Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 IAAF: Τελείως άδικη η απόφασή της

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
GERMANOS Δημοσιευτηκε - 04/12/2012 : 15:24:20
http://www.runningnews.gr/item.php?id=12967
Τιμωρία της Κοκκιναρίου 4 χρόνια
και τα έξοδα της δίκης στον ΣΕΓΑΣ

Απαράδεκτη η απόφαση της ΙΑΑF
από πολλές απόψεις
Εμείς ό,τι κάνουμε
είναι αποτέλεσμα των ξεχωριστών μας γονιδίων
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
GERMANOS Posted - 07/12/2012 : 17:45:41
Βάσει του ιστορικού που έχει παρουσιάσει ο δικηγόρος
φαίνεται να έχει δίκιο

Ο καθένας κρίνει πλέον
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ
σε τέτοιου είδους ζητήματα!!!
vasilis dr Posted - 07/12/2012 : 11:12:13
Χρόνια τώρα αυτοί οι άτιμοι έχουν βάλει σκοπό τους να διαλύσουν τον Ελληνικό Αθλητισμό, ξεκίνησαν με το να εξοντώσουν την άρση βαρών,μετά την πάλη, αργότερα την κολύμβηση,και τώρα συνεχίζουν με τον στίβο.
Εγώ νομίζω όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη σκευωρία εναντίον μας, είναι ένα κακό όνειρο, και όλα πηγάζουν απο την ζήλια τους για τις επιδόσεις της χώρας μας σε όλα τα πεδία, σε όλα τα πράγματα, με αποκορύφωση το ότι φιγουράρουμε στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τα πιο αδιάφθορα κράτη!!!!
Dejan Posted - 07/12/2012 : 10:48:50
" «Βροχή» έπεσαν τα δημοσιεύματα μετά την ανακοίνωση της ποινής 4 ετών που επιβλήθηκε στην Ειρήνη Κοκκιναρίου και στο γεγονός ότι έχασε την υπόθεση στο CAS από την IAAF. Η Ελληνίδα αθλήτρια μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη θέλησε να πει την άποψή της για το θέμα, κάτι που δεν μπόρεσε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να το πράξει στο CAS. Επίσης, στη δήλωση του δικηγόρου της και παλιού πρωταθλητή στα 110μ. εμπόδια, ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε μετέβη στη Λωζάννη ή έστειλε χαρτιά στήριξης της υπόθεσής της και πώς ο ΣΕΓΑΣ πήγε το θέμα στο CAS.
«Τον Σεπτέμβριο του 2011, η ΙΑΑF ερεύνησε το αιματολογικό προφίλ της Ειρήνης Κοκκιναρίου ως ύποπτο. Επικαλείτο αυξομειώσεις στα αιματολογικά της, οι οποίες ήταν απολύτως φυσιολογικές για αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων. Όταν κλήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από την IAAF να δώσει εξηγήσεις, η αθλήτρια τοποθετήθηκε απολύτως τεκμηριωμένα, ενώ δεν έκρινε σκόπιμο να παραστεί με δικηγόρο.
Απέστειλε μάλιστα, όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και προφίλ, του οποίου οι επικαλούμενες φυσιολογικές αυξομειώσεις ήταν συνέπεια τριών παραγόντων, αφενός της διαρκούς προπόνησης σε υψόμετρο και της χρήσης τέντας υποξίας και αφετέρου της προσβολής της από τον ιό Η1Ν1 και ενός σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Οι παράγοντες αυτοί σε περίοδο είτε προπόνησης, είτε αγώνων δεν μπορεί να αφήσουν αμετάβλητους τους δείκτες των αιματολογικών.
Η IAAF λοιπόν, επαναλαμβάνω αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα, επικαλούμενη τη γνώμη μιας τριμελούς επιτροπής ειδικών (τα στοιχεία των οποίων δεν γνωρίζουμε) σύμφωνα με το νέο κώδικα αντιντόπινγκ, δεν εξέτασε καν τα πραγματικά περιστατικά, παρερμήνευσε πλήρως τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς της αθλήτριας, αγνόησε τις πραγματογνωμοσύνες ειδικών βιολόγων και αιματολόγων, και απέστειλε έτοιμη την επιβολή (Νοέμβριος 2011) 4 ετών αποκλεισμού της με σαφή οδηγία προς τον ΣΕΓΑΣ να την επιβάλει.
Ο ΣΕΓΑΣ δικαίως δεν δέχθηκε την ντιρεκτίβα, αδίκως ωστόσο επέβαλε δύο χρόνια ποινής. Λέμε αδίκως διότι η επικαλούμενη ανομοιoγένεια του προφίλ της ήταν αστήρικτη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη. Οι τιμές των αιματολογικών της ήταν απολύτως συμβατές με αυτές μιας αθλήτριας μεγάλων αποστάσεων και αυτό αποδείχτηκε με επίσημες τοποθετήσεις ειδικών ιατρών.
