Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Δυσκολία στην επιλογή του είδους παπουτσιών!

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
NIKOS T. Δημοσιευτηκε - 21/12/2010 : 12:10:56
Με αφορμή τη δυσκολία που υπάρχει, στην επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών για το τρεξιμο κ μετα απο αρκετο ψάξιμο,θα θελα με αυτο το θεμα, να βοηθήσω να λυθει η ολη συγχυση(ειδικα στους νεους δρομεις),αλλα και να ανοιξει κ ενα θεμα για ανταλλαγή αποψεων.
Η απάντηση πάντως είναι πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα και πολύπλοκη.Το ιδανικό παπούτσι είναι είναι αυτό που ικανοποιεί όλα τα προσωπικά κριτήρια.Θα έλεγα ότι και εδώ η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη.
Έτσι έχουμε τις παρακάτω κύριες κατηγορίες.
Cushion (απορρόφηση κραδασμών)
Stability (σταθερότητα)
Motion Control (έλεγχος κίνησης)
Performance (επιδόσεις)
και Racing (αγωνιστικά)
Η κατηγορία Cushion έχει μεγάλη ικανότητα απορρόφησης κραδασμών, βοηθά στο ελεύθερο τρέξιμο, έχουν καλό πάτημα, ελαστικότητα και ανάκτηση ενέργειας. Χρησιμοποιείται για την προπόνηση αλλά πολλοί αθλητές τα χρησιμοποιούν και σε αγώνες. Αφορά δρομείς με ουδέτερο τρέξιμο ή υπτιασμό.
Η κατηγορία Stability έχει πιο καλή πρόσφηση. Δεν είναι παπούτσια επιδόσεων αλλά δίδουν άνετο τρέξιμο με προστασία των ποδιών. Πολλά μοντέλα είναι φτιαγμένα και για αθλητές με παραπανίσια κιλά. Αφορά δρομείς με ελαφρύ υπερπρηνισμό.
Η κατηγορία Motion Control έχει το ίδιο καλή πρόσφηση με την προηγούμενη κατηγορία αλλά έχει αυξημένη αίσθηση σταθερότητας. Δεν είναι παπούτσια επιδόσεων αλλά δίδουν άνετο τρέξιμο με προστασία των ποδιών. Αφορά δρομείς με σοβαρό υπερπρηνισμό.
Η κατηγορία Performance and Racing είναι ακριβώς ότι λέει. Φτιαγμένα για αγώνες με μικρό, συνήθως, βάρος και με ικανότητα για επιδόσεις και καλούς χρόνους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προστατεύουν τα πόδια. Η κατηγορία Racing είναι αποκλειστικά για αγώνες και αθλητές επιδόσεων.
Το ιδανικό παπούτσι το επιλέγουν εμπειρικά οι δρομείς με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους. Αυτοί άλλωστε έχουν και την αγαπημένη τους μάρκα. Οι υπόλοιποι αρκούντε στις δοκιμές. Πάντως άτομα με υπερπρηνισμό και αρκετά κιλά (75+ Α, 65+ Γ) καλό είναι να κινούνται στον χώρο του Motion Control, ενώ άτομα με υπερπρηνισμό και λιγότερα κιλά (75- Α, 65- Γ) καλό είναι να κινούνται στον χώρο του Stability.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
neiR Posted - 05/05/2012 : 00:44:53
quote:
Originally posted by trexantiris

