Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Ορειβατικές ή δρομικές αποστολές

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
KostasPVol Δημοσιευτηκε - 05/03/2011 : 22:54:34
(Από την εφημερίδα Θεσσαλία)


15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
xipolitos Posted - 27/04/2015 : 22:37:55
Στάθηκαν πολύ τυχεροί! Κανονικά θα πρέπει να ευγνωμονούν τον σέρπα..

Δυστυχώς οι νεκροί ξεπέρασαν ήδη τους 4.000 χωρίς ακόμα να υπάρχει ακριβής απολογισμός απο τα ισοπεδωμένα ορεινά χωριά, όπου σε πολλά δεν έχουν φθάσει ακόμα τα σωστικά συνεργεία. Υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός αγνοουμένων καθώς και ο κόσμος σκάβει στο συντρίμια ακόμα και με τα χέρια του. Μεγάλη καταστροφή στο φτωχό Νεπάλ, υπάρχει έλλειψη βασικών ειδών.

(για να κατανοήσουμε το μέγεθος του σεισμού)
Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται από την Κυριακή στην Κατμαντού, δήλωσε ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ έχει εκλύσει ενέργεια 800 φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη στη Χιροσίμα..!!! και 900 φορές μεγαλύτερη απο τον σεισμό στην Κεφαλονιά..!!!



zoro Posted - 27/04/2015 : 14:56:47
κάθε εμπόδιο για καλό!
xipolitos Posted - 27/04/2015 : 03:52:16
Οι Ελληνες ορειβάτες μπορεί να έπεσαν θύματα του απατεώνα σέρπα, αλλά αυτό το περιστατικό τους έσωσε κυριολεκτικά την ζωή, γιατί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν ο καταστροφικός σεισμός των 7,8!!! Ρίχτερ χτυπήσει το Νεπάλ. Πάνω απο 2.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εκ των οποίων 18 σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο Εβερεστ, ενω οι τραυματίες σε όλη την χώρα ξεπερνούν τους 5.900. Σε τέτοιες συνθήκες δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνει.. Ηταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει ζήσει το Νεπάλ τα τελευταία 80 χρόνια.. Ανείπωτη τραγωδία...!
KostasPVol Posted - 23/04/2015 : 14:38:18
Πολύ λίγα δίνουν συνήθως οι χορηγοί (λογικά, και στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Πχ για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου που οι χορηγοί θα διαφημιστούν εμφανώς στη πόλη και αναφέρονται στα σάιτ, δεν δίνουν υπέρογκα ποσά. Πόσο μάλλον, λογικά δεν δίνουν πολύ εύκολα μεγάλα ποσά για μια αποστολή που δεν θα φαίνεται εύκολα στο ευρύ κοινό.

-Ο σέρπα εξαφανίστηκε μαζί με την οικογένειά του.
runner1979 Posted - 23/04/2015 : 09:59:31
quote:
Originally posted by skiritis

Πολύ κρίμα...Δηλ. όλα αυτά τα χρήματα ήταν από τους χορηγούς (ΕΨΑ, Fifth Element, Turkish Airlines κ.α.)της αποστολής ή προσωπικά του καθενός;


ήταν και χορηγίες αλλά το μεγαλύτερο ποσό ήταν προσωπικά του καθενός και από τις οικονομίες τους, το πιθανότερο είναι ότι κάτι συνέβει στον Σέρπα που δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Το πρόβλημα για τα παιδιά δεν είναι τόσο το οικονομικό μιας και καποιο μέρος θα τους αποζημιωθεί αλλά έτσι και αλλιώς τα περισσότερα αφορούν τον αγορασμένο εξοπλισμό τους (φιάλες οξυγόνου κλπ) τον οποίο ούτως ή άλλος θα χρησιμοποιήσουν του χρόνου που θα επιχειρήσουν την ανάβαση αλλά στον ψυχολογικό τομέα αφού όπως είναι λογικό είχαν προπονηθεί για το συγκεκριμένο εγχείρημα που διαρκεί 2 μήνες και τώρα πρέπει να το ξανακάνουν.

φανταστείτε έναν Ιάπωνα πχ (από την άλλη άκρη της γης) να έχει ολοκληρώσει την προπόνηση για ένα Σπάρταθλο και για γραφειοκρατικούς λόγους να του πούνε στην γραμματεία έλα του χρόνου....
skiritis Posted - 23/04/2015 : 08:19:52
Πολύ κρίμα...Δηλ. όλα αυτά τα χρήματα ήταν από τους χορηγούς (ΕΨΑ, Fifth Element, Turkish Airlines κ.α.)της αποστολής ή προσωπικά του καθενός;
KostasPVol Posted - 23/04/2015 : 00:52:56
Επέστρεψαν υγιείς οι ορειβάτες, μετά την περιπέτεια στο Κατμαντού

Χθες το βράδυ οι Βολιώτες και ο Κρητικός πάτησαν… Ελλάδα

Δεν ολοκληρώθηκε, όπως θα επιθυμούσαν οι Ελληνες ορειβάτες, το ταξίδι τους στο Νεπάλ και η κατάκτηση του Εβερεστ. Η ελληνική αποστολή, η οποία αποτελούνταν από πέντε Βολιώτες κι έναν Κρητικό, με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Αγριώτη αναρριχητή Νίκο Μαγγίτση, επέστρεψε απογοητευμένη και άπραγη στην Ελλάδα, χωρίς όμως να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Μία τραυματική εμπειρία αποκόμισαν οι Ελληνες ορειβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, και προχθές Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να μεταβούν οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση της βόρειας διαδρομής στα 5.400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα έφταναν βάσει προγράμματος στις 26 Απριλίου.

