Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Τουρκία-Ερντογάν

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
zoro Δημοσιευτηκε - 31/03/2014 : 14:53:05
Όλο το "σύστημα" τον έσκιζε εδώ και 6 μήνες και αυτός γ@#ησε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές μετά απο 10 συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία!!!
Σε μεσογειακή χώρα δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
gargadua Posted - 03/10/2016 : 12:06:04
Bloom δυστυχώς η Τουρκία έχει ανάπτυξη όσο και να μην μας αρέσει. Και το βλέπεις στο οδικό δίκτυο που κάθε χρόνο βελτιώνεται εντυπωσιακά (και χωρίς διόδια) ή στην βιομηχανία που επίσης σημειώνει αλματώδη πρόοδο.
Αλήθεια πόσα πράγματα υπάρχουν που δεν παράγουν; Και όλα βέβαια βελτιώθηκαν γιατί σε θέσεις κλειδιά δεν βάλανε άσχετους προσκυνημένους αλλά τεχνοκράτες που γνώριζαν το αντικείμενο. Δουλέψανε με γνώμονα την ανάπτυξη και όχι το κομματικό όφελος!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Bloom Posted - 03/10/2016 : 09:39:52
Δεν είναι εμφύλιος αυτά που γίνονται με τους Κούρδους. Εμφύλιος θα ήταν αν οι Τούρκοι σκοτώνονταν με άλλους Τούρκους. Το Κουρδιστάν τελεί υπό ξένη στρατιωτική κατοχή. Έτσι απλά. Αν δε βρεθεί κάποιος να εξοπλίσει γερά τους Κούρδους (που δε θα βρεθεί), δεν απειλείται η ύπαρξη της Τουρκίας από αυτό. Πολύ μακροπρόθεσμα θεωρώ ότι η Τουρκία έχει άσχημες προοπτικές, κατ' αρχήν γιατί είναι μαλωμένη με όλους τους γύρω της - αλλά αυτό είναι για το πολύ απώτερο μέλλον, όταν όσα από τα εγγόνια μας έχουν επιβιώσει θα έχουν γίνει γιουσουφάκια.

Πού ξέρεις πάντως; Μπορεί τελικά τη λύση να μας τη δώσει, ως άλλος άγγελος που την τελευταία στιγμή θα έβγαινε από την Αγία Σοφία, ο Κμ Γιονγκ Ουν! Γιατί η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με πυρηνικό πλήγμα μόνο δύο χώρες: τις ΗΠΑ και την Τουρκία...
nikkapen Posted - 01/10/2016 : 20:47:21
Παιδια κατα βαση συμφωνω μαζι σας.Δεν ειναι η Ελλαδα αυτη που θα διαλυσει την Τουρκια.Ειναι αφελεις οσοι το πιστευουν αυτο και ο γεροντας Παισιος ποτε δεν ειπε κατι τετοιο.Αλλα οτι εχει ουσιαστικα εμφυλιο πολεμο με τους Κουρδους,οτι κυβερναται δικτατορικα απο τον Ερντογαν,οτι υπαρχουν θρηκευτικες διαιρεσεις (αναμεσα σε σουνιτες-αλαουιτες) δεν μπορουμε να τα παραβλεψουμε.Και οι εξελιξεις στη Συρια νομιζω δεν αποκλειουν το ενδεχομενο διαλυσης της Τουρκιας μελλοντικα αν εκδιωχθουν οι τζιχαντιστες απο τα συριακα εδαφη οπου κατοικουν κουρδικοι πληθυσμοι και οι Κουρδοι της Τουρκιας,της Συριας και του Ιρακ καταφερουν επιτελους να δημιουργησουν κρατος με την αποσπαση τουρκικων εδαφων.

Τρεχω αρα υπαρχω.
Bloom Posted - 01/10/2016 : 19:02:45
Εγώ το ξαναλέω, προτού ξεροχύσουμε για πολλοστή φορά φαντασιωνώμενοι πως η Τουρκία διαλύεται λόγω των "εσωτερικών της αντιθέσεων", να κοιτάξουμε τα δικά μας, γιατί είναι πιο πιθανό να διαλυθεί το δικό μας έθνος. Είμαστε αμόρφωτοι, μισαλλόδοξοι, κακά τα ψέμματα ανίκανοι, με μυαλά οπισθοδρομικά (όποιοι μιλάνε για το Ισλάμ του Ερντογάν να πάνε να δουν τα δικά μας χάλια σε Τήνους, Σουμελές και Άθους) χωρίς γνώσεις, χωρίς βιομηχανία, με υπογεννητικότητα και πάνω από όλα με ασύλληπτα εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα, πάνω στα οποία θα μπορούσε να πατήσει ένας εχθρός και να μας επιβουλευθεί, όπως έκαναν εξάλλου οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι. Είδαμε την πολιτική μας ηγεσία δεκαετίες τώρα και εφόσον δεν έκαναν ποτέ το σωστό, δεν αποκλείεται καθόλου, επιδιώκοντας την καρέκλα, κάποιοι στο μέλλον να αναζητήσουν υποστήριξη προς τα ανατολικά. Όπως έκανε ο Ιωάννης Κατακουζήνός κάποτε - οι καιροί είναι παρόμοιοι. Έτσι, προτού φαντασιωθούμε ότι οι Τούρκοι θα αλλαξοπιστήσουν και θα γίνουν ΧΟ από μόνοι τους, ας διαβάσουμε την ιστορία του πώς κατακτηθήκαμε την πρώτη φορά, ώστε να μη μας φανεί σαν έκπληξη όταν έρθει η δεύτερη.