...δηλώνω εξαρχής ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ορθωτικούς πάτους. Θα παραθέσω απλά κάποια στοιχεία (τροφή για προβληματισμό και μόνο, και βέβαια υποκειμενικής προσωπικής άποψης):
- Οι πάτοι βγαίνουν μέσα από τη διαδικασία στατικής ή δυναμικής πελματογράφησης. Σε κάθε περίπτωση όμως καθώς ο υποψήφιος αγοραστής περπατά...και όχι όταν τρέχει. Η βιο-κινητική τρεξίματος είναι εκ βάθρων διαφορετική από αυτήν του περπατήματος.
- Οι πάτοι έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Και η αντικατάστασή τους...κοστίζει αρκετά (έως πολλά, αν μιλάμε για δρομείς με πολλά χιλιόμετρα στο προπονητικό τους πλάνο).
- Πίσω από τους πάτους υπάρχει πλέον μια καλά εδραιωμένη βιομηχανία αλλά και κύκλος υπηρεσιών (φυσιοθεραπευτικά κέντρα κλπ).
- Το ανθρώπινο σώμα έχει μια εκπληκτική ικανότητα προσαρμογής σε αυτό που θα του δώσεις: οι μυς, τένοντες, σύνδεσμοι και το σκελετικό σύστημα, προσαρμόζονται συνεχώς για να αντιμετωπίσουν διαφορετικές καταστάσεις. Κατά την ίδια έννοια το σώμα του δρομέα (όχι μόνο το πόδι, αλλά όλο το σώμα) μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση που θα δημιουργήσει ο πάτος. Όταν ο πάτος αφαιρεθεί, τότε το σώμα καλείται να αναπροσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, που ενδέχεται να φανεί "άβολη" στο χρήστη των πάτων (έχει "εθιστεί" πάνω σε αυτούς;).
- Αν κάποιος σπάσει το πόδι του, τότε οι πατερίτσες θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να περπατά (κουτσά-στραβά), για όσο διάστημα έχει το πόδι στο γύψο. Μετά την αφαίρεση του γύψου όμως, οι πατερίτσες "μπαίνουν στο ντουλάπι", έτσι ώστε το σώμα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση...(έχω προσωπική εμπειρία). Η πιθανότητα - για κάποιες περιπτώσεις - οι ορθοτικοί πάτοι να αποτελούν "δεκανίκια" που θα πρέπει να αφαιρούνται κάποια στιγμή, ας μην αποκλειστεί τόσο ανάλαφρα.
- Πλην εξαιρετικών περιπτώσεων ορθοπεδικών προβλημάτων, παρατηρώ ότι πάτοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον και για πιο "απλά" θέματα. Όπως για παράδειγμα πλατυποδία ή ανισοσκελία (έστω και ελαφριάς μορφής), και μάλιστα για τέτοια θέματα που "απασχολούν" ένα καλό ποσοστό του ανθρώπινου πλυθησμού. Και αυτό με κάνει να προβληματιστώ για το κατά πόσο το σώμα μας είναι τελικά "ανίκανο" να ανταπεξέλθει μόνο του σε τέτοιες "δυσκολίες".

@neiR: το ίδιο το σώμα μας έχει εκπληκτικούς μηχανισμούς (μέγιστης αποτελεσματικότητας) για την αντιμετώπιση θεμάτων "περίεργης" βιο-κινητικής (βλέπε π.χ. πρηνισμός), οπότε το ίδιο το σώμα/πόδι/πέλμα του κάθε δρομέα είναι δυνητικά σε θέση να ανταπεξέλθει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, χωρίς τη χρήση κανενός βοηθήματος.
Σύμφωνα με τους εξελεγκτικούς βιολόγους, περπατάμε - ως δίποδα όντα - στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια χρόνια, από τα οποία τα 2 εκατομύρια χρόνια με ικανότητα αποτελεσματικού τρεξίματος. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά ίσως είμαστε το κορυφαίο πλάσμα ανάμεσα σε όλο το υπόλοιπο ζωϊκό βασίλειο, στο τρέξιμο υπεραποστάσεων! Τα ίδια τα άλογα τα έχουμε για...πρωϊνό!! Και όλα αυτά, εκατομμύρια χρόνια πριν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε μορφή υποδήματος...και προφανώς ορθοτικών πάτων.
Και στην παρατήρηση: "μα επίσης δεν πετάμε, αλλά το αεροπλάνο μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, οπότε και οι ορθοτικοί πάτοι μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δε θα μπορούσαμε αλλιώς", να υπενθυμίσω ότι δεν έχουμε εξελικτικά προσαρμοστεί στο να πετάμε, αλλά στο να τρέχουμε και να περπατάμε πάνω στο έδαφος. Και αυτό το κάνουμε εξαιρετικά καλά πάνω στα δύο πόδια μας...

Free your feet...free your senses!



Φίλε trexantiris πραγματικά συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα έγραψες προηγουμένως.
Δεν μπορώ όμως να μην διαφωνήσω σχετικά με το αν το σώμα είναι τελικά ικανό να ανταπεξέλθει συγκεκριμένες καταστάσεις!