Δεδομένης της πρωτοφανούς αυθαιρεσίας της IAAF, η οποία επικαλούμενη τις νέες διατάξεις αντιντόπινγκ ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιβάλει ποινές ακόμη και με υποψία, πριν ένα χρόνο η κα. Κοκκιναρίου προσέφυγε στο αρμόδιο να δικάσει την υπόθεσή της, ΑΣΕΑΔ. Θυμίζω ότι μέχρι τις αρχές του 2012 αρμόδιο δικαστήριο ήταν το ΑΣΕΑΔ. Αρμοδίως λοιπόν, δικάζει και δικαίως πάλι μειώνει την ποινή της κας Κοκκιναρίου από δύο χρόνια σε ένα χρόνο, αδίκως όμως δεν την απαλάσσει, μη δυνάμενο προφανώς να παρεκκλίνει πολύ της απόφασης του ΣΕΓΑΣ.
Συνεπώς η ισχύουσα και αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία απόφαση, έστω και αν είναι άδικη, είναι αυτή του ΑΣΕΑΔ, που επέβαλε στην αθλήτρια ποινή μονοετούς αποκλεισμού, ποινή την οποία έχει ήδη εκτίσει. Η IAAF αρνούμενη να δεχθεί την πραγματικότητα, προσπάθησε επίμονα και επανειλημμένα να πλησιάσει (δια μέσου του δρ. Ντολλέ) και εμένα προσωπικά, αλλά και την αθλήτρια με σκοπό στο πλαίσιο εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης να μειώσει την ποινή της αθλήτριας στο ελάχιστο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσπούσε προφανώς παραδοχή χρήσης από την αθλήτρια!!!
Ενοχλημένος από αυτή την προσέγγιση έλαβα εντολή από την αθλήτρια να ενημερώσω επισήμως τον κ. Ντολλέ ότι σε περίπτωση που δεν σταματήσουν αυτή τη φαρσοκωμωδία των κατασκευασμένων κατηγοριών η κα. Κοκκιναρίου θα ασκήσει αγωγές και μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων αιτούμενη αποζημίωση για τη ζημία που υφίσταται.
Αμέσως μετά και φοβούμενη η ΙΑΑF ότι θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο, με άρνηση αθλητή και ομοσπονδίας να εφαρμόσουν την εντολή της, προσέφυγε στο CAS. Θυμίζω ότι το CAS είναι όργανο διαιτησίας και ο διαιτητής επιλέγεται κοινώς και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Εν προκειμένω λοιπόν, όταν ο πρόεδρος του CAS απευθύνθηκε στην αθλήτρια για να ρωτήσει αν επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία διαιτησίας, ενημερώνοντάς την παράλληλα για τα δικαστικά έξοδα, η αθλήτρια εύλογα απάντησε ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα δυσθεώρητα κόστη, μίας κατά τα άλλα απλής διαδικασία διαιτησίας.
Η IAAF λοιπόν, έχοντας κυριολεκτικά και το «μαχαίρι και το καρπούζι», αγνοώντας κάθε έννοια δικαίου, προχώρησε σε εκδίκαση μίας διαιτητικής διαδικασίας, χωρίς την αθλήτρια. Δικάζοντάς την ερήμην. Υπογραμμίζω μάλιστα, ότι η κα. Κοκκιναρίου όχι μόνο δεν μετέβη ποτέ στη Λωζάννη, αλλά δεν υπέβαλε ποτέ οποιοδήποτε φάκελο, σχετικό υπόμνημα και εν γένει όλα τα ιατρικά παρασταστικά και πραγματογνωμοσύνες, που αποδεικνύουν δίχως άλλο ότι ουδέποτε είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών ή απαγορευμένης μεθόδου. Σημειώνω δε ότι ακόμη και σήμερα η IAAF και οι ειδικοί της αδυνατούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς δήθεν χρησιμοποίησε η κα. Κοκκιναρίου, δηλαδή, ποια ουσία ή μέθοδο ώστε να στοιχειοθετείται αυτό για το οποίο την κατηγορούν. Παρά λοιπόν, δίχως προηγούμενα αοριστία και ανυπαρξία αποδείξεων η IAAF έσπευσε να ανακοινώσει μια απόφαση, η οποία ελήφθη ερήμην της θιγόμενης αθλήτριας, γνωρίζοντας εξαρχής ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατον η κα. Κοκκιναρίου να παραστεί στο CAS και να ανταπεξέλθει σε αυτά τα έξοδα.
Σήμερα έχουμε λοιπόν, δημοσιευμένες στην Ελλάδα δύο αποφάσεις που αφορούν την κα. Κοκκιναρίου, μία που αποτελεί προϊόν πραγματικής δίκης, όπου η αθλήτρια ακούστηκε και τεκμηριωμένα υπέβαλε τους ισχυρισμούς της και της επεβλήθη ποινή ενός έτους, ποινή την οποία έχει ήδη εκτίσει (ΑΣΕΑΔ) και μια άλλη, η οποία εκδόθηκε ερήμην της σε μια άλλη χώρα, δίχως ποτέ να της δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί απέναντι στους αστήρικτους ισχυρισμούς της IAAF. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Ειρήνης Κοκκιναρίου,
Ιωάννης Μαρακάκης "

http://www.stivosnews.gr/?p=3446

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
GERMANOS Posted - 05/12/2012 : 23:44:02
...με άλλα λόγια
στο νομό Λακωνίας και στην Σπάρτη
δε μένεις;
GERMANOS Posted - 05/12/2012 : 21:32:53
Δημήτριε
Aπό το μεσαίο ''πόδι'' του ακρωτηρίου ''Ταίναρον'' δεν είσαι;
Ή από το δυτικότερο που βλέπει και Ιόνιο;
ALEXANDRA Posted - 05/12/2012 : 21:23:30
quote:
Originally posted by dpkouk

δυτικη παρακαλω!

