Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Στομαχι-Χολή-εντερο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
dtziouvaras Δημοσιευτηκε - 04/04/2013 : 13:54:56
Χαιρετώ,

Εδώ και καιρό ψαχνω να διαγνωσω ενα πόνο που εχω κατά περιόδους στην δεξιά άνω κοιλία ακριβώς κάτω από τα πλευρά.

Καποιοι γιατροί λένε χολή και κάποιοι στομάχι. κανεις δεν εχει πει με σιγουρια.

Εγώ θέλω να ρωτήσω αν παίζει λόγω τρεξίματος να συμβαίνει κάποια νεύρωση η κράμπα σε κάποιο από τα όργανα που βρίσκονται στο σημείο αυτό.


15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
n1kcha Posted - 03/06/2016 : 22:53:25
Εξέτασε αν μπορείς να αποφύγεις την αφαίρεση. Ο Mike Eades δίνει κατεθύνσεις:

How to get rid of gallstones without surgery
https://proteinpower.com/drmike/2014/01/26/get-rid-gallstones-without-surgery/ br /
pasxalis Posted - 25/05/2016 : 09:14:12
παιδια πως κλεινουμε ραντεβου σε χειρουργο;για αφαιρεση χολης;
dtziouvaras Posted - 10/08/2013 : 20:06:03
ευχαριστω!
stratus Posted - 09/08/2013 : 08:53:25
Περαστικα φιλε και γρηγορη αναρρωση.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
'Η κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις.Η προσπάθεια αρκεί είναι για τους αποτυχημένους.

dtziouvaras Posted - 08/08/2013 : 23:25:12
τελικα σε 2 βδομαδες θα κανω αφαιρεση χολης.
Marmite Posted - 16/05/2013 : 11:40:14
ένα wild guess θα ήταν η γαστροσκόπηση. Πήγαινε σε έναν γιατρό όμως να σου πει ακριβώς.

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
thalassa Posted - 16/05/2013 : 00:15:41
Υπαρχει καποιος φιλος απο το Forum που να γνωριζει εαν υπαρχει συγκεκριμενη εξεταση για το διαφραγμα οισοφαγου? Μαλλον το προβλημα πρεπει να βρισκεται στο διαφραγμα, και (πιθανον) σε συγκεκριμενο τροπο εισπνοων-εκπνοων που εγω δεν το επρατα μεχρι τωρα.
dtziouvaras Posted - 06/05/2013 : 23:11:13
Δεν μιλαμε για τον ιδιο πονο μαλλον. Το σημειο ειναι προς τα εκει αλλα εμενα με πιανει σε ασχετες στιγμες και εχει διαρκεια μπορει και εως 4,ωρες
Marmite Posted - 06/05/2013 : 20:23:27
Με έπιασε κι εμένα αυτός ο σφάχτης χτες στο σημείο αυτό ακριβώς, όταν πήγα να επιταχύνω. Τα χρειάστηκα μες στη μέση του πουθενά, σταμάτησα για λίγο και διπλώθηκα στα δύο, έκανα βαθιές αναπνοές-εκπνοές πιέζοντας το σημείο. Ο πόνος συνεχίστηκε αλλά σαφώς ηπιότερος. Δηλαδή μπορούσα να τρέξω κανονικά πλέον. Το απέδωσα στο Πασχαλινό τσιμπούσι που είχε προηγηθεί 3 ώρες πριν...

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
Dejan Posted - 06/05/2013 : 12:15:19
quote:
Originally posted by dtziouvaras

Εκανα επισης πριν 1 εβδομαδα και ταχυτητα καθιζησης και crp . Ολα ηταν μια χαρα. Εκανα και 1 δεικτη που δειχνει αν υπαρχει φλεγμονη γενικα αλλα δεν βρεθηκε κατι.

Αποτοξινωση συκωτιου πως πετυχαινουμε;;


Με αντιοξιδωτικούς παράγοντες όπως το milk tristle ίσως

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
dtziouvaras Posted - 06/05/2013 : 08:55:42
Εκανα επισης πριν 1 εβδομαδα και ταχυτητα καθιζησης και crp . Ολα ηταν μια χαρα. Εκανα και 1 δεικτη που δειχνει αν υπαρχει φλεγμονη γενικα αλλα δεν βρεθηκε κατι.