Υ.Γ.: @gargadua,πώς τολμάς και θαυμάζεις την ανάπτυξη; Δεν τα έμαθες πως η ανάπτυξή τους είναι φούσκα;
gargadua Posted - 01/10/2016 : 12:23:02
Ένα κράτος δεν διαλύεται επειδή υπάρχουν ονειροπόλοι βλαμμένοι αλλά γιατί δεν επιλύονται εσωτερικά προβλήματα ή σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει χάλι μεγάλο. Σε ανάλογη αλλά χειρότερη θέση βρισκόμαστε και μεις.
Επισκέπτομαι αρκετά την Τουρκία και δεν μπορώ να μην πω ότι οι αλλαγές είναι μεγάλες χωρίς όμως αυτό να συμβαδίζει με το επίπεδο των κατοίκων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η επισκεψιμότητα τους στην Β. Ελλάδα έχει μεγαλώσει. Ποσότητα μπορεί να έχουν όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που τους έλκουν.
Βυζαντινή αυτοκρατορία; Τρελλός είσαι;
Θαυμάζω την ανάπτυξή τους ΜΟΝΟ.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
nikkapen Posted - 01/10/2016 : 07:27:06
Σωστα ειναι αυτα που λες,αλλα οτι η Τουρκια θα διαλυθει ειναι μια εκτιμηση που διατυπωνεται απο ολο και περισσοτερα ατομα,<<υπερανω υποψιας>> μαλιστα,οπως ενας παλιος αμερικανος πρεσβης κλπ.Τη στιγμη που δειχνει παντοδυναμη στο εξωτερικο,στο εσωτερικο της σπαρασσεται απο τον εμφυλιο πολεμο με τους Κουρδους,οι οποιοι αριθμουν 20 εκατομμυρια περιπου.Συνεχεια χανουν στρατιωτες.Σοβει επισης η διακριση αναμεσα σε αλαουιτες( που βλεπουν φιλικα τον Ασαντ) και σουνιτες.Και πανω απο ολα,υπαρχει το <<βαθυ κρατος>> κατα Ζουραρι,που ειναι εχθρος του ισλαμιστη Ερντογαν και δεν θα δεχεται για παντα τα χτυπηματα του.Εγω πιστευω πως θα διαλυθει η Τουρκια.

Τρεχω αρα υπαρχω.
Bloom Posted - 30/09/2016 : 18:55:16
Αυτή η ονείρωξη μεγάλης μερίδας των "ψαγμένων" Νεοελλήνων ότι θα ξημερώσει μια μέρα και ως διά μαγείας η Τουρκία θα έχει διαλυθεί, πραγματικά με ξεπερνά.

Ογδονταφεύγα εκατομμύρια είναι, στους G20 μπήκαν, ναυπηγούν αεροπλανοφόρο, εισβάλαν στη Συρία ατιμώρητοι, καταρρίπτουν τους Ρώσους ατιμώρητοι, κανείς δεν τους κουνά από την Κύπρο, αλωνίζουν στο Αιγαίο ως το Σούνιο και εμείς το βουλώνουμε μην προσβληθούν κι από πάνω, αλλά δεν πειράζει, η Τουρκία είναι φούσκα, θα διαλυθούν από μόνοι τους, εμείς θα κάτσουμε και θα κοιτάμε καθώς θα εξαϋλώνονται και θα ανασυστάται από μόνη της η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Αντί να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά, ότι είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ανεξάρτητο ελληνικό κράτος πριν κλείσει ο 21ος αιώνας, καθόμαστε και περιμένουμε πώς και πώς να καταπλεύσει το Χιλιάρμενο στο Αιγαίο...
PATENTAS Posted - 30/09/2016 : 14:51:16
Πάντα κυριαρχεί το συμφέρον μεταξύ κρατών.
Η οικονομική/στρατιωτική ισχύς κάθε κράτους λαμβάνεται πάντα υπόψη.
Ο αδύνατος δεν εξασφαλίζει πάντα 100% το δίκιο του, αλλά είναι έρμαιο της κάλυψης πρώτα των συμφερόντων των άλλων παικτών.