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...



κράταγε τον χάρτη ανάποδα.




-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
dpkouk Posted - 05/12/2012 : 20:49:49
δυτικη παρακαλω!

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
GERMANOS Posted - 05/12/2012 : 20:45:08
Χαιρετούμε τη Νότια Πελοππόνησο...
αλλά και την Ανατολική Μακεδονία!!!

dpkouk Posted - 05/12/2012 : 20:36:38
αυτο το τελευταιο ειναι που μετραει..

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
GERMANOS Posted - 05/12/2012 : 20:31:49
Νικόλαε γειά!
Απ' ό,τι έχω δει από άλλες ανάλογες τιμωρίες
μόνο το 1% επανέρχεται αγωνιστικά
στο ίδιο επίπεδο
(το 1% το έβαλα αυθαίρετα
Πιθανόν νάναι πολύ πιο κάτω)

Που σημαίνει αν πιαστείς μια φορά
λογικά ΕΙΣΑΙ ΞΑΓΡΑΜΜΕΝΟΣ από τις μεγάλες διοργανώσεις

Οπότε 2 χρόνια -περισσότερο ή λιγότερο-
άδικο ή όχι ΠΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ

Ας πρόσεχες πιο πολύ!!!
NIKOS T. Posted - 05/12/2012 : 19:11:48
Tίμο αν θέλεις την άποψη μου η IAAF ήταν ιδιαίτερα σκληρή με την αθλήτρια.
Τα 4 χρόνια είναι εξοντωτική ποινή,χώρια ότι διαγράφονται όλες οι επιδόσεις της και για άλλα δύο χρόνια πριν.
Ελπίζω αυτή η σκληρότητα να μην είναι επιλεκτική!

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
stratos_al Posted - 05/12/2012 : 18:44:18
quote:
Originally posted by vasilis dr

Δεκάρα δεν δίνω, με αφήνει παγερά αδιάφορο η τιμωρία της, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία άλλωστε σε αυτόν εδώ τον τόπο, εμένα με εξοργίζει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που πρέπει να τις πληρώσω το πρόστιμο, γιατί όταν λέμε ΣΕΓΑΣ, ενοούμε προφανώς τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας.



Ελπίζω να μην μπούμε σε άλλο μνημόνιο εξαιτίας της...


Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.
GERMANOS Posted - 05/12/2012 : 12:54:56
Αφού δεν κρατήθηκε το αρχικό χιουμοριστικό στιλ
που Εγώ ξεκίνησα
και πήγε Αδικαιολόγητα να σοβαρέψει

να επιτέλους μία Σοβαρή τποποθέτηση επί του θέματος
NIKOS T. Posted - 05/12/2012 : 12:14:37
Οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες πριν από έναν περίπου χρόνο,όταν η IAAF ενημέρωνε το ΣΕΓΑΣ.
Ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία για 4ετή αποκλεισμό της αθλήτριας.
Τότε η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε άλλη άποψη,τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα.
Ο ΣΕΓΑΣ έκρινε τότε πως ήταν αρκετά τα 2 χρόνια,η IAAF προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και χθες με ανακοίνωση της "πανηγύρισε" για τη δικαίωση της.
Η Κοκκιναρίου δεν γλίτωσε τα 2 χρόνια,που στην ουσία όμως είναι έξι,αφού διαγράφονται και παλιότερα αποτελέσματα της.
Η Ελληνική Ομοσπονδία εκτέθηκε για μία ακόμη φορά στο εξωτερικό για χειρισμούς της στα ζητήματα ντόπινγκ.
Και ακόμη χειρότερα,ο ΣΕΓΑΣ πρέπει να πληρώσει και τη ...λυπητερή.
Τα έξοδα της ΙΑΑF (3000 ελβετικά φράγκα) και τα δικαστικά έξοδα στο CAS.
To CAS συμφώνησε με την ΙΑΑF ότι το προφίλ της Κοκκιναρίου ήταν απόδειξη για επανειλημμένη χρήση ντόπινγκ αίματος για τη συγκεκριμένη περίοδο,όπως και την εμπλοκή της σε ένα προσεχτικά σχεδιασμένο πλάνο ντόπινγκ.

Πηγή SportDay 5/12/12

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Elda Posted - 05/12/2012 : 08:45:37
Τι εγινε? Δεν ειχε καμια καλη ταινια χθες το βραδυ? Απο αυτες που βλεπεις με κοκα κολα και ποπ κορν?

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις


RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000