Αποτοξινωση συκωτιου πως πετυχαινουμε;;
dtziouvaras Posted - 06/05/2013 : 08:54:35
Εκανα την κολονοσκοπηση. Ολα οκ. Δεν υπαρχει κατι που να δικαιολογει την ενοχληση που περιεγραψα. Ο γιατρος λεει οτι μαλλον κανει καποιους σπασμους το εντερο αλλα σιγουρα το επιβαρυνει και η χολη. Εχω να τρεξω 7 μερες και 1-2 φορες μετα απο συγκεκριμενα φαγητα, αναφερθηκαν παραπανω ειχα ηπια ενοχληση η οποια περασε γρηγορα.

Πιστευω πλεον οτι η χολη μου την κανει την δουλεια.
barerunner Posted - 06/05/2013 : 01:06:51
ΓΟΠ = ΓαστοΟισοφαγική Παλινδρόμηση. Υπάρχει λύση, επιφυλάσσομαι για αναλυτική απάντηση...
thalassa Posted - 03/05/2013 : 19:36:08
barerunner,κατ'αρχην να σε ευχαριστησω για τις απαντησεις σου. Πες μου τι ειναι η ΓΟΠ? Πιστευεις πως ο λογος του πονου-προβληματος μου να βρισκεται σε αυτο το προβλημα. Υπαρχει λυση σε αυτο το προβλημα ( η εγχειρηση ας πουμε?). Τι να πω , και σε ποια ειδικοτητα ιατρου να απευθυνθω (πιθανον γαστρεντερολογος ?)
barerunner Posted - 01/05/2013 : 12:39:48
quote:
Originally posted by thalassa

barerunner, θα ηθελα να προσθεσω στο κειμενο σου και την περιπτωση της οισοφαγικης παλινδρομησης , απο την οποια πασχω και εγω, και μου ειπε ο γιατρος να το ελεγξω. barerunner, πιστευεις και ποσο ισχυρα πιστευεις οτι ειναι ορθη η αποψη σου, οτι με την διορθωση και τις καταλληλες αναπνοες- και εισπννοες, το προβλημα θα μηδενισθει? Θελω την αποψη σου να την μεταφερω στην γιατρο που θα επισκευθω συντομα. Προς ενημερωση των ενδιαφερομενων,να σας πω οτι και οι εξετασεις στον καρδιολογο ηταν υπεροχες (καρδιογραφημα-υπερηχος- τεστ κοπωσης) και με την αποψη του οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα, το προβλημα μου να προερχεται απο την καρδια. Πιθανον το προβλημα να προερχεται απο το διαφραγμα του οισοφαγου, η απο τα εντερα. Συντομα θα κανονισω ραντεβου με γαστρεντερολογο και θα δουμε ανα η υποψια που εχω διαψευσθει, και αποφυγω επεμβαση.


Στην ΓΟΠ σίγουρα βοηθάει η εξάσκηση του διαφράγματος και η σωστή αναπνοή. Δεν θα την εξαλείψει αλλά σίγουρα θα βοηθήσει πολύ, ανάλογα πάντα και με την αιτία της ΓΟΠ. Στο κάτω μέρος του οισοφάγου υπάρχει ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας, ο οποίος είναι ένας μυς που εμποδίζει το περιεχόμενο του στομαχιού να επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο.Όταν αυξάνεται η πίεση μέσα στην κοιλιά ο σφιγκτήρας μπορεί να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και έτσι να διαφεύγουν γαστρικά περιεχόμενα προς τον κατώτερο οισοφάγο. Τέτοιες περιπτώσεις συναντούμε στην εγκυμοσύνη, στην παχυσαρκία και άλλες καταστάσεις που αυξάνουν το ενδοκοιλιακό περιεχόμενο. Επίσης η διαφραγματοκήλη προκαλεί ΓΟΠ. Στην ανωμαλία αυτή το στομάχι περνά διαμέσου του διαφράγματος και το άνω μέρος του βρίσκεται πιο πάνω από το διάφραγμα μέσα στον θώρακα. Στις καταστάσεις αυτές ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας δεν λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα να υπάρχει ΓΟΠ. . Δες για τον οισοφάγο : http://www.esophagus.gr/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85 . Το βράδυ όταν κοιμάσαι είναι καλό να βάζεις μαξιλάρια για να έχεις το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο. Αποφεύγεις καφέ, σοκολάτα, ανθρακούχα ποτά, αλκοόλ. Τα αντιόξινα ή οι αναστολείς πρωτονίων βοηθούν, έχε όμως υπόψιν κάτι που δε θα σου πουν οι γιατροί : Τα αντιόξινα μειώνουν την οξύτητα του στομάχου ελαττώνοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών όπως ο φώσφορος, το κάλιο και ο σίδηρος.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000