Η ανάβαση δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς οι Ελληνες αναβάτες, έπεσαν θύμα τοπικού οδηγού (Σέρπα) που είχε αναλάβει να τους οδηγήσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Η αποστολή έφτασε στο Κατμαντού, όπου και πλήρωσε όλα τα χρήματα που απαιτούνταν στον Σέρπα (87.000 δολάρια και 11.500 ευρώ) αλλά εκείνος εξαφανίστηκε, χωρίς να βρεθούν ίχνη του.

Οι συζητήσεις των ορειβατών με πρακτορείο της πρωτεύουσας του Νεπάλ για να αναλάβει άλλος Σέρπα την αποστολή, ώστε να τους οδηγήσει στην υψηλότερη κορυφή του Εβερεστ δεν είχαν αποτέλεσμα, κι έτσι πήραν το δρόμο της επιστροφής, φτάνοντας χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Αθηνών, «Ελ. Βενιζέλος», και στη συνέχεια στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

...
KostasPVol Posted - 22/04/2015 : 16:35:46
Όποιος δεν είχε δει τι τελικά έγινε, το χθεσινό ρεπορτάζ είναι αυτό: http://www.runningnews.gr/item.php?id=21568

Σημερινό ρεπορτάζ λέει ότι η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ δημοσιεύεται και η φωτογραφία της Ελληνικής αποστολής, μαζί με τον σέρπα που έφαγε τα 87.000 δολλάρια και 11.500 ευρώ:

Αφαντος ο οδηγός βουνού με τα χρήματα των ορειβατών


Τα μέλη της ελληνικής αποστολής με τον οδηγό βουνού που τους εξαπάτησε στο Κατμαντού (διακρίνεται σε κόκκινο κύκλο), την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία. Το πρωτοφανές περιστατικό παρουσίασε η τοπική αγγλόφωνη εφημερίδα The Himalaya Times με τίτλο «Εννιά ορειβάτες έχασαν τα εκατομμύριά τους»


Οσέρπα (οδηγός βουνού) από το Θιβέτ εξαπάτησε την 8μελη ομάδα γνωστών Ελλήνων ορειβατών και αφού πήρε 11.500 ευρώ από τον καθένα, τους άφησε στο Κατμαντού να τον περιμένουν μάταια για να τους συνοδεύσει στην ανάβασή τους σε μια από τις κορυφές του Εβερεστ.

Ο σέρπα Ντόρτζε Τσερίνγκ πήρε τα χρήματα και έγινε... καπνός, ενώ μεταξύ των θυμάτων του είναι και μια νεαρή Ινδή, η Καντάνα Ραχάν, η οποία ενσωματώθηκε στην ελληνική αποστολή και δήλωσε συντετριμμένη, γιατί, όπως είπε, τα χρήματα που έδωσε ήταν όλη η περιουσία του πατέρα της.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Επισκέπτομαι για 8η φορά το Νεπάλ, έχω ανέβει σε πολλές κορυφές του Εβερεστ, ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Himalaya Times o Βολιώτης ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης, που έχει κατακτήσει τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, στο Εβερεστ, στην Κένυα, στις Αλπεις και έφτασε μέχρι τον Βόρειο Πόλο.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με τον οδηγό τους, τον Ντόρτζε Τσερίνγκ, την περασμένη Πέμπτη, έδωσαν τα χέρια και τα χρήματα και την επόμενη μέρα τον περίμεναν στο ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει στο Manaslu Hotel, στο Κατμαντού, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, να πάρουν τον εξοπλισμό τους και να γνωρίσουν τους άλλους πέντε σέρπα που θα τους συνόδευαν, καθώς και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε και οι ορειβάτες απευθύνθηκαν στο γραφείο του, όπου όμως ούτε εκεί είχε δώσει σημεία ζωής.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, Ρεγουί Ναραχίρι, δήλωσε ότι έγινε έφοδος στο σπίτι του, αλλά ο σέρπα δεν βρέθηκε, ενώ ο γενικός διευθυντής του τοπικού τουριστικού γραφείου, Τούσλι Γκαουτάν, εξέφρασε τη λύπη του και ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ζήτησαν από το πρακτορείο του σέρπα να τους παραχωρήσει νέα ομάδα οδηγών βουνού και να αναλάβει τα έξοδα της αποστολής, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι πήραν προχθές τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οκτώ άτομα. Εκτός του Νίκου Μαγγίτση, συμμετέχουν οι: Γιώργος Ράιος (γυμναστής από την Αγριά Βόλου), Κώστας Παναγιώτου (απόστρατος στρατιωτικός), Αθανάσιος Κατσαντώνης, Θανάσης Γκουλομήτρος (αθλητής στίβου), Αλέξανδρος Αροβίδης, Σοφοκλής Πλαΐτης και Αναστάσιος Χριστοδουλόπουλος.