Ένας άνθρωπος γεννιέται με τα ιδιόμορφα μυοσκελετικα χαρακτηριστικά του, τα όποια άλλοτε είναι θετικά ως προς την άθληση και άλλοτε αρνητικά. Όπως και ο ίδιος φαντάζεσαι, άλλο να έχεις γόνατα φτιαγμένα από ατσάλι και άλλο να έχεις πχ. χονδροπαθεια επιγονατίδας ή οτιδήποτε άλλο.
Έτσι λοιπόν και χωρίς να διαφωνήσω ούτε σε μια λέξη σχετικά με την εξελικτική πορεία των ποδιών και του τρεξίματος που ανέπτυξες βάσει Δαρβίνου, σίγουρα βελτιωνόμαστε, όμως σε καμία περίπτωση κάποιος που απλά τρέχει και πεθαίνει στον πόνο χωρίς τους πάτους, δεν σημαίνει ότι τους βγάζει και περιμένει ποτέ θα προσαρμοστεί το πόδι του και αν, ή και μέχρι να του προκύψει τραυματισμός!

Και για να εξηγούμαι και εγω για να μην παρεξηγούμαι που λένε …
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρμαχος των πάτων! Ομως τους χρησιμοποιω καιρο και βοηθησαν στο να προσπεραστουν πονοι που επεμεναν, αλλα πλεον εχω προχωρησει παραπερα και περιμενω να δω πως θα παει τωρα που ξεκινησα χωρις αυτους!
Σημειωτεον υπαρχει και μια τεραστια μαζα ορθοπεδικων (εδω βεβαια καλα τα ειπες) αλλα και προπονητων (αυτοι αποτελουν και τον αντιλογο) που σχεδον απαιτουν να μην τους αφαιρεσεις! Άλλωστε ίσως είναι η πιο σοφή προπονητική κουβέντα που έχω ακούσει εδώ και καιρό πως οι πάτοι δεν είναι δεκανίκια και πρέπει καμία στιγμή να αφαιρούνται!


Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ... ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ!
REMALI Posted - 04/05/2012 : 14:51:27
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΜΠΑΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ Κ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ
http://www.youtube.com/watch?v=Qfvixq6ZzUo

κάθε τραυματισμός με βγάζει πιο ώριμο και πιο δυνατό.
trexantiris Posted - 04/05/2012 : 13:47:39
quote:
Originally posted by REMALI

Φίλε trexantiri καλημέρα.Είμαι φίλος του αδελφού σου και γνωριστήκαμε στην Θεσ/νίκη στο pasta party.Είμαι από τους αθλητές που έχεις προβληματίσει με την άποψή σου για τα παπούτσια...αλλά ήθελα να σε ρωτήσω για ένα άλλο θέμα για το οποίο ο Στάθης μου είπε να απευθυνθώ σε σένα.Ποιά η γνώμη σου για το marathon stic;Aξίζει να το πάρω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά

κάθε τραυματισμός με βγάζει πιο ώριμο και πιο δυνατό.


…o echetlos το έθεσε ωραία! 'Η όπως είχαν σχολιάσει στο παρελθόν και άλλοι συντρέχτες "ο δρομέας χρειάζεται τα παπούτσια του και το...stick του μόνο!".

Το χρησιμοποιώ συχνά και ειδικά μετά από προπόνηση διαρκείας (όπου στο τέλος της δεν κάνω πλέον καθόλου διατάσεις). Βοηθάει ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των μυών, ενώ με έχει βοηθήσει και σε αποκατάσταση "ταλαιπωρημένων" τενόντων. Είναι ο μικρός-ελαφρύς-οικονομικός-προσωπικός σου μασέρ, με καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανθεκτικότητα (απλή-στιβαρή κατασκευή που αντέχει πολύ).

Να δώσω ένα απτό παράδειγμα: μετά τον τερματισμό του Μαραθωνίου στη Θεσσαλονίκη (όπου ούτε λόγος να κάνω διατάσεις μετά), με το που πήγα στο ξενοδοχείο αφιέρωσα λίγο χρόνο να "καλμάρω" τους μυς των ποδιών με το stick. Μετά ήμουν άλλος άνθρωπος, και μάλιστα το stick σου "δείχνει" και ποιες μυϊκές ομάδες είναι πιο πολύ ταλαιπωρημένες, οπότε αφιερώνεις περισότερο χρόνο μασάζ σε αυτές. Διατάσεις έκανα στο τέλος της ημέρας.

