαι για την κατάντια της χώρας μας. Κλείνοντας, ακόμη και αν υποτροπιάσω (χτυπάω ξύλο), θα ξανακάνω ablation, γιατί αυτοί οι 16 μήνες μου πρόσφεραν ποιότητα ζωής που μου έλειπε τα τελευταία 15 χρόνια. |
 |
|
dimwpw
Newbie Forum Runner
1 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 03/09/2012 : 10:51:34
|
Καλημέρα!
είμαι 29 ετών και πριν από 2 περίπου μήνες μου διέγνωσαν σύνδρομο wpw (επισκέφθηκα καρδιολόγο λόγω ταχυπαλμίας την οποία ανακάλυψα τυχαία). Πήγα σε δύο γιατρούς οι οποίοι μου προτείνουν ablation. Μπορεί κάποιος να μου πει σχετικά με την ανάρρωση; Ξέρω ότι χρειάζεται μόνο μια ημέρα παραμονής στο νοσοκομείο αλλά κάποιος μου είπε ότι τις πρώτες ημέρες είναι κάπως δύσκολο να σταθείς και να περπατήσεις λόγω της αρτηρίας. Επίσης θα ήθελα να μάθω και σχετικά με ενοχλήσεις που μπορεί να έχω στην καρδιά λόγω του καυτηριασμού.
Ευχαριστώ :) |
 |
|
haidy
Newbie Forum Runner
15 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 04/09/2012 : 00:44:42
|
γνωριζω οτι αυτο το συνδρομο που εχεις ,εχει τερεαστιο ποσοστο επιτυχιας,,,κατι σαν ςπς ειχα κ γω πριν 6 χρονια κατα την εμπειρια σας,,,,καποιος που εχει κανει αμλεσιον,,,,,μελλοντικα στα γεραματα θα εχει καρδιολογικα προβληματα? |
 |
|
melpo1
Newbie Forum Runner
46 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 04/09/2012 : 09:30:43
|
DIMWPW, Καλό θα ήταν να διαβάσουμε προσεκτικά από την αρχή όλο το φόρουμ και να μένουμε σε εκείνες τις εμπειρίες σε αυτά δηλαδή που μας ενδιαφέρουν διαβάζοντάς τα ξανά και ξανά ώστε να αποκρυσταλώσουμε γνώμη. Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά. ΗΑΙDY, Περαστικά σου. ΄Οσο για τα γεράματα αν κάποιος θάχει προβλήματα λόγω κατάλυσης είναι δύσκολο να απαντηθεί διότι είναι μία καινούργια μέθοδος.΄Ομως θα σου δώσω μια μορφή απάντησης μια που ζητήθηκε από το φόρουμ να μιλάμε με εμπειρίες... Θα πάω χρόνια πίσω τότε που έκανα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο Χιούστον 1974 ένας ξακουστός τότε καρδιολόγος ο Λίτσμαν όταν τον ρώτησα ακριβώς το ίδιο που ρωτάς και συ είπε ΄΄Το όνομά μου είναι Λίτσμαν και ζω εδώ στο Χιούστον ποτέ ξανά!!'' Πράγματι ήταν απίστευτο το πόσο καλά ήμουν από 24 ως 53 χρονών που κτύπησε η μαρμαρυγή.Μέχρι τότε είχα 37 αριστερό κόλπο και 2,6 άνοιγμα βαλβίδας. Με τις συνεχείς μαρμαρυγές και τα χρόνια έφτασα νάχω 42 κόλπο και 1,65 άνοιγμα βαλβίδας Λοιπόν ποιος προδιαθέτει πως θάναι η καρδιά στα γεράματα; Να ζης και να ρουφάς το τώρα και άσε τις καταχρήσεις. Πέρασες μια δυσάρεστη εμπειρία και μιλάς για καφέδες, γλυκα κλπ θέλει ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΝΙΚΟ, Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.