Οι Ελληνες ορειβάτες αναχώρησαν από την Αθήνα τη Δευτέρα του Πάσχα (13/4) με προορισμό την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Εκεί έκαναν όλες τις επαφές τους με το γραφείο που τους διέθεσε τον σέρπα και τον εξοπλισμό και την περασμένη Δευτέρα θα αναχωρούσαν οδικώς για το Θιβέτ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από εκεί θα μετέβαιναν στην πρώτη κατασκήνωση βάσης σε υψόμετρο 5.400 μέτρα από τη βόρεια διαδρομή των Ιμαλαΐων, με κατεύθυνση το Εβερεστ. Στην κατασκήνωση θα έφταναν -αν όλα πήγαιναν καλά- την προσεχή Κυριακή, ενώ η κατάκτηση του Εβερεστ θα γινόταν γύρω στις 15 Μαΐου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ολο το ταξίδι θα διαρκούσε περίπου δύο μήνες και η ελληνική αποστολή ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
zoro Posted - 18/04/2015 : 17:47:50
Οι 9 στις 10 που ακυρώνονται για το χρήμα είναι πάντως, πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο με τα "νεπαλέζικα γραφεία ανάβασης"
KostasPVol Posted - 18/04/2015 : 17:33:55
Αν ξοδεύει ο καθένας 5ψηφιο ποσό (μόνο το παράβολο στους Νεαπαλέζους είναι γύρω στο δεκάρικο για οποιονδήποτε ανεβαίνει στο Έβερεστ), αν κάποιος έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά του, και όταν πάει άδικα η προετοιμασία και τα "όνειρα", ίσως να είναι.

Ο τίτλος πάντως σίγουρα μπήκε από υπερβολή από το σάιτ, για να διαβαστεί.
zoro Posted - 18/04/2015 : 17:25:23
Πάντως.....ΣΟΚ δεν είναι
KostasPVol Posted - 18/04/2015 : 17:17:03
Aποκλειστικό: ΣΟΚ! Ακυρώνεται η Ελληνική Αποστολή στο Έβερεστ!!!

Μετά από την χθεσινή μας επικοινωνία με τα μέλη της Ελληνικής αποστολής σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς λόγω
οργανωτικών προβλημάτων από το Γραφείο του Νεπάλ, η αποστολή ακυρώνεται…

Σε λίγες μέρες τα μέλη της ομάδας επιστρέφουν στην Ελλάδα, όπου θα έχουμε όλο το χρόνο να συζητήσουμε όλο το χρονικό μιας αποστολής που δε τελείωσε ποτέ…

---
(το σάιτ της ομάδας που θα ανέβαινε, είναι αυτό: http://www.everest2015.gr/)
GERMANOS Posted - 09/02/2015 : 17:20:42
Τις εντυπώσεις από την ανάβαση
το περασμένο καλοκαίρι στον Όλυμπο
αυτή τη φορά δεν τις κατέγραψα σε πεζό
αλλά σε 23-24 τετράστιχα
με σταυρωτή ομοιοκαταληξία

Η... δημοσίευσις όμως
πρέπει να περάσει κι αυτή από την διαδικασία
των επιθυμιών...
runner1979 Posted - 09/02/2015 : 11:55:14
στις Άνδεις

http://www.contra.gr/Soccer/World/vrethhke-to-aeroplano-poy-metefere-podosfairikh-apostolh-kai-eixan-xathei-ta-ixnh-toy-apo-to-1961.3294202.html
grgeorgios Posted - 03/12/2013 : 16:15:17
Είχα την χαρά να γνωρίσω τον Νίκο Μαγγίτση ένα βράδυ πριν από 15 χρόνια στο Βόλο .
Περάσαμε όλη την νύχτα να βλέπουμε φωτογραφίες από μια αποστολή από την οποία είχε πριν λίγες μέρες γυρίσει .
Μου έκανε εντύπωση το πόσο προσιτός ήταν χωρίς ύφος τουπέ κλπ έκατσε μαζί μας και μας απάντησε ακόμα και στην πιο ασχετη ερώτηση που του κάναμε .
Προσωπικά δεν τον ήξερα ούτε είχα ακούσει ποτέ για αυτόν την επόμενη μέρα μια κοινή μας γνωστή μου είπε κάποια πραγματα για αυτόν και από τότε παρακολουθώ την δράση του .Οτι και να πώ είναι λίγο αυτά που έχει κάνει απλά δεν υπάρχουν πουθενα .

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000