Free your feet...free your senses!
echetlos Posted - 04/05/2012 : 12:05:10
quote:
Originally posted by REMALI

Φίλε trexantiri καλημέρα.Είμαι φίλος του αδελφού σου και γνωριστήκαμε στην Θεσ/νίκη στο pasta party.Είμαι από τους αθλητές που έχεις προβληματίσει με την άποψή σου για τα παπούτσια...αλλά ήθελα να σε ρωτήσω για ένα άλλο θέμα για το οποίο ο Στάθης μου είπε να απευθυνθώ σε σένα.Ποιά η γνώμη σου για το marathon stic;Aξίζει να το πάρω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά

κάθε τραυματισμός με βγάζει πιο ώριμο και πιο δυνατό.



Η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον τροχό...

"My sport is your sport's punishment"
REMALI Posted - 04/05/2012 : 11:50:48
Φίλε trexantiri καλημέρα.Είμαι φίλος του αδελφού σου και γνωριστήκαμε στην Θεσ/νίκη στο pasta party.Είμαι από τους αθλητές που έχεις προβληματίσει με την άποψή σου για τα παπούτσια...αλλά ήθελα να σε ρωτήσω για ένα άλλο θέμα για το οποίο ο Στάθης μου είπε να απευθυνθώ σε σένα.Ποιά η γνώμη σου για το marathon stic;Aξίζει να το πάρω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά

κάθε τραυματισμός με βγάζει πιο ώριμο και πιο δυνατό.
trexantiris Posted - 26/04/2012 : 15:38:23
quote:
Originally posted by neiR

Διαβασα καπου μεσα στα topics πως οταν χρησιμοποιεις τους Ορθοπεδικους πατους το πελμα ουσιαστικα "τεμπελιαζει" ! Πως ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο , οταν για την λυση ενος συγκεκριμενου προβληματος οπως ειναι η περιοστιτιδα, η χαμηλη καμαρα στο πελμα και αλλα πολλα , ο ορθοπεδικος σε στελνει στην υποχρεωτικη χρηση αυτων?

Και παω και στο αλλο ενδεχομενο, πως η συγκεκριμενη φορμα ενος παπουτσιου πχ Motion Control μπορει να βοηθησει την ιδιαιτεροτητα του πελματος του καθενος, οταν η κατασκευη του καθε παπουτσιου εμπορικα και μονο προσπαθει να συμπεριλαβει ενα πληθος δρομεων !

Δεν μπορει η χρηση ορθοτικων πατων να βγαινει σχεδον αχρηστη ετσι ξαφνικα!




...δηλώνω εξαρχής ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ορθωτικούς πάτους. Θα παραθέσω απλά κάποια στοιχεία (τροφή για προβληματισμό και μόνο, και βέβαια υποκειμενικής προσωπικής άποψης):
- Οι πάτοι βγαίνουν μέσα από τη διαδικασία στατικής ή δυναμικής πελματογράφησης. Σε κάθε περίπτωση όμως καθώς ο υποψήφιος αγοραστής περπατά...και όχι όταν τρέχει. Η βιο-κινητική τρεξίματος είναι εκ βάθρων διαφορετική από αυτήν του περπατήματος.
- Οι πάτοι έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Και η αντικατάστασή τους...κοστίζει αρκετά (έως πολλά, αν μιλάμε για δρομείς με πολλά χιλιόμετρα στο προπονητικό τους πλάνο).
- Πίσω από τους πάτους υπάρχει πλέον μια καλά εδραιωμένη βιομηχανία αλλά και κύκλος υπηρεσιών (φυσιοθεραπευτικά κέντρα κλπ).
- Το ανθρώπινο σώμα έχει μια εκπληκτική ικανότητα προσαρμογής σε αυτό που θα του δώσεις: οι μυς, τένοντες, σύνδεσμοι και το σκελετικό σύστημα, προσαρμόζονται συνεχώς για να αντιμετωπίσουν διαφορετικές καταστάσεις. Κατά την ίδια έννοια το σώμα του δρομέα (όχι μόνο το πόδι, αλλά όλο το σώμα) μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση που θα δημιουργήσει ο πάτος. Όταν ο πάτος αφαιρεθεί, τότε το σώμα καλείται να αναπροσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, που ενδέχεται να φανεί "άβολη" στο χρήστη των πάτων (έχει "εθιστεί" πάνω σε αυτούς;).
- Αν κάποιος σπάσει το πόδι του, τότε οι πατερίτσες θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να περπατά (κουτσά-στραβά), για όσο διάστημα έχει το πόδι στο γύψο. Μετά την αφαίρεση του γύψου όμως, οι πατερίτσες "μπαίνουν στο ντουλάπι", έτσι ώστε το σώμα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση...(έχω προσωπική εμπειρία). Η πιθανότητα - για κάποιες περιπτώσεις - οι ορθοτικοί πάτοι να αποτελούν "δεκανίκια" που θα πρέπει να αφαιρούνται κάποια στιγμή, ας μην αποκλειστεί τόσο ανάλαφρα.
- Πλην εξαιρετικών περιπτώσεων ορθοπεδικών προβλημάτων, παρατηρώ ότι πάτοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον και για πιο "απλά" θέματα. Όπως για παράδειγμα πλατυποδία ή ανισοσκελία (έστω και ελαφριάς μορφής), και μάλιστα για τέτοια θέματα που "απασχολούν" ένα καλό ποσοστό του ανθρώπινου πλυθησμού. Και αυτό με κάνει να προβληματιστώ για το κατά πόσο το σώμα μας είναι τελικά "ανίκανο" να ανταπεξέλθει μόνο του σε τέτοιες "δυσκολίες".