Με άλλα λόγια, πρέπει να σε θεωρούν γερό παίκτη (έτοιμο να τα παίξεις όλα για όλα) αν υστερείς στα προηγούμενα δύο για να σε λάβουν σοβαρά υπόψη και να αποκομίσεις το 100% των δικαιωμάτων που σου αναλογούν.

Ακόμη και στις συμμαχίες μεταξύ κρατών ευνοούνται πάντα οι πιο δυνατοί. Βλέπε συνθήκη Γιάλτας μετά τον 2ο ΠΠ.

Στη σημερινή εποχή που αναδύονται πολλές περιφεριακές δυνάμεις (Τουρκία, Ινδία, κλπ), ο ρόλος τους είναι αναβαθμισμένος και έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με διαφορετικούς όρους πλεονεκτικά έναντι των άλλων πιο αδύναμων κρατών.

Συνεπώς, η ηγεσία ενός κράτους και ο λαός του πρέπει να αλληλουποστηρίζονται και να φροντίζουν για την ισχύ τους στους τομείς που αυτοί επιλέξουν ότι τους καθιστούν δυνατούς έναντι των άλλων, αν όχι σε ίσους όρους ή ακόμη και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τη διεθνή κοινότητα.
gargadua Posted - 30/09/2016 : 11:39:29
Haberturk 28 Σεπτεμβρίου 2015
Çişini yapan pilot, kemeri sıkışınca F-16’yı düşürmüş.
Πιλότος που ήθελε να ουρήσει ενώ ξέσφιγγε την ζώνη του έριξε το αεροπλάνο.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1302674-cisini-yapan-pilot-kemeri-sikisinca-f-16yi-dusurmus

Συμβαίνουν και αυτά!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Deorum Posted - 17/07/2016 : 09:11:09
O Ερντογάν πάντως πρέπει να είναι το πρότυπο μερικών εδω. Ελέγχει τα κανάλια, έχει τα μακριά χέρια του όχλου να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο (να λιντσάρουν ή να εκτελούν κατά το δοκούν χωρίς να εμποδίζονται και να χαιδεύονται), να έχει εκδηλώσεις υποστήριξης, να ελέγχει την δικαιοσύνη, την αστυνομία, χωρίς ανεξάρτητες αρχές κτλ κτλ...

Είναι η χούντα απάντηση σε αυτό?
Μάλλον όχι.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως οι κουβέντες για είσοδο στην Ε.Ε. πλέον δεν έχουν καμιά υπόσταση. Η Τουρκία είναι ένα πολύ προβληματικό κράτος (και όχι απλά λόγω φτώχιας, και οι βούλγαροι έχουν φτώχια και μπαίνουν) σε όλα τα επίπεδα.
Rigelian Posted - 16/07/2016 : 19:10:38
https://www.youtube.com/watch?v=BcY-eW6nuo4

Στο 59:22 !
Rigelian Posted - 16/07/2016 : 11:19:56
quote:
Originally posted by Rigelian

Μας αρεσει η δημοκρατία ή όχι;
Είμαστε με τον εκλεγμένο ή με αυτούς που κάνουν διαδηλώσεις για να τον ρίξουν;

(Σημείωση: Νομίζω τοπικές εκλογές ήταν στην Τουρκία, σωστά; )



Το ερώτημα παραμένει...
Rigelian Posted - 16/07/2016 : 10:39:33
Παιδιά σηκωθείτε να
βγούμε στους δρόμους
με cashcards στα χέρια
για selfie στους ώμους!
Rigelian Posted - 16/07/2016 : 10:36:00
Ο τουρκικός λαός επιδεικνύοντας υψηλά δημοκρατικά αντανακλαστικά βγήκε στους δρόμους...

...να πάρει λεφτά από τα ΑΤΜs και να φουλάρει τα αυτοκίνητά του με βενζίνη!

Αλήθεια, όλοι αυτοί που διαδήλωναν κατά του Ερντογάν, τώρα είναι υπέρ του;
laou laou Posted - 16/07/2016 : 10:06:04
Μετά τα χθεσινά ψάχνω αλλά δεν βρίσκω το πόστ του μέντορα που είχε δηλώσει πως σύντομα η Τουρκία θα,θα,θα...
Και εννοείται πως ο μόνος τρόπος να ξελασπωσουμε είναι να αναγνωρίσουμε την τεράστια δυναμική της γείτονας χώρας και να συνεργαστούμε αφήνωντας στην άκρη τις εθνικιστικές φωνές που δημιουργούν εντάσεις.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000