΄Ομως αυτό τον καιρό με τις συνεχεις μαρμαρυγές ζω ένα μαρτύριο. Φοβάμαι τις αδενοσίνες που κάνει ο Εφραιμίδης διότι σε μια κρίση μου στο Ιπποκράτειο μου έκαναν μία αδενοσίνη και έπαθα παύση πήγα να σβήσω αφού φοβάμαι να κάνω και το echo stress που μου ζητήθηκε για να γνωρίζουν την κατάσταση της στεφανιαίας διότι στις κρίσεις υποφέρω πολύ.Είναι όμως δυνατόν να κτυπά ακανόνιστα μια καρδια επί ωρες και να μην αισθάνεσαι τίποτα; Καλό θα είναι να αναφέρουμε από ποιον λόγο γίνεται η μαρμαρυγή πχ από βαλβίδες,από πιεση από πρόπτωση κλπ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ |
 |
|
fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 04/09/2012 : 19:45:09
|
Μελπο καλησπερα . Φανταζεσαι οτι ειναι.πολυ δυσκολο καποιος να εχει τον χρονο να διαβασει ολο το φορουμ .Ομως θελω να σου πω οτι υπαρχουν εκατομμυρια ανθρωποι σε ολο τον κοσμο με μονιμη κολπικη μαρμαρυγη και ζουν κανονικα με Β blockers που ρυθμιζει την καρδια στους 80 περιπου σφιγμους και digoxin και αντιπηκτικη αγωγη . Ο πατερας μου επαθε εγκεφαλικο στα 64 του χρονια απο κολπικη μαεμαρυγη εζηαε 14 χρονια με μονιμη μαρμαρυγη χωρις προβληματα . πεθανς απο καρκινο προστατη !!!! Που σημαινει οτι θα ζουσε και αλλα χρονια με μονιμη κολπικη μαρμαρυγη χαιρετισμους
Στρατος
fullstop |
 |
|
Iwanna
Newbie Forum Runner
Greece

5 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 04/09/2012 : 23:44:31
|
Παιδια καλησπερα καθως εψαχνα στο ιντερνετ για το προβλημα μου επεσα εδω...Να σας συστηθω αρχικα με λενε Ιωαννα Το δικο μου προβλημα εχει αρχισει απ τα δεκαεξι μου κ ακρη δεν εχω βρει τωρα ειμαι 32..Οταν ειχα βγει εξω ενα βραδυ να διασκεδασω πανω στην ενταση της διασκεδασης ενιωσα σαν να μου ΄΄ξεκολλαει΄΄η καρδια απ το στηθος να πηγαινει στο λαιμο να μην μπορω να αναπνευσω απ τη ταχυκαρδια εοιμη να πεσω κατω ημουν.Αυτο κρατησε περειπου ενα δεκαλεπτο.Το επαθα 3-4 φορες ακομη και μετα αποφασισα να παω στο γιατρο.Εκεινος μου ειπε οτι ΜΑΛΛΟΝ ηταν παροξυσμικη υπερκοιλιακη ταχυκαρδια και μου δωσε χαπια τα οποια δεν πηρα ποτε.Οποτε φορτιζομαι συναισθηματικα ειτε αρνητικα ειτε θετικα το παθαινω.Οποτε μου κανει επεισοδιο δεν προλαβαινω να το αποτυπωσω με ΗΚΓ γιατι ειμαι μακρια απο νοσοκομειο και μεχρι να παω σταματαει.Το τελευταιο μηνα με τη παραμικρη χαρα ενταση η στεναχωρια παω να κανω επεισοδιο.Εκανα εξετασεις θυροειδη χολτερ τριπλεξ ολα καθαρα(οπως και το περιμενα αλλωστε για το χολτερ γιατι ηταν η μοναδικη μερα οταν το τοποθετησα που η καρδια μου δεν εκανε ουτε καν ενα φτερουγισμα..κλασσικα πραγματα γκαντεμιας χαχα) δεν ξερω τι εχω αλλα αυτο που εχω εχει καταστρεψει κυριολεκτικα τη ποιοτητα της ζωης μου θελω να χορεψω για παραδειγμα κ φοβαμαι γιατι την τελευταια φορα που ειπα να το πολεμησω κ να μην το σκεφτω μου εκανε επεισοδιο.Ψυχολογικο δεν ειναι σιγουρα!!Ο καρδιολογος μου πε για ηλεκτροφυσιολογικη μελετη πριν καποιες μερες που πηγα.Θα ηθελα τη γνωμη σας για το πως θα ξεκινησω και γενικοτερα....Καλο χειμωνα παιδια!!!! |
 |
|
Θέμα  |
|