@neiR: το ίδιο το σώμα μας έχει εκπληκτικούς μηχανισμούς (μέγιστης αποτελεσματικότητας) για την αντιμετώπιση θεμάτων "περίεργης" βιο-κινητικής (βλέπε π.χ. πρηνισμός), οπότε το ίδιο το σώμα/πόδι/πέλμα του κάθε δρομέα είναι δυνητικά σε θέση να ανταπεξέλθει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, χωρίς τη χρήση κανενός βοηθήματος.
Σύμφωνα με τους εξελεγκτικούς βιολόγους, περπατάμε - ως δίποδα όντα - στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια χρόνια, από τα οποία τα 2 εκατομύρια χρόνια με ικανότητα αποτελεσματικού τρεξίματος. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά ίσως είμαστε το κορυφαίο πλάσμα ανάμεσα σε όλο το υπόλοιπο ζωϊκό βασίλειο, στο τρέξιμο υπεραποστάσεων! Τα ίδια τα άλογα τα έχουμε για...πρωϊνό!! Και όλα αυτά, εκατομμύρια χρόνια πριν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε μορφή υποδήματος...και προφανώς ορθοτικών πάτων.
Και στην παρατήρηση: "μα επίσης δεν πετάμε, αλλά το αεροπλάνο μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, οπότε και οι ορθοτικοί πάτοι μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δε θα μπορούσαμε αλλιώς", να υπενθυμίσω ότι δεν έχουμε εξελικτικά προσαρμοστεί στο να πετάμε, αλλά στο να τρέχουμε και να περπατάμε πάνω στο έδαφος. Και αυτό το κάνουμε εξαιρετικά καλά πάνω στα δύο πόδια μας...

Free your feet...free your senses!
neiR Posted - 26/04/2012 : 01:49:11
Διαβασα καπου μεσα στα topics πως οταν χρησιμοποιεις τους Ορθοπεδικους πατους το πελμα ουσιαστικα "τεμπελιαζει" ! Πως ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο , οταν για την λυση ενος συγκεκριμενου προβληματος οπως ειναι η περιοστιτιδα, η χαμηλη καμαρα στο πελμα και αλλα πολλα , ο ορθοπεδικος σε στελνει στην υποχρεωτικη χρηση αυτων?

Και παω και στο αλλο ενδεχομενο, πως η συγκεκριμενη φορμα ενος παπουτσιου πχ Motion Control μπορει να βοηθησει την ιδιαιτεροτητα του πελματος του καθενος, οταν η κατασκευη του καθε παπουτσιου εμπορικα και μονο προσπαθει να συμπεριλαβει ενα πληθος δρομεων !

Δεν μπορει η χρηση ορθοτικων πατων να βγαινει σχεδον αχρηστη ετσι ξαφνικα!

mbair Posted - 24/04/2012 : 02:16:15
Δες asics fuji και salomon wings 2 σε κατι πιο σκληρο.. Φοριουνται ανετα και σε ασφαλτο και τα δυο,το πρωτο ειναι πιο μαλακο.

rowergr Posted - 24/04/2012 : 00:44:01
quote:
Originally posted by Mastrolefteris

@rowergr: Αν θες κάτι σαν on-off και όχι καθαρόαιμο βουνού, τότε να κοιτάξεις σε asics gel-fuji ή mizuno wave harrier.

@Cr.rath: Για διάδρομο μάλλον σε κάτι πιο ελαφρύ, σε κάτι προς το αγωνιστικό να κοιτάξεις.

http://www.mountainrunning.gr/

MountainRunner



Οκ να σαι καλά...Θα προσπαθήσω να τα βρω εδώ στη Θεσσαλονίκη.Προτιμώ τα "κοφτά"-μίνιμαλ από τα ημιμποτάκια των 350γραμμαρίων και εκεί θα κινηθώ.Το μόνο που με προβληματίζει είναι η αίσθηση από τις τάπες σε άσφαλτο και σκληρό χωματόδρομο αλλά εκεί παίζει ρόλο και το cushioning.Θα δούμε


ΘέσηΑντίθεσηΣύνθεση
Mastrolefteris Posted - 23/04/2012 : 16:44:01
@rowergr: Αν θες κάτι σαν on-off και όχι καθαρόαιμο βουνού, τότε να κοιτάξεις σε asics gel-fuji ή mizuno wave harrier.

@Cr.rath: Για διάδρομο μάλλον σε κάτι πιο ελαφρύ, σε κάτι προς το αγωνιστικό να κοιτάξεις.

http://www.mountainrunning.gr/

MountainRunner
Cr.rath Posted - 23/04/2012 : 15:49:48
Παιδιά καλησπέρα ,είμαι καινούριο μέλος και θέλω τα φώτα σας γιατί είμαι κ ερασιτέχνης !!
Κάνω πολη διαδρομο πολλα χρόνια και μου αρέσουν τα σπριντ !!
Εχω προβλημα όμως με το τη παπουτσια χρειάζομαι για τον διαδρομο !!!
Σας παρακαλώ αν έχετε χρόνο δώστε μια συμβουλή

Ευχαριστώ
rowergr Posted - 22/04/2012 : 02:31:35
Χαιρετώ την παρέα...είμαι νέος δρομέας και ρπος το παρόν βολεύομαι με κάτι nike lunarglide που τα αγόρασα για αυθεντικά και κάθε μέρα που περνά και φθείρονται αποδεικνύονται κινέζικα!Τι παπούτσι θα μου προτείνατε;Κάνω αρκετά μεγάλες διαδρομές σε καθημερινή σχεδόν βάση(15-20χλμ)άρα θέλω να ναι της προκοπής
Και κάτι ακόμη.Σε μια προσπάθεια να αποφύγω την παραλία της θεσσαλονίκης δεδομένου του κόσμου και των ρύπων ψάχνω παπούτσι trail για πιο off-road διαδρομές(πχ:δοκίμασα τα inov8 roclite και x-talon και τα ένιωσα πολύ καλά στο πόδι μου-πρέπει να πάρω μεγαλύτερο νούμερο;)
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.Το νούμερο μου είναι 45.5-46


<font color="green">Θέση</font id="green"><font color="yellow">Αντίθεση</font id="yellow"><font color="blue">Σύνθεση</font id="blue">
trexantiris Posted - 19/04/2012 : 15:51:00
quote:
Originally posted by Aytoxeiras

μανώλη τώρα διάβασα την απάντησή σου. σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
φοράω 44 στα χοντροπάπουτσα και προβληματίζομαι αν καταλήξω στα fivefingers τι νουμερο να παρω. 44 ή 45;
επίσης έλεγα να τα αγοράσω μέσω ιντερνετ, αλλα με εβαλες σε σκεψεις!
νασαι καλα πάντως!


...ούτε για αστείο!!! Τουλάχιστον το πρώτο σου ζευγάρι Vibram πρέπει να το δοκιμάσεις σε κατάστημα! Οπότε δεν έχει και νόημα να σε συμβουλέψω για τα νούμερα...

Free your feet...free your senses!
trexantiris Posted - 19/04/2012 : 15:48:48
quote:
Originally posted by SKOTEINOS

Καλά,εσύ τώρα τι πετάγεσαι για να προτείνεις παπούτσια;
Πειράζεις τον κόσμο;

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2012-ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ.ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 4/8/2012


...και οι ανυπόδητοι έχουν ψυχ...εεε, φοράνε κάποιες φορές παπούτσια...τι νόμισες δηλαδή;

Free your feet...free your senses!
trexantiris Posted - 19/04/2012 : 15:47:24
quote:
Originally posted by GLOU GLOU

http://www.japangarden.co.uk/Geta-Gents-pr-1413.html

συγνώμη, Ιαπωνία. Με αυτά, το μαραθώνιο το τρέχεις σε 24 ώρες



...κομψά, άνετα, ευλύγιστα και πάνω από όλα...πανάλαφρα!

Free your feet...free your senses!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000